לבקשת
הרגע שלפני מתכון לדאל:
מצרכים:
½ כוס עדשים כתומות
½ כוס עדשים צהובות (עדשים צהובות נקראים גם עדשים של מאש- מונג דאל. ניתן להשיג אותם בשווקים, בחניות תבלינים וקטניות)
** אפשר להכין דאל מעדשים כתומות או צהובות. אני אוהבת לערבב, בכדי לקבל טעמים יותר טובים. אפשר להתשמש בסוג אחד של עדשים בלבד.
2 כוסות מים
½1 כפיות מלח
½ בצל קצוץ
½ עגבנייה
2 כפיות כורכום
גי (חמאה מזוקקת) או שמן לטיגון בערך 2- 3 כפות
1-2 שיני שום קצוצים
½1 כפיות זירעוני כמון
1 כפיות גרגירי חרדל שחורים
10 עלי קארי טרי (לא חובה)
חצי פלפל חריף ירוק קצוץ
מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה)
חצי חבילה כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים היטב, מכניסים לסיר (רצוי עמוק), מוסיפים את המים, את הבצל והעגבנייה. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומכסים חלקית את הסיר. מבשלים עד שהעדשים מתרככות ומאבדות את צורתן והופכות להיות מרק סמיך, בערך שעה.
מוסיפים מלח וכורכום
אחרי שהעדשים מבושלות היטב,
מטגנים בצד במחבת את זירעוני הכמון, גרגירי החרדל. אחרי שגרגירי חרדל מקפצים מוסיפים עלי הקארי, פלפל חריף, שום וג'ינג'ר טרי. להיזהר לא לשרוף את התבלינים. מוסיפים את התערובת שבמחבת לסיר המרק, לדאל וממשיכים לבשל עוד
10-20 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה, לדאל ומשאירים מעט בצד לקשט בהגשה.
מגישים לצד אורז בסמטי לבן.
בתאבון!