מאי, כדאי לך לקרוא את התחלת הדף, תגלי מה קרה שהוא בכזה פיגור גדילה (-:
הודו: מבקשת שיטחנו לי ומכינה מרק קציצות הודו כזה של תינוקות. טעים טעים טעים.
משהו כמו:
שמים קישוא, גזר, תפוח אדמה, סלרי/פטרוזיליה חתוכים בסיר (את הקישוא אני חותכת גדול כי הוא לא נוגע בזה, את הגזר ותפוח האדמה חותכת לקוביות ועיגולים שקל לו לאכול כי אותם הוא אוהב) עם מים ומרתיחים.
עד שרותח, שמים את החצי ק"ג הודו אדום טחון בקערה, וקוצצים בצל לבן ופטרוזיליה דק דק דק ומערבבים היטב. הכמויות - לפי מה שנראה לך סביר.
כשהמים רותחים מוסיפים מלח למרק ויוצרים קציצונות קטנות מהודקות מתערובת הבשר. זורקים לסיר.
כשמסיימים את כל הבשר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 35 דקות. מוכן.
זה מרק לתינוקות כי אין בו לחם או ביצה או שום דבר שלא טוב לתינוקות עד גיל 8 חודשים (-:
המתכון למרק תימני שהתבססתי עליו
אבל בשינויים הבאים:
1/2 קילו כתף בקר חתוך לקוביות - כן
2 בצלים לבנים חתוכים גס - כן
צרור פטרוזיליה - כן, חותכת גס
צרור כוסברה - אני שמה שני צרורות כוסברה
3 עגבניות מגורדות - אני מגרדת בפומפייה ואחר כך מכניסה למרק את הכל, גם את הקליפות (-:
2 שיני שום - לפעמים שמה 3. אני אוהבת שום.
3 תפו"א חתוכים לקוביות
- 5 כפות חוואיג' למרק
1/2 כף כורכום
1/2 כף כמון
1/4 ליטר ציר בקר - אין לי ציר בקר, שמה מרק עוף שהקפאתי והפשרתי מהפריזר, בכמות נדיבה יותר מרבע ליטר. לרוב חצי ליטר.
כף כוסברה יבשה טחונה - אין לי אז לא שמה, יוצא טעים בכל זאת.
כף שמן
אחר כך כתוב:
"לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה 1/2 ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות".
בפעם הראשונה עשיתי את מה שכתוב ויצא זוועה. מרק דליל ולא טעים ותפוחי אדמה קשים ולא מבושלים. אז אני משנה:
אחרי התבלינים אני מבשלת שעה.
אחרי שעה מכניסה פנימה את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות נוחות לאכילה
בלי להוסיף טיפת מים ומבשלת עוד שעה ועשרים.