על ידי נאוה* » 15 פברואר 2002, 23:31
אם בבישול הונגרי עסקינן,
אתם מוזמנים להכין לעצמכם מעדן קליל וטעים (וגם קצת משמין), הידוע - רק להונגרים, וחבל - בכינויו "רוקוט קרומפלי".
לוקחים ביצים קשות ותפוחי אדמה אפויים בקליפתם, בערך ביצה על כל תפו"א גדול.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים, כמובן.
מוזגים לא מעט שמן לתחתיתה של תבנית כלשהי ומסדרים פרוסות תפוחי אדמה בשיכבה אחת, ועליה בוזקים מלח ופילפל שחור בלי לחשוש.
אח"כ עושים זאת שוב עם פרוסות ביצה, ושוב שיכבת תפו"א וגו', ושמים לב שיישארו תפוחי אדמה לסוף, כי הם צריכים לסיים את מעשה השכבות.
מדי פעם, במהלך הסידור, מזליפים עוד שמן, בלא מורא.
אופים בתנור בחום בינוני כ40 דקות, או עד שנראה זהבהב ולא שרוף.
המהדרין - לדעתי שלא בצדק - מוסיפים למעלה שמנת חמוצה וגם בצל. לא אמליץ על זה.
בתיאבון!!! וספרו איך יצא...
אם בבישול הונגרי עסקינן,
אתם מוזמנים להכין לעצמכם מעדן קליל וטעים (וגם קצת משמין), הידוע - רק להונגרים, וחבל - בכינויו "רוקוט קרומפלי".
לוקחים ביצים קשות ותפוחי אדמה אפויים בקליפתם, בערך ביצה על כל תפו"א גדול.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים, כמובן.
מוזגים לא מעט שמן לתחתיתה של תבנית כלשהי ומסדרים פרוסות תפוחי אדמה בשיכבה אחת, ועליה בוזקים מלח ופילפל שחור בלי לחשוש.
אח"כ עושים זאת שוב עם פרוסות ביצה, ושוב שיכבת תפו"א וגו', ושמים לב שיישארו תפוחי אדמה לסוף, כי הם צריכים לסיים את מעשה השכבות.
מדי פעם, במהלך הסידור, מזליפים עוד שמן, בלא מורא.
אופים בתנור בחום בינוני כ40 דקות, או עד שנראה זהבהב ולא שרוף.
המהדרין - לדעתי שלא בצדק - מוסיפים למעלה שמנת חמוצה וגם בצל. לא אמליץ על זה.
בתיאבון!!! וספרו איך יצא...