אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

שליחת תגובה

אין לך לאן לברוח. בכל בריחה שהיא, את/ה לוקח/ת איתך את עצמך.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 ספטמבר 2015, 12:02

במכלים של בריטה יש ביספינול איי?...

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי קרמי_ממש_זול* » 14 נובמבר 2011, 15:47

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רכשתי היום בשופרסל דיל סיר עם ציפוי קרמי ממש ממש בזול: 40 שח בלבד אחרי שקיבלתי 70% הנחה. סיר ענקי. עכשיו אני תוהה: איפה הקצ'? משהי יודעת?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי ע_ע_ע* » 25 יוני 2011, 17:56

אני חושבת שהוא עוד נחוץ.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אמא_ל_2* » 25 מרץ 2009, 21:47

תודה, זה גם מה שאני ידעתי. בינתיים אני אופה בתבנית זכוכית, אבל לפעמים משתמשת בנייר אפיה, קשה לעמוד בפיתוי.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 25 מרץ 2009, 17:47

קונים בחנויות טבע, מן הסתם. בלועזית כותבים את זה GHEE. בערבית קוראים לזה סאמנה.
רחל צודקת לגבי הסיליקון.
שלולית, נייר אפייה שכולו סיליקון? אז זה לא נייר אלא משטח סיליקון, ומה שרחל אמרה חל גם לגביו. שמים בהם גם PLASTICIZERS וחומרי צבע שאת לא יודעת מה הם.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שלולית_י* » 25 מרץ 2009, 17:36

ונייר אפיה שכולו סיליקון זה בטובים או ברעים?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי רחל_ברמן* » 25 מרץ 2009, 16:23

סגרנו שהסיליקון עצמו בסדר (ולכן ציפוי סיליקון על נייר אפייה זה טוב), אבל שבתבניות מסיליקון יש עוד חומרים שלא ברור מה הם, אז זה סיכון לא ידוע. אולי תקום איזו חברה ירוקה שתייצר לנו כלי סיליקון בטוחים לשימוש? זה יהיה נחמד.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 25 מרץ 2009, 01:29

טפלון כן פולט גזים רעילים כשהוא מתחמם. לדברי היצרנים רק בחום גבוה מאוד, אבל הם כבר נתפסו בשקרים בעבר (ראי במעלה הדף), אז אני הייתי נמנעת לחלוטין.

נקודות, נסי לטגן בגי (חמאה מסוננת) - מה שנשרף בחמאה רגילה זה החלבון, ובגי מסירים אותו.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 25 מרץ 2009, 01:07

גם אני מטגנת חביתות על חמאה ולא נדבק , אבל גם משתמשת לדברים אחרים בשמן רגיל או זית ולא נדבק. צריך לדאוג שהמחבת יהיה חם מאוד (עם חמאה זה בעיה כי היא נשרפת מהר ולכן צריך לתת למחבת להתחמם טוב לפני תחילת העבודה ובכל מקרה לי החביתה השניה יוצאת כמעט תמיד יותר טובה ).
ואיזה כיף זה לשטוף את המחבת (נירוסטה) כמו שצריך בלי לפחד לשרוט וההרגשה היא נקיה באמת. עם הטפלון זה תמיד הרגיש לי שנשאר מלוכלך.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אמא_ל_2* » 25 מרץ 2009, 00:11

אורלי, ראיתי את הנייר שהמלצת עליו, שכתוב שהוא מכוסה בסיליקון ולא בחומר הרעיל שיש בנייר הרגיל.
לא עדיף כבר משטח סיליקון רב פעמי?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 24 מרץ 2009, 21:00

כן, אם זה אלומיניום אני מציעה לוותר עליה.
במה את מטגנת חביתות? אני מטגנת בחמאה וזה לא נדבק לנירוסטה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי סיגל_ב* » 24 מרץ 2009, 18:34

ראיתי שמליצו כבר למעלה, אבל רציתי להוסיף המלצה משלי, גם אני משתמשת בנייר האפייה של IF YOU CARE ומאוד מרוצה.
ניתן לקרוא על המוצרים שלהם כאן
ואפשר אם אני לא טועה להזמין גם דרך אמזון.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי ריש_גלית* » 24 מרץ 2009, 16:18

גלית, גם לי זה נשמע כמו אלומיניום (בהיר, קל).
ואם זה אלומיניום את מציעה לוותר עליה? אתמול טיגנתי בה שניצלים בשמן די עמוק, אבל זה משהו שאני כמעט לא עושה בכל מקרה. גם החביתות לא מיטגנות אצלנו תדיר (אחת לשבועיים-שלושה אולי). בעצם, חביתת ירק אני מכינה לעתים די קרובות, ונורא מעצבן לגרד אותה מהנירוסטה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מבשלת* » 24 מרץ 2009, 13:49

אותו כנ"ל לגבי דפנות טפלון של התנור?? אין עם זה בעיה??
(נדלקתי דווקא על תנור טפלון...)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 24 מרץ 2009, 00:57

נקודות, לא. חלקיקי אלומיניום נכנסים לאוכל ממגע ישיר במתכת, אבל חום של תנור לא מספיק בשביל להפוך אלומיניום לגז. עכשיו מובן?
למעשה, כפי שכבר כתבתי כאן באחד הדפים, כחומר בנייה אלומיניום הוא אחד החומרים שאנשים רגישים לכימיקלים מעדיפים בזכות יכולת הבידוד שלו והעובדה שהוא אינו פולט גזים רעילים (וגם חוסם אותם ביעילות).
אם זה עדיין מפריע לך, לכי על נירוסטה.
גלית, גם לי זה נשמע כמו אלומיניום (בהיר, קל).
עוברת, מגלוון פירושו שזה עבר תהליך שבו ציפו את זה באבץ כדי להגן על המתכת. מחיפוש זריז - זה אמור להיות די בלתי חדיר, אבל באמת שאין לי שום ידע בנושא.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עוברת_אורח* » 24 מרץ 2009, 00:26

מישהו יודע מה דינן של מחבתות של אלגת (אלומיניום מגולוון)?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי טליה_טקאוקה* » 24 מרץ 2009, 00:24

נשמע לי כמו אלומיניום...(חמותי משתמשת רק באלומיניום...ביפן משום מה זה מאד מקובלP-:

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי ריש_גלית* » 23 מרץ 2009, 23:46

יש לי מחבת ישנה וחבוטה ממתכת קלה (ז"א לא ברזל ולא נירוסטה) בצבע בהיר שדומה למה שקראו פעם פח, אאל"ט. ייתכן שזה אלומיניום? זה נראה כמו החומר שסיר פלא עשוי ממנו. הרבה זמן החרמתי אותה כי חשבתי שזה מתכת רעילה כלשהי, אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה.
החביתות שאני עושה עליה אף פעם לא נדבקות... לכן קשה לי לוותר עליה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 23 מרץ 2009, 22:37

תמי שלום
לא הבנתי, אם אלומניום רעיל, אז הגיוני שאם יוצאים ממנו חומרים רעילים, הם אמורים להיות באדי הבישול/אפיה גם אם האוכל לא בא במגע ישיר . הלא כך?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 23 מרץ 2009, 20:29

אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?
רק אם את אוכלת מהם :-) . אלומיניום לא מתנדף.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מבשלת* » 23 מרץ 2009, 19:11

שלום,
אני רוצה לקנות טוסטר אובן, ומשיטוט ראשוני בחנויות ראיתי שיש תנורים עם דפנות טפלון, נירוסטה או אלומיניום
מה הכי כדאי? אמנם אלומיניום לא בריא בסירים אבל האם הוא משנה כדפנות של אובן?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 20 מרץ 2009, 19:53

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 02 מרץ 2009, 22:56

מיצי, אני יודעת על זה פחות ממך לדעתי. אני יכולה לתת לך שירשור לקישור בפורום שלי שבו כתב מי שמייבא את הכלים, אבל גם שם אין ממש הוכחות לטענות.
לפי הטענות, הסיכוי שהציפוי ייסדק עד לאלומיניום שמתחתיו הוא נמוך מאוד וטיטניום עצמו זו מתכת עם רעילות נמוכה מאוד. לפי זה, הכלים בטוחים לשימוש.
אני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שירין* » 02 מרץ 2009, 21:56

נתקלתי לאחרונה בפרסומת של מחבת "קרמי בריאותי" (של חברת Neoflam) -
http://www.kleibait.co.il/[po]search results[/po].asp?manu id=124
מישהי מכירה? ומה זה בדיוק הציפוי הזה?
מיצי - מצאתי את זה כשחיפשתי סירים בציפוי טיטניום של חברת Woll. אני מוכרחה להודות שהמחירים הרתיעו אותי...

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מיצי_החתולה* » 26 פברואר 2009, 10:21

מה עם סירים בציפוי טיטניום? למישהו יש מידע על החומר? מצאתי ברשת טענות שזהו החומר הבטוח ביותר לשימוש, כולל טענות ש"מחקרים הוכיחו" וש"גורמים רפואיים טוענים ש". אבל לא מצאתי מחקרים או הפניות למחקרים.

ואם מדובר בסיר מיציקת אלומיניום מצופה בטיטניום? ברגע שהציפוי נסדק, האם זה אומר שדברים רעים מהאלומיניום מגיעים למזון המתבשל בו? כי היצרנים טוענים, ששריטות קלות (שנגרמות נניח מניקוי או מערבוב) בחומר לא גורמות לו כל נזק, ולא גורמות לפליטה של חומרים רעילים למזון.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מ_י* » 09 פברואר 2009, 20:53

מה דעתכם על green pan?
מוכרים את זה בהרמוני
מבוסס על הציפוי הזה:
Thermolon™ Endurance

Superior non-stick performance combined with exceptional coating endurance for professional use on the stove and in the oven. Endurance will satisfy the high demanding chef and even allow searing or 'woking' at temperatures where traditional coatings decompose.

Thermolon™ Intensive

Intensive use is a synonym for this coating. Just like all Thermolon™ coatings, Intensive can resist high temperatures and is a better alternative than all existing PTFE based non-sticks on the market. Due to its performance this is an ideal solution for semi professional use.

Thermolon™ Expert

Extremely durable non-stick performance for daily domestic use is the key element of Expert. The houseman or housewife that cooks for their family will easily recognize the superior characteristics of this coating. Once used, you are hooked for life!

Thermolon™ Resilience

Engineered for stainless steel surfaces, Resilience is perfect to be used on clad materials or stainless steel.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אליס_מיאו* » 14 דצמבר 2008, 13:45

אז איך אתם משתמשים במיקרוגל? (במידה ואתם משתמשים... אצלי בעבודה יש רק מיקרוגל ובחדר אוכל הכל קמח לבן.)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שלולית_י* » 13 דצמבר 2008, 22:36

והוא מצופה בסיליקון
וסיליקון זה כן בסדר? ותבניות סליקון גם?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 22 נובמבר 2008, 16:55

איך יודעים?
האם המתכת מבריקה או עמומה? (אם היא עמומה יש יותר סיכוי שזה אלומיניום)
מה המשקל שלה יחסית לנירוסטה? (אם היא קלה יותר זה כנראה אלומיניום)
האם מגנט נצמד אליה? (אלומיניום לא ממגנט. הסתייגות: יש גם כלי נירוסטה שלא ממגנטים, ראי דיון במעלה הדף).

עוד דרך לברר: חפשי בגוגל את היצרן ומספר המודל של הטוסטר אובן ואחד הקישורים ייתן לך את הפירוט (זו בטח הדרך הכי קצרה והכי בטוחה)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 22 נובמבר 2008, 16:47

אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.
ובצדק, בעיקר אם הן מגיעות מאיזורים שבעולם שאין בהם פיקוח אמיתי, כמו סין.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 22 נובמבר 2008, 16:46

מישהו הזכיר כאן מלמין? הנה מה שמרקולה אומר עליו, כאן

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי ירח_לבן* » 19 נובמבר 2008, 22:06

אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?)

לא יודעת מה עם הילדים שלכם

שלי, בן ה-10 חדשים מאד נהנה להעיף את הצלחת שלו מהשולחן ולראות מה קורה...
ואחכ לזחול על הרצפה.
זו תשובה?

דרך אגב, ממה עשוי הסכו"ם?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אם_אוהבת* » 19 נובמבר 2008, 21:40

אני לא מצליחה לזהות עם התבנית אפייה של הטוסטר אובן היא מאלומיניום או נירוסטה. אין שום חותמת למטה, היא לא עבה כמו הסירי נירוסטה וגם לא דקיקה כמו הסיר אלומיניום שהוצאנו מכלל שימוש. איך יודעים?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שמש_בחורף* » 18 נובמבר 2008, 10:20

יש גם צלוחיות עץ.
אני תמיד חושדת בחומרי הגימור שלהם.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 18 נובמבר 2008, 09:57

יש גם צלוחיות עץ.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 18 נובמבר 2008, 02:54

אני חושבת שזה משהו דומה לזה
(הסתייגות: לא ניסיתי אותן)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 18 נובמבר 2008, 02:49

פה ב-Whole Foods Market יש צלחות-פיקניק שעשויות מעלים, יפהפיות לדעתי. ניתנות לשימוש רב פעמי כל עוד מדיחים אותן ביד. אקולוגיות לגמרי. לא שבירות. זה יכול להיות פיתרון.
בינתיים לא מצאתי קישור. אולי ניצן תמצא.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי ניצן_אמ* » 18 נובמבר 2008, 01:04

הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
כך גם פה.
אצלנו הרבה כלים הם מנירוסטה, כולל כוס שתיה קטנה שהבת אוהבת במיוחד.
אנחנו בעקרון מעדיפים זכוכית, אבל אם יש להורים חשש משבירה (למה בעצם?) אז יש כלי נירוסטה.
הבת אוהבת את הכוסית כי היא קטנה, יפה ומיוחדת. לא כי היה עידוד מצידי להשתמש בה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 18 נובמבר 2008, 00:16

מה שבשמת אמרה. גם הילד שלי אוכל מכלי זכוכית מגיל צעיר מאוד.
קניתי פעם בחנות לכלים משומשים גם צלחת מנירוסטה מחולקת לתאים, ומעולם לא נתתי לו בה אוכל. מקסימום היא משמשת לפיצוחים כשבאים אורחים...
יש גם צלחות זכוכית יחסית עמידות היום.
בפלסטיק "של פעם" יש BPA. עדיף להימנע.
(אם את מעוניינת להיות עוד יותר זהירה, הימנעי גם מכלים מתוצרת סין. אין בסין פיקוח אמיתי על הייצור והיו כבר שערוריות על תכולת עופרת גבוהה בצעצועי פלסטיק לילדים. גם זכוכית יכולה להכיל עופרת).

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי בשמת_א* » 17 נובמבר 2008, 23:31

לילדים כמובן.
הילדים שלי אוכלים בצלחות הזכוכית הרגילות של הבית. מרגע שהם מתחילים לאכול.
היחידה שנשברות לה כאן צלחות היא אמא שלהם המסורבלת (-;

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שלולית_י* » 17 נובמבר 2008, 22:30

תמי, אז במה היית מעדיפה להשתמש? - לילדים כמובן.
בפלסטיק הרגיל, כמו הצלחות בקיבוצים שהיו פעם?
משהו אחר?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 17 נובמבר 2008, 22:02

על רעילות מלמין בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Melamine#Toxicity
אני הייתי נמנעת, עם חום או בלעדיו.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שלולית_י* » 17 נובמבר 2008, 12:55

באגף של צלחות הפלסטיק לילדים נמכרות גם צלחת עשויות מלמין
הוא נראה איכותי וקשיח יותר, אבל אני לא יודעת מה באמת הוא עלול לשחרר- או לא - במגע עם אכל חם או סתם לאחר שריטות משטיפה בסקוץ'.
האם מלמין מזיק?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 16 נובמבר 2008, 20:21

לא הצלחתי למצוא בדף מידע על סיליקון, למרות שברור לי מחיפוש בגוגל שיש פה איפשהו.. ובכל זאת - תבניות סיליקון (קניתי בנעמן) מזיקות או לא??
אין מספיק מידע כדי לענות לך (לא רק לי, בכלל). סיליקון כשלעצמו אינו רעיל. הבעיה היא שבתבניות סיליקון יש גם צבע ו-plasticizers שהחברות המייצרות אינן צריכות לחשוף לציבור, ואלה כן יכולים להיות רעילים. אני אישית נמנעת בדיוק בגלל היעדר המידע. את יכולה להחליט אחרת. איש איש ושיקוליו.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עמנוא_ל* » 14 יוני 2008, 12:57

קיבלתי במתנה סיר ברזל עם ציפוי אמייל, תוצרת צרפת. האם ציפוי האמייל מסוכן?
ציפוי אמאייל הוא ציפוי אינרטי, על בסיס מרכיבי זכוכית, שאינו יוצר תגובה כימית כלשהיא עם המזון. הציפוי עומד ועמיד בטמפרטורות גבוהות מאוד יחסית משהו כמו מ-690 מעלות ועד 860 מעלות צלזיוס, אם אינני טועה.
בעבר, כל תנורי האפייה היו מצופים באמאייל כתהליך שגרתי
גם אם הציפוי נסדק או נשבר פה ושם, אין בעייה בריאותית להמשיך ולבשל איתו.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 03 יוני 2008, 19:46

_איך מטגנים (למשל חביתה) במחבת נירוסטה ?
זה נדבק לי..._
מקפידים שהמחבת תתחמם מאוד מאוד, ורק אחר כך שמים את השמן, וממתינים שגם הוא יהיה חם מאוד.
  1. לפזר מלח - כמות קטנה בפיזור רחב - על המחבת.
  2. פתיתי קוואקר בביצה הטרופה מעשירים את החביתה ועוזר מאוד שלא תידבק.
לקבל את זה שדברים נדבקים. המצב שלא נדבק בכלל, כמו בטפלון, הוא לא טבעי.

במחבת ברזל נדבק פחות.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי חגית_ל* » 03 יוני 2008, 10:45

אפשר גם נירוסטה, של מליבו.
מישהו יודע בקשר לתבניות סיליקון? @}

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מאיה* » 02 יוני 2008, 19:47

כלים בציפוי טיטניום. יש לי מחבת שלהם, מעולה ולא נדבק. מה שכן קצת יקר...

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי חגית_ל* » 02 יוני 2008, 11:26

אנחנו בעונת ימי ההולדת. עוגות בתבניות טפלון.
מישהו יודע משהו על תבניות הסיליקון החדשות? הרי סיליקון זה גם חומר מסרטן, לא?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אם_החיטה* » 16 מאי 2008, 13:23

כבר ב 1999 החלה הרשות להגנת הסביבה בארה"ב, לעסוק בסיכוני הבריאותיים המיוחסים ל- perfluorooctanoic acid (PFOA), שהינו הכימיקל החשוד כמסרטן בטפלון. בעקבות כך, במאי 2000 החליטה חברת 3M האמריקאית, להפסיק לייצר ואף לחדול מלהשתמש ב- PFOA בכל מוצריה, בשל הסיכונים הסביבתיים והבריאותיים המיוחסים לכימיקל. יסלחו לי כל הספקנים והציניים למיניהם ובעלי הזיכרון הקצר, להם אזכיר כי גם DDT הוצג כחומר לא מסוכן בזמנו, ובמקום בו דופונט נשבעת שטפלון הוא מוצר בטוח לשימוש (מסויג תמיד תחת מגבלות...), עשו זאת גם חברות הסיגריות שדחו כל קשר אפשרי בין סרטן לעישון.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי רוני_בלוני* » 15 מאי 2008, 18:14

כל הכלים שהזכרת מיוצרים בסין ומסומנים תחת המותג סולתם. לגבי הציפוי - כולם אותה גברת בשינוי אדרת. טפלון הוא שם מסחרי לציפוי המיוצר על ידי דופונט, ויש לו חיקוים רבים ואפילו רעים יותר. הייתי נזהרת מלהקשיב למוכרים אינטרסנטים, ומתמקדת בהוראות השימוש הכתובות על ידי היצרן בלבד. שם בטח תלמדי כי יש להשתמש בכלים בלהבה נמוכה עד בינונית (בגלל רעילות הטפלון), שבטח אין אחריות על הציפוי ליום אחד ובטח אם תעשי שימוש במדיח או כלי מתכת ועוד כהנה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 13 מאי 2008, 22:36

האם בגרניט לא עלולה להיות בעיית ראדון?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי טרה_רוסה* » 13 מאי 2008, 13:51

זכוכית (פיירקס). נירוסטה. ברזל מחליד וכבד, אבל בריא.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עולם_קטן* » 04 אפריל 2008, 00:30

ראיתי בחנות של סולתם מחבת "סייפלון" (safelon),
המוכרת המליצה ואמרה שזהו סוג בטוח של טפלון שאינו מסרטן גם אם הוא נשרט, המחיר בהתאם...
האם מישהו שמע, יודע על טיבו של המוצר החדש?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עמנוא_ל* » 18 פברואר 2008, 01:12

תוצאות הניסוי- אין שום שינוי בצבע האבן. לא שמתי לב לשינוי אחר. מאחור יש מדבקה- וכתוב עליה: granite mortar.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי בשמת_א* » 16 פברואר 2008, 21:17

חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו)
נכון. אני פשוט למדתי "לשחק" עם מידת החימום ומידת השומן (שמן זית/חמאה, תלוי מה עושים).

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי נועה_ברוך* » 16 פברואר 2008, 20:11

מחבת קטנה (לחביתות) מנירוסטה במקום מטפלון
גם אני חיפשתי זמן רב, לבסוף קניתי סוטג' של סולתם. אמנם לא קטן מאוד, אבל מחליף אצלי את המחבת ומתאים גם לתבשילים .
מומלץ בחום, רק מה, חביתות קצת נדבקות (ההרגל של הטפלון קילקל אותנו).

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עמנוא_ל* » 15 פברואר 2008, 15:30

כשאתן/ם בוחרים/ות כלי מנירוסטה, בחרו סוג נירוסטה טוב!
http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/

או עשו חיפוש באתר למילים פלב"מ או נירוסטה www.hametaher.co.il

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי גברת_פלפלת* » 15 פברואר 2008, 12:03

אני מצאתי אצל אמא שלי (-:
(פעם לא היה טפלון, לפיכך מובטח לך למצוא כמעט בכל בית ותיק כמה מחבתות נירוסטה..)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שלומפי* » 14 פברואר 2008, 22:25

אפשרי.
כל המחבתות התלויים אכן מטופלנים, אך חפשי באזורים של מערכות הסירים מנירוסטה (נמכרות גם ביחידות נפרדות).

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 14 פברואר 2008, 22:01

הלכתי לחפש מחבת קטנה (לחביתות) מנירוסטה במקום מטפלון - מסתבר שכבר בלתי אפשרי למצוא כאלה :-/

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עמנוא_ל* » 14 פברואר 2008, 18:24

שיש רגיל? טבעי? לא יצוק ולא מלאכותי?
ממש אין בעיה איתו.

לא יודע מה קורה כנגד רסיס שיש שאולי עלול להישבר, אבל מבחינה כימית אין בעיה בשיש. הרכבו הכימי דומה להרכב של סלעי גיר, אלא אם כן מדובר בסוג מיוחד של שיש כגון גרניט, או שיש צורני שגם בהרכב הכימי שלהם אין בעיה.

אני צופה רק בעיה בסוג החומרים שתוכלי לכתוש.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי גברת_פלפלת* » 12 פברואר 2008, 16:32

היום קניתי עלי ומכתש שעשויים משיש. לצערי זה אחד החמרים היחידים בכלי אוכל שלא ידוע לי עליו ממש כלום. האם מישהו יודע אם יש איתו בעיה? (כי איכשהו בטוח חלקיקים ממנו יגיעו לאוכל, כתוצאה מהכתישה)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי סאלוש* » 12 דצמבר 2007, 18:01

אמת וצדק, זה נשמע כמו אלומיניום.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אמת_וצדק* » 12 דצמבר 2007, 02:45

סליחה על חוסר ההבנה הבסיסי, אבל איך מזהים אלומיניום? יש לנו סיר ומצקת שעברו בירושה מהסבתא שלי ועשויים מתכת בהירה וקלה מאוד. מסוג הסירים שהיו פעם בחדרי אוכל של קיבוצים. זה אלומיניום? אסור להשתמש?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי עמנוא_ל* » 11 דצמבר 2007, 00:30

על ההבדלים בין סוגי הנירוסטה ואיך לבדוק כאן: http://www.hametaher.co.il/content/view/27/46/1/4/

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי חני_תה* » 10 דצמבר 2007, 23:46

מאמר על טפלון שהופיע ב Consumer Report (ירחון שבודק מוצרים שונים ואינו משוחד) ביוני 2007:


Nonstick pans are OK in new tests

Researchers have long known that very high temperatures can break down the coating in nonstick pans, creating fumes that can kill pet birds and possibly causing flulike symptoms in people. Whether other emissions are a problem even at moderate temperatures has been an open question. Our tests yielded largely reassuring results.


Lab studies suggest that perfluorooctanoic acid (PFOA), used in making nonstick coating, can cause cancer and birth defects in animals, and might pose a risk in humans. PFOA stays in the body for years and in the environment indefinitely. Working with a lab that specializes in PFOA, we bought nonstick pans from seven makers and repeatedly heated and washed some pans to simulate one, three, and six months of use. We then heated new and aged pans to 400° F, a cooking temperature well below the makers? recommended maximum of 500° F, and measured PFOA in the air above the pans.


We found very little PFOA in the tested air samples. The highest level was about 100 times lower than levels that animal studies suggest are of concern for ongoing exposure to PFOA. With the aged pans, emissions were barely measurable.


CR?s take. Experts we consulted from government, industry, and environmental groups agree that the amounts of PFOA emitted by nonstick cookware probably don?t contribute much to your total PFOA exposure (the manufacture, use, and disposal of an array of products, including waterproof fabrics and electronic parts, can release PFOA into the environment). And research by the U.S. Food and Drug Administration suggests it?s very unlikely that significant amounts of PFOA migrate from pans into food. Still, it?s sensible to take a few precautions with nonstick cookware. Use ventilation when cooking, don?t put empty pans over very high heat, and toss pans that have started to flake. Flaking can cause uneven heating that might accelerate emissions.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אני_צ'ה* » 02 דצמבר 2007, 18:06

שלום לכל המבינים ! זקוקה לעצה, עזרה, מחשבה : אני מוצאת עצמי קונה כבר פינג'ן שלישי מנירוסטה ! כי בכל פעם, כבר בהרתחה הראשונה (ולפעמים השנייה..), מופיעה חלודה בגובה פני המים ששמתי..ואחרי כמה הרתחות כבר בכמה מקומות , סימני חלודה...כמובן שמפעם לפעם אני משקיעה בפינג'ן יותר ויותר איכותי......עם אחריות "לכל החיים" ! בחיי ככה הם כותבים, בלי חלודה וכו', משנת 1958 ניסיון בנירוסטה וכו' וכו'.......מה עושים? קראתי את הדף, וזו ברירת המחדל שלי נירוסטה ...למישהו יש רעיון ? נ.ב. כשאני מרתיחה מים בסיר רגיל מנירוסטה...אין בעייה, לא מופיע כל סימן כזה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי יעל* » 29 אוקטובר 2007, 11:33

רק רציתי להתלהב לכם שאתמול הייתי בפשפשוק ונתקלתי במציאה מפתיעה
כלי זכוכית של ויז'ן, קטן מתוק כזה עם ידית ארוכה, משהו לחימום חלב כנראה, עלה לי בערך 20 שקל ממוכר שלא ידע מה הוא מוכר לי..
איזה כיף!! :-)
נוסה בהנאה הבוקר על הכיריים החשמליות שלי (ותודה לתמי על התשובה מלפני מלאן זמן :-) )

ועוד שאלה לבעלי הנסיון בחימום זכוכית על כיריים חשמליות ובכלל, אתם מכירים את קנקני התה הזכוכיתיים, של "בודום" או משהו דומה, שאפשר בעקרון להחזיק אותם מעל נר או משהו לשמור על החום?
מה קורה להם בעצם אם מנסים להרתיח בהם מים? (פרצופון זומם..)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי יעל* » 15 אוקטובר 2007, 12:37

אגב אלומיניום ללא מגע עם האוכל, שאלו אותי לאחרונה ולא ידעתי מה אשיב:
מה עם סיר אלומיניום לאידוי- כלומר ללא מגע ישיר עם האוכל- זה נחשב?
(יש לי חברה שאין לה כסף ולב לזרוק, ברוב השווקים יד שניה מה שמוצאים פה זה אלומיניום אז יש לה כמה)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי טרה_רוסה* » 13 אוקטובר 2007, 08:34

לא רעיל.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אמאשל_טל* » 13 אוקטובר 2007, 07:00

קיבלנו סיר במתנה. עשוי מפלדת אל-חלד. התחתית שלו עשוייה 3 שכבות, כשהאמצעית היא אלומיניום.

כלומר פלדה-אלומינים-פלדה. האלומיניום אינו במגע עם האוכל. האם זה עדיין רעיל ומסוכן? אשמח לשמוע דעתכם!

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי אף_חצוף* » 08 אוקטובר 2007, 11:22

_מה עם סירי Farberware?
האם זה לא סוג של סירי טפלון? אם זה טפלון, אני לא הייתי משתמשת._

לא, אבל אני רואה שבאתר שלהם כתוב 18/10 stainless steel אז זה עונה על השאלה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 07 אוקטובר 2007, 16:06

לגבי בריטה כבית גידול לחיידקים ופטריות, האם לא בגלל זה צריך להחליף אותו כל חודש? זה לא פותר את הבעיה?
תלוי מה מצב הפטריות במקום שבו אתם גרים, ובמי השתייה. היום יש גם מתקנים תואמי-בריטה שיש בהם הגנה מובנית נגד חיידקים ופטריות, אם כי אפשר לתהות מהי בדיוק ואם גם היא דבר בריא...
אבל בעצם מה שגיא אומר נכון לגבי כל מקרה של מים עומדים, לא רק בריטה. אז הנה כמה הצעות:
  1. להקפיד לנקות את הקנקן ולהחליף את המים לעתים קרובות.
  2. לשים את הקנקן במקרר (מאט צמיחת פטריות וחיידקים, אם כי לא מפסיק אותה)
  3. לי יש מתקן חרס שעליו אני שמה מכלי מים גדולים (3 גלונים), בלי קירור. לפני כל החלפת מכל, אני מזליפה פנימה טיפה אחת או שתיים של תמצית גלעיני אשכוליות (חשוב לוודא שזה התערבב היטב). זה חומר טבעי חזק מאוד נגד פטריות.
  4. לכסות במידת האפשר (אולי אפילו כדאי להעביר לבקבוקים, עדיף מזכוכית).

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 07 אוקטובר 2007, 01:10

אחי וגיסתי טוענים שלא טוב להרתיח מי "בריטה"
אני זוכרת שכתבו על זה פעם. בריטה הופך את המים לחומציים, ובקומקומים שבהם גוף החימום בא במגע עם המים, זה קילף את הציפוי של גוף החימום והמתכת שמתחת הייתה רעילה. אני לא זוכרת באיזו מתכת היה מדובר. אני כן זוכרת שזה קרה לי והחלפתי קומקום.
הפיתרון יכול להיות שימוש בקומקום חשמלי שבו גוף החימום אינו בא במגע עם מים (גוף חימום נסתר), או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבריטה כדי לאזן את החומציות.

לגבי בריטה באופן כללי - שמעתי דעה שזה לא בריא, בין היתר מאנשים שאני מעריכה את דעתם. הנה הודעה של גיא בן צבי בנושא .

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 01 ספטמבר 2007, 17:12

לי היו רק כיריים חשמליות בעשר השנים האחרונות, ורק על זה בישלתי בכלי זכוכית.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי יעל* » 01 ספטמבר 2007, 16:14

למי שמנוסה בבישול עם כלי זכוכית על הכיריים- האם דין כיריים חשמליות כדין כיריים גז?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי יעל* » 27 אוגוסט 2007, 11:48

טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
לנו יש סירון נירוסטה אחד שזה קורה לו תמיד, ואחרים שלא- נראה לי שכשסיר נירוסטה מתישן ונשרט זה בלתי נמנע וזה באמת יקרה כל פעם, וכל פעם באותו המקום- האם לכך הכוונה? כנראה שצריך להפסיק להשתמש באלו שנהיים שחורים. (למרות שכבר חודשים אני אומרת לעצמי את זה בקשר לסירון הזה...) אולי שימון יעזור- כמו טיפול בסירי ברזל, לא ניסיתי מעולם עם נירוסטה. (מי יודע?)
גם לי יש סיר כזה מאיקאה, קצת יותר כבד מהרגיל, הוא מצופה טפלון בוודאות. טמפ' נמוכה עד בינונית בלבד הוא הפתרון שלי.
יש לי סירי זכוכית, אבל להעמיד אותם על הגז זה נראה לי כל כך מופרך שאין לי אומץ לנסות :-)...

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מיכל_בר* » 26 אוגוסט 2007, 22:47

אני מבשלת כמעט הכל בסירי זכוכית. אפילו מטגנת בהם, למשל בצל או חביתה.
ההגבלה (של אלה שיש לי - זה משתנה בהתאם ליצרן) היא לא להעמיד אותם על אש גדולה. אש בינונית (למשל האופציה הקטנה ביותר במבער הגדול שבכיריים) - זה בסדר.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 26 אוגוסט 2007, 19:48

כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.

אצלי זה לא קורה בבישול שגרתי. אין לי מספיק מידע מדוע זה קורה אצלך, אבל לדעתי זה לא משהו שאמור לקרות בכלי נירוסטה איכותיים. המתכת עצמה משחירה? זה קרה לי לאחרונה. שרפתי שני סירים בגלל שהזנחתי אותם על אש חזקה זמן רב מדיי. אני מדברת על השלב שבו האוכל כולו התפחם והבית מריח כמו פאב מרתפי בשישי בלילה גם שלושה שבועות אחרי כן. אז כן, המתכת השחירה, אבל הסיר יצא מכלל שימוש אחרי זה באופן סופי :-( .

וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.
ופעם גם השתמשו בכלי עופרת לאוכל, שתייה וצינורות מים, וקיבלו הרעלת עופרת (יש אפילו תיאוריה שבגלל זה נפלה האימפריה הרומית). וגם הרעלת ברזל היא נפוצה מאוד - עד היום. אגב, אבותינו עד לפני כ-40000 שנה (כפי הנראה) פשוט לא בישלו ואכלו הרבה מאוד אוכל נא. זה לא אומר שלא צריך לבשל (אם כי אני בהחלט בעד אוכל נא כמרכיב עיקרי בתזונה), אבל אני לא הייתי פונה אליהם כאן כמקור השראה. בכלל, אפשר לשאול עד כמה בישול הוא "טבעי" למין האנושי, והתשובה לא חד משמעית.

זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין
יש כלי זכוכית ייעודיים שנועדו לזה ועומדים בחום גבוה - כמו כלים מסוג VISION - הם לא אידאליים לבישול כי הם לא מפזרים את החום היטב, וכי לא קל לנקות אותם. אבל בהחלט אפשר להשתמש בהם גם לטיגון (שבמאמר מוסגר, עדיף למעט בו באופן כללי). אני השתמשתי בהם בעבר לטיגון.

יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?
מה שם היצרן? את יודעת מה שם הדגם? אולי אפשר לחפש בגוגל או באתר של איקאה. הייתי מהמרת על זה שמדובר בסוג של ציפוי טפלון - הייתה לי פעם מחבת שענתה על התיאור שלך, ולאחר בדיקה הסתבר לי שהיה שם טפלון. מייד הפסקתי להשתמש בה.

שימוש בכלי בישול מברזל באופן קבוע זה כמו לתסף בכמויות לא נשלטות של ברזל, כי הוא דולף מהכלים לאוכל. ברזל הוא מתכת כבדה שמעלה מאוד את העומס החימצוני בגוף. לא מומלץ, בעיקר לא לילדים ולנשים בהריון ומיניקות (הרעלת ברזל היא גם ההרעלה הכי נפוצה אצל ילדים, בארה"ב לפחות). שימוש מדי פעם, אצל אנשים בריאים באופן כללי - לא נראה לי קריטי.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי ים_כחול_ושמיים* » 26 אוגוסט 2007, 17:35

לבשל רק בנירוסטה או זכוכית?
כל סיר נירוסטה שמשתמשים בו למשהו שלא מסתכם בבישול נוזלים (כלומר מים בתוך סיר על האש) גורם לשריפה של הסיר.
טיגון קל ומהיר (לא טיגון עמוק) של בצל, אידוי, או הקפצה, כולם גורמים לחריכה של המתכת ולהפיכתה לשחורה במקום החריכה.
זכוכית ממש לא נשמע לי לעניין (וממילא אם לא עומד בטמפ' גבוהה, לא יוכל לבצע משימה שהיא לא בישול נוזלים)
אז מה? אוכלים כמו במסעדה של בלי סודות? "רק מרק"?
וביננו, במה בישלו אבותינו (או יותר נכון אימותינו) הקדומות? לא נראה לי שבזכוכית או נירוסטה. מתכות פשוטות כמו ברזל נראה לי יותר הגיוני.

ושאלה נוספת. יש לי שני סירים שקניתי לפני כמה שנים באיקאה. זה נראה סוג של ברזל. הם כבדים (אבל לא כמו הברזל של הפוייקה ודומיו), בצבע אפור כהה עם ידיות מתכת.הם לא רעים. יש לכם מושג מה זה?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 אוגוסט 2007, 21:23

מה לגבי פטמות בקבוקים של תנוקות סיליקון כאשר קרוע האם משחרר רעלים ומכן את התנוק?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי נועה_ברוך* » 04 אוגוסט 2007, 09:22

קלחת :-)
עשיתי חיפוש קצר עם "פיירקס" ולא מצאתי... אולי זכוכית אחרת? אני בטוחה שפעם השתמשתי בכזה
(בבית שעבדתי ובישלתי בו)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מירב.ב* » 23 יולי 2007, 23:58

תמי ואחרות,
נכון אמנם שהסימון בתחתית מוצרי הפלסטיק נועד לצורך מיחזור, אבל עדיין יש הבדל בין סוגי הפלסטיקים. ויש ביניהם כאלה שנחשבים מסוכנים או פחות מסוכנים. למשל, פוליפרופילן אכן נחשב עמיד במגע עם מוצרי מזון שומניים, מה שלא ניתן לומר על הפולימרים האחרים.
אגב, בקבוקים העשויים פוליקרבונט מסומנים בספרה 7 (ALL OTHER RESINS). יש לי אחות כימאית שבודקת את הנושא לבקשתי ביסודיות, אחזור עם עוד פרטים כשיהיו.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 23 יולי 2007, 23:19

הודעה של גיא בן צבי בנושא פלסטיקים

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי שלולית* » 23 יולי 2007, 12:51

הפלאסטיקים הרעים הם סוגים 3,6,7
בדקתי עכשיו את כל מה שהיה על השולחן, מתוך סקרנות.
מסתבר שכמעט הכל תקין, אבל דווקא קטשופ אסם שהוא עגבניות חומציות ומסוכנות ארוז בבקבוק מסוג 7, פוליקרבונט.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מירב.ב* » 21 יולי 2007, 22:44

המקלה שייך לחברת ITT הגרמנית דגם IT-012T. אני אבדוק באמת מול היבואן ומכון התקנים.
תודה על הרעיון.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי תמי_גלילי* » 21 יולי 2007, 18:01

מירב, מי היצרן של המקלה? מה הדגם?
הייתי מהמרת על זה שזה לא אסבסטוס, אבל ליתר ביטחון את יכולה לבדוק מול היבואן ומול מכון התקנים.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מירב.ב* » 21 יולי 2007, 16:59

הצצתי לתוך המקלה (toaster) שלנו, וראיתי שחוטי החשמל שמתחממים מונחים על שני משטחים לא מזוהים בהרכבם; למראית עין הזכירו לי אסבסט. מישהו יודע על כך משהו?
שאלתי לפני כמה ימים, מישהו יודע?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

על ידי מירב.ב* » 21 יולי 2007, 15:51

הכי טוב מזכוכית.
יש כאלה קומקומים לכיריים בארץ?
חשמליים מזכוכית ראיתי רק אחד, גוף החימום כמובן מנירוסטה, ואחרי שימוש לא ארוך, יש דליפות מים מהחיבורים.

חזרה למעלה