בישול עונתי

אנונימי

בישול עונתי

שליחה על ידי אנונימי »

דף מתכונים ורעיונות לבישול של ירקות ופירות עונתיים - עבור אלה מאיתנו שמגדלים גינת ירק, או קונים סלים אורגניים או פשוט מעדיפים לבשל עם ירקות העונה.

ירקות קיץ:

עגבניות
מלפפונים
קישואים
חצילים
תירס
פלפלים
דלעת
דלורית
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

בישול עונתי

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אני מרימה את הכפפה.
הכי קשים - קישואים וחצילים. ולכן אני ממליצה על ממולאים, ממולאים ועוד ממולאים. זה אף פעם לא נמאס ואין דבר כיפי ומנחם יותר מלבוא הביתה ולדעת שיושב שם סיר עם ממולאים שוחים ברוטב, וצריך רק לחתוך לידו איזה ירק והשמחה רבה. קישואים אפשר למלא באורז עם קצת בשר (וכמובן פנים הקישוא עצמו, לאחר שעמד על האש עם כף שמן זית והוציא את כל הנוזלים שלו). חצילים אפשר למלא בבשר בלבד (עפ פנים החציל, קצוץ אך ללא בישול קודם) או בגבינות. במחבת גדולה עם מכסה ומיץ עגבניות. פלפלים אדומים וצהובים אפשר למלא באורז עם הרבה עשבים ועגבניות וקצת יותר שמן ולהכניס לתנור לשעה.
בתיאבון.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

בישול עונתי

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

נראה לי שכדאי לערוך בירור אילו ירקות הם אכן ירקות חורף /קיץ וכ' ולערוך את הדפים של המתכונים לפי המידע הזה . זה יכול להיות מאוד שימושי.

אתמול הכנתי מקישואים פשטידה ובמיה עם אורז ברוטב עגבניות .
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

פלפלים אדומים וצהובים אפשר למלא באורז עם הרבה עשבים ועגבניות וקצת יותר שמן ולהכניס לתנור לשעה
אני תמיד מפחדת מהבישולים האלה, משתי סיבות:
  1. אמא שלי מכינה אותם מ-צוין, ללקק את האצבעות.
  2. בפעמים הספורות שהכנתי, חלק מהמילוי יצא מיובש וחלק מימי. אח"כ הסתבכתי עם "לשפוך נוזלים לתוך הפלפלים העומדים" ואז ויתרתי. איך מאזנים את כמות הנוזל/שמן במילוי?
אמא_של_שפן*
הודעות: 447
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

בישול עונתי

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

בפעמים הספורות שהכנתי, חלק מהמילוי יצא מיובש וחלק מימי
צריך יחסית מעט נוזלים, ומכסה הדוק מאד. ככה הכל מתבשל באדים. וכמובן לבשל למחצה את האורז קודם, ואז בכלל אין בעיות.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני אתחיל עם מנת חצילים מהממת וקלה להכנה שהמצאתי:

חומרים:

חצילים
לימון כבוש
חריף (עריסה / פלפל חריף / טבסקו. אני השתמשתי בעריסה)
טחינה גולמית
ירוקים (פטרוזיליה / כוסברה /ריחן / זעתר או תערובת של כולם או ירוקים אחרים)
קצח (לא חובה)

אופן הכנה:
  1. את החצילים חותכים לריבועים של בערך 2X2 ס"מ. לנו יש עכשיו בגינה חצילים צרים ומאורכים אז חתכתי אותם לפרוסות עגולות ברוחב ס"מ.
  2. בתבנית על 160-170 מעלות לשלושת רבעי שעה בערך - עד שהם מתרככים וקצת מצטמקים (למשקיענים - להניח לפני על מגבת ולהזיע אותם עם מלח, רבע שעה מכל צד ואז לספוג את הזיעה עם נייר מגבת)
  3. בצלחת שטוחה או קצת קעורה שמים את החצילים הרכים
  4. על זה להזליף עם כף טחינה גולמית, ככה שתקשט את כל הסלייסים של החצילים
  5. לחתוך כמה סלייסים של לימון כבוש, לערבב עם חצי כפית עריסה וקצת שמן זית - את התערובת לפזר על החצילים עם הטחינה
  6. לקצוץ ירוקים ולפזר על הכל
  7. לפזר קצת קצח מעל הכל
הכמויות של כל המרכיבים - פרי סטייל. זה יוצא טעים ומפתיע בכל מקרה.

לאכול עם מזלג או על לחם...


עוד מתכונים עונתיים בהמשך...
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול עונתי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כשאני מכינה ממולאים אני מבשלת את האורז קודם, כמו פסטה, ואז אין עניינים עם מילוי שאינו מוכן. זה גם חוסך בזמן הבישול. המים בסיר הם רק בקרקעית, ולא אמורים להיכנס אל תוך הממולאים.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בישול עונתי

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

טוב לדעת שאני לא היחידה. כולם בבית צוחקים עלי כשאני מתעקשת לבשל את האורז.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

בישול עונתי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

עוד מתכון חצילים, הפעם שלי: סנדוויץ' צבעוני

מרכיבים:
חצילים פרוסים לפרוסות עגולות בעובי של ס"מ - ס"מ וחצי, עם הקליפה
עגבניות בשלות ויפות (עובד הכי טוב עם heirloom tomatoes) בטמפרטורת החדר
גבינת עיזים
עלי בזיליקום טריים
מלח גס
שמן זית טוב
חומץ מעניין (תפוחים, בלסמי או חומץ בן יין)

הכנה:
משמנים תבנית בקצת שמן זית ומסדרים את פרוסות החצילים עם קצת שמן זית מרוח עליהם. אופים בחום בינוני עד שזהוב, מוציאים ומצננים.
(אני מתכננת לנסות אותו דבר עם חצילים מיובשים במקום אפויים)
מסדרים את פרוסות החצילים בצלחת הגשה. מפוררים את גבינת העיזים ושמים כמות נדיבה על כל פרוסה.
פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות ומסדרים מעל גבינת העיזים.
מפזרים קצת מלח גס, מטפטפים שמן זית וחומץ, ומקשטים בהרבה עלי בזיליקום. מגישים מייד.

אפשר להוסיף: פלפלים קלויים, זיתים, פלפל שחור גרוס.
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

בישול עונתי

שליחה על ידי רוזמרין* »

הלהיט שלנו שמשמש כתוספת לכל ארוחה כמעט:
בטטות, תפו"א,קישואים,בצל,חצילים,פלפל אדום- פרוסים לפרוסות עבות בתוך תבנית או שתיים בשכבה
אחת. מערבבים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומפזרים עלי רוזמרין או קורנית (טימין).
בתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה (או עד שמקבל קצת השחמה) עם ערבוב אחד באמצע.
איזה טעם נפלא והכי חשוב- 5 דקות עבודה...
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

בישול עונתי

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

בתבנית על 160-170 מעלות לשלושת רבעי שעה בערך הם צריכים להיות ממש מטוגנים-שחומים נחמדים כאלה?
כי אני מחצלת לפי עקרון דומה, רק ברוטב קטשופ-חומץ-ערוגה של שום-פטרוזיליה-וקצת חריף. והאפיה לוקחת ה-מ-ו-ן זמן...

המתכון נשמע משובח לגמרי, אימצתי.
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

בישול עונתי

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

אגב, איך כובשים לימונים בבית?
אמא_אינקובטור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

בישול עונתי

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

מדלעת ודלורית מכינים מרק.
מטגנים בצל בחמאה עד שמשקיף, מוסיפים קוביות מהכתמתמים (ואם אפשר לסנג'ר מישהו אחר לקלף, מוטב). מים/מרק עוף/מרק ירקות, עשרים וחמש דקות בישול, בז'ז'ז'ז' בבלנדר ידני, ויש.

פלפלים אדומים - פורסים לרצועות דקות, במחבת גדולה מעמיסים שישה פלפלים וקצת שמן. מתחילים לבשל עד שהפלפלים מתעלפים לחלוטין - זה לוקח די הרבה זמן, ובחישות מרובות.
מוסיפים חומץ בלזמי וטימין, ועורמים על לחם עם לבנה ביתית.
אלנור_יה*
הודעות: 207
הצטרפות: 19 אפריל 2007, 15:37
דף אישי: הדף האישי של אלנור_יה*

בישול עונתי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

אמא אינקובטור, למה כבר אין לך דף בית? השפה שלך מקסימה ומאוד שיעשעת אותי בתיאוריך. איפה, איפה אני אגיד לך את זה?

סלט קייצי למבוגרים (ילדים לא אוהבים ירוקים שנתקעים בין השיניים)

חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור נענע
גם כוסברה הולך אם אוהבים...

קוצצים דק בסכין טובה. מתבלים בהרבה לימון, קצת מלח ופלפל ו 4-5 כפות שמן זית.

מקפיצים במחבת יבשה חצי כוס גרעיני חמניה, עד הזהבה.
מערבבים ומתרעננים.
אנונימי

בישול עונתי

שליחה על ידי אנונימי »

מתוך אתר "מתכונים":

לימונים כבושים של איה

המצרכים
לימונים עם קליפה עבה
פפריקה אדומה חריפה - לפי הטעם (אפשר רגילה)
מלח גס

אופן ההכנה
חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ
בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס ופפריקה לפי הטעם
מכניסים את הלימונים לצינצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר,
מכסים את הצינצנת ומניחים על אדן החלון ליום או יומיים,
הלימונים יפרשו מיץ, והצינצנת תתמלא עד החצי,
לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים,
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן (רצוי זית) כדי למנוע התפתוחת עובש
מחזירים לאדן החלון לשבוע ימיים בערך.
הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים - אך לא רכים מדי. ואז מאחסנים במקרר

וואו, גם הפה שלכם נמלא ריר של חמיצות מענגת?
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

הי, תודה! אף פעם לא הכנתי לבד לימונים כבושים... ננסה בקרוב.

בתבנית על 160-170 מעלות לשלושת רבעי שעה בערך
הם צריכים להיות ממש מטוגנים-שחומים נחמדים כאלה?

אני משערת שזה משהו כזה. האומדן הוא שהם רכים, קצת שזופים (או הרבה) וקצת מצומקים (אגב, באותה דרך אני מכינה לפעמים "סוכריות חצילים" פשוט פורסת לחתיכות של 1X1 ס"מ ובתנור עם מלח גס ושמן זית). אפשר גם לטגן.
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

בישול עונתי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

השכנים שלנו נסעו לחו"ל והשאירו לנו את שאריות הארגז האורגני שלהם: קישואים, חצילים ופלפלים. אז הלכתי לחפש מתכון, ומצאתי משהו פשוט וטעים.

תבשיל ירקות העונה
וריאציה על מתכון מאתר אנונימוס שנקרא שם 'גולש ירקות':

בצלים + שמן
קישואים (קוביות)
חציל (קוביות)
גזרים [אופציונלי]
פלפלים אדומים וצהובים (רצועות)

קופסה גדולה (כפולה) של רסק עגבניות
½ כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק אורגנית
מלח, פלפל ופפריקה חריפה

מטגנים את הבצלים בשמן בסיר טפלון גדול, ולאחר שהשחימו מוסיפים את הקישואים, החציל והגזר.
מאדים קצת ומוסיפים את הפלפלים. ממשיכים לבשל על אש קטנה.

בכלי נפרד מערבבים את רסק העגבניות עם המים, המרק והתבלינים.
לאחר שהירקות השחימו קצת מוסיפים את הרוטב, ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה.

מגישים עם אורז מלא.
טעים גם כסלט קר.
תהנו.
ינשופית*
הודעות: 70
הצטרפות: 25 ינואר 2005, 18:25

בישול עונתי

שליחה על ידי ינשופית* »

יש למישהו מתכון פטוש לפשטידת קישואים?
פתאום נורא מתחשק לי...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בשלניות מהוללות יקרות, בהשראת הדף הזה הכנתי אנטי פסטי (חצילים, שום ובטטה) והחצילים יצאו מלוחים נורא. זה כמובן אחרי שהעמדתי אותם במלח, וכנראה שלא הסרתי אותו מספיק טוב (קצת ניגבתי, קצת שטפתי, לא מספיק).
מה עושים? אפשר לאכול מזה קצת עם הרבה יוגורט בצד, אבל אולי יש פטנט אחר?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בינתיים חתכתי את החצילים לקוביות וערבבתי עם אורז (שאצלי הוא תמיד פחות מלוח מהרגיל) וקוביות עגבנייה :-)
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

קרוטונית - בפעם הבאה או לשים פחות מלח להזעה, או לנגב יותר טוב. או באמת, כמו שעשית, לערבב עם משהו (גם עם המנה שהצעתי למעלה, עם הלימונים הכבושים, זה יכול ללכת טוב)
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

בישול עונתי

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

ינשופית, אני עשיתי פעם ככה: כוס קמח מלא, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט - בצק הפשטידה הכי פשוט בעולם. עליו שמתי קישואים פרוסים, שום ובזיליקום, ויאללה לתנור. יצא טעים.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

כוס קמח מלא, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט

כל הזכויות שמורות לי (פעם המצאתי את זה ורשמתי באתר) או ש great minds think alike ...:-)
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בישול עונתי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

great minds think alike
זה עיבוד של בצק שק"ם (חבילה אחת של - שמנת, קמח, מרגרינה), גם אני הגעתי למשהו כזה, אבל בלי מידות מדויקות.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

זה עיבוד של בצק שק"ם

נכון, בערך. אני ידעתי שבצק פריך זה על בסיס חצי כמות שומן ליחידת קמח. אז פשוט אילתרתי... זה יוצא בצק מעולה (משטחים עם היד ישירות על התבנית). חצי שעה בתנור על 180 מעלות (אני שמה עגבניות ופטה, או חצילים ופטה, או שילוב, או רצועות דקות של בטטה עם טחינה גולמית. אפשר גם כרישה או קישואים...)
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

מתכונן מסוג השראה - כלומר, אין כמויות, אלא רק רעיונות יצירתיים שיצאו טעימים ואני רושמת למי שלא זקוק למרשם מדוייק, אלא לרוח הדברים.

תאנים (יש לנו עץ שמניב פירות ענקיים)

חוצים תאנים לשניים (לאורך). במחבת מחממים חצי כוס מים (הכל בערך), 3-4 כפות סוכר, אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, קינמון, כף או שתיים חומץ בלסמי. נותנים לעסק הזה לרתוח ומכניסים לתוכו את התאנים עם הצד הפתוח כלפי מטה. על אש קטנה נותנים לכל העסק הזה להצטמצם, עד שנהיה מין רוטב כזה קצת ריבתי.

מכינים עדשים שחורים. מפזרים אותם על צלחת שטחה. עליהם מניחים את התאנים עם הצד הפתוח כלפי מטה. מעל מגררים גבינת פטה (זה יכול להיות טעים עם עוד סוגים של גבינה, גם מהסוג הבשל והקצת מסריח), ועל זה מפזרים ריג'לת גינה (או כל עשב אחר שמתחשק).

טעים...
ציפ_ציף*
הודעות: 1700
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

בישול עונתי

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

בספר של קובי בר יש פשטידת קישואים קלה וטעימה.
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

בישול עונתי

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

לקרוטונית, כבר עברתם לסרט אחר, אבל באמת שאין צורך לבשל את האורז של הממולאים. הקישואים שוכבים להם במחבת מכוסה עם קצת מיץ עגבניות ומתבשלים באדים, והפלא ופלא, זה לא נשפך החוצה אלא נדחס הצידה. האורז האפוי בפלפלים יושב שם שעה, ויש בו כבר ממקודם לא מעט שמן ונוזלי עגבניות. את לא צריכה לשפוך את הנוזלים לתוכם כשהם כבר עומדים אלא למלא בהם את התערובת העסיסית. ועוד פטנט - אם את זוכרת מה זה סיר פלא - אפשר לשים 4-5 פלפלים בסיר כזה, וככה הם עומדים לבד כי הדופן מחזיקה אותם. אבל על אש קטנה, דיר באלאכּ.
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

בישול עונתי

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

כל הזכויות שמורות לבמבי ק, סליחה. ידעתי שזה הגיע ממך בעקיפין, אבל לא ידעתי שזו המצאה שלך. זה בצק נפלא. כל פעם שאני מתחילה ללוש אותו אני חושבת: "הדבר הנוזלי הזה בחיים לא יתחבר, יו! אני לא מאמינה!". גם נתתי פעם לילדים ללוש אותו, כולנו נהננו מאד.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

סליחה.

את רצינית?? (??) זה פשוט הצחיק אותי שזה הפך למשפט בפני עצמו. הייתיר גילה שאני כותבת אותו, והנה הוא הפך למין מם כזה זה מצא חן בעיניי!

"הדבר הנוזלי הזה בחיים לא יתחבר, יו! אני לא מאמינה!".

זה התיאור הכי מוצלח לבצק הזה (כלהזכויותשמורותלמאלמוג) :-)
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

בישול עונתי

שליחה על ידי סאלוש* »

קרוטונית - האם השתמש במלח גס כדי להוציא את המרירות מהחצילים?

מלח דק נספג פנימה וקשה להוציא אותו. מלח גס מפזרים, מחכים חצי שעה, שוטפים במים ומנגבים במגבת נייר. זה נשמע הרבה עבודה אבל זה פשוט מאוד.

ב"אנטיפסטי" (ירקות בתנור) אני שמה גם גזר חתוך לרבעים לאורך, זה יוצא מאוד מתוק וטעים. גם בצל חתוך לרבעים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

תודה! אכן השתמשתי במלח רגיל... גם קצת חששתי לסחוט אותם יותר מדי, כי אחרת היו יוצאים מהתנור מיובשים לגמרי. אז יצאו עסיסיים ו... מלוחים. לא נורא, חיים ולומדים :-)
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

בישול עונתי

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

קרוטונית, זה יצא מ-ה-מם לגמרי! כל הכבוד. אני ערבבתי שמן זית, לימון, טחינה ושום ושפכתי את זה על החצילים שכבר נבזקה עליהם פטרוזיליה, אבל הפטנט! תבורכי. מעכשיו כל שבוע, וגם תורו של הלימון הכבוש יגיע מן הסתם יום אחד.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

:-D
אני ערבבתי שמן זית, לימון, טחינה ושום ושפכתי את זה על החצילים שכבר נבזקה עליהם פטרוזיליה
בצירוף מקרים מהמם, מצאתי היום פתרון דומה לשאריות החצילים:
"סלט סביח" - עגבניות, חצילים, ביצה קשה, המון פטרוזיליה טרייה (וגם ריג'לה שהגיעה אתמול במשלוח). רוטב זהה לזה שלך, ובלי טיפת מלח כמובן - אחרי שכל זה "עמד" איזה עשר דקות, החצילים המליחו את כל הסלט.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

טוב, פיצחתי את סוד הפלפלים הממולאים - הכנתי מתכון פיצוץ של נירה רוסו, ל"ממולאים מזויפים". אותו טעם נפלא בלי לכסוס ציפורניים בזמן הבישול :-)

מטגנים בצל קצוץ ועגבנייה, מניחים בסיר "סירות" של פלפלים חצויים ושמים בתוכם קצת מהתערובת המטוגנת מלמטה, זורים על הכל יחד 2 כוסות אורז, על זה 2.5 כוסות מיץ עגבניות משומר (השתמשתי ברסק עגבניות רגיל מדולל במים), עם מלח, פפריקה וקצת סוכר חום, "סוגרים" מלמעלה בחצאים השניים של הסירות שהנחנו למטה, ומכסים את הסיר. 40 דקות ככה, הבצל נעשה קצת קרמלי מכל השהייה בחום, העגבניות מחלחלות לאורז, כל האורז ספוג בהן בצורה נהדרת ואחידה, והרושם כשאוכלים הוא של פלפל שהתפרק מרוב בישול. יאמי...

את שאר הפלפלים קליתי בתנור והפכתי לסלט עם עגבניות ושום :-P
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

למה, למה, למה?! איזה קול פנימי שגוי הביא אותי להזמין עוד 2 קילו זוקיני שבמבצע?! מה אני אעשה עם כל זה? כמה אנטי פסטי בתאדם יכולה לאכול? (הקטן לא נוגע בדברים האלה).

בינתיים הכנתי zucchini]עוגת שוקולד קישואים chocolate cake[/po].html שיצאה קצת מוזר, גם כן דרך לתת לילד ירקות... עוד מעט תגיע העוזרת שרגילה לקבל עוגה ליד הקפה שלה. איך מציגים לה את השבבים הירוקים הקטנים שם בפנים? נספר לה שאלה אגסים? :-P

פשטידות קישואים עם המון ביצים וגבינה לא בא לי בחום הזה. נראה לי שנכין המון רוטב פסטה ונקפיא. :-/
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

בישול עונתי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לקרוטונית - מרק קישואים.
מבשלים את הקישואים עד שהם מתרככים. מערבלים בבלנדר למירקם חלק עם חלק מהנוזלים, ומוסיפים שמיר קצוץ, מלח ופלפל, וקצת חלב קוקוס. אם תשימי טיפה חמאה, זה בכלל יקפיץ את הטעם.
אם_מהורהרת*
הודעות: 4
הצטרפות: 30 יולי 2007, 22:00

בישול עונתי

שליחה על ידי אם_מהורהרת* »

ואפשר גם פשטידת קישואים פרווה-
6 קישואים (מגוררים סחוטים היטב) 3 ביצים 1 כוס קמח תופח 2 בצלים(מגוררים וסחוטים היטב) 1/2 כוס שמן פשוט מלח ופלפל. יש המוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף ומעט שמיר קצוץ (אני לא מוסיפה את שני האחרונים)
מערבבים הכל לתנור 180 מעלות 40-50 דקות. בתאבון!
נרקיס*
הודעות: 93
הצטרפות: 05 מאי 2005, 19:59

בישול עונתי

שליחה על ידי נרקיס* »

להשראתך קרוטונית,
לביבות קישואים-
גוררת שני קישואים גדולים, סוחטת מהם את הנוזלים ומערבבת עם שתי ביצים, חצי כוס גבינת פטה עיזים מגוררת, חצי כוס קמח מלא, חצי כפית סודה, מתבלת איך שאת אוהבת, לא כדאי להוסיף מלח, כי הגבינה מלוחה.
את יכולה להוסיף טעמים מתוספות שונות כמו: בצל מטוגן, עלי נענע קצוצים, לשים מעל יוגורט כשמוכן...
אם ממש בא לך להשקיע, את יכולה להפריד את החלבונים להקצפה, להוסיף לתערובת, ולקבל לביבות אווריריות, בתיאבון @}

את כמובן יכולה להוסיף לגמבות הממולאות גם קישואים ממולאים...
היום לארוחת הצהרים שלנו הכנתי- גמבות, קישואים ועגבניות ממולאות באורז מלא, עם פטה עיזים, בזיליקום, תרד, קישואים קצוצים, גמבות קצוצות וגרגירי אפונה...
עדיין לא טעמנו...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

תודה על הרעיונות! :-)
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

בישול עונתי

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

מתכון נהדר של חיים כהן לעוף עם קישואים ולימונים, שיכול להיות פתרון להרבה קישואים.
מקלפים שני לימונים ומרתיחים את הקליפות. עם הרתיחה מסננים ושומרים בצד. אחר כך מטגנים קצת שום, מוציאים (שלא יישרף), מוספים קוביות גדולות של חזה עוף או פרגיות (יותר עסיסי) ונותנים להשחים. מלח פלפל, ומוסיפים את הקישואים (חצויים לאורך ואחר כך לשניים-שלושה לרוחב), את קליפות הלימונים ומיץ מלימון אחד. אני הוספתי גם פטריות, שיהיה. 10-15 דקות בישול -- חבל על הזמן.
ליאורה_אורה*
הודעות: 311
הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*

בישול עונתי

שליחה על ידי ליאורה_אורה* »

מקלפים שני לימונים ומרתיחים את הקליפות. עם הרתיחה מסננים ושומרים בצד.

אנדלוסיה, שומרים בצד את הקליפות ? נשאר להם עוד טעם אחרי שהרתחנו אותם ?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בישול עונתי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

העוף נשמע אחלה.

בינתיים הספקתי להכין את הפשטידה של אם מהורהרת , הוספתי לה חופן זרעוני שומשום מלא ויצא ממש לא רע @}
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בישול עונתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

מי שלא מנסה את המתכון שלי של החצילים עם הלימונים הכבושים - פראייר :-P .
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

בישול עונתי

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

ליאורה, מרתיחים את הקליפות כדי להוציא מהן את המרירות ואחר כך מוסיפים לתבשיל. נשאר מלא טעם, ועדי------ן-עדין. דווחי איך יצא.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

בישול עונתי

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

בזיליקום במיטבו בעונה הזו,
אז אני מכינה פסטו ענקי וזה הולך לסנביצים ולפסטה ,לשעועית יבשה מבושלת,כמובן שלוקח איתו עגבניות שהן גם בשיא.
סבטקסט_כפול*
הודעות: 1210
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

בישול עונתי

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

הגיע הקיץ אפשר לרענן את הדף..
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בישול עונתי

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

יאללה הפחת חיים באמוק.
לטובת כל המגדלים (טרו-טרו-טרו!!!)
והמזמינים סלים שבועיים (טרו טרו טרו טרווווו!!!)
נתדיין כאן כל שבוע בדרכים הטובות ביותר לא לבזבז אוכל שאמאדמה הפיקה מתוכה, באהב ובהערכה והנאה גדולה נסעד אותו לבריאות ובתיאבון.
כיוון שאני עתידה להיות השואלת העיקרית בדף הזה (כי אני לא יודעת לבשל),
אני אתחיל כבר עכשיו עם המתכון שגייסתי לעזרתי משבוע שעבר
כדי שזה יראה כאילו גם אני תורמת קצת לדף.
אז ככה! מרק-סוף-חורף, עשיר ומשביע, וטעים גם קר! לימים חסרי ההחלטיות של לפני פסח...

מרק תפוחי אדמה ושומר עם פולי פול ירוק
צריך בלנדר
בערך 8 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
5 שומרים קטנים (אפשר יותר בשמחה)
חפניים תרמילי פול ירוק
שמנת/חלב מלא אם רוצים מוקרם
שום, פלפל שחור, מלח, שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
ניקיתי את השומרים מהעלים החיצוניים ומקצוות הגבעולים. את החלק התחתון של הגבעולים +העלים שמרתי.
חתכתי לפרוסות והנחתי על תבנית עם נייר אפייה, משומנים בשמן זית ובזוקים במלח ים ופלפל שחור. הופ לתנור שחומם מאוד, כשראיתי את השמן מתחיל לצחקק הנמכתי את החום כדי שימשיכו להזהיב אבל לא להישרף. צריכים לצאת טיפה זהובים ורכים ושקופים קצת
טוב. זה החלק הקשה- כי צריך לשמור אותם למרק ולא לאכול אותם מיד, וזה מאוד מסובך. לכן כדאי לשתול מבעוד מועד מלא שומר כדי שנוכל לאכול המון ממנו סתם ככה צלוי אבל גם להינות ממנו במרק...
בינתיים הרתחנו את התפודים על האש, בקליפתם הנהדרת. בערך בחצי הבישול הוספנו לסיר את תרמילי הפול כדי שיתאדו קצת.
כשהתפוחי אדמה מוכנים, זרקנו אותם לבלנדר ביחד עם השומר הקלוי, ועם הגבעולים והעלים הרכים של השומר ששמרנו בצד (הם לא קלויים), ועם שן שום אחת טרייה,
וכאן אמרו לנו מאיזה מתכון דומה שעליו התבססנו, שכדאי להוסיף כמה כפות שמנת. אם כי לא היתה שמנת, לא רצינו להרוס את המתכון והוספנו קצת חלב עיזים וטיפה חמאה. יש לציין שיצא טעים והשתלב נהדר! אבל אני לא מעריצה מושבעת של מוקרמים ולפי דעתי כל העניין היה יכול להיות טעים מאוד גם בלי טיפת חלב.
טוב, לפני הבלינדור צריך להוסיף את המיים של בישול התפודים, כדי שיתבלנדר. כאן לא ציפיתי לכך שאצטרך באמת את כל המים, אז להתחשב בזה מראש ולדאוג שיהיה מספיק.
אחרי שהכל בלונדר להחזיר לסיר ל"חימום איחוד", ביחד עם פולי הפול ששלקנו מתוך תרמיליהם, וחופן הפטרוזיליה הקצוצה.
מתכון ביותר משני מהלכים, שזה כמעט לא חוקי אצלי, אבל תכלס לא עבודה קשה בכלל ומאוד טעים!
עד שהספקתי לחשוב מה לעשות עם התרמילים של הפול כולם כבר נלעסו בהנאה רבה, אז זה עוד צ'ופר נחמד.
זהו. להגיש עם לחם, קצת שמן זית מעל, אפשר להוסיף שמיר (לי לא היה)


עכשיו שמישהו יגיד לי מה לעשות עם ערימות של כרובית?!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול עונתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כרובית בטחינה..ברור (-:
מפרידה את הכרובית לפרחים קטנים יותר בגודל ביס ושמה בתנור עם קצת שמן זית ומלח.
מכינה בקערה טחינה כמו שאת אוהבת.
כשהכרובית מוכנה (קצת רכה הרבה קריספית), מוסיפה אליה אתה הטחינה.
פיס אוף קייק...

חוץ מזה אני עושה קציצות (אפויות) מכל דבר. כרובית יכולה להיות גם היא אחלה בסיס...
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

בישול עונתי

שליחה על ידי רוזמרין* »

עכשיו שמישהו יגיד לי מה לעשות עם ערימות של כרובית?!
הכי פשוט וטעים בעיניי:
לחלק לפרחים, לערבב עם שמן זית, מלח גס ורוזמרין , לפזר בתבנית אפיה (בשכבה אחת צפופה). 200 מעלות>20 דק'>להפוך>עוד 20 דק' או עד שקצת משחים.

למנה עיקרית אפשר פשטידת כרובית:
לפרק לפרחים, לבשל ולמעוך. לצנן קצת ולהוסיף 2 ביצים, קופ' שמנת חמוצה, גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת, מלח, פלפל, טימין, מוסקט, 2-4 כפות קמח. לערבב, להכניס לתבנית פאי, לאפות
בחום 180 מעלות כחצי שעה או יותר (עד שמזהיב למעלה).

אפשר גם לכבוש פרחי כרובית. תחפשי בגוגל מתכון שיהיה חביב עלייך שילוב התבלינים שבו.
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בישול עונתי

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

טובכמו שבוע שעבר התמודדתי עם הכרובית עוד לפני שענו לי כאן, אז אני רק אכתוב מה זה היה:
בישלתי את הכרובית בשלמותה עם קצת מלח, אגוז מוסקט וכורכום במי הבישול.
טרפתי טחינה, שמן זית, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום וכמון עם מלח וסובין (על תקן פירורי לחם)
החדרתי את הרוטב טוב מהצד ההפוך שיהיה בין כל הפרחים, ומרחתי מלמעלה, ולתנור עד שהשמן מתחיל לצחוק.
גיליתי שיותר טעים לי דווקא כשיש מעט רוטב והרבה טעם של כרובית, זה מאוד מרוכז כך שמספיק קצת הזריקת טעם הזאת ולא צריך הרבה...
השבוע אני אהיה חכמה מראש...
הולכים להגיע הרבה פלפלים, מתוקים- שושקה. אננירוצה לשמר אות בדרך כלשהי, אבל לא מתהתעסקות עם הקלייה...
למישהו יש רעיון? ממרח פלפלים אולי?
אוגם פלפלים קלויים. איך עושים? טובם כאלה שנשמרים באמת לזמן ארוך..
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול עונתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חותכים את הפלפלים גס, שמים בקערה עם שמן זית ומצפים טוב טוב. אפשר להוסיף טיפה שום כתוש או תבלינים שאת אוהבת.
מכניסים לתנור עד שנאפים ומתרככים (לא כדאי לשרוף).
כשהם מוכנים ורכים מכניסים לצנצנת נקיה ורצוי מעוקרת, דוחסים ומכסים מלמעלה בשמן זית (שלא יבואו במגע עם האויר). נשמר מחוץ למקרר לפחות כמה ימים ובתוך המקרר המון זמן.
לממרח- טוחנים את הפלפלים אחרי האפיה עם שמן זית ותבלינים לפי טעמך.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול עונתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לממרח פלפלים אפשר לרוקן מגרעינים ולשים במג'ימקס.
לחמם כמות נדיבה (חצי כוס בערך) של שמן זית ולהוסיף את הפלפלים.
להוסיף איזה 2 שיני שום פרוסות ומלח לפי הטעם.
לתת לכל זה לעמוד ביחד על האש בערך חצי שעה, וזהו...
לשמור בצנצנת במקרר (יחסית הרבה זמן בגלל השמן) ולהשתמש כממרח, תוספת לרטבים, על לבנה ועוד ועוד כיד הדמיון.
קל לאללה ושווה כל שנייה.
כרובית*
הודעות: 35
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 22:14

בישול עונתי

שליחה על ידי כרובית* »

כרובית וגם ברוקולי אפויים עם פירורי לחם פריכים:
מבשלים את הכרובית והברוקולי השלמים, עד שיתרככו מעט.
מפרידים לפרחים ומסדרים בתבנית אפייה.
מבשלים רוטב בסיר קטן. אני עושה רוטב משמן זית, מעט חמאה, חלב וקמח. תבלינים: מלח, פלפל, מוסקט, ובעצם מה שרוצים. הרוטב די דומה לבשמל.
מפזרים את הרוטב (שקצת הסמיך בינתיים) על הירקות, ומעל מפזרים פירורי לחם.
אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת, טעים מאוד גם בלי.
לתנור חם עד ששזוף. גם הריח מעולה.
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בישול עונתי

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

חימם הבלילה בשמן היתה הברקה. באמת בלי קלייה מעצבנת ויצא נהדר!! מומלץ מאוד

אולי נעשה איזו התפקדות? כמה מאיתנו באמת מתעניינים כרגע בדף הזה? מה קורה פה- יש פה יותר גננים או יותר מקבלי ארגזים...?

אני מקבלת ארגז, בימי שלישי. זה יהיה היום הקבוע שאכנס לפה בהיסטריה
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

בישול עונתי

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני קוראת פה למרות שאני לא גננית ולא מקבלת ארגזים. אני פשוט אוהבת את מה שבעונה.
גל_הגלגל*
הודעות: 130
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בישול עונתי

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

הי, מישהו יודע איך לכבוש עלי גפן? במקום לקנות צנצנת של עלי גפן כבושים לשימוש במתכונים,
איך עושים את זה לבד מכל הלבלוב המהמם של העונה?
גלי_לבנדר*
הודעות: 590
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

בישול עונתי

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

שמעתי על אמא של חבר שדוחפת אותם לתוך בקבוק פלסטיק של שתייה קלה, דוחסת מאוד מאוד ופשוט סוגרת עם הפקק ושמרת מתחת לכיור.
לא ניסיתי אבל השמועות אומרות שהיא נוהגת ככה כבר שנים ושהעלים נשמרים שנה
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

בישול עונתי

שליחה על ידי מצ'רה* »

אני כבשתי עם מי מלח, כמו מלפפונים חמוצים, ונהיה בהם עובש )-:
ממליצה להקפיא.
איילת*
הודעות: 426
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

בישול עונתי

שליחה על ידי איילת* »

יש לי מלא עגבניות תמר רכות. יש רעיונות קלים לארוחת הצהריים?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול עונתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בטח כבר אכלתכם- אבל לפעם ההאה- לטחון בבלנדר או במעבד מזון ולהכין בבישול קליל רוטב לפסטה, או לבשל בתוך הרוטב בורגול או קינואה או אורז. אפשר להוסיף בצל קצוץ, שום, פפריקה וכו'.
איילת_חן*
הודעות: 194
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

בישול עונתי

שליחה על ידי איילת_חן* »

המלצות מעניינות לקישואים?
נוגה*
הודעות: 73
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

בישול עונתי

שליחה על ידי נוגה* »

אנטיפסטי :-)
אליק*
הודעות: 9
הצטרפות: 11 פברואר 2005, 02:46

בישול עונתי

שליחה על ידי אליק* »

פלאפל מפולי פול טריים!
התחילה עונת הפול. החלטתי להחליף את פולי הפול היבשים במתכון, בפולים טריים. קפיצת מדרגה משמעותית בטעם, וכמובן גם בערכים התזונתיים.
וכמובן, לאפות במקום לטגן בשמן עמוק.
גן עדן לטבעונים, ובעצם לכולם. הנה תיעוד בסרטון קצר
https://youtu.be/yEhzoSeSLzI
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”