על ידי אני_דולב* » 27 אוקטובר 2012, 17:21
הי מנטרה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
אני כותבת פה שיישאר לדורות...
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
{@ תבשיל תפוחי אדמה ועדשים של קוצ'ינים (כן, יש לו שם אותנטי, שכחנו אותו...) מתכון של אמא שלי:
![@} {@](./images/smilies/flower.gif)
{@
להכין מראש:
- 5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות.
- 1 בצל קצוץ.
- 1 כוס עדשים כתומות שטופות.
ולהכנה:
- לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף כפית גדושה של גרגירי חרדל. כשהגרגירים מתחילים להתפצפץ, לכסות עם המכסה ולהנמיך את האש.
- ברגע שההתפצפצות נרגעת, מיד להוסיף עלי וואפלה קצוצים גס מענף אחד בינוני. (1)
- להוסיף את הבצל ולבחוש.
- להוסיף 1 כפית שטוחה כורכום + 1 כפית כמון + 1 כפית שטוחה פלפל שחור (לאוהבי החריף אפשר להוסיף בשלב זה פלפל חריף גרוס)
- להשגיח כל הזמן שלא ישרף.
- כשהבצל מתרכך מעט, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב
- להוסיף 2 כוסות מים חמים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה
- לבחוש מידי פעם ולהוסיף מים לפי הצורך.
- כשתפוחי האדמה מתרככים, להוסיף את העדשים ומים בהתאם לצורך(2) ולהמשיך לבשל עד להתרככות העדשים.
- להוסיף מלח לפי הטעם ו2-3 כפות חומץ.
זהו
(1) וואפלה - עלי תבלין של קוצ'ינים, כנראה שמדובר במה שנקרא בפי העם "עלי קארי". אצלנו גדל בעצים במושב. ניתן אולי להשיג בחנויות תבלינים ומוצרים מן המזרח.
(2) המרקם הרצוי הוא רך אבל לא מרקי.
הי מנטרה :-)
אני כותבת פה שיישאר לדורות...
{@{@ תבשיל תפוחי אדמה ועדשים של קוצ'ינים (כן, יש לו שם אותנטי, שכחנו אותו...) מתכון של אמא שלי: {@{@
[b]להכין מראש:[/b]
[list]
[*] 5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות.
[*] 1 בצל קצוץ.
[*] 1 כוס עדשים כתומות שטופות.
[/list]
[b]ולהכנה:[/b]
[list]
[*] לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף כפית גדושה של גרגירי חרדל. כשהגרגירים מתחילים להתפצפץ, לכסות עם המכסה ולהנמיך את האש.
[*] ברגע שההתפצפצות נרגעת, מיד להוסיף [b]עלי וואפלה קצוצים גס מענף אחד בינוני.[/b] (1)
[*] להוסיף את הבצל ולבחוש.
[*] להוסיף 1 כפית שטוחה כורכום + 1 כפית כמון + 1 כפית שטוחה פלפל שחור (לאוהבי החריף אפשר להוסיף בשלב זה פלפל חריף גרוס)
[*] להשגיח כל הזמן שלא ישרף.
[*] כשהבצל מתרכך מעט, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב
[*] להוסיף 2 כוסות מים חמים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה
[*] לבחוש מידי פעם ולהוסיף מים לפי הצורך.
[*] כשתפוחי האדמה מתרככים, להוסיף את העדשים ומים בהתאם לצורך(2) ולהמשיך לבשל עד להתרככות העדשים.
[*] להוסיף מלח לפי הטעם ו2-3 כפות חומץ.
[/list]
זהו :-)
(1) וואפלה - עלי תבלין של קוצ'ינים, כנראה שמדובר במה שנקרא בפי העם "עלי קארי". אצלנו גדל בעצים במושב. ניתן אולי להשיג בחנויות תבלינים ומוצרים מן המזרח.
(2) המרקם הרצוי הוא רך אבל לא מרקי.