עזרה בענייני בשר

שליחת תגובה

המחנך מהווה מופת אפילו אם אינו "מתנהג למופת".
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: עזרה בענייני בשר

עזרה בענייני בשר

על ידי פלונה* » 19 נובמבר 2015, 06:39

מה שקניתי בסוף היה חתיכה גדולה שכתוב עליה ללא תוספת מים ופוספטים
קנית קפוא או טרי? את יודעת איזה חלק של הבקר קנית?
מתלבטת אם לא פשוט לחתוך חלקית ולבשל הרבה זמן במים ואחר כך לחתוך קטן ולהוסיף ירקות. אני כן רוצה שיצליח ולא יצא לי בטעם של נעל.
אני מבשלת מראש עם כל נותני הטעם (ירקות, תבלינים). לקדרת בשר פשוטה אני חותכת את הבשר לחתיכות של 3X3, משחימה בסיר עם קצת שמן, מוציאה לצלחת, מכניסה לסיר בצל קצוץ ומטגנת עם הבשר שנדבק לתחתית, מוסיפה גזר, סלרי, שום (הכל קצוץ) לכמה דקות טיגון, מוסיפה תבלינים, רסק עגבניות, מחזירה את הבשר, שופכת נוזלים עד לגובה התכולה (מים, יין, מרק) ואחרי רתיחה קצרה מקטינה את האש לחום נמוך אבל שיבעבע טיפה. סוגרת את המכסה וכל שעה נותנת עירבוב ורואה אם צריך להוסיף עוד מים או לא. אחרי שעתיים וחצי-שלוש זה אמור להיות מוכן ורך.

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 נובמבר 2015, 13:04

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אה, מה שקניתי בסוף היה חתיכה גדולה שכתוב עליה ללא תוספת מים ופוספטים

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 נובמבר 2015, 13:03

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה על התשובות
חיפשתי קצת בסופר. מצאתי רק קוביות בשר לגולש שמוספים להם מים ותוספים. וכל בשר אחר חתוך גם כן. כן מצאתי חתיכות בשר גדולות מיובאות מארגנטינה. אנסה את זה. קיבלתי מתכון קצת מסובך. מתלבטת אם לא פשוט לחתוך חלקית ולבשל הרבה זמן במים ואחר כך לחתוך קטן ולהוסיף ירקות. אני כן רוצה שיצליח ולא יצא לי בטעם של נעל.
אגב, אשמח עדיין להמלצות על חלקים מסויימים ודרכי הכנה מסויימות.
לא מצאתי עצמות מלבד רגלי עגל, וזה לא היה מאוד זול. (אבל היה נראה מגעיל)

ואני כן שומרת כשרות ולא גרה בתל אביב או באזור

עזרה בענייני בשר

על ידי אישה_במסע* » 16 נובמבר 2015, 14:14

האם זה בהכרח המון עבודה?
לא, זה לא. אחד התבשילים האהובים עליי כולל לקחת את הבשר ולחתוך לחתיכות יחסית קטנות (אפשר לקנות חתוך כבר, בשר לתבשיל קדרה), לחתוך בצל, לטגן בסיר גדול, להוסיף את הבשר, לטגן גם אותו זמן מה, להוסיף מים, לבשל הרבה זמן - שעה, שעה וחצי, להוסיף תפוחי אדמה וכל ירק שבא ך ונראה לך מתאים, לחכות שתפוחי האדמה יתבשלו, ולאכול.
פחות עבודה מקציצות, לדעתי.

האם אפשר רעיונות איזה בשר באמת לקנות בארץ?
תיאורטית, עדיף לקנות מחוות עשתורת או שאר מקומות בהם אפשר לקנות בשר אוכל עשב (ואורגני).

מעשית, אני קונה בסופר הקרוב לביתי... קונה כשאפר בשר מארגנטינה או שאר מקומות שהאקלים שלהם הוא כזה שרוב הסיכויים שלא האכילו את הבקר תערובת אלא נתנו לו לרעות, נותנת עדיפות לבשר טרי, ובעיקר קונה מה שבמבצע וזול מספיק. בשר זה יקר נורא...

עזרה בענייני בשר

על ידי פלונה* » 16 נובמבר 2015, 14:01

את מתכוונת שכל בשר קפוא מיוצר באורוגוואי או שכן יהיה כתוב על האריזה איפה זה מיוצר
יהיה כתוב על המדבקה של המוצר. בכל מקרה, כל מדינה דרום אמריקאית זה מוצלח יותר מאשר כאן.

אולי כהמשך לעזרה עם הבשר. האם אפשר רעיונות איזה בשר באמת לקנות בארץ?
שאלה קשה. את שומרת כשרות? אם לא, אז אולי עדיף בטיב-טעם או קשת טעמים. תכנסי אליהם פעם ותשאלי מאיפה הבשר, האם הוא עבר טקסי כשרות וכו'. כשאני קונה טרי אז רק אצלם או באטליזים ערבים באזור שלי.
לגבי הכנת בשר, יש גם פה וגם בכל רחבי האינטרנט אלפי מתכונים. מה הבעיה לקרוא ולהחליט אם זה קל או קשה לך?
לגבי זמן עבודה, דווקא בשר טחון דורש ממני הכי הרבה זמן. גולש או חמין זה צ'יק צ'ק ורק הבישול לוקח הרבה זמן אבל למי אכפת?

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 נובמבר 2015, 13:10

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כשאני קונה בשר קפוא שמיוצר באורוגוואי (בכל סופר במקפיא)
את מתכוונת שכל בשר קפוא מיוצר באורוגוואי או שכן יהיה כתוב על האריזה איפה זה מיוצר. (אני לא זוכרת)

אולי כהמשך לעזרה עם הבשר. האם אפשר רעיונות איזה בשר באמת לקנות בארץ?
החל מחברה משווקת, דרך חלקים מסויימים , ודרכי הכנה של בשר וחלקיו. אצלי יש בעיקר בשר טחון שאני קונה טחון וקציצות, אבל הייתי רוצה עוד דרכים
האם זה בהכרח המון עבודה?

עזרה בענייני בשר

על ידי פלונה* » 16 נובמבר 2015, 09:48

גם בארץ הפרות לבשר ניזונות מעשב חלק ניכר מחייהן
השאלה היא איך אנחנו יודעים שהבשר שקנינו רעה במרעה או רבץ ברפת, במיוחד בקשר לגידול בארץ. תנובה ודבאח לא ממש מודיעים לנו על האריזה. הקצביות בטח שלא.
כשאני קונה בשר קפוא שמיוצר באורוגוואי (בכל סופר במקפיא), אני יכולה להניח בוודאות כמעט מלאה שהוא רעה בחוץ ואכל עשב כי יש תמיד עשב ולמה לבזבז כסף על תערובת.

עזרה בענייני בשר

על ידי תפוח_אדמה* » 16 נובמבר 2015, 08:58

לא כולן. יש גם עגלים של חלב שגדלים ברפתות ונמכרים לשחיטה.

עזרה בענייני בשר

על ידי יעלי_לה » 16 נובמבר 2015, 08:46

גם בארץ הפרות לבשר ניזונות מעשב חלק ניכר מחייהן (אבל מפוטמות לקראת הסוף). הן רועות להן סביבנו בפסטורליה של הרי הגליל והגולן.
אני חושבת שמקובל להשלים להן בתערובת בשוטף.

עזרה בענייני בשר

על ידי יונת_שרון* » 15 נובמבר 2015, 23:27

גם בארץ הפרות לבשר ניזונות מעשב חלק ניכר מחייהן (אבל מפוטמות לקראת הסוף). הן רועות להן סביבנו בפסטורליה של הרי הגליל והגולן.
החיים הקשים באמת הן של הפרות לחלב.

עזרה בענייני בשר

על ידי יעלי_לה » 15 נובמבר 2015, 08:37

רמי לוי לא מייבא את זה אלא תנובה. רמי לוי רק משווק.
זה בשר בקר מפולין, לא ממש ממש טרי (מייבאים לאחר השחיטה) אלא מיושן בוואקום.
ניסיתי אותו השבת. מוצלח. רך. פחות יקר.
הקצב ברמי לוי אמר לי שלדעתו תנאי הגידול בפולין טובים יותר מבארץ, פחות אנטיביוטיקה והורמונים, ויש סיכוי טוב שהבקר ניזון מעשב במשך תקופה מסוימת מחייו.
זה אמנם רק דעתו האישית של הקצב, אבל נשמע הגיוני.

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 נובמבר 2015, 02:58

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אמרו לי שרמי לוי מתחי ליבא בשר טרי. מישהו יודע משהו על טיב הבשר הזה?

עזרה בענייני בשר

על ידי גוגוס* » 16 יוני 2013, 17:59

מאמי, אני חיה באנגליה כבר כמעט שנה. לצערי אין לי דרך לעזור. בישראל לא מצאתי כאלה שגם ענו על הדרישות שלי וגם היו בהישג יד מבחינת המרחק.
בישראל אכלנו מדי פעם את העופות של אריק (אני לא יודעת איך הוא קורא לעצמו היום, נדמה לי שמעדני הטלה או משהו כזה) וביצי חופש אורגניות של בארותיים.
בפעמים הנדירות באמת בהן אכלנו בקר זה היה של הפרות של הרדוף אבל אז המוצר ירד מהמדפים עקב חוסר דרישה. ניסינו עוד פעם מוצר קפוא מחו"ל ולא התרשמנו מאוד לטובה.
מדבריה של בשמת אפשר ללמוד שהיא יודעת איפה ניתן להשיג ואולי גם טלי מא ואורי, בן זוגה, יוכלו לעזור, אבל בשני המקרים מדובר באזורים הצפוניים של ישראל ולא במרכז.

עזרה בענייני בשר

על ידי מאמי* » 16 יוני 2013, 15:23

גוגוס, אני מבקשת המלצות על בשר בקר מעולה ודגים. במרכז מכירה?

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 15 יוני 2013, 22:29

תודה רבה על ההתייחסות הארוכה והמקסימה. נתת לי חומר למחשבה.

עזרה בענייני בשר

על ידי גוגוס* » 15 יוני 2013, 11:49

ולעניין אחר שהעלית - אז כן, יוקר המזון הזה בא על חשבון דברים אחרים בחיים שלנו. בעיקר על חשבון חופשות ועשייה משותפת שעולה כסף. בתפישה שלי בריאות חשובה יותר מסוג כזה של בילוי (וגם מהרבה דברים אחרים מובנים מאליהם שאני לא טורחת לפרט) ולכן חלק עצום מהתקציב שלנו מושקע שם. לשמחתי, לא נראה שזה גורע במשהו מאושרנו המשותף.

עזרה בענייני בשר

על ידי גוגוס* » 15 יוני 2013, 11:46

אביבה, קודם כל - רק בריאות!
והתגובה שלי בכיכר היתה כנראה לאותו הלך רוח מבואס שעוטף את הדברים שלך.
מציעה לך לשקול כיוון אחר טיפה, שהוא גם באמת יותר שמח - להתייחס אל הבריאות כמכלול. כאשר מתחילים לאכול משהו כדי לטפל בבעיה נשארים בהלך רוח של חולי או חוסר. כאשר מה שעושים זה לקדם בריאות כללית נמצאים בהלך רוח שונה לגמרי. קשה לי קצת להסביר למה הלך רוח משנה כל כך אבל אולי נסיונך בחיים מסביר את זה יותר טוב ממני.
זה כאילו שבכל פעם שיכול לקרות משהו קצת מעצבן פתאום קורה משהו משמח ולכאורה אין לזה הסבר אבל רק לכאורה. ההסבר הוא שה MODE שונה לגמרי ושלמרות שזה לא בדיוק מדעי זה עובד היטב.
גם הרבה יותר קל לקבל ככה החלטות. לא שוקעים בכל מה שיכול לקרות אם במקרה אולי בעגבניות יש ריכוז גבוה של חומר מסוים. פשוט מקבלים החלטה שנראית הכי הגיונית בנסיבות הקיימות, הולכים איתה הלאה ומנסים. הצליח לנו? יופי טופי. לא הצליח? אין דבר, הכל בסדר. לפחות היה מעניין. נמשיך הלאה לנסות משהו אחר.

וספציפית לעיין הבשר - דעתי האישית היא שבשר שהוא פחות ממושלם (=מבעלי חיים שחיו כל חייהם במרעה פתוח ורצוי שגם נשחטו בדרך הומנית שלא עוררה בהם סטרס מטורף) הוא לא אוכל בכלל. הבחירה הנוכחית שלי ביחס לילדים שלי היא לשלם ביוקר רב ובשמחה על בשר כזה (כי אני חושבת שהוא צריך להיות יקר) ולתת אותו במשורה. בפעמים אחרות שבהן אני מרגישה שחסר להם מזון מן החי אני נותנת ביצי חופש אורגניות מעולות או דגי ים מעולים ממקורות טובים שבדקתי.

אז הבחירה הראשונה היא למעט במוצרים מהחי ובעיקר להקשיב לילדים - מתי הם מבקשים, ולא לפי לוח השנה, והבחירה השנייה היא לתת רק מה שמעולה, ולכן נחשב בעיניי אוכל. הבחירה השלישית היא תקציבית - בקר אמיתי שהוא יקר לעתים רחוקות יותר. וגם כאן אפשר להקשיב לילדים. הילדים מבקשים מה שהם רוצים. הם יבקשו דג או בשר או ביצים וזה יקל עלי את הבחירה.

שיהיה לך בבריאות ובהצלחה רבה בדרך שלך.

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 15 יוני 2013, 11:41

ל"כאן ועכשיו" שכתבה לי בכיכר השוק:

אני עושה כבר כמה שנים כל מיני שינויים תזונתיים על מנת לפתור כל מיני "בעיות גופניות קטנות ומציקות". זה התחיל ממש בקטנה בסביבות 2001, ונמשך הרבה יותר באינטנסיביות בשלוש או ארבע השנים האחרונות. בין השאר הלכתי גם על צימחונות לתקופה של כשנה, ולא זכיתי לתוצאות המצופות. אני עדיין בתהליך של ניסוי וטעיה, כאשר כרגע הכיוון הוא "כן לבשר - לא לדגנים" (כמובן עם הרבה פירות וירקות).

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 15 יוני 2013, 11:29

ברור סאלי. אבל מצד שני יש כאן איזה קטע אמיתי ואובייקטיבי מסויים שאני חווה. אני מתחילה לאכול X כדי לטפל בבעיה A כי זה אמור להיות מאד בריא בשבילה, ואז פתאום בגלל שהתחלתי לאכול את זה (או בגלל שהפסקתי לאכול משהו שנחשב למזיק) מתחילה פתאום בעיה Y חדשה שקשורה למשהו באוכל שהוספתי / החסרתי. זה משהו ממש אמיתי ואובייקטיבי. לא סתם איזה הלך רוח מבואס שאני נכנסת אליו.

עזרה בענייני בשר

על ידי אלה* » 15 יוני 2013, 10:15

אביבה תודה על ההסבר :-)

עזרה בענייני בשר

על ידי סאלי_תדמור* » 14 יוני 2013, 21:31

הפתרון הבריאותי האמיתי מצוי רק בחזרה מוחלטת לטבע
היי אביבה @}
אני לא כל כך אוהבת את כוון החשיבה הזה. יש לי הרגשה שמשם מגיעים ל"אז לא נורא ונאכל כל ג'אנק, כי בכל מקרה אי אפשר לחזור באופן מוחלט לטבע".
הרבה שינויים תזונתיים חלקיים יכולים מאוד לשפר את מצבנו. גם אם העגבניה רק אורגנית ולא גדלה בר. גם אם רק ממעיטים בבשר והוא עדיין בשר שאוכל תערובת. כל שיפור כזה הוא משמעותי. את לא חושבת?

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 14 יוני 2013, 17:38

בשמת, האם את למשל אכן עושה את המאמץ הזה וקונה את כל הבשר שלך באופן עצמאי ולא מסחרי דרך מגדלים שאת יודעת שמגדלים את הבשר שלהם כמו שצריך?

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 14 יוני 2013, 17:34

תשובה ל"אלה" לגבי למה עדיף עגבניית בר על עגבניה חקלאית, אפילו אורגנית (או כל פרי אחר כמובן):

באוסטרליה מפותח מאד משהו שנקרא FAILSAFE DIET שעליו ניתן לקרוא באתר fedup.com.au שכולל מידע רב. האתר עוסק באי סבילות למזון אצל ילדים שגורם לסוגים שונים של התנהגות לא אופטימלית החל מבכיינות או תוקפנות ועד תופעות אוטיסטיות. אחת האי סבילויות העיקריות המתוארות באתר היא אי סבילות לחומר שנקרא SALICYLATES. זהו חומר טבעי שמצוי בכל פרי בטבע, מעין חומר הדברה והגנה שהפרי עצמו מייצר. מסתבר שכאשר הפרי גודל (GUDAL) בצורה חקלאית, כמות ה-SALICYLATES עולה דרמטית, כי כנראה שבחקלאות (גם אורגנית, אבל אולי פרמה קלצ'ר לא - את זה אני כבר לא יודעת) הפרי מרגיש שהוא צריך להגן על עצמו הרבה יותר מכיוון שאין לו את האיזון האקולוגי הטבעי שיש בטבע שכנראה מגן עליו טבעית. ואז ישנם ילדים שמפתחים אי סבילות לפירות חקלאיים כאלה וזה יכול לגרום לבעיות התנהגות שונות ומשונות. אפילו אצלי כשאני אוכלת המון פירות מתחילים אצלי כל מיני גירודים בגוף, שזה גם אחת התופעות שהם מונים שם ל-SALICYLATES. פירות שגדלים בר אינם מייצרים כזו כמות של החומר הזה, ולכן הבעייתיות פוחתת או כנראה נעלמת. הפתרון שהם מציעים באתר זה להגביל את עצמך לפירות וירקות שלמרות שגודלו חקלאית, משום מה הם לא מייצרים הרבה מהחומר: אגס, בננה, כרוב, סלרי... המגוון לא גדול למרבה הצער. כאשר הילדים האלה עושים דיאטה כזו, חל אצלם שינוי דרמטי בהתנהגות ובעיות של בכיינות, תוקפנות, התנהגות מטורללת וחסרת שליטה - נפתרות.

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 13 יוני 2013, 05:50

יש למישהו עוד תשובות בקשר לשאלות שלי מלמעלה? האם אולי שם הדף לא אטרקטיבי מספיק וכדאי לי להעביר את השאלות לדף אחר?

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 12 יוני 2013, 17:41

אה נזכרתי - גם מחמצת בלחם זה לא טוב. (התססה = פירוק)

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 12 יוני 2013, 17:40

תחליף לשוקולד: שוקולד חרובים.
תחליף לבננות: כל הפירות האחרים.
תחליף לחמאת בוטנים: חמאת קשיו.
מהנסיון שלי עושה רושם שדברים תעשיים שהוחמצו בחומץ סינתטי (איכס) כמו מלפפון חמוץ מהמכולת (שכנראה לא באמת עבר התססה אמיתית) - לא עושים את הבעיה.

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 12 יוני 2013, 17:35

שוקולד - כנראה תמיד קיים. אפילו כשזה טרי. (השאלה איך בכלל משיגים שוקולד טרי שנקטף בימים האחרונים????? הוא הרי בדרך כלל יושב על המדף זמן מכובד...)
בננות - אם הן ירוקות אז כנראה שזה בסדר, אבל מי רוצה בננות ירוקות? עדיף כבר להמנע לגמרי וזהו לדעתי.
בשר - צריך לאכול בערך 48 שעות מרגע השחיטה, או להקפיא עד חודש, אבל ההקפאה מתחילה עד 48 שעות מרגע השחיטה. (אני אישית מקפיאה רק ליום יומיים כי ממילא אני לא טיפוס שאוגר) (הערה: כשקונים בשר קפוא לדעתי אי אפשר באמת לדעת מתי הקפיאו, אז זה לא טוב)
חלקים פנימיים של חיות + עור: לא טוב אף פעם.
ביצים: מהרגע שנפתחו, לאכול תוך 24 שעות. (זה אומר שאי אפשר מיונז קנוי או עוגה קנויה למשל)
חמאת בוטנים: לא טוב אף פעם.
גבינה צהובה, נקניקים, נקניקיות, דברים שעברו התססה כמו יין או בירה או כרוב כבוש: לא טוב אף פעם.
נראה לי שכיסיתי את הרוב.
באתר FEDUP הם אומרים: 40% מהילדים שרגישים למזונות רגישים לאמינים.

עזרה בענייני בשר

על ידי רוזמרין* » 12 יוני 2013, 17:08

זהו תוצר של פירוק של חלבונים למרכיבים שאנשים מסויימים אינם יכולים להתמודד עימם.
וזה משהו שיש רק בבשר קפוא ולא בטרי? גם בבננות ושוקולד זה במצב מסויים כן בעייתי ובאחר-לא?
ותודה על ההתייחסות המהירה:)

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 12 יוני 2013, 15:23

אכן אני קונה באטליז פרטי שבכל קנייה נשבעים לי מחדש שזה נשחט אתמול.

לגבי האלרגיה, הבשר הלא טרי זה רק אחד הדברים, שהשם הכולל שלהם זה "אמינים". זהו תוצר של פירוק של חלבונים למרכיבים שאנשים מסויימים אינם יכולים להתמודד עימם.
האמינים האלה נמצאים גם בבננות, שוקולד, חמאת בוטנים ועוד.

באתר המעולה fedup.com.au ניתן לקבל את כל המידע על אלרגיה זו ואלרגיות אחרות למזונות שונים.

ניתן לומר שהאתר הציל את חיינו.

האלרגיה מתבטאת במצב רוח ירוד, עייפות, נטייה לבכיינות, עיגולים שחורים תחת העיניים וכדומה.

דווקא כל מיני חולירות כמו חומרים משמרים וכאלה בכלל לא משפיעים עליה. למרות שכמובן אנחנו נמנעים מזה במידה מאד רבה ואוכלים באופן כללי בהחלט בריא.

עזרה בענייני בשר

על ידי רוזמרין* » 12 יוני 2013, 15:13

בת שלי אלרגית לבשר שאינו טרי לחלוטין.
במה מתבטאת האלרגיה הזאת? אף פעם לא שמעתי על זה.
אגב, יכול להיות שהבעיה היא בשר עם תוספים מלאכותים ולא עניין הטריות? כי אם כן- הבשרים הקפואים מדרום אמריקה הם ללא תוספים, ככל הידוע לי. והם נמצאים בכל סופר.
ועוד אגב, בסופרים נמכרים במחלקת האטליז גם בשרים שהופשרו ומוצגים כבשר טרי. אולי בחנות אטליז מתמחה אין את ה"שטיקים" האלה.

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 12 יוני 2013, 15:01

תודה רבה על התשובה! אצלנו בבית זה בעיה בשר מארצות אחרות, כי הבת שלי אלרגית לבשר שאינו טרי לחלוטין. אחרת זה בהחלט היה יכול להיות רעיון טוב.
אשמח מאד לעוד תשובות.

עזרה בענייני בשר

על ידי בהצלחה* » 11 יוני 2013, 20:30

אביבה, לא יודעת לענות על השאלה הראשונה והשנייה היא לדעתי עניין מאוד אישי.
אז אישית... אני לא הייתי נוגעת במקל בבשר רגיל (לא רק בגלל התזונה של החיות אלא גם בגלל שאר התוספות המפנקות כמו הורמונים ואנטיביוטיקה וחיי סטרס תמידי שעושה אותם חולים), ומתוך שאר האפשרויות הייתי הולכת על אורגני שחי לפחות חלקית חיי חופש (בהנחה שזה אומר גם אוכל של חופש). לדעתי יש כאלה בארץ וגם האופציה של בשר ממדינות אחרות יכולה להיות לך פשרה מתקבלת על הדעת.
זה מוריד את כמויות הבשר שאפשר לאכול אבל לפחות אוכלים ככה משהו שלא מזיק יותר ממה שהוא מועיל.

עזרה בענייני בשר

על ידי אביבה* » 11 יוני 2013, 20:24

יש לי כמה שאלות למצדדים באכילת בשר:

1) הבנתי מהקריאה פה באתר ששומן בשר זה בריא וחיוני. האם זה אומר שאפשר בעצם לעשות צלעות כבש על האש ולטרוף ללא הכרה וללא רגשות אשם את גושי השומן הצהוב הענקיים שמסביב לבשר? מה התועלת המדויקת שהשומן הזה נותן?

2) עד כמה חשוב שהבשר / עוף יהיה כזה שניזון מעשב ירוק? כלומר: ברור לי שזה מאד חשוב, אבל מתוך האופציה של לאכול בשר "רגיל" כמו שיש היום בסופר מול לא לאכול בשר בכלל מתוך הטענה שמה שיש בסופר ניזון מתירס ולכן זה זוועה ממילא - על איזה אופציה הייתם הולכים? (חקרתי את הנושא די ביסודיות, ולא הצלחתי למצוא בארץ משווק של עופות / בקר שבאמת אוכלים אך ורק במרעה חופשי וטבעי)

אשמח לשמוע כמה שיותר דיעות, אבל כרגע רק של כאלה שבעד בשר. תודה!!!

עזרה בענייני בשר

על ידי ע_ע_ע* » 23 מרץ 2011, 11:24

האם לאחד עם הדף הבשר שאנו אוכלים, או שזה ארוך מדי?

לא רק ארוך, גם לא בדיוק עוסק באותם עניינים.

עזרה בענייני בשר

על ידי אהבת_עולם* » 28 פברואר 2011, 01:11

האם לאחד עם הדף הבשר שאנו אוכלים, או שזה ארוך מדי?

עזרה בענייני בשר

על ידי דנה* » 23 נובמבר 2010, 14:24

יש ב"הרדוף" וב"עדן מרקט" (סניפים פרוסים בכל הארץ) גם אורגני וגם כשר.
עדין לא חלק, מהדרין או בד"ץ אבל כשרות בסיסית יש...בעז"ה נגיע גם לזה.

עזרה בענייני בשר

על ידי עפרה_שחר* » 26 אפריל 2010, 01:27

חשבתי שצריכים עזרה עם הבשר- לצייד, אז ישר באתי בריצה שמחה ומוכנה לעזור. בתיאבון- ושחס וחלילה מרב דיונים מחכימים, לא תשכחו להנות!

עזרה בענייני בשר

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 25 אפריל 2010, 20:28

האמא]האמא של האנטריקוט של האנטריקוט[/po].aspx - מה עובר על הבשר עד שהוא מגיע לצלחת (במסעדה).

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 12 פברואר 2008, 12:26

חוזרת לשאלת הבשר הקפוא:
קניתי בשר בקר קפוא מיובא מברזיל, שריר הזרוע. היתרונות (לפחות לפי הכתוב על האריזה): לא מוכשר; ללא הזרקת מים; ללא כימיקלים; מבקר שרעה במרעה טבעי.
החסרונות: קפוא. תאריך הייצור: 28/8/07. דורש בישול ארוך, גם בגלל החלק הספציפי.

חשבתי לבשל גולש או מרק. האם לדעתכם, אחרי ההקפאה הארוכה והבישול הארוך יהיה לזה ערך תזונתי כלשהו? אולי דווקא לנוזל שבתוכו ישחה הבשר יהיה ערך?
למישהו יש מתכון טוב?

עזרה בענייני בשר

על ידי ניצן_אמ* » 01 דצמבר 2007, 17:11

אני רוצה לחלוק על דעתך, אבל זה קצת מפחיד אותי, כי בפעמים האחרונות שזה קרה היית מאד אגרסיבית. שמא תפרגני לי הסתכלות אחרת משלך?

אני חושב שרב בעלי החיים הניצודים מייצרים הורמוני סטרס. לא חושבת שנמר או אדם אכלו בשר ציד נינוח ולא לחוץ. כאילו, מה?

"בואי אנטילופה מותק, מה פתאום שאני אוכל אותך??" באאם! ?

זה שזה יותר טעים, אין ויכוח. גם פרות קובה שמשקים אותן בירה ולא נותנים להן לזוז זה יותר טעים. בקשר ליותר בריא, זה שווה בדיקה. יש לך מקור אמין למידע הזה?

עזרה בענייני בשר

על ידי תמי_גלילי* » 01 דצמבר 2007, 16:13

_אגב, ארנבים זה לא טעים
oh לא נכון!_
לי זה לא היה טעים.

עזרה בענייני בשר

על ידי פלונית* » 01 דצמבר 2007, 13:40

למה שחיטה כשרה שהיא לא בריאה ומובילה לבשר שאינו בריא מהרבה בחינות ?
למה שחיטה כשרה לא בריאה?

ולניצן אמ
שבקר אורגני שאוכל תערובת זה הרבה פחות טוב לך ולמשפחתך מאשר בקר לא אורגני אוכל עשב
באמת זו שאלה חשובה. בקצביה ברמת אביב , למשל יש בקר לא אורגני שטוענים שדגל ברמת הגולן ושם אוכל עשב. לעומתו הבקר האורגני מהרדףו הוא מפרות שיושבות ברפת.
מאידך האורגני מקבל פחות תרופות וכד'. אז מה באמת עדיף?

עזרה בענייני בשר

על ידי ניצן_אמ* » 01 דצמבר 2007, 12:15

גלית,
נסי לחשוב על בני אדם.
ברור שבריא יותר לא לקבל הורמונים ואנטיביוטיקה באופן שגרתי, זה מחליא. אבל עם זאת, מישהו שאוכל רק לחם לבן עם ממרח בטעם שוקולד כל החיים לא ברור כמה הוא יותר בריא. הכי לא בריא זה גם אוכל רע וגם אנטיביוטיקה שגרתית. ברור. הכי טוב זה לחיות נקי מתרופות ומרעלים עם תזונה מיטבית למין. לא ברור שתוכלי להשיג דבר כזה בחיים האלה. אז בינתיים או פשרה (ודווקא יש ממש לא רעות) או ויתור מוחלט.

חוץ מזה התקנים לבקר אורגני אינם לבקר סבבי שלא מקבל בכלל תרופות והורמונים. רחוק מזה. יש כאלה חרדות וכאלה מחלות בבקר לתעשייה, שאין מצב שיוותרו על זה. זה רק "פחות" ולא "שגרתי".אני הייתי בודקת קודם כל מה מבטיח לי ה"אורגני" הזה, ולמה אני מקבלת אותו אוטומטית כיותר טוב מאוכל עשב. שוה בדיקה לפני שמחליטים מה עושים. יכול להיות שכשתבדקי תחליטי שבקר אורגני שאוכל תערובת זה הרבה פחות טוב לך ולמשפחתך מאשר בקר לא אורגני אוכל עשב. למרבה השמחה אני לא צריכה לעשות את הבחירה הזאת (מצד שני, אני משלמת (מחזיקה חזק?) 18 דולר לפאונד על בשר כזה. כלומר לפי 3.85 זה 70 שקלים ל450 גרם. פלא שאנחנו לא ממש יושבים פה וטוחנים סטייקים כל יום? :-()

ומעניין לעניין באותו עניין - שנים האכילו פרות בין היתר - פרות. זה עשה להן מחלות איומות, ועשה למי שאכל אותן מחלות איומות. אז האם הבעיה היא בפרה? בבשר של הפרה?

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 01 דצמבר 2007, 12:04

מי שאוכל בשר, עדיף לו לעבור לגור באיזורים פחות יהודיים.
המשפט החביב עלי בכל הדיון. בשמחה הייתי עוברת. אם כי נכנסתי אתמול גם למעדנייה לא כשרה בשוק ולא הצלחתי לשכנע את עצמי לקנות בשר חזיר. הגנים היהודיים שלי נגעלים מזה בעל כורחי.
בכל אופן, הבשר האורגני של הרדוף אמנם נשחט בשפרעם, יישוב לא יהודי לכל הדעות, אבל לפי המדבקה על האריזה הקפואה הוא כשר ומוכשר )-: - או (-: למי שדווקא שמח לגור באזורים יהודיים.

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 01 דצמבר 2007, 11:56

ולמי שבכל זאת מתעניין ב עזרה בענייני בשר - אורגניק מרקט בשינקין מוכרים באריזה שלהם בשר עגל טחון קפוא שהם הבטיחו לי שהוא הבשר של הרדוף שיש לו אישור אורגני.
מחירו: 30 ש"ח לאריזה של 400 גרם.

אני שמחה שהדיון חזר לעסוק ב עזרה בענייני בשר. ואני מודה שחשבתי שהדיבור על בשר קנגורו נא הוא סוג של ירידה על הדיון בבשר, עכשיו אני מתחילה לחשוד שהוא היה רציני.

ופעם אחת אפילו נסעתי שעה לרמת אביב לחפש את הקצביה שמוכרת בשר אורגני והגעתי 5 דקות אחרי הסגירה. כדאי לנסות שוב?
לא יודעת, תשאלי את מי שהצליח... אני עזבתי את רמת אביב לפני שהבשר הזה הגיע לשם, ובכל מקרה "הקצב שלי" (משום מה בשנה שגרתי ברמת אביב היה לי "הקצב שלי", משהו שמעולם לא היה לי לפני כן או אחרי כן) היה הדרום אמריקאי המבוגר מהמרכז המסחרי הישן בברודצקי. שעכשיו כבר יצא לפנסיה וזוג צעיר יותר קנה את האטליז. אם כבר נמצאים בסביבה אפשר לשאול גם אצלם. אני גורסת שככל שתשאלו יותר על דברים שאתם רוצים כך יש סיכויים גדולים יותר שבסופו של דבר המודעות תעלה ויביאו אותם.
אגב, לדברי מי שביררתי אִתה את סוגיית הבשר הקפוא באורגניק מרקט, זאת בדיוק הסיבה שהם התחילו לייצר אותו - בגלל שכל הזמן שאלו אותם אם יש.

ניצן אמ - לא רלוונטי לך כרגע, אבל באותו אטליז דרום אמריקאי ברמת אביב הבטיחו לי שהבשר פרה שלהם מקורו בפרות מרמת הגולן (אוּפּס, פוליטית יש לי בעיה עם זה, אבל התעלמתי) שרועות בשטחים פתוחים ואוכלות בעיקר את העשב שגדל שם. אבל לא שאלתי אותו איזה טיפול תרופתי הן מקבלות אם הן צריכות או לא, איך שומרים על נקיון הרפת שלהן וכו'. מכיוון שלא היתה יומרה למכור את הבשר כאורגני אני מניחה שהתשובות לשאלות האלה לא היו משביעות רצון.

עזרה בענייני בשר

על ידי דליתוש_ב* » 01 דצמבר 2007, 10:15

אבל דלית, אם אינני טועה, תעשיית הבשר גורמת הרבה יותר נזקים סביבתיים מתעשיית הצמחים, לא?
תלוי איזה בשר ותלוי איזה צמחים. וגם לא מדובר בכלל על הנזק לאנשים שעובדים בהן.
בשקלול הכל אני חושבת שלעשות את ההפרדה, זה רדוד :-) (ולא בריא).

עזרה בענייני בשר

על ידי ניצן_אמ* » 01 דצמבר 2007, 08:04

כצל'ה, קצביה מעולה במרכז שרונה, צומת רעננה.
i second that.

עזרה בענייני בשר

על ידי במבי_ק* » 01 דצמבר 2007, 07:47

עזרה בענייני בשר

על ידי במבי_ק* » 01 דצמבר 2007, 07:33

בשר אדום אורגני - מעכשיו גם בכצל'ה, קצביה מעולה במרכז שרונה, צומת רעננה. צריך להתקשר קודם לשאול אם יש באותו יום.

עזרה בענייני בשר

על ידי ניצן_אמ* » 01 דצמבר 2007, 06:49

אישי קרא לאחרונה על מחקר שנעשה על בשר שמקורו בפרות אוכלות עשב. מה שמשפיע על רמת הכולסטרול (של אוכל-הבשר) זה היחס בין אומגה-6 לאומגה-3 בבשר. בפרות "תעשיתיות" היחס הזה מגיע ל1:10 בעוד שבפרות מרעה היחס עומד על 1:2. כלומר, כשהבשר מגיע מחיה חולה ומוזנת רע, אוכל-הבשר חולה ומוזן רע, בעוד שאם החיה אוכלת מה שהיא אמורה לאכול ובגדול חופשיה, אז היא בריאה ומבריאה.
אז ראשית, מעניין שכמו בבלי חיתולים, כשיש הנחה מוטעית כל כך חזקה בבסיס כל המחקר הקונבנציונאלי (בשר הוא בשר הוא בשר) כל התוצאות מוטות ולא נכונות. ר"ל - אם תבדקו רק פרות תעשייתיות לא אורגניות, תגיעו למסקנות רק על פרות תעשייתיות. לא על בשר פרה בכלל, לא על בשר פרה אורגני, לא על בשר פרה אוכלת עשב ובוודאי שלא על בשר בפאלו.

לרובנו כל כך ברור שהתזונה משפיעה באופן חד משמעי על הגוף ועל הנפש, אז נובע מזה באופן חד משמעי שהחיות (ואף הצמחים) שאינם אוכלים רק אורגני ורק מה שהם בנויים לאכול אלא הורמונים תעשייתיים ופחמימות ריקות הם חולים. פשוט חולים. ואת זה אנחנו אוכלים.

עזרה בענייני בשר

על ידי ניצן_אמ* » 01 דצמבר 2007, 01:41

אגב, ארנבים זה לא טעים
:-0 לא נכון!
(אני אגב, אוכלת בשר כמעט נא. מה שאני עושה זה צורבת אותו קלות, ואז אוכלת רק את הבפנים.
(אורגני, אוכל עשב. יקר בטירוף. אמריקה.)

עזרה בענייני בשר

על ידי with_passion* » 30 נובמבר 2007, 23:32

אפילו בשר ציד של קנגרו שניצוד תחת פיקוח מטעמי דילול אוכלוסיה
כאן בארץ ישנו מיתוס שאוכלוסיית החזירי הבר גדולה מדי.. למרות שבדיאבד מה שקורה זה שהישובים והחקלאות מתרחבים לתוך שטחים פתוחים, ולכן הצפיפות עולה.. אבל באופן גורף, מלבד מקרים בודדים שהם בד"כ תופעה זמנית שמתאזנת לבד, ככל שאוכלוסית ורמת החיים של האדם עולה - יש פחות פחות חיות.. גם כמות וגם מגוון. את "הדילול אוכלוסין" של החיות כבר עברנו מזמן ואנחנו באוברדראפט רציני.. לדובקים בבשר אורגני - ראוי לזכור שרוב הבשר האורגני (גם הצומח אבל פי כמה וכמה ככל שעולים בפירמידת המזון) הוא מין רע במיעוטו - כלומר הבשר הקונבנציונלי כל כך עגום מכל בחינה אפשרית... שמאד קל לאורגני "לצוף".. אבל האיכות שלו עדיין ירודה - יש רעלים אבל פחות, החיות צפופות, אבל פחות, החיות מקבלות תרופות.. (הומאפטיות, שהן לאו דווקא טבעיות) אבל פחות.. בסופו של דבר רוב האורגני בארץ הוא כאן בגלל עסקים ולא אידיאולוגיה.
בשר טוב, זה בשר מחיה שחיה את כל חייה בחופש בסביבה טבעית, וניזונה מתזונה מגוונת וטבעית ללא תערובת וללא כמויות של זרעים של דגנים בתרדמת, שניצודה על ידי אדם שקרוב אליה, שהוא חי כחלק מקהילת החיים המקומית. אני גם אוסיף שבשר, דווקא הוא העשיר כל כך (יותר מדי) בחלבונים, ודל (אפס) בסיבים (שאינם רגישים לבישול), רגיש יותר לבישול ממזון מהצומח - הסיבים מגנים על המרכיבים התזונתיים.
רב האנשים שמתנצחים לגבי האפשרות של בשר אקולוגי, מדברים על אידיאלים יפים, אבל בסופו של יום ישנה תלות, קונים בשר בסופר כשאין בשר אקולוגי למרות שיש ברירות אחרות וגם כשקונים בשר אקולוגי כביכול, הוא מגיע שחוט, ארוז, ומקורר ואין להם מושג מאיפה זה בא.. כל מה שיש זה חותמת "אורגני".

פגשתי בחיי רק אדם אחד שהולך את דבריו כמעט תמיד בנושא, ואוכל רק בשר טבעי וחי ששחט או ליקט... והרבה. אבל התלות שפיתח בבשר גרמה לקשיים לוגיסטיים... היה לו קשה לשגשג בלי זה במציאות של רוב האזורים המאוכלסים בעולם קשה להשיג בשר כזה.
כמה טוב שאפשר לבחור. לבחור לאכול ולשגשג על עשבים, או לאכול את אוכלי העשבים כשאין מספיק עשבים (הבשר הוא מזון קומפקטי - ונוח למצבי השרדות מסוימים). אבל יש מספיק. עונת השטיחים הירוקים מגיעה בעוד כמה ימים! בתמונה בעמוד של עלים ירוקים רואים עלה מנגולד עם עורקים אדומים כדם.. זה בשר זה..

עזרה בענייני בשר

על ידי תמי_גלילי* » 30 נובמבר 2007, 23:16

אני הייתי שמחה לקבל כמה מתכונים ל תזונא מן החי? (נו? מי פותח את הדף?)
פתחתי :-) אבל אני אישית הייתי נזהרת מאכילת בשר נא בהריון.
<אגב, ארנבים זה לא טעים>

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 30 נובמבר 2007, 19:52

אתן מוכנות להתייחס לפחות למשפט השלם, אם כבר אתן מתייחסות?
להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה - זה בדיוק חצי מהמשפט שדליתוש ב כתבה וככזה המשמעות שלו די שונה מהמשפט השלם. תטרחו לחזור אחורה ולקרוא, אני לא הולכת לצטט בשבילכן הכל.
ואגב, שם הדף הוא עזרה בענייני בשר והוא מן הסתם לא מיועד לדיונים בענייני מוסר. כשאני מחליטה אם לאכול בשר או לא אני עושה את השיקולים המוסריים ומביאה אותם בחשבון. אבל לא פה, כי פה הנושא הוא אחר.

ולמי שבכל זאת מתעניין ב עזרה בענייני בשר - אורגניק מרקט בשינקין מוכרים באריזה שלהם בשר עגל טחון קפוא שהם הבטיחו לי שהוא הבשר של הרדוף שיש לו אישור אורגני. בחרתי להאמין להם.

עזרה בענייני בשר

על ידי תמרוש_רוש » 30 נובמבר 2007, 19:42

גם התזונתית וגם המוסרית.
וגם הסביבתית.

עזרה בענייני בשר

על ידי תמרוש_רוש » 30 נובמבר 2007, 19:40

>>>>> אני הייתי שמחה לקבל כמה מתכונים ל תזונא מן החי (נו? מי פותח את הדף?) ולהכין אתם בשר ציד של ארנבים אוסטרליים (מכה סביבתית אנושה), פוסומים ניו-זילנדיים או עזים ניו-זילנדיות (כנ"ל), או אפילו בשר ציד של קנגרו שניצוד תחת פיקוח מטעמי דילול אוכלוסיה.
("דילול" אוכלוסין - איזו לשון נקייה, פיחסה - היא סוגיה מאוד מעניינת בשימור וניהול בר)

בדרך כלל אני יכולה להסתדר בלי, אבל בעתות של עבודה קשה (טרקים, הריון וכאלה) אני פשוט חייבת בשר, פעם-פעמיים בשבוע, ולא רוצה להתעלם מהצורך. האופציה שכתבתי נראית לי פתרון סביר מכל הבחינות. גם התזונתית וגם המוסרית.


להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה
אבל דלית, אם אינני טועה, תעשיית הבשר גורמת הרבה יותר נזקים סביבתיים מתעשיית הצמחים, לא? מבחינת זיהום וניצול משאבים וכו'. אז יש דירוג של נזק. ואפשר לבחור את האפשרות הקצת-פחות-גרועה.

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 30 נובמבר 2007, 01:46

להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה. ו, ללבוש במקום חולצות מכנסיים שמיוצרים בחלק אחר של אותה תעשייה
סליחה, אני לא מסכימה. אולי זה רק בגלל שמדובר בילדים שלי ולא בי אני מתקשה מאוד לתת להם אוכל שעבר אפילו רבע ממה שעבר חלק מהאוכל שמתואר ב"שנת הבשרים שלי", ובכל זאת אני לא צמחונית. עד עכשיו גם לא היתה לי בעיה רוב הזמן עם זה ש(רוב הזמן) אין לי בשר בבית כי לי קשה לבשל את זה. להפך, שמחתי שבגלל שזה קצת מגעיל אותי הילדים שלי לא יאכלו את זה. בגלל התעשייה, בהחלט בגללה. וגם בגלל שזה מוסרי יותר בעיני, גם אם זה לא נעשה מטעמים מוסריים כי אין לי כוחות להתמודד עם הפן המוסרי של אכילת בשר כרגע.
ואני משתדלת לתת להם ולנו אוכל אורגני כדי למנוע מאתנו במידה כלשהי את הרעלים וכו' שמיוצרים בחלק אחר של אותה תעשייה. זה תהליך הדרגתי שצורך ממני משאבים כלכליים, רגשיים (ויכוחים עם בן הזוג והתלבטויות עם עצמי, למשל) ומחשבתיים (אני צריכה לקרוא המון דיונים בדפים שונים ומשונים באתר הזה, ולא כולם משאת נפשי. הייתי מעדיפה בהרבה לקרוא את חינוך ללא כפייה למשל).

עזרה בענייני בשר

על ידי דליתוש_ב* » 30 נובמבר 2007, 00:55

הסתובבתי, חזרתי, עכשיו אני בארץ.
רוב התזונה שלי מתבססת על צמחים. מעולם לא נהגתי לאכול בשר בכל ארוחה, ולא בכל יום, ובכל זאת אני אוכלת די הרבה. אני מכירה את הסרטים של אנונימוס, קראתי את "שנת הבשרים שלי" וכשגרתי באילת הרחתי בחגים את האניות עמוסות בקר שהגיעו מאוסטרליה. ברור שקשה מאוד להשיג בשר סביר. מצד שני, אני גם מכירה רפתות ודירים (ופרות וכבשים) קיבוציות ומושביות.
ומעוד צד, אני גם מכירה את התעשייה הצמחית על גווניה.
מדובר בקושי כללי להשיג איזשהו מוצר סביר מתעשיית המזון בכללה, בטח בסופר.
כל מה שנכון לצמחים- עדיף טרי, עדיף מהחי, נכון גם לבשר. הקפיצה על טבעונאות וצמחונות כתגובה למתרחש בתעשיית המזון הבשרי, לא מתאימה לגוף שלי.
לי יותר מתאים לשים לב לתזונה שלי באופן כללי ואני שמה לב שהיא בהחלט כוללת בשר. הלוואי שהיו מקורות סבירים לבשר. בינתיים יש כאלו בעיקר למזונות מהצומח, אז שם אני משקיעה יותר.
להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה. ו, ללבוש במקום חולצות מכנסיים שמיוצרים בחלק אחר של אותה תעשייה.
גם לא נוח, גם לא מועיל P-:

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 29 נובמבר 2007, 23:41

מכירה את טעם זוהר ?
תודה. הסתכלתי באתר שלהם לפני כמה ימים, ועכשיו שוב, כי זכרתי שאין להם בשר אדום. ואכן, אין בשר פרה - יש עוף, הודו וכבש.
שלחתי להם עכשיו מייל עם בקשה למחירון. הילדים יהיו מאושרים אם יהיה עוף בבית, אבל אני עדיין רוצה בשר אדום. אם כבר קרניבוריות...
מהתשובה שלך לשאלתי בדף על תזונה בריאה הבנתי שאתם לא אוכלים בשר בבית? זה נראה לך שטות להתעסק עם זה מהסיבות שפירטתי שם? כלומר כדי לגדל את הילדים קצת לגובה ולרוחב? אם כי מאז שהתחלתי להתלבט בזה, אני בעצמי מתחילה לפתח השתוקקות לבשר... משהו שקורה לי כל כמה זמן. אולי זה החורף.
[את יכולה לענות לי בדפבית שלי אם זה נראה לך מתאים יותר כשאת בכובע העורכת].

עזרה בענייני בשר

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 29 נובמבר 2007, 22:55

בקשר לבשר אדום אורגני
מכירה את טעם זוהר ?

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 29 נובמבר 2007, 22:48

אני יותר בררנית בצמחים מאשר בבשר...
דליתוש? ווס איז דוס?
טוב, נו, מצד שני את מסתובבת בכאלה מקומות שזה באמת לא חשוב איפה את קונה את הבשר שלך בארץ.

בקשר לבשר אדום אורגני - לפי הכתבות שמצאתי (לא יודעת לעשות קישורים) יש רק אצל קצב אחד ברמת אביב. אני מתכוונת לברר מחר במקומות קרובים אלי יותר בתל אביב. אולי לפחות אצור אצלם את הרושם שיש ביקוש וההיצע יגדל...

עזרה בענייני בשר

על ידי דליתוש_ב* » 29 נובמבר 2007, 16:34

איפה את מסתובבת?
באתיופיה (כבש הרים ועז כפר) וקניה (עז מדברית).
בארץ אני אוכלת בשר מהסופר או מהאטליז. אני יותר בררנית בצמחים מאשר בבשר...

עזרה בענייני בשר

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 29 נובמבר 2007, 15:26

(זו הייתי אני)

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 נובמבר 2007, 15:26

תיקון, בעצם לא רק של הרדוף. יש גם של "אדמה" ועוד לא זוכרת של מי, אני קונה מה שיש בביוסנטר באותו יום כי הזמינות היא לא תמיד 100%.

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 נובמבר 2007, 15:25

אני קונה עוף אורגני של הרדוף. יקר, אבל אני אוכלת פחות.

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 29 נובמבר 2007, 13:48

דרך עפר, אז מה את קונה? איזה בשר?
ככל שאני מתעסקת יותר בשאלות האלה אני נעשית יותר רעבה לבשר... וזה בכלל בשביל הילדים, אעלק.

עזרה בענייני בשר

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 29 נובמבר 2007, 11:28

אני A ולא יכולה בלי בשר... \-: ניסיתי, הפחתתי ככל האפשר, אבל להפסיק לגמרי אני לא יכולה כי מהר מאד אני מתחילה להרגיש רע.

עזרה בענייני בשר

על ידי בעל_דם_O_וצמחוני* » 29 נובמבר 2007, 10:28

אין לי שום בעיות בריאות ואני עוקב אחרי זה באמצעות בדיקות דם בין היתר.
אז אני מבקש לא להביא כאן נתונים פסאודו מדעיים ואגב אני כבר הרבה שנים צמחוני ולא לוקח שום תחליפים. מספיק לקשקש.

עזרה בענייני בשר

על ידי שולי_האורגנית* » 28 נובמבר 2007, 22:59

רוב גידול הבשר בקר בארץ הוא לא אורגני, העגל מקבל המון טיפולים באנטיביוטיקה לטיפול במחלות של דלקת ריאות. תרנגולות מקבלות במים טיפולים בתרופות במשך רוב תקופת הגידול.
בתור צימחונית היה לי ברור שילדי יהיו צימחוניים, אך זה לא עבד.
מבדיקה שערכתי גיליתי שאנשים עם סוג דם A אין בעיה לוותר על הבשר, לעומתם אנשים עם סוג דם O, לא יכולים בלעדיו.
מבדיקה דם של ילדי הבנתי לאחר מעשה מדוע הבן כה אובססיבי לבשר, מסוגל לאכול עוף לארוחת הבוקר אצל סבתא, אז כדי להוריד את הלחץ מנושא הבשר, התחלתי לבשל עוף אורגני לימי שישי (מתעסקת כמה שפחות) מניחה מגש ונותנת לילדים לאכול.

הבת הגדולה כבר צימחונית לגמרי והאחרים עדין טורפים. כמובן שרק עוף אורגני, ללא כל הבשרים המעובדים למיניהם. כאשר עד גיל שלוש הם היו צימחונים לגמרי.

לא כדי להפוך את נושא התזונה למקום של התנצחויות עם הילדים ובן הזוג, להסביר למה לא, לילדים קטנים להעמיד גבולות מוסכמים והגדולים להסביר ולשמש דוגמא אישית.

ולמי שרוצה להפוך לצימחוני שיקרא את הספר "שנת הבשרים"

עזרה בענייני בשר

על ידי ריש_גלית* » 28 נובמבר 2007, 22:27

הייתי בזמן האחרון בשלוש שחיטות (כבש ושתי עיזים)
דליתוש ב, איפה את מסתובבת? (-:
מעניין שהדף הזה עלה ל מה חדש בדיוק כשאני מתלבטת אם לתת לילדים בשר אדום, ואם כן איך אני אדע מה יש בו? אני הולכת לחפש את הכתבה של אביב לביא על בשר בקר אורגני שהתפרסמה במדור שלו לפני כמה חודשים. ואם למישהו יש תשובות בקשר לבשר אדום איכותי ונקי וטרי... אשמח לקרוא.

עזרה בענייני בשר

על ידי דליתוש_ב* » 28 נובמבר 2007, 22:02

ואם היא תשאל על מקור העגבניה בסופר, אתה חושב שיהיה לך יותר פשוט לענות לה? כי מה שעובר על העגבניה גם לא מעורר תאבון (במילים עדינות), זה פשוט לא מספיק סקסי בשביל שאנונימוס ישימו לב ויצלמו.
אם היית קונה בשר ממקורות אחרים, היה לך פשוט לענות, לדעתי. הייתי בזמן האחרון בשלוש שחיטות (כבש ושתי עיזים) וממש לא נגעלתי, לא הזדעזעתי ולא נחרדתי, להיפך. היה מעניין לראות וטעים מאוד לאכול.
אולי עם פרה זה קצת יותר אגרסיבי, אז להתחיל בקטן :-)

עזרה בענייני בשר

על ידי carnivorous* » 28 נובמבר 2007, 17:07

יש את הסרט שמסביר בפרוטרוט את מקור "99.999999%" מהבשר הנצרך על ידי האדם
תודה. אני מאמין שאחרי הצפיה בו אפחית משמעותית (או לגמרי) את צריכת הבשר שלי.

עזרה בענייני בשר

על ידי carnivorous* » 28 נובמבר 2007, 17:00

תודה על התשובה והקישור.
התחלתי לקרוא באתר, אבל השאלה שבה ועלתה עכשיו ושוב לא הייתה תשובה בפי.

עזרה בענייני בשר

על ידי with_passion* » 28 נובמבר 2007, 16:51

יש את הסרט שמסביר בפרוטרוט את מקור "99.999999%" מהבשר הנצרך על ידי האדם:
http://www.meat.org/

עזרה בענייני בשר

על ידי אורי_יורמן* » 28 נובמבר 2007, 16:43

התשובות לשאלת הילדה - אצל אנונימוס

ואולי זו הזדמנות להפסיק לאכול בשר
אפשר להתחיל עם להפחית משמעותית. זה כבר צעד גדול. אחרי זה אפשר לעשות החלטה יותר מושכלת.

עזרה בענייני בשר

על ידי carnivorous* » 28 נובמבר 2007, 15:30

ילדה בן 4: איפה גדל בשר ?
carnivorous: <חשבתי שהשאלה תגיע יותר מאוחר ...> בסופר <מנסה>
ילדה בן 4: <חושבת ... > ומאיפה הוא מגיע לסופר ?
carnivorous: <בההההההה> אני לא יודע איך לומר לך את התשובה.

אז איך מספרים ומסבירים את הפער בין אהבת החי לאכילתו ? <ואולי זו הזדמנות להפסיק לאכול בשר>

עזרה בענייני בשר

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 יולי 2005, 22:07

אני ממש בבעיה עם זה.איך אני יודעת שהקצב שלי אמין, האם יש שמות של ספקים שהם בטוחים,אני רוצה שהקצב יגיד לי מאיפה הבשר שלו מגיע וכרגע זה לא אומר לי כלום. כל שם טוב או רע באותה מידה.

עזרה בענייני בשר

על ידי בד''כ_לא_מחוברים_למחשב* » 26 אפריל 2005, 15:59

בד''כ לא מחוברים למחשב? (26.04.2005 14:34):
אנחנו" מגדלים" עדר קטן של עיזים וכבשים בצורה חופשית וטיבעית. הגדיים והטליים לא מופרדים מהאמהות עד שנמכרים בגיל שלאמא באמת כבר לא אכפת, היא כבר גמלה אותם בעצמה מהחלב וכבר לא מתיחסת אליהם יותר מאחרים בעדר.אנחנו חולבים רק אחרי שהילדים נגמלו או\ו מהעודפים שיש לאמהות. האמהות נכנסות להריון כשהם מוכנות ואנחנו בשום אופן לא מתערבים עם הורמונים וספוגיות.. כמו כן העדר לא בתוך דיר סגור ואוכל מרעה טיבעי ללא תוספות שלנו . ועוד ועוד. בכל אופן הם חברים אמיתיים שלנו וביחסים ניפלאים ואישיים איתנו,אושר וטריפ אמיתי.אנחנו מאמינים באושר ובשלווה שלהם. השנה כל הגדיים\יות טליים\יות למכירה כי אנחנו גמרנו ל"גדול" ו אנחנו ממש לא מחוברים למחשב "ובאופן טיבעי" נשמע קהל יעד ראוי אז תוכלו לתקשר איתנו דרך דינה חברה שמחוברת לאינטרנט ולבאופן טיבעי. אם יש לכם עוד רצון לדעת או\ו לקנות תפנו לדינה היא תענה בשמנו

עזרה בענייני בשר

על ידי טרה_רוסה* » 25 ספטמבר 2004, 20:45

לשמור? למחוק? לשנות שם לדף ?

עזרה בענייני בשר

על ידי אביטל_צ* » 12 מאי 2004, 14:37

עוגיה - אני במעלות
הצפון באמת גדול (מדי לדעתי, אולי נקטין אותו ?)

עזרה בענייני בשר

על ידי שרון_ברקת* » 11 מאי 2004, 20:59

הרדוף משווקים עוף אורגני קפוא
לרשימת חנויות ראי כאן

עזרה בענייני בשר

על ידי תבשיל_קדרה* » 11 מאי 2004, 19:03

אני שואלת - בצפון הרחוק (יחסית), שלנו.

עזרה בענייני בשר

על ידי ה_עוגיה* » 11 מאי 2004, 18:04

אביטל, איפה בצפון ? (הצפון גדול...)

עזרה בענייני בשר

על ידי אביטל_צ* » 11 מאי 2004, 17:57

איפה בצפון אפשר לקנות עוף אורגני ?

עזרה בענייני בשר

על ידי סינדרלה* » 09 מאי 2004, 08:32

תודה לכולכם על העצות, אני חייבת להודות שיצאתי קצת מבולבלת, אבל, יהיה טוב...

עזרה בענייני בשר

על ידי תבשיל_קדרה* » 08 מאי 2004, 19:14

אנחנו אוכלים רק ביצים אורגניות, והאורגניות שאני קונה הן גם ביצי חופש.
לפי האתר של אנונימוס, כל מה שאורגני (בביצים) הוא גם חופש. האם נכון?

עזרה בענייני בשר

על ידי בשמת_א* » 08 מאי 2004, 17:41

הואיל ואין כרגע בארץ בשר בקר אורגני, אז אני מעדיפה לקנות עוף אורגני, שבשלב זה נמכר בכל זאת קפוא, אבל הוא איכותי מאוד.
אנחנו אוכלים רק ביצים אורגניות, והאורגניות שאני קונה הן גם ביצי חופש.
בשר בקר או הודו או כל בשר שאין אורגני (טלה, נגיד) - רק אצל הקצב הארגנטיני שלי, שאני סומכת עליו, כי אני יודעת שהוא מוכר איכות ואני אוהבת בעלי מקצוע שגאים במקצוע שלהם ואוהבים אותו. ורק טרי.

עזרה בענייני בשר

על ידי שרון_ג* » 08 מאי 2004, 13:30

כמובן שבשר שחון-designer תמיד עדיף,
והרי כבר אמרתי:
המדובר רק אם קונים כדי לשים במקפיא

עזרה בענייני בשר

על ידי שמיכת_טלאים* » 08 מאי 2004, 12:10

עדיף לקנות קפוא
הצרה היא שבאטליזים לא משהו ובסופרים למיניהם דוחפים לטחון הקפוא (ולפעמים גם לטרי) כל מיני דברים שאת לא ממש רוצה שיהיו באוכל. מהיותי חשדנית מטבעי אני מעדיפה לראות במו עיני את הנתח הנטחן. פעם, בצוק העיתים, כן השתמשתי בטחון מוקפא מהסופר לרוטב בולונז, ואני חייבת לציין שהיה הבדל משמעותי במראה ובתוצאה הסופית בהשוואה לטחון-designer מהקצב שלי.

עזרה בענייני בשר

על ידי אביב_חדש* » 08 מאי 2004, 12:08

עד כמה שאני יודעת, זה לא ש אין בשר ממש טרי בארץ. הרוב מיובא מארה"ב וארגנטינה.
ובאמת העניין הזה עם הבשר באיטליז היה קפוא והופשר מעורר מחשבה אם מדובר בבשר שיובא מחו"ל. הרי אי אפשר לייבא טרי (אלא אם כן מייבאים במטוס? לא נראה לי).

חזרה למעלה