שאלות ותשובות בנושא תזונה

אנונימי

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אנונימי »

דף לעריכה ול{{}}פירוק לגורמים

ראו גם:
שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים
שאלות ותשובות בנושא תזונה בהריון
שאלות ותשובות בנושא תזונת פעוטות
איזה צד פונה לאוכל בנייר אלומיניום?

פלוני אלמונית (2005-08-06T13:02:04):
תסלחו לי על הבורות
הייתי רוצה לדעת כאשר משתמשים בנייר כסף
איזה צד צריך להיות חשוף למזון, המבריק או הלא מבריק?
במבי ק (2005-08-17T12:59:08):
_הייתי רוצה לדעת כאשר משתמשים בנייר כסף
איזה צד צריך להיות חשוף למזון,המבריק או הלא מבריק_

המבריק בצד שפונה לאוכל. זה קשור לכך שגלי החום חוזרים (או הקרניים או איך שקוראים לזה בפיזיקה) וככל שזה יותר כמו מראה, זה חוזר ביעילות רבה יותר.
ענת*
הודעות: 570
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ענת* »

אני אוהבת לאפות עוגות (וכמובן לאכול אותן). האם כדאי להשתמש בקמח מלא? האם לעוגה יהיה טעם אחר בשימוש בקמח מלא?
תמר_ס*
הודעות: 1392
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמר_ס* »

גרעיני פשתן לא טחונים-אפשר לשמור לא במקרר?
הדס*
הודעות: 285
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הדס* »

אני מעונינת לעשות יום או יומיים של צום מיצים. הייתי רוצה לדעת כיצד (איזה מיצים, מתי לשתות וכמה). תודה
גליה*
הודעות: 64
הצטרפות: 16 יוני 2004, 23:06

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי גליה* »

יש למישהו/י רעיון לתחליף לאבוקדו בתפריט, תפריט הבוקר שלי מבוסס על רבע אבוקדו, ביצה, 5 זיתים, כף גבינת עיזים, חסה, סלט, שמן זית, אני מאוד אוהבת אבוקדו, אבל לאחרונה קשה למצוא אבוקדו טעים בסופר ואין לי זמן להגיע לחנויות מזון אורגני. יש הצעות????
אמא_בבית*
הודעות: 1078
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_בבית* »

שלום ורד, לאור הכמויות העצומות של חרובים בסביבה שלנו, חשבנו להכין מהם אבקה או ממרח שוקולד חרובים. נשמח מאד למתכון. (יכול להיות גם ארוך ומייגע) תודה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אהבתי את הרעיון לאכול גרעיני שומשום מלא ופישתן. אני אוכלת אותם כמו שהם, לועסת הרבה, שיטחנו עם השיניים. הבעיה שלי שהשומשום שקניתי לא מנופה טוב. יש למישהוא ניסיון בניפוי? האם מספיק לקנות מסננת ועם כן איזה, איזה גודל חורים ואיפה? טכניקת ניפוי אחרת?
וזוית אחרת של אותה שאלה: יש המלצות לחברה שמוכרת שומשום מלא מנופה היטב?
תודה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ולי אמרו שאם אוכלים את הפשתן לא טחון אז הוא לא ממש מועיל...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום ורד

אני מאוד רוצה לשנות את התזונה
זה התחיל מזה ששבוע נאלצתי לאכול בחוץ אוכל מהיר עקב מעבר דירה וכך והופיעו לי פצעי בגרות.(בגיל 28)
ואז הבנתי את הקשר ההדוק בין תזונה למצב העור.
אני הרבה מרגישה כבדה סובלת מגזים ועייפות ורוצה לעשות שינוי משמעותי אבל גיליתי שיש כל כך הרבה שיטות ודעות מה מותר\ אסור מה משלבים עם מה

האם יש איזה דיסיפלינה פשוטה, קלה לביצוע שאוכל לאמץ ולדעת שאני מספקת את כל מה שצריך לגוף בלי להזיק??
להרגיש שבעה ולא כבדה, להפתר מהגזים וחזור לחיוניות?
יושי_י*
הודעות: 117
הצטרפות: 27 דצמבר 2004, 09:54
דף אישי: הדף האישי של יושי_י*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יושי_י* »

מוסיפה על שאלתה של א-ילת , האם אכן מוצרי חלב הם מקור לסידן? ביתי כמעט ואינה נוגעת בדברי חלב ולעיתים אני חוששת שייתכן וחסר לה מקור לסידן, ומהם המקורות האלטרנטיבים לו
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

איזה מזונות נחשבים עתירי ברזל ?
אורה*
הודעות: 83
הצטרפות: 27 יוני 2005, 09:22

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורה* »

האם לעוגה יהיה טעם אחר בשימוש בקמח מלא?
העוגה יוצאת קצת כבדה עם קמח מלא ולכן צריך להפחית מעט מכמות הקמח המלא
מחשבות*
הודעות: 481
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מחשבות* »

שלום ורד,
שאלה על הערכות מראש בבקשה:
קורה שיש לי פרץ של זמן ומוטיבציה, ואני רוצה להכין הרבה אוכל קדימה. נשאלת השאלה מה להכין כך שיוכל להישמר - בפריזר, בקופסאות אטומות וכד'. אני מעוניינת, כמובן, שהערך התזונתי יישמר עם המזון עצמי :-)
למשל: לחמים, עוגות ועוגיות, מרקים, פשטידות וכד'.
ועוד: האם מומלץ לשמור עשבי תבלין בפריזר? אני קונה צרורות שלמים ויקרים (אורגני) ומשתמשת אך מעט בכל פעם.
תודה רבה!
{@
תולעת_חיים*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:43

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תולעת_חיים* »

ורד שלום
אתמול הכנתי לאפרוחית, בת 11 חודש, דייסת קוואקר והוספתי תערובת בייתית שהכנתי (בעקבות כל מה שכתבת כאן
ובקישורים שנתת) מאגוזי ברזיל, אגוזי מלך, תמרים, צימוקים, טחינה אורגנית משומשום מלא בקיצור מכל טוב
וערבבתי הכל יחד <עד כאן האינפורמציה (-;>
שאלתי היא: האם בכלל מותר לתת לאפרוחית בגלל גילה לאכול את התערובת הזו (כמובן שטחנתי את זה בלי סוף עד לקבלת מחית) ואיך לשמור על טריות התערובת ??? במקפיא ??? האם במקפיא לא "ילכו לאיבוד" הוויטמינים ????

תודה מראש @}
תזונה_בחודש_שלישי*
הודעות: 1
הצטרפות: 05 ינואר 2006, 13:55

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תזונה_בחודש_שלישי* »

אולי זה לא המקום הכי מתאים אבל חיפשתי בדפים אחרים ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אני בחודש שלישי והפנים שלי פורחות כמו בגיל ההתבגרות. אני די בטוחה שזה קשור לתזונה כי התזונה שלי "התקלקלה" בעקבות סימפטומים שונים של ההיריון (בחילות, ריחות, דחייה ממזונות מסוימים). אבל יש גם גורמים נוספים - יש לי עור פנים מעורב והרבה פעמים לפני המחזור הופיעו לי מעט חצ'קונים כך שכנראה יש גם השפעה הורמונלית. סיבה נוספת שחשבתי עליה היא ויטמין או מינרל מסוים שחסר לי בגוף כתוצאה מההיריון. אני צמחונית וגם לא אוכלת כמעט מוצרי חלב וביצים, לא היתה עם זה שום בעיה קודם וגם הבדיקות בסדר (אני לוקחת B12). אשמח לכל מחשבה מכוונת, רעיון וייעוץ. תודה.
ארץ_נהדרת*
הודעות: 156
הצטרפות: 12 יולי 2004, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ארץ_נהדרת*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ארץ_נהדרת* »

ורד שלום,
הבנתי שאני סובלת ממה שנקרא צרבת בתקופה האחרונה. סופסופ יש לזה שם. רציתי לדעת אם תוכלי לאמר לי מאלו מזונות כדאי לי להימנע. המון תודה
תמר_א*
הודעות: 282
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמר_א* »

הי ורד, מה דעתך על ירקות קפואים (סנפרוסט)? יש להם איזשהו ערך תזונתי?
יעלי_קופצת_למים*
הודעות: 23
הצטרפות: 15 פברואר 2006, 11:32
דף אישי: הדף האישי של יעלי_קופצת_למים*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_קופצת_למים* »

ורד הי,
ביתי בת השנה + ארבע נחשפה לצערי לבמבה, ומאז היא מבקשת במבה.
לפי מה שכתוב על העטיפה , יש בבמבה שומן רווי.
האם ממש כדאי להמנע?
האם יש "תחליף" ? אולי שלווה? (אני מתכוונת למאכל :-) )
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא רק שומן רווי יש בבמבה ;-)
תראי, זה בסדר מדיי פעם, אבל לא כל הייתי נותנת כל יום ו/או כמה פעמים ביום. זה מוצר מאד מעובד שכל קשר בינו לבין התירס והבוטנים המקוריים נשכח כבר...
שלווה זו אופציה טובה לחטיף, אם יכ זה יותר בכיוון המלוח. לא כולם בעניין.
יש גם פריכיות אורז ו/או דגנים אחרים, בייגלה מקמח מלא של "בייגל ובייגל" (כן, יודעת גם בו יש כל מיני דברים אחרים, אבל בכ"ז...) והם שינו מתכון לאחרונה ועברו לאפייה במקום טיגון שזה גם משמעותי
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

תודה ורד. <איך זכיתי לתשובה מהירה!!!!!!>

מה לגבי אגוזים וזרעים למיניהם, אם הם נאפים בחום 180 מעלות, האם ערכם הלך לאיבוד?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ככה זה כשיש לי זמן ;-)
לא הולך לאיבוד, כמובן, אבל מאידך זה לא משאיר אותם 100% בריאים. כי העניין האו בהתחמצנות השמנים.
אז כן, מדיי פעם לחם עם...עוגיות ועוגות עם...
אבל בשוטף- אגוזים וזרעים לא קלויים כהה as is, בסלט, מעל תבשילים ובנשנושים.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

ממליצה להוסיף אותם רק בסוף הבישול/ מרק, ממש לפני או אפילו אחרי שסוגרים את האש
עם מרק יש בעיה - אם הכמות גדולה ולא אוכלים הכל אז מחממים אותו שוב ושוב.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אפשר לחמם בסיר קטן, כל פעם כמות לפי מספר המנות הדרושות. חבל לחמם בכל פעם את כל הסיר הגדול.
זו דעתי, לפחות, כן?
גם מבחינת הערכים התזונתיים של מה שמכיל המרק. אם בכל פעם תחממי הכל ותקררי ושוב ושוב, כך כמה פעמים, זה בהכרח יפגע בערכים....
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא יודעת אם זה הדף המתאים (אם מישהו חושב שאחר מתאים יותא, מוזמן להעביר). אם ברזל נספג הכי טוב עם ויטמין C, למה בתוספי הברזל שבאים בצורת טבליות / קפסולות וכו' וכו' לא מכניסים ויטמין C? אאל"ט, בדרך כלל זה בא לבד או עם חומצה פולית או כמולטי, אבל לא פשוט ברזל + ויטמין C. אני מניחה שיש סיבה... וסקרנית לדעת מהי.
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

anybody?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אולי כדי שתקני גם וגם? :-D
לא יודעת, באמת. בטבע, כפי שכבר כתבתי, זה הרבה פעמים כן כך.
מעלה עכשיו השערה שאולי זה קשור לעניין החומציות-בסיסיות. אולי קשה להפיק או להחזיק את 2 החומרים יחדיו לאורך זמן :-S לא יודעת....
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רותם_ד* »

שלום ורד
את מוכנה לתת מידע וחוות דעת לגבי שמרי בירה?
הבן שלי נורא אוהב. מנשנש את זה בכפית, והסנדביץ' המועדף עליו זה פיתה עם חמאה ושמרי בירה.
יש בעיה של מינון מוגזם?
תודה.
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה ורד,
ז"א שאם מצאתי תוסף ברזל שבא יחד עם ויטמין C, לא צריך לחשוד בו שהוא לא טוב? (אני חשדנית לגביו כי הוא יקר, ולא בא לי להוציא עליו מלא כסף ובסוף שיתברר שזה בעצם לא טוב ששניהם באים יחד או משהו כזה...)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא הייתי חושדת, אבל כן משווה מחירים ל-כמה זה לקנות את שניהם בנפרד....

לגבי שמרי בירה, דיעותיי השתנו לגביהם במהלך השנים. בתחילה מאד אהבתי ואח"כ הבנתי שהדרך שבה מפיקים אותם היא לא איי-איי-איי (לא יודעת בדיוק בדיוק איך, אבל הבנתי שהתהליך אינו הכי טבעי בעולם).
מה יש בהם? הרבה ויטמיני B (לא 12-B כפי שנוהגים לחשוב), מינרלים למיניהם.
יש הרבה מידע על זה ברשת, אם זה מעניין אותך.
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי רותם_ד* »

תודה רבה!
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

לגבי שמרי בירה,
יש ממרח שנקרא "מרמייט" שעשוי משמרי בירה (אאל"ט), ויש שאוהבים אותו מאוד.
לדעתי הבעייתיות היחידה יכולה להיות במער' העיכול - שמרים יכולים להוביל לבעיות גזים או התפתחות של מיקרואורגניזם פחות חיוביים במעי. שווה לבדוק את הכיוון הזה.
אולי לאזן עם מיקוביוטיקה.
מוניקה_וברי*
הודעות: 19
הצטרפות: 01 יולי 2005, 15:56
דף אישי: הדף האישי של מוניקה_וברי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מוניקה_וברי* »

שאלה חשובה-האם חייבים לבשל קוואקר (רגיל/מלא/אורגני- לא מהיר הכנה) או שמספיק לשפוך עליו מים רותחים ואח"כ לטחון לצורך הכנת דיסה לזאטוט? השאלה נובעת ממידע לא בדוק בענין חומרים מעכבי גדילה בקוואקר לא מבושל.
מרדיק*
הודעות: 16
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מרדיק* »

סירופ מייפל טהור זה כמו סוכר מבחינת הנזקים? או שיש לו ערך תזונתי יותר גבוה?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מוניקה, לא צריכה להיות כל בעיה במה שתארת. יש אנשים שאוכלים קוואקר as is ואפשר גם לבשל. וכמובן כל מה שבאמצע.
לא ידוע לי על החומרים מעכבי הגדילה :-|

סירופ מייפל אכן מכיל בעיקר סוכר. את יכולה לראות פה מעט מינרלים ובעיקר פחמימות(=סוכרים במקרה זה).
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

ורד, האם מדובר שם על מייפל טהור ?
ברור לי לפי המתיקות שיש בו הרבה סוכר אבל האם אינו עדיף על פני סוכר כממתיק?
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

והשאלה שלשמה נכנסתי לדף:
יכול להיות שעדשים כתומים לא התרככו בבישול בגלל השריית יתר ו/או השרייה במקרר? (או אולי רעיון אחרבכלל)
בד"כ הם מתפרקים לי לגמרי. אותה שאלה לגבי מש
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

נראה לי שמדובר שם על מייפל טהור.
לגבי ההמתקה והאם עדיף סוכר- מאחר וזהו מוצר טבעי יותר (המייפל הטהור) אולי הוא קצת עדיף. לא בטוחה שממש בהרבה. לשיקולך, כמובן, כי יש את עניין המחיר והטעם השונה וזה לא מתאים לכל שימוש.... :-S
לגבי העדשים האדומים- לא נתקלתי בתופעה שכזו. אם יש "השריית יתר" הם פשוט ינבטו... אולי זה קשור למקרר באמת. נסי את אותם עדשים ללא השרייה, או עם מעט <ורד לא משרה בכלל עדשים אדומים. לְמה? הם מתבשלים כ"כ מהר....<
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

אותם עדשים ללא השרייה עבדו מצויין.
לא התכוונתי להשרות רק שטפתי אותם ובסוף לא יצא לי לבשל אותם באותו יום אז הם חיכו כך לילה אחד במקרר
וזו היתה התוצאה :-/
פיצה_והתוספות*
הודעות: 629
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

הי ורד!
אני לא יודעת אם ראית את ההודעה שלי לגבי השריה במים של פירות וירקות לא אורגניים במשך שעה. אמרו לי שחומרי הריסוס מסיסים במים ושע"י ההשריה אפשר לסלק אותם. זה לא הופך אותם לאורגניים בוודאי, השאלה אם זה באמת תורם משהו?
תודה!
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

לא כ"כ בטוחה. עד כמה שידוע לי הרבה מהחומרים חודרים ישירות לפרי/ירק עם תהליך ההשקייה.
לא נשמע לי הגיוני שזה "יירד" בהשרייה.
אמא_בהלם*
הודעות: 216
הצטרפות: 08 אוקטובר 2005, 17:35
דף אישי: הדף האישי של אמא_בהלם*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_בהלם* »

התחלתי לתת לבן שלי לטעום מוצקים - במשך השבעויים וחצי האחרונים הוא ניסה גזר סלרי תפוח קינואה דלעת קישוא
ממצב של ארבעה קקי לפחות (אם לא יותר) ביום - עכשיו הוא עושה בערך פעם ביומים
היה לנו ערב אחד של המון המון שלשלול צהוב
הוא בן שבעה וחצי חודשים ויונק בלבד מאז ומתמיד
האם להפסיק לתת לו מוצקים ? האם זה אומר שהוא עוד לא מוכן?
בנוסף הקקי שיוצא לו נראה לפעמים בדיוק כמו מה שהוא אכל קודם - כלומר נראה שלמחית הגזר לא קרה כלום בזמן שהייתה בקיבה והיא פשוט יצאה החוצה באותו מצב צבירה - האם זה יכול להצביע על חוסר מוכנות של הקיבה לקבל משהו אחר לבד מחלב אם?
תודה
ממני הנלחצת לאיטה
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

חשוב לנסות לאט ובקצב שלו.
לתת לגוף שלו להגיב ולהתקדם לפי התגובות שלו.
עצירות, בעיות עם יציאות וכו'- יכול להעיד על קצב מהיר מדיי, או מזון שלא מתאים לו כרגע.
היציאות ישתנו- אין ספק בזה, מערכת העיכול שלו מתמודדת עם סוג אחר של מזון, אז הגיוני.
בתחילה בהחלט יכול לקחת זמן מה בו הדברים ייצאו כפי שנכנסו, לכן חשוב להקפיד על קצב איטי ולא להתלהב מהר. מערכת העיכול לומדת את המזון החדש וייקח לה זמן להגיבס אליו, לעכל אותו בשלמות וכו'. זה תהליך.
תמיד, תמיד אפשר לחזור אחורנית בתהליך עד להנקה מלאה או לשלב בו המצב היה מאוזן יותר. גם בשלבים מאוחרים יותר של התהליך.
בהצלחה!
ראי גם מעבר למזון מוצק
אמא_אום*
הודעות: 90
הצטרפות: 15 מרץ 2006, 09:24
דף אישי: הדף האישי של אמא_אום*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_אום* »

חשבתי לשאול כאן - אולי מישהו מכיר..
קיבלתי מתנה צנצנת עם פטריה (שנראית קצת כמו פרחי כרובית) שהופכת חלב למשקה שמאוד מזכיר רוויון בתוך יום-יומיים. נאמר לי שהיא נקראית פטריה טיבטית.
מישהו מכיר? יכול לספר לי איך בדיוק להשתמש ולמה היא טובה?
תודה
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

שאלה לגבי מרק עוף:
האם כדאי להרתיח קודם את הבשר על מנת לנקות אותו, או שככה זורקים את התינוק יחד עם המים?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

נראה לי שיש גישות שונות להכנת מרק עוף :-S
יש את אלו שמרתיחים קודם ומורידים את העור וכו'.
אני לא אוהבת סיבוכים ושמה הכל ביחד :-)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

או, גם אני רוצה לדעת על הפטריה הטיבטית!
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

או, גם אני רוצה לדעת על הפטריה הטיבטית!
אני לא יודעת על פטריות טיבטיות, אבל אני יודעת להכין יוגורט, מחלב ומתרבית (יוגורט אחר) תוך יום יומיים, אם זה עוזר :-)
אני עשיתי לפי המתכון של חוות פיאסקו ויצא מצויין.
הערסית_מהשכונה*
הודעות: 708
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

מה צריכה ליהיות התזונה לקראת הריון (יללה יללה לא רוצה להגיע המניאק)לאישה ולגבר?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מה עוד לא ShowDoc]קראת? Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=282
תולעת_חיים*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:43

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תולעת_חיים* »

ורד שלום, רציתי לדעת: אני מנסה לרדת במשקל ולפיכך לאכול אוכל בריא ו"רזה" והתינוקת הקטנה שלי בת שנה ושלוש
חודשים אני רוצה להכין אוכל בריא בעל ערך קלורי גבוהה כדי שתעלה במשקל ותתפתח, אז ....א. אם אני מכינה לה,למשל,
לארוחת ערב ארוחה "דיאטטית" משומרי משקל, לדוגמא פשטידה דיאטטית או סלט וכיוצ'ב זה עלול לפגוע בהתפתחות שלה
ב. אשמח לרעיונות לאיך לשלב בין התפריט שלה ושלי בלי לעמוד שעות במטבח ולרעיונות בכלל לארוחות.

תודה מראש.
מים_שקטים*
הודעות: 429
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מים_שקטים* »

ורד שלום,
רציתי לדעת, אני חוזרת לעבודה לחצי יום. הקטן שלי בן 8.5 חודשים. עדיין לא אוכל מוצקים. אם אני אתן לו חלב שקדים במהלך העדרי זה יספק אותו מבחינה תזונתית? זה יוצא 2 ארוחות.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

גם לי יש שאלה - קיבלתי במתנה חפיסה של כמוסות ספירולינה וחפיסה של כמוסות אסאי. מה זה? בשביל מה זה טוב? האם ניתן לקחת בהנקה?
הצעת_הגשה*
הודעות: 2
הצטרפות: 07 מאי 2006, 12:54

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הצעת_הגשה* »

עדיין לא אוכל מוצקים. אם אני אתן לו חלב שקדים
תחליפי חלב טבעיים
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

תולעת, לא הייתי מערבת אותה בענייני המשקל שלך. חשוב שהיא תקבל אוכל מזין ולא נטול ודיאטטי!
אשמח לתת לך ייעוץ יותר פרטני, זה ממש לא לפה (אני בדפבית).

מים שקטים למה עדיין לא אוכל מוצקים ? כי אם הוא עוד לא בעניין, הייתי מכבדת את צרכיו ולא מעמיסה על מערכת העיכול שלו משהו שהיא עודלא מוכנה אליו. איך את עם רעיון השאיבה? תחשבי גם שזה עשוי בהחלט להיות עניין של מעט זמן...

מיצי, ספירולינה היא אצה מאד איכותית הנחשבת לאחד מתוספי המזון היותר חשובים
אסאי הוא פרי ברזילאי בעל תכונות נוגדות חימצון ועוד הרבה מעללים. לא ניסיתי, אישית עדיין. האמת שפשוט לא נתקלתי בזה :-S (למרות שעכשיו כשאני מעיינת בנק' המכירה אני רואה שיש בפרדס חנה. צריך לבדוק). נשמע מעניין לאללה ובטח גם טעים.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

הי ורד, תודה. אני מבינה שיכול להיות דווקא מצוין מבחינתי ליטול את הכמוסות, את יודעת אם אפשר בהנקה (של פעוט - שנה וחצי)? נראה לך שיש בעיה לקחת את שני התוספים במקביל? אולי להתחיל אם אחד ולהוסיף א"כ את השני (חוץ ממולטיויטמין אני לא נוהגת לקחת, לא בקיאה בעניין בכלל, אבל כיוון שקיבלתי מתנה בצירוף שיר הלל...)?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

נהפוך הוא :-) תעשי רק טוב לשניכם.
קר_שינדו*
הודעות: 220
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי קר_שינדו* »

שלום,

בתקופה האחרונה אני מרגיש שמאוד קשה לי בשעת הערב להיות יצירתי במטבח. אני מייחס חשיבות רבה לארוחת הערב, מכיוון שהגורה הפסיקה לאכול ולשתות במהלך הלילה, ולעיתים, היא אוכלת מעט בצהריים. רציתי לבקש עצות/רעיונות לארוחות ערב קלות להכנה ויחד עם זאת טעימות, מזינות ובריאות. אשמח גם לקבל קישורים לדיונים דומים/דפים העוסקים בנושא (אם יש) מכיוון שהתקשיתי למצוא.

תודה רבה.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אורז, קינואה, דוחן... אפשר לבשל ואז להקפיא ולהפשיר במיקרו?
ובכלל, מחפשת מאכלים שמתאימים לבת 9 חודשים שאפשר לבשל ולהקפיא, כי אני לא יכולה לבשל כל יומיומיים...
יש רעיונות?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

תראי, כל המאכלים הללו כ"כ פשוטים להכנה. רק תוסיפחי מים ושימי על האש.
אם כבר להקפיא (לא המלצה שלי, כן? רק תגובה לבקשתך) עדיף להקפיא תבשיל/ מרק ירקות/ בשר ואז להוסיף לדגן המבושל (שאגב יכול להישמר במקרר כמה ימים).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ירח לבן, ההקפאה הורסת מרכיבים תזונתיים.
עדיף כבר לבשל לכמה ימים ולשמור במקרר.
יש גם טענות קשות לגבי המיקרו. לא הייתי משתמשת במכשיר הזה לחימום מזון לתינוקות. אפשר להפשיר גם סתם במסננת על סיר עם מים (אני מחממת הרבה דברים במסננת שאני מניחה על סיר אחר שמתבשל - סתם מסננת, על סתם סיר).
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי במבי_ק* »

ההקפאה הורסת מרכיבים תזונתיים.

מה לגבי דגים קפואים?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

הרע במיעוטו? :-)
בעיקר נהרסים ויטמינים מסיסי מים (משפחת B ו-C ) מסיסי השמן עמידים יותר וכך גם המינרלים. בדגים יש בעיקר ויטמינים מסיסי שמן.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

הידעתם, טחינה עשויה משומשום קלוי!!!
מה שכמובן מפחית מאוד מערכה התזונתי.
זה נכון גם לגבי הטחינה משומשום מלא.
אין, אין צדק!
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי במבי_ק* »

תודה ורד - אנחנו כמובן מעדיפים טריים, אבל יש גם קפואים כי אין חנות דגים עם מבחר טרי באיזור...


מיכל - גם טחינה לבנה? לא נראה לי...
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מיכל לא כל טחינה.
נאמר לי שביומיון תהיה מישהי שתמכור טחינה מלאה, אורגנית שחימומה אינו עולה על 30 מעלות.
נשמע שווה!
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

יש גם טחינה משומשום מלא ונבוט, קוראים לה טחינה-עוז או משהו כזה. אמרו לי שאותה לא מחממים.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי במבי_ק* »

תעזרו לנו - אמא של בנזוג חזרה מטיול גימלאים של רשות השידור ולא מפסיקה לטלפן בבקשה שנמצא מה היתרונות הבריאותיים של חרוב ... מישהו יודע?
מא_צ'י*
הודעות: 293
הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מא_צ'י* »

זה נכון גם לגבי הטחינה משומשום מלא
עד כמה שידוע לי זה לא נכון.
אכן טחינה עשויה משומשום קלוי ואף מוסיפים לה מלח, "חמאת שומשום" עשויה משומשום מלא שלא עבר תהליכים וללא תוספות.

<מא>
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ורד שלום,
אני רוצה לשאול בעניין נשי. האם ידועה לך אפשרות לטיפול מונע בבעיית אנדומטריוזיס+ציסטה על ידי שינויים בתזונה?
רופאי הנשים ממליצים לי לקחת גלולות. מכיוון שאני יודעת מה יכולות להיות התופעות לוואי אני כרגע נמנעת מהן, ורוצה מאוד לבדוק אפשרויות אחרות.
תודה! - מיכל.
אביגיל*
הודעות: 120
הצטרפות: 17 ספטמבר 2001, 16:35

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אביגיל* »

שלום
האם למישהו כאן יש פטריה טיבטית ?
האם מישהו רוצה פטרית קומבוצ'ה ?
חודש_שמיני*
הודעות: 5
הצטרפות: 23 מאי 2006, 15:02

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חודש_שמיני* »

האם ידועה לך אפשרות לטיפול מונע בבעיית אנדומטריוזיס+ציסטה על ידי שינויים בתזונה? בספר גופה של אישה - תבונתה של אישה היא מדברת הרבה על פתרון בעיות גניקולוגיות ע"י שינויים בתזונה ובאורח החיים עם הרבה עבודה עצמית ואני זוכרת שהיא מתייחסת באופן ספציפי לאנדומטריוזיס, מאוד מעניין ומעמיק, שווה לך לקרוא לפני שאת לוקחת גלולות.

ושאלה לורד - אני רוצה לשפר את ספיגת הברזל ע"י נטילת ויטמין C, כמה כדאי ליום ומתי לקחת - מיד אחרי הכדור ברזל, לפניו, לחכות ביניהם?? תודה
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מיכל- מה שהיא אמרה :-) אני אנסה לחפש על זה עוד חומר, בסדר?

חודש שמיני- מה ש לא כדאי לעשות זה לקחת תוסף גדול של ויטמין ( 500-1000 מ"ג), כי ויטמין C לא נספג בכמויות כאלו גדולות. מקסימום 250.
ממליצה לפזר את זה לאורך היום, אם כבר לוקחים תוספים (מה שאני לא ממש בעד, כי ויטמין C יש כ"כ הרבה מסביב ועדיף לקבלו באופן טבעי ).

אני בעד להוסיף הרבה healling]ויטמין C methods[/po]/naturopathy/nutrition/naturopathy vered lev12 c vitamin.htm באוכל. זה מאד יכול לעזור.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ורד וחודש שמיני, תודה על ההתייחסות. השאלה שלי באה דווקא ממקום אחר, פחות ממקום של התייעצות מה לאכול.(אם כי כבר קראתי בספר והוא נהדר)
פשוט מעניין אותי לדעת אם יש לך /או לקולגות שלך , נסיון קליני עם מישהי שהייתה לה ציסטה והיא נעלמה כתוצאה משינוי בתזונה.
אחרי שעברתי ניתוח להסרת הציסטה, דיברתי עם נטורופט והוא אמר שהוא הצליח לעזור פעם אחת למישהי עם ציסטה כך שהציסטה נעלמה.
מיכל
לוונדר_סגול*
הודעות: 1068
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

הי ורד,
חברשלי נכווה מהשמש, מאוד...
יש משהו שהוא יכול לאכול כדי לעזור לגוף שלו לרפא את עצמו?
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טליה* »

שלום ורד.

אשמח לקבל המלצה, לתזונה נכונה לילד בן -5 .בעל רגישויות יתר.לריח.טעם ועוד....

הנ'ל "מסתפק" באכילת מאכלים קבועים ומצומצמים, כמו:א.בוקר -קורנפלקס(בלבד) בגן הוא מסתפק _בלחם ללא מריחה.בשובו מהגן משקה סויה. מאוחר יותר, שניצל עם פתיתים או אורז. א.ערב-חצי פיתה עם גבינת טופו. זהו התפריט היומי.שבועי.חודשי.ושנתי.יש להוסיף(חטיפים וממתקים) אינו מוכן לטעום פירות וירקות. מה ניתן לעשות?
בתודה מראש.
בהריון*
הודעות: 27
הצטרפות: 23 דצמבר 2004, 21:29

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בהריון* »

ורד את חייבת לעזור לי
אני שומעת לאחרונה בכל מיני פורומים באינטרנט שחיטה מלאה ואורז מלא לא טוב לילדים מתחת לגיל שנתיים, כי זה קשה לעיכול והסיבים תופסים מקום של מזון אחר.
מה הקטע עם זה? תגידי לי שזה לא נכון!
אגב הטענה היא שזה מה שאומרים נטורופטים ומטפלים ברפואה סינית
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ומה אכלו לפני שליטשו אותם לדעת כולם? :-D
כשמציגים אותם אני ממליצה לבשל למשך זמן ארוך יותר ועם כמות גדולה יותר של מים ולאט לאט, עם הזמן, לעבור לבישול רגיל.
לגבי מוצרים מחיטה (מלאה) בכל אופן, מבחינתי, רק אחרי גיל שנה ואם יש אלרגיות ופעוט שלא אוכל הרבה אפשר לחכות עוד.
בתאבון {@
עוד_פלונית*
הודעות: 68
הצטרפות: 11 אוגוסט 2003, 18:53

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי עוד_פלונית* »

מה אפשר לתת כחטיף לילדה בת 10 חודשים שמאד מאד אוהבת לאכול מוצקים, ככה לנשנש במהלך היום בין הארוחות?
בינתיים אנחנו נותנים לה לחם או פיתה (מתה על זה), אבל אני מניחה שזה לא הכי מומלץ (ולמה בעצם, אם אין לה תגובה אלרגית?). מצאתי בחנויות טבע כל מיני ביסקויטים אבל כולם עם סוכר ולפעמים גם ביצים, אז נראה לי כבר עדיף לחם על אילו, מה גם שניסיתי את הפתי-בר חיות למרות הסוכר, והיא בכלל לא מוכנה להכניס את זה לפה!
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

למה לא כדאי? מעבר לתגובה המהירה יכולה להיות תגובה ב"מצטבר" במיוחד לחיטה ומוצריה (גם חלב ומוצריו וכו').
מה אפשר לנשנש? פירות טריים, ירקות טריים, פירות יבשים, יוגורט (היא כבר בגיל שאפשר להתחיל), פריכית אורז (מלא ;-) )
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעל* »

ורד שלום.
שתי שאלות

מה התזונה המומלצת ממש בתחילת הריון (תחילת שלישי..) ומה מומלץ במצב (כמעט תמידי עכשיו) של בחילות ואי חשק להכין שום דבר? מה שיוצא שבסוף אני נהיית מאוד מאוד רעבה ואוכלת שטויות ממש . מאוד מתסכל.


( אתמול חסלתי חבילת עוגיות שבמקרה הייתה באוטו..)

אם יש מתכונים פשוטים ובריאים, קלי הכנה וללא מרכיבים מן החי (איכסה! רק לחשוב על זה...)
אשמח לשמוע!
תודה, יעל
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ShowDoc]על תזונה בהריון Section Baby5[/po].asp?SectionID=22&DocID=407
לגבי הבחילות, ממליצה מאד לא להזניח את האוכל, גם אם יש בחילה. חשוב לאכול משהו קטן אפילו כל כמה שעות, אחרת הגוף מגיע למצבים ממש קשים ואז באמת "טוחנים" ג'אנק.
בד"כ פחמימות יעשו את העבודה (וזה, אגב, גם הקרייבינג של הרבה הריוניות): קרקרים, לחם, פריכיות, פסטה, אורז וכו'. כמובן שחשוב להקפיד על מזונות מלאים ככל האפשר.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעל* »

תודה רבה
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_ירח לבן, ההקפאה הורסת מרכיבים תזונתיים.
עדיף כבר לבשל לכמה ימים ולשמור במקרר._

לא בהכרח. שמירה במקרר אינה מונעת התרבות פטריות וחיידקים אלא רק מעכבת אותה במעט. הקפאה כן מונעת את התפתחותם.
מומלץ לא לאכול מזון ששהה במקרר כמה ימים, במיוחד לילדים אלרגיים ואסתמתיים.

לגבי תיסוף ברזל בהיריון (תודה לגיא בן צבי על ההפנייה):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... d&[po]list uids[/po]=16685054&dopt=Abstract
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”