מתכונים לפוייקה בבקשה

שליחת תגובה

כולנו זקוקים לחסד
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים לפוייקה בבקשה

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 נובמבר 2020, 09:22

אכלתי פוייקה עם ירקות שורש, עוף וחיטה. אני מנסה לשחזר את המנה ותמיד יוצא לי גיבצ'י (עיסתי כזה), מה שאכלתי בזמנו היה די יבש ומופרד אך עסיסי, ניסיתי לתזמן את החיטה (היא הבעיה העיקרית למרקם), לא עזר או שהחיטה יצרה את העיסה שהכנסתי מוקדם או שהכנסתי מאוחר החיטה לא התבשלה מספיק. למישהו יש רעיון ?

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי קרן* » 28 מאי 2013, 06:51

גברת פלפלת,
המלצתי- סיר מה שיותר קטן, גודל 2
מספיק גם לארבעה. למה? כי הסירים כבדים. בגלל שאני עושה את הפוייקה מאד נוח לי גודל זה.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי גברת_פלפלת* » 27 מאי 2013, 20:48

האם צריך למלא את סיר הפויקה או שאפשר להכין בסיר גדול כמות לשלושה אנשים? אני פשוט מתלבטת איזה סיר לקנות ולא ברורה לי האנטומיה שלו...

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי הילה_גביש* » 23 יולי 2012, 18:24

קראתי איפה שהוא שיש לעשות טיפול ראשוני לכלי ברזל יצוק, מישהו יודע? שימון? חימום בתנור כך וכך זמן? מוכר?
אשמח לעיצות, תודה

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי גילית_ט* » 14 דצמבר 2010, 16:59

מחפשת מתכון לסיר 3 צמחוני ובשרי, עם כמויות שגם הילדים יאהבו

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 יולי 2009, 20:09

יש אחלה "מתכונים" www.matkonela.co.il גם פה

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי גינת_שמש* » 09 יולי 2009, 14:16

_פוייקה לבדו על האש כרבע שעה.
מוסיפים שמן זית, מטגנים את הבצל. כשהבצל מוכן, מעבירים את הפוייקה לגחלים (ולא בתוך האש), מוסיפים את העופות ואת הירקות הקשים גזר, בטטה וכו' (אצלנו אין תפו"א בפוייקה, רק במדורה).
מחכים כמה שבא ומוסיפים את הירקות הרכים (קישואים, גמבה (חובה!), כרובית, ברוקולי וכו'.
סוגרים ומחכים שעה מינימום.
בלי תוספת נוזלים, בלי תבלינים.
הירקות והעוף מערבבים נוזלים וטעמים ויוצא משו משו_
אימצתי את המתכון. יוצא מצוין:-9
אני רק לא מתאפקת ומתבלת את העוף בפפריקה, שום כתוש, מלח פלפל ושמן זית.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי גל_הנה_אמא* » 15 נובמבר 2008, 00:30

נראה לי שכל הכייף בפויקה זה שלא ממש צריך מתכון פשוט זורקים הכל פנימה ויוצא נהדר
מתכון לכאורה מהערב: בנזוגי החמוד תחילה הרתיח ערמונים (ככה הקליפה יורדת בקלות) ואז שם תחילה את הפויקה על הגז וטיגן קצת שומן כבש עם כל מיני ירקות, ערמונים ואז הוסיף חיטה וגריסים שהשרינו קודם כמה שעות במים וחתיכות בשר מילא במים והכניס לאח...
אח...יצא מעולה

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 נובמבר 2008, 20:31

נסו להוסיף לפויקה קולה ובירה, זה עושה פלאים

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי לוטם_מרווני* » 12 דצמבר 2007, 20:17

כן. לכן אחרי כל ניקוי משמנים בשמן טוב ואז מאפסנים. הפויקה עשוי ברזל.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי ל* » 12 דצמבר 2007, 18:41

באמת? למה זה מחליד? נשמע לא בריא בכלל... האם כל הפוייקה הם עם פוטנציאל החלדה?

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי אילה_א* » 12 דצמבר 2007, 11:00

נסי לשמן את כתמי החלודה ואז לנקות שוב

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי מירי* » 12 דצמבר 2007, 10:14

עזרה דחופה בבקשה. השאלנו מחברים סיר פוייקה והתעצלנו בניקויו ועכשיו אחרי יומיים יש כבר כתמי חלודה. האם זה הפיך? איך אפשר לנקות? תודה .

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי יוני* » 11 ינואר 2007, 10:41

לכל מי שמעונין להלן אתר אינטרנט דרא"פ שבו ניתן למצוא מתכונים לפויקה באנגלית כמובן
www.biltongmakers.com

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי רק_טוב* » 10 אוקטובר 2006, 13:47

איך משתמשים בשקית קוקי בתוך פויקה?
אני לא חושבת שזה רעיון כל כך טוב, כי אם אני לא טועה בקוקי אפשר להשתמש רק עד טמפ' מסויימת ואני די בטוחה שבפויקה הטמפ' גבוה יותר. מה שאפשר לנסות זה בישול בבד (זה בעצם כמו שקית קוקי רק עשויה מבד).
בהצלחה ובתיאבון

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי ניצן_אמ* » 10 אוקטובר 2006, 10:16

_איפה קונים פויקה
כמה זה עולה?_
יצא לי כבר לראות גם בחנויות קמפינג ! הפוייקה עובר את הטיפינג פוינט! :-D
(מצוק, וייצמן כפ"ס - על פינת רחוב גאולה)

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי ניצן_אמ* » 10 אוקטובר 2006, 10:14

שרון, בפארק הירדן האחרון עלתה סוגיה דומה. פתרנו אותה על ידי זה שהוספנו עוף בסוף אחרי שהפרשנו מן התבשיל לחימום בצד לטובת הצמחונים (לאחר הבישול המסיבי בסיר המשותף). יצא נפלא לכל המעורבים. כי זאת יש לדעת: המרכיב הסודי בפוייקה איננו הבשר, כי אם הפוייקה.
אם את מעונינת בטיגון, לא ניסיתי עם שקית קוקי, (וזה לא נשמע לי רעיון משהו..) אבל אם רק בבישול, אז לא צריכה להיות בעיה לשים שקית על הרכיבים האחרים.
ספרי איך היה.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי שרון_ל* » 09 אוקטובר 2006, 22:48

אני קניבלית ובעלי צמחוני. למישהו יש רעיון איך משתמשים בשקית קוקי בתוך פויקה?

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 יולי 2006, 13:05

אני צריכה להבין משהו אתם מכינים איתו אוכל גם בבית ? על הכיריים או רק בשטח ?

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי אילת* » 07 יולי 2005, 01:36

כל דבר הולך בפנים, לא צריך ממש מתכונים... לפי הטעם ומה שיש בבית ניתן לאלתר. כדאי לשמור על משך בישול לא ארוך מידי (שעה) משום שבבישול ארוך מידי החלק התחתון יישרף... במקרה כזה כדאי לרוקן לצלחות את התבשיל בחלקו העליון, מבלי לגרד את התחתית השרופה. את מה שנשרף לגרד לפח ולכסות במים ולהעמיד מעל הכיריים על אש קטנה כדי לנקות את מה שנדבק שם... כדאי גם לשמן (בשמן רגיל - סויה) את הפוייקה מידי פעם, זה שומר עליו.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי אביב_חדש* » 21 יוני 2005, 22:55

נורית. נסי אצל היבואן, מושב גנתון (ליד בן שמן). שמו מנחם. במושב עוברים את הכיכר ומצד ימין רואים פויקה תלוי על עמוד. זה הסימן לפנות ימינה. הגעת!

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי נורית_מילוא* » 21 יוני 2005, 22:46

איפה קונים פויקה
כמה זה עולה?

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי דליתוש_ב* » 19 יוני 2005, 10:57

אצלנו עושים פוייקה ככה:
פוייקה לבדו על האש כרבע שעה.
מוסיפים שמן זית, מטגנים את הבצל. כשהבצל מוכן, מעבירים את הפוייקה לגחלים (ולא בתוך האש), מוסיפים את העופות ואת הירקות הקשים גזר, בטטה וכו' (אצלנו אין תפו"א בפוייקה, רק במדורה).
מחכים כמה שבא ומוסיפים את הירקות הרכים (קישואים, גמבה (חובה!), כרובית, ברוקולי וכו'.
סוגרים ומחכים שעה מינימום.
בלי תוספת נוזלים, בלי תבלינים.
הירקות והעוף מערבבים נוזלים וטעמים ויוצא משו משו..

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי ענת_שץ* » 18 יוני 2005, 10:31

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי אביגיל_בו* » 24 נובמבר 2004, 17:11

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי שמיכת_טלאים* » 11 אוגוסט 2004, 08:36

קראתי להנאתי לאחרונה "מילון של ראסטות וקאריביים" והיה כתוב שם ש - Dutchie זה סיר ברזל שחור כבד...ישר נזכרתי בך.
:-) ואני נכרתי בדף הזה בשבוע שעבר - היינו באודים בבית-קפה-חנות בשם "מוסקט," והיו שם פויקות מכל הגדלים. הרמתי את הכי קטן וכמעט קיבלתי נקע ביד - זה שוקל טונה.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי שירי_בן_דב* » 11 אוגוסט 2004, 03:27

רק לידיעתכם- נפתח בתל-אביב פויקה -בר. לא יודעת איפה בדיוק אבל שמעתי. התמחות של מאכלים עשויים בפויקה, אמרו לי שהם עושים שם אפילו עוגת שוקולד בתוך פויקה. נשמע מטורף לגמרי, לא?

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי אבא_של_יותם* » 11 אוגוסט 2004, 01:11

לגבי הכנת הפויקה-
רצוי לחמם באש קטנה, אפילו על גחלים בלבד. להוסיף פחות נוזלים מהמקובל (לפויקה 4- עד שני ליטר) ןלבשל שעתיים לפחות. כך התבשיל יוצא רך, טעים, אבל לא נזידי מדי.
תענוג.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי טרה_רוסה* » 10 אוגוסט 2004, 23:57

במקור השם נכתב potjie, שזה סיר קטן בהולנדית

זה בעיקר בשביל שמיכת:
קראתי להנאתי לאחרונה "מילון של ראסטות וקאריביים" והיה כתוב שם ש - Dutchie זה סיר ברזל שחור כבד...ישר נזכרתי בך.

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי תוספות_יוםטוב* » 03 יולי 2003, 02:41

אבא של יותם כבר מצווח ככרוכיה השכם והערב על כך שהוא רוצה מתכונים לפוייקה. עד עכשיו זה קרה בדף כשרות פוייקה ושאר ירקות. כולכם לקחתם יותר מדי ברצינות את עניין הכשרות פוייקה ופחות מדי את עניין השאר ירקות. כך הפך הדף לשיח מלומד (פחות או יותר... - "פחות"=אני, "יותר"=חבצלת) בענייני כשרות.
אבל כל השאר, חסרי זהות יהודית מינימלית שכמותכם !!!, לא טרחו להיכנס - וכך נותר הדף יתום ממתכונים. בקיצור - מכיוון שלדף עם שם שמבטיח אוכל יש פה יותר סיכויי רייטינג ומכיוון ש אבא של יותם ממש אומלל, נפתח דף זה.
אז אנא.

מה זה פויקה
  • סיר ענק מברזל, עגול ועמוק עם ידית, מניחים אותו על אש או גחלים. מוצאו אולי באפריקה. טוב לבישול עוף וירקות. המלה "פויקה" בשימושה הבאופני מסמנת את הכלי, צורת הבישול, והאוכל שבושל בפנוכו. [כמו נאבה ביפאנית, קדירת חרס עם מכסה וגם התבשיל שבתועה, כמו טאג'ין במרוקנית, כמו טנדורי ההודי]. במקור השם נכתב potjie, שזה סיר קטן בהולנדית (סירצ'יק?), והמלה לקוחה כנראה מאפריקאנס.
  • גדלים - יש בכל הגדלים, מליטר ועד ענקי. גודל 4 מספיק לכ-12 איש. גודל 6 (ענק) מספיק לכ-20 כרעי עוף + ירקות.
  • הבישול בפויקה אינו זהה לבישול בקדירה כי בישול בקדירה הוא בטמפרטורה נמוכה יותר - פוייקה עומדת על אש ישירה.
  • איפה קונים - בכרכור, במגנא (זו חנות בצומת כרכור; "אם הדרך" מושב גנתון משק 64; אצל דרור פילץ מגני יהודה (מידע מפורום אוכל אורט)

מתכון לתבשיל פויקה צמחוני לאפייה בתנור הביתי - מיכל מ
שמים בפוייקה חתיכות גדולות- מאוד של ירקות (תפו"א, בטטות, עגבניות, חציל, גזר, קישואים, בצל והמון שיני שום, ההוראות היו נדמה לי שלושה ראשים אבל התעצלתי לקלף - בקיצור, מה שבא מה שבא) (ולמזהה המקור למשפט האחרון פרס יקר ערך), יין מתוק או בירה (בקבוק שתייה שלם), מים (לא יודעת כמה, שלי יצא די שוחה, אז מעט, הירקות מפרישים די הרבה נוזלים), תבלינים כיד הדמיון ועשבי תיבול כנ"ל (אורגנו היה טוב), אפשר גם שמן זית, חמאה (למי שזה לא מסבך לו את הכשרת הפוייקה או את דיני דתו הקולינרית), חומץ בלסמי (אולי גם רוטב סויה יתאים, לא שמתי אבל בפעם הבאה). מרתיחים על אש הגז בבית, ומכניסים לתנור (שמתי על 220C) להמון זמן (בשביל הצמחוני שלי משהו בין שעה לשעה וחצי) (ורד, אני יודעת שלא נשאר בפנים ויטמין אחד לרפואה...טוב, אולי אחד כן??? ).
טיפ של ענת גביש להכנת ראשי השום - במקום לקלף את השומים אפשר לקטום את ראש השום השלם מלמעלה, בחיתוך אחד מלא תעוזה, ולזרוק אותם ככה שלמים לתוך הסיר. אחר כך יש קופסינוני חמאת שום מצויינים. לוקחים את כל הראש, חותכים ממנו פרוסה דקה בצד העליון, שממנו עלה הגבעול, לא מהלמטה איפה שהשורשים. זו פעולה קצת חצופה ובזבזנית לשום היקר ולכן דורשת תעוזה: לחתוך את הלמעלה שלו כמו שמתחילים לקלף תפוז. ואז כל השיניים חשופות ראש, אבל עדיין מאוגדות בראש השום, וככה שלם שמים אותו בסיר. אפשר גם לחצות את הראש באמצע (לרוחב) וככה מקבלים שני חצאי ראש, כל אחד מהם עם שיניים פתוחות ומוכנות לאכילה. (יונת שרון)

לעניין הרס הוויטמינים - גם ויטמין C וגם ויטמיני ה- B נהרסים בבישול (C ו-B ויטמינים מסיסים במים. נהרסים בחום. ויטמינים מסיסים בשמן- A,D,E וחומצות שומן למיניהן נשמרים ליותר זמן ואף נאגרים בגוף). אכן, בישול לאורך זמן יהרוס את רוב הויטמינים הללו. אבל אם אוכלים ליד סלט ירקות גדול עם הרבה עלים ירוקים, נבטים, אגוזים ושאר ירקות, לא צריכה להיות בעיה (ורד לב)

מתכון לתבשיל פויקה על האש - נטע ש
אנחנו: מטגנים כמה בצלים חתוכים גס בקצת שמן, מעל המדורה. מוסיפים ירקות שורש חתוכים גס, כפי שכתבה מיכל מ, ובלי שורש סלרי החיים לא נראים ונטעמים אותו דבר, אם זה עם בשר, אז מוסיפים כמה כרעי עוף ו... כאן מגיע הסוד...
הרוטב!
יש רוטב אגדי שאמא של אורן הגניבה לנו מהמטבח הטריפוליטאי שת'כלס מורכב מרוטב סויה כבסיס, הרבה פפריקה, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחון, פלפל שחון טחון, אפשר גם בהרט (תערובת תבלינים), קצת הל, ואת זה מוסיפים ומערבבים.
אפשר, ויש הממליצים, להוסיץ אורז מלמעלה, אחרי הערבוב, להוסיף מים עד כיסוי, בערך, ולהעמיד את הפויקה מעל גחלים, ולא אש ישירה, לבערך שעה (שעה מספיק מעל הראש, במקרה של רעב היסטרי, גם פחות מזה אכיל...)
זה הולך טוב, גם בלי אורז, ועם קוסקוס בצד.
מהנסיון שלנו, הירקות מתכווצים עד מאד, כך שאם זה פויקה צמחוני - צריך הרבה ירקות.


תבשיל עוף לפויקה על האש - אביב חדש
להמון אנשים:
שמים בפויקה כ-20 חתיכות עוף, ומעל המון ירקות חתוכים (תפו"א, בצל, גזר, דלעת, ברוקולי, פלפל ירוק, קישואים). מסדרים את העוף למטה. מעליו דוחסים את הירקות עד לקצה (אגב, סיר שכתוב עליו 6). מלמעלה שופכים את הרוטב - המון שמן זית (1/3 בקבוק), ומים שכיסו הכל עד הסוף. שעה וחצי על הגחלים במדורה.
במקביל אפשר להכין אורז מלא כך שכל אחד מקבל אורז ומעליו עוף וירקות.

קישור למתכונים לפויקה מפורום אוכל בוואלה

תרמו לדף זה: תוספות יוםטוב, תבשיל קדרה, מיכל מ, ענת גביש, ורד לב, יונת שרון, נטע ש, אביב חדש, ענת גיגר, שמיכת טלאים, אמא נוגי

מתכונים לפוייקה בבקשה

על ידי אנונימי » 03 יולי 2003, 02:41

תמונה

ראו גם מדור מתכונים
וגם
כשרות פוייקה ושאר ירקות

המניע לפתיחת הדף:

חזרה למעלה