שאלות ותשובות בנושא תזונה

פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה דינה של שמנת צימחית לילדה שלא אוכלת מוצרי חלב?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מה דינה של שמנת צימחית לילדה שלא אוכלת מוצרי חלב?
אני הייתי נמנעת.
ראשית, שמנת צמחית מכילה מרכיבים מאוד לא סימפתיים - שמנים מוקשים, סירופ תירס, חומרי טעם מלאכותיים וחומרים משמרים. Cool]למשל המוצר הזה Whip[/po]#Ingredients
שנית, רבים מתחליפי מוצרי החלב מכילים קזאין = חלבון החלב, מוסתר תחת שמות שונים. בעיקר תחליפי גבינות ושמנת למיניהם. במוצר דלעיל, למשל, זה מוסתר תחת השם "סודיום קסאינט".

מה כן?
חלב קוקוס - מרקם דומה, אבל טעם מובהק של קוקוס שלא כולם אוהבים, ובכמויות גדולות גורם לשילשול.
חלב שקדים - טעים בטירוף ובריא מאוד, קל להכין אבל י-ק-ר.
על חלב אורז, תפוחי אדמה וסויה אני אישית לא ממליצה. אני לא חסידה של עמילנים וריבוי פחמימות, או של סויה.

שאלה:
מה הסיבה להימנעות ממוצרי חלב? אם אלרגיה, אז למה?
בשביל מה השמנת? תחליף קצפת לעוגה, תחליף למלבין משקה כלשהו, תחליף חלב?
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

מה דינם של ירקות שאודו, הוקפאו והופשרו (במיקרו)?
האם נותרו בהם ויטמינים?

<קצת מתעצלת לבשל כל יום ירקות לבתי התינוקת ולכן התחלתי להקפיא ולהפשיר. האם עדיף לשמור את הירקות שלא נאכלו במקרר ואז לחמם למחרת?>
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

תלוי. מצד אחד ההקפאה אכן פוגעת בערך התזונתי. מצד שני שמירה בהקפאה מאיטה התפתחות של עובש וחיידקים, שקורית בהחלט גם במקרר. אני מניחה שזה תלוי בשאלה איך המערכת החיסונית של הבת שלך, ואם יש לה נטייה לאלרגיות. גם לא הייתי משאירה במקרר יותר מיום אחד.

אישית אני חושבת שלא נורא לטעות, כל עוד לא עושים אותה טעות כל הזמן. המסקנה מזה? תעשי פעם ככה, ופעם ככה (-: .
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלונית* »

תמי, (או כל מישהו אחר שיידע,)
רציתי להיתייעץ לגבי טחינה,
נמשכת לאכילת טחינה מאוד, יותר מידי, אפילו שזה אורגנית ומשומשום מלא,
וחושבת שאולי במקום להאבק זה יכול להעיד על חוסר כלשהו בגוף,
יש לך מושג?
דרך אגב זה מפריע לי בעיקר כי זה משמין.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

תשוקה "מוגזמת" (לא ברור לי מה זה "יותר מדי") לאוכל מסויים יכולה להעיד על חוסר (בשומנים? בסידן?) אבל גם על ההפך - רגישות אלרגית בדיוק לאותו מזון. אני מציעה להפסיק לכמה זמן (נניח, שבוע שבועיים) ואז לנסות מחדש בזהירות ולראות מה קורה. אגב, שומשום הוא אלרגן נפוץ למדיי.
בטחינה יש הרבה מאוד אומגה 6 וכשאוכלים הרבה ממנה (ובכלל) כדאי לתסף ב אומגה 3 , והרבה.
טחינה "משמינה" פחות מפחמימות וסוכרים (לדעתי).
ואגב, אני לא תזונאית ולא רופאה ולא בעלת מקצוע ובכלל לא מומחית רישמית לשום דבר, וגם לא מכירה אותך, ולכן יכולה לתת לך רק רעיונות כלליים.
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רוזה_לי* »

בשביל מה השמנת? תחליף קצפת לעוגה, תחליף למלבין משקה כלשהו, תחליף חלב?
הסמכה. חלב מסמיך פחות מדי, חמאה יותר מדי, שמנת נמצאת באמצע במקום טוב באמצע.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

רוזה, לשם הסמכה הייתי משתמשת בחלב קוקוס, שיש לו מירקם דומה מאוד לשמנת.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי במבי_ק* »

הסמכה - אני משתמשת לפעמים בלבנה לרוטב עגבניות. זה יוצא אפקט שמנת, אבל פחות כבד. גם חלב קוקוס מצויין. עוד דרך - לערבב כף מלח עם חצי כוס מים (בערך) - זה גם מסמיך.

ושאלה - קליתי חצילים (אורגניים) בפרוסות דקות. אחרע הקליה יש על חלקים מהם נקודות בצבע דומה לעובש (ירוק-כחול) בעיקר סביב הגרעינים. ??? לפני הקליה לא היה כלום. מה זה אומר והאם אפשר להשתמש בהם?
אוק*
הודעות: 68
הצטרפות: 18 יוני 2006, 11:36

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אוק* »

עוד דרך להסמיך מבלי להשתמש בשמנת צימחית היא לבשל רוטב לבן (בשמל), שהוא הרבה יותר בריא. ממיסים בסיר אחד 70 גרם חמאה אורגנית, ואז מערבבים פנימה 70 גרם קמח (אורגני ומלא כמובן...). בינתיים מרתיחים ליטר חלב, ואז שופכים אותו לסיר עם הבלילה ומביאים שוב לרתיחה. בריא, טעים ופשוט.
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רוזה_לי* »

לשם הסמכה הייתי משתמשת בחלב קוקוס. רק בתנאי שזה חלב קוקוס טרי, אחרת זה מופצץ בחומרים משמרים.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לא בהכרח - יש גם חלב קוקוס אורגני. לכל היותר מוסיפים שם אמולסיפייר כמו קסנטן גאם (המיוצר מתירס, אבל מי שאלרגי לתירס לא בהכרח אלרגי אליו) או גואר גאם. תפקיד האמולסיפייר הוא לעשות את חלב הקוקוס הומוגני יותר (ולא מדובר בתהליך הומוגניזציה מזיק כמו בחלב) על ידי המסת השומנים במים. יש חלב קוקוס אורגני בקופסאות שימורים (תודה על התיקון), שאמנם אינן מומלצות ככלל אבל פעם בכמה זמן לא נורא (רק הקפידו להעביר את חלב הקוקוס לכלי אחר מייד אחרי הפתיחה). יש גם חלב קוקוס באבקה, spray dried (תיכף הולכת לבדוק מה זה...)
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

זו אני ששאלתי בנוגע לשמנת הצמחית.תודה על התשובות.
הסיבה להמנעות היא אטופיק דרמטיטיס שהושפע מאוד מחלב.(מדובר בבת שנתיים ורבע)
נאמר ע"י הנטורופתית שכדאי להתנקות לגמרי ממוצרי חלב לשנה (כבר עברנו חצי) ואחכ לאט ובהדרגה לחזור.
הסבתא מחפשת דרכים להכין דברים שהיא רגילה להכין עם שמנת, למשל מקפא תות ופשטידת בטטה תרד ולכן שאלתי.
גם בארץ יש חלב קוקוס אורגני?
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי במבי_ק* »

כף מלח עם חצי כוס מים

כף קמח כמובן
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

האם כשאוכלים ירקות טריים (מלפפונים למשל) חייבים לאכול איתם גם שמן זית (או אחר) על מנת למקסם את הערך התזונתי שלהם?
מישהו אמר לי שלאכול מלפפון בלי כלום זה כמעט כמו לאכול כלום.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני לא באמת יודעת, אבל אני מנחשת שתלוי בהרכב התזונתי הספציפי של הירק. יש נוטריינטים מסיסים בשומן המצויים בירקות, כמו ויטמיני A ו-E, שאכן רצוי לקחת אותם בלוויית משהו שומני. בכל מקרה, אני לא קונה את הטיעון שלאכול מלפפון בלי כלום זה כמעט כמו לאכול כלום .
(ואגב, מסתבר שבמלפפון עצמו, וגם בירקות אחרים, יש שומנים (אמנם בכמויות קטנות מאוד). הנה למשל פירוט
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

עוד דרך להסמיך מבלי להשתמש בשמנת צימחית היא לבשל רוטב לבן (בשמל), שהוא הרבה יותר בריא. ממיסים בסיר אחד 70 גרם חמאה אורגנית, ואז מערבבים פנימה 70 גרם קמח (אורגני ומלא כמובן...). בינתיים מרתיחים ליטר חלב, ואז שופכים אותו לסיר עם הבלילה ומביאים שוב לרתיחה. בריא, טעים ופשוט.
הממ, רעיון טוב למי שכן אוכל מאכלי חלב... והנה עוד רעיון: להסמיך כך חלב שקדים. יש כמובן להשתמש בשומן אחר במקום החמאה (אפשר: חמאת קוקוס, שמן דקלים אורגני, או אפילו גי). ואם יש בעיה עם גלוטן, אז מחליפים גם את קמח החיטה בקמח שאינו מכיל גלוטן. שווה לנסות (ואשמח לשמוע על תוצאות הניסוי).
סמדר_נ*
הודעות: 2106
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אז מחליפים גם את קמח החיטה בקמח שאינו מכיל גלוטן.
קמח קינואה אולי? אמרו לי שהוא טוב להסמכה. אני לא זוכרת איך הוא בעניין גלוטן, אבל נדמה לי שאין.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בקינואה אין גלוטן. זה בכלל לא דגן, אלא זרע. וזה טעים...
אני מוסיפה הסתייגות למה שכתבתי לעיל : לדעתי, מבחינת בריאותית, עדיף לאכול שמנת מאשר קמח - אפילו אורגני.
שוכנת_הצוק*
הודעות: 323
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

חלב קוקוס באבקה, spray dried

spray-dried - לפי קרוב משפחה מהנדס בתעשייה שראה מפעל מזון, מדובר בתהליך ייבוש בזריקה. כלומר, חלב הקוקוס נבחש (עם או בלי רכיבים נוספים) ואז מותז או "נזרק" באוויר (חם?) ומתייבש בנופלו, עד שהוא נופל כאבקה. (וקול הנפילה מעולם לא נשמע, בגלל החול הרך.. אסוציאציות מוזרות כיד הדימיון המופרע שלי)

שמן דקלים אורגני - למיטב ידיעתי, שמן דקלים (לא אורגני) הוא אחד הרכיבים הידועים לשמצה בתמ"ל - שמן שמחזיק זמן רב מעמד, אבל אינו מהמשובחים, והוא גורם עצירות (לפחות לתינוקות).
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

למיטב ידיעתי, שמן דקלים (לא אורגני) הוא אחד הרכיבים הידועים לשמצה בתמ"ל - שמן שמחזיק זמן רב מעמד, אבל אינו מהמשובחים, והוא גורם עצירות (לפחות לתינוקות).
לדעתי אנחנו לא מדברות על אותו שמן. אני חושבת שאת מדברת על palm kernel oil, שהוא אכן שמן גרוע ולא בריא, או לחלופין על שמן דקלים שעבר הידרוגנציה. אני מדברת על PALM OIL אורגני שלא עבר תהליכים מזיקים של שימוש בחומרים כימיים ו-fractionation (עברית?). כתבתי על זה פעם הודעה בפורום שלי, עם הפניות (שימי לב גם לתגובה של גיא בן צבי).
למיטב ידיעתי, יש בארץ שמן דקלים מהסוג הבריא - אם אני לא טועה לחיים שלוס יש גירסה משלו.
לגבי השפעת שמן דקלים מהסוג הבריא על תינוקות - אין לי מושג. אנחנו התחלנו להשתמש בזה כשיותם עבר את שלב הינקות (שבו הוא רק ינק).
עם או בלי רכיבים נוספים
כן, זה ההסבר שמצאתי בחיפוש זריז. אני מניחה שכשמדובר בחלב קוקוס אורגני הרכיב הנוסף הוא פשוט מים, אבל הדרך להיות בטוחים זה לברר ישירות עם היצרן.
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

האם כדאי לטגן עם שמן זית? אני יודעת שבאופן כללי צריך להימנע מאוכל מטוגן, אך אם כבר מטגנים...באיזה שמן עדיף להשתמש?

ואגב, זה נכון ששמן זית הכי טוב הוא בעל מקסימום 0.5% חומציות, ו extra virgin? על אילו בתי בד/חברות תוכלו להמליץ?
תודה :-)
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

זה מה שאני יודעת:

אפשר לטגן בשמן זית. טיגון באופן כללי אינו רצוי, בעיקר בחום גבוה. לכל שמן יש נקודת התחמצנות ספציפית, וכולם נעשים מאוד לא בריאים כשהם עוברים אותה. אגב, אם המזון חום מהטיגון, הוא כבר עבר את הגבול הזה.

הכי טוב זה שמן קוקוס, שמן דקלים אורגני, גי או חמאה. אחר כך שמן זית. בסוף הרשימה כל השמנים המכילים הרבה אומגה 6 - שמן חמניות, קנולה, תירס, בוטנים, סויה. אני קצת מרמה לפעמים ומשתמשת בשמן שקדים, למרות שגיא בן צבי בטח יחטוף מזה חום (-: .

הנה אתר מוצלח בנושא .

מה שאת מחפשת הוא שמן בכבישה קרה. ככל שהצלחתי למצוא, בשמן זית רק שמן extra virgin הוא 100% בכבישה קרה. שמן שאינו בכבישה קרה (מכנית) הוא שמן שהופק בעזרת סולבנטים כימיים למיניהם. לגבי ה-0.5% חומציות גם אני אשמח ללמוד, אם למישהו יש מידע בנושא.
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

הי תמי,
תודה על התשובה. אנחנו כן מטגנים מדי פעם, ואני כל הזמן מתלבטת איזה שמן כדאי להוסיף. שמן קוקוס ודקלים אורגני בכלל לא ראיתי בשום מקום. אני אחפש :-)

בנוגע ל - 0.5% - אני לא זוכרת במדויק את ההסבר. אנסה למצוא את המקור, איפה שקראתי על כך.

נ.ב: את חושבת שכדאי להשתמש בשמן זית אורגני? אנחנו, משיקולי תקציב ועוד, לא קונים הכל אורגני. בעיקר דגנים וירקות. וגם מישהי שאני מכירה שעסקה, אם אני לא טועה, בטעימות שמני זית (יש מקצוע כזה, מסתבר :-) ), אמרה שבארץ יש 3 מקומות שבהם יש שמן זית אמיתי ואיכותי, וכל השאר זה בולשיט. היא דיברה על בית בד אבטליון, לא רחוק מכרמיאל, על שבות רחל, ליד שילה, ועל עוד בית בד שאת שמו היא לא זוכרת , באיזור הנגב, אך לא יד מרדכי. כל השאר, על פי דבריה, זה דראק, ואף מוכיח שאם יש לך אמצעים פיננסיים אפשר לקנות גם תווית (בגלל זה רוב שמן הזית שלנו לא הולך לייצוא, לא עובר את התקנים שלהם). היא עסקה בנושא הזה, כך שהוא מוכר לה מקרוב ויש מקופ להאמין לה...
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

http://www.webmd.com/diet/news/20060905 ... tter-heart
נראה לי הסתמכתי על המקור הזה, ועל ייעוץ של נטורופתית ורוקחת אחת בנוגע לחמיצות.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אמרה שבארץ יש 3 מקומות שבהם יש שמן זית אמיתי ואיכותי, וכל השאר זה בולשיט
אני לא מסכימה איתה. לדעתי יש יותר מ-3. שאול אגר מייצר שמן זית איכותי במושבה יוקנעם, ויש עוד כמה.
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

בשמת, תוכלי לפרט על עוד מקומות שידועים לך? אגב, האם שמן זית של שאול אורגני? בכל אופן, אני אשאל אותה על מקומות נוספים שהם בסדר לדעתה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אגר לא אורגני, למיטב ידיעתי.
היא דיברה רק על אורגניים?
מקורה גם אורגני, והוא לא הוזכר.
כוכב_מעז*
הודעות: 177
הצטרפות: 17 נובמבר 2006, 22:41
דף אישי: הדף האישי של כוכב_מעז*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי כוכב_מעז* »

לא היא בכלל לא דיברה על אורגני, אלא יותר על איכות מפן אחר (אני לא יודעת על פי מה קובעים האם השמן איכותי או לא). אני יכולה לשאול אותה יותר במדוייק, אך אני לא יודעת מה בדיוק :-)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שקדים - לקלף או לא?
שמעתי דעות מומחים לכאן ולכאן, הייתי שמח לשמוע קצת נימוקים.
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיה_גל* »

טעמתי לחם שהכיל גם קמח שעורה מלא - טעים מאד!
מה טוב או לא טוב בקמח הזה?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אורי, היה על זה דיון במעלה הדף (מתחיל בהודעה של בשמת מ- 28.8.06)
פסיפלורה*
הודעות: 20
הצטרפות: 24 מרץ 2007, 01:47

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פסיפלורה* »

הבנתי שבסודה יש אלומיניום. האם יש תחליף לסודה, כשמכינים עוגות ועוגיות?
מה לגבי אבקת אפיה? הבנתי שגם לא הכי בריאה, למה?
תודה.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הבנתי שבסודה יש אלומיניום.
לא ברור - לדעתי לא - ובכל אופן יש לקנייה סודה "בלי אלומיניום". קראת את הדף על דאודורנט נטול אלומיניום ?

מה לגבי אבקת אפיה? הבנתי שגם לא הכי בריאה, למה?
דווקא באבקת אפייה יש לעתים קרובות אלומיניום.

סודה לשתיה
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

יש לי שתי שאלות לגבי תזונת ילדי (בני 4 ו- 1):
  1. הם מחבבים מזונות מטוגנים: אוהבים דגים, אבל רק כשהם מטוגנים, אוהבים קטניות (ואפילו מונבטות!) - אבל רק כשהן טחונות ומטוגנות כקציצות וכד'. אני משתמשת לטיגון בשמן זית (אורגני) אבל חוששת שהרבה מהערך התזונתי יורד כך לטמיון. האמנם?
  2. הם אוכלים דגנים בעיקר בצורת פסטה. כלומר - קינואה לא תיאכל בצורתה המקורית אלא רק כפסטה מקינואה, כנ"ל לגבי חיטה (לא אוהבים לחם, כן אוהבים פסטה מקמח מלא), אורז וכד'. אז אני קונה את כל הפסטות המיוחדות מהקמחים המלאים (כאמור: קמח חיטה מלא, אורז מלא, קינואה ותירס) אבל אולי יש בעיה באכילת דגנים מעובדים, גם אם מקמחים מלאים?
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

בתקווה שמישהו יענה לי, נזכרתי בעוד שאלה:
ביתי בת השנה וחודש אוהבת לזלול סלט בכל ארוחה, אבל לא מעוניינת כלל לאכול ירקות מבושלים. מכאן יוצא שתזונת הירקות שלה מתבססת רק על עגבניות, מלפפונים ואבוקדו (תכולת הסלט שלה). לא שזה רע, אבל זה לא ממש מגוון וחבל. האם כדאי לנסות ולהמשיך להתעקש על ירקות מבושלים אחרים בשלל מתכונים, או שמה שהיא אוכלת זה מספק?
מיכלונת_פה*
הודעות: 314
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

למה לא להוסיף לה לסלט גזר מגורד, סלר מוגורד, חסה ועלים שונים, קישוא, קולרבי בעונה, עועית טריה, במיה אפשר גם טרי... פלפלים... יש מלא ירקות שאפשר ורצוי לאכול חיים...
מיכלונת_פה*
הודעות: 314
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

בהמשך להודעה הקודמת, כדאי לך לקרוא ב מדור טבעואות .
פצ'ה_פצ'ה*
הודעות: 143
הצטרפות: 20 יוני 2005, 12:37
דף אישי: הדף האישי של פצ'ה_פצ'ה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פצ'ה_פצ'ה* »

אני צריכה עזרה, ביתי בת השנה וחצי היא קטנטונת נורא (לא נכנסת לאחוזונים)
ובימים האחרונים אני מרגישה אצלה חולשה מאוד גדולה והיום אצל הרופא הסתבר שהיא ירדה במשקל!
הפסקתי להניק אותה בגיל 11 חודשים (הייתי חייבת) חודשיים נתתי בחוסר רצון וקימוץ תוספות מלאכותיות
והיום היא שותה רק תה או חלב שקדיה. אני מרגישה שאני צריכה להאכיל אותה הרבה ודברים כבדים לא כמו עד עכשיו
שחוץ משלוש ארוחות אוכלים בעיקר לחם ופירות, רוצה גם תפריט פחות או יותר קבוע כדי שלא כמו היום אמצא את עצמי באמצע היום
שנדמה לי שהיא רעבה ואני לא יודעת מה לתת לה. (אז נותנת לחם או פירות)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ורד, היכן ניתן למצוא ברשת רשימה של תוספי המזון (צבעי מאכל וכו) והשפעתם. הכוונה לתוספים שמיוצגים ע"י מספרי E. תודה מראש
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הנה, E]בוויקיפדיה number[/po] , והנה עוד אתר

חיפוש בסיסי בגוגל על e numbers in foods מניב תוצאות נוספות, ולמכביר.
ירוק_פקאן*
הודעות: 38
הצטרפות: 06 יוני 2007, 07:17

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירוק_פקאן* »

שמעתי משהו שקששר אנמיה בחוסר תיאבון. האמנם נכון?
וגם- האם מישהו יכול לקשר לצידע בסיסי הקושר בין תזונה או חסרים תזונתיים למצבי רוח משתנים ודכאון?
נסיכת_השום*
הודעות: 547
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

שלום ורד!
אני סובלת מעייפות לעיתים קרובות, וגם נהיית חולה יחסית הרבה. אני די מנסה לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה, ישנה דיי טוב בלילה, לא עושה ספורט אבל הולכת יחסית הרבה ברגל. חיה בגרמניה, בחורף אין הרבה שמש, וגם אז בדרך כלל הכל מחמיר. בת 31. לא בהריון..
אני לא יודעת אם תוכלי לעזור לי כאן, ברור לי שמה שיכול לעזור לי זו תזונה יותר ספציפית בשבילי, או אולי ויטמינים מסויימים.
אשמח לעצות או להפניה לאתר או מקור אחר שממנו אוכל ללמוד איך לשפר את מצבי.
תודה רבה!
נסיכת_השום*
הודעות: 547
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

כמובן שאם יש למישהו אחר רעיונות גם כן אשמח לשמוע... תודה!
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

היי נסיכה,
הייתי מציעה לך למצוא נטורופת/ית טוב/ה, עד כמה שידוע לי אמורים להיות בגרמניה נטורופתים מעולים. התמונה שאת מציירת מראה חולשה של המערכת החיסונית ואולי חוסרים תזונתיים, ושאת זקוקה ליותר מסתם יעוץ על רגל אחת. נטורופת טוב רק יתשאל אותך שעה וחצי לפחות, אז את יכולה להבין שמכמה שורות קשה לעזור. אל תזניחי, טפלי בעצמך ובתזונה שלך.
בהצלחה
נסיכת_השום*
הודעות: 547
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

היי ענבל, תודה על התשובה!
הבעייה היא שפשוט אין לי כסף לשלם לנטורופט, ולא בטוחה אם הביטוח הרפואי מכסה דבר כזה, זה בתהליכי בדיקה, לכן מנסה למצוא אלטרנטיבות..
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

תנסי לבדוק, אני לא יודעת מה המחירים אצלכם, בארץ זה 300-400 ש"ח לפגישה ראשונה בממוצע, הפגישות הבאות הרבה הרבה יותר זולות. אולי באמת יש לך כיסוי של הביטוח?
נסיכת_השום*
הודעות: 547
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

יש למישהו מושג איך אומרים עשב חיטה באנגלית ואולי אולי במקרה משהו יודע איך זה נקרא בגרמנית?..
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

wheatgrass באנגלית (פשוטו כמשמעו)
בגרמנית, נראה לי (פשוט מצאתי אתרים בגרמנית דרך גוגל): Weizengrassaft
פשוט_אופק*
הודעות: 5
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 20:41

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פשוט_אופק* »

באנגלית: wheatgrass
בגרמנית: weizengras
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש למישהו מושג מה זה מלטודקסרין?
(זה מופיע באבקת מרק של הרדוף)
נסיכת_השום*
הודעות: 547
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

אוי, חבל שלא ראיתי קודם את התשובות פה.. כן, זה אכן WEIZEN GRAS...
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

שאלה למי שמבין בתזונת ילדים:
מכרה לגמרי לא באופנית אמרה לי לתת כל יום בשר אדום לילדים הקטנים-מאוד שלי. קטנים = בגודל. בת ארבע (12.5 קילו, נמוכה) ובן שנה ותשע (9 קילו, נמוך). היא טוענת שזה יקפיץ אותם בגובה. וגם חלב. כמו שאפשר להבין, שני הדברים לא כל כך נמצאים אצלנו בבית. הורדתי גם את הגבינות הלבנות שהם היו אוכלים בתיאבון מחשש שזה יוצר גודש וליחה, ובשר אדום אני חוששת לקנות בלי לדעת ממה ניזונות הפרות ומה עוד עובר עליהן - וזה אם אני מתעלמת מהאי נעימות הגדולה של לאכול משהו שפעם היו לו עיניים, ומהמחיר.
למישהו יש תשובות לא-אידיאולוגיות? תזונתיות בלבד? או יכול להפנות אותי לדף מתאים? תודה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חברה שלך מקשיבה יותר מדי לתזונאים
לפי דעתי חלב תנובה/טרה/וכו' יקפיץ אותם בגובה ובמקביל גם יעזור להם לפתח סרטן, אבל זאת רק דעתי.
פרות המשק בישראל הן מה- "מטופלות" בעולם
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טלי_מא* »

ריש גלית,
עדיף להתייעץ עם בעל/ת מקצוע.
נסי בדף של ורד לב או לכתוב מייל ל{{}}"צ'י" [email protected] שלי. (מא צ'י)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

היא טוענת שזה יקפיץ אותם בגובה. וגם חלב
הטענות שחלב בונה עצמות כבר מזמן הופרכו (כי יש בו זרחן שמפריע לספיגת הסידן).
הטענה לגבי בשר אדום מן הסתם קשורה לברזל. האם בדקת להם רמות ברזל? (כי אם זו הבעיה, אפשר לפתור אותה גם בדרך אחרת).
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

ריש גלית{{}}, מה החשיבות בעצם של להקפיץ אותם בגובה?
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

ברזל - בדקנו לאחרונה לפני שנה והיה בסדר. אני לא בטוחה שהטענות בקשר לבשר אדום קשורות דווקא לברזל.
חברה שלך מקשיבה יותר מדי לתזונאים - היא לא, היא פשוט רופאה בהכשרתה וצרפתייה במוצאה... ואמרתי "מכרה".

פרות המשק בישראל הן מה- "מטופלות" בעולם
כמובן שאם כן אתן חלב זה יהיה חלב אורגני. אם כי... המחיר... והיום קניתי קוטג' (בשביל אורחים שזה מה שהם יכלו לאכול) ושני הילדים שלי התנהגו כאילו הם ראו לפחות קופסת שוקולד למריחה ואכלו כמויות! הם אוהבים את זה בטירוף. אז נכון, אתם יכולים להגיד שעובדה שלגבי שוקולד למריחה אין לי התלבטויות... אבל אני ממש לא סגורה על ההתנגדות לדברי חלב. אני מודה שהטיפולים שעוברות הפרות - והחומרים שנמצאים בחלב ובבשר שלהן - הם הדאגה העיקרית שלי (יותר מאשר שלום הפרות או הנזק שיש או אין מאכילת חלב ובשר).

מה החשיבות בעצם של להקפיץ אותם בגובה?
לא יודעת. כאילו עד עכשיו זה לא הפריע לי שהם נמוכים אבל לפעמים אני שואלת את עצמי אם אני לא מקפחת אותם - במקרה שאכן אני מונעת מהם משהו שהיה יכול לתת להם עוד כמה סנטימטרים לגובה ולרוחב. זה לא פשוט להיות ילד קטן. ומבוגר קטן. בהחלט יכול להגיע הרגע או הגיל שזה מפריע. לי לקח הרבה שנים להשלים עם הגובה (נומך) שלי. עכשיו תגידו - את רואה, זה תורשתי, מה את רוצה מהם? נכון, זה תורשתי כנראה, אבל כמו שארצה לתת להם חינוך טוב יותר משאני קיבלתי והזדמנויות טובות יותר בחיים בכלל, ככה גם בסנטימטרים כנראה שהייתי רוצה לתת להם יותר... ואגב, בן זוגי לא נמוך במיוחד, אבל כן רזה מאוד. והם גם שונים מאוד זה מזה במבנה הגוף ובהתנהגות עם האוכל - ובכל זאת במשקל ובגובה הם דומים.

מא - כתבתי לורד לב ואכנס גם לדף של מא צ'י. תודה!
שולי_האורגנית*
הודעות: 26
הצטרפות: 17 מאי 2006, 23:35
דף אישי: הדף האישי של שולי_האורגנית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי שולי_האורגנית* »

אנו האמהות כל כך דואגות, אני מכירה ילדים שאוכלים בשר, ומוצרי חלב ועדיין נמוכים. יש כל כך הרבה סיבות. אצלי הבת צימחונית ובין הגבוהות הכיתה, בן טורף ובין הנמוכים בכיתה. תזונה זה דבר אישי וכל אחד מעכל שונה מזוןמ מסויים.

אם את מרגישה שילדיך נמוכים בגלל תזונה לקויה, בצעי בדיקת דם וראי מה חסר להם. מומלץ להוסיף את החוסרים בתזונה נכונה, אבל אם החוסרים קיצוניים אפשר גם תוספי תזונה טבעיים.

בהצלחה, ואל תתרגשי מכל הערה של חברים/סבים/סבתות
ולסיום בדיחה אמיתית.
כשבתי הייתה בת ארבע וחצי נפלה השן הראשונה, בהתלהבות של הילדה היא נגשה להראות לסבתא, כולנו מאושרים מתלהבים עם הילדה, ורק סבתא במבט של נו-נו-נו אומר "כל כך מוקדם, זה בגלל שהם לא אוכלים אצלך גבינה צהובה"
אינפי*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 ינואר 2008, 20:41

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אינפי* »

יש לי התלבטות בעניני הנקה ומוצקים שרציתי לחלוק עם ורד לב, אם אפשר. אם זה לא המקום - אשמח אם תכווני אותי למקום אחר.
בן 8.5 חודשים, נולד גדול - כמעט 4.5 קילו. בגיל חצי שנה שקל 9 קילו ובאורך התאים לגיל שנה...
יונק מלא מלידתו ועד גיל חצי שנה, שאז התחיל בתאווה לאכול כל מיני מרוסקים.
כיום יש רגעים שאני מציעה לו ציצי והוא יונק כמה שניות ועוזב את הפטמה. אני חושבת שהוא לא רעב, אבל איך שהוא יורד ממני הוא מתעצבן ובוכה (יש לו מילה מיוחדת שאומר כשהוא רעב...), ואם אני מציעה לו מרוסק - טורף הכל בצ'יק צ'ק.
בד"כ הוא אוכל מרוסק פעמיים ביום - פעם פירות (לעיתים עם קצת קוואקר טחון של תינוקות) ופעם בשר עם ירקות מהמרק (אני עושה לכל המשפחה מרק עם עוף, ולו אני טוחנת את המרכיבים). בהתחלה הייתי שמה לו חצי פולקע עם קצת ירקות, אבל עכשיו הוא לא מתפשר על פחות מפולקע שלמה...(אתמול הכנתי מרק עם עגבניות, סלרי, גזר, בצל, עדשים כתומות ושעועית. התוכן נטחן עם הפולקע ונטרף...)
בארוחות הוא יושב איתנו ליד השולחן ומקבל פרורים מהאוכל שלנו - אפונה מבושלת בצהריים, פיסות אבוקדו בערב.

וההתלבטות - אני מרגישה שככל שהוא אוכל יותר מוצקים, אני מניקה פחות ומייצרת פחות.
וגם - היינו בטיול של מספר ימים במהלכו קרה שהוא אכל יותר מפעמיים מוצקים מטעמי נוחות. באותו לילה הוא ישן מצויין והיה רגוע ונינוח כל היום.
האיש אומר - בואי ניתן לו יותר מוצקים אם הוא רגוע וישן טוב ככה.
ואני תוהה - מצד אחד לא רוצה להפסיק להניק, מצד שני רוצה שיהיה לילד טוב, מצד שלישי - היומיים האלה שהוא ישן (וגם אני) נתנו לי כוחות שכבר חודשים ארוכים אין לי, ועוד מעט אצטרך לחזור לעבודה ואזדקק לכוחות האלה.

מה יקרה אם אתן לו יותר מוצקים? כמה מינימום חלב הוא צריך לקבל בגיל הזה? האם זה בסדר שיאכל מוצקים כ"כ הרבה? האם להתעקש ולהניק אותו למרות שאני רואה שזה לא מספק אותו (הוא רעב די מהר אחרי הנקה) ואפילו מעצבן אותו לפעמים?
וגם שאלה בענין אבוקדו - הוא מאד אוהב ויכול לאכול אפילו חצי אבוקדו אם אני מועכת לו כשיושב ליד השולחן איתנו (אם אני נותנת לו פיסות - הוא אוכל פחות). יש עם זה בעיה?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אינפי, את מתארת מצב קלאסי של ילד שמתלהב מאד מאוכל ומעוניין להגביר את כמות האוכל שהוא מקבל ואת קצב האכילה שלו.
מחד, אני מאד מבינה את הקושי שלך עם פחות הנקות.
מאידך, אם זה באמת הקצב הטבעי שלו, זה לא יהיה נכון לעצור בעדו. אלא אם כן זה משפיע עליו שלא לטובה, וזה לא מה שאת מתארת.

אני מאמינה שכל עוד תמשיכי להציע לו לינוק הוא ייקח. אולי לא בקצב או בתדירות שאת רוצה בה, אך כל עוד זו תהיה אופציה הוא ודאי יבחר בה.

זה נכון שכמות החלב תרד ככל שיינק פחות, אם כי זהו בהחלט התהליך הטבעי והנכון של הדברים.
אולי לא כל הילדים אמורים לינוק שנים רבות, אולי יש לכך סיבה. אולי הוא מעוניין באח/ות במהרה. מי יודע מהם הסיבות לכך שדברים מתנהלים בדרך זו או אחרת?
אינפי*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 ינואר 2008, 20:41

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אינפי* »

אולי הוא מעוניין באח/ות במהרה
אללה ירחמו! הוא השלישי, אני בקרוב בת 38, הגדולה בת 11...
(ושמתי התקן באופן לא טבעי :-D)

אבל תודה בכל אופן על דברי העידוד. דאגתי שמא זה לא נורמאלי בגיל הזה. אם זה נשמע לך סביר - אני אזרום איתו.
היום לא הספקתי להכין מרק בזמן, אז בזמן שבישלתי הוא ישב בכסא ואכל חצי בננה (נראה לי שרבע נכנס, ורבע היה מרוח all over...), ואבוקדו (בעיקר נמרח. קשה לתפוס ביד.) וכל מיני אפונה וגזר ותירס מבושלים (עד עכשיו אני עוד דורכת פה ושם על תירס זנוח), ואחרי שאנחנו אכלנו צהריים הוא ינק, ואחרי עוד זמן מה אבל עוף מהמרק עם ירקות כיד המלך (אכל גם את שאריות העוף של אחותו האמצעית :-P). ולא נודע כי בא אל קרבו...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

למי יש קישור מושכל על תזונה מומלצת לילדים, שכוללת בשר - אבל בלי המלצה על מוצרי חלב? (רוצה להדפיס למישהי).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אינפי, נשמע נפלא! הילד אוכל בשמחה אוכל אמיתי, לא ג'אנק!
תסמכי עליו שהוא יינק כמה שמתאים לו, ושיאכל כמה שמתאים לו. איזה כיף! ילד שאוכל טוב ומגוון! (כולי קנאה) (-:
אינפי*
הודעות: 3
הצטרפות: 05 ינואר 2008, 20:41

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אינפי* »

איך יאכל ג'אנק, איך? מי ייתן לו?
כל עוד לי יש שליטה על זה...
דאגתי שזה לא טוב כי ההנקה מצטמצמת. בגלל זה גם השתמשתי בשם בדוי בשאלה (חששתי מעליהום...)
אבל, נו. אם מה שהוא רוצה זה לאכול סטייק בגיל שנה - אני אספק לו קיסמים לשיניים לאחר מכן :-)
ילדת_קיץ*
הודעות: 69
הצטרפות: 21 דצמבר 2007, 00:01

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ילדת_קיץ* »

לאחרונה התחלתי לתת לבתי (שנה וחצי) חלב עיזים במקום חלב סויה (שמעתי שלא מומלץ על בסיס קבוע לילדים) וגם אנחנו אוכלים קצת גבינות עיזים וצאן בבית אז היא גם התחילה לאהוב. היא גם יונקת כמה פעמים ביום ובלילה. מקווה שלא אופתע פתאום ושיגידו שגם עם זה יש איזו בעיה...? מישהי יודעת? כמה שידוע לי חלב עיזים וצאן זה מאד בריא.נכון?
ומבחינת סידן זה מקור טוב לסידן? (גבינות עיזים/צאן)
ומה עם הקושי בעיכול (הלקטוז) בחלב עיזים/צאן? (עם חלב פרה הפסקנו לפני שנה, כי לא היה טוב לאף אחד מאיתנו (אני, בעלי ובתי) וגם הבנתי שלא בריא יותר מידי בלי קשר.)
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

היי ורד,
אני בתחילת חודש תשיעי להריון (ראשון).
גרה באוסטרליה.
פתאום השיניים הקדמיות שלי תפסו צבע... שחור. או בכל אופן ממש כהה.
לא משהו שיורד אחרי צחצוח. להיפך, אחרי צחצוח זה בולט יותר.
הרופאת שיניים שלי שמה לב לזה לפני כמה ימים (אבל חשבה שזה צביעה ממשהו שאכלתי), אחר כך היה בסדר, והיום ממש אי אפשר לטעות בזה. כתמים כהים, על שמונה השיניים הקדמיות במיוחד, וגם קצת בצד.
יש לך רעיון מה זה יכול להיות? מחסור בסידן אולי? ואיך הכי טוב להשלים סידן אם זה זה? ואיך בכלל בודקים מחסור בסידן?

אני כמובן הולכת לטלפן גם לרופאת שיניים שלי (הייתכן שזה בגלל שימוש לא נכון במברשת שיניים חשמלית? קניתי אחת לפני כמה שבועות, כדי לסייע לעצמי לשמור על השיניים בכאוס שאחרי הלידה) אבל גם רציתי לשמוע מה דעתך.
האם כדאי לי להתייעץ באופן אישי עם איש מקצוע? תזונאית? נטורופת? יש לי גם רופאה סינית שאני מעריכה מאוד והיא די מתמחה בנושאי פוריות והריון - כדאי ללכת אליה בנושא הזה? מהי הכתובת הכי מתאימה לבעיה כזאת?

(חוץ מזה יש לי את ההריון הכי קל בהיסטוריה, אבל עם מחסור בוויטמין D, והמוגלובין בקצה הנמוך של הנורמה. לאחרונה התחלתי לקחת ברזל נוזלי - בתחילת ההריון פשט בלסתי בשר בהנאה עצומה, אבל עכשיו אין לי תיאבון לבשר בקיץ האוסטרלי - וחזרתי לקחת ויטמין D בגלולות, שלקחתי בתחילת ההריון והפסקתי אחרי חודשיים)
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

לאחרונה התחלתי לתת לבתי (שנה וחצי) חלב עיזים במקום חלב סויה (שמעתי שלא מומלץ על בסיס קבוע לילדים)
טוב עשית!! חלב סויה לא טוב לילדות בכלל!
לשאלותייך- חלב עיזים עשיר מאוד בסידן, יותר מחלב פרה. אבל מקורות טובים לסידן הם בעיקר ירקות ממשפ' המצליבים, שקדים, אגוזים למיניהם, עלים ירוקים (החלק התחתון הלבן של עלי החסה עשיר במיוחד) ולא מוצרי חלב. (יש עוד מקורות כמו סרדינים אבל אני לא ממליצה מסיבות אחרות) לספיגה טובה של סידן לעצמות צריך פעילות גופנית ולהמעיט בצריכת חלבונים, בעיקר מהחי.
בקיצור הנקודה שלי זה שמוצרי החלב הם לא האישיו..

לאחרונה התחלתי לתת לבתי (שנה וחצי) חלב עיזים במקום חלב סויה (שמעתי שלא מומלץ על בסיס קבוע לילדים)
אל תוטרדי, תמיד יהיה מישהו שבעיניו X לא בריא. תמצאי לך תזונאי/ת או נטורופת/ית שאת סומכת עליו ועל הידע שלו, שהגישות שלכם מסתדרות (לא קיצוני מדי עבורך וכו') ותלכי איתו. ביהדות קוראים לזה עשה לך רב (לא שאני משווה). זה לא סותר התעניינות וקריאה ושמיעה של דעות אחרות, פשוט שיהיה לך איזה בר סמכא להתייעץ. ולעניין חלב עזים- 'בריא' יותר מחלב פרה (פחות אלרגני, קל יותר לעיכול, עושה פחות ליחה בגוף ופחות מתועש ומזוהם). יש גישות שחשות שאכילת מוצרי חלב באשר הם איננה בריאה.כמו בכל דבר אני מציעה שתראי איך הקטנה מגיבה (טעים לה? זה חשוב, הם יודעים הכי טוב. כמובן אחרי כמה ניסיונות)- קקי, ליחה, איך מרגיש לה בבטן, וכל דבר שנראה לך שונה.

בהצלחה..
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לאחרונה התחלתי לקחת ברזל נוזלי
אולי זה מה שצבע את השיניים? ליותם היו כתמים כאלה אחרי נטילת ברזל.
ילדת_קיץ*
הודעות: 69
הצטרפות: 21 דצמבר 2007, 00:01

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ילדת_קיץ* »

תודה ענבל נתן בר
היא אוהבת חלב עיזים שאני ממתיקה לה עם סוכר ענבים.
היא גם אוכלת בכיף גבינות צאן ועיזים. וגם אני ובעלי.
לגבי הסידן שלה - היא עדיין לא יכולה לאכול-שקדים, אגוזים, וירקות עליים ירוקים.(שאנחנו אוכלים כל יום) אז מה כן אפשר לתת? היא לא אוהבת טחינה...
היא עדיין יונקת, אבל זה מספיק? ועוד מעט כמה חודשים כשלא תינק?
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_לאחרונה התחלתי לקחת ברזל נוזלי
אולי זה מה שצבע את השיניים? ליותם היו כתמים כאלה אחרי נטילת ברזל._

חשבתי על זה, אבל אני לוקחת את הברזל בשלוק, ישר לתוך הפה, ואני לא יודעת כמה מגע הוא בכלל מספיק ליצור עם השיניים הקדמיות...
אולי כן כמה טיפות ממנו מתערבבות ברוק ומגיעות קדימה. קשה לי לקבוע.
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

ירקות עליים אין מניעה לתת לה. (רצוי אורגניים כי הם מאוד מרוססים). את יכולה לקצוץ דק מאוד מאוד ולהוסיף מיד לכל מיני מאכלים.
ומה עם שקדיה? אני צריכה לבדוק לך לא נראה לי שיש בעיה לתת לה
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

ילד שמסרב לגעת בגבינות רכות, קטניות , מוצרי בשר......... מהחלבונים אוכל רק אפונה וממרח חומוס תעשייתי. תהיתי מה עוד עשוי להיות מקור חלבוני?
תודה
מיכל_ויעל*
הודעות: 2
הצטרפות: 17 מרץ 2008, 21:47

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_ויעל* »

מה לגבי ביצים? או אוכל מבושל? את מבשלת אוכל בבית? אשמח לתת מתכונים (אפילו לחומוס ביתי :-) ) אם אדע יותר מה כן הוא אוכל...אורז? לחם?
סנונית*
הודעות: 3
הצטרפות: 11 מאי 2008, 03:10

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי סנונית* »

שלום ורד, מקווה שזה המקום הנכון לשאול, בתי בת 3 פלוס משלשלת ומקיאה,מניחה שזה וירוס שמסתובב עכשיו ובודאי יעבור. אשמח אם תוכלי לעזור לי להקל עליה בנתיים, איזה מזון ו\או שתיה רצוי לתת. אם כדאי לחכות קצת אחרי הקאה. כל טיפ יתקבל בשמחה. זה כך 3 ימים אני נותנת לה אורז לבן, גזר מבושל ומים. קראתי שאולי אפשר מיצים סחוטים, אשמח לסחוט לה (גזר,תפוח, סלק...) תודה על תשומת הלב והמון אהבה.
רחלי*
הודעות: 147
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רחלי* »

שלום לכולם,
אשמח מאד אם מישהו יוכל לענות לי.
בעלי מסרב בתוקף לאכול כל דבר מקמח מלא. נתקלתי בקמח מלא 70% שנותן תוצאות דומות מאד לקמח הלבן, אבל אני לא יודעת אם הוא שווה משהו או שעובדים עלי...
מה המשמעות של 70%?
האם יש לקמח הזה יתרון משמעותי על פני הקמח הלבן?
תודה רבה!
מישהי*
הודעות: 802
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מישהי* »

מה המשמעות של 70%?
זה אומר שהקמח מורכב מ-70% קמח מלא ו- 30% קמח לבן.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

יש לי תהיות לגבי מה שכתוב על המוצרים תחת: 'סימון תזונתי'
למשל כל מיני מאכלים ש'שמעתי' שמכילים ברזל (מולסה, אצות נורי וכו') או ש'עשירים בסידן' (בירה שחורה) אבל ב'סימון התזונתי' אין אזכור שלהם.
מה זה אומר? שאין אותם? שיש אותם אבל זה לא תמיד מופיע? מה הסימון התזונתי אמור להגיד בעצם?
לבנה_במילואה*
הודעות: 814
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

לפי מה שאני יודעת 70% זה רק בלי הסובין של המלא, או שמא זה אותו דבר ש'מישהי' כתבה?? (רק הסובין הופך את הקמח למלא?)
צל_הימים*
הודעות: 1274
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי צל_הימים* »

ה-70% שאני נתקלתי בו הוא זה שנמכר בניצת הדובדבן, באריזה תוצרת בית ללא שום כיתוב. זוגתי ואני תפסנו את הבעלבית, מר הרצל ביבי וקצת חקרנו אודות הקמח ובעיקר תהינו למה לא רשום כלום לא על האריזה ולא על המיכל. מהשיחה איתו עלה שהוא מערבב 70% קמח מלא (לא שאלנו מאיזה מקור, גם אנחנו לא מושלמים) והשאר לבן רגיל סתמי. מעבר לעובדות היבשות, הרגשנו שהוא קצת מנפנף אותנו בגינוני סוחר ממולח ומיומן יותר מאשר כנציג של תזונה טבעית-אורגנית, ומאותו יום הפסקנו לקנות אצלו, ואת תערובת הקמח אנחנו עושים בבית. לא צריך תואר בהנדסת חומרים כדי לערבב 70/30 ...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שיערי נושר. לטעמי הקצב הוא יותא מהרגיל.האם יש מאכלים מומלצים לחיזוק?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אפשר לנסות לתסף אבץ.
רחלי*
הודעות: 147
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רחלי* »

תודה רבה.
תמרי*
הודעות: 390
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמרי* »

ומה עם הנקה ותה צמחים?
אני מניקה הנקה מלאה את בני התינוק (כמעט חודשיים) ושמעתי שאסור לשתות תה צמחים ממרווה ונענע כי זה מייבש את החלב. או רק מכווץ את הרחם? (ואז אין בעיה כי הוא כבר מכווץ...)
מה לגבי הנקה ותה: זוטא לבנה, לימונית, לואיזה, מליסה?
תודה מראש
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שאסור לשתות תה צמחים ממרווה ונענע כי זה מייבש את החלב
נכון, מרווה ונענע מייבשים את החלב.

הנקה ותה: זוטא לבנה, לימונית, לואיזה, מליסה?
אין איתם בעיה.
בכל מקרה, נראה לי שבקיץ עדיף לשתות מים...
תמרי*
הודעות: 390
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמרי* »

בשמת היקרה
תודה רבה על התשובה המהירה
רקפת_ב*
הודעות: 140
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של רקפת_ב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רקפת_ב* »

ומה עם הנקה ותה צמחים

בכל מקרה לא מומלץ לשתות את אותו תה צמחים לאורך זמן. תה צמחים זה כמו תרופה אם שותים אותו במינון גבוה וגם לאורך זמן.
לדוגמא לואיזה יכול להשפיע על תפקודי כבד אם שותים אותו לאורך זמן. ואני מניחה שכל תה צמחים משפיע באיזושהי צורה על משהו אחר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ומה עם אכילה של נענע כפי שהיא?
אני מכיר באופן אישי, מהתנסות על עצמי, את האפקט המייבש של חליטת צמחים נענע/מרווה,
אבל מעולם לא הרגשתי שאכילה של נענע כפי שהיא זה מייבש.
יש למישהי נסיון (או הפנייה) בנושא?
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”