עזרה בענייני בשר

יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

גם בארץ הפרות לבשר ניזונות מעשב חלק ניכר מחייהן (אבל מפוטמות לקראת הסוף). הן רועות להן סביבנו בפסטורליה של הרי הגליל והגולן.
החיים הקשים באמת הן של הפרות לחלב.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי יעלי_לה »

גם בארץ הפרות לבשר ניזונות מעשב חלק ניכר מחייהן (אבל מפוטמות לקראת הסוף). הן רועות להן סביבנו בפסטורליה של הרי הגליל והגולן.
אני חושבת שמקובל להשלים להן בתערובת בשוטף.
תפוח_אדמה*
הודעות: 1235
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לא כולן. יש גם עגלים של חלב שגדלים ברפתות ונמכרים לשחיטה.
פלונה*
הודעות: 134
הצטרפות: 10 אוקטובר 2003, 00:28

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלונה* »

גם בארץ הפרות לבשר ניזונות מעשב חלק ניכר מחייהן
השאלה היא איך אנחנו יודעים שהבשר שקנינו רעה במרעה או רבץ ברפת, במיוחד בקשר לגידול בארץ. תנובה ודבאח לא ממש מודיעים לנו על האריזה. הקצביות בטח שלא.
כשאני קונה בשר קפוא שמיוצר באורוגוואי (בכל סופר במקפיא), אני יכולה להניח בוודאות כמעט מלאה שהוא רעה בחוץ ואכל עשב כי יש תמיד עשב ולמה לבזבז כסף על תערובת.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כשאני קונה בשר קפוא שמיוצר באורוגוואי (בכל סופר במקפיא)
את מתכוונת שכל בשר קפוא מיוצר באורוגוואי או שכן יהיה כתוב על האריזה איפה זה מיוצר. (אני לא זוכרת)

אולי כהמשך לעזרה עם הבשר. האם אפשר רעיונות איזה בשר באמת לקנות בארץ?
החל מחברה משווקת, דרך חלקים מסויימים , ודרכי הכנה של בשר וחלקיו. אצלי יש בעיקר בשר טחון שאני קונה טחון וקציצות, אבל הייתי רוצה עוד דרכים
האם זה בהכרח המון עבודה?
פלונה*
הודעות: 134
הצטרפות: 10 אוקטובר 2003, 00:28

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלונה* »

את מתכוונת שכל בשר קפוא מיוצר באורוגוואי או שכן יהיה כתוב על האריזה איפה זה מיוצר
יהיה כתוב על המדבקה של המוצר. בכל מקרה, כל מדינה דרום אמריקאית זה מוצלח יותר מאשר כאן.

אולי כהמשך לעזרה עם הבשר. האם אפשר רעיונות איזה בשר באמת לקנות בארץ?
שאלה קשה. את שומרת כשרות? אם לא, אז אולי עדיף בטיב-טעם או קשת טעמים. תכנסי אליהם פעם ותשאלי מאיפה הבשר, האם הוא עבר טקסי כשרות וכו'. כשאני קונה טרי אז רק אצלם או באטליזים ערבים באזור שלי.
לגבי הכנת בשר, יש גם פה וגם בכל רחבי האינטרנט אלפי מתכונים. מה הבעיה לקרוא ולהחליט אם זה קל או קשה לך?
לגבי זמן עבודה, דווקא בשר טחון דורש ממני הכי הרבה זמן. גולש או חמין זה צ'יק צ'ק ורק הבישול לוקח הרבה זמן אבל למי אכפת?
אישה_במסע*
הודעות: 5515
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אישה_במסע* »

האם זה בהכרח המון עבודה?
לא, זה לא. אחד התבשילים האהובים עליי כולל לקחת את הבשר ולחתוך לחתיכות יחסית קטנות (אפשר לקנות חתוך כבר, בשר לתבשיל קדרה), לחתוך בצל, לטגן בסיר גדול, להוסיף את הבשר, לטגן גם אותו זמן מה, להוסיף מים, לבשל הרבה זמן - שעה, שעה וחצי, להוסיף תפוחי אדמה וכל ירק שבא ך ונראה לך מתאים, לחכות שתפוחי האדמה יתבשלו, ולאכול.
פחות עבודה מקציצות, לדעתי.

האם אפשר רעיונות איזה בשר באמת לקנות בארץ?
תיאורטית, עדיף לקנות מחוות עשתורת או שאר מקומות בהם אפשר לקנות בשר אוכל עשב (ואורגני).

מעשית, אני קונה בסופר הקרוב לביתי... קונה כשאפר בשר מארגנטינה או שאר מקומות שהאקלים שלהם הוא כזה שרוב הסיכויים שלא האכילו את הבקר תערובת אלא נתנו לו לרעות, נותנת עדיפות לבשר טרי, ובעיקר קונה מה שבמבצע וזול מספיק. בשר זה יקר נורא...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה על התשובות
חיפשתי קצת בסופר. מצאתי רק קוביות בשר לגולש שמוספים להם מים ותוספים. וכל בשר אחר חתוך גם כן. כן מצאתי חתיכות בשר גדולות מיובאות מארגנטינה. אנסה את זה. קיבלתי מתכון קצת מסובך. מתלבטת אם לא פשוט לחתוך חלקית ולבשל הרבה זמן במים ואחר כך לחתוך קטן ולהוסיף ירקות. אני כן רוצה שיצליח ולא יצא לי בטעם של נעל.
אגב, אשמח עדיין להמלצות על חלקים מסויימים ודרכי הכנה מסויימות.
לא מצאתי עצמות מלבד רגלי עגל, וזה לא היה מאוד זול. (אבל היה נראה מגעיל)

ואני כן שומרת כשרות ולא גרה בתל אביב או באזור
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אה, מה שקניתי בסוף היה חתיכה גדולה שכתוב עליה ללא תוספת מים ופוספטים
פלונה*
הודעות: 134
הצטרפות: 10 אוקטובר 2003, 00:28

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלונה* »

מה שקניתי בסוף היה חתיכה גדולה שכתוב עליה ללא תוספת מים ופוספטים
קנית קפוא או טרי? את יודעת איזה חלק של הבקר קנית?
מתלבטת אם לא פשוט לחתוך חלקית ולבשל הרבה זמן במים ואחר כך לחתוך קטן ולהוסיף ירקות. אני כן רוצה שיצליח ולא יצא לי בטעם של נעל.
אני מבשלת מראש עם כל נותני הטעם (ירקות, תבלינים). לקדרת בשר פשוטה אני חותכת את הבשר לחתיכות של 3X3, משחימה בסיר עם קצת שמן, מוציאה לצלחת, מכניסה לסיר בצל קצוץ ומטגנת עם הבשר שנדבק לתחתית, מוסיפה גזר, סלרי, שום (הכל קצוץ) לכמה דקות טיגון, מוסיפה תבלינים, רסק עגבניות, מחזירה את הבשר, שופכת נוזלים עד לגובה התכולה (מים, יין, מרק) ואחרי רתיחה קצרה מקטינה את האש לחום נמוך אבל שיבעבע טיפה. סוגרת את המכסה וכל שעה נותנת עירבוב ורואה אם צריך להוסיף עוד מים או לא. אחרי שעתיים וחצי-שלוש זה אמור להיות מוכן ורך.
שליחת תגובה

חזור אל “מידע על מזונות ספציפיים”