בישול הודי

שליחת תגובה

אופטימיות היא פסימיות בהווה, פסימיות היא אופטימיות בהווה. ומה עכשיו?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישול הודי

בישול הודי

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 דצמבר 2014, 13:59

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, היכן ניתן לקנות את הכלי להכנת אצ'אפום באזור הקריות. תודה

בישול הודי

על ידי רינה* » 27 נובמבר 2014, 13:53

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לאוהבי מאכלי קארי. אני אהבתי את מסעדות הקארי בלונדון - את המתכונים שדומים לאוכל זה אפשר למצוא בחיפוש באינטרנט תחת השם ANGLO INDIAN CURRY ולמי שלא מכיר את כל בישולי המחוזות השונים בהודי אני ממליצה להתמקד על זה או לחפש בישול קארי עדין יותר וטעים מאוד באתרי אוכל של נפאל - NEPALI CURRY חבל שאי אפשר למצוא בערים הגדולות שלנו מסעדות רבות יותר של בישול הודי כזה, ויש רק את המסעדה של פושקארנה בדיזנגוף ואת אינדירה בשדרות שאול המלך, יש הרבה הודים בלוד ורמלה וחבל שהם לא פותחים מסעדות רציניות כאן בערים במקום סתם אוכל זול של קטניות.

בישול הודי

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 אפריל 2014, 21:06

יש חנות תבלינים הודית בקרית אתא

בישול הודי

על ידי אורחת* » 29 אפריל 2014, 16:21

איפה אפשר למצוא אספטידה asafoetida ועלי קארי באיזור עכו נהריה חיפה ?

תודה

בישול הודי

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 אפריל 2012, 11:51

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איפה ניתן להשיג עלי וופלה - ואיך ניתן לאכול אותם???

בישול הודי

על ידי דנית* » 08 יולי 2011, 06:46

טעות בקישור שצירפתי...

כעת הקישור אליו התכוונתי:
http://www.youtube.com/watch?v=uxagMjYaSuI

עם כולכם הסליחה!

בישול הודי

על ידי דנית* » 07 יולי 2011, 22:14

ערב נעים לכולם,
לפני כמה ימים מצאתי ברשת מתכון וידאו לדאל (ניסיתי אותו היום לראשונים ויצא מדהים!)
ממש פשוט להכנה!
כשטעמתי את הדאל כמעט ודמיינתי שאני באחת הדאבות בצפון הודו.....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3107357,00.html
שבת מבורכת, אהבה ושלווה!

בישול הודי

על ידי אורה* » 25 יוני 2011, 22:08

היי כולם!
רוצה לשתף אתכם במתכון לצ'טני בוטנים.
אני הכנתי אותו בשילוב עם דוסה (אוטפם) ויצא מעולה!!!
דרך אגב, גם מתכון לאוטפם יש בסדרת מתכוני הוידאו שביו-טיוב....

http://www.youtube.com/watch?v=gVyaJCLg ... re=related

בהצלחה!

בישול הודי

על ידי אילן_רגב* » 11 יוני 2011, 22:16

למכירה שתילים של ופאלה- עץ קארי. כל שתיל 100 ש"ח. השתילים בגבעת עדה.
052-4588488

בישול הודי

על ידי טרה_רוסה* » 16 יוני 2009, 18:04

נכון, ספר מעולה. נדמה לי שהמלצתי עליו בדף ספרי בישול

בישול הודי

על ידי מיכל_ע* » 16 יוני 2009, 16:02

רוצה להמליץ על הספר שהומלץ למעלה ע"י מיצי ושרון: "בישול הודי" - מג'הור ג'אפרי. עשיתי כבר הרבה מתכונים צמחוניים משם וכולם יצאו פיצוץ, ממש כמו שזכור לי ממסעדות המקומיים בהודו. ובכלל, בתור בשלנית מתחילה הספר הזה מלמד אותי הרבה על שימוש בתבלינים והכרתי גם תבלין חדש: חרדל שחור.

בישול הודי

על ידי ביאנקה_מתחברת* » 03 ספטמבר 2008, 22:08

כפית eno fruit salt - (אין לי מושג אם ניתן להשיג בארץ. אני פשוט דילגתי על הסעיף הזה).
אפשר להשיג בכל בית מרקחת. פעם ראשונה שאני רואה את זה במתכון,זו אבקה שעוזרת לטיפול בצרבת(כמו טאמס)

בישול הודי

על ידי הרגע_שלפני* » 03 ספטמבר 2008, 19:27

תודה!

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 03 ספטמבר 2008, 14:40

לבקשת הרגע שלפני מתכון לדאל:

מצרכים:
½ כוס עדשים כתומות
½ כוס עדשים צהובות (עדשים צהובות נקראים גם עדשים של מאש- מונג דאל. ניתן להשיג אותם בשווקים, בחניות תבלינים וקטניות)
** אפשר להכין דאל מעדשים כתומות או צהובות. אני אוהבת לערבב, בכדי לקבל טעמים יותר טובים. אפשר להתשמש בסוג אחד של עדשים בלבד.
2 כוסות מים
½1 כפיות מלח
½ בצל קצוץ
½ עגבנייה
2 כפיות כורכום

גי (חמאה מזוקקת) או שמן לטיגון בערך 2- 3 כפות
1-2 שיני שום קצוצים
½1 כפיות זירעוני כמון
1 כפיות גרגירי חרדל שחורים
10 עלי קארי טרי (לא חובה)
חצי פלפל חריף ירוק קצוץ
מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה)

חצי חבילה כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים היטב, מכניסים לסיר (רצוי עמוק), מוסיפים את המים, את הבצל והעגבנייה. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומכסים חלקית את הסיר. מבשלים עד שהעדשים מתרככות ומאבדות את צורתן והופכות להיות מרק סמיך, בערך שעה.
מוסיפים מלח וכורכום
אחרי שהעדשים מבושלות היטב,
מטגנים בצד במחבת את זירעוני הכמון, גרגירי החרדל. אחרי שגרגירי חרדל מקפצים מוסיפים עלי הקארי, פלפל חריף, שום וג'ינג'ר טרי. להיזהר לא לשרוף את התבלינים. מוסיפים את התערובת שבמחבת לסיר המרק, לדאל וממשיכים לבשל עוד
10-20 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה, לדאל ומשאירים מעט בצד לקשט בהגשה.

מגישים לצד אורז בסמטי לבן.
בתאבון!

בישול הודי

על ידי שקיעות_של_פטל* » 03 ספטמבר 2008, 11:57

מקמחומוס אפשר להכין - Khaman

1 1/2 כוס קמחומוס
3/4 כוס מים
1 כפית סוכר
1/2 כפית כורכום
2 כפיות ממרח צ'ילי-ג'ינג'ר (המתכון הוא מספר הודי, אפשר לנסות למצוא משהו כזה בחנויות המתמחות, או פשוט לתבל בצ'ילי ובג'ינג'ר)
1 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1 1/2 כפית eno fruit salt - (אין לי מושג אם ניתן להשיג בארץ. אני פשוט דילגתי על הסעיף הזה).
2 כפיות מיץ לימון
1 כף שמן מעורבבת עם 4 כפות מים

לרוטב:
2 כפות שמן
1 כפית זרעי חרדל שחורים
2-3 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לשתי חתיכות ארוכות
3/4 כוס מים
1 כפית סוכר
2 כפיות מיץ לימון
2-3 כפות קוקוס טחון טרי
2-3 כפות כוסברה קצוצה

ההכנה:
מנפים את הקמח
מערבבים עם הכורכום, המלח, הסוכר, ממרח הצ'ילי-ג'ינג'ר, והמים.
משמנים צלחת טאלי (או תבנית עגולה) בקוטר 18 ס"מ
מחממים את השמן והמים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת את ה-eno fruit salt, את הסודה לשתיה ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב.
שופכים מיד את התערובת לצלחת/תבנית ומיישרים בעזרת סכין.
את הצלחת/תבנית מניחים בתוך סיר עם מים רותחים (כדאי להניח על איזה כלי, או טבעת מתכת למי שיש) ומאדים במשך 12-13 דק', עד שכף שמוחדרת לתוך העסק יוצאת נקיה. מורידים מהאש ומניחים ל-5 דק'.
חותכים למעוינים ומעבירים בזהירות לצלחת הגשה.
הכנת הרוטב:
מחממים את השמן, מוסיפים את זרעי החרדל, כשהם מתחילים לפצפץמוסיפים את הפלפלים.
מוסיפים מים, סוכר ומיץ לימון. מרתיחים.
שופכים על ה-Khaman.
מפזרים את הקוקוס והכוסברה.
ממתינים קצת לפני הגשה, עד שהנוזלים נספגים.

_

עוד שימוש יעיל לקמחומוס - תחליף לביצה - מערבבים כף קמחומוס עם כף מים.

בישול הודי

על ידי הרגע_שלפני* » 03 ספטמבר 2008, 11:29

דאל מעדשים שחורים שאני מכירה זה דאל מקהני, מנה עם המון חמאה ושמנת. המנה פופולארית בצפון הודו בעיקר בחבל פנג'אב.
נשמע כמו מה שהתכוונתי אליו. באמת הייתי רק בצפון ושם אכלתי את זה.
אם מסובך להשיג אסתפק גם בתבשיל עדשים אחר שיזכיר לי את הטיול :-)
תודה

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 02 ספטמבר 2008, 16:21

הילה גביש
קמח חומוס!
ובכן חשבתי וחשבתי מה עוד אפשר לעושת עם קמח חומוס ולא מצאתי אופציות שלא קשורות לטיגון!
קמח חומוס הוא מרכיב מאוד נפוץ במטבח ההודי ורוב המאכלים שמכינים ממנו הם מטוגנים!
פקורה -זה שם כולל לקציצה מטוגנת. יש המון סוגי פקורות. אם לא בא לך להכין את המתכון הספציפי שיש לך, אז זה לא בעיה כי יש אין סוף אופציות לפקורות שיש בהם קמח חומוס.
דבר נוסף שאני זוכרת, זה שהייתי ילדה בהודו, היו מורחים עליי תערובת קמח חומוס עם מים במקום סבון במקלחת. אימי טענה שהסבון הוא מאוד אגרסיבי לעור של ילדים ולכן קילחו את הילדים עם בלילת קמח חומוס.
אני יכולה לברר עבורך את הנושא אם זה מעניין אותך.
אני מניחה שזה עושה סוג של פילינג עדין.
אני זוכרת שמכינים תערובת של קמח חומוס עם יוגורט ומשתמשים בה בתור מסכה לעור הפנים - מתאים לעור שמן.

בכל מקרה את יכולה לאחסן את הקמח חומוס במקרר כך זה נשמר כמה חודשים טובים.

בישול הודי

על ידי הילה_גביש* » 01 ספטמבר 2008, 14:16

יש לי קמח חומוס שאני לא יודעת מה לעשות איתו (חוץ מפקורה אבל ממש לא בא לי מטוגן).אשמח למתכונים.
תודה.

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 01 ספטמבר 2008, 13:31

כלנית כלנית?
תקראי 2 הודעות לפני ההודעה שלך בדף זה.
יש הסבר על ההינג והשימוש בו.
האם יש משהו נוסף שהיית רוצה לדעת על ההניג שלא רשום?
תשאלי ואנסה לענות.

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 01 ספטמבר 2008, 13:27

הרגע שלפני.
דאל זה שם כולל לעדשים ומאכלים שעשויים מעדשים.
מנת דאל הנפוצה ביותר זה הדאל מעדשים כתומים או צהובים.
דאל מעדשים שחורים שאני מכירה זה דאל מקהני, מנה עם המון חמאה ושמנת. המנה פופולארית בצפון הודו בעיקר בחבל פנג'אב.
העדשים השחורים נקראים URAD ו יש מעט מאוד מקומות בארץ שבהם ניתן להשיג את העדשים האלה.
האם את מכוונת לדאל הזה?
יש לי מתכון לדאל מקהני שנראה מצויין, טרם ניסיתי, אני יכולה לחפש עבורך את המכון אם זה מה שאת מחפשת.
אם לא, תנסי לפרט יותר את המנה ואנסה לעזור.

בישול הודי

על ידי כלנית_כנלית* » 31 אוגוסט 2008, 08:28

היי ,
הינג , אפשר לקבל בבקשה ביהור , צמח , באיזה איזור באיזה תבשילים . מעניין
אור ואהבה

בישול הודי

על ידי הרגע_שלפני* » 28 אוגוסט 2008, 23:58

למישהו יש מתכון לדאל? (אני מתכוונת לתבשיל עדשים שחורים, אני חושבת שככה קוראים לזה..)

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 06 אוגוסט 2008, 17:21

בעקבות שאלה של עדי ל בככר השוק, מצאתי לנכון לצרף את התשובה גם בדף זה כיון שהנושא עשוי לעניין אחרים העוסקים בבישול הודי:
הינג, אספטידה עשוי משרף של הצמח אספטידה וקמח אורז.
יש להינג הרבה סגולות, קודם כל הוא עוזר בעיכול מאכלים הקשים לעיכול, מחזק את הקיבה, עוזר בטיפול תולעים. בנוסף הוא נחשב לסוג של אנטי-דלקתי כמו השום והג'נג'ר שעוזר לטיפול בזיהומים, בעיות בדרכי נשימה, אסטמה. וגם עוזר בבעיות לחץ דם.
ההודים משתמשים בו בעיקר במאכלים עם עדשים וקטניות.
יש דתות וכתות בהודו שלא אוכלים בצל ושום והינג לעתים מהווה תחליף בגלל הטעמים החזקים שלו.
יש לשים פחות מרבע כפית הינג בתבשילים ואני ממליצה להוסיף אותו בשלב הטיגון. לדוגמה אם צריך לטגן שום או בצל לתבשיל אני ממליצה לחמם מעט את השמן להוסיף פחות מרבע כפית הינג ואחרי כמה שניות להוסיף את הבצל, שום וכו' .. ולהמשיך רגיל.
הינג הוא תבלין מאוד דומיננטי ריחו חזק ולעתים מרתיע. ממליצה להתחיל לאט. אם משתמשים נכון הוא מוסיף טעם.
הרבה בריאות!
אשמח לענות על עוד שאלות בדף זה או בדף הבית שלי.

בישול הודי

על ידי אהבה_לנשמה* » 11 אפריל 2008, 01:04

עשיתם לי חשק לקפוץ ל 24 רופי :-) . מתה על אוכל הודי... P-:

בישול הודי

על ידי סטודיוגה* » 11 אפריל 2008, 00:14

צאפטי אפשר להכין ולהקפיא ובמספר דקות מפשיר...
מחממים חמאה על מחבת ומטגנים קלות משני הצדדים...
וככה אפשר לאכול כל יום צ'אפטי

בישול הודי

על ידי טרה_רוסה* » 10 אפריל 2008, 21:15

אולי הגיע הזמן לעבור להודו....לא הייתי מתנגדת לעוזרת בית....:-P

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 10 אפריל 2008, 17:03

אנחנו מבשלים רק הודי בבית, אבל להכין צ'פאטי כל יום זה כבר עבודה קצת קשה.
כשהיינו בהודו הכננו כל יום צ'פאטי אפילו פעמיים ביום אבל שם היו לנו 4 עוזרות בית כל יום (זה סטנדרטי!) ולכן היה זמן להכין צ'פאטי כל יום.
בארץ אם אתה בר מזל יש לך עוזרת פעם בשבוע!

בישול הודי

על ידי כלנית (-:* » 10 אפריל 2008, 10:58

תבשלי לבד .
יש אתר הקרואי המטבח ההודי ובו ישנם גם קישורים לאתרים הודים - באנגלית מומלץ בחום ובחריפות הודית.

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 10 אפריל 2008, 00:59

מיכל ע
זה נכון, גם למהרג'ה יש ימים חלשים מאוד אבל הבארפי שלהם די טוב בהשוואה למה שניתן למצוא בארץ.
אבא שלי אוכל קבוע אצלכם כשהוא הולך לקניות בחנות למרות הנפילות,
כי זו הדרך היחידה שלו לקבל צ'פאטי מתי שבא לו, אחרת מי מכין צ'פאטי בבית יום יום בארץ?
מתגעגים להודו!

בישול הודי

על ידי מיכל_ע* » 09 אפריל 2008, 22:17

תודה על ההמלצות... בא לי בארפי דחוף.
לגבי מהרג'ה - כנראה נפלתי על יום לא טוב כמה פעמים אצלם, אז קבלו את הסתייגותי.

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 09 אפריל 2008, 10:14

אינדירה ברח' שאול המלך בת"א.
זו מסעדה טובה ברמה של טנדורי.
אני לא ממליצה עליה כי הגישו לנו אוכל מקולקל שם.
הגישו לנו מנת ביראני(אורז עם ירקות) שהריח חמוץ נראה דביק! מאוד מקולקל!
אני יכולה לסלוח על אוכל אוכל לא טעים ולא מושקע (שגם זה לא תקין בעיניי במחירים של אינדירה וטנדורי) אבל על אוכל מקולקל אני לא יכולה לסלוח!
אז לא ממליצה ולא חוזרת לשם.
למען הגינות אני חייבת לציין שאני מכירה לא מעט אנשים שאוהבים לאכול שם.

בישול הודי

על ידי חלוקית_נחל* » 09 אפריל 2008, 09:42

מה עם אינדירה? מומלצת?

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 09 אפריל 2008, 09:19

המלצות על מסעדות הודיות:
מקומות זולים/צימחונים:
ת"א
סאב קוץ מילגה - דרום ת"א רח' המשביר. אוכל ציחמוני לא יקר
24 רופי- רח' שוקן על הגג, אוירה כמו בגאס האוסים בהודו. כיפי וזול
מהרני- אלנבי פינת שנקין- FAST FOOD יש גם בשר.
רמלה
מהרג'ה- מסעדה + חנות. אוכל צימחוני ובדרך כלל טוב. המקום בניהול יהודי הודי והטבחים הודי. אם נופלים על יום טוב אצלם האוכל יכול להיות מאוד טוב. ימי שישי צהריים די נחמד שם.

מקומות במחירים בינוניים/יקרים:
ת"א
טנדורי - אוכל טוב, מאוד עשיר ומושקע בד"כ. (סניף בהרצליה ואילת וסניף כשר בירושלים)
יש עוד מסעדה באשדוד וכפר רות/מודיעין מסעדות כשרות, מגישות מנות בשר אוכל עשיר וטוב.

בישול הודי

על ידי גילית_ט* » 08 אפריל 2008, 19:39

יש את מזון לנשמה בצפרירים שעושה אוכל אורגני מדהים וגם מעביר קורסים שווה לבדוק
ספר בישול הודי אני מכירה באנגלית הוא נקרה ארווידיק קוקינג עטיפה שחורה, מכירים??
איזה מנה אתם אוהבים?? יש לי כמה מתכונים...
כל אזור בהודו יש את התבלינים שלו לכן הטעם שונה, וגם יש ירקות שונים

בישול הודי

על ידי מיכל_ע* » 08 אפריל 2008, 17:31

הייתי ב eating yoga בת"א, היה טעים וכיף! אם למישו יש המלצה על מסעדה הודית אשמח לשמוע.

בישול הודי

על ידי כלנית (-:* » 31 מרץ 2008, 11:34

נמסטה ,
שמחתי שיש דף על אוכל הודי וישפה מידע יפה עודמידע ניתן למצוא באתר שנתקרה המטבח ההודי שיש בו קישורים לאתרים הודים מקורים באנגלית כמובן . אני חובבת אוכל הודי ומבשלת המון ני מבשלת אוכל פאנגבי במיוחד ומאזור ראגיסטן , האוכל ההודי אכן מחולקת על פי אזורי מחיה כלומר אזורים גאוגורפים , קסטות ועוד. אשמח כמו תמיד לנדב מידע . כל נושא הודו מעניין אותי מאוד במיוחד בקשר הרוחני יהודי - הודי היכן היוד המדוברת?!(-:

בישול הודי

על ידי סטודיוגה* » 30 מרץ 2008, 18:24

קישור לאתר של eating yoga
אוכל הודי מטהר, צמחוני ומבושל באהבה

http://www.eatingyoga.com/
@}

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 30 מרץ 2008, 17:53

שלום,
ניתן למצוא פרטים על סדנאת בישול הודי בדף הבית שלי.

שרון

בישול הודי

על ידי מונו_נוקי* » 29 מרץ 2008, 14:00

אני חושבת שפעם היה לי את הספר הזה, אני אחפש, תודה

בישול הודי

על ידי טלי_מא* » 29 מרץ 2008, 12:38

תודה {@

זה היה כשעוד היתי מחוזרת צעירה וניסיתי להרשים בבישול.
כיום אני כבר נשואה ואם האחראי על הבישול במקרה לא נמצא אני רעבה (או שורפת משהו)...
מרוב פינוק איבדתי את הטאצ' :-)

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 29 מרץ 2008, 12:20

טלי מא שלום
אוכל הודי הוא מאוד מתובל אבל הוא לא חייב להיות חריף!
יכול להיות שהתבלינים שקנית בהודו מאוד חריפים, זה מאוד תלוי איפה קנית.
בדרום הודו אוכלים יותר חריף מאשר בצפון.
המוסלמים בהודו אוכלים יותר חריף כו'..
יכול להיות שהתבלינים שקנית חריפים במיוחד.
התבלינים שאני קונה בארץ מעודנים יחסית.
גם גבי שימוש בפלפלים ירוקים חריפים, לא תמיד ללכת לפי המתכון לשים 2 פלפלים אם ככה כתוב.
החריפות של הפלפלים הירוקים משתנה ע"פ העונה וזן שלהם.
לפעמים הם חריפים מאוד מספיק לשים חצי פלפל לתבשיל ולפעמים איפלו 2 פלפלים חריפים לא עושים את העבודה.
ברגע שתלמדי לשלוט בחריפות, האוכל יצא מתובל ולא חריף.
בהצלחה ולא להייאש!
תעזרי בי אם את צריכה משהו.

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 29 מרץ 2008, 12:19

שקדים ירוקים מתוקה שלי.
הסדנא שהעברתי לכם היתה מזמן ואת יכולה כבר להזביל את התבלינים.
נארגן לך מלאי חדש מתי שתרצי ;-).
תבילנים שלא משתמשים בהם יום יום כדאי לשמור בקופסאה אטומה במקרר.
חצי שנה עד שמונה חודשים זה המון זמן לאחסן לתבלין לטעמי.
ואנחנו אף פעם לא יכולים לדעת כמה זמן התבלין היה בחנות.
תמיד אפשר להריח את התבלין ולהחליט אם יש לו עדיין את הריח של התבלין.
אם את מתאמצת להרגיש את הריח אז כנראה שתבלין לא ישפיע הרבה בבישול.
בכל מקרה זה לא מזיק אלא פשוט לא משפיע ולא נותן שום ארומה.
ואם מנסים לפתור את בעית האורמה ע"י הוספת כמות גדולה יותר של תבלין זה יכולה לעשות טעם מר לאוכל אם מגזימים.
אז תמיד להשתדל לקנות כמויות קטנות, ממקום שיודעים שהתבלינים טריים ויש תחלופה מהירה.
לאחסן את התבלינים בצנצנת אטומה במקום חשוך (מגירה/ארון סגור ולא בחוץ על השיש), אם יש כמות גדולה מהתבלין אז לשמור במקרר או במקפיא וכל פעם להוציא קצת.

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 29 מרץ 2008, 12:06

מונו נוקי
התבלבלתי בשם של הספר,
זה לא קפור כמו שכתבתי בהודעה שלי זה ג'פארי כמו שכתבה מיצי החתולה.
סליחה על הבלבול.

בישול הודי

על ידי מיצי_החתולה* » 29 מרץ 2008, 10:45

מונו נוקי, יש ספר שנקרא "הבישול ההודי" או משהו כזה של מדהור ג'פארי. אפשר למצוא אותו הרבה בצומת ספרים ב - 25 ש"ח. הוא אמנם לא ספר צמחוני, אך יש בו שפע של מנות צמחוניות (לא בטיגון עמוק אבל לא מעט שמן - למיטב ידיעתי הבישול ההודי הוא עתיר שמן. אבל אפשר להפחית בכמות, עשיתי את זה כמה פעמים עבור חברה בדיאטה וזה לא פגם בטעם), הוראות ברורות, וכמעט כל המתכונים שניסינו - טעימים. הספר הזה בפירוש שינה את הרג לי האכילה שלנו לפני כמה שנים - התחלנו לאכול הרבה הודי, הרבה קטניות.

היום אני מרבה גם לחפש מתכונים ברשת (למשל למשחות קארי הודי ותבשילי קארי הודי שאין בספר) ולהמציא מתכונים ששילוב תבלינים הודיים ברוחם מקנים להם גוון הודי (כמון, זרעי כמון, כוסברה וזרעי כוסברה, קינמון וג'ינג'ר, גאראם מסאלה), והכל בזכות הספר הזה. אני מת"א, את מוזמנת לבוא להציץ בספר אם תרצי.

בישול הודי

על ידי שקדים_ירוקים* » 29 מרץ 2008, 00:34

שלום מותק,
איזה יופי שבאת...
אני אחרי יום שלם במטבח. במהלך הבישולים נתקלתי בתבלינים ההודיים שנתת לנו בסיום הסדנה. כמו שאת זוכרת, זה היה די מזמן ומאז לצערי לא הספקתי להשתמש בהם. כמה זמן הם מחזיקים מעמד? יש לך טיפים לאחסון נכון של תבלינים?

בישול הודי

על ידי טרה_רוסה* » 28 מרץ 2008, 21:00

יש שלושה, או בעצם ארבעה, דברים שקוראים להם קארי:
  • תערובת תבלינים שהאנגלים המציאו כשעזבו את הודו, כדי שיוכלו להכין בקלות תבשילים שיזכירו להם את הודו.
  • מאכלי קדירה רטובים מתובלים בתערובת התבלינים הזו או תערובת מסאלה. ראו כאן
  • עלי קארי, curry leaf וופלה,- עלים של שיח ירוק שמשמש בבישול הודי. הניחוח של העלה מזכיר לי מנדרינה-פיטנגו. משמש בעיקר בבישול דרום-הודי. ראו Curry]כאן tree[/po]
  • שיח קארי - צמח תבלין כסוף, שריחו מזכיר את ריח תערובת התבלינים המכונה קארי. אבל לצמח אין כל קשר לתבלין קארי או לבישול הודי. הוא צמח ים תיכוני ומשמש לעתים נדירות בבישול ספרדי, אבל בעיקר כצמח מרפא. ראו Helichrysum]כאן italicum[/po] (אם כי התצלום לא מוצלח שם).

בישול הודי

על ידי טלי_מא* » 28 מרץ 2008, 20:52

שרון, איזה יופי שבאת לכתוב כאן.
מאוד מעניינים הדברים שאת כותבת {@

כשאני טיילתי בהודו אז התגוררתי מעט אצל משפחה שלקחה אותי לקניות של תבלינים לפני הטיסה חזרה.
ניסיתי קצת להכין כאן אוכל עם התבלינים האלה אבל זה תמיד יצא חריף מידי לכל מי שאכל איתי. אז בסוף נואשתי... :-/

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 28 מרץ 2008, 20:03

היי מונו נוקי,
יש בחנויות ספרים ספרוני בישול ב 20 ש"ח, ביניהם יש גם אוכל הודי,אבל לפי הפירוט שלך הספרון לא יתאים.
כאמור אני לא ממש מכירה ספרי בישול הודי. כך שאין לי משהו טוב שאני יכולה להמליץ עליו.
אני חושבת שאתה מחפש יותר אוכל ביתי מהמטבח ההודי, וזה באמת האוכל היותר בריא בלי טיגונים, שמנות ופירות יבשים.
אני יכולה להמליץ לך לחפש מתכונים באינטרנט, ככה תוכל להגיע לאתרים הודים.
לדוגמה: http://asiarecipe.com/indveg.html
אני לא ממש מכירה את האתר ואף פעם לא הכנתי כלום ממנו, אבל יש בו הרבה מתכונים צימחוניים.
לגבי הסדנא שלי, אם תשלח לי מייל אני אוכל לשלוח לך ברושור על הסדנא.
האוכל אני מכינה בסדנא הוא בעיקר אוכל ביתי, כמו האוכל בבית הוריי, יהודי בומביי (אורז, דאל -מרק עדשים,לוביה, מאש,שעועית ירוקה...).
אני מכינה גם את מנות הפופולריות ועשירות שכל מי שטייל בהודי מתגעגע ורוצה לשחזר.
אני בונה את התפריט לפי בקשת הלקוח, צמחוני/בשרי/ירקות/קטניות... מה שאוהבים.

בישול הודי

על ידי מונו_נוקי* » 28 מרץ 2008, 19:06

הי שרון
לאיזה ספרון התכוונת?
פניתי לאוכל הודי כי חיפשתי סוג מזון שיש בו הרבה קטניות ואורז, משהו צמחוני. מקווה שכעת אני יותר ספציפית. פעם עבדה עימי מכרה שאמה מכרה אוכל קוצ'יני אבל זה היה בעיקר אוכל מטוגן וכל מני בצקים.
אני מחפשת כאמור ספר שיש בו תבשילים צמחוניים בלי טיגון עמוק.
מה האוכל בסדנאות שאת מעבירה?
תודה

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 28 מרץ 2008, 18:23

היי מונו נוקי
האוכל שיש ב 24 רופי זה אוכל עממי, הם מציעים שם אוכל שיש בדהבות (קסיוקי אוכל או מסעדות פועלים) שיש בדרכים.
האוכל שיש בטנדורי ואינדירה זה אוכל יותר יוקרתי, בשרים, פירות יבשים, רטבים עשירים וכו'..
הודו מחולקת למדינות ובכל מדינה האוכל המקומי שונה משכנתה, במסעדות מרכזים בדר"כ מנות פופולריות מכל איזור.
לגבי ספרי בישול, מכיוון שאוכל ההודי מאוד מגוון ותחת הכותרת אוכל הודי נכנסים המון קטגוריות, צריך להיות יותר ממוקדים כשמחפשים ספר בישול הודי.
יש המון ספרי בישול שמותאמים לאוכלוסיה ולאוכל המערבי עם תיבול הודי.
אני ילידת הודו ואצלי האוכל ההודי זה מהבית. אני לא עובדת עם ספרי בישול כי בד"כ הם לא מספיק מדויקים בשבילי.
אם אתה ממש מתחיל בבישול הודי אז אני ממליצה לקחת ספרון לבישול הודי. בספרונים האלה יש מתכונים פשוטים עם תיבול וניחוח הודי.
אם את מכיר כבר את האוכל ההודי ומוכן להתאמץ, לקנות מצרכים ותבלינים מיוחדים אז הייתי ממליצה לך לקנות ספר מתורגם שנכתב ע"י הודי.
אני יודעת שיש אחד של קפור שהוא לא רע בכלל.
מקווה שעניתי לשאלתך ואם לא אז תשאל שוב, אשמח לענות.

בישול הודי

על ידי מונו_נוקי* » 27 מרץ 2008, 18:50

הי שרון
אודה לך אם תעני על השאלה:
מאד אהבתי את האוכל ב2 רופי עם תבשילי הקטניות השונים אבל התרשמתי מספרי הבישול השונים ומסעדות הודיות אחרות שהאוכל שונה בהם. לפיכך אני תוהה האם האוכל הזה אופייני לאיזור מסויים? האם יש המלצה לספרי בישול ?
תודה!

בישול הודי

על ידי הגבירה_בחום* » 27 מרץ 2008, 18:16

תודה שרון.
דווקא עלי קארי אני מצליחה למצוא.
אכן השיח דומה במקצת לרוזמרין אבל בצבע כסוף לבנבן, וכן גם אני מבינה שלא משתמשים בו.

בישול הודי

על ידי כוכב_נגה* » 27 מרץ 2008, 16:46

תודה על הדף.
אני מאד אוהבת בישול הודי, ויש לי תמיד כל מיני תהיות ותעיות.
אחד הממתקים האהובים עלי הוא ברפי על כל מיני גווניו. אבל הברפי שאני עושה בבית יוצא לי שונה מהמסחרי - אמנם הרבה יותר טעים אבל פחות קשה. אני שומרת אותו בפריזר אחרת הוא נמס לי לגמרי. אני לא מבינה מה אני עושה לא נכון, כי ברפי "מסחרי" ממש לא צריך הקפאה אלא מקסימום קירור, וגם כשהוא מחוץ לקירור הוא לא נמס (כי נגמר לפני (-; )
יש לי לפחות שני מתכונים לברפי - אחד מספר בישול אבל הוא קצת מתוחכם, והשני האהוב עלי קיבלתי מחברה. אבל תמיד יוצא לי רך מידי...

בישול הודי

על ידי שרון_טל* » 27 מרץ 2008, 16:23

לגבי עלי קארי:
אני לא יודעת איפה ניתן להשיג שתיל, אני מכירה כמה אנשים שמגדלים בגינה עלי קארי אני יכולה לברר איתם.
אני קונה זר של עלי קארי אחת לתקופה מחנויות הודיות,(יש ברמלה, לוד, דימונה, ת"א) מייבשת את העלים כמה ימים ואחר כך שומרת בצנצנת במקרר.
משתמשים ב 4-8 עלי בכל פעם, וזר אחד משמש אותי להון זמן.

בישול הודי

על ידי אנונימי » 27 מרץ 2008, 16:23

דיון שהתחיל ב-ככר השוק ובדף הבית של שרון טל:

חזרה למעלה