רשימת אוכל אמיתי

קרן_שמש_צהובה*
הודעות: 538
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

הי,
תודה תפילה לאם ואישה במסע
קלעתן בדיוק למה שכיוונתי,
כך אני יכולה להתבונן בתפריט ולשאוב ממנו השראה, לדוגמא תבשיל של קינואות בשני צבעים עם ירקות +ביצה קשה.

אז האמת היא שרק פעם אחת אכלתי קינואה בתוך מרך ירקות, ואף פעם לא הכנתי.
תפילה, רוצה אולי לשתף אותנו קצת יותר:
  1. איך מכינים קינואה, בכלל, ותבשיל קינואות ב-2 צבעים עם ירקות וביצים בפרט
  2. מה טוב בקינואה? למה היא טובה?
מה שבלט לי והרשים אותי בתאור שלך שהוא ניראה בריא, מגוון, מלא בנישנושים, ו... לא כולל בכלל פחמימות ריקות. שאפו.
קרן_שמש_צהובה*
הודעות: 538
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

התפריט שלי ניראה בערך כך:

כשאני מגיעה למשרד כוס שוקו חם עם או בלי עוגיה/וופלה (זה המקום שלי, בינתיים אני לא נוגעת בו)
בערך ב-10 יוגורט עם גרנולה ביתית טעימהההה (היוגורט ממותק וגם הגרנולה מלאה בדבש, אז השאיפה היא לעבור ליוגורט לא ממותק. בינתיים זה ממש ממש לא טעים לי)
בסביבות 1 אני חותכת סלט ירקות (חסה, עגבניה, מלפפון, פילפל, לפעמים מגוונת בבצל ירוק, פטריות, מללפון חמוץ או נבטים), אוכלת אותו עם פיתה/לחמניה/2 פרוסות לחם וגבינה/טחינה.
(האמת שהייתי רוצה לוותר אולי על הלחם בארוחה הזו ולהחליף בפחמימה איכותית יותר. אולי להוסיף עדשים/חומוס לסלט. בינתיים רק עברתי ללחם מלא במקום לחם לבן, ניראה איך נתגלגל עם זה).
אתמול הגנבתי עוד ארוחה סתם באמצע היום, ב-5, של שאריות כבד משבת עם ביצה קשה בפיתה (לבנה) ומיונז (קנוי)
בערב אכלנו מרק ירקות
בין לבין נשנשתי אגוזים ותמר אחד. אני רוצה להוסיף יותר פירות אבל בינתיים בעיקר קונה וזורקת. איכשהו - פחות יוצא שאני אוכלת...

איפה נקודות התורפה?
כשאני חוזרת הביתה מהעבודה, יש פיתוי גדול 'לרדת' על כל מה שנמצא בבית. אז כדאי לדאוג שימצאו תמרים ואגוזים ולא וופלים ועוגיות,
כי בשלב הזה אני לא מבדילה וטוחנת מכל הבא ליד.
וגם ארוחת ערב. להשתדל להכין משהו טוב...

אני ממש אשמח לשמוע אם יש דברים שניראה לכם כדאי לשנות/להוסיף,
וכמובן לשמוע מעוד משתתפות: מה אתן אוכלות?

אהה, והכי חשוב, איך שכחתי: אישה במסע
  1. מה זה שייק?
  2. איך מכינים?
  3. למה זה טוב?
אני מרגישה שזו מילת קוד כאן ב'באופן', ואני פשוט לא מבינה.
אולי מישהי מוכנה לתרגם לי, אחת ולתמיד???
פרח_בית*
הודעות: 1350
הצטרפות: 12 נובמבר 2015, 23:07
דף אישי: הדף האישי של פרח_בית*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי פרח_בית* »

לא נראה לי שאשתף בתפריט שלי בשבוע האחרון, כי הייתי חולה וחלק מהימים לא אכלתי או שאכלתי ממש לא מוצלח כי זה מה שהיה ולא היו לי כוחות להכין משהו אחר (ברמה שהרבה "ארוחות" כאלה סיימתי עם כאב בטן, למשל המון פירה כי הייתי רעבה, או יותר מדי מתוק)...

אז אנסה לכתוב מן משהו כללי, של איך אני אוכלת בימים טובים (לרוב בימים שאני הולכת לעבודה אני אוכלת יותר מדויק מאשר בשישי שבת וכאלה).
בדרך לעבודה אוכלת פרי, לרוב תפוח, עם אגוזים/שקדים וכו'.
בסביבות 10 קצת ירקות (דברים שנוח לאכול - מלפפון, גזר, כי לרוב זה על הדרך ולא ממש בנחת...) עם אגוזים.
בצהריים לרוב אוכל מבושל ופרי. אם לא הספקתי להכין יום לפני, אז לפעמים לצהריים אני אוכלת ירקות-ביצה-לחם-טחינה.
אחה"צ פירות בכמות משתנה, תלוי בחשק. אגוזים, תמרים. אם יש עוגה או עוגיות ביתיות (שאני מכינה מקמח כוסמין, ומומתקים בתמרים). לפעמים קרקרים שאני מכינה ומנשנשת. לפעמים קערית עם חמאת בוטנים/שקדים וכפית דבש/סילאן שאני אוכלת עם תפוח.
לארוחת ערב זה מאוד משתנה, הכי אני אוהבת אם יש לי כוחות להכין סלט טעים (מלפפון, עגבניה, קולורבי/פלפל/גזר, אם יש אז חסה/פטרוזיליה ולפעמים עוד דברים), עם טחינה גולמית וביצה או שתיים. לפעמים פרוסת לחם ביתי (אני מכינה לחם מחמצת מקמח כוסמין ומשתדלת לאכול רק אותו. אם אין אני לרוב לא אוכלת לחם או שאוכלת ממש מעט).
אם אין לי כוח להכין סלט, לחם עם ביצה ואיזה ירק או שניים. לפעמים מלפפון חמוץ ביתי או זיתים. לפעמים פרוסה עם שמנת חמוצה.
לפעמים שקשוקה.
כשיש לנו כוח וזמן - דפי אורז ממולאים בירקות, עם מטבל חמאת בוטנים וסויה. ממש טעים!

כל זה לא תקף כמובן בסופי שבוע וכאלה, שבהם אוכלים אצל המשפחה ושם הכל ממש אחרת.. או אם במקרה הגיעו הביתה בקלאוות, או שבעלי קנה גבינה צהובה ואז יש לה נטייה להשתלט עליי... לפעמים אני מכינה שוקולד ביתי, שהוא יותר טוב לטעמי מהקנוי, אבל הבעיה שהוא טעים לי מדי ואני אוכלת ממנו בכמות מטורפת עד שהוא נגמר...

אוכל מבושל שאני אוהבת:
שבוע שעבר הכנתי תבשיל ירקות עם דלורית, לפת, תפו"א, קצת גזר ובטטה, עם אורז בסמטי בצד. יצא ממש טעים.
היום מתכוונת להכין בורשט (מרק רוסי), עם סלק, תפו"א, גזר, כרוב ולוביה.
יש עוד תבשיל שאני אוהבת לאחרונה - הרבה עלים (מנגולד או תרד, סלרי, פטרוזיליה/שמיר), עם תפו"א, גזר, אפשר קצת דלעת או כרוב, חומוס ותבלינים (זה די גמיש, מכניסה מה שיש בבית).
לפעמים מכינה תבשילי עדשים (למשל עדשים כתומות עם גזר ובטטה, או עדשים ירוקות עם גזר, עגבניה, תפו"א ועוד). לפעמים ירקות מוקפצים ברוטב סויה. עם נודלס או אורז.
לרוב אוכלת בתוספת אורז בסמטי או מלא, לפעמים בורגול או קוסקוס מלא, לפעמים מכינים כוסמת (ואז אוהבים לאכול עם פירה ואפונה). קינואה הכנתי כמה פעמים וגילינו אני ובעלי שזה עושה לנו כאב בטן אז הפסקתי... (למרות שזה טעים אז באסה...)

כתבתי הרבה אופציות, למקרה שמשהו מהן ידבר אלייך...
פרח_בית*
הודעות: 1350
הצטרפות: 12 נובמבר 2015, 23:07
דף אישי: הדף האישי של פרח_בית*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי פרח_בית* »

השאיפה היא לעבור ליוגורט לא ממותק. בינתיים זה ממש ממש לא טעים לי
אולי לנסות להוסיף כפית דבש ליוגורט ולערבב לפני הכנת הגרנולה? ככה הוא מומתק, אבל לא בסוכר לבן (אני מאוד אוהבת יוגורט עם כפית דבש/סילאן/ריבה).

האמת שהייתי רוצה לוותר אולי על הלחם בארוחה הזו ולהחליף בפחמימה איכותית יותר. אולי להוסיף עדשים/חומוס לסלט.
עדשים יותר מהר להכין מחומוס, אז אולי את יכולה להתחיל מהן. אפשר אולי גם בורגול (צריך רק להשרות במים חמים ולסנן, הוא לא חייב בישול), למרות שזה גם חיטה. אבל בלי כל התוספות שמכניסים ללחם.
בכלל לגבי לחם, לדעתי מאוד תלוי איזה לחם אוכלים. אני לא יודעת איזה לחם את אוכלת, אז אני מציינת בכל מקרה...

בערב אכלנו מרק ירקות
וגם ארוחת ערב. להשתדל להכין משהו טוב...
מרק ירקות נשמע לי ממש אחלה (אני אישית יותר אוהבת בערב אוכל קר, ניסיתי תקופה להחליף בין הערב לצהריים והרגשתי שזה לא מתאים לי. אבל יש גישות שטוענות שדווקא ארוחה מבושלת בערב זה יותר בריא).

_איפה נקודות התורפה?
כשאני חוזרת הביתה מהעבודה, יש פיתוי גדול 'לרדת' על כל מה שנמצא בבית. אז כדאי לדאוג שימצאו תמרים ואגוזים ולא וופלים ועוגיות,
כי בשלב הזה אני לא מבדילה וטוחנת מכל הבא ליד._
אולי לקחת פרי ולאכול בדרך מהעבודה הביתה? אני עושה את זה כשאני עובדת אחה"צ ויודעת שאהיה מאוד רעבה.
זאת גם דרך לאכול את הפירות במקום לזרוק :)

אני רוצה להוסיף יותר פירות אבל בינתיים בעיקר קונה וזורקת. איכשהו - פחות יוצא שאני אוכלת...
אני בעבר כמעט ולא הייתי אוכלת פירות. משהו כמו פרי שניים בשבוע. היום אני אוכלת בערך 4 פירות ביום... והרבה פעמים זה הנשנוש או המתוק שלי.
דברים שגרמו לשינוי - רוב הפירות לא במקרר אלא בקערה ליד השיש (חוץ מאלה שיתקלקלו מהר בחוץ, כמו אבטיח, ענבים). ככה הם גם זמינים, וגם לא קרים. גליתי שחלק מהסיבה שלא אכלתי פירות היא שהם לא טעימים לי כשהם קרים...
לקנות פירות שאני אוהבת - למשל, אני פחות אוהבת אגסים, אז קונה פחות מהם (רק אם יש חשק מיוחד, או כדי להכין מהם קינוח). תפוח אוכלת לרוב בבוקר אז צריכה שיהיה לי לכל השבוע, ומהסוג שאני אוהבת (למשל, בעלי אוהב פינק ליידי, ואני לא מסוגלת לאכול אותו... אז קונים איזה שניים בשבילו, וכל השאר מהסוג שגם אני אוהבת).
בחורף הרבה בננות. בקיץ הרבה פירות טעימים (משמש, אפרסק, ענבים. שזיפים למשל אני קונה פחות כי לרוב אני פחות אוכלת). אבטיח/מלון/מנגו - אמנם דורשים יותר התעסקות, מצד שני גם מחזיקים יותר זמן.
מה שכן, בעלי ממש אוהב פירות ,אז אין אצלנו מצב שהם נזרקים... אם אני לא אוכל הוא יאכל הכל.
לוקחת איתי בתיק כמות שאני יודעת שמתאימה לי במהלך היום - למשל תפוח לבוקר, פרי לאחרי ארוחת צהריים, ועוד פרי לבין לבין.
במשך היום חות מפירות סתם ככה, אוכלת פירות גם עם דברים נוספים - למשל יוגורט עם כפית דבש, פרי ואגוזים. או לטבול תפוח במטבל. לפעמים גם להכניס לסלט ירקות.
זה נשמע לי כאילו ניסיתי להכניס פירות לתפריט, אבל זה לא ממש היה ככה. פשוט ניסיתי להפחית בדברים אחרים (מתוקים, לחם), וחיפשתי משהו שיספק לי תחליף טוב. והרבה פעמים פירות התאימו.
בימים האחרונים שהייתי חולה, זה היה בעיקר מה שאכלתי... כי זה היה הכי זמין, קצת משביע ומתוק וטעים. והיה לי חשק לזה יותר מאשר לכל דבר אחר...

_מה זה שייק?
איך מכינים?
למה זה טוב?_
לרוב כשמתייחסים לשייק ירוק הכוונה להרבה עלים עם פרי/ירק, אפשר גם אגוזים/טחינה וכו'
מכניסים הכל לבלנדר ומועכים :)
זאת דרך להכניס אכילה של הרבה עלים ירוקים ליום יום.
הייתה תקופה שהייתי מכינה כל בוקר, בשלב מסוים הפסקתי.. והאמת שאני לא מצליחה להכין שייק ירוק שיהיה לי ממש טעים.. תפילה, מה את מכניסה אליו? (אתמול הכנתי שייק ירוק שיצא ממש לא טעים, לרוב זה יוצא נחמד אבל לא משהו שאני מחכה לו..)
מה שכן, אני מכינה לי שייקים בלי עלים, שמבחינתי הם פשוט על תקן קינוח/משהו מתוק בריא.
למשל - תותים, חלב ותמר. או בננה, חלב, תמר וקקאו (שיוצא כמו שוקו קר וטעים מאוד. אפשר גם תמצית וניל וקינמון).
כמובן עובד עם כל פרי או שילובים שונים (מאוד טעים עם מלון, או אפרסק או מנגו).
ואם כבר בלנדר - עוד קינוח טעים - גלידה מבננות (מקלפים בננות, מקפיאים, טוחנים בבלנדר עם מעט חלב/מים. לפעמים אני מוסיפה קקאו ואז זה כמו גלידת שוקולד).
פלוני_אלמונית_ותיקה*
הודעות: 140
הצטרפות: 02 מאי 2017, 17:59

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_ותיקה* »

אני מתה על שוקולד אבל מצאתי ששני תמרים עם קצת אגוזי מלך/קשיו/בוטנים קלויים הם תחליף מצויין ליד הקפה רוב הימים.
גיליתי גם שאם אני אוכלת פירות טריים בלי אגוזים ליד, סביר שתהיה לי צרבת קלה. אז הוספתי אותם ואוכלת יותר פירות מקודם.
אנחנו אוכלים בדרך כלל רק ארוחה מבושלת אחת ביום, בדרך כלל לפנות ערב. היא משתנה מיום ליום. מרק קטניות הוא ארוחה בפני עצמה. יש לי במקפיא קופסאות של שעועית וחומוס מבושלים וציר מרק אז זה לוקח בערך 40 דקות עד שהמרק מוכן. יש ימים של פשטידה מהירה (תירס או פטריות שימורים עם ביצים, שמנת חמוצה, פרמזן ותבלינים) ליד ירקות בתנור וסלט. או בשר (יש קציצות ושניצלים במקפיא, מחולקים לקופסאות) עם פחמימה, ירק מבושל וסלט. או לביבת ירקות עם סלט, טחינה ולחם. או חומוס בהכנה ביתית עם טחינה, פרוסות ירקות, זיתים וחמוצים (מכינים בבית) ופיתות. לפעמים מכינים על האש צ'וריסוס וקציצות. תמיד יש אפונה ושעועית צהובה סנפרוסט במקפיא אם אין חשק להכין ירקות בתנור. בעקרון, אצלי זה חייב להיות מזין ומינימום זמן במטבח.

במשך היום כל אחד מנשנש אחרת. אני מעדיפה אגוזים ותמרים או פרי ולפעמים מכינה לי בצהריים ארוחה קלה של ביצה, לחם קלוי עם חמאה, ירקות חתוכים וזיתים. שתיה קרה, אגב, רק מים בבית שלנו.
פרח_בית*
הודעות: 1350
הצטרפות: 12 נובמבר 2015, 23:07
דף אישי: הדף האישי של פרח_בית*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי פרח_בית* »

שתיה קרה, אגב, רק מים בבית שלנו.
גם אצלנו. לפעמים מים עם לימון.
לעיתים רחוקות - אם נשאר תירוש משבת. ויש תרכיז תפוחים (100% טבעי וכו'), שחשבתי שנשתה ממנו יותר אבל בפועל זה קורה פעם בכמה שבועות (כנראה שבעלי שכח שיש אותו ואני לא התנדבתי להזכיר :)...

ירקות בתנור
איך שכחתי, זה הדבר העיקרי שאנחנו אוכלים כשאין לי זמן או כוח לחשוב יותר מדי מה לבשל... (וגם פה עם דגש על מגוון וכל פעם משהו אחר שלא ישעמם... תפו"א, בטטה, קישוא, כרובית, ברוקולי, קולורבי, כרוב!, סלק, פלפל).

ועוד משהו שעוזר לי, זה מדי פעם להכין איזה שני ממרחים/סלטים, שיהיו במקרר אם רוצים פרוסה עם משהו או קצת סלט ואין כוח להכין במיוחד. כמות גדולה של טחינה שתספיק לכמה ימים, ממרח קישואים, פסטו, פלפלים קלויים, סלטי כרוב שונים, סלט סלק (מבושל או טרי), סלט שומר.
קול_פעמונים*
הודעות: 417
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

טוב, אז אני אשתף בתמציתיות כהרגלי:

אופציות לדברים שאוכלים בבוקר עד צהריים (לא משנה כ"כ הסדר, ולפי התיאבון באותו היום:
פתיחה- מים עם לימון
אח"כ- מיץ גזר סחוט טרי בבית, לחם שקדיה עם שכבה עבה של חמאת עיזים
יוגורט ביתי מחלב עיזים ותרבית פרוביוטית איכותית (רק נשמע פלצני, לא קשה להכנה) יחד עם- אוכמניות כחולות קפואות, בננה וקיוי/נקטרינה
נשנושים- עוגיות שקדים פליאו/ עוגת תפוחים כשהבצק על בסיס שקדים
ברוקולי/תרד בחמאה ושום
קישואים עם בצל מטוגן
סרדינים בשמן זית עם ירקות חתוכים

אופציות לארוחת צהריים: קציצות בשר ומנגולד/תרד ברוטב עגבניות עם אורז בסמטי לבן
סלמון במחבת ברוטב עגבניות
סטייק
פאי רועים עם פטריות ועגבניות ומעל פירה בטטה ותפו"א
מרק עוף וירקות מגרונות
עוף בתנור עם ירקות משביעים
כבד צלוי עם בצל מטוגן
הכל עם ירקות חתוכים (אני לא מאלה שחיבים סלט)

אחה"צ- פירות, כפית שקדיה או פקאן עם תמרים אם מתחשק משהו שומני.

ערב:
יוגורט הנ"ל עם מלפפון
2 ביצים עשויות לפי מה שמתחשק
ירקות טבולים בזעתר ושמן זית
אבוקדו בעונה

מקווה שעוזר {@
שקטה*
הודעות: 1157
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי שקטה* »

וואו פרח בית, ניסיתי הרגע את השייק שלך בננה-תמר-חלב-קקאו וממש התלהבתי! בשבילי זה טיפה מתוק מדי אז נראה לי שבפעם הבאה לא אשים תמר. אבל באמת יוצא כמו שוקו משודרג.
שקטה*
הודעות: 1157
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי שקטה* »

פרח בית - אפשר בבקשה לקבל את המתכון שלך לממרח קישואים? תודה @}
פרח_בית*
הודעות: 1350
הצטרפות: 12 נובמבר 2015, 23:07
דף אישי: הדף האישי של פרח_בית*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי פרח_בית* »

בשבילי זה טיפה מתוק מדי אז נראה לי שבפעם הבאה לא אשים תמר.
גם אני לא תמיד שמה תמר, לרוב טועמת ומוסיפה אותו אם מרגישה צורך.
(נראה לי שקיבלתי את הרעיון לשייק הזה מצילי במקום כלשהו, לא זוכרת אם פה או בבלוג שלה ואיך בדיוק הוא הופיע שם..)

המתכון שלך לממרח קישואים?
התחלתי להכין מהמתכון הזה-
https://bissim.com/2014/09/23/zfcl/
מאז אנחנו עושים קצת שונה. לרוב עושה עם בצל במקום כרישה.
בעיקרון - פשוט מטגנת הרבה בצל, כשהוא קצת משחים מוסיפה קישואים חתוכים לעיגולים. באמצע מוסיפה כמה שיני שום חתוכות. כשהכל ממש מטוגן מכניסה למיקסר עם מלח/פלפל וחופן קשיו שהשריתי לפני (או הרבה לפני, או שאני שוכחת ואז ברגע האחרון משרה קצת במים רותחים...).
מחפשת_לצמוח*
הודעות: 73
הצטרפות: 09 מאי 2017, 00:04

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי מחפשת_לצמוח* »

הי,נשמע נחמד הסלט קישואים! אפשר לקנות בחנוית רוסיות סלט"איקרא" מקישואים ,(בתרגום - ביצי דגים של קישואים...) , נשמע לי דומה המוצר, רק ששם מוסיפים רסק עגביות וזה תורם לצבע הממרח שניהיה כתום
שקטה*
הודעות: 1157
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי שקטה* »

תודה פרח בית!
אישה_במסע*
הודעות: 5515
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אולי מישהי מוכנה לתרגם לי, אחת ולתמיד???
אין לי בעיה לתרגם, אבל משעשע שאת שואלת את זה אותי. אני לא עושה שייקים - לא ירוקים ולא בכלל. לא מסיבות עקרוניות, ככה יוצא.
שייק זה משהו שמכינים בבלנדר. לוקחים בלנדרף שמים בו פירות ועוד דברים, מפעילים את הבלנדר. פעם, בילדותי, בחגים סבא וסבתא היו מכינים שייק שעושים מבננה, חלב, וגלידה. היה טעים מאוד.
בבאופן הרבה נשים עושות שייק ירוק - זורקות לבלנדר פירות, אגוזים, עלים ירוקים, לפעמים ירקות, ושותות את מה שיוצא. אני הכנתי פעם שייק נענע שהיה טעים ומרענן, והייתי שמחה לעשות שייק לעיתים קרובות יותר. רק מה - זה לא משתלב נוח בחיים שלי. אין מקום לבלנדר במטבח, צריך לקנות עלים ירוקים במיוחד והם מתקלקלים מהר, אני בכלל לא רגילה לשתות דברים שבאופו טבעי אמורים לאכול, ובאופן כללי טוב לי עם התזונה שלי.

אז אני לא מכינה שייקים. יש נראה לי מתכונים לשייק ירוק וצילי מעבירה סדנאות של זה, ואופק בזמנו עשה פרסומת ל{{}}רסק ירוק{{}}. אני אישית לא ממש מתחברת...
שקטה*
הודעות: 1157
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי שקטה* »

אני מאוד אוהבת יוגורט עם זיתים, שמן זית ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף שום וכורכום ו/או עגבניות. אני פשוט מכניסה הכל לתוך הגביע של היוגורט ומערבבת (הזיתים והעגבניות חתוכים לחתיכות כמובן). אוכלת את זה עם או בלי לחם, לפעמים כשאני רוצה לצמצם קצת את כמות הלחם אני אוכלת עם זה מקלות גזר וטובלת אותם ביוגורט. זה הולך ממש טוב ביחד. זה אצלי חלק מארוחת ערב או כארוחת ביניים כשאני רוצה משהו מלוח.

לגבי ארוחת צהריים, אצלנו בדרך כלל אוכלים מנה בשרית כלשהי עם ירקות מבושלים ו/או אורז או תפוחי אדמה. אנחנו גם מאוד אוהבים מתכונים אסייתיים ויש כמה שמככבים אצלנו:
  1. אני מאוד אוהבת להכין רולים אסייתיים מדפי אורז. ממלאת אותם בעוף מוקפץ עם ברוקולי, שום וג'ינג'ר ועם רוטב אסייתי שאני מכינה (אני יכולה לפרט אם מישהי מעוניינת). מוסיפה על העוף החם ירקות חיים חתוכים לרצועות - מלפפון, גזר ואבוקדו. מפזרת על הכל בוטנים או קשיו קצוצים, עלי כוסברה ובצל ירוק ועוד קצת רוטב. מגלגלת את הרול וסוגרת. יוצא ממש מעולה ומשביע וזו ארוחה שלמה ומאוזנת לדעתי. אני יכולה לפרט קצת יותר על העבודה עם הרולים ועל הרוטב אם יש התעניינות.
  1. אורז מוקפץ עם בקר בסגנון קוריאני - דווקא מתכון יחסית מהיר ופשוט, אבל חריף. מקפיצים בשר בקר חתוך לרצועות דקות (כמה שיותר דק יותר טוב), מוסיפים קימצ'י, קצת סויה וקצת שמן שומשום ומקפיצים עוד קצת. מוסיפים לזה אורז עגול של סושי שבושל מראש (5 דקות במים רותחים ואז לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 15 דקות), שומשום וצ'ילי יבש (קניתי צ'ילי קוריאני אבל אפשר גם צ'ילי אחר אם אין לכן או בכלל לוותר אם לא רוצים שיהיה חריף), מקפיצים עוד כמה דקות ומוסיפים הרבה בצל ירוק קצוץ. מקפיצים עוד טיפה וזה מוכן. מוסיפים ביצת עין מטוגנת על המנה בכל צלחת.
  1. פאד תאי (לא אפרט כי נראה לי שאפשר למצוא מתכונים בקלות, בעיקרון אנחנו עושים את זה די פשוט - אטריות אורז, ביצה מטוגנת, המון גזר מגורר, בוטנים / קשיו קצוצים, לקראת הסוף מוסיפים הרבה בצל ירוק). אפשר להוסיף לזה כמובן עוף מוקפץ או שרימפס למי שאוכלת. אני בדרך כלל מכינה את זה כשאני רוצה ארוחה צמחונית.
  1. דים סאם - הכנו היום. יצא מעולה אבל זה מצריך עבודה ולוקח יותר זמן להכין מהמתכונים הקודמים. זה פשוט כל כך טעים שלפעמים אנחנו מוכנים להשקיע... הפעם ניסיתי גם להקפיא כמה שלא אכלנו ולא בושלו, אני מקווה שהם יהיו טובים גם אחרי ההקפאה ולא יידבקו יותר מדי.
כשאנחנו לא אוכלים דברים אסייתיים אנחנו אוכלים דברים כמו מג'דרה ולידה ירקות בתנור או קישואים מוקפצים עם שום, עוף בתנור, פסטה / כדורי בשר עם רוטב עגבניות ביתי, קיש סלמון וכרישה, קייק עם זיתים וגבינה ועוד כל מיני.

בערב זה בדרך כלל גבינות, סלט (חסה וגזר מגורר או עגבניות ומלפפון), ביצה רכה / חביתה, לפעמים ירקות מאודים או מבושלים במים או מרק. אבל בעיקרון ארוחה קלה יותר שרובה ירקות.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

מתכונים אסייתיים
וואי, נקרא מגרה מאוד!


_1.איך מכינים קינואה, בכלל, ותבשיל קינואות ב-2 צבעים עם ירקות וביצים בפרט
  1. מה טוב בקינואה? למה היא טובה?_
  1. אני מכינה קינואה כמו שמכינים פתיתים או אורז.
בוררת אותה מראש, שוטפת ומסננת.
מטגנת קלות בשמן ומוסיפה מים כדי כיסוי וקצת יותר ותבלינים לפי החשק (נגיד, מלח פפריקה וכורכום). לפעמים נחרך קצת בתחתית, ולפעמים נשארים קצת יותר מדי מים. לא נורא.
על הבסיס הזה יש וריאציות שונות.
אופציה נפוצה: לטגן (הרבה) בצל קצוץ (עם או בלי שום) לפני הכנסת הקינואה.
כדי שתהיה קינואה בשני צבעים... משתמשים בשני מיני קינואה... :-) יש להשיג הסוג הרגיל וגם גרסה אדומה וגרסה שחורה (שאותה אני לא קונה).
לתוך הסיר אפשר וכדאי להוסיף בזמן הבישול אל תוך המים כל מה שמתחשק ולגוון מפעם לפעם: טעים מאוד עם אפונה שקופצת לסיר ישר מהמקפיא. ואפשר גם גזר גמדי/ שעועית ירוקה/ עדשים/ חמוציות/ תירס/ קוביות עגבנייה/ כרוב קצוץ וכו' וכו'. נסו ותיהנו!
  1. האמת שאני לרוב לא זוכרת את כל ההסברים וההמלצות שאני קוראת. אני נהנית גם מהרעיון של "מאכל בריאות" P-:, אבל גם זוכרת שקינואה אמורה להיות עשירה בחלבון מזין, והיא נטולת גלוטן בשונה מתוספת של פתיתים/ פסטה. והיא גם... טעימה.

תפילה, מה את מכניסה אליו?
כל פעם משהו אחר. עד כדי כך שדי קשה לי לשחזר במדויק אפילו מה היה בשייק של היום.
כמה טיפים/ רעיונות:
אני מכניסה בדרך כלל כמה תמרים כדי להמתיק גם לשותים האחרים (בעלי והקטנה), שאולי לא יאהבו אם לא יהיה ממש מתוק.
אני משתדלת להשרות מהערב אגוזים כלשהם (לרוב מערבת לפחות שני סוגים), לסנן בבוקר ולהוסיף לשייק. קשיו למשל נותן מרקם שמנתי ונחמד. בלי אגוזים השייק משביע פחות אבל קליל ומרענן יותר.
מוסיפה גם לא מעט מים.
מגוונת בירוקים ומערבת גם ביניהם לא פעם, אבל צריך למצוא את היחס הנכון אל מול הפרות לפי הטעם. שוב, אני מתאימה את השייק אל השותים האחרים, וקרוב לוודאי שבעצמי כבר יהיה לי לא טעים כל כך לשתות שייק "לא מותאם". מניחה שלשתיינים מתחילים ;-) עדיף להתחיל בממש מעט ירוקים מהסוגים העדינים יותר (גבעול סלרי/ שניים-שלושה עלי חסה צעירים/ מלפפון/ מעט עלעלי נענע) ובהמשך להעלות את הכמות אם רוצים.
אני אוהבת לקנות מנגו, אננס ותותים קפואים. אם משתמשת בהם (יקר!) - מפשירה בתוך מכל הבלנדר מהערב בדרך כלל אחד מהמינים האלה. זה משדרג את הטעם ממש! לשייק של היום נותר פחות אננס מהמתוכנן, כי שהבלנדר עמד על השיש עם האננס הקפוא אתמול בערב, נשנשתי מהאננס הטעים הזה לא מעט. :-)
שילוב לדוגמה: רבע מלון כתום, תפוז, אפרשזיף, תפוח, תמרים, מים, שמיר, סלרי ותערובת אגוזי ברזיל-שקדים-אגוזי מלך.

|יד1|
תמי*
הודעות: 929
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי תמי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

משתפת מה אכלתי היום, מנסה לחזור לשגרה הנעימה שלי ונראה לי ששיתוף כזה יכול לעזור. היום הצלחתי לאכול די טוב מבחינתי.
על הבוקר שתיתי רק מיים וקצת יותר מאוחר כוס אספרסו מלווה בקרקר כוסמת עם חמאה.
בסביבות 11:00, סלט מחסה, גזר, בצל ואגס, עם ביצה קשה וטחינה.
בסביבות 14:00 שוב כוס אספרסו עם עוגיית תמרים וקוקוס וכמה אגוזי פקאן.
ב-16:00 תפוח עץ, משמש, ושזיף קטן עם כמה אגוזי מלך.
בערב, כמה ביסים מקרפאצ׳יו בייתי וחופן אגוזי קשיו.

לא נראה לי שהתפריט שלי יכול לתת רעיונות מקוריים למישהי איך לגוון את התזונה. אבל לי הוא מאוד נעים כך.
שקטה*
הודעות: 1157
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי שקטה* »

תמי, זה נשמע לי די מעט? את לא אוכלת ארוחה קצת יותר מלאה בצהריים או בערב?
שקטה*
הודעות: 1157
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי שקטה* »

אני אוהבת לקנות מנגו, אננס ותותים קפואים.

את קונה אותם קפואים בשקיות? זה שילוב של הפירות האלה או כל פרי בנפרד?
תמי*
הודעות: 929
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי תמי* »

זה נשמע לי די מעט
בדיוק כתבתי על זה בדף של החיוניות (:
אלה הן כמויות שטובות לי.
כמובן שזה תלוי תקופה / גיל / הורמונים וכדומה. בשנות ההנקה אכלתי פי 10, וזה אכן מה שהיה דרוש לי.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

את קונה אותם קפואים בשקיות? זה שילוב של הפירות האלה או כל פרי בנפרד?
אכן שקיות של פרות קפואים. קונה כל פרי בנפרד. יש גם אריזה מעורבת, אבל היא כוללת פפאיה וזה לא טעים לי.
קרן_שמש_צהובה*
הודעות: 538
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

בשנות ההנקה אכלתי פי 10, וזה אכן מה שהיה דרוש לי.
הי, תודה על זה
כי כשקראתי כמה את אוכלת, זה היה נשמע לי מעט
אבל אני בהנקה, אז מותר לי...
;-)


אכן שקיות של פרות קפואים.
למה היא טובה יותר מסתם לקנות פירות ולהקפיא/לא להקפיא? בדיוק חברה גם המליצה לי על זה,
עדיין אין לי בלנדר איכותי, רק מוט פשוט, ואני לא חושבת שהוא ייצלח למלאכה כזו,
אבל רק תוהה, כדי להבין, מה טוב יותר בשקיות? או שזו הנוחות?
מחפשת_לצמוח*
הודעות: 73
הצטרפות: 09 מאי 2017, 00:04

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי מחפשת_לצמוח* »

גם אני חוששת קצת על הבלנדר שלי.......
בגלידריות מציעים שייקים כאלה מפירות שונים קפואים לבחירה, על בסיס של מיץ תפוזים או חלב. הדיירים שלכן על בסיס מה?
אישה_במסע*
הודעות: 5515
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

_כי כשקראתי כמה את אוכלת, זה היה נשמע לי מעט
אבל אני בהנקה, אז מותר לי..._
מותר לך לאכול יותר גם אם את לא מניקה. מותר לך פשוט כי מותר לך. והכל צפוי והרשות נתונה.
מחפשת_לצמוח*
הודעות: 73
הצטרפות: 09 מאי 2017, 00:04

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי מחפשת_לצמוח* »

ובטוב האדם נידון.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

הקטע של הפרות הקפואים הוא שככה אני משיגה פרות שאין טריים. אתמול ראיתי שהתחילו להביא מנגואים לסופר - ב-25 ש"ח לקילו...
ועוד עניין הוא אכן הנוחות - הכול כבר מקולף, שטוף וחתוך.
ונקודה שלישית היא שיש טענה, שלא בדקתי לעומק, שהפרות הטריים שמגיעים לסופר בעצם לא טריים כל כך (מאז שנקטפו ועד שנסעו אלינו חלף זמן, ואלי בין לבין חיכו בקרור מי יודע כמה זמן וכו'), ואילו הקפואים נקטפים ומועברים לסרט הנע במפעל, ולכן בעצם שומרים יותר על הערכים התזונתיים.
ובקשר לעמידות הבלנדר - בדיוק בגלל זה כתבתי מפשירה בתוך מכל הבלנדר מהערב.

שייקים
גם אצלי על בסיס מים
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי יולי_קו »

תמי, זה נשמע לי די מעט? את לא אוכלת ארוחה קצת יותר מלאה בצהריים או בערב?

תמי,

אני לא יודעת אם לכתוב לך כאן או בדף החיוניות.

יש מצב שאת אוכלת קצת פחות ממה שאת צריכה בהשפעת הקפה, ולכן נתקפת ברצון לנשנש או לאכול יותר מדי מדי פעם.
קפה וסיגריות משנים משהו בגוף, ואצל חלק מהאנשים הם משבשים את הרצון לאכול.
מה שאני מנסה להגיד זה ששווה לבדוק אם הקלוריות הנישנושיות למעשה נחוצות לך, רק שהן מגיעות ממזון פחות איכותי בגלל האופי הנשנושי שלהן.
אולי עדיף לראות איך אפשר בעדינות לבדוק את הקשר שלך לקפה, ואולי לפרום אותו בעדינות.
שתי כוסות קפה ביום זה ממש לא מעט, במיוחד באופן קבוע, ועל רקע התזונה המצומצמת שלך.
וזה מתלבש על ההבנה שקפה הוא ממריץ, ואם זכרוני פועל כרגע, את ציינת שלפעמים היד נשלחת לאוכל שמיותר מבחינתך כשאת מתוחה ועייפה.
כלומר הקפה ממסך את תחושת העייפות ומגביר את העקה (סטרס) הגופנית.

גם אני אוהבת את התחושה של תזונה מועטה יחסית: גוף קליל, מהודק, טהור. מיינד מדוייק ועירני. מאוד מזדהה.

תודה על השיתוף!
תמי*
הודעות: 929
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי תמי* »

יוליקו, תודה על הדברים. עניתי לך בדף של החיוניות.
מחפשת_לצמוח*
הודעות: 73
הצטרפות: 09 מאי 2017, 00:04

רשימת אוכל אמיתי

שליחה על ידי מחפשת_לצמוח* »

יולי, כמה שזה נכון! גם אני פעמים רבות נוטה לנשנש ביסקוויטים עם קפה במקום ארוחת צהריים שלמה
שליחת תגובה

חזור אל “גיוס מנויים ותשלום”