בישול הונגרי

שליחת תגובה

ערכו של דבר לעולם משתנה בהתאם לנסיבות.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישול הונגרי

בישול הונגרי

על ידי לסלו_אריקה* » 07 אפריל 2023, 03:15

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עשיתי את התרד מאוד טעים
תודה🍒

בישול הונגרי

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 יולי 2020, 16:19

בצ'ינלט המתכון:
מבשלים כנפיים עם הרבה בצל חתוך ומים עד שהבשר רך והבצל ממש מבושל.
מוסיפים כף קמח מדולל במי הבישול פלוס מים קרים שלא יתגבש.
(לדאוג שלא יהיו יותר מדי נוזלים.)
מוסיפים לתבשיל ומערבבים היטב.
מטבלים במלח פפריקה וחופן נדיבה של פטרוזיליה קצוצה.
מבשלים כמה דקות ובתיאבון!

בישול הונגרי

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 דצמבר 2019, 23:36

האם מכירים מרק משעועית אדומה יבשה עם כרוב חמוץ?

בישול הונגרי

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 ספטמבר 2012, 11:48

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+


אמנם תגובתי מאוחרת , מאחר ורק עכשו גיליתי את האתר. וזאת בגלל שחמותי ז"ל יולינה הייתה עושה לבעלי את התרד המבושל. אני לא מאמינה שעשיתי זאת אבל קניתי תרד טרי ואני רוצה לעשות לו ,הפתעה".
ממה שאני קוראת אני חושבת ש"יוטקה" הכי קרוב למתכון האמיתי של הכנת תרד הונגרי אמיתי של פעם.
תודה יוטקה.

בישול הונגרי

על ידי שרון_ברקת* » 25 מרץ 2009, 11:48

יצא לאור ספר חדש ב"הוצאת הרדוף":
בישול מלא חיים - אוכל אורגני ממסעדת הרדוף, מאת יוטקה הרשטיין
ספר מושקע מאד, בעיצוב איכותי, מודפס על נייר אקולוגי ב"דפוס ירוק" - מומלץ!
זה אמנם לא ספר בישול הונגרי פר-סה, אבל יש בו ארוחות הונגריות והרבה מתכונים וסיפורים מבית אמא בהונגריה, ארץ מוצאה של יוטקה.
פרטים נוספים ואת תמונת הספר אפשר למצוא כאן

והנה - צ'יפ צ'יפ צ'וקה בבלוג האוכל ההונגרי גולאש לגולש_ ב{{}}_על השולחן

בישול הונגרי

על ידי מ.* » 11 אוקטובר 2005, 07:12

בישול הונגרי

על ידי ציפציף* » 09 אוקטובר 2005, 22:07

נם תודום מיצ'יניוט...
מקום מומלץ "סדנת בישול -

בישול הונגרי

על ידי קוקי* » 16 יוני 2005, 23:06

סליחה על חילול הקודש
למישהו יש מתכון להכין לבד
Eros Pista
?

בישול הונגרי

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 יוני 2005, 10:55

את התרד מגישים ליד פירה ועל כל זה ביצת עין
יוסי

בישול הונגרי

על ידי יוטקה* » 09 מאי 2005, 16:36

מישהו יודע איך עושים בצ'ינלט? (כנפי עוף ברוטב/ ברביכה בצבע צהוב עם מעט שמיר)

בישול הונגרי

על ידי יוטקה* » 09 מאי 2005, 16:33

תרד- שפנות פוזליק:

חבילת תרד טרי מבושל כ 10 דקות מרגע הרתיחה. בינתיים מכינים רביכה מ 2 שיני שום מטוגנים קלות עם 2 כפיות של קמח.
כשהרביכה מתקררת, מדללים עם חצי כוס חלב. שופכים על עלי התרד המסוננים ממים.
מבשלים כעשר דקות, תוך כדי קיצוץ תמידי של העלים, בסוף מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים קורט סוכר.

ב ת א ב ו ן (זה התרד ההונגרי שסבתא קטו שלי נהגה להכין לי בשנים 50-70)

בישול הונגרי

על ידי קטיה* » 13 מרץ 2005, 16:59

מחפשת מתכון לאוזני המן מבצק שמרים (שהיתה מכינה סבתא שלי ההונגריה...)

בישול הונגרי

על ידי חתולה_על_גג_פח_לוהט* » 29 יולי 2004, 11:30

ומה עם האשמאשתויאש?
ממרח ביצים קשות שטוחנים במטחנה כמו בשר עם המון פפריקה אדומה, מישהו זוכר מתכון

בישול הונגרי

על ידי יהודית_שפמן* » 28 יולי 2004, 23:25

המתכון לתרד הוא כמו שכתבה חתולה בתוספת של ביצה אם רוצים, ככה נאמר על ידי המקור ההונגרי.
וכמה שזה טעים.

בישול הונגרי

על ידי רוני_בלוני* » 27 יולי 2004, 13:29

חברים, מה עם ממרח ה-KEREZET שאוכלים בשבת בבוקר לצד הביצים הקשות והירקות החתוכים??

את הממרח מכינים כך: 1 קופסת גבינה לבנה גדולה, כמות גדולה של בצל ירוק או עירית (רק העלים הירוקים) קצוצים, הרבה פפריקה, חצי כפית מרגרינה, טיפה חרדל, לערבב היטב, הממרח אמור להיות בצבע ורוד עד אפרסק.
זהו, שבת בבוקר, מורחים על החלה, לצד ביצים קשות, ירקות חתוכים גס, אפשר גם לקחת את זה לבריכה או לים.
תהנו... הכי טעים מכל האוכל ההונגרי של אמא.

אגב, כמובן מדובר בפפריקה מתוקה אדומה (לא חריפה).

בישול הונגרי

על ידי תומש* » 26 יולי 2004, 12:16

ומה עם פפריקה?

בישול הונגרי

על ידי חתולה_על_גג_פח_לוהט* » 26 יולי 2004, 12:05

עד כמה שזכור לי הסוד בתרד ההונגרי הוא הרבה הרבה הרבה שום (ועוד קצת שום).

חבילה תרד טחון (!) קפוא (או לטחון היטב תרד טרי)
שום כתוש
כף קמח
50 גרם חמאה

מפשירים את התרד ומסננים את המים, או מפשירים על מחבת ונותנים למים להתאדות.
ממיסים את החמאה, מוסיפים את שום ומיד מוסיפים את הקמח (לא נותנים לשום להשרף) ומערבבים, מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים (בערך רבע שעה). מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה.

בישול הונגרי

על ידי צביקה* » 24 יולי 2004, 16:55

אני הונגרי , ומחפש הרבה זמן מתכון של תרד, כמו שאימי עשתה בהונגריה,
תרד מרוסק.
אשמח אם משהו יוכל לתת לי מתכון כזה או דומה לזה.

בישול הונגרי

על ידי חוה* » 14 מאי 2004, 03:26

לצערי, רק היום גיליתי את האתר הזה, אך יש לציין הוא מצויין.

מכל מקום, נאמר לי במפעל לתבלינים שאסור לשמור תבלינים בפריזר מאחר וכשמוציאים אותם והם "מפשירים" הם מאבדים את הארומה שלהם ונוכחתי לדעת שהם ממש צודקים. כדאי לשמור את התבלינים במקרר למטה והם נשמרים שם חודשים.

חוץ מזה, לא כדאי לקנות כמויות גדולות, כדאי לקנות כמויות קטנות וכל פעם שיהיה טרי.

בישול הונגרי

על ידי אבא_של_יותם* » 21 פברואר 2003, 13:35

מה יחסם של חובבי האוכל ההונגרי לקבב הרומני?האם יש איבה בין האסכולות? למען גילוי נאות אודה שלטעמי האישי אין בעולם כמו קבב רומני. והוא מקדים את הגולאש ההונגרי. מה לעשות.

בישול הונגרי

על ידי אילנה_קל* » 21 פברואר 2003, 13:21

פפריקה מתקלקלת?
התבלינים אצלי מונחים בפריזר. אני לא זוכרת ממי למדתי את העצה המוצלחת הזו.
עדי רן, לתשומת לבך!

בישול הונגרי

על ידי אלונה_רוטר* » 29 יוני 2002, 17:14

אצלנו בבית עם כיסונים הממולאים דובדבנים שמים מעל שמנת חמוצה וסוכר. או במקום סוכר סירוף מקופסת השימורים
של דובדבנים.
או, איזה נוסטלגיה. ביוני, יולי יש תקופת הבשלת הדובדבנים. אני ממש רואה אותי ואת סבתא שלי יושבות במטבח ומוציעות
חרצנים מדובדבנים. איזה עוגות וכיסונים היו יוצאים מזה...

בישול הונגרי

על ידי נעה_גל* » 17 פברואר 2002, 21:58

מישהו יודע עם איזה רוטב מגישים את הכיסונים הממולאים בדובדבנים?

בישול הונגרי

על ידי רותי* » 17 פברואר 2002, 20:08

אני עשיתי את מתכון העוף של אילנה ויצא מצוין!

בבישול בסיר רגיל (לא לחץ) צריך להוסיף מים, להערכתי כ1/2 או 3/4 כוס לפחות. אחרת הרוטב נשרף (מה שהצלחנו לגרד מתוך הרוטב השרוף היה טעים).

בישול הונגרי

על ידי אביב_חדש* » 16 פברואר 2002, 15:05

ותוספת לנאוה: הונגריה אחת עושה את המאכל הזה עם נקניק טוב בין השכבות (איזה שינקה או משהו כזה)

בישול הונגרי

על ידי נאוה* » 15 פברואר 2002, 23:31

אם בבישול הונגרי עסקינן,
אתם מוזמנים להכין לעצמכם מעדן קליל וטעים (וגם קצת משמין), הידוע - רק להונגרים, וחבל - בכינויו "רוקוט קרומפלי".

לוקחים ביצים קשות ותפוחי אדמה אפויים בקליפתם, בערך ביצה על כל תפו"א גדול.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים, כמובן.
מוזגים לא מעט שמן לתחתיתה של תבנית כלשהי ומסדרים פרוסות תפוחי אדמה בשיכבה אחת, ועליה בוזקים מלח ופילפל שחור בלי לחשוש.
אח"כ עושים זאת שוב עם פרוסות ביצה, ושוב שיכבת תפו"א וגו', ושמים לב שיישארו תפוחי אדמה לסוף, כי הם צריכים לסיים את מעשה השכבות.
מדי פעם, במהלך הסידור, מזליפים עוד שמן, בלא מורא.
אופים בתנור בחום בינוני כ40 דקות, או עד שנראה זהבהב ולא שרוף.
המהדרין - לדעתי שלא בצדק - מוסיפים למעלה שמנת חמוצה וגם בצל. לא אמליץ על זה.
בתיאבון!!! וספרו איך יצא...

בישול הונגרי

על ידי בשמת_א* » 01 ינואר 2002, 19:54

וואו! נעשיתי רעבה!

בישול הונגרי

על ידי עדי_רן* » 01 ינואר 2002, 18:22

חוץ מהמתכון הראשון כמעט שום דבר כאן לא שייך לבישול הונגרי! ובמתכון הזה שכחת את העוף!!! כלומר הוא מופיע במצרכים אבל נשמט משלב ההכנה. (שכחת גם את השמנת...)

אילנה, סֶרווּס! גם אצלי במשפחה יש דודה ארז'י (דודה של אבא שלי ליתר דיוק). לרוע המזל היא גרה בארצות הברית, אכלתי אצלה רק פעם אחת וכמובן היה בלתי נשכח. אבל גם סבתא שלי וגם סבא ז"ל, הכינו מטעמים במבטא הונגרי, והזכרונות באמת מדהימים. חלק מהדברים אני מנסה בעצמי, אבל יש דברים שויתרתי עליהם (למשל, גומבוץ, איטריות עם אגוזים וסוכר, או כרוב ופלפל שחור...)

אני מעז להציע כמה שינויים במתכון שלך:
  1. לא להוסיף מים בכלל. העוף מוציא מספיק נוזלים. אין מה לדאוג, זה לא יישרף
  2. בסיר לחץ מספיק בדרך כלל חצי שעה אחרי שמתחילים לצאת אדים, ועל אש קטנה.
  3. לא כתבת כמה פפריקה! התשובה: הרבה! כמה שיותר! (למי שאוהב למדוד: שתי כפות ומעלה). ורצוי לא ישנה מדי - פפריקה מתקלקלת יותר מהר מרוב התבלינים. למרבה המזל, אם מכינים את המתכון בתדירות מספיקה, הפפריקה נגמרת מהר וצריך לקנות חדשה.
ולסיום, הכי חשוב: לעוף הזה קוראים פַפריקוֹש צירקֱה (במבטא הונגרי כבד).

בישול הונגרי

על ידי אנונימי » 01 ינואר 2002, 18:22

הציצו גם ב מדור מתכונים

חזרה למעלה