מה גיליתי ברשימת הרכיבים

ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

קיררתי. לא עוזר. יצא גם שעשיתי כמות גדולה מדי. ושמתי מי ורדים שזו היתה טעות איומה. בכל אופן ניסיתי לעשות מהם עוגיות, אבל אני לא מבינה בזה כלום. הוספתי קצת שיבולת שועל וקצת חמאה. יצא... איך לאמר... אכיל. את הניסוי הזה עשיתי על רבע מהכמות, כך שנשאר לי עוד 3/4 למחר...
ונראה לי שאפשר להעביר את כל הדיון הזה למתכונים מתוקים או משהו כזה.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טלי_מא* »

מעניין. אני לא יודעת לומר לך מה לא עבד אצלך.
עכשו הכנתי שוב מרציפן לקראת הצילומים מחר.
טחנתי שקדים לאבקה (כשניים וחצי חופנים, קילפתי את הקליפות הקשות אבל לא את החומות).
אח"כ הוספתי כחופן תמרים (חלקם הושרו, אבל אני לא חושבת שזה נחוץ. זה פשוט מה שהיה לי).
יצא לי נוח לעיבוד וטעים.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אחת* »

שאלה - הסוכר בתמרים הוא לא סוכר רע? אנימדברת על הכמויות שאמורים לאכול/לטחון במקום סוכר?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אין באמת הבדל בין סוכר, סילאן או דבש
יש.
"סוכר" - בהגדרה משהו מעובד, כי אין בטבע אבקת סוכר מוכנה לאכילה, בשום צבע. הפחות גרוע: סוכר קנים אורגני. סחטו את המיץ של קנה הסוכר וייבשו ואלה הגרגרים, בעיקרון (בטח עובר עוד איזה עיבוד אבל לא זוכרת מה).

"סילאן" - מופק מתמרים. אם זה עבר בישול, אז גם כן לא משהו. וכמובן, חשוב לקרוא טוב טוב את האותיות הקטנות. מה שאת רוצה הוא סילאן שהוכן מתמרים בלבד בלי שום תוספות, תוספים, מייצבים, חומרים משמרים, וכו'.

"דבש" - אם קנית דבש טבעי אמיתי, שנרדה מהכוורת של דבורים שינקו צוף מפרחים אמיתיים (ולא מסוכר שהונח להן ליד הכוורת), ורצוי אורגני כי זה אומר שהשאירו לדבורים מספיק דבש לעצמן, לא לקחו מהן הכל, וכל הדבש הוא תוצר של פרחים ולא של מי סוכר זולים - אז הוא חומר טבעי, גולמי, לא מעובד, שמכיל גם מינרלים וויטמינים מסוימים נוסף על הסוכר.

רק חשוב לזכור, שברגע שחיממת את הדבש, הפכת אותו גם כן לסוכר... (כפית דבש לתה רותח? דבש בתוך תבשיל או משהו אפוי? זה דבש מחומם).

הסוכר בתמרים הוא לא סוכר רע?
הוא חלק מהפרי.
בפירות אורגניים, את מקבלת פרי נטו. ככה זה בטבע.
אם התמרים לא אורגניים, אז לדעתי מומלץ לא לגעת בהם. בד"כ ספגו חומרי הדברה וגם הייבוש נעשה בעזרת כימיקלים במקום באוויר.
פרח_הלימון*
הודעות: 879
הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פרח_הלימון* »

עכשו הכנתי שוב מרציפן לקראת הצילומים מחר טלי,אמרו לי שבשביל מרציפן טוב,כדאי להוסיף גם שקדים מרים.מה דעתך?
(מה זה בכלל שקדים מרים?)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הפחות גרוע: סוכר קנים אורגני. סחטו את המיץ של קנה הסוכר וייבשו ואלה הגרגרים, בעיקרון (בטח עובר עוד איזה עיבוד אבל לא זוכרת מה).
הוא עובר עוד עיבוד.
אם לוקחים מיץ של סוכר קנים ומצמצמים מקבלים תוצר חום כהה. ראיתי את זה מתרחש במפעל (מסורתי, בסככה פתוחה, משהו מקסים). התוצר שם היה כמו סוכריות פריכות, טעים שזה למות.
לאחרונה מצאתי מוצר שיש לו את אותו הטעם כמו לסוכריות ההן. סוקנט . המופע שלו הוא גרגרים חומים קטנים, משהו כמו קפה מגורען (אבל עם גרעינים זעירים).
לא יודעת אם יש את זה בישראל אבל מדובר בסכנת נפשות כי בניגוד לסוכר לבן שיש לו טעם דוחה, זה פשוט ממתק שאי אפשר להפסיק.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_בפירות אורגניים, את מקבלת פרי נטו. ככה זה בטבע.
אם התמרים לא אורגניים, אז לדעתי מומלץ לא לגעת בהם. בד"כ ספגו חומרי הדברה וגם הייבוש נעשה בעזרת כימיקלים במקום באוויר._
תמרים הם בהגדרה פרי לא מרוסס. כמובן שהאדמה עלולה להיות עם שאריות הדברה וכמובן דשנים.
תמרים יבשים- מתייבשים על העץ. זו הצורה הטבעית שלהם וככה קוטפים אותם. הם לא עוברים עיבוד.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

(-:
בילדותי היו מסתובבים ברחובות מוכרים של קני סוכר. היינו קונים "קנה" (במלעיל) ולועסים. מתוק וטעים! (-:
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי יעלי_לה »

_תמרים הם בהגדרה פרי לא מרוסס. כמובן שהאדמה עלולה להיות עם שאריות הדברה וכמובן דשנים.
תמרים יבשים- מתייבשים על העץ. זו הצורה הטבעית שלהם וככה קוטפים אותם. הם לא עוברים עיבוד_

פלוני אלמונית, מאיפה המידע הזה?

<מופתעת>
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תמרים עוברים ריסוסים, ומלא. (שאלתי פה את המגדד לשעבר)
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי סלט_פירות* »

פה בצ'יינה טאון (בטורונטו) בקיץ מוכרים לימונדה ברחוב וממתיקים עם קני סוכר שסוחטים אותם על המקום עם מכשיר המיועד לכך. הסחיטה נעשית ע"י סיבוב הידית והסוכר יוצא כמיץ שקוף (אם אני זוכרת נכון). טעים!!
אבוקה_דו*
הודעות: 5
הצטרפות: 06 יולי 2010, 19:10

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אבוקה_דו* »

הריסוס בתמרים הוא נגד עשבים על הקרקע, בד"כ לפני שיש פרי. העץ עצמו אינו מרוסס כלל. מידע ממגדל תמרים מזה 40 שנה בערך. עדיין לדעתי יש ערך לקניית תמרים אורגניים כי האדמה מרוויחה מאי ריסוס. מבחינת בריאות תזונתית כנראה הבדל קטן.
תמרה*
הודעות: 51
הצטרפות: 03 ספטמבר 2002, 12:42

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי תמרה* »

תמריםבכלל, וצמרים יבשים בפרט, מרוססים כנגד מזיקים בפרי. פעם, פעמים ולעיתים שלוש, בעונה. להשכלה הכללית.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

נו מה קורה פה? יש פה יותר מידי יודעים וכל אחד אומר משהו אחר. איך זה קורה?
אפשר יותר פרטים? אולי יש זנים שונים? אולי יש מגדלים שונים?
איפה מרססים? איפה לא מרססים?
אני גם יכולה לברר על ריסוס או לא בתמרים.
אנסה.
דלית_ב*
הודעות: 578
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי דלית_ב* »

נגד מזיקים בפרי.
איזה מזיקים? איזה ריסוס?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נראה לכם הגיוני שיש פרי עסיסי ומתוק ושאין בעלי חיים אחרים מלבד בני אדם שרוצים לאכול אותו ?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש כמה ריסוסים, הוא לא זוכר איך קוראים להם (עברו 25 שנה). מרססים את התמרים עצמם.
הם היו נוסעים עם מיכלסון עם תותח שיורה ריסוס והיו מרססים הכל, כמה פעמים בעונה. למשל, נגד סוג של חיפושית שנכנסת לתוך התמר.
מדובר בעמק בית שאן.
אולי היום כבר אסור להשתמש בחומרים האלה ולא מרססים? הוא לא יודע.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ממה שאני בררתי, תמרים לא אורגנים הם כן מודברים במיני גופרית ופוספטים נגד חרקים.
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

עבדתי לפני עשרים שנה בבית אריזה לתמרים בערבה.
לא יודעת אם רוססו בהיותם על העץ, אבל התהליך השני שעברו במפעל (הראשון היה מיון) הוא ציפוי בגלוקוזה, כדי לתת ברק ותוספת מתיקות.
עולם_חדש_מופלא*
הודעות: 833
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

מוסיפה משהו שכתבה גינת שמש בכיכר. נראה לי חשוב שהמידע יישמר:

_שימו לב, המרגרינה ניכנסה גם לטופו...

גיליתי הבוקר להפתעתי בסופר שמכניסים מרגרינה לטופו של משק ויילר(טופו כפרי). איכס. אמנם "שומן צמחי כחומר מקציף" אך עדין -למה?
לא היה טופו של חברה אחרת אז לא קניתי כלל._
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אימקה מקדיתא (אישה מיתולוגית), עושה טופו אורגאני ומשווקת. אני לא יודעת אם בקירבת מגורך יש אבל אתה יכול לנסות לחפש את משפחת הלפרין בקדיתא ולהתקשר או לנסות במשק של איריס בן צבי בכפר יהושוע שם משווקים את הטופו שלה.
אצלה בטוח אין שום דבר מהסוג הזה
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

והטופו שלה... ללקק את האצבעות.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אחחחחחח רשימת הרכיבים!
אחרי שנים רבות של מודעות אליה, הגענו למצב די נכסף מבחינתנו, שאנחנו לא ממש אוכלים דברים שבכלל יש להם "רשימת רכיבים" :-)
אם כבר קונים מוצר ולא תוצרת חיה אורגנית משובחת, בד"כ יש בו רכיב אחד (נגיד "אגוזי קשיו אורגניים חיים בטחינה קרה") ואם יותר, אז זה RAW ORGANIC (נו, כרוב כבוש. אנחנו בדרכים עם ילדים קטנים, עוד לא חזרנו לכבוש בעצמנו כלום...) מחברות שמקפידות על רכיבים מקומיים ועונתיים. אכן סוג של גן עדן. {@
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה שניצן כתבה מזכיר לי, שלא מזמן נכנסתי למרכולית בקיבוץ עם הילדים. ליווינו מישהי וחשבתי גם לקנות משהו לילדים.
העניין הוא, שאני כבר שנים קונה כמעט רק אורגני.
אז כל דבר שהרמתי גרם לי שוק. מה, באמת זה מה שיש במוצר הזה?! באורגני לא קיימים כל החומרים והכימיקלים והתוספים שמוצאים שם. רשימות ארוכות. פשוט לא הסכמתי לקנות כלום. כל דבר שהילדים רצו, הפכתי וקראתי, התפלצתי ואמרתי להם, אנחנו לא קונים דברים כאלה! איך אני יכולה לתת לכם להכניס לפה דבר כזה? 0-:
בסוף קניתי "קצפיות", שהיו מין עוגיות כאלה. כי הן היו משני מרכיבים, חלבוני ביצים וסוכר. לא ממש בריאות, אבל לפחות משהו כמעט תוצרת בית של מישהי, ובלי רשימת כימיקלים בכלל S-:
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי יעלי_לה »

תגידו, הגברים שלכן קוראים רשימות רכיבים כשהם עושים קניות?
אני שונאת לעשות קניות ושמחה כשהוא מתנדב ללכת, אבל תמיד מצטערת אח"כ...
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

שלי כן, אבל לפעמים קורא וקונה בכל זאת...
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שלי כן. ומזדעזע. אבל אנחנו ממש ממש לא קונים מזון ארוז. פעם בשבוע ממתק לילדות במכולת וזהו (בדרך כלל הן בוחרות ארטיק).
השבוע מישהו נתן לנו קופסא של גבינת שמנת, והוא קרא והזדעזע ממה שיש בפנים.
מיקה*
הודעות: 134
הצטרפות: 02 יולי 2004, 07:36

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מיקה* »

בקשר לתמרים:
לפני כשש שנים עבדתי במטע של קיבוץ גרופית כמעט שנתיים. גידלנו מג'הול ודקל-נור.
בהחלט ריססנו את התמרים כשלוש פעמים בעונה.
לא בקיאה בחומרי הריסוס, אבל זוכרת מצוין שהצוות המרסס היה מחויב ללבוש חליפת מגן מכף רגל ועד ראש,
כולל כפפות ומסיכה, כך שסביר להניח שזה לא היה חומר ידידותי במיוחד.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

תגידו, הגברים שלכן קוראים רשימות רכיבים כשהם עושים קניות?
לרב הגבר לא עושה קניות וכשעושה מקבל רשימה ולרב אין שם ממש אפשרויות בחירה והכל מוצרי יסוד ללא רשימת רכיבים אבל אם נדרש לעשות בחירה - קריאת רשימת רכיבים זה בהחלט חלק מהענין.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

תגידו, הגברים שלכן קוראים רשימות רכיבים כשהם עושים קניות?
שלי כן, ויותר "חותך" ממני. יש דברים שאני הייתי אולי מחפפת (תבלין אחד לא אורגני, או נגיד משהו שכתוב במפורש שהופק מסלק... בגלל עצם ההפקה) הוא הרבה יותר חד משמעי ממני, ואנחנו תמיד עושים קניות יחד. |L|
גינת_שמש*
הודעות: 157
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 15:00

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי גינת_שמש* »

כבר די הרבה זמן כמעט בכל סוגי החלוה האורגנית והמלאה יש שומן צמחי(הרדוף, אדמה, אחוה).
בסוג אחד השומן הצמחי הוא שמן דקל מוקשה .
איך אפשר להכין חלוה בבית עם מרקם טוב?
ניבה_שקד*
הודעות: 652
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

איך אפשר להכין חלוה בבית עם מרקם טוב?

פשוט מאד, עם שני רכיבים בלבד:

א. טחינה גולמית משומשום מלא (אני מעדיפה את הטחינה של אמארה משומשום מלא מונבט בצנצנת זכוכית)

ב. דבש איכותי.

מערבבים בערך במינון של חצי - חצי ומתקנים במידה וזה מתוק מידי או לא מספיק מתוק.

המרקם יוצא של חלווה למריחה, אבל אצלנו אוכלים את זה גם סתם עם כפית, אפילו בלי לחם. זה יוצא ממש טעים!
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אולי שומן קוקוס יעזור?
סבטקסט_כפול*
הודעות: 1210
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

שלחתי ודיברתי עם נציגים מחברות תנובה ואוסם ושאלתי איזה מוצרים יש להם ללא כימיקלים.מחכה לתשובה
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

מחכה לתשובה
נראה לי תחכי הרבהההה זמן D-:
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

גם לי...
תראי, מהנדס מזון שזו פרנסתו אמר בטלוויזיה פעם בתוכנית של אורלי וגיא בעמ : צריך לצרוך מזון ולשים לב לכל ה-E , אותו לא בריא לצרוך.
יחד עם זה על תשכחי שיש עוד המון רעות חולות שלא קוראים להם e, כמו- שומן צמחי מוקשה תהליכי ייצור שלא מיידעים את הקהל (כגון השריית השומשום באמבטיות כימיכלים כדי לקלף את הקליפה, השריית הזיתים בכימיקל לא מדווח לשם ריכוכם המהיר וכו') וחוץ מזה גם אם תקני מזון שאין בו כימיכלים בכלל, במידה והוא עומד על מדפים הוא מעוקר בשביל שלא יתקלקל וכך אולי הוא פחות מזיק אבל בהחלט ריק מכל תוכן (כגון מיצים טבעיים לחלוטין )
בקיצור צאי לגינה לקטוף משהו...(-:

אולי הכוונה שלך הייתה להעמיד אותם עם הגב לקיר?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה.
אתמול קניתי לחם אחיד פרוס של חב' "לחמנו" (מקרית שמונה) והיה כתוב בין המרכיבים "שומן צמחי". שומן ולא שמן. האם זה אומר שזו מרגרינה?
סבטקסט_כפול*
הודעות: 1210
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

קיבלתי תשובה מאוסם
יש פסטה, אבקות מרק, ורוטבים לעוף שמכילים רק מרכיבים טבעיים.

זוגלובק מייצרת נקניקים והמבוגרים ללא כימיקלים (מוצרים חדשים)
אוף מה זה עוזר לי? מצד שני כל התקדמות בנידון תעזור לעולם.

בראשית מכינה לחם ללא כימיקלים
סבטקסט_כפול*
הודעות: 1210
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

מתנובה קיבלתי תשובה לכי תחפשי ברשימת המרכיבים אין לנו נתונים. ארררר
סבטקסט_כפול*
הודעות: 1210
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

תשובה משטראוס:

אני מברכת אותך על הצטרפותך לקהילת "שטראוס שלי" ומקווה שתיקחי חלק פעיל בקהילה.

אתר "שטראוס שלי" מטרתו לאפשר לכם, הצרכנים להעלות רעיונות למוצרים חדשים אשר הייתם רוצים ששטראוס תייצר עבורכם

היות שהרעיון הבא שלך הוא לא רעיון למוצר חדש ברצוני ליידע אותך שנאלצתי להסיר אותו מהאתר.
מוצרים ללא כימיקלים:
יש הרבה חומרים הידועים או הנחשבים למסוכנים לבריאות,רובם
כימיקלים
אותם מוצרים אהובים לנסות ליצר ללא כימיקלים.
טוב לכולנו.

כמו כן, חשוב לנו לשתף אותך שכל החומרים בהם אנו משתמשים לייצור מוצרינו מאושרים ע"י משרד הבריאות

בפניות מסוג זה או לקבלת מידע נוסף אני מזמינה אותך בעתיד לפנות למוקד שירות הצרכנים בטלפון 1800-777-777 או בכתובת מייל – [email protected]
אנחנו נשמח לראות אותך פעילה באתר ונשמח אם תעלי רעיונות למוצרים ספציפיים שהיית רוצה ששטראוס תייצר עבורך

בברכה

אילנה איצקוביץ
עורכת שטראוס שלי
שיר_כהן*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 יוני 2012, 22:44

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי שיר_כהן* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

גיליתי לפני כמה ימים שבחלק מנחשי הגומי יש חיפושיות טחונות.
לחלקם יש צבעי מאכל מסרטנים אך רוב אלו שמוכרים בחנויות הם מחיפושיות טחונות.
החיפושיות הן תחליף לצבעי המאכל המסרטנים.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כשהרכיב הראשון ברשימה הוא קמח מלא (46%){{}} - האם הכוונה היא שהקמח המלא תופס 46% מתכולת המוצר, או שהקמח הוא "מלא" ברמה של 46%?
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מצ'רה* »

גיליתי לפני כמה ימים שבחלק מנחשי הגומי יש חיפושיות טחונות
ברור, אלה החיפושיות שהנחשים טחנו.
מוריה_הר*
הודעות: 54
הצטרפות: 11 ספטמבר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של מוריה_הר*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מוריה_הר* »

לאלמונית- הקמח המלא מהווה 46 אחוז מתכולת המוצר
מחשבות*
הודעות: 481
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מחשבות* »

טוב, הקטע עם החיפושיות ממש מגעיל. הן נקראות cochineal (כנימת קוצ'יניל), ומכל 15,000 נקבות מפיקים בערך 100 גרם צבע מאכל, שנקרא קרמין (E-120). עומק הצבע והגוונים נקבעים לפי השיטה שהורגים אותם. בארץ זה לא נפוץ כי זה לא כשר, אבל בארה"ב, למשל, נסו למצוא יוגורט, גלידה, ממתק וכו' בצבעי אדום-ורוד-סגול בלי התוסף הזה :-S
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הקמח המלא מהווה 46 אחוז מתכולת המוצר
כלומר אני יכולה להסיק שהקמח מלא באמת? 100%?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לדעתי זה אומר ש-46% מהקמח מלא ו-54% לבן. הרי לחם מכיל בעיקר קמח
מחשבות*
הודעות: 481
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מחשבות* »

זה אמור להיות קמח מלא לגמרי. אם היה חלק חלק, היו כותבים כל חלק בנפרד (למשל: קמח מלא 26%, קמח לבן 20%).
יאללה*
הודעות: 5
הצטרפות: 23 אוגוסט 2004, 23:17

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי יאללה* »

רסק עגבניות -
ב3-5 השנים האחרונות כל רסק העגבניות מכיל תוספות של 2-3 סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז, ואולי גם סוכר רגיל). היחידים היוצאים דופן הם המוצרים האורגניים שאפשר לקנות בחנויות טבע בלבד.

תמרים -
כבר הרבה שנים מוסיפים "זיגוג" לתמרים, כדי שיראו מבריקים ונוצצים יותר. מדובר בגלוקוז! כאילו שהתמר לא מספיק מתוק. תבקשו מהמוכר לראות את האריזה, אם היא קיימת, או פשוט להמנע מתמרים מבריקים.

גבינות: קשות / מסריחות / שמנות --- גם כאלה שקונים לפי משקל וגם כאלה שבאות באריזה: 99% ממוצרי תנובה מכילים חומר משמר לא טבעי בכלל. אותה גבינה שמיוצרת מאותה חיה ובאותן שיטות - רק בחו"ל , לא מכילות חומר משמר. אז למה מוסיפים פה? כדי שהמוצר יהיה אחיד לחלוטין, והגבינה לא תבשיל יותר מדי. אולי הצרחן הישראלי מבועת מכל שינוי קל שיש לו בגבינה והוא לא מבין את תהליך ההבשלה.

אם אתם קונים מוצר במשקל - תבקשו מהמוכר להראות לכם את האריזה.

"לחם חי" או "עינן" שהוזכר פה -
היה שיך למאפיה קטנה ופרטית, ונמכר לאמפריית הרשע "אנג'ל". באותו רגע הם שינו את האריזה והתחילו להוסיף חומרים משמרים וחומרים "משפרים". באותו רגע הפסקתי לקנות אותם לחלוטין. כל המוצרים של אנג'ל מכילים חומרים משמרים, ללא צורך.

יש עדיין מאפיה אחת שמוכרת לחם זהה ל"לחם חי" (ומכיל רק קמח מלא, ולא מכיל חומרים משמרים) - אני מעדיף דווקא לא להזכיר את שמה כדי שאנג'ל לא ימחקו אותם מחר.
(יש עוד מאפיות ללחם נטול איכסה, כמו הרדוף, ד"ר מרק, ועוד, אבל משהו שהם עושים, כנראה עיבוד יתר, גורם ללחם גורם לי לתגובות גופניות לא טובות).

שוקולד:
אני מעדיף לקנות שוקולד מר (לא "מריר", אלא מר לחלוטין, 90%-100% קקאו!!!) ללא סוכר, ואם צריך להמיס ולהמתיק בעצמי.
אפשרות יותר טובה: לקנות פולי קקאו.
אפשרות פחות טובה: לקנות אבקת קקאו וחמאת קקאו ולייצר בבית דברים - אני לא אוהב את חמאת הקקאו כי היא בעצם שומן מחומם, אז אני מחליף תמיד את חמאת הקקאו בשמן לא מחומם כלשהו.

שימו לב שלקנות שוקולד "מריר" רגיל, זה בעצם לקנות 50% סוכר במחיר כבד (גם בריאותי וגם כלכלי). תפסיקו כבר לקנות שוקולד של פחות מ-70% ! אתם זורקים כסף על סוכר לבן שנמכר לכם במחיר פי 100 ממחירו האמיתי. רוצים סוכר? תוסיפו בבית...
כל דבר פחות מ-60% לא ראוי להקרא שוקולד!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שימו לב שלקנות שוקולד "מריר" רגיל
נתחיל בזה שרוב השוקולד המריר ה"רגיל", כולל פרה מריר של עלית, בעצם מכיל חלב(!). כדי לקבל מריר מוכן ללא חלב, צריך לחפש שוקולד מריר שעל אריזתו כתוב "פרווה" (יש כזה של ורד הגליל).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לדעתי זה אומר ש-46% מהקמח מלא ו-54% לבן. הרי לחם מכיל בעיקר קמח
אבל לא דיברתי על לחם...
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי יעלי_לה »

_לדעתי זה אומר ש-46% מהקמח מלא ו-54% לבן. הרי לחם מכיל בעיקר קמח
אבל לא דיברתי על לחם..._
נראה לי שקשה לתת תשובה אמינה בלי לראות את כל רשימת הרכיבים, או לפחות לדעת מה זה.


_רסק עגבניות -
ב3-5 השנים האחרונות כל רסק העגבניות מכיל תוספות של 2-3 סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז, ואולי גם סוכר רגיל). היחידים היוצאים דופן הם המוצרים האורגניים שאפשר לקנות בחנויות טבע בלבד_
מה שבא בקופסאות פח (ובדר"כ נקרא "עגבניות מרוסקות" ולא רסק עגבניות) בדר"כ מכיל רק עגבניות, מלח ומלח-סידן (חומר מפוקפק בפני עצמו) - ללא סוכר.
פעם אחת מצאתי גם רסק (בריבועי פלסטיק קטנים) לא אורגני של חברת "טל" שברשימת הרכיבים שלו הופיעו רק עגבניות, אבל מאז לא מצאתי אותו יותר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רסק עגבניות וגם עגבניות מרוסקות, אורגני, אצל רמי לוי.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

יחידים היוצאים דופן הם המוצרים האורגניים שאפשר לקנות בחנויות טבע בלבד
לא בחנויות טבע בלבד.
גם בשופרסל, בסניפים שיש מחלקות אורגניות.
גם בטבע עדן, שהוא כבר מזמן לא "חנות טבע בלבד".
ולפעמים גם בכל מיני סופרמרקטים רגילים.
אני קונה אורגני כבר שנים, אבל מדי פעם, כשאני מגיעה למקום שיש בו רק מוצרים מסוג הקמח הלבן, הסוכר הלבן, חומרי ההדברה וחומרי השימור, אני מזדעזעת לקרוא את רשימות המרכיבים.
אלה מרכיבים שמי שרגיל לאורגני כבר פשוט לא זוכר שהם קיימים.
רציתי לקנות סתם קרקרים, למשל (בזול...). לא יכולתי להביא את עצמי לבחור אף אחד מהסוגים. רשימת הרכיבים היתה מזעזעת. בסך הכל קרקרים! בסוף פשוט ויתרתי.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טלי_מא* »

_הקמח המלא מהווה 46 אחוז מתכולת המוצר
כלומר אני יכולה להסיק שהקמח מלא באמת? 100%?_
לא.
סביר להניח שמדובר בקמח "מלא" מורכב ולא בקמח "מלא" שנטחן מגרעין החיטה בשלמותו.
לקמח המוגדר "מלא" כיום מותר להיות עד 80% מלא, כלומר - פועל בגוף כקמח לבן לכל דבר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הבנתי. תודה.

עד 80% מלא, כלומר - פועל בגוף כקמח לבן לכל דבר
באמת? אין הבדל אם אני אוכלת קמח לבן או קמח מלא 80%?
רימונית*
הודעות: 4
הצטרפות: 14 אוקטובר 2012, 17:30

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי רימונית* »

שלום אנשים יקרים, ראיתי שמפו של חברה בשם אורגנימו, על האריזה כתוב, בפירוש, ללא sls. המרכיב השני, אחרי מים, ברשימת הרכיבים הוא sodium lauroyl sarcosinate. האין זה הsls הנאלח בכבודו ובעצמו? רוב תודות למי שיעזור לי להבין את העניין.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טלי_מא* »

_עד 80% מלא, כלומר - פועל בגוף כקמח לבן לכל דבר
באמת? אין הבדל אם אני אוכלת קמח לבן או קמח מלא 80%?_
תלוי מהם ה-20% שלא החזירו פנימה אחרי שפירקו את הגרעין לחלקיו....
מישהי*
הודעות: 802
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מישהי* »

לרימונית, התשובה שלי לא מוסמכת אבל ככל הידוע לי SLS זה sodium lauroyl solfat אז זה משהו אחר אם כי נראה די דומה
סיהרא*
הודעות: 209
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי סיהרא* »

_רסק עגבניות -
ב3-5 השנים האחרונות כל רסק העגבניות מכיל תוספות של 2-3 סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז, ואולי גם סוכר רגיל). היחידים היוצאים דופן הם המוצרים האורגניים שאפשר לקנות בחנויות טבע בלבד._
יש כמה חברות נידחות, שאפשר למצוא אותן בדרך כלל ברשתות חרדיות, שמייצרות רסק עגבניות ללא סוכרים. זה גם די זול- 4-5 ש"ח לקופסת שימורים.
רימונית*
הודעות: 4
הצטרפות: 14 אוקטובר 2012, 17:30

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי רימונית* »

תודה רבה.. הדמיון נראה רב למדי. נראה לי שהשמפו הזה פסול
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי רימונית,
גיגלתי את sodium lauroyl sarcosinate ובמקום השני הופיע האתר של עפרה עדין. שם יש התייחסות לשני המרכיבים
האתר

אפשר לראות בעמודה האמצעית תחת חומרים מקציפים, פעילי שטח. עפרה כתבה שם שהכוונה לחומרים שמשתמשים בהם ברחיצת מכוניות, ניקוי רצפת המוסך, ניקוי שומן ממנועים וב-90% ממוצרי הטיפוח האישיים. לי נראה שזו קבוצת חומרים דומה יעני הם חבר'ה.
שביל_בצד*
הודעות: 287
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי שביל_בצד* »

ראיתי בסופר שמן זית שהרכיבים שבו הם שמן זית כתית ושמן זית מזוכך. כתוב שהוא נועד לבישול טיגון ואפיה (כלומר לא לאכול חי בסלטים) מישהו יודע לומר לי את ההבדל בין שני סוגי השמן? ומדוע הייעוד שלו הוא לא לאכילה חי?
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי מצ'רה* »

נדמה לי שכתית=כבישה קרה (מכנית) ומזוכך=כבישה בחום (שמוציאה הרבה יותר שמן מהזיתים אבל פוגעת בערך התזונתי של השמן)
כתוב שהוא נועד לבישול טיגון ואפיה (כלומר לא לאכול חי בסלטים)
אני לא חושבת שלא לאכול חי בסלט, אלא שהוא פחות איכותי וטעים, ולכן הם מייעדים אותו לבישול.
למיטב ידיעתי עדיף 100% כתית, גם לבישול. כך אנחנו עושים בביתנו.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

מזוכך - שמן שהעבירו אותו תהליך כימי. מאיכות נמוכה ביותר.
לא לגעת.
קרן*
הודעות: 569
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי קרן* »

גם רביעיות רסק עגבניות של שופרסל ללא סוכרים.
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

fb]הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית נגד יצרניות טחינה גולמית comment id[/po]=fbc 285335014899829 1286581 285701574863173#f73f3c084
לטענתם המבקשים, בבדיקת מעבדה התגלה כי הטחינה המלאה של הנסיך, בארכה, אלודי, המותג ושופרסל, מכילה ערכים פחותים אף יותר מאלו של טחינה רגילה. הקבוצה מבקשת לפסוק לה פיצוי כספי שהועמד בשלב זה על 17 מליון שקלים.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אחת* »

לטענתם המבקשים, בבדיקת מעבדה התגלה כי הטחינה המלאה של הנסיך, בארכה, אלודי, המותג ושופרסל, מכילה ערכים פחותים אף יותר מאלו של טחינה רגילה. הקבוצה מבקשת לפסוק לה פיצוי כספי שהועמד בשלב זה על 17 מליון שקלים.

זה חמור יותר מכפי שתואר.

יש חולים רביםב אוסטופורוזיס שבמקום לנטול טבליות סידן אוכליןם תפריט מאוד מדויק של מזונות עשירים בסידן. טחינה מככבת בתפריט הזה. זה לא סתם מוצר שאוכלים כי הוא "בריא", אלא ששמו והפירסומים לגביו הובילו אנשים לרכוש אותו קבוע ולהסתמך עליו כמקור לסידן.
אני בעד להתארגן כקבוצות ולבדוק מוצרים רבים מהתחום, לי ברור שאיפה שיש כסף בדר"כ יש שחיתות. בעניין מוצרי מזון יש הרבה משחקי מילים והגדרות ופרצות שמאפשרות לבעלי המותג לברוח מאחריות או לשווק מוצר שונה לגמרי ממה שמוצהר בלי דין וחשבון.

על מוצרי מזון לבעלי חיים אין מה לדבר, אני יודעת שבכל בית שני יש היום בעלי חיים וזה נושא שחשוב לדבר עליו - אין פיקוח כלל, המחירים בשמיים, ולרוב מדובר בהימור. גם הפירסומים שכדאי להאכיל רק במזון יבש כי זה טוב לשיניים או מאוזן ממזון ביתי מופרכים לאחרונה באופן גורף. מזון יבש משווק כמיטבי כי הוא טוב ב ליצרנים, יש לו חיי מדף ארוכים אבל הוא יוצר אבנים בכליות, חסימות בדרכי השתן ומנוון את יכולת הלעיסה וחוש הטעםן מהר מאוד אצל בעלי חיים, בעיקר חתולים. כמו כן אף אחד לא מתכחש לשימושבמוצרי לוואי מהתעשייה כלומר פגרי בעלי חיים חולים, מורעלים ומודברים ועוד שנטחנים מעובדים וכו' עד למצב שאפשר לקורא להם "חלבון" ומתעלמים מכל אני מזמן מאכילה את בעלי החיים בחצי מזון תעשייתי יבש לבעלי חיים מגוון מחברות שונות (על מנת לבזר סיכונים) וכביכול מפוקחות בארה"ב (כי כביכול אמורים להיות בו ויטמינים ושילוב מאוזן של מרכיבים שבעלי החיים אמורים לקבל וכי אני רואה הרבה בעלי חיים מאריכים שנים בכל זאת עם המוצרים ה אלה (ויש הרבה אחרים שסובלים מבעיות קשות) אבל בלפחות חצי מהתפריט - דואגת להאכיל במזון ביתי, ביצים, עופות, לחם, מוצרי חלב הכל טרי ובריא ונקי, וכל מה שהם לא אלרגים ומגיבים אליו טוב. המחירים המופקעים של המזון הסופר פרימיום, כביכול באיכות טובה של בעלי חיים יותר יקר מקילו עוף! רק בגלל הויטמינים כאמור ושילוב של חומרים שאמור להיות מאוזן עבור בעל החיים אני עוד "נחאזת" בחלק מהתפריט במזון היבש. על השימורים אין מה לדבר. אין שם כמעט חלבון או ויטמינים, זה רעל בקופסא, הזבל של הזבל שלשיירי תעשיית הבשר עם חומרי טעם וריח. להבדיל מ"מעדנים" עבור בעלי חיים (ששונים משימורים גדולים) המעדנים עוים יקר מאוד ואם בודקים רואים שהם מכילים לרוב - אורז עם מעט דג, אורז עם מעט עוף וכו'. אה וחומרי טעם שמטריפים את בעל החיים. במחיר של 50 גרם אורז ומעט דג אפשר לקנות שקית אורז. ולהכין בבית או לערבב עם המוצר הקנוי מוצרים מהבית במידה והטעמים של בעל החיים כבר התקלקלוו במוצרים מהבית אני יודעת פחות או יותר מה הם מקבלים וממליצה לעשות זאת גם בבתים אחרים.גם המחשבה המעוותת לגדל בעל חיים קרו ב לעשרים שנה על מזון מעובד ומשומר מעוררת תמיהה, ומדובר בהמלצות גורפות של כל וטרינר כמעט. בקיצור התעשייה המושחתת עושה חייל בכל מקום, גם במזונות של בעלי חיים שם שטח ההפקר פרוץ לחלוטין.

אם יש דף כזה על מזון לבעלי חיים, אשמח אם ההודעה תועתק גם לשם. זה חשוב מדי.
תודה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי בשמת_א* »

לחם, מוצרי חלב הכל טרי ובריא ונקי

לקנות שקית אורז. ולהכין בבית
רק הערה:
בעלי חיים כמו חתולים או כלבים לא אמורים בכלל לאכול לחם, מוצרי חלב פרה/עיזים/כבשים, או אורז. בכלל. זה מזיק להם.
הם אמורים לינוק כשהם גורים חלב חתולות או כלבות, ולא לגעת בחלב של חיות אחרות כשהם נגמלים (ובטח לא מפוסטר ומעובד).
ובוודאי שדגנים אינם אמורים להיות חלק מתזונתם.
הם אמורים לאכול בעלי חיים אחרים כמו שהם אוכלים בטבע: ציפורים, חיות קטנות אחרות (מכרסמים למשל), וביצים שאותן הם חומסים גם בטבע מקיני ציפורים, אם רק יש להם הזדמנות.
אם רוצים בזול, אפשר לשאול באיטליז אם יש כל מיני שאריות. נדמה לי שלכלבים מותר לתת עצמות (לחתולים יש אזהרות מעצמות מסוימות).
מומלץ לקרוא על הניסוי של פוטנג'ר כאן
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי יעל* »

שלכלבים מותר לתת עצמות (לחתולים יש אזהרות מעצמות מסוימות
להפך: לכלבים לא כדאי לתת עצמות של עוף.
שביל_בצד*
הודעות: 287
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי שביל_בצד* »

הסיפור עם הטחינה מזכיר לי שמישהו סיפר לי שהוא עובד במפעל שבו מייצרים חומר שגורם לבדיקות להראות שיש 14 אחוז פרי במיץ והם מוכרים לכל מיני חברות מיצים. כך שאם כתוב 14 אחוז פרי זה יכול להיות גם אפס אחוז.
תמה*
הודעות: 11
הצטרפות: 23 אוגוסט 2005, 15:12

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי תמה* »

ובחזרה למוצרי טיפוח, קנינו בהתלהבות שמפו וסבון נוזלי של חברת אורגנימור בעדן טבע והתאכזבנו לגלות שלמרות שבקדמת הבקבוקים מצויין שהמוצר לא מכיל sls , ברשימת המרכיבים במקום השני ישנו חומר שנקרא: sodium lauroyl sarcosinate שאמנם שונה מהsls, אבל לפי מה שהצלחתי לדוג באינטרנט כנראה לא מאוד.
אם יש למישהו מושג על החומר הזה אני אשמח לדעת מהו...
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי נעה* »

תמה, ראי הודעה שפתחה רימונית ב-14.10 בדיוק בנושא הזה.
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

מעתיקה מה שכתבתי בככר השוק:
מי ראה אתמול כלבוטק על שמן זית מזעזע !

מתברר שהרוב המוחץ של 'שמני הזית' שנמכרים לנו אינם באמת שמן זית, גם אלה שנחשבים למותגים מוכרים וטובים.
הם מעורבבים עם משהו שנקרא 'שמן גפת' שאותו מפיקים בעזרת המון חומרים כימיים רעילים ומסוכנים.
(ובמסעדות, בכלל, עוד מערבבים עם זה שמן סויה וקנולה, ואין כמעט בכלל שמן זית ב'שמן זית').
המון מותגים נפסלו - 'אדמה', 'קדמת הגליל', 'שופרא', 'מסחה' ועוד ועוד. חלק גדול מהם מיוצר ע"י חברת 'איבו' ו'גאיה'.

מה שכן, שעה שלמה בזבזתי על לראות את הכתבה הזאת, ולא הצלחתי להבין מהכתבה אילו שמנים כן טובים...???
נדמה לי שאמרו שמה שכן היה בסדר היה 'ארץ הגליל', ו'שמן זית כתית מעולה ראש הנקרה'. אך בעיקר אמרו - לחפש את התו של ענף הזית במועצת הצמחים. (כאן למטה אפשר לראות איך התו הזה נראה. צורה של עלה עם טביעת אצבע. זה לא 'תו תקן ישראלי', זה משהו אחר... )
על 'זיתא' ו'יד מרדכי' למשל אמרו שלקחו אותם לבדיקה, אך לא אמרו את תוצאות בדיקות המעבדה, רק שתוצאות הטועמים היו מזעזעות. ואני לא יודעת אם הם טובים. (יש לי יד מרדכי ואין עליו התו הנ"ל).
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 802
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

מה עם לקנות שמן זית מאנשים פרטיים שמכינים לבד ? נראה לי הכי טוב...
אורית*
הודעות: 599
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אורית* »

ש את שמן זית צורי מכפר מרדכי. קיבלתי מחבר שמאוד אוהב את השמן הזה ויש עליו תו כמו שתיארת.
ירושלמית*
הודעות: 182
הצטרפות: 16 מרץ 2003, 20:56

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי ירושלמית* »

אצלנו שני הגדולים (11,8) הודיעו לי שקראו אצל סבתא את רשימת הרכיבים על גבי המילקי והחליטו שמפסיקים לאכול לאלתר..(מילקי, כלומר..)
נירית_מן*
הודעות: 1
הצטרפות: 24 דצמבר 2017, 16:43

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי נירית_מן* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

החלק המבעס זה שהם (היצרנים) כותבים כל מני דברים שמטעים לקוחות במקום לכתוב בתמימות-חומץ ודי.
בתור יצרנית- אני אומרת לכם שמשרד הבריאות לא מאפשר לעשות את זה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא ראיתי בדף מידע על אריזות, אז אני רק אשים את זה פה כי זה נושא חשוב שצרכנים לא נותנים את הדעת אליו ואני משתגעת מלרדוף אחרי מוצרים פחות מורעלים:
הרבה אריזות עשויות פלסטיק, גם דברים שלא נראה הגיוני ,כמו ציפוי פנימי לקרטוני חלב (ניסיתם פעם למזוג חלב לקרטון רגיל?).
חומרים מהפלסטיק זולגים לתוך המזון, אז אריזות פלסטיק בקירור אני קונה מחמת הספק, אבל אריזות של מוצרים שלא צריכים קירור? הם נויידו במשאית לא מקוררת, נשמרו במחסן לא מקורר וכן הלאה.
הפתרון היליד שמצאתי הוא להשתדל לקנות אריזות זכוכית.
יש למישהי מידע על הנושא הזה בישראל? ידוע אם יש בכלל פיקוח על החומרים שעוטפים את המזון?
אישה_במסע*
הודעות: 5515
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי אישה_במסע* »

ידוע אם יש בכלל פיקוח על החומרים שעוטפים את המזון?
כן, יש פיקוח.
נועם*
הודעות: 79
הצטרפות: 31 ינואר 2003, 09:46

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

שליחה על ידי נועם* »

עד כמה השיטת סימון החדשה נכונה, או למה צריך לשים לב?
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”