גמילה משוקולד

אמא_של_נבט*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06

גמילה משוקולד

שליחה על ידי אמא_של_נבט* »

24 שעות בלי שוקולד , לא בצחוק כמו שאומרים המכורים . קשה קשה קשה .
מה יש בו בשוקולד שהפך לסם הקשה ביותר בחיי, את הסגריות זרקתי יחסית בקלות על סמים אחרים ויתרתי גם כן בקלות יחסית, אך הסוכר הלבן ממכר .
קניתי מתוקים בריאים ,המזווה היה מלא בבוטנים מצופים בדבש ,תפוחים מיובשים ,קניתי גם שקדים ואגוזים שיהיה .
ואני רק שתבינו מכורה לשוקולד המריר , מקרה קשה במיוחד.
אז המזווה ריק הצורך קיים ויש לי קריז של מכורה.
אולי אני בכלל תקועה בשלב האוראלי , שאחזור לעשן ?
מזל שאני גרה בחור הזה קציר, מרכז גמילה אמיתי ,נקי משוקולדים במרחק שני ישובים לפחות .
טוב שהרכב לא כאן הייתי עוד נוסעת לכפר קרע לחפש .

טוב הבנתם ,צריכה תמיכה,רעיונות להקלה, סיפורים של נגמלים יתקבלו בברכה. ובכלל כל דיון שיתפתח על הרוע שבסוכר הלבן יתקבל בברכה .
חייבת להצליח למעני ולמען נבט .
g_a_n_i*
הצטרפות: 20 מאי 2006, 12:34

גמילה משוקולד

שליחה על ידי g_a_n_i* »

(())איתך במלחמתך הצודקת...
הגעתי למסקנה שהתמכרתי לסוכר וקפאין ושחייבת לעשות משהו, אבל בנתיים אין לי כוחות. אז... בתפריט: סוכר, קפאין ורגשות אשמה:-P

"מילים יוצרות מציאות" יצא טוב.
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי חוט_השני* »

גמני.
מכורה לשוקולד.
לפעמים כשהקטנה נרדמת צהרים, אני שוקלת ממש ברצינות להשאיר אותה רגע בבית וללכת לקנות מנה. ישר לוריד אם אפשר.
קשה קשה.
פעם בכמה זמן אני עושה "ניקוי". מפסיקה לזמן מה (שבועיים היה הכי הרבה) וקוראת לזה ניקוי ולא גמילה כי גמילה נשמע סופני נורא.
באמת את הסיגריות היה בדיחה להפסיק לעומת השוקולד, אבל הן מגעילות והוא ט ע י ם.
קבלי (()) תמיכה.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

שלום יקירה,
אני ג'אנקית ותיקה - מכורה קשה לשוקולד ולסוכר לבן.
נהגתי לומר שאני מזריקה לבן ישירות לוריד - חחחחח - אנשים חשבו על לבן אחר....
בשיא שלי אכלתי 1 קילוגרם שוקולד ביום וחוץ מזה אכלתי עוד המון דברים אחרים,
כולל שייק (דומה לשוקולית), כולל גלידות ווופלים, ואוכל ובכלל....

עברתי בחיי כמה גמילות - בתקופות שונות, עם מוטיבציה שונה ובדרכים שונות.
איך אני יכולה לעזור לך?
  1. שלושת הימים הראשונים הם הכי קשים
  2. סוכר, ממתקים יכולים למתן את הקריז, ובהיותם תחליפים, כמותם יורדת לאחר השבועיים של הגמילה הפיזית.
  3. פטרי את רגשות האשמה ותני לעצמך לעבור כל שלב בעיתו. יתכן שתעלי 2-3 ק"ג מהכמות העודפת של תחליפים.
  4. אופציה אחרת זה פשוט לישון הרבה בשבועיים הראשונים.
  5. מיץ נוני ליווה את אחת הגמילות. שתיתי כל בוקר. אם שתיתי מנה שניה לפני 15:00 הייתי בסדר. אם לא, ב- 15:15 כבר נכנסתי לקריז. יום אחד כשהייתי בקריז (כי פיספסתי את השעה) שמתי לי מול העיניים ביצת קינדר ומזגתי לי נוני. שתיתי אותו ותוך דקות היה ברור שאין סיכוי שאני מצליחה להכניס את השוקולד לפה (המחשבה העלתה בי בחילה). הנוני מכיל סרטונין.
  6. אחרי שבועיים בערך, תצטרכי להתמודד עם מחשבות על, עם רגשות שמציפים וכדומה. כדאי להיערך עם דרכים להתמודדות.
  7. פעילות גופנית אירובית כמו הליכה או שחיה יכולה גם היא לעזור = פינוי מהיר יותר של פסולת מהגוף וגם העלאה של האדרנלין |>| הרגשה כללית טובה יותר.
  8. תרקדי
  9. מיצאי מי שיכול לחבק אותך כשאת מחפשת שוקולד
  10. קני לעצמך מתנה
זהו להיום - אם יעלו רעיונות נוספים אביאם כאן.
אם יש לך שאלות - שאלי חופשי!

(())
חיבוק ראשון לתמיכה

מרגיעון: בכל אדם מבוגר שוכן ילד שמבקש הכרה
באיזה גיל התחלת לאכול שוקולד?
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי with_passion* »

אני מכין שוקולד בעצמי (הקרוי תשוקולדה - ראו שוקולד חי) אשר כל רכיביו הם פולי קקאו מלאים ותמרים. זה טעים לאללה ואני מוצא אותו לא ממכר בכלל - כמובן עדיין יש בו קפאין וכמו קפה\תה\טבק זהו חומר מעורר שצריך להשתמש בו בערבון מוגבל. גם בגלל שזהו CASH CROP שתמיד כולל כמויות גדולות של דיכוי הסביבה והאנשים העובדים ולא משנה כמה "FAIR-TRADE" הוא.

בנושא גמילה מכל התמכרות שהיא אני ממליץ על שיטת 12 השלבים שמקורה ב-א.א. רק תחליפי את המילה אלכהול בשוקולד וצאי לדרך...
ענת_הפלישתית*
הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי ענת_הפלישתית* »

עברתי גמילה כזו בעבר וזה ממש הצליח- קצת קשה בהתחלה אבל אח"כ מתרגלים.
לי עזרה גם העובדה שבאותה תקופה גם שיניתי את התזונה שלי (מעבר למזונות מלאים ובריאים יותר, הרבה ירקות והתמקדות ב"אוכל" ולא בשטויות ונישנושים) אז הצורך בשוקולד פחת. בהתחלה השתמשתי בתחליפים כמו שוקולד חרובים ואח"כ גם זה לא (זה במילא לא אותו אפקט...)
אם יש אפשרות- לא להחזיק בבית שוקולד בכלל כדי לא להשבר ברגעים קשים.
הגוף מתרגל לא לקבל את השוקולד שלו אחרי האוכל...

לשם ההגינות אני חייבת לציין שזה היה מזמן והיום אני כן אוכלת שוקולד אבל זה כבר לא צורך ש"שולט" בי כמו פעם- עדיין לא מחזיקה בבית, אוכלת רק כשמזדמן, לא כמויות, ואם בא לי ואין- אז אין. היום זה כבר כמעט כמו כל מאכל אחר.
בהצלחה!
אמא_של_נבט*

גמילה משוקולד

ראשית,תודה לכל התומכים והתומכות ,וצריך .
הגמילה התחילה בקרטוע משהו ,שכן יום לאחר הגמילה הוזמנו למסעדה משובחת . מי לא אוכל קנוח בסוף ארוחה שירים ידו ויפתיע אותי .
אני לא מסוגלת להגיד לא לעוגת שוקולד בלגי עם קרם בורלה בפנים . ואכן היא היתה טעימה ומהנה וטעמה אני מקווה יהיה הטעם האחרון של השוקולד שאוכל .
אני לוקחת את כל הטיפים והנסיון שיש לכם ומאמצת אותם .

נאוה תודה תודה על כל העצות הם חשובות , לשאלתך התחלתי לאכול שוקולד בגיל צעיר . מדובר בהרגל שקבלתי מאבי שקבל מאמו שהיתה בת לבעלי חנות שוקולד עוד בליטא. ואצלה היה מצבור השוקולד הגדול .
חייבת לציין לזכותי שיש לי העדפה מוחלטת למריר .

איך שלא יהיה היום היה קצת יותר קל עשיתי המון דברים כדי לא לחשוב על זה ,הכנתי אוכל שיהיה שובע ואני מקווה להמשך מוצלח .
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

מי לא אוכל קנוח בסוף ארוחה שירים ידו ויפתיע אותי .
אני! אני! גמולה כבר שנתיים מסוכר לבן, כל יום רק ליום אחד.
הצעות? אין לי ממש. אצלי זו היתה החלטה מלווה בתמיכה אינטנסיבית ממישהי שעברה את זה. טלפון יומי ובעיקר ההבנה שאני חייבת לעצמי את זה ושזה אפשרי. לפחות כרגע, מול המנה הזו.. רק עליה אני אוותר הפעם.... ולא להפך - כלומר, רק את זו אוכל ואז אתחיל.. אלא פשוט לוותר באותו רגע. היום תודה לאל ומזה שנתיים פחות חודשיים שמתוקים לא עושים לי את זה.
בהצלחה
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

למה את רוצה להגמל?
הסיבה שלך לגמילה משמעותית לחומרת הגמילה ולאופי.

אני חושבת שאיתרתי אצל עצמי מתי אני אוכלת שוקולד וממש נראה לי שאני מכורה : כשאני עיפה.
הדרך שלי לצאת מזה היא פשוט להודות שדי , אפסו כוחותי , אני חייבת לישון .

קרה לי הרבה שאכלתי שוקולד ואז הלכתי לישון .סתם ביזבוז . לא נהנתי ממנו וגם זה לא הפיג את עיפותי . ברור שלא הפיג , למה שהזבל הזה שמיוצר בבית חרושת יעזור לגוף שלי?!
גם היתה את התקופה שהיתי אוכלת את זה כי הייתי רעבה .נו טוב , ברור לכל מי שנמצא באתר הזה שדגנים מלאים וירקות עושים את העבודה הרבה יותר טוב.להכין סנביץ בריא ואפילו סתם תפוח ורק אחר כך לחשוב על שוקולד.

ועוד דבר קטן , שאני מקווה שאני לא מכרסמת בהחלטה שלך האמיצה , אבל אני חושבת שזה בהחלט טוב ,בשבילי ,להנות מקינוח פה ושם.
אני לא אוכלת הרבה בחוץ , אין לי זמן להכין קינוחים (כמו בימים הטובים , שאז הבית שלי היה כמו הבית של המכשפה מהנזל וגרטל ואם לא ככה , אז לפחות עוגה לשבת וליום א' ב' ..).
אז אם יש עוגה באמת טובה והאווירה חגיגית - יופי . דולצה ויטה.
אם אנחנו באירוע , אני מפצה על הקלוריות בריקוד פסדובלה סוער.
זה לא טוב לעור שלי ולא לעור של התינוקת היונקת שלי , ובטח שלא נראה לי לצרוך מזה בימים שאחרי המסיבה בכלל.
אמא_של_נבט*

גמילה משוקולד

ארוחת שישי עברה בשלום , את המנה האחרונה הידועה כשוקולד בביתי החליף סלט פירות . לא היה פשוט מבטים של עצב קל נתגלו על פני ועל פני בן זוגי . רעידות קלות הסוכר שבפירות לא עושה לנו את זה ,באין ברירה הוצאתי את עוגיות המצוקה . לא שוקולד אבל מלא סוכר .
אין ספק סיבה מספר אחת לגמילה היא התופעות שעכשיו מתגלות אצלי ,התמכרות . התמכרות זאת תופעה שאינה טובה בעיני מה עוד שבמקרה זה אינה מוסיפה בריאות ,מדובר באושר רגעי , אני חייבת למצוא אושר רגעי בשוקולד חרוב .
נכון לעכשיו אני יכולה לפנטז על פסדבלה רק עם שוקולד מריר מתוצרת לינדט שנמס בפה ומעלה בפי ריר ./-:
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אמא של נבט חמודה ,
אני לא מכירה אותך ולא ברור לי אם את עונה בפשטות או צינית. אולי זה יכול להתאים לך : בא לך פסדובלה עם לידנט: קחי את מה שיש , כי בשביל פסדובלה צריך מוזיקה ובן זוג(הבן זוג יכול להיות הגדול או האהוב הקטן , הנבט)ותנסי את זה ,לפחות שני שירים.
מי יודע , אולי תתחילי להתמכר.

המצאה : באתר של ורד לב קראתי על שעועית אזוקי שעושים ממנה ממרח מתוק .
משרים מבשלים עם אצה .
מוסיפים צימוקים לסיר.מצננים
טוחנים בבלנדר עם דבש/אני הוספתי סילאן וחלב קוקוס.
הכנתי פירורי בצק פריך אפויים מקמח מלא.לערבב ולהעביר לצלוחיות יפות.
טעים , אם כי יש להתגבר על המוזרות.

שמתי במקפיא בתבניות של שלגונים בלי הפירורים , כי נשאר לי המון ונראה לי שזה יתקלקל מהר.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אם את מכורה לשוקולד ולסוכר, לא יעזור לך תחליפים. לפחות לי זה לא עזר. הכמיהה למתוק היא צורך גופני-נפשי ורוחני שאי אפשר לעמוד בו. מציעה לפנות לאחת מתוכניות הגמילה מהתמכרות.
אמא_של_נבט*

גמילה משוקולד

אני מאמינה שאני עונה בפשטות עם קורטוב הומור שיכול להתפרש כציניות . לשמחתי בן הזוג שלי איתי בענין הגמילה , אם תשאלו אותי הוא מקרה הרבה יותר קשה .
בכל מקרה הנפילה של העייפות הגיעה היום , שעתיים וחצי של שנת צהריים מתוקה מעולפת משהו . מאז שנבט נולד לא נראה לי שישנתי כך וגם הוא . יכול להיות שגם הוא עובר בדרך עקיפה את הגמילה , הוא עדין יונק .
משהו יודע אם זה הגיוני מה שאמרתי .

נועה תודה על ההמלצה אבל אני מנסה לבד או בערך לבד כי כמו שציינתי אנחנו שניים בענין.
אני מאמינה שגם את ההתמכרות ההזאת אנצח לבד למרות שהיא הכי ארוכה שהיתה לי. אם כי עלי להתוודות שהיו מספר שנים בחיי שהמעטתי מאוד באכילת שוקולד ,היתה זאת תקופת שיא במזון הבריאות שלי וזה היה מזמן.
אבל נגמלתי מסגריות אחרי עשור של עשון רע מאוד ,אצליח גם עכשיו . כך לפחות אני מקווה ,ואם לא אחשוב על עזרה נוספת .

ושיהיה לכולם לילה טוב ומתוק .
תומר*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 01:45

גמילה משוקולד

שליחה על ידי תומר* »

אני מת על שוקולד הבנתי מאחותי שזה חוסר איזון ב-B12 היא גם מכורה והיא סיפרה
שבתקופה שהיא לקחה כדורים לא הרגישה צורך אז לא להתנפל על פרה שלמה אבל
אולי לנסות לבדוק את ה-B12 שלך
אנונימי

גמילה משוקולד

שליחה על ידי אנונימי »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מכורה לשוקולד קשות ומלאה בחצ'קונים אני פשוט מיואשת, לא חשוב מה אני עושה אני ממשיכה לחסל שוקולדים.
מה לעשות??? ניסיתי הכל, שום דבר לא עוזר לי!! עזבו את הבריאות, אני נראית מזעזע בלי מייק - אפ!!
תודה מראש לעוזרים ... (:
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חצ'קונים עוברים בקלות גדולה יותר עם הימנעות מחיטה, מגלוטן.
נעמה_סויסה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2011, 14:03
דף אישי: הדף האישי של נעמה_סויסה*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נעמה_סויסה* »

הימנעות ממוצרי חלב ושתיית שייקים ירוקים עוזרת לניקוי הדם ועור הפנים
לוטוס_בסגול*
הצטרפות: 13 יוני 2013, 11:46

גמילה משוקולד

שליחה על ידי לוטוס_בסגול* »

אני גם מכינה שוקולד לבד והוא יחסית יותר בריא - 1 כוס שמן קוקוס - חצי כוס קקאו טבעי וחצי כוס אבקת חרובים מערבבת ביחד - כדאי לשים בתבנית סיליקון לקרח אבל אפשר גם בכלי אחר -לשים שכבה דקה. ושמה במקרר - וזה יוצא ממש טעים . אבל צריך לשמור במקרר , בטמפ' החדר זה נמס.
Help_Me*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2013, 20:11

גמילה משוקולד

שליחה על ידי Help_Me* »

טוב כתבתי הודעה ב - 02.07.2013 ואני עד היום מנסה להיגמל משוקולד ...
אז קודם זה היה החצ'קונים עכשיו אני פשוט עולה במשקל ורק אלוהים יכול לעזור ליייייי ... שמעו אני רגילה להיות הילדה הכי יפה ובאמת שיש לי גוף יפה ופנים מהממות שנהרסות מכל החצ'קונים האלההה ... ועכשיו אני עוד במצב שאני יכולה להציל את עצמי, אני רק חייבת להפחית בשוקולד דחוף!!! (אני אוכלת 2 קופסאות של ממרח שוקולד "השחר" ביום, 2 חפיסות שוקולד לבן עלית, 2 חפיסות שוקולד עם תות, שוקולדים של "גודייבה" מכל הסוגים, שוקולדים של מקס ברנר ועוד מלאאא קיצור מכורה ברמות מטורפות) .... מי שיכול לעזור לי בדחיפות יתרה עצות, טיפים, הכל יתקבל ביותר מברכה!!
באמת שאני ממש רוצה אני מנסה הכל לוותר על שוקולד להפחית אני פשוט לא מצליחה לגבי ההשמנה אני פשוט צריכה להתחיל לעשות ספורט ואני יכולה נראלי לנסות לשכנע את עצמי .. אבל לגבי השוקולדים אין סיכוי שאני מצליחה לבד!!!
תודה רבה רבה מראש לעוזרים ובהצלחה לכל המכורים *-;
נוגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נוגה* »

כמה עצות ממכורה לשעבר:
  • כלל ברזל מס. אחת: לא להכניס את האויב הביתה. לא לקנות, לא להחזיק במקרר, בארונות או במזווה. פשוט לא. אם במקרה את מקבלת שוקולד במתנה תזרקי אותו לפח, כן זה כואב אבל תשנני לעצמך שהגוף שלך הוא לא פח זבל.
  • כשאת בחוץ ומישהו מציע לך שוקולד או ממתקים תדקלמי ותשנני "אני בדיאטה" או תמציאי מגבלה בריאותית כתירוץ או כל תירוץ אחר שתחזרי עליו כמו תוכי לכל מי שיציע לך ובכל מקום - העיקר לשמור מרחק מהסם הזה.
  • תנסי להחליף זמנית לשוקולד חרובים, יש גם כל מיני סוגי ממתקים וחטיפים בחנויות טבע משוקולד חרובים. שוקולד חרובים אמנם לא הכי בריא אבל הוא לא ממכר וכשרוצים קל יותר להגמל ממנו מאשר משוקולד.
  • גם תמרים ופירות יבשים, ממרח שקדיה בשילוב סילאן ודברים דומים יכולים להוות תחליף הולם בזמן הגמילה כשמרגישים צורך עז למשהו מתוק ומנחם, וזה בתנאי כמובן שהאויב (כלומר - השוקולד) לא נמצא בבית ואין פיתויים אחרים סביבך.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

גמילה משוקולד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

עוד כמה טיפים ממכורה-לסוכרים:
  1. לא להכניס את האויב הביתה - נגה אמרה כבר, אבל תמיד שווה לחזור על זה פעמיים.
  2. לתרגל זריקה לפח. זה ממש ממש ממש לא קל בפעם הראשונה, זה בניגוד לכל ההרגלים הישנים, אז אולי תזרקי משהו אחר, נניח שארית של חבילה עוגיות תעשייתיות שנשארה בבית. לשנן לעצמך: זה לא אוכל, זה זבל, ומקומו בפח. בפעם השניה זה כבר פחות בלתי-נתפס, ובפעם השלישית זה פשוט כיף לזרוק!
  3. כשבא לך שוקולד, לאכול ביס (או יותר, לפי החשק) של משהו שמן, טעים ומזין. למשל: אבוקדו, פיסת לחם מלא משובח טבול בשמן זית, סלמון מעושן, קוטג' 9%, גבינה צהובה משובחת (אמיתית, איכותית, בלי חומרים משמרים)...
תמרוש_רוש

גמילה משוקולד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

והכי חשוב: כשמישהו מציע לך שוקולד, שוקו, קוקה-קולה, או כל ממתק אחר, תגידי דוגרי: אני מכורה לסוכר ומנסה להיגמל. בבקשה אל תכשיל אותי.
לא "אני בדיאטה" ולא נעליים, כי בדיאטה אפשר לאכול פיסת שוקולד ולא יקרה שום אסון, אבל את נמצאת במאבק אחר לגמרי.
אם לא נעים לך להגיד "אני מכורה", או את חוששת שהבנאדם לא יבין, תגידי שאת בסיכון מוגבר לסכרת וחייבת לשמור באופן דרקוני אחרת אוי ואבוי. זה גם די נכון (תזונה כמו שלך מגבירה את הסיכון לסכרת) כך שאת לא ממציאה שום דבר, ובניגוד להתמכרות לסוכר, שסובלת ממודעות נמוכה, סוכרת זה משהו שאנשים מבינים בדרך כלל.
דנדי*
הצטרפות: 26 מאי 2008, 10:34

גמילה משוקולד

שליחה על ידי דנדי* »

במשך חודשיים לא אכלתי שוקולד אבל הקרייבינג נשאר
רק כשהפסקתי גם עם קמח נגמלתי באמת והייתי מסוגלת להיות בחדר אחד עם שוקולד בלי לחשוב עליו כל הזמן
נוגה*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נוגה* »

תמרוש רוש, כל מילה |Y|.
ועוד רעיונות, מה שאני אמרתי לאנשים מסוימים קרובים במשפחה כדי לא להדאיג אותם, אמרתי שיש לי "בעיות סוכר", או ש"אני נמנעת מסוכרים". ראיתי שזה מתקבל יפה ובהבנה מיידית בדרך כלל. אם מישהו בכל זאת ממשיך ושואל אז אפשר להרחיב ולספר לו את האמת.
אני גם סיפרתי שקיבלתי דיאטה מיוחדת מנטורופת ועליי להמנע מסוכרים, שוקולד וחטיפים לתקופה מסויימת (מה שבמקרה שלי היה גם נכון).
התברר לי שאחרי תקופה ארוכה שאני אומרת את זה לכולם כשהם מציעים לי שוקולד, ג'אנק וממתקים, כבר לא נעים לי לשבור את ההרגל ואת הרושם שעשיתי עליהם (שאני אחת כזאת שמקפידה על התזונה) ומתוך כבוד עצמי ואגו בלבד אני לא נשברת ולא מתפתה מחוץ לבית...
Help_Me*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2013, 20:11

גמילה משוקולד

שליחה על ידי Help_Me* »

וואווווו תודה רבה רבה על כל התגובות, רק העובדה שאנשים מתחייסים להודעה כבר מעלה בי רצון להתחיל, אני היום מתחילה... שיהיה בהצלחה!!
ועוד משו קטן, יש למישהי המלצה איך לרדת 5 קילו ... כי הלכתי לרופא ושאלתי אותו כמה אני צריכה לרדת בשביל להגיע למשקל התקין ואני צריכה לרדת 5 קילו, אין לי בעיה להימנע מלחמים וזה ממש לא אבל אני כן צריכה תחליפים ואני מכורה רק למתוק, יענו אין לי בעיה לאכול סלט יווני במקום טוסט או לאכול לחם קל במקום לחמניית בגט וכל מיני דברים כאלו, לשתות אני יכולה אבל בקיצור אני צריכה תפריט מסודר ואני כן אעמוד בו, כבר ירדתייי במשקל וזה לא קשה לייי כי אני לא חייבת בצקים ושטויות כאלו ... נגיד היום ישבנו במקדונל'ס ואכלתי סלט עם ציקן סטייק במקום Big America (אני בדרך כלל לוקחת את ה - MIAMI) ... אשמח לקבל הצעות (:
שוב תודה רבה רבה לכל העוזרים והעוזרות ובהצלחה לכל המכורים והמכורות ... (: "אין דבר העמוד בפני הרצון חברים!!!"
נוגה*

גמילה משוקולד

שליחה על ידי נוגה* »

בשביל ירידה במשקל, אני ממליצה בכל מקרה לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי כדי שלא יהיו לך חסרים. העצות שלי אינן מקצועיות, זה מבוסס רק על ניסיון אישי שלי. באופן כללי, ממליצה על אכילה של כמה שיותר ירקות, ללא רטבים, מקסימום שמן זית ולימון לסלט. ירקות תורמים לתחושת שובע והם לא משמינים. כשאני אוכלת במקומות כמו מקדונלס אני מזמינה סלט בלי שום דבר (כלומר בלי עוף או גבינה) ומים מינרלים. אבל עדיף להמנע עד כמה שאפשר לאכול בחוץ ולהעדיף לאכול בבית דברים שאת מכינה בעצמך כי רק ככה יש לך שליטה על מה שיש לך בצלחת. אני לא ממליצה להמנע מפחמימות באופן מוחלט. הפחמימות שאני אוכלת הם פירות טריים, לחמים מחיטה מלאה, דגנים מלאים, תפוחי אדמה, בטטה ותירס. זה לא יוצר התמכרות ויש בהם מינרלים וויטמינים. כדי לשמור על עור הפנים ועל המשקל כדאי להמנע גם מלאכול מטוגן או דברים שמכילים מרגרינה, קמח לבן סוכר מזוקק וכל מזון מעובד תעשייתי.
תמרוש_רוש

גמילה משוקולד

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_במשך חודשיים לא אכלתי שוקולד אבל הקרייבינג נשאר
רק כשהפסקתי גם עם קמח נגמלתי באמת והייתי מסוגלת להיות בחדר אחד עם שוקולד בלי לחשוב עליו כל הזמן_
נכון!!
אצלי זה היה קמח לבן. החלפתי לקמח מלא ואורז מלא - נפתרה הבעיה.
שורה תחתונה - דברים שונים משמשים כטריגר אצל אנשים שונים. שווה לשקול ולנסות ולראות מה גורם לך להיות לא-מסופקת ולרצות שוקולד, ואז להעיף אותו.
במקביל מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב לגלות מה משביע ומרווה אותך, במובן העמוק והמזין של המילה, ולהקפיד לאכול מזה כאוות נפשך.
בשמת א כתבה פעם: לא להגיע למצב רעב, עד שנגמלים. לאכול משהו טעים ומזין עם איתות הרעב הראשון.
ולכן...
יש למישהי המלצה איך לרדת 5 קילו ...
ההמלצה שלי היא לא לרדת, כרגע.
חמישה קילו זה לא המון. אפשר לחיות שנים עם עודף משקל כזה (כל עוד הוא נשמר ולא גדל) בלי הרבה מדי בעיות. לדעתי, ההיגמלות משוקולד היא מטרה הרבה יותר דחופה וחשובה.
עדיף להתרכז בזה, לשפר את התזונה שלך לכיוון של טעים, טרי, מלא, עשיר ומזין, לפתח חוש טעם נבון ודחייה פיזית (טעם וריח) למאכלים מתועשים ושוקולדים תעשייתיים מלאי דרעק, ללמוד לזרוח לפח בלי היסוסים כל מיני סוגים של זבל שמעמיד פנים שהוא אוכל, לגלות מהם הצרכים האמיתיים שלך (אלה ששוקןךד הוא תחליך עלוב להם) ואיך למלא אותם...

אחר כך - נדבר על ירידה במשקל. אם עוד יהיה צורך ;-)
שליחת תגובה

חזור אל “סוכר ומתוקים”