טיפים לתזונה בריאה

נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי נועה_בר* »

אולי במקום דף למחיקה אפשר לעורר את הדף הזה ולתת לו מקום?
לי למשל יש שאלות או דברים שמצאתי שקשורים בתזונה שאשמח לחלוק עם אחרים, ולא מצאתי דף אחר שיכול לתת לכך מענה ( יש את שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים אבל הדף הזה לא מתעורר לחיים כי אין מי שעונה שם ) וגם, ראוי לדעתי שיהיה דף שמוקדש לתזונה הבריאה/אורגנית - כל הקשור "בניהול הבית הבריא" בקניה, הכנה, ובעיקר בהרגלי אכילה בריאים.

אז אני מתחילה בכמה שאלות שהצטברו לי:
האם יש לקנות אגוזים, שקדים ולמינהם אורגניים? לאחרונה כמעט לכל תבשיל אני מוסיפה שומשום מלא אורגני, אבל בעצם אין לי מושג אם הוא מתעכל טוב בגוף ( לפעמים רואים אצל הילדה איך יוצא כמו שנכנס ) האם זה בכלל אפקטיבי?

שאלה נוספת היא בנוגע לדגים - כידוע הם מקור חשוב לאומגה 3 אך האם ישנם כאלו דגים בכלל בארץ? ( דגים מהים הצפוני ? )
אני משתדלת לפחות להכניס טונה פעם בשבוע לתפריט אבל אני לא באמת יודעת כמה איכות נשאר מהדג בקופסת שימורים, והאם באמת הדג בשמן זית הוא אכן טוב יותר, או שעדיף כבר לקנות במים ולטבל בשמן זית איכותי?

בנוגע לנבט חיטה - האם מישהו יודע אם הוא לא נהרס בחימום/בישול ? פעם קראתי משהו כזה ואני לא מוצאת את זה ונשארתי עם סימן שאלה למה ומתי כדאי להוסיף אותו.

שימוש במי הבישול:
אתמול בישלתי סלק, האם לדעתכם ניתן להשתמש במי הבישול לבישול נוסף? למשל של אורז, או דגן אחר?

ושאלה אחרונה - אני מקפידה לקנות טופו שכתוב עליו שמיוצר מסויה לא מהונדסת, ובל זאת, גם לאחר קריאה של כמה פעמים בדף האם סויה טובה לבריאות לא הצלחתי להבין האם הבת שלי, שמאוד מאוד אוהבת טופו, אוכלת ממנו יותר מידי.
האם למישהו יש תובנות חדשות בנוגע למוצרי הסויה ובעיקר הטופו ( אנחנו לא אוכלים את כל המעובדים האחרים, רק טופו וחלב סויה )

הייתי שמחה לקבל טיפים לקניה נבונה של מוצרים אורגניים, למשל ירקות - איחסון נבון במקרר או מחוץ לו.
בשר - אנחנו קנינו של "טעם זוהר" וזו לנו הפעם הראשונה ( קנינו כמות גדולה ) על האריזה רק חותמת של "טוב השדה" איך אדע לגבי הגידול שם שהוא אכן מפוקח? הבנתי שטוב השדה רק מחוייבים להעביר סדנאות וחומר תיאורטי על גידול אורגני אך לא ממש לפקח.
בכל אופן, הבשר אכן שונה, טעמו חזק יותר והוא צפוף יותר ולכן קשה יותר, צריך לקחת בחשבון כשרוצים לתת לקטנטנים כי הוא לא יוצא מאוד מאוד רך ( התאים לא מלאים במים ושומן, אלא ב-ב-ש-ר ) .
למשל עוף ( כרעיים ) בתנור יוצא יבש. לכן נראה לי שלרוב אצטרך לבשל אותו במרק או ברוטב נוזלי אחר. וכך גם עם השווארמה פרגיות.
הכבד היה מעולה, וגם הטחון.

טוב, זה להתחלה :-)
אמא_חדשה*
הודעות: 572
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אין לי הרבה תשובתו אבל,

ירקות: אצלנו בחברה הזכיין ירקות תמיד צועק "ירקות מוץ למקרר!" , אצלי הם לא במקרר, אבל גם נאכלים תוך כמה ימים בלבד.

דגים: בארץ אכן יש בעיה עם דגים מהים הצפוני. יש את הדג "אסטרינה" שממנו גם לוקחים את הקוויאר השחור, דג מאוד שמן, טעים בגריל או בתנור בגלל שלא מתייבש, ומפוצץ באומגה. אני רק לא יודעת אם הוא כשר... כי אצלנו הוא נמכר ברשת לא כשרה. אבל לא זוכרת שום סיבה ללמה שלא יהיה כשר...

את החוסר באומגה, אפשר לפצות עם שמן פשתן במקום לשתות שמן דגים מגעיל. מקררים את השמן במקרר ושותים כף עם מיץ תפוזים.
לפי מה שאני זוכרת טונה בקופסא בכלל לא מומלצת בגלל הכספית שבה.

ובקשר לבשר, אכן עם הבהמה או העוף הסתובבו בחופשי הם פיתחו שרירים שמקשים את הבשר.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי נועה_בר* »

יש את הדג "אסטרינה" שממנו גם לוקחים את הקוויאר השחור, דג מאוד שמן, טעים בגריל או בתנור בגלל שלא מתייבש, ומפוצץ באומגה. אני רק לא יודעת אם הוא כשר... כי אצלנו הוא נמכר ברשת לא כשרה.
באיזה רשת את קונה? לא שמעתי על הדג הזה, אצא לחפשותו.

לפי מה שאני זוכרת טונה בקופסא בכלל לא מומלצת בגלל הכספית שבה.
באמת??? :-( לא ידעתי.
<הולכת להזמין את שרון ג>
ירון*
הודעות: 47
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 12:28

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי ירון* »

במטבח שלנו האוכל המוכן והמעובד לא נכנס בכלל. למען ההגינות אולי 2% נכנסים . הכל כמובן מבושל לבד בבית.

המסקנה שלי לבריאות טובה לאכול הכל אבל בצורה מאוזנת .

לפעמים אנשים רואים אותי מקלף פרי. ישר אני מתחיל לקבל הערות. אבל ירון כל הוויטמינים בקליפה . מה שהם לא יודעים שאני אוכל פירות יותר מאחד וגם יותר משניים ביום. אז אחד אני מקלף.


בכלל את איכות התזונה אפשר לראות באיכות הצואה.

מי שאוכל אוכל תעשייתי כל מיני שניצלים מעובדים או מוכנים, חמם והגש.ישר ירגיש את זה בקושיות הבטן, גזים, צואה קשה ומסריחה.

לעומת זאת מי שאוכל ירקות חיים ואוכל מבושל, חילוף החומרים שלו יכול להשתפר פלאים.
מא_צ'י*
הודעות: 293
הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי מא_צ'י* »

האם יש לקנות אגוזים, שקדים ולמינהם אורגניים?
אגוזים כדאי לקנות לא מקולפים (כי הם מתחמצנים) ולא קלויים (כי השומן מתחמצן בקליה).
עכשו העונה לאגוזי פקאן, יש לקנות אגוזי פקאן בלתי קלופים. <לפחות אצלנו במשק - מא>
יש גם אדם אחד שמגדל שקדים אורגניים (אני יכולה לחפש את הפרטים אם תרצי) בארץ ומשווק אותם באופן ישיר ללקוחות פרטיים.
את שאר האגוזים אין לדעתי לקנות אורגני בארץ.

לאחרונה כמעט לכל תבשיל אני מוסיפה שומשום מלא אורגני, אבל בעצם אין לי מושג אם הוא מתעכל טוב בגוף ( לפעמים רואים אצל הילדה איך יוצא כמו שנכנס ) האם זה בכלל אפקטיבי?
אם לא לועסים את השומשום היטב או אוכלים אותו בצורתו הטחונה, אז לרוב הוא לא ממש מתעכל בגוף. בטח אם את רואה אותו יוצא כמו שנכנס. אבל אפשר לטחון טיפה לפני השימוש במטחנת קפה או בלנדר קטן ולפזר על האוכל, כמו-גם מה שכדאי לעשות עם זרעי פשתן. (וזה יכול לחסוך שתית שמן פשתן...)

כידוע הם מקור חשוב לאומגה 3 אך האם ישנם כאלו דגים בכלל בארץ?
דגים זה נושא מאוד מורכב. כמעט בכל דג שתבדקי תגלי בעייתיות מסוימת.
לדוגמה -
יש את הדג "אסטרינה" שממנו גם לוקחים את הקוויאר השחור
דייג של הדג הזה הוצא מחוץ לחוק על-ידי האו"ם לפני מספר ימים, מכיוון שהוא נמצא בסכנת הכחדה.
בדגי ים יש זיהום ימי (כספית, למשל) ויש סכנה של דלדול האוכלוסיות בטבע והכחדה.
בדגי בריכות יש טיפולים וחמרים שונים, כמו גם בעיות של צפיפות ושומן.
ב טונה מקופסאות שימורים_ קשה לדעת מה בדיוק יש בקופסה וכיצד ארזו/אטמו אותה.
לכן, המלצתי היא לאכול דגים באופן מגוון ולא הרבה מידי, ולהתרכז בדגים מוכרים וטובים: סרדיני כינרת (בשימורים של יונה) טונה בשמן זית, דגים טריים באופן כללי (דניס הוא דג טוב).
ולהימנע מהדגים הפחות טובים כמו דג נסיכת הנילוס.

שימוש במי הבישול
כדאי ואף רצוי.

האם למישהו יש תובנות חדשות בנוגע למוצרי הסויה ובעיקר הטופו ( אנחנו לא אוכלים את כל המעובדים האחרים, רק טופו וחלב סויה )
טוב, זה ארוך...
השימוש במקומות אחרים ובזמנים אחרים בסויה היה אחר מזה שהתקבל במערב.
מוצרי הסויה היו מעובדים בשימור באופנים מסוימים ואף הטופו (שאינו משומר) נעשה בשיטות שונות מאלה שבהן משיגים אותו היום.
השימור של הסויה היה משנה את זמינותו לגוף. יש לקנות טופו שנעשה באופן מסורתי בארץ, אבל באופן די ספורדי.
מוצרי הסויה הטובים הם בעיקר המיסו לסוגיו.
הכי גרוע זה אכן המעדנים, השניצלים וה"דוגלי" היבש, שאותם כתבת שאת לא אוכלת.
באשר לטופו וחלב סויה - כדאי למתן, אפשר לגוון עם חלב אורז או חלב שקדים, למשל. אפשר לחפש טופו שעשוי בשיטות מסורתיות ובעבודת יד, אבל גם איתו לא כדאי להגזים.
באשר לכמויות מדויקות של צריכת חלב סויה וטופו, זה מאוד תלוי בשאר התזונה וזה תלוי את מי שואלים... :-) הדיעות עדיין חלוקות.

איך אדע לגבי הגידול שם שהוא אכן מפוקח? הבנתי שטוב השדה רק מחוייבים להעביר סדנאות וחומר תיאורטי על גידול אורגני אך לא ממש לפקח.
אכן זה התפקיד של הארגון לחקלאות אורגנית, שמיוצג על-ידי המדבקה "טוב השדה".
גופי פיקוח הם "אגריאור" או "סקאל" ועל המוצרים המפוקחים על-ידם מופיע הלוגו שלהם. הלוגו "טוב השדה" אינו מראה על פיקוח.
אפשר לסמוך על מי שקונים ממנו ולהאמין לו שהוא עושה מה שהוא יכול כדי לעמוד בתנאים מבלי לשלם לגופי הפיקוח, או לא להאמין ולקנות רק מה שיש עליו תו פיקוח.

בקשר לטעמו של הבשר האורגני.
האם ניסית לקרוא index]באתר של טעם זהר files[/po]/Page525.htm ?
וגם - הרעיון היחידי שלנו הוא להזמין "לשיעור בישול"www.mayerchissick.com ... :-)

<צ'י וגם מא>
אמא_חדשה*
הודעות: 572
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

דייג של הדג הזה הוצא מחוץ לחוק על-ידי האו"ם לפני מספר ימים, מכיוון שהוא נמצא בסכנת הכחדה.

לא מדוייק, הדייג שנאסר זה על דג הבלוגה ששממנה מפיקים את קוויאר הבלוגה היוקרתי, ולא האסטרינה שהיא הזולה יותר. וגם לא בכל המדינות אלה רק באלו שהיה דייג מאסיבי ולא חוקי.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי שרון_ג* »

שימוש במי הבישול
גיליתי יופי של פטנט.
יש steamer כזה ממתכת שנראה בערך כמו פרח עם עלי כותרת נפתחים. אני מבשלת איתו כך שהמים לא נוגעים בירקות, ואז כבר ממש לא אכפת לי מהמים כי הויטמינים והמינרלים נשארים בירקות.

ולגבי הזעקתי לכאן - מה נראה לך, אני ממש לא מבינה גדולה בתזונה...:-)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

יש steamer כזה ממתכת

אני משתמשת במסננת ממתכת לפסטה, מניחה אותה מעל סיר עם מים ובתוכה מניחה את הירקות.
אמא_חדשה*
הודעות: 572
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

יש גם סטימר יפני מקש עם מכסה בגדלים שונים ובמחירים נוחים, נחמד ביותר.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי נועה_בר* »

מה נראה לך, אני ממש לא מבינה גדולה בתזונה...
אני בטוחה שאת מבינה לא מעט, גם אם לא "מקצועית".
התכוונתי בעיקר למשפט הזה שהקפיץ אותי:
לפי מה שאני זוכרת טונה בקופסא בכלל לא מומלצת בגלל הכספית שבה.
ודמיינתי שבטח תדעי.. מתוקף היותך...
לא קרה כלום :-) להיפך, זכינו לקבל את פנייך בדף החשוב הזה, ואם יהיה לך מה להוסיף יהיה נחמד.

עכשו העונה לאגוזי פקאן, יש לקנות אגוזי פקאן בלתי קלופים.
כן, זכיתי בשקית מהעץ שבחצר שלי.

_בטונה מקופסאות שימורים
קשה לדעת מה בדיוק יש בקופסה וכיצד ארזו/אטמו אותה.
לכן, המלצתי היא לאכול דגים באופן מגוון ולא הרבה מידי, ולהתרכז בדגים מוכרים וטובים: סרדיני כינרת (בשימורים של יונה) טונה בשמן זית, דגים טריים באופן כללי (דניס הוא דג טוב)._
התבלבלתי :-0 כן או לא קופסאות שימורים???
למה דווקא דניס הוא טוב והנסיכה לא? איך אדע?

יש לקנות טופו שנעשה באופן מסורתי בארץ, אבל באופן די ספורדי.
איפה ניתן לקנות, או מי מייצר?
למה הטופו שכתוב עליו שאינו מהונדס גנטית לא מספיק בעצם?

הכי גרוע זה ה"דוגלי" היבש, שאותם כתבת שאת לא אוכלת._
דווקא כן אוכלים. למה זה גרוע, האם כי נחשב למעובד?

הרבה תודה למא וצ'י @} נהנתי מהאתר.
רוצה לשתף אותכם במתכון שהמצאתי אתמול ברגע:
נתחי חזה עוף חתוכים לקטן, על מחבת עם קצת שמן זית, טיפה מלח, כ- 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, וכף אחד חמאת שומשום גולמית.
מעדן. כל החכמה עם חזה עוף שצריך להקפיץ אותו ממש מעט זמן ואז הוא נימוך בפה.
( אפשר חופשי לשנות כמויות של הרוטב, זה ממש עניין של טעם, לנו יצא קצת מלוח אבל עדיין נהננו מאוד. ואפשר גם להשרות קודם את הבשר במרינדה עם החומרים האלו ואז לשפוך ישר למחבת ולהקפיץ)
@} בתאבון.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

למה דווקא דניס הוא טוב והנסיכה לא?
קצת על נסיכת הנילוס מתוך הדף דיונים לצד משבר במטבח
_שמיכת טלאים
ברונית - נסיכת הנילוס הוא דג בריכות
עד כמה שאני יודעת, נסיכת הנילוס (Nile perch), הוא דג טורף שדגים אותו בימת ויקטוריה, ומייצאים כפילטים קפואים. אני מתנצלת מראש על הפירוט הדוחה, אבל מאחר שהוא טורף, בזמן הטבח ברואנדה התפריט שלו היה בחלקו קורבנות הטבח, וזה הספיק לגמול אותי אחת ולתמיד ממנו - אני לא מסוגלת אפילו לחשוב על האכילה שלו. כיום הוא נמצא בשפע גם באגם נאצר, מעל סכר אסואן._

_אדמה טובה
נסיכת הנילוס היא נזק תברואתי אחד גדול - לא רק המזון שלה (ברר...), אלא זה דג שאחרי שהוא ניצוד, מוחזק בתנאים לא תברואתיים בשמש קופחת עד שמפלטים אותו..._
אמא_בהתחלה*
הודעות: 25
הצטרפות: 19 יוני 2006, 14:34
דף אישי: הדף האישי של אמא_בהתחלה*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי אמא_בהתחלה* »

נכון...אלף (לפחות) מילים נשפכו כאן על איך לאכול...כמה..מה בריא ומה לא אבל "מרוב עיצים לא רואים יער"
לפחות ככה הרגשתי כשניסתי לדלות מידע על מה לאכול וממה להימנע לכן אשמח בעזרתכם ובהשתתפותכם לערוך
מעין רשימה של מהי תזונה בריאה, או ליתר דיוק מה בריא לאכול ומה לא לאכול ועדיף שיהיה מאוד תמציתי בלי יותר
מדי הסברים.....מקווה שיצליח. תודה.

ברשותכם...אתחיל ראשונה....
  • להמנע ממזונות לבנים: קמח לבן, לחם לבן, אורז לבן וכיוצ'ב.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי טלי_מא* »

להמנע ממזונות לבנים
כולל תפוח-אדמה
כרמל_האורחת*
הודעות: 213
הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי כרמל_האורחת* »

תפוח-אדמה ???
למה?
  • להשתדל להמנע מאוכל מטוגן
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לתפוח אדמה מדד גליקמי גבוה. כלומר רמת הסוכר בדם עולה הרבה, ומהר. אחרי עליה גבוהה ברמת הסוכר בדם, הגוף מפריש אינסולין ויש ירידה חדה ברמת הסוכר. עדיף לאכול מזונות שהאינדקס הגליקמי שלהם נמוך. בטטה עדיפה על תפוח אדמה.
אמא_בהתחלה*
הודעות: 25
הצטרפות: 19 יוני 2006, 14:34
דף אישי: הדף האישי של אמא_בהתחלה*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי אמא_בהתחלה* »

לאכול כמה שיותר טרי ולא אוכל מתועש
קרן_קיימת*
הודעות: 171
הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי קרן_קיימת* »

להשתדל לאכול מוצרים אורגניים
מישהיא*
הודעות: 5
הצטרפות: 09 יולי 2005, 14:23

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי מישהיא* »

קראתי מה שכתבו כאן על תפוחי אדמה .
תמיד ידעתי שזה לא הדבר הכי בריא בעולם,אבל לא ידעתי להסביר לאיש שלי למה .הרבה זמן חיפשתי הסבר שיניח את דעתו, והפעם זה מתקרב...
האמת היא שאני מאד מאד זקוקה למישהו שמבין בתזונה טבעית כדי לעזור לו להתחזק ולהבריא.
הוא אוכל גרוע לאללה,ומסרב להבין את הקשר לבריאות /לחולשה שלו.
בחודשים האחרונים קצת השתפר, אבל קצת,קצת מדי, עבור אדם עם כל כך הרבה חסכים,גם בענניני תזונה.
מטפלת סינית שמכירה אותו היטב אמרה לו פעם שלסוג האוכל אין משמעות,אם הוא נכנס לכלי עם חור בצדו השני,ושהעבודה החשובה היא לאטום את החור.
גם זה נכון,אבל השינוי בתזונה חייב להיות כל כך משמעותי כדי לצמצם פער/חסך של שנים, בהם התרגל לחיות רק משניצל,ספגטי ,פתיתים ותפו"א.
אז היום הוא מתגאה בכך שאוכל גם ירקות מבושלים(אפונה ותירס,שגם הם פחמימות)וגזר (שיש בו סוכר גבוה , יחסית...)
מהירקות הטריים הוא אוכל עגבניה,גזר ,זיתים,ולעיתים נדירות,רק לאחרונה,חתיכת מלפפון קטנה או קמצוץ פלפל .
לא מתקרב לשום דבר ירוק(חסה,פלפל,בצל,פטרוזיליה,ברוקולי,וכו"...)
קישוא-מסכים רק במרק.

בקיצור- על הפנים ,והיריעה קצרה מלהכיל...
אשמח אם למישהו יש איזו עצה טובה איך אפשר לנער את הבן אדם הזה ,שייקח אחריות על הבריאות שלו הפיזית(כי בתחום הנפשי הוא עושה עבודה טובה,מאד )
אשמח לתגובות .
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

בקיצור- על הפנים
מישהי, אני ממש ממש לא מסכימה.

אני למודת בעל-שונא-ירקות, ואני רואה מהתיאור שלך שיש שיפור בתזונה של בעלך. ושיפור כבר לא מצדיק שימוש ב"על הפנים" :-)
את אומרת שהוא אוכל גם ירקות מבושלים_. _הוא מסכים לקישוא זה כלב?
רק לאחרונה, חתיכת מלפפון קטנה או קמצוץ פלפל
הנה שינוי חיובי שמתרחש לו בימים אלה ממש.
וזה לא "קצת מדי". זה שינוי שמתרחש בקצב שמתאים לבעלך. ולא תמיד נבון לדחוק בקצב הזה ולנסות להאיץ אותו בכוח. אז מה אם "המצב בוער". כל מסע בן אלפי מילין מתחיל בצעד אחד.

אז תרדי מה"גרוע לאללה", ותתחילי למפות את הקטעים הטובים בתזונה שלו, תרשמי אותם על הנייר, לעצמך, כדי להרפות קצת עם הביקורתיות, ולחזק את החיובי. בעלים מגיבים לפידבק חיובי, ונאטמים משלילי. ובצדק...

איך אפשר לנער את הבן אדם הזה ,שייקח אחריות על הבריאות שלו הפיזית
אי אפשר.
כי אם "ניערת" בנאדם בהתנדבות, אז בעצם לקחת אחריות על התחום שבו הוא צריך לקחת אחריות.
אפשר "לנער" בנאדם רק אם הוא בא ומבקש עזרה. וגם אז לא תמיד.
כרגע, ויסלח לי אלוהים אם אני טועה ונכנסת לך לקישקעס, כרגע זה נשמע כאילו את כן מנסה לקחת אחריות על התזונה שלו.
האם את משאירה לו מקום לאחריות וליוזמה משלו?
האם את יכולה להרגיש "אני אוהבת את האיש שלי, אבל התזונה שלו היא לא בתחום האחריות שלי, אין לי מה לדאוג בעניין, אין לי מה להתערב"?

אז מה אפשר לעשות:
א. לא להיכנס לו לצלחת. אוכל זה עניין רגשי, לא רק פיזי, ושינוי תזונה זה שינוי מאוד מאוד אישי, שינוי באהבות ובשנאות. אי אפשר לכפות אותו מבחוץ, וחבל לנסות. (אני אישית מאוד מאוד אלרגית לאנשים שמנסים להיכנס לי לצלחת, ואני מדברת מהפרספקטיבה הזאת. ובכל זאת, חוללתי כמה שינויי תזונה בעצמי, שלא האמנתי שאעשה אותם).
ב. לשפר את התזונה של עצמך ולשמוח בה שמחה כנה, ולא שמחת "אתה רואה!! אמרתי לך!".
למה אני מתכוונת: כשאני שיפרתי את התזונה שלי, מתוך מחשבה על הריון עתידי, קיבלתי בונוס בלתי צפוי ומפתיע: נפטרתי מהנזלת הכרונית שעינתה אותי איזה עשרים שנה. זה היה שוס. זה היה מדהים. ואני פיזרתי את השמחה שלי והתענוג שלי על כך מסביבי, אבל בלי להשתמש בזה כטיעון לאכילת סלטים. "איזה כיף שכבר אין לי נזלת!". "אפשר לנשום!!!" וכאלה.
ואז יום אחד הצד השני ראה כי טוב, קנה גרנולה לניסיון (שאני אישית לא התקרבתי אליה ולא מתקרבת אליה עד עצם היום הזה), וגילה שזה מסדר לו נהדר את הבעיות במערכת העיכול.
ג. לקנות לחם מלא, ספגטי מלא, קמח מלא וכו'. לדעתי זה שינוי משמעותי כשלעצמו, והוא יחסית קל מבחינה רגשית ומבחינת הרגלי אכילה. וגם עוגיות מקמח מלא (יש של "מן", והן נורא טעימות), אם אתם נוהגים לאכול עוגיות. וגם סוכר "בלונדיני".
ד. להוריד מעצמך אחריות שלא שייכת לך ממילא :-). זה יוריד ממך עול מטריד, וייתן לך עוד פנאי להתרכז בדברים החשובים לך.

נ.ב. אני לא קונה את מה שכתבו פה על תפוחי האדמה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נ.ב. אני לא קונה את מה שכתבו פה על תפוחי האדמה.
look for glicemic index
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

look for glicemic index
לא בא לי.
מכל החוויות שלי באכילת תפוחי אדמה, והיו הרבה, הם השרו תחושת שובע "יציבה", (אלא אם כן הם היו מטוגנים ביותר מדי שמן), ולא היתה לי שום נפילה אחר כך.
אולי, במקרה, התפוחי-אדמה שלנו לא קראו את האינדקס?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תפוחי אדמה לא טובים בעיקר למי שיש להם סכרת או סכרת גבולית.
מי שאין לו בעיה בהפרשת אינסולין, יכול לאכול תפוחי אדמה.
אמא_של_יונתן_וטל*
הודעות: 155
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 17:29

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי אמא_של_יונתן_וטל* »

לא בא לי.
זה שלא בא לך זו זכותך המלאה, אבל עם עובדות אי אפשר להיתווכח.
תפוח אדמה זה פחמימה. ובין הפחמימות יש הרבה יותר מוצלחות ממנה.
(אורז מלא, שיבולת שועל, לחם מקמח מלא, וכך הלאה).
אם לך זה עושה טוב, סבבה, אבל לתפוח אדמה יש אינדקס גליקימי גבוה.
צ'ילדה*
הודעות: 9
הצטרפות: 15 מרץ 2007, 21:46

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי צ'ילדה* »

אני מחפשת סדנה לבישול בריא (פשוט כי אני לא ממש יצירתית בתור בשלנית וזה גורם לי לא לאכול), עדיף מאוד באיזור י-ם, אבל אפשר גם באיזור המרכז.
מישהו מכיר?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כל שנה אני מכניסה פה קישור :-)

שיטת ניקוד חדשה למזון על פי מידת הבריאות שלו - NuVal
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי הילה* »

אני חושבת שלמתחילים לעבור לתזונה נכונה, בריאה.. הדף הזה יכול מאוד לתרום ולעזור.
ביחוד לאנשים כמוני שאין להם הרבה ידע בתחום הכ"כ חשוב וחיוני לחיינו.
נשמח לקבל כל טיפ , הסבר ופירוט.. מה ואיך מתחילים בכלל? ממה להתחיל וכו..
חייבת לציין שמאז שהכרתי את האתר המדהים הזה, התחולל בחיי שינוי אדיר בעיקר בתפיסה והסתכלות על הרבה דברים, הריון הנקה ילדים ועוד.......
אז אני רוצה להודות מכל הלב לכל התורמים והתורמות הוירטואלים שבאתר (וזה מה שהכי מדהים אותי הנכונות והרצון לעזור למרות שזה בצורה אנונימית לפחות בחלקן.. אז שוב תודה רבה!
עירית*
הודעות: 110
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 11:43

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי עירית* »

נתקלתי לאחרונה ברעיון השייק הירוק.
60% פירות ו-40% עלים ירוקים. ויקטוריה בוטנקו פיתחה את הרעיון ויש המון עדויות על ריפוי. למשל חולה סכרת קשה מאוד, שהפסיק עם התרופות תוך 3 שבועות.
מה שמדהים זה שהוספה של שייק ירוק בבוקר גורמת באופן טבעי לסלידה ממתוק וכך עוזרת לעבור לתזונה בריאה במהירות.
אני נמנעת מסוכר וקמח לבן כבר שנתיים אבל לאכול פירות וירקות קשה לי. אני מעדיפה פיתות (מקמח מלא כמובן).
אני כבר שלושה ימים מכינה לי שייק ירוק בבוקר. ואני כל כך מאושרת בזמן ההכנה. אני מכניסה עלי תרד וחושבת על כך שאני בדרך כלל אוכלת תרד פעם בשנה. בסימנים של ראש השנה. וגם אז זה מבושל או מטוגן. אז איזה כיף לקבל מנה כזאת של פירות וירקות על הבוקר.
זה גם מאוד מעלה את רמות הברזל בגוף כי הכלורופיל שבעלים הירוקים דומה להמוגלובין.
ניתן לקרוא הרבה חומר על השייקים הירוקים באתר
ריפוי טבעי
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי טלי_מא* »

אני גם שותה שייקים ירוקים, אבל זה לא גורם לי לסלידה ממתוק... :-)

בכל אופן, אני מתייחסת בחשדנות רבה לטענה של בוטנקו כאילו שצריכה של שייקים ירוקים היא קסם.
החשדנות שלי התחילה כשקראתי בספר שלה שהתפתחו אצלה בעיות בלסת בגלל מיעוט לעיסה.
אז במקום להבין שיש בעיה עם השיטה של טחינת האוכל שאנחנו אמורים לאכול, היא מציעה בספר סדרה של תרגילים שהיא פיתחה לחיזוק שרירי הלסת.
בקיצור, בלנדר זה לא כזה טבעי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפים לתזונה בריאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כמה טיפים לניהול בית עם תזונה בריאה:
אנחנו בית שדוגל בתזונה נכונה, נבונה! אני מנסה כמה שיותר להקנות לארבעת ילדיי את הרגלי האכילה הבריאים ביותר, איני יכולה לשלוט מה הם אוכלים בחוץ- אז על מה שיש לי שליטה (מה שהם אוכלים בבית) אני משתדלת לתת להם בצורה הטובה ביותר, המזון הכי איכותי מגוון ובריא. אז הטיפים והמנהגים שלנו בבית שתוכלו לאמץ:
  1. אין כזה דבר לאכול מול הטלוויזיה או המחשב! אוכל- אוכלים בפינת אוכל. אין כזה דבר לעלות אוכל למעלה מול המחשב, ללכת עם אוכל לספה מול הטלוויזיה, לא re בגלל ליכלוך, אלא שאני יודעת מהמון מחקרים, שאנשים אוכל אוכל מול הטלוויזיה המוח לא קולט שהוא אוכל ומנגנון הרעב מעקצץ בך שוב לאחר שעה. (מנגנון שובע ורעב פועל המון פסיכולוגית) ועוד סיבה- זמן איכות עם המשפחה! ארוחת ערב, הזמן היחד ביום שבעלי לא בעבודה, הילדים לא בחוג או בבי"ס- אפשר לשבת כל המשפחה :)
  2. לא רעב? אל תאכל! אני לא מכריחה את ילדיי לאכול, זה לא נראה לי נכון! חברותיי מתלוננות שהילד לא אוכל ארוחת צהריים כי הוא אכל לפני חטיף תעשייתי מלוח. אז יש לי פיתרון- אצלי בבית? אין חטיף תעשייתי מלוח! הילדים יודעים, שבשבע יש ארוחת ערב, בשבע גם אם אתה לא רעב אתה בא לשבת עם כולם בשולחן!! במהלך הארוחה אני מנסה כמה שיותר להסביר להם מה סגולותיו של המזון שהכנתי, למה הוא בריא ולמה הוא טוב לגופם. כמובן בגבול הטעם הטוב, כדי לא ליצור להם אנטי.
  3. אני תמיד חותכת להם ירקות משלל צבעים שיהיו על השולחן, והם לוקחים להם לנישנוש. אני לא שואלת אם הם רוצים- אני פשוט חותכת ומבלי לשים לב הם אוכלים! ותאמינו או לא- ילדים פשוט מתים על פריכיות! אני לא מבינה מה טעים בגלגל הזה, אבל שיהיה אם הם אוהבים וזה בריא, מי אני שאתווכח? מביאה להם פריכיות מאורז מלא עם גבינה לבנה, יש קרב על הפריכית האחרונה! :)))
כמובן גם תמיד יש המון פירות, מכל הסוגים, אני מכינה ארטיקים וגלידות מפירות, מערבבת בבלנד יוגורט ביו עם תותים- ובמקום שהמקרר שלנו יהיה מלא בעוגיות ועוגות תעשייתיות, חטיפי שוקולד ו"מעדני צבעי מאכל", הוא מפוצץ בהמון ירקות ופירות! פירות יבשים, זרעים, אגוזים- אני שמה בקופסה במקרר ואני ממלאה אותה כל יום מחדש- הביקוש שלה גדול. (ממש לא אכפת לנו מהקלוריות, זה לא הכמות זה האיכות! חוץ מזה שאין לנו בעיה של עודף משקל במשפחה- להפך! )
  1. לא, לא ו...לא! הילדים שלי הם ממש לא שונים מהילדים שלכם!! גם הילדים שלי מעדיפים שהמקרר שלנו יהיה מלא בשוקולד מאשר בירקות, גם הילדים שלי אוהבים שניצל תעשייתי, אבל הם יודעים, שבכל בית יש כללים- לחבר אחד שלהם לא קונים משחקים, לחבר השני לא מרשים לצאת עד מאוחר, לכל בית יש את הכללים שלו- ולבית שלנו יש בתזונה כללים משלו! הם מכבדים את זה, מפני שמגיל קטן הם רגילים שהבית שלנו ככה ולכן הם לא חושבים שהבית שלנו יכול להכיל משהו אחר- אין להם השתוקקות לשוקולד מפני שאני משתדלת לא להגיד "לא" כדי שלא ישתוקקו לזה ויתנפלו על זה אצל חברים! שהבן הקטן מבקש שוקולד- אני קונה לו שוקולד תשעים אחוז. שהם מבקשים גלידה- אני מכינה גלידה ביתית. רוצים לקנות בבית ספר פיתה עם שניצל? אני אופה להם בבוקר שניצל בתנור ומכניסה לפיתה מחיטה מלאה. כמעט לכל דבר יש תחליף בריא יותר, וכמובן שמדי פעם לחטוא זה ממש לא נורא.
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”