מתכונים מקמח טף

אנונימי

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אנונימי »

מתכון אינגי'רה של ארז קומרובסקי (טרה רוסה)
יש מתכון של ארז קומרובסקי לאינג'רה.
הוא אומר שהאינג'רה חמוצה כי לא נהוג להוסיף לה שמרים ולא מלח וכך התסיסה לא נעצרת, והוא מוסיף כדי לעדן את החמיצות. תמיד אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח רגיל.

המתכון של ארז:
1 קג קמח טף אדום
7 כוסות מיים חמימים
30 ג' שמרים
כף מלח
מעט שמן
מערבבים את הקמח והמים החמימים והשמרים מכסים בניילון ומשהים ל-24 שעות בטמפרטורת החדר.
מוסיפים עוד כוס מים רותחים, נותנים לתפוח עוד כמה שניות ומוסיפים כף מלח. נותנים לתערובת לתסוס עוד שעה-שעתיים, עד שעולות בועות. בינתיים מחממים מחבת ברזל. כשהמחבת חמהמעבירים אותה למים קרים ואז חזרה לאש ומשמנים במעט שמן. באמצעות מצקת יוצקים למחבת חלק מהבלילה לכמה שניות, ורק לצד אחד, עד שנוצרים חורים, ומורידים מהאש. אם לא נוצרים חורים אפשר להוסיף מעט מים וטיפה אבקת אפיה.
עוגת בננות מקמח טף (המכשפה הצפונית)
עוגת בננות מקמח טף
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח טף
  1. 5 כפיות אבק אפיה
  2. 5 כפיות קנמון
  3. 25 כפיות אגוז מוסקת
  4. 5 כפיות סודה לשתיה
5 בננות בשלות מעוכות
2 ביצים
  1. 75 כוסות סוכר
100 גר חמאה מומסת או 0.5 כוסות שמן

משמנים תבנית. מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים. בקערה אחרת מערבבים את המצרכים הרטובים. שופכים את הרטוב לתוך היבש ומערבבים. אופים ב180 מעלות ל45 דקות בתבנית שטוחה או 60 דקות בתבנית לחם.
עוגיות chocolate chips מקמח טף (המכשפה הצפונית)
עוגיות chocolate chips מקמח טף
200 גר חמאה רכה
  1. 5 כוסות סוכר חום כהה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבק אפיה
2 כוסות קמח מלא
כוס קמח טף
שקית chocolate chips

במערבל מזון מקציפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הןניל והביצים. מוסיפים את שאר המצריכים. אופים את הבלילה בצורת של עוגיות כ-10 דקות בתנור מחומם ל180 מעלות.
פנקייק מקמח טף (המכשפה הצפונית)
פנקייק מקמח טף
50 גרם חמאה מומסת/ שמן
חצי כוס קמח לבן
  1. 75 כוסות קמח טף אדום
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
3 כפות סוכר

מערבבים הכל ומניחים לחצי שעה. מתגנים (בהתחלה צריך לשמן את המחבט, אחרי סיבוב או שניים כבר לא צריך יותר).

אני בדרך כלל מכפילה שיהיה גם למחר.
המכשפה_הצפונית*
הודעות: 114
הצטרפות: 27 יולי 2006, 21:54
דף אישי: הדף האישי של המכשפה_הצפונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי המכשפה_הצפונית* »

הייתי בחנות של מצרכים מאתיופיה. נמכרים שם כמה סוגים של קמח שאינו חיטה. אחד מהם הינו טף (Teff). היו לו שני סוגים - לבן ואדום. אני עכשיו מחפשת מתכונים למאכלים (ולא רק לפיתה האתיופית אינג'רה). למשהו יש נסיון? יש כבר דפים פה על טף כי לא מצאתי? משהו יודע מה זה דוגסה (עוד קמח שקניתי שיושב אצלי במקפיא)?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני קניתי את הספר המטבח האתיופי של צעירי טספצ'ין ויש בו מתכון לאינג'רה. נראה לי שזה המתכון היחיד מטף. יש שם עוד שני מתכונים ללחמים אחרים שנעשים עם קמח רגיל ובהערה בסוף כתוב שאפשר גם להחליף חלק מהקמח בקמח טף.
עשית חיפוש בגוגל?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מצאתי כתבה ששמרתי (שפורסמה ב"עכבר בריא") בנוגע לאוכל אתיופי, ומראיינים שם את ארז קומרובסקי שמכר תקופה מסויימת בלחם ארז גם לחם טף. הוא אומר שאפשר להשתמש בקמח כמעט בכל מתכון של לחם, במקום או בנוסף לקמח רגיל. קמח טף נחשב בריא מאוד. יש בו ריכוז גבוה של סיבים, עשיר בסידן בויטמין בי1, בחומצות אמינו חיוניות, ובברזל. כתוב שיש ב-100 גר' קמח טף כמות ברזל שיש ב-20 ביצים או בקילו בשר (0-:). הוא גם אינו מכיל גלוטן!
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני עדיין לא נכנסתי לעניין של האוכל האתיופי. קניתי את הספר, אבל בגלל שמעולם לא יצא לי לאכול אוכל אתיופי, לא ידעתי מה אמור "לצאת", ולא הרגשתי שאני יכולה לבשל אוכל שאין לי מושג מה אמור להיות הטעם שלו. אז לפני חודש בערך הלכנו למסעדה אתיופית ברחוב אלנבי 13 נדמה לי, בתל אביב (בין רח הירקון לרח בן יהודה). נדמה לי שקראו למסעדה ethiopian resturant או משהו משונה מהסוג הזה. כל התפריט היה באתיופית (גם מה שהיה כתוב בעברית היה רק שמות המנות באתיופית). ממה שהסביר המלצר הייתה רק מנה אחת צמחונית עם חומוס. זה כל מה שהבנתי ולא היה נשמע לי משהו, אבל לא הייתה ברירה....בסוף הגיע מגש ענק בסל קש יפהפה, ובפנים הייתה אינג'רה ענקית ועליה כ-5 תבשילים צמחוניים שונים, טעימים מאוד. קצת הזכיר לי אוכל הודי, שאני אוהבת. בקיצור, היה ממש טעים ומהנה. עכשיו אני רק צריכה לעבור על הספר להבין אילו תבלינים אין לי בבית ולקנות, ואז אוכל להתחיל להכין בבית.
יש בתל אביב עוד שתי מסעדות אתיופיות, כולן באותו אזור. יש אחת ממש בתחילת אלנבי, על הפינה בפנים בפנים ליד איזה קיוסק. שכחתי את שמה כרגע, ויש עוד אחת בבן יהודה 9 בשם "אינג'רה".
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לטובת המגגלים, כותבים באנגלית teff flour, והנה הקישור לערך העוסק Ethiopian]במטבח האתיופי בויקיפדיה cuisine[/po]
המכשפה_הצפונית*
הודעות: 114
הצטרפות: 27 יולי 2006, 21:54
דף אישי: הדף האישי של המכשפה_הצפונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי המכשפה_הצפונית* »

לא התכוונתי להכין אינג'רה - לא מתאים לי לפה שלוקחת שלושה ימים להכין ... אני מבינה מהפניות שלא הרבה התנסו בטף.

שאולי דוגסה זה sorghum אבל לא בדקתי את זה.

יש בחנות גם הרבה תבלינים שעוד לא התנסתי בהם כי אין לי מתכונים ...

אולי משהו מכיר משהו שעושה קורס או יום עיון של בישול איתיופי?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ממה שהבנתי אפשר להכין כל לחם מקמח טף, או חצי חצי.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ורד_לב* »

אוי מגניב, מכשפה, איזה כיף שפתחת את הדף הזה.
כבר זמן מה אני מחפשת היכן לקנות טף כדי להתנסות בו וגם sorghum
החנות שקנית בה היא בפרדס חנה?
יש להם גם את הזרעים של הטף, או רק קמח?
המכשפה_הצפונית*
הודעות: 114
הצטרפות: 27 יולי 2006, 21:54
דף אישי: הדף האישי של המכשפה_הצפונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי המכשפה_הצפונית* »

החנות במרכז הקטן איפה שנחמיאס (יש שם בועז הספר, היה שם חנות חיות, מאפיה גדולה). לא היה לי סבלנות לראות בדיוק כל הסוגים של קמחים וזרעים אבל היה מבחר ממש גדול של דברים שאני לא מכירה (לא יודעת עם זה אומר יותר עלי או על החנות :-D ). הבחור שעובד שם נחמד אבל כנראה לא בשלן גדול. הוא אמר לי למשל "מזה מכינים דיסה" אבל לא היה יכול להגיד לי בדיוק איך. קניתי, הכנתי דיסה כאילו היה קווקר והיה בסדר (טוב, נו דיסה זה דיסה).
מהטף האדום הכינתי עוגת בננות (banana bread). במקום 2 כוסות קמח לבן כמו שמופיע במתכון, שמתי כוס קמח חיטה מלאה וכוס טף אדום. היה יבש מידי אז הוספתי קצת שמנת חמוצה שנשארה לי. יצא מאוד טעים. מעט שונה בטעם.
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 803
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

אם כבר הדף עלה ל מה חדש
אז אספר שניסיתי להכין אינג'רה לא מזמן ויצא לי זוועה.
לא יודעת מה הייתה הטעות ... התססתי והחמצתי במשך יומיים בערך ובטיגון זה פשוט לא הצליח - זה לא "נאפה" מבפנים והתפרק לגמרי.
ניסיתי בלי שמן, עם קצת שמן, עם מלא שמן (כשהתייאשתי)
בסוף ערבבתי את הבצק שנשאר עם קצת קמח תירס ותבלינים וניסיתי לבשל כופתאות
שצר לי לספר שהיו... איומות.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אם טף הוא בעצם דוחן (זה מה שאני העליתי בחקירות שלי) אז קמח טף כשר לפסח. לא ככה?
זארו_סובה*
הודעות: 124
הצטרפות: 09 דצמבר 2008, 18:28
דף אישי: הדף האישי של זארו_סובה*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי זארו_סובה* »

לא. טף הוא לא דוחן למיטב ידיעתי. אשמח אם תפני למקום שבו מצאת את המידע הזה, אם את עוד זוכרת.

אני מחפשת מאוד שמות של מקומות ספציפיים באיזור השרון הדרומי שמוכרים קמח טף. מישהו מכיר/ה?

תודה
צארינה*
הודעות: 5
הצטרפות: 27 אוקטובר 2011, 20:37

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי צארינה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז ככה: שהקמח המיוחד באתיופיה ,ה"טף"(גרגרים קטנטנים שנראים כמו דורה קטנה) ,המשמש לאפיית הלחם האתיופי ,מכיל כמויות עצומות של ברזל שמקורו ,כנראה באפר וולקני שבאדמת אתיופיה . על פי בדיקת מעבדת מזונות שבאופסלה שוודיה (או בדיקת מזונות במעבדה בשוודיה) נמצא שב - 100 גרם של קמח טף יש 60 מ"ג ברזל השווה ל- 20 ביצים או קילו בשר.כלומר :תוספת יומית של כף או שתיים מהקמח- לדייסות קווקאר או סולת, לגרנולה או באפיית לחם ,כמו לחם האינג'רה של האתיופים - מספקת את כל הצריכה היומית של הברזל בגוף ומונעת אנמיה ,וזה כמובן הפתרון הצמחוני לאנשים הנמנעים מאכילת בשר ועוף.נכון שקליטת הברזל מהקמח קטנה יותר ,בגלל המקור הצמחי ,אבל הכמות
הגדולה של הברזל מחפה על כך.אגב,כדי להגביר את קליטת הברזל בגוף,מומלץ לצרוך במקביל גם מקור של ויטמין C והדרך הקלה ביותר היא לאכול עגבניה,תותים,תפוז או קיווי לקינוח.
צארינה*
הודעות: 5
הצטרפות: 27 אוקטובר 2011, 20:37

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי צארינה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למחפשי מתכונים עם טף יש מספיק כאלה באנגלית: לדוגמא: http://www.simply-natural.biz/Going-Wil ... itchen.php
בתחתית העמוד כאן http://www.mightyfoods.com/archives/2005/11/[po]teff ten ways 1[/po].html
נסו להגדיל את האותיות (פונטים) ע'י לחיצה ביחד על המקשים: + Ctrl בכתובת הזו: http://www.teffco.com/recipes.html
אפשר גם http://www.food.com/recipe-finder/all?f ... 8436,20220

ובכלל חפשו תחת הערכים: Teff- Teff flour recipes. Gluten free recipes
וכו' בהצלחה. (דרך אגב גם אני מחפשת כתובת ספציפית למצוא קמח זה או בעצם את הדגן המלא (גרגרים) מטעמי טריות. את הטחינה מעדיפה לעשות בעצמי. וכן להתמקד ולמצא היכן להשיגם ולא בכלליות כמו שבאתר אחר כתבו: בשוק רמלה, בשוק אשדוד, קריית מלאכי וכו' כי זה לא עוזר ולא ניתן לחרוש את כל השווקים.
אעריך עזרה של מי שמשתמש בטף באופן קבוע - באיזור אשדוד והסביבה !!!!! תודה. אפשר לכתוב לי ל: yesh doar@hotmail.com
עכשיו_טוב*
הודעות: 247
הצטרפות: 22 פברואר 2011, 12:07
דף אישי: הדף האישי של עכשיו_טוב*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי עכשיו_טוב* »

איפה קונים טף באזור חיפה?
תודה רבה על המידע! זקוקה מאד לברזל..
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נסי דרך לברר דרך מרכז הקליטה בקרית ים
אוהבת_טף*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 אוקטובר 2011, 12:52

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אוהבת_טף* »

יש חנות של אתיופים במוצקין ברח' קדיש לוז במרכז המסחרי הקטן בתחילת הרחוב ... אפשר לברר שם (לא בטוחה שיש)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האים הטף הוא נטול גלוטן ?
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 803
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

האים הטף הוא נטול גלוטן
תשובה, מתוך וויקיפדיה באנגלית

The grain can be used by celiacs (the gluten in teff does not contain the a-gliadin-fraction that causes celiac disease

(תרגום : הדגן מתאים לחולי צליאק מפני שהגלוטן בתוכו לא מכיל רכיב שגורם למחלת הצליאק)

מצד שני, בחנויות הטף יכול להתערבב קצת עם קמחים אחרים, ולכן לדעתי יש להיזהר.
טפית*
הודעות: 1
הצטרפות: 13 נובמבר 2011, 17:16

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טפית* »

הטף נטול גלוטן. אך מי שאלרגי לגלוטן וקונה בחניות אתיופיות את הטף צריך מאוד להיזהר שהם לא
מערבבים את הכף עם חיטה.
אפשר להשיג אותו בשוק יש להם בדר"כ בסטות. שוק נתניה, שוק מחנה יהודה, שוק היהודי בב"ש, ועוד שווקים
יש טף רגיל וטף אדום שהאדום הוא נחשב למלא.
יש כאלה שמוכרים טף לא טחון שאפשר לטחון בבית במכונת קפה. כי מי שממש רגיש היזהרו שלא ערבבו את הכפות בגלוטן..
בקשר לאינג'רה. אני ניסיתי זה כמעט 3 ימים של הכנה זה ממש דומה כמו בהכנה להחמצת השאור.
יש לו ריח חמצמץ וטעם חמצמץ. אני לא הכי התלהבתי מטעמה.אבל זה תחליף נחמד שממש אין.זה ממש נראה כמו לחוח
אפשר להוסיף את הטף לכל הכנת לחם יש בו המון ברזל טוב מאוד לאנמים.
תחשבו ש60 מ"ג שווה ל20 ביצים זה המון. בגלל זה שאתם אופים לחם שווה להוסיף טף.
אפשר לעשות ממנו דיסה לאוהבי הדייסות.ולהוסיף אותו לקוואקר אם אתם לא רגישים לגלוטן.
או ליוגורט עיזים גם אופציה.
צארינה*
הודעות: 5
הצטרפות: 27 אוקטובר 2011, 20:37

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי צארינה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה לאליאור שגב שכתב לי שטף ניתן להשיג בקניון לב אשקלון בחנות בשם: כל-בו אדיס. איני תושבת המקום, אפשר להיות חוצפנית ולשאול:
א. כיצד להגיע למקום או את כתובתו? אוכל להסתכל אולי באחת המפות האינטרנטיות עם כתובת מדוייקת
ב. איפה בדיוק ממוקמת החנות או ממוקם הכלבו 'אדיס' עליו המלצת לי והאם הם מוכרים טף בלתי טחון?
תודה לך שוב
* עדיין בשאיפה להשיג טף באיזור אשדוד או ראשון לציון (אולי) אם למישהו\הי יש איזשהו מושג
יום נעים *
צארינה*
הודעות: 5
הצטרפות: 27 אוקטובר 2011, 20:37

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי צארינה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אהההה סליחה, ניתן להתקשר אלי דרך הדואר שלי
yesh doar@hotmail.com

תודה למקסימים שמוכנים לנדב מידע, להפנות ולעזור
גרשון_רימולובסקי*
הודעות: 1
הצטרפות: 24 פברואר 2012, 04:18

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי גרשון_רימולובסקי* »

אהלן, אנחנו מאוד אוהבים אינג'רה, חודש אדר שמח
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אפשר להשיג קמח טף בסטופ מרקט יגור במדף של המוצרים ללא גלוטן
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

כאן בדרום תל אביב ישנן כמה עשרות (אם לא 100) מסעדות אתיופיות מסורתיות, שמגישות בין היתר מנה שנקראת "שירו" שהיא סוג של תבשיל מקמח חומוס עם תבלינים, שמוגש על גבי אינג'רה עם קצת סלט. מספיק לשני סועדים רעבים ועולה 25-30 שקל. יותר זול אפילו מסביח.
אנחנו אוכלים את זה לפחות פעם בשבוע
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 803
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

אורי, יש מצב לקבל כתובת של מקום מומלץ ?
כי רוב המסעדות האלו קצת נחבאות אל הכלים...
יעל_ש*
הודעות: 728
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יעל_ש* »

25-30 שקל. יותר זול אפילו מסביח
אויי ויי...כמה עולה סביח בתל אביב???
חוץ מזה, נשמע כמו מתכון שאם תפצח את אופן ההכנה נשמח מאוד לשמוע :)
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 803
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

גם אני מכירה את המאכל הזה בשם שירו או שורו.
קניתי אבקת שירו (האבקה היא בעצם קמח חומוס מעורבב עם כל מיני תבלינים, אז היא בצבע כתום בהיר)
בחנות תבלינים והמוכרת האתיופית הסבירה לי איך להכין :
מטגנים בצל ושום קצוצים דק, מוסיפים עגבניות קצוצות דק ומטגנים עוד קצת,
מוסיפים את אבקת השירו ומים עד לקבלת מרקם משחתי-נוזלי כזה, ומבשלים עוד כמה זמן.
הכנתי ככה, אבל אני מודה שיצא לא משהו בכלל :)
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 803
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

:-) אוכל אתיופי זה כל כך טעים
אבל משום מה כל ניסיונותי לשחזר את הטעמים בבית לא צלחו
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי חוט_השני* »

גם אני אשמח להמלצות על מסעדה אתיופית ספציפית |גזר|
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי חוט_השני* »

תודה אורי {@
החמור_בלעם*
הודעות: 2
הצטרפות: 21 אפריל 2012, 19:54

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי החמור_בלעם* »

ערב טוב אנשים,

אחרי המון נסיונות לא מוצלחים עם הקמח הנ"ל, ניסיתי היום לעשות משהו דומה למשהו שכתבה פלונית אלמונית ממרץ 2011. אז ככה, לקחתי קמח טף לבן עם מים פושרים, קצת מלח וביצה וערבוב אינטנסיבי עד שאין גושים (דומה לבלילת פנקייק כמו שהרבה ציינו לפני) ומיד למחבת. יצא מצוין ולא נקרע בשונה מפעם קודמת שניסיתי ללא ביצה, מאוד דומה לפנקייק. לדעתי זה יהיה הלחם שלי מעתה.
החמור_בלעם*
הודעות: 2
הצטרפות: 21 אפריל 2012, 19:54

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי החמור_בלעם* »

אופס, תיקון טעות. פלוני אלמונית כתבה את זה במרץ השנה. סורי
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רצתי לדעת טף האם טוב לחולה סוכורת
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי חוט_השני* »

מה זה טף לבן וטף אדום? (מה שיש לי נראה די אפור)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם שירו אתיופי הוא נטול גלוטן?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את קמח הטף ניתן להשיג היום בחנויות טבע ביחד עם קמחים מסוגים שונים שחלקם נטולי גלוטן. חברת אופק מהטבע משווקת קמחים מעניינים (דורה, טף, שעועית ועוד...). לגבי מתכון טעים מקמח טף - פיליס גלזר פרסמה ספר חדש שנקרא "ללא גלוטן וללא סוכר" ויש שם מתכון מעניין של עוגיות טף עם קמח שקדים (טעים מאוד).
סוני_וירניק*
הודעות: 1
הצטרפות: 27 נובמבר 2012, 08:34

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי סוני_וירניק* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום.
אני נמנעת מגלוטן מרצון ומצאתי כי הקמח טף מתאים האם נכון הדבר?
ניתן להכין ממנו לחםאתיופי (אינגרה) אפשר להכין עם פחות חמיצות כיצד?

תודה סוני.
אשמח לתשובה למייל [email protected]
שיר*
הודעות: 346
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי שיר* »

יש קמח טף לבן ויש גם חום?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש חנות למצרכים מאתיופיה כמו קמח טף וכו ,בשוק פתח תקווה.
ט*
הודעות: 14
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 23:58

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ט* »

איפה קונים קמח טף במחיר סביר ? עדיף באיזור הצפון. מצאתי בניצת הדובדבן בחיפה אבל זה עלה 20 שח ל 250 גרם.
יעל_מימון*
הודעות: 1
הצטרפות: 13 אוקטובר 2013, 02:21

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יעל_מימון* »

אני מתגוררת מחוץ לגבולות מדינת ישראל ואני צמחונית ואוכלת ללא גלוטן ובנוסף ללא מוצרי חלב, שלפעמים זהו אתגר לצאת למסעדות אפילו בחו״ל כי כל המסעדות שהם צמחוניות משתמשות בלא מעט גלוטן בתפריט, אבל לומדים, ואני כל הזמן מביאה איתי למסעדה לחם שאני אופה בבית.
אז ראשית , קמח הטף (TEFF) הוא ללא גלוטן נקודה.
ניתן להשיג בחו״ל קמח טף שבערך חצי קילו עולה משהו כמו בן 3 לארבע דולר שארוז במקום שלא מכניסים גלוטן, כמו למשל מחברת:
BOB's RED MILL
כמעט בכל סופר מרקט בארצות הברית ניתן למצוא טף טחון ולא טחון. הכי זול למצוא בארץ זה ללכת להיכן שהאתיופים קונים את הקמח טף שלהם לעשיית הפיתה המפורסמת שלהם.
הנה לכם מרשם קל ללחם שעשוי כולו מקמח טף. הלחם עשוי מטף האדום או החום הכהה, עשיר בארומה שלו בצבעו.
החומרים:
קערה מס 1:
1 וחצי כוסות מים פושרים להמסת השמרים.
1 חבילת שמרים יבשים 7 גרם או 2 וחצי כפיות.
1 כפית סוכר או מייפל סירופ אמיתי לעזור לשמרים לתפוח.
כל זה לערבב בכוס מדידה גדולה של 4 כוסות או בקערה.
בקערה נפרדת מספר 2:
4 כפות שמן זית, אני משתמשת בשמן קוקס טבעי בכבישה קרה
3 כפות דבש, סוכר או מייפל סירופ טבעי.
2 כפות זרעי פשתן טחונים
לערבב את כל החומרים מקערה מספר 2 יחד במטרפה ידנית או מזלג עד שזה יהיה סמיך ונראה כמו הקצפת חלבונים. ואם זה לא נראה זה גם בסדר תלוי בשמן שאת משתמשת ובזרעי הפשתן.
קערה מס 3 ואחרונה:
2 כוסות מדידה של קמח טף.
1/2 כוס קמח שנקרא arrowroot, אם לא בנמצא ניתן להשתמש בקורנפלור.
1/2 כוס tapioca, אם לא בנמצא שוב ניתן להשתמש בקורנפלור רק לא בקמח תפוחי אדמה, שנית, לא קמח תפוחי אדמה.
1 וחצי כפיות קסנטן גם - xanthan gum או guar gum - זהו מוצר שנותן לקמח את האלסטיות שחסרה בקמחים ללא גלוטן.
1 ורבע כפיות מלח.
אפן ההכנה:
לערבב את כל החומרים שבקערה מספר שלוש, קמחים/ חומרים יבשים.
להוסיף את החומרים של קערה מספר 1 (שמרים) לקערה מספר 2 (שמו ופשתן) ולערבב היטב.
להוסיף עירבוב זה לקערת הקמחים ולערבב בכף עץ. הבצק צריך להיות כמו עיסת עוגה אבל יותר דביקה ופחות נוזלית .
להעביר לתבנית משומנת אינגליש קייק מוארכת 8 על 4 אינצ׳ים.
לתת לתפוח כחצי שעה עד שעה או עד שמכפיל את נפחו.
להכניס לתנור אפיה, בארה״ב אני שמה זאת על 350 F, כאן תשימו זאת על חום של אפיית עוגה ל- 34 עד 40 דקות אפיה או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי.
לתת להתקרר לפחות 10 דקות - אם תוכלו להתאפק, הלחם נפרש בצורה מדהימה. בתאבון.
זהו הקישור לאתר בארה״ב זוהי אישה אם לשלושה ילדים שיש להם רגישות לגלוטן ולעוד כל מיני, אני אוהבת את האתר שלה כי היא מפרסמת רק מתכונים שמצליחים לה לאחר ניסיון ראשון או מספר נסיונות והילדים שלה אוהבים את המתכון. תהנו שיהיה לכם בתאבון.
http://www.nourishingmeals.com/2009/03/ ... bread.html
ניס*
הודעות: 2
הצטרפות: 28 אוקטובר 2013, 16:19

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניס* »

למי ששאל/ה, קניתי לפני מספר ימים קמח טף לבן מחנות ליד השוק בפ"ת, הוא מחזיק גם גרעינים.
חנות בבעלות של יוצא אתיופיה, איש נחמד מאוד, הבטיח לי שזה ללא קמחים אחרים ושהוא טוחן בעצמו את הקמח.
16 ש"ח לק"ג, ואתם יוצאים עם מתכון לאינג'רה (אני קניתי בשביל לחם, אבל לא יזיק)
ניס*
הודעות: 2
הצטרפות: 28 אוקטובר 2013, 16:19

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי ניס* »

זה נמצא כאן:
http://goo.gl/maps/z2Wlw
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אצלנו במחניודה אני קונה אצל חנה ב13ש''ח לקילו . הוא מתנהג מקסים ולא מקבל יחס מועדף למרות שלפי 'הכתובים' הוא שווה במיוחד בריאותית !!!
& ץמכיוון שאני אדם חסכוני :-) אז אני מערבבת אתו עם קמח מלא ש יותר פושטי במחיר (אני קונה בכמעט שש ₪) בסופר שמחוץ לתחנה המרכזית מצד שמאל
יירוס_גטה*
הודעות: 2
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 12:17

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יירוס_גטה* »

בהמשך למה שכבר נאמר אז הטף הוא דגן מיוחד שלצערי לא הצליחו לגדל בארץ, זה אומר שהטף מגיע הישר מאתיופיה. לגבי התבלינים אני באה מבית אתיופי ואימי מכינה לבד את תערובת התבלינים כך שגם אני לא יודעת בוודאות מה מכניסים בתוך התערובת, אם משהו מעוניין אשמח לחקור לעומק ולחזור עם תשובה. ( אשמח גם לתת מהתערובת).
יירוס_גטה*
הודעות: 2
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 12:17

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יירוס_גטה* »

אנסה גם את הלחם וה״פנקייק״ שמופיעים פה, לעזרה נוספת אפשר לפנות אליי במייל [email protected]
אלינור_בבית*
הודעות: 92
הצטרפות: 21 פברואר 2010, 20:30
דף אישי: הדף האישי של אלינור_בבית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אלינור_בבית* »

יירוס גטה אשמח למתכונים טבעוניים של וואט (עדשים ועוד..) שאפשר לאכול עם האינג'רה.
אני הולכת להכין מחר בפעם הראשונה אינג'רה :-)
יעקב*
הודעות: 13
הצטרפות: 13 ספטמבר 2004, 22:14

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יעקב* »

שמי יעקב יש חנות אטיופית בחיפה רחוב הרצל 65 או67 ליד תכשיטי ארז .
בריג'י_נומושי*
הודעות: 432
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

במחנהיודה מוכרת חנה ב 15 לקילו

מרחוב יפו הולכים על הרחוב הפתוח הרחוב האחרון ימינה לפני אגריפס,בירידה צד ימין
פלוני_אשדוד*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 מרץ 2014, 11:21

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אשדוד* »

מצאתי קמח טף אדום וגם לבן בחנות תבלינים של אתיופים בשוק ברובע ו' באשדוד. יש גם חנות תבלינים ושאר מיני דגנים בתפזורת ליד אותו שוק, שבה מוכרים קמח טף. 15 ₪ לקילו.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לי יש טף לבן ותחינה במקום ללא ערבוב עם קמחים אחרים.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי למישהוא יש פיתרון בנוגע לתחושה שיש חול בתוך הקמח
ניפיתי אותו מספר פעמים וזה לא עזר
מה עושים?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם ידוע למישהו איפה ניתן לקנות קמח טף באזור רמת השרון / הרצליה?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הכנתי אנג׳רה ומסר ווט ובנוסף כרוב תפוחי אדמה וגזר יצא משהו משהו אין על האוכל האתיופי..
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב, אשמח לקבל מתכונים מצליחים מקמח טף וגם " ווט"
פפריקה_הונגרית*
הודעות: 999
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

הי..הי.. האמת שלא קראתי הכל. אני מכינה פנקייק כזה עם קצת שמרים ונותנת לזה לשרות איזה שעתיים וזה יוצא לחוח טעים מאוד. איך שאני שופכת את הבליחה טני זורה על זה קצת זעתר. ומגישה עם סלט ענק... זה בקושי מגיע חשולחן כי איך שהבחורים שלי עולים על ז שאני מכינה טף הם צובאים על המחבת וחוטפים כל פירור .
חברה מכינה עוגת טף משתי כוסות טף, חצי כוס דורו )ממליצה על שוקו חרובים( וחצי כוס סוכר, והחלטתי לנסות להוביף לזה מעט שמן קוקוס למעט הדביקות ולהחות שעוגה צריכה ושטח את זה בתבנית. היא צריכה כמו בראוניז ולא כמו עוגה בחושה כי אחרת זה לא נאפה טוב. מתנצלת על השגיאות. .. לא כל הטקסט נראה לי במסך... לטף עצמו אין ריח ואין טעם. מי שאמרו דחמצמץ זה בגלל ההשריה לכמה ימים. אני לא נותנת לזה לשרות. אני שמה מעט שמרים... לבריאות.
פפריקה_הונגרית*
הודעות: 999
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

אגב... ברחובות ברחוב הרצל בין הרחובות בני משה ובתיה מקוב יש קיוסק רגיל בבעלות אתיופים והיא מביאה טף.
צארינה*
הודעות: 5
הצטרפות: 27 אוקטובר 2011, 20:37

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי צארינה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום
יש לי עדכון, לרבים/רבות אולי לא יהיה זה חידוש. אבל ראיתי מזה זמן מה שניתן להשיג את קמח הטף ב'עדן טבע מרקט' באיזור הקמחים ללא גלוטן. יש של חברת 'אביב ירוק' ונדמה לי של עוד חברה נוספת שאיני זוכרת כרגע. לצערי שלא כמו במדינות מתוקנות היצרן או הספק לא ראה לנכון לצרף מתכון או שניים על גבי שקית הקמח ונראה לי שזה רעיון גדול להדפיס מתכונים על שקיות של קמחים שונים כמו טף, חומוס, עדשים וכו'. אני לפחות הייתי רוכשת את הקמחים בחו'ל ואוספת את המתכונים. נכון שהכל נמצא היום במרשתת אבל תמיד קל יותר לשאול אנשים ו/או לקנות מוצר עם הצעה לבישול/אפייה על השקית.
יפעת_הראבן*
הודעות: 1
הצטרפות: 31 דצמבר 2014, 22:52

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יפעת_הראבן* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אהלן,
ברח׳ אבוחצירא ביבנה יש חנות קטנה של שלל תבלינים ומצרכים מהמטבח האתיופי. שלמה המוכר נחמד מאוד, מסביר פנים ומסביר גם על מרכולתו למתעניינים.
אני קונה אצלו בעיקר טף אדום, אבל גם שירו ועוד הפתעות. הוא מוכר את הטף גם בגרסתו הגולמית והלא טחונה.
פעם אחת, כשקניתי טף לבן, הרגשתי שיש חול או משהו בקמח. יכול להיות שנפלתי על שק לא נקי. קניתי אצלו הרבה, וזה קרה רק פעם אחת.
אני מכינה הכול מטף, בעיקר מערבבת עם קמח לבן או מלא. לא טעים לי אינג׳רה, אז על זה ויתרתי.
אני מכינה לילדים פנקייקים עם טף וקמח לבן, יוגורט, חמאת שקדים, ביצים וקצת וניל - הגדול שלי עף על זה, וטורף כאלה גם בביה"ס לארוחת עשר.
את השירו אני מכינה עם בצל מטוגן, אבקת שירו, מים, קצת דבש ומלח, וזה יוצא טעים מאוד אבל חרפרף למדי.
אם יש למישהו מתכונים מעניינים נוספים לקמח טף - אשמח לקרוא!
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אנחנו התחלנו להכין לחם טף בזכות הילד הצליאקי שלנו, אבל לאור הדרישה קנינו מכונת לחם ועכשיו מכינים לכל המשפחה- יוצא מעולה, מעט מאד עבודה, טרי על הבוקר ונחטף מיד!
כדי לפשט את הענין אני מכינה כלי עם תערובת קמחים שממתין במקפיא...

הנה המתכון:
1 וחצי כוסות מים
2 ביצים
6 כפות שמן
1כף+1 כפית חומץ תפוחים
2כפות סוכר
1 וחצי כפיות מלח
3 כוסות קמח: 1 וחצי כוסות קמח טף (1 בהיר+ חצי כהה אפשר לגוון)
חצי כוס קמח טפיוקה, חצי כוס קמח אורז מלא וחצי כוס קונדיטור.
1 וחצי כפיות קסנטאם גאם
2 כפיות שמרים.

במכונת לחם- אנחנו משתמשים בתכנית הארוכה של קמח מלא.
במידה ומשתמשים בהשהייה- צריך להקפיד שהשמרים לא יגעו בנוזלים.
בהצלחה!!!
אתיופי_פרנג'י_זר*
הודעות: 1
הצטרפות: 17 אפריל 2015, 09:10

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אתיופי_פרנג'י_זר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי, אני גר באתיופיה, היום אנסה להכין לחם טף אבל פשוט, אולי אערבב עם קמח שיפון שיש לי אבל בטח לא טפיוקה, קמח אורז או קונדיטור שיכול לחלום רק מה זה. מבטיח לדווח בהמשך איך יצא
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איפה קונים קמח טף בת"א ?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מנ זה קמח קונדיטור? למה צריך את זה, חשבתי לגלות כאן מתכון של של מאפנס עם תערובת למדל דלקווקר של כוסמין של קמח שקדים ושיצא פריך ולא דחוס כמו כביש יש מתכון בטוח כזה
גבריאלה*
הודעות: 6
הצטרפות: 13 אוגוסט 2007, 19:27

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי גבריאלה* »

בחיפה יש חנות בבעלות יוצאי אטיופיה ברחוב החלוץ, מאוד קרוב לשוק, בצד של השוק, לכוון מערב (ימינה כשיוצאים מהשוק). יש שם הכל כולל טף.
נטורופטית נתנה לי הוראות ל״פנקייק״ טף: לקמח טף מוסיפים קמח אורז או כוסמת ביחס בערך של 2-1. מוסיפים קצת שמן זית, מלח, וזעתר או אורגנו, ומוסיפים מים עד לקבלת בלילה נוזלית. יוצקים למחבת מחומם נונ-סטיק ומבשלים עד שאפשר להפוך את ה״פנקייק״ מבלי שהוא יישבר, ומבשלים בצד השני עוד כ-5 דקות. זה כל כך טעים! אוכלת את זה עם נבטים וחומוס שמוכן ביתי עם הרבה טחינה ומיץ לימון, או סלט ועדשים שיש בהם שמן זית או טחינה. זאת הארוחת בוקר שאני הכי אוהבת, והיא כל כך מזינה.
האם יש למישהי או מישהו מתכון לאפית ״״לחם״ ללא גלוטן וללא שמרים שעשוי מטף?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני עושה לחם טף באופה לחם. הלחם מתאים לצליאקים ומכיוון שיש לי שניים כאלה אנחנו מעדיפים שיאכלו לחמים ביתיים מאשר התעשייתיים.
היחס בין קמח הטף לקמחים אחרים יכול להגיע עד 50-60% ולא יהיה לזה מרקם חולי - לטף עצמו מרקם של חול ואין מה לעשות אבל אני מערבבת עם קמח קינואה וקמח שר (שעשוי מתירס ותורמוס) ביחס הנ"ל (500 ג' קמח+500 מ"ל מים - 2 כפות שמן+ כפית מלח 2 כפות זרעי פשתן טחונים, לשמרים אני מוסיפה כפית סילאן ומתפיחה אותם במעט מים ורק אז מוסיפה) ערבוב הקמחים הנ"ל מבטיח כמות גבוה של ברזל מהטף והקינואה ומרקם רך ונעים מעמילן התירס.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני קניתי בקריית משה ב 9 ש״ח לקג, במרכז המסחרי לייד ביהס היסודי
זיוון*
הודעות: 1
הצטרפות: 05 ספטמבר 2015, 22:28

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי זיוון* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש למישהו המלצה איפה אפשר להשיג את קמח הטף בתל אביב במחיר סביר ? (בניצת הדובדבן זה עולה 25 ש"ח ל400 גרם)
לחם_טף*
הודעות: 1
הצטרפות: 07 אוקטובר 2015, 23:16

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי לחם_טף* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אהלן לכולם
אישתי האהובה ליאורה מכינה לחם 100%טף ללא גלוטן Gluten-free teff bread
מוזמנים ליצור קשר
0524770941
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

המתכון של פלונית אלמונית הנו מצויין,(ערבוב של כפות קמח טוף,ביצה, מעט מלח,ומים)אך במקום לטגן במחבת,ניסיתי לאפות את הבלילה בתנור,על נייר פרגמנט בתוך תבנית.יוצא נפלא,כעין פיתה שטוחה.אני חוצה אותה,ומכניסה מילוי.(הבוקר השתמשתי באבוקדו מרוסק).
פלוני_חקלאי*
הודעות: 1
הצטרפות: 29 נובמבר 2015, 21:48

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_חקלאי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם
אנו התחלנו לגדל טף לבן. כיום אצל חברה אתיופים שמקפידים לטחון בצורה טובה.
יוצא טוב מאוד. נקי .
אם מישהו רוצה באזור הדרום 086800423
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אין דבר כזה לגדל טף פה בארץ. האקלים והאדמה בישראל לא מתאימים לגידול הטף, ולכן הוא גודל סתם כעשב ולא כמו דגן הטף באתיופיה.
יש מלא חנויות אתיופית בארץ לקנות בהם, והתחילו למכור גם בחלק מהסופרים, במחלקת הטבע/ הבריאות. בשופר-סל למשל ראיתי פעם אחת.
מאד בריא ושווה לכל כיס!
יהודית*
הודעות: 52
הצטרפות: 25 נובמבר 2003, 16:15

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יהודית* »

אני מערבת שתי כפות לא גדושות של קמח טף,מעט שמן זית,מעט מלח,פלפל שחור,ומים,לבלילה,(כמו לפנקייק),משטחת על נייר פרגמנט,ואופה בתנור.יוצאת מעין פיתה דקה,אחרי שמתקרר,ניתן ממש לקלף אותה מהנייר,ולמרוח עליה כל ממרח רצוי.
אתיופית_זאת_אני*
הודעות: 3
הצטרפות: 15 דצמבר 2015, 12:39

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אתיופית_זאת_אני* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למי שמעוניין לקנות את האינג'רה) בעלות של 50 ש"ח לאנג'רה גדולה טעימה ובריאה בתוספת רטבים...מוזמן להגיב פה בקישור...תודה והמשך יום טוב!!!
דידי*
הודעות: 64
הצטרפות: 28 אפריל 2004, 13:59

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי דידי* »

אתיופית זאת אני, היכן ניתן לקנות?

הקישור לא עלה, את יכולה לנסות להעלות אותו שוב ?
אתיופית_זאת_אני*
הודעות: 3
הצטרפות: 15 דצמבר 2015, 12:39

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אתיופית_זאת_אני* »

אני עצמאית אז אם תרצה אתה מוזמן
אתיופית_זאת_אני*
הודעות: 3
הצטרפות: 15 דצמבר 2015, 12:39

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי אתיופית_זאת_אני* »

למי שלא ידע ממה עשוי האנג'רה של אמא שלי ...."מטף" -מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. בנוסף לכך הטף נטול גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק ולמתנזרים מגלוטן. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר, ולכן הטף מתאים גם לטבעונים הנמנעים ממזון שמקורו בבעלי חיים. בשל יתרונותיו התזונתיים נעשה שימוש בטף גם בתעשיית חטיפי האנרגיה.
ואת זה אמא שלי מכינה ..
טלי*
הודעות: 566
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי טלי* »

קניתי בניצת הדובדבן קמח טף בהיר. של חברת אביב ירוק יש להם גם אתר באינטרנט . עכשיו יש הנחה של 20 אחוז. שקית של 400 גרם עלתה 20 שח
שרה.*
הודעות: 2
הצטרפות: 28 דצמבר 2015, 12:45

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי שרה.* »

מדהים.אני אתיופית מבטן ומלידה.50 שחלאינגרה זה פשוט סחיטה לשמה.
לפני שבוע בערך הכנתי קרקרים לילדים שלי ולי כמובן ויצא נפלא ממש.מומלץ.השבוע אני אכין אנגרה מוזמנים:)
שרה.*
הודעות: 2
הצטרפות: 28 דצמבר 2015, 12:45

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי שרה.* »

דבר נוסף.עדיף לקנות אתל אתיופים כי הטריות שםיותר גבוהה בשונה מחנויות טבע וגם יותר זול.חייבים לנפות כי זה מתליע ממש בקלות.אפשר לקנות לנפות ולשמור בקירור.
פ_חגית*
הודעות: 1
הצטרפות: 14 ינואר 2016, 21:20

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פ_חגית* »

שלום לכם מחפשת בנרות מתכון אינג׳ירה אבל בלי החמיצות. לא אוהבים את הטעם הכל כך חמוץ. יש אופציה להכין ?
יובל*
הודעות: 172
הצטרפות: 29 מאי 2003, 17:46

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי יובל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כן אפשר בלי חמיצות ברגע שאת עושה
את הבלילה עם הקמח במקום שלושה ימים
ליום וחצי יומים גג
פלוני_אלמונית_איילה*
הודעות: 2
הצטרפות: 29 פברואר 2016, 08:56

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_איילה* »

שלום לעידכון בשלום פלאפל בירושלים מוכרים בימי שישי לחוח מטף ומכוסמין טעים מאוד ללא חמיצות שווה טרי קניתי כמה וזה החזיק מעמד יומיים אבל זה רק בסניף ברחוב בצלאל
מגי*
הודעות: 10
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 13:43

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי מגי* »

שלום לכולם
איפה ניתן לקנות קמח טף ברמת גן?
תודה לעוני
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים מקמח טף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה לכולם המתכונים נשמעים טוב אנסה , בני צליאקי ואנו משתדלים לאכול אוכל בריא נשמע נפלא.
אשמח לקבל מתכון של קרייקרים.
תודה נעמי
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”