with passion

אנונימי

with passion

שליחה על ידי אנונימי »

דף בית אישי

אם אתם מעוניינים בתשובה מיידית יותר נא לכתוב מייל - באותיות לטיניות כמו ששומעים לכתוב אופק שטרודל אמירים נקודה קומ.
טלפון: 04-6990661 (נא להשאיר רק מספר של טלפון קווי.. אני בוחר שלא להתקשר לניידים. אם אין קווי, שלחו מייל, אפשר גם סקייפ).

=[url=http://lakatim.tvuna.org=]לקטים מטיילים[/url]
מהות הטיולים שלנו היא חיבּוּר. חיבור בנוי מחי ובור. בעברית, שדה בּוּר משתקם חזרה לבר - והחי משמעה הבחירה בחיוּת\חיים. הבחירה בחיים בורים יוצרת חיבור.

=[url=http://www.tzuna.org=]נאים ביחד[/url]
המקום לתמיכה באלו שאוהבים ומעריכים את המזון שלהם טבעי וטרי (..ובשל ומקומי ואיכותי ומגוון ומאוזן וצבעוני ובשפע..). אנחנו נהנים להיות יצירתיים ומקוריים בו בזמן שאנו מגשימים אורח חיים שהוא בריא ושופע לכל.
טבעונאות זה שם לאורח-חיים הנשען על מזון טבעונאי; טבעוני (vegan) - מעולם הצומח, ונא (raw) - חי, טבעי, לא מבושל.
אנו משתפים במתכונים, נפגשים ויוצאים לטיולים, מארגנים סדנאות, שואלים שאלות, פותרים בעיות, מפתחים רעיונות ומקבלים תמיכה רגשית לבחירה שנמצאת בתדר אחר כל כך מתרבות הכליון שסביבנו.
מדורים ופינות שיצרתי באתר
מילים ומושגים שהצעתי לשפה העברית על מנת שאוכל לקשקש על רעיונות בנוגע לאורח חיים שבטי, טבעי וחי:
חלק תופסים וחלק לא.. ככה זה בחיים!
  • טבעונאות (raw veganism) אורח החיים הכולל תזונא טבעונית - מן הצומח.
  • טבעונאי או טבעונאית (raw vegan) חיה אנושית שבוחרת ב-טבעונאות
  • תזונא (raw food nutrition) תזונה ממזון נא
  • מִטְפָּח - המקום בבית בו טבעונאים מטפחים את המזון (בלי טבח ובלי בישול).
  • תבונא - אינטלגציה רגשית בלתי אמצעית הנשענת על אורח חיים טבעי: אמון, כנות, ישירות, וחופש.
  • צמחיוניות (raw vegetarianism) אורח החיים הכולל תזונא צמחונית - ללא בשר.
  • צמחיוני או צמחיונית (raw vegetarian) חיה אנושית שבוחרת ב-צמחיוניות
  • אוכלנא\אוכלתנא או אוכלנאִי\אוכלנאִית או אוכלנאֶה\אוכל(ת)נאַה או באופנַאִי\באופנַאִית (raw foodist) - חיה אנושית שבוחרת ב-תזונא
  • תזונה מצער''ט (standard american diet - S.A.D) תזונה מצרכנות מערבית טיפוסית.
  • חפלק (potluck) - חפלה בה כל משתתף מביא עימו מזון לארוחה שיתופית - ראו מה זה חפלק
  • מוּבַּר (בלאדי\feral) משורש בר, משהו שחזר להוויית בר.
  • התבּרוּת (rewilding) משורש בר, התהליך שעבר על משהו מוּבַּר.
  • הינאה - (שורש ה.נ.א בבניין של קינאה) הנאה (ולא קינאה) שניתן לחוות כאשר מישהו אהוב חולק אהבה עם אחר(ים).
  • שבשבט (combo family) משפחה משולבת של 3 מבוגרים לפחות - אורי יורמן תרם את ה'ט' - תודה. ראו שבשבט משפחה משולבת
  • הצטנפותא בחברותא (snuggle או cuddle) מפגש של נגיעה חיובית - יצירת מיכל בטוח לנגיעה ברשות, לא מינית, מרפאת, ומחברת.
  • אהבה-רבּה (polyamory) מערכת או מערכות יחסים של יותר מזוג. ראו מדור אהבה חופשית פוליאמוריה
תרומות לעמודים (30 יום אחרונים)
[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&time=30&sort=-T]









דיון

דברים מעניינים יותר או פחות שהצטברו כאן עד כה ניתן לקרוא ב{{}}archived with passion
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

with passion

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

אופק,
אפשר להעיר לך הערה ממש קטנה על תרגום מאנגלית?
אם כן אז -
שמתי לב שבכל מיני מקומות אתה כותב "תשוקה" ונראה לפי ההקשר שאתה מתרגם מ- PASSION.
ובכן, תשוקה זה לא תרגום טוב ל PASSION. בחלק מההקשרים כן, אבל בהקשר הרחב יותר שהמילה PASSION מכסה - לא.
(אין לי הצעה יותר טובה לתרגום. אני מחפשת כבר המון שנים...)
ואם ההערה לא מתאימה אין בעיה שתמחק. זה לא כזה חשוב.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

with passion

שליחה על ידי with_passion* »

(אין לי הצעה יותר טובה לתרגום. אני מחפשת כבר המון שנים...)
כן אני מבין ומודע לזה..
זה יותר למילה passionate..
אני רואה קשר בין תשוקה ל-חשק - והרי אין הכוונה ל-desire
לכן במקום חשבתי להשתמש בשורשים ל.ה.ב. או ש.ל.ה.ב מלהבה ושלהבת.. שתי אלו קשורים יותר לדעתי ל-passion..
תחליפים שמצאתי נגיד לשאלה
what are you passionate about
זה
מה משלהב\מלהיב אותך
או
ממה אתה מתלהב\משתלהב?
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

with passion

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

במחשבה נוספת, התרגום ל passionate הוא הצרוף של התלהבות, טוטאליות ומחויבות.
(ברור שזה לא פרקטי לכתוב את כל זה בכל משפט, אבל זה נראה לי הכי קרוב ענינית).
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11

with passion

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

תודה.... {@
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01

with passion

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

רציתי להודות על ההסבר המדוייק לפיצוח אגוזי קוקוס. הראשון גרם לפציעות אנושות. והשני, לאחר קריאת ההסבר, התפצח והתקלף כמעט בשלמותו בקלות יחסית. אז תודה@}
וחוץמזה בהצלחה במסע.....
תמר_מסיני*
הודעות: 195
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 00:36

with passion

שליחה על ידי תמר_מסיני* »

מה קורה עם המסע?
.
אסתר_ל*
הודעות: 251
הצטרפות: 06 ספטמבר 2005, 16:21

with passion

שליחה על ידי אסתר_ל* »

יושבת בשעת לילה מאוחרת(? הבנים נפלו לישון אז כבר לילה אצלי...) מול המסך עם מחברת מתכונים- הוספתי מדור מיוחד למתכוניך הנאים....

רוויית צחוק, לא יכולתי להפסיק לקפץ מדף לדף- בעיקר בזכות ההומור המשובח.....אשרי יולדתך- כמו שאומרים במחוזות הקודש....

ברכה על ראשך ומשפחתך-
ובקיצור- ממש תודה......

שימחת לי את ההכנות לשבת....
אסתר
אור_השמש*
הודעות: 69
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 21:13

with passion

שליחה על ידי אור_השמש* »

האם קיבלת פידבק ממישהו שקרא את הספר מ- http://www.habitguide.com עליו שאלת בדף כשנשבר מתזונה בריאה ?

אגב, מאוד אהבתי מה שכתבת בהודעה על האופניים - תודה!
?_?_?????*
הודעות: 99
הצטרפות: 07 יולי 2003, 00:00

with passion

שליחה על ידי ?_?_?????* »

תתחדש על השם.
האם השינוי הוא בעקבות חשיפת הכינוי שלך ברבים?
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

with passion

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

הי אופק
רציתי לשאול- איך שינית את הכותרת של הדף?
גם אני רוצה כבר מזמן לשנות את הניק. חשבתי שזה בלתי אפשרי.
אשמח לתשובה.

וזה גם הזמן להגיד לך שאני קוראת בשקיקה את מדור לקטים ואת המתכונים שלך.
אפילו ניסיתי חלק. מעולה.
תודה על כל מה שאתה כותב ומעביר הלאה
אור
רגע_לפני_לידה*
הודעות: 1
הצטרפות: 12 מרץ 2008, 02:00

with passion

שליחה על ידי רגע_לפני_לידה* »

היי אופק, אני רואה שאתה פעיל עכשיו. כמוך כמוני. נזכרת בך לעיתים תכופות . אפילו התקשרתי יום אחד ולא היית. אולי תרים טלפון? סתם בא לי לשמוע את הקול שלך ואני לא רוצה להתקשר עכשיו.
שירי_בן_דב*
הודעות: 816
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57

with passion

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

טוב, זאת אני כמובן שכתבתי לך למעלה
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21

with passion

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

הי, תתחדש על השם.
חיפשתי ולא מצאתי תשובה לשאלה על עגבניות. השאלה היא אם בישול/עיבוד עגבניות גורם יותר תועלת מנזק. התועלת היא הגדלת ריכוז הליקופן הזמין (ויקיפדיה אתה יודע להגיד משהו על הנזק ועל מה עדיף?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16

with passion

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אמת וצדק,
במקרה עברתי פה וראיתי את השאלה שלך, בינתיים כשאופק מטייל, אז עד שהוא יתפנה לענות אכתוב את התשובה שלי:

קראתי פעם את דאגלס גראהם טוען שעל כל ערך-תזונתי שמשתפר בבישול, יש כמה אלפים שנהרסים.
לפי האינטואיציה שלי, נראה לי שהוא צודק.
...*
הודעות: 278
הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11

with passion

שליחה על ידי ...* »

טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41

with passion

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

שלום אופק :)
לפני זמן מה השארת הודעה דף הימין בתקשורת הישראלית.
הגבתי אליך, ובתור מתדיינת כרונית בנושאי אקטואליה, אשמח להמשיך בדיון :)
אז אם יש לך זמן וכח נפשי להיכנס לדיונים הללו (זה קשה אפילו לי, שאני ממש נהנית מזה בדרך כלל!), תמצא את זה בחוצץ של "מי הקורבן ומי האכזר? ומהם הפרמטרים להכרזתם?"
ואם כבר אני כאן, אז האם לדעתך אפשר להכין קרטיבים של פירות עם עלי חובזה, או שזה לא מתאים? ואיזה חלקים של החרצית ניתן ומומלץ לאכול?
תודה, טלי
גבעה_ירוקה*
הודעות: 139
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28

with passion

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

שלום אופק,הכנתי כבר שלוש פעמים את הלחם האיסיי לפי ההנחיה שלך,יוצא אכיל ואפילו די טעים אבל מתפורר מאד ויבש מבחוץ (גם אם אני מוסיפה שמן זית) אני אופה בחום נמוך-140 בערך כשעה וחצי,ולא נראה בכלל כמו בתמונה שלך..מה אני מפספסת?... יש מצב שזה ממש נהיה ככר לחם? אולי צריך בכל זאת משהו שידביק הת החיטה יחד,למרות הגלוטן?.. תודה!
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11

with passion

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

{@
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13

with passion

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הי אופק
אשמח לנייד את החבילה מרחובות תמורת טעימה מהמטעמים שלך (חלבה נאה הולך מצוין, תודה :-)).
שלח לי "מייל" [email protected] ונמשיך משם :-)
אנונימי

with passion

שליחה על ידי אנונימי »

אופק,

אם אפשר מבחינתך או מבחינת הדודה לאסוף את החבילה מרחובות בימים הקרובים (כלומר, כמה ימים לפני היומעיון), יכול להיות שנוכל לאסוף אותה בשבילך.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22

with passion

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בשמחה, ברגע שאצליח להיות מספיק פנויה לשיחה נורמלית.
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01

with passion

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

הי אופק,
אשמח אם תוכל לגלות לי מה זה Braggs
הבבילון לא מזהה
(ראיתי באיזה מתכון חי ולכן אני פונה אליך)
תודה מראש
@}
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27

with passion

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

תודה@}
נילי_קו*
הודעות: 154
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45

with passion

שליחה על ידי נילי_קו* »

אהלן אופק,
לפני כמה שבועות ישבתי בבית קפה באמירים, וברקע התנגן דיסק יפה, של גבר ששר שירים מקוריים, הרבה מהם עוסקים באלוהות וברוח.
שאלתי את המלצריות של מי הדיסק והם אמרו שזה מישהו מהמקום, אבל לא ידעו להגיד את שמו. אתה מכיר אולי באמירים יוצר שמתאים לתיאור הנ"ל?
(אני בדף בית)
תודה
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01

with passion

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

תודה @}

האם יצא לך להשתמש בסויה אורגנית, או לקנות כזו? לא הבנתי האם רוטב סויה אורגני הוא בעצם לא אורגני?
שוב תודה
על המידע וההשראה :-)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37

with passion

שליחה על ידי מירב_ב* »

רוצה לשתף כי כבר כמה חודשים גם אני מכינה פלאפל חי, במתכון די דומה בבסיסו, אבל נטול פשתן, כוסמת ותמרים. אמנם לא נגעתי בפלאפל לפחות 10 שנים, אבל הטעם זכור לי כממש דומה (אחרים אגב ממש אהבו).
מדיי פעם אני מגוונת ומכינה פלאפל מעדשים אדומות מונבטות שמתקבל מאוד מיוחד, ופעם אחת הכנתי מפול.
בקיצור, כבר כמה זמן אני חושבת לפתוח דף על קטניות חיות ולכתוב בו כמה מתכונים מעניינים, ואז אוסיף בו קישור למתכון שהכנת.
סליחה שזה בדף הבית, לא הרגשתי נוח לכתוב בדף המקורי
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16

with passion

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מירב, אני בדיוק הולך לישון (לקטים מחר), אבל הייתי חייב להגיב על מה שכתבת, ולומר שאחרי 3 חודשים של מזון חי אני מרגיש שחסר לי קצת אוכל יבש גושי שכזה
(כמו קציצות או חומוס סמיך)
רוב מה שאני אוכל הוא או ירקות, או פירות, או משהו מהבלנדר

בקיצור, אשמח אם תפתחי דף כזה,
וגם אנסה בעצמי לקחת השראה מרעיונותיכם ולהמציא כמה מתכונאים יבשים על בסיס קטניות.
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23

with passion

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

הי אופק,
רק היום נפל לי האסימון שהחלפת שם (לא הבנתי לאן נעלמת).
תתחדש!
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48

with passion

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

ראיתי שאתה מעביר מעגל ביום העיון ותהיתי מתי (ואיך...)חזרתם מהמסע שלכם.
אשמח לשמוע איך היה ההמשך מאצלנו דרומה
וגם,הייתי רוצה לומר לך משהו באופן יותר אישי. יש לך מייל?
שלי:
weiss.naama #gmail.com (להחליף את השטרודל...)
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”