בישול בקדרת חרס

שליחת תגובה

גובה העיניים נלמד מתוך התבוננות
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישול בקדרת חרס

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 נובמבר 2023, 16:02

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם צריך לשים מים בבישול בסיר חרס?

בישול בקדרת חרס

על ידי מיטל* » 23 ינואר 2023, 06:52

מאיפה אני יכולה לקנות כלי בישול מחימר, קניתי בטיול במזרח ואחרי כמה שימושים לא טובים נשברו לי, אין בעיה עם העיצוב של הכלים הכי חשוב לי שיהיה מכסה.
אם יש כאלו ללא גלזור.

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 פברואר 2021, 13:38

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יותר שאלות מתשובות

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 יוני 2017, 21:42

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אשמח גם לדעת

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 07 ספטמבר 2015, 10:26

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שאלה - לגבי קדרת חרס. האם צריך להשרותה במים רק לפני השימוש הראשון? אם לא משתמשים בה הרבה צריך לחזור על ההשריה? כמה זמן משריםאת הכלי? כמה זמן אחרי ההשריה אפשר לבשל בכלי? איך מנקים אותו? האם מניחים אותו ישירות על הגז או על תחתית?

בישול בקדרת חרס

על ידי שולי* » 19 יולי 2015, 20:23

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך מכינים בסיר חרס תפוחי אדמה כמו במדורות?

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 יוני 2015, 12:41

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היכן ניתן לקנות טאגין ללא עופרת

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 דצמבר 2014, 00:57

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

צריך להשרות כלי חרס מזוגג? ואיך יודעים שאינו מכיל עופרת (הכיתוב הוא בגרמנית)
לגביי הוספת נוזלים לתבשיל, חייבים?

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 נובמבר 2014, 18:20

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בישול בכלי חרס

בישול בקדרת חרס

על ידי פלונית_אלמונית* » 03 יוני 2014, 21:13

האם אפשרי לבשל בכלי חרס מזוגג משני צידיו על להבה ישירה?

לא.

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 יוני 2014, 14:54

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+




האם אפשרי לבשל בכלי חרס מזוגג משני צידיו על להבה ישירה?

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 ינואר 2014, 20:58

היי, האם בבישול בקדרת חרס שהחלק התחתון עם גלזורה והמכסה בלי גלזורה , צריך להוסיף נוזלים לתבשיל ירקות שורש ומה לגבי תבשיך בשר או עם ירקות? כמה נוזלים ? עד כיסוי ? פחות ?

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 פברואר 2011, 19:26

בהכנה בקדירה על עוף על גבי תפ"א ובצל, האם אתם מוסיפים מים או ממש ככה על יבש?

בישול בקדרת חרס

על ידי ילדת_טבע* » 31 ינואר 2007, 12:54

לגבי ההשריה במים אני לא יודעת, אבל מה יזיק להשרות על כל מקרה? מה שכן בטאג'ין אפשר גם לבשל על הגז ישירות או על גחלים בקיצור-שמחה גדולה!

בישול בקדרת חרס

על ידי יעל_אחרי_שנתיים* » 31 ינואר 2007, 09:52

מישהו שמע על קדירה מרוקאית שנקראית טאג'ין או טאז'ין- tagine
עם מכסה מאד גבוה שיש לו כיפה מחודדת?
האם ההוראות תקפות גם לכלי זה - להשרות במים?
ואותה שאלה אם מישהו יודע לגבי סיר ברזל
(בתקווה שמישהו עוד מסתכל על הדף הזה...)

בישול בקדרת חרס

על ידי רוני_בלוני* » 05 נובמבר 2006, 11:26

כדי לעודד את הצבע החום אפשר לשים תמרים א קליפות בצל או סילאן או עגבניות.
אפשק גם להשתמש ביין אדום. עשיתי זאת בכמה מתכונים (כולל בעוגת תפוחים, ותבשיל קדרה עם תפו"ח ועוף) ויצא מדהים בטעם ובריח. אגב, היין מתערבב עם הנוזלים האחרים והילדים לא הרגישו שמדובר ביין. שלושת רבעי כוס בערך.

בישול בקדרת חרס

על ידי אמא_של_א_א_א* » 03 נובמבר 2006, 09:19

גם אני רוצה לדעת על מתכוני קדירה לחורף ועל צ'ונטים

בישול בקדרת חרס

על ידי רוח_ערב* » 24 אוקטובר 2006, 21:13

קדירת חרס אין לי! אבל נורא מתחשק לי מן תבשיל שכזה, דווקא היום הדלקתי את הטלויזיה והיה סוף של איזה שהיא תוכנית. זיהיתי את הטבח שגב משה. ונחשו מה הוא הגיש בדיוק- תבשיל קדירה ירקות יין ופירות יבשים. הוא עשה את זה בסיר על הגז, זה מאוד מתאים לי.
אין לי מושג מה המתכון למישהו\משהי יש רעיונות למתכון, אילתור כולשהו? זה היה נראה מאוד טעים! ד"א ניסיתי לחפש דרך שמו ברשת אבל לא מצאתי שום מתכון שכזה. (אני רעבה!)

בישול בקדרת חרס

על ידי ויטה* » 17 ינואר 2005, 14:33

איזו התענינות !!!
אנו מיצרים כ 15 שנים כלים מחרס עבודת יד. הכלים להגשה לאפיה בתנור ובמיקרוגל ולמדיח.
מוצרים מובילים שלנו הם סיר קדירה לבישול ממשוך בתנור... כמו שההתענינתם פה. וגם תבניות שונות בצורות וגדלים רבי.
מצרפת קישור לתמונות ומתכונים שלנו.
תוצרת הארץ !!
סטודיו אדמה

בישול בקדרת חרס

על ידי מונו_נוקי* » 08 ינואר 2005, 10:54

תראי כאן
מתכונים של בשר
עקרונית מומלץ להשרות קדרת חרס(לצערי אין לי נסיון בברזל) במיים כחצי שעה לפחות
אם רוצים משהו בסגנון של חמין שהכל יוצא יותר דייסתי עם צבע חום יפיפה , צריך לפחות לילה ויותר ב100 מעלות. אם רוצים קדרה שהאוכל יותר קשה, צריך שלוש שעות ב180 מעלות . כמובן שתלוי גם מה התוכן. קטניות זקוקות ליותר זמן מרק ירקות שורש. שעועית זקוקה ליותר זמן מעדשים.
טוויסט מעניין קורה לקדרת קטניות שיש בה לימון כבוש או מיץ לימון.
אם רוצים אורז , חיטה או גריסים אפשר להוסיף. אישית אני לא אוהבת איך שזה מתנפח לכן מכניסה לשקית קוקי או לשקית בד(שימו לב ששקית קוקי צריכה להיות מחוררת לגמרי)
אם רוצים ביצים חומות , יש לבשל ביצים קשות , לקלף ולשים בקדרה. זאת כדי שההטבעה על הקליפה לא תלכלך את הקדרה.
כדי לקעודד את הצבע החום אפשר לשים תמרים א קליפות בצל או סילאן או עגבניות.
מתכונים של חמין "http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=23199980"
חצי שעה לפני הסוף המתוכנן לפתוח ולראות אם יש צורך בעוד נוזלים או שמה יש יותר מדי. קדרה זה משהו שאי אפשר להתחיל שעתיים לפני שעת הארוחה:-) הזדמנות ללמוד אורך רוח.....

בישול בקדרת חרס

על ידי אלמוני* » 24 נובמבר 2004, 14:27

תוכלו להפנות אותי למקום בו אוכל לקנות קדרות כאלו?
www.studio-adama.co.il

בישול בקדרת חרס

על ידי נועה_בר* » 24 נובמבר 2004, 13:31

אני מכירה את הקדירה עם ציפוי הגלזורה.
אני הכי אוהבת להכין בכלי הזה עוף שלם על מצע של תפו"א ובצל. יוצא יאמי
גמני מכינה בעיקר חלקי עוף (לא שלם) בכל מיני תיבולים ובתחתית תפו"א, בטטות, בצל. יוצא מדהים.
בערך שעתיים בתנור. החום תלוי גם בגודל התנור. מתחילה בחום גבוה ומורידה אח"כ לבנוני ( הקדרה עצמה שומרת על המון חום מעצמה )
אני פותחת באמצע הדרך לבדוק.. גם מסקרנות וגם על כל מקרה. לראות שלא נשרף או לא חסר מיים.
ירקות ( כמו קישוא, דלעת, עגבניה ) מוציאים מים ואז יכולים להצטבר די הרבה יחד עם המיצים של העוף.
לכן במקרה כזה אפשר גם לשים גריסים או חיטה אבל אז להוסיף גם קצת מים. ( לא מבשלת עם כמויות אז לא יודעת כמה ).
בהצלחה.

בישול בקדרת חרס

על ידי עודד_המחפש* » 23 נובמבר 2004, 23:40

האם יש קשר בין קדרות חרס לבישול כאמור לעיל, לבין כאלו שאפשר לבשל בהן תפוחי אדמה ללא שום תוספות (כלומר ללא נוזלים, ממש כמו במדורה)?

האם יש מתכונים לקדירה? יש לנו קדירה כזו ואף פעם (כלומר בכל 2 הנסיונות) לא הצליח לנו...

בישול בקדרת חרס

על ידי שכנה_של_זורבה* » 22 נובמבר 2004, 23:46

אולי אפשר לקבל איזה מתכון מהביל לחורף עם הסבר למה דווקא חרס.
אני למשל אוהבת סירי ברזל כבדים. יש לי אחד בירושה שעשה עליה עם הורי.
אני שרופה על הצליל של הכף על גב הסיר, גונג' מתכתי כמו של פעמון טיבטי.

בישול בקדרת חרס

על ידי רונן_תשרי* » 22 נובמבר 2004, 21:10

שלום לכולם או שמא לכולן ?
אני בשלן שמתמחה בבישול בקדרות חרס (על כך מתבססת פרנסתי). אני מחפש קדרות חרס מלבניות שפנימן מצופה גלזורה. היתה תקופה מסויימת שנמכרות קדרות כאלה בסופרים. מקורם היה בד"כ פורטוגל. האם תוכלו להפנות אותי למקום בו אוכל לקנות קדרות כאלו?

בישול בקדרת חרס

על ידי אמא_אדמה* » 07 מאי 2004, 20:00

אפרת שבאה למפגשים היא גם קדרית

זאת במקרה אפרת מלמד?

בישול בקדרת חרס

על ידי טרה_רוסה* » 07 מאי 2004, 10:13

מבחינתי הכי טוב אם יתברר שצריך הממממווון זמן. מכינים את הקדרה, לתנור ואנחנו חופשיים ללכת לטייל ולחזור אחרי שעות לארוחה חמה ומוכנה....

אפשר בקלות לעשות זאת ב תנור שמש.

בישול בקדרת חרס

על ידי אמא_מתחדשת* » 07 מאי 2004, 10:06

תודה על כל התגובות. @}
ענת, רעיון טוב, מצאתי את הטלפון שלה בדף קשר שיונת נתנה לי ואני אתקשר.
יש לי הרגשה שיש לחוסר ההצלחה קשר גם לזיגוג ובמיוחד ואיכות הירודה של התנור שלי....מה שיצריך מספר ניסיונות כדי לגלות איך לבשל בו.

מבחינתי הכי טוב אם יתברר שצריך הממממווון זמן. מכינים את הקדרה, לתנור ואנחנו חופשיים ללכת לטייל ולחזור אחרי שעות לארוחה חמה ומוכנה....זה כמעט כמו שתהיה לי מבשלת ;-)

בישול בקדרת חרס

על ידי טרה_רוסה* » 07 מאי 2004, 09:48

חום גבוה לזמן ארוך
חשבתי שצריך חום נמוך. לא?

בישול בקדרת חרס

על ידי מ_י_כ_ל* » 07 מאי 2004, 08:03

והוא עשה "טססססס" מוזר כשהשריתי אותו.
תגידי, כל החפצים אצלך בבית מדברים?!? ;-)

בישול בקדרת חרס

על ידי עוף_החול* » 07 מאי 2004, 06:58

לי יש קדרת חרס שבה המכסה לא מזוגג והחלק התחתון מזוגג רק בפנים. אני מבשלת בו הכל וזה יוצא יופי.
מס' חוקים:
  1. להשרות את החלק הבלתי מזוגג לזמן מה במים (אחר כך בבישול המים מתאדים והופכים את האוכל לעוד יותר טעים)
  2. להכניס לתנור קר.
  3. חום גבוה לזמן ארוך (שעה זה לא זמן ארוך).
  4. לחשב את כמות הנוזלים הכללית כולל זו שבתוך הירקות כדי שלא יצא לכם מרק.
  5. להיזהר כשפותחים את המכסה. האדים רותחים.
  6. אני הכי אוהבת להכין בכלי הזה עוף שלם על מצע של תפו"א ובצל. יוצא יאמי.

בישול בקדרת חרס

על ידי אביב_חדש* » 07 מאי 2004, 00:00

יש לי אחד כזה, והוא עשה "טססססס" מוזר כשהשריתי אותו. אולי זה קשור לשמירה על הכלי.
הטססססס הוא סימן שהקדרה סופחת אליה נוזלים. היא לא מזוגגת (עם גלזורה) ולכן אפשר להשרות אותה. קדרה מזוגגת לא עושה שום טססססס

בישול בקדרת חרס

על ידי סמדר_נ* » 06 מאי 2004, 23:57

אני לא יודעת אם זה קשור לטיב המזון המתבשל או לשמירה על כלי החרס עצמו, אבל עד כמה שזכור לי, לפני שמשתמשים בכלי חרס בפעם הראשונה (ואולי בכל פעם?) יש להשרות אותו במים למספר שעות ורק לאחר מכן להכניסו לתנור.
יש לי אחד כזה, והוא עשה "טססססס" מוזר כשהשריתי אותו. אולי זה קשור לשמירה על הכלי.
עד כמה שידוע לי, צריך להשרות פעם אחת. אחרת, רבאק, לאן נגיע?!

בישול בקדרת חרס

על ידי מ_י_כ_ל* » 06 מאי 2004, 22:54

הממ..אני לא יודעת אם זה קשור לטיב המזון המתבשל או לשמירה על כלי החרס עצמו, אבל עד כמה שזכור לי, לפני שמשתמשים בכלי חרס בפעם הראשונה (ואולי בכל פעם?) יש להשרות אותו במים למספר שעות ורק לאחר מכן להכניסו לתנור.
באופן מוזר אני זוכרת שראיתי הוראה כזו גם על כלי חרס בעלי זיגוג.

בישול בקדרת חרס

על ידי אמא_מתחדשת* » 06 מאי 2004, 22:37

השבוע נתקלתי לראשונה בבישול בקדרת חרס. מאוד התלהבתי (אני אוהבת בישולים שבהם לא עושים כ"כ הרבה ובסוף יוצא כ"כ טעים, מזין ומגוון).
מיד ניגשתי לסטודיו של חברתי הכדרית ורכשתי לי סיר חרס עם מכסה - קדרה.
בשמחה ניגשתי לבישול ארוחת הערב שכללה אורז מלא (שכבה ראשונה) עוף ומגוון ירקות. תיבלתי שמתי קצת שמן זית ומים (2 וחצי כוסות על כוס אורז) ושמתי בתנור.
התבשיל היה בתנור ב 250 מעלות שעה בערך (קצת יותר אני חושבת) ואז חיכה עוד קצת בתנור סגור.

לצערי הרב לא כ"כ הצליח לי. העוף והירקות התבשלו, האורז כל וכלל לא ונשארו מלא מים (האורז לא התנפח) במילה אחת אכזבה :-(

למה לא הצליח לי? אולי זה כי בסיר יש גלזורה (בפנים ובחוץ)? אולי התנור שלי מתחמם לאט וזה היה מעט מידי זמן? אולי החימום התחתון התנור שלי לא כ"כ טוב?

אני עומדת לעשות ניסויים בנושא ולהבין איך לבשל הקדרה.
אם יש פה בעלי ניסיון עם עצות מעשיות, או בלי ניסיון נותני תמיכהאשמח לא להמציא את הגלגל מחדש לבד לבד.....

בישול בקדרת חרס

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 יוני 2003, 08:29

מיכל כמה הארות לגבי הסיר : לפני שימוש עד כמה שאני זוכרת צריך לטבול במים. יש המון מידע ומתכונים באתרים.
תהני

בישול בקדרת חרס

על ידי מיכל_מ* » 14 יוני 2003, 23:55

נשמע מעולה! תודה תודה.

בישול בקדרת חרס

על ידי יונת_שרון* » 14 יוני 2003, 23:49

מאכלי קדירה! החל מצ'ולנט, עבור דרך צ'ילי וכלה בקדירת הירקות של חדוה כשר. ובטח יש עוד הרבה הרבה מתכונים.

בישול בקדרת חרס

על ידי אביב_חדש* » 14 יוני 2003, 19:58

יש סירים מקרמיקה-חסינת-אש שניתן לבשל איתם ממש על הגז. עם סיר כזה הייתי עושה אורז/פתיתים/קינואה.
מטגנים בצל גדול קצוץ. מוסיפים כוס אורז בסמטי (אני מעדיפה לבן) מערבבים, מתבלים לפי הטעם. מוסיפים כוס וחצי עד שתי כוסות מים רותחים. (חשוב מאוד מכיוון שהסיר חם, ומים קרים יסדקו אותו) מערבבים, בודקים שרותח. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות צלזיוס ל 20 דקות.

בריא - בתנאי שהגלזורה לא עשויה מחומרים המכילים עופרת. מה שלא סביר בסיר הנמכר במיוחד לבישול.

בישול בקדרת חרס

על ידי מיכל_מ* » 14 יוני 2003, 18:56

קיבלתי סיר מקרמיקה. כדאי? בריא? טעים? מה עושים עם זה?

חזרה למעלה