הכנת גבינה

איירין*
הודעות: 1
הצטרפות: 06 פברואר 2011, 18:19

הכנת גבינה

שליחה על ידי איירין* »

אני מתגוררת בחו"ל ואכן הגבינות הישראליות חסרות בכל מקום... אני מכינה כבר שנים ממרחי גבינה, כדורי גבינה, ועוגות גבינה מיוגורט שעובר סינון מהנוזלים באמצעות בד מיוחד. ככל שהיוגורט שמן יותר כך הנוזלים מתנקזים מהר יותר. אם ממהרים מאוד, לוחצים/סוחטים את הבד כך שהנוזלים ניקזים החוצה. אפשר ככה לקבל גבינה תוך כמה דקות (תלוי ברכות המבוקשת). אני משתמשת ביוגורט בלקני 6% ומקבלת בערך כחצי כמות גבינה, כלומר בסביבות 10-12% שומן, שזה נפלא לממרחי גבינה, וגם לעוגות. אפשר להשתמש ביוגורט 1%, 2%, 3% וכו' ולהפחית משומן הגבינה בהתאם. קל מאוד מאוד.
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי מיקי* »

שלום לכולם.אני חדשה בתחום הגיבון, ויש לי שאלה קטנה: רציתי לפסטר חלב עיזים.לקחתי ליטר של לא מפוסטר (היה ממש שמנתי וטעים),שמתי בסיר על האש וחיממתי עד לפני רתיחה.כבר ב 70 מעלות הוא נעשה גושי. מדוע? לא התייאשתי.כיביתי האש,ציננתי מעט,הוספתי אנזים וכפית של יוגורט,ערבבתי ונתתי לנוח אך לא נהיה לי ממש גושי גבינה אלא יותר פירורי גבינה.גם המים שיצאו מהם לא היו ממש שקופים אלא חלביים. מישהו מבין מה השתבש לי בתהליך?
לילך_רוכל*
הודעות: 153
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 12:10
דף אישי: הדף האישי של לילך_רוכל*

הכנת גבינה

שליחה על ידי לילך_רוכל* »

אם בחלב שלך בא מעז שזה עתה המליטה - חלב כזה מתנהג שונה.
אני מכינה גבינות מ-3 העיזים שלנו כבר כמה שנים אבל בלי השכלה מסודרת ובלי אנזימים. לפעמים גם לי קרו דברים כאלה ובכל זאת יצא טעים. אם מרקם הגבינה לא משביע רצון - אפשר להשתמש לחביתות, מאפים, טוסטים וכו'
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי מיקי* »

באמת,כמעט ולא יצאו נוזלים,ויצאה צפתית מעודנת ממש כמו ריקוטה.נפלא.
יהושע_אבן_חן*
הודעות: 1
הצטרפות: 18 יוני 2011, 10:33

הכנת גבינה

שליחה על ידי יהושע_אבן_חן* »

איך מכינים קוטג' מחלב עם שמנת?
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

הכנת גבינה

שליחה על ידי רוזמרין* »

בתוך הפוסט הנהדר והעצוב הזה, מסתתר מתכון לקוטג', עטור מילים דוקרות:
הטוב הרע הנורא ביריד טעם העיר
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

הכנת גבינה

שליחה על ידי סלט_פירות* »

יש לי שמנת מתוקה (לא מפוסטרת) שהחמיצה. האם אפשר להכין ממנה גבינה?
אור_לי*
הודעות: 16
הצטרפות: 11 ינואר 2004, 14:20
דף אישי: הדף האישי של אור_לי*

הכנת גבינה

שליחה על ידי אור_לי* »

ניסיתי פעמיים את מתכון השמנת מתוקה שהצעתם, לא מקציף לי גם אחרי 24 שעות במקרר, אולי יש איזה טיפ מיוחד? אני קונה חלב פרה לא מפוסטר טרי ב - 5 ש"ח לליטר כך שמאוד משתלם לי להכין שמנת מתוקה בבית (אני אופה המון)
תודה
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

הכנת גבינה

שליחה על ידי אחת* »

אפשר להכין את הגבינות היוגורטים והשמנת גם מחלב 1 שומן?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכנת גבינה

שליחה על ידי בשמת_א* »

_בתוך הפוסט הנהדר והעצוב הזה, מסתתר מתכון לקוטג', עטור מילים דוקרות:
הטוב הרע הנורא ביריד טעם העיר_
רק עיצבנו אותי שגיאות כגון זגוגית (חלון) במקום זכוכית (החומר), וכמובן השטויות לגבי הכולסטרול.
שומר נפשו ירחק מ-1% שומן.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

הכנת גבינה

שליחה על ידי נועה* »

שומר נפשו ירחק מ-1% שומן.
למה?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכנת גבינה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מוסבר בדפים אחרים... S-:
אדלה*
הודעות: 11
הצטרפות: 21 יוני 2011, 03:14

הכנת גבינה

שליחה על ידי אדלה* »

עשיתי גבינת ריקוטה על פי ההוראות באתר "מתכון גבינת ריקוטה". הוספתי חומץ בשלב ההרתחה [(90 מעלות (את זה לקחתי מהמתכון השני באתר- "גבינת ריקוטה")] . יצא . דחוס מדי (השארתי יותר מדי זמן בניקוז?) ועם טעם לוואי של חומץ. פעם שנייה דילגתי על תוספת החומץ ו... לא יצא כלום. לא צפו גושים של גבן! האם ניתן להוסיף לימון במקום חומץ? ממתינה לעצות. עד עכשיו השתמשתי במי הגבינה לבצק לחם וחלות - מעולה.
עד כאן כתבתי בפייסבוק ב"עושים גבינות בבית" וטרם קיבלתי מענה. הסיר על השיש. מה עושים?
מ*
הודעות: 80
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 16:20

הכנת גבינה

שליחה על ידי מ* »

אפשר לנסות עם לימון, הוא עושה את אותה הפעולה, חייבים אחד משניהם... זה מה שמפריד את הגבן מהמים.
הדחיסות היא כנראה בגלל שהשארת יותר מדי זמן בניקוז, או ששמת יותר מדי חומץ, ואז זה גם מה שגרם את טעם הלוואי.
בצלחה!
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

הכנת גבינה

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

שפה פדיקה :מתכון חדש שהחיים הביאו לי ..

2 גביעי יוגורט מתובלים ב(קצת)מלח + 1 ליטר חלב חמוץ (!)
מערפבים טוף טוף ומעפירים לחיתולצ'יק שוטו תולים על הכיור.
אחרי 24 שעות נקפל גפינה טופה מאוד

:)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, מחפשת מפסטרת ביתית חדשה או משומשת מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ או בחו"ל. תודה סיגל
פוני*
הודעות: 1
הצטרפות: 19 ינואר 2012, 10:10

הכנת גבינה

שליחה על ידי פוני* »

יש לי את "מחמצת" הטיבטית להכנת קפיר.
זה אורגניזם חיי שמוסיפים אותו לחלב וזה מחמיץ אותו תוך כדי שמוסיף גם וויטמינים ופרוביוטיקה.
במידה שיש עניין צרו קשר [email protected]
nnn*
הודעות: 4
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 22:10

הכנת גבינה

שליחה על ידי nnn* »

מישהו יודע על קורסי גבנות ?
שוקימהנדס_מזון*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 פברואר 2012, 08:19

הכנת גבינה

שליחה על ידי שוקימהנדס_מזון* »

הכנת גבינת קוטג' לבעלי יידע !
מתחילים מחלב רזה (ללא שומן )
פסטור 73 מעלות במשך 16 שניות
קירור ל-30 מעלות
החמצה 50 מל"ל ל-1 ליטר חלב
הגבנה = הכנסת קלציום + אנזים הגבנה( 2 טיפות מדוללות במים )
המתנה להקרשה (8 שעות)חיתוך עם סכין לגודל 1 ס"מ
המתנה להפרשת מי גבינה
חימום ל-50 מעלות ( כל הסוד הוא בחימום איטי במשך שעתיים)
קירור ע"י 3 שטיפות להוצאת המי גבינה
הוספת שמנת +מלח (אפשר גם תבלינים אחרים ....)
בתיאבון
דוד_מגדל_עיזים*
הודעות: 1
הצטרפות: 17 פברואר 2012, 19:37

הכנת גבינה

שליחה על ידי דוד_מגדל_עיזים* »

יצור גבינה באופן הפשוט ביותר
יש לחמם את החלב ל-84 מעלות לאוסיף חומץ בכמות של כוסית ליקר ולחקות , במידה ולא מתגבן יש לאוסיף עוד כחצי כוסית חומץ .
לאחר הגיבון מטבלים ,
כמות החלב 8 ליטר כמות הגבינה 1 ק"ג
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי מיקי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשת לרכוש שעווה לציפוי גבינות.מישהו מכיר?אולי יש למישהו ולא משתמש?אשמח ליצור קשר
ליה*
הודעות: 34
הצטרפות: 01 מאי 2004, 13:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי ליה* »

שאלה: הכנתי לאבנה מיוגורט מחלב כבשים ( קניתי ממשק לידי -אני גרה במושב ) שפיסטרתי והכנתי לבד .היוגורט יצא מצוין אבל הלאבנה יצאה דלילה למרות שהשארתי אותה בחיתול יותר זמן ממה שהייתי רגילה. מה שקרה לדעתי זה שהצטברה גבינה סמיכה שמנה יותר בתחתית החיתול ולא איפשרה לנוזלים נוספים להתנקז ... למישהו יש עצה -מה עושים ?
אשמח לטיפ
דניאלה*
הודעות: 1197
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

הכנת גבינה

שליחה על ידי דניאלה* »

לערבב ולנקז שוב?
ליה*
הודעות: 34
הצטרפות: 01 מאי 2004, 13:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי ליה* »

האמת ,זה מה שעשיתי ...לא עזר... כנראה "החורים " בבד החיתול התמלאו בשכבת הגבינה השומנית ... יש מישהו שעושה לאבנה מגבינות צאן ויכול לספר לי מהניסיון שלו ?
כרמלית*
הודעות: 6
הצטרפות: 23 פברואר 2012, 21:48

הכנת גבינה

שליחה על ידי כרמלית* »

אני גרה בתל אביב ומאוד רוצה לקנות חלב טרי מהפרה ואם אפשר פרה מסוג geer (פרה הודית עם דבשת), יש למישהו רעיון, קצה של חוט, למרות הדרישות הגבוהות?
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי מיקי* »

לליה,באיזה בד השתמשת?תנסי בד יותר מאוורר כמו גזה,או בד גבינה לגבינות רכות
מיקי*
הודעות: 194
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

הכנת גבינה

שליחה על ידי מיקי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה קורה עם פורום הגבינות?אין משתתפים?
יש כאן מישהו עם נסיון בהכנת גבינות קשות מחלב עיזים לא מפוסטר?
חובבנית*
הודעות: 3
הצטרפות: 10 יולי 2011, 20:16

הכנת גבינה

שליחה על ידי חובבנית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום מיקי וכולם, אני נוהגת להכין לבנה מחלב צאן לא מפוסטר. את החלב אני קונה מבדואים באזורי. חולבים לי מהעזים או הכבשים לתוך מיכל שאני מביאה. עכשיו העונה של חלב הצאן. אני מכינה לבנה: מגיעה לרתיחה קלה, מערבבת ומקררת עד לטמפרטורה "שטובלים את האצבע הקטנה והיא לא סובלת" (אם החלב יהיה חם מידי לא יקרה כלום) מוסיפים יוגורט חמוץ - כ 4 כפות לליטר. מערבבים ועוטפים את הסיר להתקררות איטית כל הלילה. בבוקר מתקבלת תערובת קרמית הנקראת במקורות "זיבדה". בשלב זה אפשר להוסיף מלח ו/או תבלינים, מערבבים ושמים בשקית בד לטפטף. מוצקות הגבינה נקבעת לפי משך זמן הטיפטוף. מיום-יומיים תתקבל גבינה למריחה ומארבע חמישה ימים ומעלה יתקבל חריץ גבינה מימנו אפשר לגלגל כדורים. בהצלחה
אורתי*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 אפריל 2012, 11:37

הכנת גבינה

שליחה על ידי אורתי* »

לחובבנית, כמה עולה ליטר חלב כבשים? מליטר חלב איזה כמות גבינה מכינים?
יעל_ש*
הודעות: 728
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

הכנת גבינה

שליחה על ידי יעל_ש* »

בקבוקון של האנזים שהופך חלב לגבינה
http://www.gvina-cheese.com/supply.htm
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

הכנת גבינה

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

מועתק מככר השוק
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מישהו יודע האם אפשר להקפאי חלב עיזים ? האם לאחר הקפאת החלב עיזים הערכים שלו ישארו כמו בטרי ?
אודה על תשובה בהקדם
אבי*
הודעות: 43
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

הכנת גבינה

שליחה על ידי אבי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

2 ליטר חלב טיבעי (לא עמיד).
2 שמנת חמוצה ( לא שמנת מתוקה ולא עמידה)
שמים בסיר ומחממים עד נקודת הרתיחה
מוסיפים שתי כפות מיץ לימון
מקררים
מוסיפים מלח 2-3 כפיות שטוחות ומעררבים בקלות
שמים בד במסננת ומסננים דרך הבד (בד כותנה לבן רגיל כמו של סדין, או חיתול )
סוגרים וקושרים את שקית הבד, שמים את שקית הבד עם הגבינה במסננת מעל סיר ושמים משקולת על שקית הבד וכל זה צריך להיות במקרר
למחרת אפשר להוציא מהשקית ולאכול.
קבביס*
הודעות: 1
הצטרפות: 09 דצמבר 2012, 13:04

הכנת גבינה

שליחה על ידי קבביס* »

היי לכולם,
עשיתי שמנת מתוקה ע"פ הוראות של אחת התגובות בראשית הדף ( כוס חלב על 100 גרם חמאה... ) ואחרי קירור לילי השמנת התקשתה. אני מניחה שזה הגיוני בגלל כמות החמאה אבל האם זה אכן תקין? האם עשיתי משהו לא בסדר? ושאלה אחרונה, אני רוצה להקציף את השמנת לקצפת למוס מה לעשות עם המרקם הקשה?
תודה מראש!
אלמונימית*
הודעות: 38
הצטרפות: 31 מאי 2003, 17:49

הכנת גבינה

שליחה על ידי אלמונימית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם. המלצה חמה לשימוש במי הגבינה. תחליף מצויין ומלא ויטמינים למים בתבשילים רבים. למרקים, אורז, תבשילי קדירה למיניהם וכו'.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה אלמונימית, רעיון נהדר!
אנחנו תמיד נותנים אותם לתרנגולים, ובחורף כשיש חימום אנחנו מכינים brown cheese מזה אבל זה לא להיט אצלנו..
מאמינה_בטוב*
הודעות: 67
הצטרפות: 13 אוקטובר 2008, 08:49
דף אישי: הדף האישי של מאמינה_בטוב*

הכנת גבינה

שליחה על ידי מאמינה_בטוב* »

מה זה brown cheese ?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

זו "גבינה" נורווגית כזו היא נוצרת על ידי בישול ארוך של מי הגבינה והיא מתוקה מטבעה ללא תוספות. בסופו של דבר אחרי קירור בתבנית מקבלים קוביה במרקם של גבינה צהובה קצת רכה וניתן לפרוס אותו. ניתן להוסיף שמנת או חלב או מי שמנת (שזה המים שנשארים אחרי שחובצים חמאה מהשמנת)
זה כעיקרון צמצום של מי הגבינה ולכן זה נעשה בבישול קצת ארוך ומכוון שזה לא הדבר האהוב עלינו בבית אנחנו מכינים את זה רק בחורף כשהחימום עובד בכל מקרה..
ממוצלץ לקנות בחנות פעם אחת לפני שמנסים להכין כי יש לזה טעם אממ... מיוחד... פעם אהבתי את זה אבל היום אני ממש לא בקטע. (ראיתי שמוכרים את זה בחנות הגבינות "באשר" בשוק מחנה יהודה ולכן נראה לי שזה יהיה בהרבה בוטיקי גבינות אחרים).
יש גם אפשרות להכין את זה בתור ממרח (בטח אפשר לחפש מתכון זה נקרא prim).

אבל מעכשיו אם זה לא הולך לתרנגולים זה ילך לפאנקייק... =)
איתן*
הודעות: 23
הצטרפות: 23 ספטמבר 2004, 16:35

הכנת גבינה

שליחה על ידי איתן* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ראיתי שבחלק מהמתכונים אומרים שמהוספת החומץ לחלב המורתח מתקבלת מהגבן גבינת ריקוטה ובחלק מהמתכונים מציינים כי הריקוטה נעשית ממי הגבינה המתקבלים לאחר הוספת החומץ והוצאת הגבן. מה הנכון? ואם הריקוטה נעשית ממי הגבינה אז מה התהליך?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למכירה ערכה להכנת גבינות בבית הכוללת: 1.הספר האולטימטיבי להכנת גבינות בבית מגבנית ושפית בינלאומית 200Easy Home Made Cheese by Debra Amien
  1. שש תבניות להכנת גבינה, 3.שני דליים אטומים (10ליטר כל אחד)לנשיאת חלב טרי. 4.מתז לעובש 5.כלוריד סידן 6. פחם. 7. גליל נייר להבשלת גבינות. הכל במצב כחדש. 140 שח טל-039088666 מייל [email protected] לא זמין רוב הזמן בבקשה להשאיר מייל או הודעה.
כ*
הודעות: 17
הצטרפות: 29 ינואר 2008, 00:14

הכנת גבינה

שליחה על ידי כ* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

_מה קורה עם פורום הגבינות?אין משתתפים?
יש כאן מישהו עם נסיון בהכנת גבינות קשות מחלב עיזים לא מפוסטר?_
מיקי, עבר הרבה זמן, את מסתכלת?
חפשי ברשת גבינה צ'רקסית, יב הוראות פשוטות ותוצאות טובות.
ענת*
הודעות: 570
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

הכנת גבינה

שליחה על ידי ענת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עשינו רילוקיישן להודו. אנו מתגעגעים לגבינת כנען/ כנענית של תנובה. מי יודע איך מכינים באופן הכי פשוט שאפשר.
דויד*
הודעות: 5
הצטרפות: 20 ינואר 2012, 09:51

הכנת גבינה

שליחה על ידי דויד* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כל מי שמעונין במחמצות חלב ישראל מוזמן ליצור קשר עם [email protected] ובכלל מידע על יצור גבינות כשרות (למהדרין) בבית
לייבל_בילי*
הודעות: 9
הצטרפות: 07 אפריל 2015, 02:01

הכנת גבינה

שליחה על ידי לייבל_בילי* »

ליטר חלב פרה רגיל (אני קונה את השקיות כי זה יותר זול!), כף וחצי מלח וחצי כוס לימון...
מערבבים את הכל כ-5 דקות, נותנים לזה לנוח כ-2-3 שעות, מערבבים שוב כ-10 דקות, יוצקים לתוך בד גבינה (חיתול טטרה), תולים לייבוש. תוך פחות מ-24 שעות יש לכם גבינה בולגרית אמיתית! ללא שעות של ערבוב, ללא חימום, ללא שום מאמץ!
אישית, אני שומר את מי הגבינה ושם את הגבינה בתוך המי גבינה לאחר שהגבינה מוכנה. כמו כן, תאמינו או לא, הגבינה שלי תלויה בשמש (או בצל, זה לא משנה), והיא לא מתקלקלת!
בגדול, ככל שאחוז המלח יהיה יותר גדול, כך הגבינה תהייה יותר מוצקה! ואותו דבר לגבי תהליך הייבוש!
אין לי ניסיון עם סוגי חלב שונים, אך המתכון הזה עובד לי מצויין!
נקודה חשובה מאוד: ככל שהגבינה תצא יותר רכה, כך רצוי להעביר אותה למקרר מוקדם יותר!
בגדול, גבינות רכות מחזיקות לי מעמד שבוע ללא מקרר, וגבינות חצי קשות מחזיקות לי עד 6 חודשים ללא מקרר...
אבל הן לא מגיעות לשלב המקרר מפני שהן נגמרות בהרבה לפני כן ;)
(הידע לגבי התחזוקה מגיע מניסיונות אשר עשיתי לגבי תחזוקת מזון... בכל אופן אני גר בקראוון והשימוש בחשמל הוא מצרך יקר ערך).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

טעמתי גבינה מאבקת חלב מה המתכון לזה. היא יצאה צהבהבה וטעימה. אני מכינה גבינות משקיות חלב בתוך חיתול בד ומהמים מוסיפים לעוגיות או עוגות
מיטל*
הודעות: 136
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

הכנת גבינה

שליחה על ידי מיטל* »

וואוו תודה רבה...
נקרעתי מצחוק בשלב של המי גבינה...
אבי*
הודעות: 43
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

הכנת גבינה

שליחה על ידי אבי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

4 חלב 1% מרתיחים עד שגולש, מקררים קצת מוסיפים מיץ מ 3 לימונים גדולים בוחשים בעדינות בכף עץ ומשאירים להתקרר .
מסננים לתוך בד ( אפשר להוסיף מלח בשלב הזה ואפשר בסוף)
שמים את הבד עם הגבינה במסננת, אם רוצים גבינה קשה - בולגרית, אז על הבד שמים משקולת מכניסים כך למקרר ליום יומיים. אם רוצים ריקוטה אז לא צריך משקולת.
כשמוציאים יש גוש גבינה קשה .
אפשר לעשות כך גם גבינה בולגרית מלוחה.
שומרים את מי הגבינה בנפרד מרתיחים אותם שוב וממליחים אותם במלח כפית מלח לכוס מים (או פחות תלוי במליחות שרוצים )
אחרי כמה ימים שהגבינה תחת המשקולת כשהגבינה קשה ויבשה משרים את הבלוק בתוך המים המומלחים.
אבי*
הודעות: 43
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

הכנת גבינה

שליחה על ידי אבי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נב- מ 4 חלב 1% יוצא חצי קילו גבינה קשה כ 8% שומן. = בולגרית או ריקוטה רזה.
אם לוקחים חלב 3% מקבלים גבינה שמנה יותר, 24% , וגם טעימה יותר. אם משאירים אותה מתחת למשקולת עד שהיא ממש קשה אז מקבלים גבינה פטה .
פלוני_אלמוני*
הודעות: 1182
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לכל אלו ששאלו על קוטג, אספר לכם סיפור קצר
יש לי חבר שהיה מנכל חברת מזון גדולה וסיפר לי את הסיפור הבא(סיפור בתוך סיפור)
חברו היה מנכ"ל חברת גבינות גדולה והיה צורך להעביר את המפעל לצפון אחרי הרבה שנים במקום במרכז
על הדרך התיעלו ופיטרו עובדים וכד
אולם
מאז העבר למשך כמה חודשים לא הצליחו ליצר את הקוטג המסורתית
והטעם שהתקבל היה מזעזע ובלי המרקם הקצפתי הידוע
לאחר ש"חקרו" והחזירו לעבודה את מי שהיה אמון על הגבינה במשך שנים ארוכות
התברר שבכוונה במשך המון שנים במפעל הישן לא היו מנקים את השולים של מיכלי האלומניום בתהליך ההגבנה
ובמפעל החדש ניקו וקירצפו מידי יום
והסתבר שעל השוליים הללו גדלות מושבות מסוימות של חידקים אשר לוקח להם תקופה מסוימת לגדול
והם אלו שיוצרים בין השאר את הטעם וה'קצפת' בקוטג
...
מרים*
הודעות: 108
הצטרפות: 19 אוקטובר 2002, 02:34

הכנת גבינה

שליחה על ידי מרים* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי
אשמח למתכון לגבינה קשה עם אנזים מקסרין
תודה
פ*
הודעות: 74
הצטרפות: 28 מאי 2005, 15:49

הכנת גבינה

שליחה על ידי פ* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מעוניין לקורס גבינת צדר, מישהו יכול לעזור לי ?
סטיב*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 אפריל 2022, 06:59

הכנת גבינה

שליחה על ידי סטיב* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מעוניין בקורס הכנת גבינה צדר ביתית, מישהו יכול לעזור לי. תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גבינה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי מי יודעת איפה אפשר לקנות אנזים וחומרים להכנת גבינות?
תודה רבה
שליחת תגובה

חזור אל “עידוד עריכה”