גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

שליחת תגובה

גישתך לעולם, היא הביטוי המדויק לגישתך אל עצמך
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יעלי_לה » 25 מאי 2011, 17:01

גרסה ביתית לשניצל תירס
נראה על הכיפאק! חומרי גלם מזינים, בלי ביצים, בלי טיגון.
די מפתיע בשביל ynet.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 23 מאי 2011, 15:39

הכנתי את בצק הפיצה שכתבה מיצי החתולה ויצא מעולה! איזה כיף!

תובנות על חומוס ביתי
גילינו, שכדי שחומוס ביתי ידמה יותר לקנוי, במרקם ובטעם, מומלץ לבשל את הגרגרים בסיר לחץ (שמספק נימוחות שלא מגיעים אליה גם בבישול של לילה שלם, ושאני אישית פחות אוהבת, אבל זה עדיין טעים), ולהיות מאוד נדיבים בשמן הזית ובטחינה. ואני מתכוונת מאוד נדיבים.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל* » 23 מאי 2011, 13:51

למי שאוהב מלפפונים מוחמצים בחומץ (לא במלח) אז זה ממש קל לעשות.

עבור קילו מלפפונים, רצוי קטנים ומוצקים מכינים 2 כוסות חומץ + 4 כוסות מים וכף מלח. מוסיפים תבלינים כמו פלפל שחור, פלפל אנגלי בגרגרים שלמים. גרגרי כוסברה. אני הוספתי פלפל צ'ילי אחד שלם. מוסיפים גם קמצוץ סוכר. את הנוזלים המתובלים מרתיחים. כשרותח מוסיפים את המלפפונים השטופים (ואת פלפל הצ'ילי למי שרוצה). ומביאים להרתחה שוב. מכבים אש ומשאירים בסיר עד שקצת מצטנן. שמים בצנצנת זכוכית שטופה ונקיה עם הנוזלים. שומרים במקרר. זה מוכן כבר באותו יום, אחרי שמתקרר.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי סאלי_תדמור* » 22 אפריל 2011, 23:34

עשיתי. יצא מצויין! לדעתי גם פסטה קנויה עושים מבשר טחון, רק ששם הבשר לא ממש משובח.

וואו עשיתן לי חשק. אני אנסה.
בטח שאת התעשייתי עושים מבשר טחון. אבל זה רק חלק קטן מהמרכיבים לצערנו... :-)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי בתחילת_הריון* » 22 אפריל 2011, 17:32

הכנתי את בצק הפיצה שכתבה מיצי החתולה ויצא מעולה!

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נוסעת_סמויה* » 18 מרץ 2011, 07:01

קטשופ ב-5 דקות של יערה שרי

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ילדת_טבע* » 07 דצמבר 2010, 14:06

ממרח שוקולד מריר-מערבבים שקדיה עם קקאו. אפשר להמתיק עם סירופ אגבה אפשר גם לא (אצלנו גרסת הלא הולכת ממש טוב כי הילדים מטורפים על שוקולד מריר מאוד).
ולגלידריה:
סירופ שוקולד להזליף על גלידה ביתית-מים חמימים, קקאו, שקדיה (או חמאת קשיו) וסירופ אגבה.
גלידה ביתית שוקולד בננה-בננות קפואות, מוציאים זמן מה לפני כדי שיתרכחו מעט, מועכים בחברת קקאו לעיסה אחידה כמה שיותר מהר כדי שלא יהיה רך מידי, רצוי עם מזלג חזק. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לחובבי הג'אנר.
ולילדות שמאוד אוהבות קישוטים צבעוניים על סירופ השוקולד של הגלידה: אבקת פיות ורודה-קוקוס טחון פיסה פצפונה של סלק, מערבבים יחד במעבד מזון הכל יוצא ורוד ושמח (אפשר לעשות כמות ולהקפיא לשימושים חוזרים נגיד על כדורי תמרים וכו').

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל* » 07 דצמבר 2010, 11:47

פסטרמה ביתית שנראת קנויה
עשיתי. יצא מצויין! לדעתי גם פסטה קנויה עושים מבשר טחון, רק ששם הבשר לא ממש משובח.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ההולכת_באתרים* » 28 נובמבר 2010, 15:15

אורי, זה נשמע מצוין. והכי חשוב: קל לביצוע!

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי לוטם_מרווני* » 27 נובמבר 2010, 23:56

תחליף ביתי לסילאן שלוקח צ'יק צ'ק להכין
ינוסה. אהבתי, תודה.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי עדי_ל* » 27 נובמבר 2010, 23:28

הגירסה המבלונדרת (מלשון בלנדר) מתאימה כממתיק להמון מאכלים.

אנחנו ממתיקים עם תמרים מבלונדרים. אפילו לימונדה. יוצא טעים :-)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אורי_יורמן* » 27 נובמבר 2010, 23:15

תחליף ביתי לסילאן שלוקח צ'יק צ'ק להכין:
מגלענים כמה תמרים לתוך ספל, כזה עם תחתית עגלגלה מבפנים. מוזגים כמות קטנה של מים לתוך הספל (בנפח כמו התמרים בערך), לוקחים כף ומתחילים להרביץ לזה עד שתוכן הספל הופך לבעל מרקם אחיד. לוקח פחות מדקה.
לחלופין אפשר לטחון כמות שווה של תמרים מגולענים ומים בבלנדר-מוט אם רוצים כמות גדולה יותר. היופי כאן הוא שהממרח המתקבל נשמר בפריזר בלי להתקשות (כנראה בגלל המתיקות הגבוהה), אז אפשר למרוח כמו כל ממרח.
הייתרון על פני סילאן הוא שזה מזון שלם (כלומר ביחד עם הסיבים וכו') ולא מבושל. לדעתי לסילאן יש טעם קצת שרוף, כנראה בגלל הבישול, ולממרח יש טעם יותר טבעי.

הגירסה המבלונדרת (מלשון בלנדר) מתאימה כממתיק להמון מאכלים.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי עפרה_עדין* » 27 נובמבר 2010, 15:39

פסטרמה ביתית שנראת קנויה
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר

הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.

זמן הכנה-שעה

דרגת קושי- קלה.

חמרים

1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")

1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)

כפית מלח

כפית סויה

כפית דבש

תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).

אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית

הכנה:

מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.

את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.

עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.

מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים ל אש קטנה כחצי שעה.

מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.

פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)

מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר

(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל_בר* » 25 מאי 2010, 22:02

לא זוכרת אם ציינתי כאן בעבר: אצלי מתים על נשיקות. צריך מיקסר רציני בשביל זה.
היום הכנתי ממתקי שוקולד חביבים: המסתי שוקולד מריר, הוספתי סילאן, חלמון (ניצלתי את ההזדמנות), ופצפוצי אורז.
תלוליות תלוליות בתבנית עם נייר אפייה, ולמקרר.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ירח_לבן* » 11 אפריל 2009, 20:01

אני מכינה ג.שמנת כל שבוע. בתוך חיתול שמים 2 שמנת חמוצה(הכי טעים 15 אחוז אבל אני עושה 9 אחוז)+2 אשל או גיל+כפית שטוחה של מלח.
מיד ניגשתי למלאכה אבל מה גיליתי ברשימת המרכיבים : שבאשל ובגיל, מלבד חלב יש חלבוני חלב... מה זה אומר? זה טוב או רע ליהודים?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי חגית_ל* » 25 מרץ 2009, 23:38

בכורתי כבר לא אוהבת שניצלים אבל מאוד אוהבת סטייק עוף. אני לוקחת או פרגיות או חתיכות שניצל (שהכנתי מבעוד מועד וצריך לשטוף מהן את כל הפרורים והביצה) ומורחת בשמן זית, מוסיפה פפריקה לא חריפה, קצת כמון, קצת כורכום, וקצת קארי מסאלה וטיפה מלח. מערבבת היטב וצולה במחבת על אש נמוכה.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 25 מרץ 2009, 23:24

קרה, חתוכה לקוביות.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל* » 25 מרץ 2009, 21:42

מיצי, החמאה של הבצק לבורקסים, זו חמאה קרה, או מומסת ?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 25 מרץ 2009, 20:55

יש טיפים לעניין הזה או שפשוט הבלנדר שלי לא חזק מספיק?
מטחנה (קטנה, שמיועדת לתבלינים) עושה את זה מצוין.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 25 מרץ 2009, 20:24

אני מכינה בורקסים מבצק שק"ם בגרסה אישית: 2.5 כוסות קמח (חצי מלא חצי לבן), שקית אבקת אפיה, 200 ג' חמאה וגביע יוגורט או שמנת. יוצרים כדור בצק במעבד מזון, מקררים שעה, מרדדים לעלה ויוצרים בורקסים.
אפשר, כמובן, להכין בצק עלים אמיתי, מי שיש לה יום לשרוף וסבלנות של פיל. אני טרחתי בערך פעמיים בכל חיי להכין בצק עלים צרפתי from scratch.
אגב, יש עכשיו בשווקים בצק עלים של מעדנות שעשוי מחמאה בלבד (ללא שומנים מוקשים).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ירח_לבן* » 25 מרץ 2009, 08:03

פשוט מחופן גדוש של אגוזי מלך מרוסקים
עוד שאלה לגבי ריסוק אגוזים: משום מה לא יוצא לי חלק לגמרי אלא עם חתיכות קטנות של אגוזים. יש טיפים לעניין הזה או שפשוט הבלנדר שלי לא חזק מספיק?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 24 מרץ 2009, 22:15

לאיש, לאיש. אבל תודה בכל זאת. :-D

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אלטר_אגו* » 24 מרץ 2009, 21:47

שכחתי לתת זכויות יוצרים לניצן. :-)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אלטר_אגו* » 24 מרץ 2009, 21:41

פעם קנינו בחנות "שלנו" גלידה "מחומרים טבעיים אבל לא אורגנית" בטעם פקאן-בננה. היא היתה טעימה מאד, אבל לא רציתי לקנות אותה שוב. היום עשיתי לנו גלידת בננה ואגוזים שהזכירה מאד בטעמה את הגלידה ההיא, פשוט מחופן גדוש של אגוזי מלך מרוסקים, ושתי בננות שהקפאתי כי הן עמדו להתקלקל, ותוספת מים כמה שצריך. בסוף הוספתי תמצית וניל וקינמון לערבוב קצר נוסף, אה וואלה. גם הילדה אכלה בהנאה.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יער_נורווגי* » 24 מרץ 2009, 17:20

אני מכינה ג.שמנת כל שבוע. בתוך חיתול שמים 2 שמנת חמוצה(הכי טעים 15 אחוז אבל אני עושה 9 אחוז)+2 אשל או גיל+כפית שטוחה של מלח. משאירים תלוי מעל קערה לכמה שיותר זמן (לפעמים אני משאירה 12-15 שעות, תלוי במקלחת) ואז מוסיפים זיתים או, הפייבוריט שלי, שמיר ושום. אחרי כמה שעות במקרר זה מתייצב. יוצא ממש מעדן.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 24 מרץ 2009, 10:53

תולים על מסננת להגיר את כל הנוזלים
למשך לילה.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמש_בחורף* » 24 מרץ 2009, 10:36

משמנת חמוצה יוצאת גבינת שמנת. מיוגורט מכינים באותה שיטה לַבַנֶה.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי גב'_אסטוניש* » 24 מרץ 2009, 09:35

לדעתי גבינה מכינים מיוגורט לא משמנת חמוצה.
מסננים 3 ימים ומוסיפים קצת מלח /זיתים/שום וכו' יצא לי להכין ביפן מיוגורט שקונים בבקבוק של ליטר.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מנסה* » 23 מרץ 2009, 08:53

קונים שמנת חמוצה , ועם בד חיתול תולים על מסננת להגיר את כל הנוזלים ויש לך גבינת שמנת לתפארת , לא יודעת אבל עם חומר משמר או לא , תלוי אם יש בשמנת החמוצה .

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל_בר* » 22 מרץ 2009, 23:52

מישהו יודע כיצד להכין גבינת שמנת?
אצלנו בבית היא מבוקשת רבות, והייתי רוצה להכין אותה בעצמי ולחסוך את החומר המשמר.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אלטר_אגו* » 21 מרץ 2009, 22:46

ברור שטחינה גולמית עם סילאן בריאה יותר, ברור שאלף דברים בריאים יותר אבל מליון דברים בריאים פחות, למשל: כל ממרח שוקולד אחר. |Y|

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נוסעת_סמויה* » 21 מרץ 2009, 20:38

בת הארבע וחצי שלי השתוקקה אתמול לקחת ממרח שוקולד לגן. בהשראת יערה שרי ערבבתי כף טחינה גולמית מלאה עם שתי כפות חלב וכף גדושה שוקולית, וזה יצא ממש טעים. ברור שטחינה גולמית עם סילאן בריאה יותר, ברור שאלף דברים בריאים יותר, אבל הפעם הייתה משאלה מפורשת לטעם ולצבע של שוקולד, ואני חייבת לציין שהיכולת להגשים אותה מילאה אותי סיפוק עמוק :-).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי בשמת_א* » 21 מרץ 2009, 18:57

נדמה לי שניסיתי קמח כוסמין. בכל מקרה, הם יוצאים טעימים בכל קמח...

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 21 מרץ 2009, 14:53

וואו , רק עכשיו גיליתי את הדף הזה. נראה לי אני הולכת להוריד אותו אלי, לערוך ו....להתחיל בעבודה!!
כל הכבוד לפותחת הדף. נוסעת סמויה תודה על הקישור לאתר של יערה שרי, עוד אוצר (הספקתי לקרוא את המתכון הטבעי שלה לשוקולד אגוזים טבעי ולצחוק- בטח טבעי וללא סוכר - היא שמה בו שוקולד מוכן מטבלאות D-: אבל בלי קשר אחלה אתר יש לה).
תודה לכולן @}

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי סלט_פירות* » 21 מרץ 2009, 13:47

שקדי מרק
בשמת, זה יצא להיט!
פה הקמח כנראה כבד ומלא יותר (השתמשתי ב stone ground whole wheat), ודרש הרבה יותר מים. השקדים יצאו בשלל צורות וגדלים והעיקר - טעימים טעימים.
בפעם הבאה (אחרי שתגמר הכמות המכובדת שהכנתי) - מקמח כוסמין מלא. (ניסית?)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמחת_ציון* » 01 מרץ 2009, 21:45

ממש לא
משתדלת לאכול מה שטוב לגוף, לא תמיד מצליחה...
תודה על הסבלנות והתשובות

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 01 מרץ 2009, 18:42

נו? אז החליפי אותם בשמן. חוצמיזה, חמאה עדיף ממרגרינה. (את טבעונית?)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמחת_ציון* » 01 מרץ 2009, 18:36

סליחה שאני נודניקית <הבת שלי לא מוכנה לותר על המלוואח שלה>
אבל המתכונים האלו עם חמאה...

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 01 מרץ 2009, 18:09

לזה דווקא יש הרבה יותר מתכונים.
וזה עסק די פשוט, הגם אם דורש התעסקות...

חפשי בצק עלים ביתי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3467563,00.html
http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=12&featid=1518

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמחת_ציון* » 01 מרץ 2009, 16:58

נראה לי שהיא התכוונה אולי לבצק עלים ביתי שעשוי מקמח + שמן (ולא מרגרינה)

מתכון יש? גיגלתי ולא מצאתי

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 מרץ 2009, 14:31

נראה לי שהיא התכוונה אולי לבצק עלים ביתי שעשוי מקמח + שמן (ולא מרגרינה)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמחת_ציון* » 01 מרץ 2009, 14:25

אם הייתי צריכה לנחש, הייתי הולכת פשוט על בצק עלים מטוגן...

מה ההבדל בין מלוואח תעשיתי לבצק עלים תעשייתי שניהם אותו דבר לא?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 מרץ 2009, 13:56

תחליף לבצק עלים (אלים?!) יש למשהו, מלוואחים בורקסים וכו' רוצה להוציא מהבית
בורקסים - יש את אלה מהבצק הפריך (עם גבינות בפנים בד"כ) שזה לא כ"כ קשה להכין לבד

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 01 מרץ 2009, 12:55

וואלה קשה למצוא. ג'חנון, פתות ואחרים הרבה יותר קל. פשוט כי יש הרבה מתכונים שמשתמשים במלאווח תעשייתי כבסיס ועליו מוסיפים דברים.
מישהי פה מכירה תימניה עסלית לשאול אותה?
אם הייתי צריכה לנחש, הייתי הולכת פשוט על בצק עלים מטוגן...

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמחת_ציון* » 01 מרץ 2009, 12:30

יש מלוואח קנוי מקמח מלא והוא אינו מוצלח בכלל
מה זה מלוואח ביתי?
יש מתכוןמולצח מנסיון?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 01 מרץ 2009, 11:36

כל דבר שיש בו גם פחמימה וגם שומן יחליף את זה תזונתית, אבל את ההתמכרות לקמח לבן הרבה יותר קשה לשרש.
מתכונים לג'חנון ולמלאווח יש ברשת. למה מלאווח ביתי מקמח מלא זה מגעיל? <חוץ מזה שזה מלאווח, זתומרת... :-P>

<גילוי נאות, היו תקופות בנעוריי שזה מה שאכלתי. פתחתי מלאווח באמצע, מילאתי אותו בביצה, גבינה צהובה ולפעמים גם בצל/זיתים, ואכלתי את זה עם עגבניות מרוסקות... אז חשבתי שזה מעדן מלכים. היום? מתה לא תתפסו אותי אוכלת את זה... בעלכס...>

אגב, ממליצה על http://www.cookoo.co.il <זה האתר בעברית. יש גם COM.>

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמחת_ציון* » 01 מרץ 2009, 11:17

תחליף לבצק עלים (אלים?!) יש למשהו, מלוואחים בורקסים וכו' רוצה להוציא מהבית.
המלוואח מקמח מלא |איקון מקיא|

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נוסעת_סמויה* » 01 מרץ 2009, 10:12

שקדי מרק

בשמת א:
שקדי מרק תוצרת בית: זהירות, ממכר ביותר.
שתיים וחצי כוסות קמח
ביצה.
חצי כוס מים.
אני מתחילה במזלג בקערה, ואחר כך עוברת לידיים. המון לישה, בסוף יוצא בצק גמיש, אבל באמצע נדמה שזה אף פעם לא יהפוך לבצק. מה שכן, לפי הרגש צריך לפעמים להוסיף עוד טיפונת מים, ממש טיפה. סבתא שלי היתה אומרת "כמה שהבצק סוחב", אם יבש היום או מה.

את כדור הבצק מחלקת ל-4 חלקים, משאירה בקערה מכוסה ולוקחת אחד כל פעם.
מרדדת דק דק. ואז: אפשר לחתוך לריבועים ולעשות כיסונים במים רותחים. אפשר לחתוך לאיטריות. ואפשר לחתוך לרצועות, ואת הרצועות לחתוך לפיסות, בערך בגודל של סנטימטר מרובע, וכל פעם להפיל כמה פיסות (אולי עשרים?) לסיר ובו שמן עמוק חם (יודעים שהוא מוכן כשפירור בצק שזרקנו פנימה צף ישר למעלה ומסביבו בועות).
את הפיסות, שמייד מתנפחות, מוציאים בכף מחוררת למסננת, שהשמן לא יישאר עליהן.
ככה מרדדים את כל ארבעת החלקים, וחותכים לרצועות ולפיסות, וזורקים לשמן עמוק חם, ומוציאים מהר, כשמזהיב.
צריך לקבל את התחושה של זה, קשה להסביר רק בכתב.

עשיתי גם עם קמח לבן (בילדותי) ועכשיו אני עושה עם קמח אורגני מנופה או מלא - לכל קמח צריך "להרגיש", הכל יוצא טעים, והמלא זקוק לטיפונת יותר מים כמובן. כשאני כותבת "טיפונת" אני מתכוונת ממש להוסיף משהו כמו כפית קטנה ולהמשיך ללוש בידיים ולהרגיש אם כן או לא צריך עוד.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מרגנית* » 24 פברואר 2009, 19:41

אוי כמה צחקתי עם בשמת שיורדת מקופסת הסבון ואפשר לחזור לאכול D-:
חשוב להתרגז וחשוב לרדת מקופסת הסבון אחר כך :-)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שמש_בחורף* » 24 פברואר 2009, 09:43

אנאלפאביתים נמבזים
גדול!

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי בשמת_א* » 24 פברואר 2009, 00:29

וסליחה ממיצי שהכל נשפך לך על הראש. אבל אני, אחד המקצועות שלי זה תרגום ותורת התרגום, ממש סובלת כשמחטיאים את הקהל התמים (הקהל התמים זו את למשל).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי בשמת_א* » 24 פברואר 2009, 00:28

מרת'ה סטיוארט
מרתה. מרתה סטיוארט. פליייייז. לא צריך גרש בשביל לסמן ת"ו רפה בעברית. בשביל זה יש ת"ו. לסמן T משתמשים בטית. זה התעתיק העברי הוותיק והמקובל. יציר הבורות הזה "מרת'ה", נולד בחטא במוחם של פסבדו מתרגמים בורים וחסרי כל השכלה או קריאה בעברית. אנאלפאביתים נמבזים. לא יכולה לסבול את זה, שריטה שלי (-:

ולא זו בלבד, אלא שהשם "מרתה", במיוחד השם "מרתה", בכלל בא מעברית (טוב, ארמית). דחיל רַבְּכֻּם. תחפשו בברית החדשה. אז לתעתק דווקא אותו ב&^%$# הזה, באמת מעצבן לראות מסביב.

זהו, ירדתי מקופסת הסבון, אפשר להמשיך לדבר על אוכל.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שירין* » 23 פברואר 2009, 19:33

תודה על המתכון, אם כי הוא מורכב מדי עבורי (מדחום לסוכר אין לי, צריך למצוא תחליף לג'לטין שמקורו מן הדג...).
אגב, ניסית אותו פעם?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 22 פברואר 2009, 10:11

autonomy]מרשמלו ביתי kw[/po]=marshmellow,%20home,%20made&rsc=rf result4 של מרת'ה סטיוארט.

ההמבורגר שלנו: בשר בקר טחון - הכי טוב אם אתן רואות שטחנו אותו מול עיניכן, חלק משובח אבל לא יקר בטירוף, כמו שייטל נניח (ברור שאם תכינו את ההמבורגר מפילה או מסינטה הוא ייצא טעים יותר, אבל גם תתרוששו :-P. וברור שהמבורגר "אמיתי" קוצצים בסכין, אבל בואו לא ניסחף).
מערבבים עם מעט מלח ופלפל. אם השר לא מאוד איכותי, אפשר להוסיף גם כמון.
יוצרים קציצות קטנות ומשטחים אותן להמבורגרים (אני מכינה המבורגרים זעירים למדי, ככה הילדים מעדיפים).
צולים על מחבת פסים, או מטגנים במעט שמן.
זהו. פשוט וטעים.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי שירין* » 21 פברואר 2009, 22:12

אני אשמח מאוד למתוכן למרשמלו ביתי (סטייה קטנה שלי :-))

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי דגנית_ב* » 21 פברואר 2009, 11:34

המבורגר המוכן של הרדוף, שהוא פשוט בקר טחון עם מלח ופלפל,
אני מכינה המבורגר כלעיל+בצל קצוץ מטוגן ופטרוזיליה קצוצה. לארוחת צהריים אני פורסת לקעריות: עגבניה, מלפפון חמוץ וטרי, בצל וחסה בחתיכות גדולות. קטשופ, חרדל ומיונז.
כל אחד יוצר את סנדוויצ'ו.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נוסעת_סמויה* » 21 פברואר 2009, 08:34

מרק תירס של מסעדה סינית
ילדים מתים על המרק הזה, והוא קל ומהיר מאוד להכנה.
ברשתות המזון המהיר תקבלו אותו עם צבע מאכל צהוב והרבה מונסודיום גלוטומט. בבית אפשר להשתמש במרק צח כבסיס, אבל אפשר גם להסתפק במים רותחים עם אבקת מרק מאיכות טובה (רצוי אורגנית).

detail]עם חזה עוף id[/po]=51280&depart id=3139 מתוך "המטבח הסיני" של רות סירקיס
מרק]גרסה ללא חזה עוף תירס סיני עם נטיפי ביצה של סמדר[/po] (אפשר להכפיל את כמות התירס ואפשר לטחון חלקית אם רוצים).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אמא_ל_2* » 19 פברואר 2009, 22:35

אנחנו קונים את ההמבורגר המוכן של הרדוף, שהוא פשוט בקר טחון עם מלח ופלפל, אבל יש לו יתרון כי הצורה שלו ממש טובה, חתיכה דקה שמוכנה בגריל תוך דקות (גם מהיר מאוד להפשיר את זה), בצורה אחידה כך שאפשר לצלות למינימום (לא כמו שאני עושה ביד ויוצא חלק עבה וחלק דק), וזה יוצא ממש טוב. ואת זה שמים בתוך לחמניה אמיתית מקמח מלא (לא הלחם כוסמין הכבד שהם בד"כ זוכים לו...) והרבה קטשופ אורגני, סה"כ זה ממש מקדונלד'ס אורגני. טעים, והם מבסוטים לגמרי ומרגישים שהם במיינסטרים. רק חסרה ההפתעה (הילדה יודעת מהגן, שמקבלים שם הפתעות). פעם אחת אני אפתיע אותם ואשים את זה באיזו קופסא עם הפתעה, הם יתעלפו מהתרגשות...

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 19 פברואר 2009, 22:04

אגאבה זה קקטוס שמפיקים ממנו סירופ מתוק עם ערך גליצמי נמוך מאד. אפשר להשיג בארה"ב אורגני ובהפקה קרה (RAW) בארץ ראיתי רק אורגני, סביר שמבושל.
בגדול, מה שבצנצנות ובקופסאות שימורים עובר הרתחה או בישול, אלא אם מצויין במפורש אחרת ("בכבישה קרה" למשל)
כל המיצים ומוצרי החלב שעל המדפים גם כן עברו בישול, זו החובה על פי חוק. אם זה היה חי פעם (כולל צמחים) צריך להרוג את זה קודם :-P
קציצות
(אפשר לעשות אותן בצורה של קבב, בצורת המבורגר או כדורים, לבשל אותן במרק עגבניות, לצלות בתנור או לפורר לתוך רוטב עגבניות לקבלת בולונז עשיר)
מפוררים ביד אן עם מזלג חצי קילו בשר טחון (הכי טוב לבקש מהקצב לטחון נתח ולא לקנות טחון מוכן מאלף פרות).
המטרה בפירור היא שיהיה אורירי ויצא מהמצברוח הגושי שהוא הגיע בו.
מערבבים פנימה בעדינות ובלי למעוך (שיישאר אוורירי) ראש פטרוזיליה קצוצה דק, 2 ביצים טרופות, הרבה כורכום, כמון, פלפל ומעט מעט מלח, וכף של פירורי תירס כמו שתיארתי למעלה. זה הכל. עכשיו יוצרים את הצורה הרצויה לילד החביב עליכן, ומטגנים או מבשלים או צולים או מה שרוצים.

התצורה החביבה עליי - קבבונים עם ליטר טחינה ירוקה ביתית מלמעלה.
עדיף עשרות מונים על כל מקדונלד'ס או החברים שלו.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל_ע* » 19 פברואר 2009, 21:54

נמרה: האם צריך לקלף את השקדים?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אמא_נמרה* » 19 פברואר 2009, 16:37

מה, אז גם רכז תפוחים הוא מבושל?

בהחלט!

הכנתי היום מרציפן ביתי: טחנתי שקדים לאבקה במטחנת תבלינים, העברתי לקערה, הוספתי טיפות אחדות של אגבה. לשתי לבצק. זהו!

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יעלי_לה » 19 פברואר 2009, 11:11

מה, אז גם רכז תפוחים הוא מבושל? באסה

(איזו פתיה אני, מסתבר)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יער_נורווגי* » 19 פברואר 2009, 06:22

ממשיכה לנסות מתכונים במרץ: קודם כל הכנתי אתמול את ממרח השוקולד על בסיס טחינה שהובא אליו קישור למעלה (מהאתר של יערה). לטעמי צריך פחות קקאו כי זה יוצא מריר מדי. הילדים בהתחלה התלהבו, אח"כ פחות (בכל זאת הבן שלי אכל פיתה שלמה, אז כנראה שזה לא כ"כ נורא). חוץ מזה הננתי אתמול את טבעות העוף של דנה מלמד, בשתי גרסאות. חצי כמות לפי המתכון (אפוי בתנור, בלי פירורי לחם) שזה יצא מעט אנמי ולחלק השני של העיסה הוספתי גרגרי תירס, כף גדושה של קמח תירס וקצת פפריקה. יצא יותר צהוב (יותר צהוב = נראה יותר "אמיתי" ותעשייתי). היום אתן להם לאכול, נראה מה יקרה.
ש י ר י, סלט עם כרוב אפשר להכין גם עם מעט יוגורט עזים וחרדל (יש מתכון שספר האוכל הבריא של על השולחן). מנסיוני ילדים לא מבחינים בהבדל.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אמא_ל_2* » 18 פברואר 2009, 23:08

מה שגורם לתהות כמה סוכר בדיוק שמים בכל העוגיות... (_שמתי 3 כפות על חצי קילו קמח - ממש לא הורגש).

עוגיות רגילות, או עוגות, על שתיים שלוש כוסות קמח, יש בין כוס סוכר לכוס וחצי.

אם תשימי 3/4 כוס תקבלי מתיקות עדינה.

באלה שבחנות לפעמים המתיקות מבחילה ממש, הם מן הסתם שמים שתי כוסות.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי רינ_צ'י* » 18 פברואר 2009, 23:07

אייל שני על הכנת קטשופ:
בישול קטשופ מושלם כמוהו כעמידה על קצה צוק, על אבן שמכינה את עצמה להידרדר אל תהום עמוקה. מי שלא רגיל במצבי חיים שכאלה מוטב לו להימנע מלגשת למתכון, מי שמוכן יזכה תוך דקות ברכוש גדול לחיים.
ובכתבה השלמה מסביר שגם הקטשופ התעשייתי מבושל, אבל במקום לצמצם אותו ביסודיות מוסיפים לו גלוקוז ופרוקטוז שמסמיכים אותו. וחוץ מזה, מדריך איך להכין קטשופ שווה בבית (לאמיצים שיודעים להתמודד עם ראשי צוקים, כאמור).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 18 פברואר 2009, 23:01

כאן כתוב שרכז עגבניות (tomato paste) נעשה ע"י בישול עגבניות קלופות ומגלוענות עד שרוב נוזליהן מתאדים.
Tomato]כאן paste[/po] כתוב שבמקור, רכז עגבניות היה מאכל יוקרה שמקורו בסיציליה, שבו הניחו רוטב עגבניות מצומצם-מאוד לייבוש בשמש, ושהתוצאה של פעולה הזו, הניבה רכז סמיך בהרבה מזה המוכר היום.
בשני המקרים, יש פה תהליך של בישול וצמצום.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 18 פברואר 2009, 22:48

איפה מראים בסרט שמבשלים את זה? לא מצאתי מתחילים את המתכון ברכז עגבניות.

הרכז עגבניות שבא בקופסאות פלסטיק כאלה - הוא לא מבושל. וואלה? הייתי בטוחה שהדרך היחידה ליצור רכז עגבניות (או רכז כל דבר אחר, בעצם), היא לבשל אותן עד להצטמצמותן. אז איך מכינים רסק עגבניות בתעשיה, אם לא ככה?

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ש_י_ר_י* » 18 פברואר 2009, 22:19

איזה יופי של מתכונים! אני מכתירה את הדף הזה כדף הכי שווה בבאופן כרגע @}
אצלנו בבית עכשיו הלהיט הוא סלט קולסלאו - כרוב וגזר עם מעט מיונז,חומץ ולימון. בן השנתיים שקודם לא הסכים לגעת בכרוב טורף את זה.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי במבי_ק* » 18 פברואר 2009, 21:45

אתמול הכנתי, בהשראת הדף, את שניצל התירס והגבינה של דורעם גונט. הילדים זללו (אם כי זו לא כזו מציאה - בכ"ז מטוגן. נחמתי את עצמי שזה עדיף מטבעול).

1123]מחבת של פנקייקים (כמו של ואפל בלגי) 6501[/po](4).jpg יכולה לפתור את עניין הטיגון. אני מתכוונת לנסות את המתכון הזה עם המחבת הזו (יש לי אותה כבר הרבהכ זמן, ואנחנו משתמשים בה די הרבה לפנקייקים)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אדמה_טובה* » 18 פברואר 2009, 21:29

דווקא מבושל לגמרי. לוקחים עגבניות טריות, ומבשלים.
לפני עשרים וארבע שנים עבדתי במפעל השימורים של גן-שמואל, שם מכינים בין היתר קשופ.
מבשלים את העגבניות המרוסקות.
ליתר דיוק, מפסטרים אותן. זה חלק מתהליך השימור. כנ"ל כל סוגי העגבניות המשומרות - בקופסאות פח או פלסטיק. אין עגבניות מרוסקות שנשמרות בלי בישול, אפילו יוסיפו להן חומר משמר.

אנחנו החלפנו קטשופ בעגבניות מרוסקות טריות עם מעט מלח, והילדים אוהבים את זה מאוד.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ניצן_אמ* » 18 פברואר 2009, 19:28

שניצלים עם תירס במקום עם קמח ופירורים
קונים חבילה אחת של קורנפלקס טבעי מתירס בלבד בלי שום חומרים משמרים ושום חומרי טעם ושום סוכר, רק תירס. <בחנויות הטבע> בזול.
<אפשר במקום לקנות פירורי תירס, עולה יותר מפי חמישה לרבע הכמות.>
טוחנים בבלנדר עד פירורים.
מכינים את תערובת הביצים כמו שרגילים ואוהבים ואז - טובלים בביצה, טובלים בתירס ומטגנים.

יש לזה קצת טעם של קורנפלקס וצריך להתרגל, אבל יש מי שזה יותר טעים לו אפילו.
אפשר בקלות לעשות מזה מעדן עם תיבול נכון ועם הרבה לימון בצד. (לילדים - גם קטשופ ביתי) מומלץ במיוחד לרגישים ולנגמלים מגלוטן.
המבורגר ביתי וקציצות טובות תוצרת בית הם מעדן, אבל אני אצטרך לפרט על זה כשיהיו לי שתי ידיים.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי פלונית* » 18 פברואר 2009, 15:54

קשה להתחרות באטרקטיביות של השקיות האישיות הצבעוניות והמרשרשות של החטיפים התעשייתיים.

לא בהכרח. השקיות המרשרשות האלו לרוב משעממות בתוכנן, ואפשר להכין שקיות הרבה יותר מעניינות.
אני מכינה לילדים, בעיקר לפני נסיעה ארוכה, שקיות אישיות, ובכל שקית שמה כל מיני דברים בריאים יחסית - חטיפי גרנולה שאני פורסת, צימוקים וחמוציות להוסיף צבע, שברי עוגיות ועוד. לפעמים על בסיס מלוח ולפעמים על בסיס מתוק. הילדים עסוקים מאד בנבירות והשוואות, מה שלא קיים כלל בשקיות התעשיתיות המשעממות! ;-)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אלטר_אגו* » 18 פברואר 2009, 15:38

נחמתי את עצמי שזה עדיף מטבעול מה, זה פי אלף עדיף מטבעול. לפי הכתבה שהיתה פעם ב"הארץ", טבעול זה מוצר סופר-מעובד שעשוי מתרכובות שמופקות ממשהו שהיה פעם אוכל. אחד המוצרים הכי מעובדים שיש.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יעלי_לה » 18 פברואר 2009, 15:30

אני חושבת שמה שגורם לזה להיות כהה וסמיך זו העובדה שזה מרוכז.
הרכז עגבניות שבא בקופסאות פלסטיק כאלה - הוא לא מבושל.
ואני חושבת שמה שמונע מזה להתקלקל זה החומץ והוואקום (ואחרי שפותחים - המקרר).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 פברואר 2009, 14:31

_דווקא מבושל לגמרי. לוקחים עגבניות טריות, ומבשלים. הנה.
איפה מראים בסרט שמבשלים את זה? לא מצאתי_

אני כמעט בטוחה שמבשלים כי אם את רוצה להכין רסק עגבניות ביתי במרקם כמו הקנוי או כמו הקטשופ (כהה כזה וקצת סמיך) מבשלים את העגבניות.
וגם נראה לי שחייבים לבשל כדי שלא יתקלקל. עגבניות טריות לא היו מחזיקות מעמד.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 18 פברואר 2009, 12:46

מוסיפים כפית אבקת קקאו או כפית גרגרי פולי קקאו גרוסים גס למטחנה וטוחנים עוד קצת
אני משתמשת באבקת חרובים למטרות שוקו. למעשה, השתדרגנו לסירופ חרובים לאחרונה, רק שלא תמיד יש, פעם בשנה אני קונה בעכו בשוק כמות לא קטנה. אין על זה. שוקולד מחוויר ליד חרובים לטעמי (או שאולי התרגלתי).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יעלי_לה » 18 פברואר 2009, 11:10

דווקא מבושל לגמרי. לוקחים עגבניות טריות, ומבשלים. הנה.

איפה מראים בסרט שמבשלים את זה? לא מצאתי

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי יער_נורווגי* » 18 פברואר 2009, 11:07

אתמול הכנתי, בהשראת הדף, את שניצל התירס והגבינה של דורעם גונט. הילדים זללו (אם כי זו לא כזו מציאה - בכ"ז מטוגן. נחמתי את עצמי שזה עדיף מטבעול). בקרוב אנסה את הנוטלה - כבר קניתי את המצרכים הדרושים...
לגבי דברים מלוחים, אפשר גם להכין לבד קרקרים ולחתוך אותם בצורות יצירתיות כמו פסים דקים (עלק- בייגלה). בפעם הקודמת שהכנתי קרקרים (מקמח מלא+שיפון) ניסיתי להכין מהם סוג של ביסקויטים, והוספתי קנמון, וניל וסוכר. יצא בכלל לא מתוק, מה שגורם לתהות כמה סוכר בדיוק שמים בכל העוגיות... (_שמתי 3 כפות על חצי קילו קמח - ממש לא הורגש).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נוסעת_סמויה* » 18 פברואר 2009, 06:25

חטיפים מלוחים
כמעט כל החטיפים התעשייתיים הם הג'אנק פוד בהתגלמותו. הם עתירי חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, וכוללים דגנים שאיבדו את ערכם התזונתי בתהליך העיבוד, אחוזי שומן גבוהים (שומן רווי בפרט) ותכולת נתרן גבוהה. בשנים האחרונות, יצרני המזון נוהגים להוסיף להם ויטמינים ומינרלים כדי "ליפות" אותם קצת מבחינה תזונתית. חשוב לדעת שההבטחות התזונתיות על גבי האריזות ("ללא צבעי מאכל...מועשר בויטמין B...") נועדו ליצור לחטיפים תדמית של אוכל לא-כל-כך-מזיק או אפילו בריא, בשעה שההיפך הוא הנכון.
אכילה תכופה של חטיפים תעשיתיים קשורה הן למגיפת ההשמנה בילדים והן לתת תזונה בילדים שמנים ורזים כאחד, מפני שהחטיפים סותמים את התיאבון ובאים על חשבון הארוחה הבאה. משרד הבריאות, כמו מקביליו בעולם המערבי, ממליץ להקטין את צריכת החטיפים התעשייתיים, בייחוד אלו מביניהם המטוגנים ועתירי הנתרן או הסוכר.

אם צריך לבחור מבין החטיפים התעשייתיים, ביגלה מקמח מלא הוא כנראה הרע במיעוטו.

בגרסה הביתית אפשר להכין ביגלה מלוחים כמו של עבאדי או חטיפי דוריטוס עשויים מטורטיות מקמח מלא, שמן זית ותבלינים.
יחד עם זאת, במקרה של החטיפים האתגר הוא כנראה לא בתוכן אלא באריזה. קשה להתחרות באטרקטיביות של השקיות האישיות הצבעוניות והמרשרשות של החטיפים התעשייתיים. כאן צריך להפגין יצירתיות. בפעם הבאה אני חושבת לנסות לארוז את החטיפים הביתיים שלנו בקופסאות פח קטנות וצבעוניות שנשארו ממשלוח שוקולד של מקס ברנר.

((כדאי גם לזכור שיש הרבה אלטרנטיבות בריאות לחטיפים, למשל, עוגיות וארטיקים תוצרת בית, פירות, פירות יבשים, עגבניות שרי, גרגרי חומוס מבושלים, פסטה-מסולסלת-שלושה-צבעים, קלחי תירס שנחתכו לגלגלים, שקדים ואגוזים לא קלויים, פופקורן, אדממה (פולי סויה ירוקים), פריכיות אורז קטנות עם או בלי דבש)).

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי ריש_גלית* » 17 פברואר 2009, 23:19

גרגרי פולי קקאו
מן איפה מביאים כזה? רוצה גם.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי לוטם_מרווני* » 17 פברואר 2009, 17:06

אם שוקולית אז לייש מתכון שמשחרר גם מהחלב
שו-קשיו-לית
טוחנים חופן קשיו במטחנת תבלינים לאבקה
מוסיפים כפית אבקת קקאו או כפית גרגרי פולי קקאו גרוסים גס למטחנה וטוחנים עוד קצת.
למשקה:
מוסיפים לפחות כף אבקה לכוס מים רותחים, מערבבים (הכי טוב בבלנדר עם מים פושרים) וממתיקים בסירופ אגבה או דבש לפי הצורך.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי במבי_ק* » 17 פברואר 2009, 15:31

נוסעת - הציטוטים שאת מביאה לכאן - זה מעולה, בעיקר לטובת העצלנים (אהממ.. אהממ) והעסוקים שאומרים - וואו, נשמע מעניין, מתישהו אלחץ על הלינק.. זה כמו פרומו ותקציר. זה מאוד יעיל.

יש לי עוד משהו שנראה לי שיכול לשדרג את המתכונים - איפה שכתוב משהו בגרמים (נניח 7 גרם שמרים לנסות להביא תרגום לכפיות/ כפות/ כוסות. להרבה אין משקלים עדינים או אין משקל בכלל, או אין כוח להוציא מהמגירה (אההממ... אההמממ)

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי נוסעת_סמויה* » 17 פברואר 2009, 11:21

שוקולית
אבקה להכנת שוקו של יערה שרי

מתוך הכתבה: "האם ידעתם שהרכיב העיקרי באבקה להכנת שוקו קנויה הוא בכל סוכר?
שרוב הסיכויים שהיחס הוא 2:1 לטובת הסוכר?
שאבקה כזו מכילה חומרי טעם וריח?
הדרך הבריאה ביותר להנות מיתרונות הקקאו היא לשתות אותו עם כמה שפחות סוכר. לכאורה אין צורך במתכון, כיוון שאת האבקה התעשייתית הקנויה רצוי להחליף בקקאו ולגמור עניין.
העניין הוא שלרוב החיך של הילדים (וגם שלנו) מורגל בטעמים המתוקים ובתוספת הסוכר מצד אחד, וכן בתוספת חומרי הטעם מצד שני.
הפיתרון:
"רקיחת" אבקה ביתית להכנת שוקו, בשילוב של תבלינים מחזקי טעם, כמו קינמון ווניל (אני מאמינה שגם אניס, ציפורן וג'יג'ר יתאימו- אבל אני מציגה את גירסת המיינסטרים למתכון), והוספת הסוכר בנפרד לכוס המשקה. הסוכר אינו כלול באבקה עצמה, ולכן ניתן לשלוט בכמויות, ולהפחיתן עם הזמן."

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיכל_בר* » 16 פברואר 2009, 22:36

הכנתי את ה-ממרח שוקולד ביתי של יערה שרי שנוסעת סמויה הביאה למעלה. יצא מעולה.
זה עם טחינה גולמית!
הייתי צריכה לרסן את עצמי לא לטרוף את כל הצנצנת.
והילדים?
בן השנתיים אהב, בן השש לא.

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי מיצי_החתולה* » 16 פברואר 2009, 21:16

התעשייתי מבושל? לא נראה לי_ דווקא מבושל לגמרי. לוקחים _עגבניות טריות, ומבשלים. הנה

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אסנת_ש* » 16 פברואר 2009, 20:10

איזה יופי של דף.
אצלי הבכור מאוד אוהב מלאווח. הכנתי לו מלאווח מקמח מלא וחמאה, והוא ממש לא אהב את הצבע ולא רצה לשמוע על זה.
למשהי/ו יש רעיון למתכון שיהיה חביב עליו מבחינת הצבע (הוא אוהב לבן) ומבחינת הבריאות. או שפשוט לעשות מקמח לבן וחמאה, עדיף זה על התעשייתי לא?
או בכלל מתכון טוב למלוואח...

גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים

על ידי אשה_שמחה* » 16 פברואר 2009, 19:49

המתכון לצ'פאטי- 2 כוסות קמח מלא + 3/4 כוס מים (אני כאמור מוסיפה מלח וקצת שמן זית). ללוש עד שנוצר בצק רך, להניח למשך חצי שעה בקערה מכוסה במגבת רטובה. אחר כך לשים עוד קצת, ומרדדים דק דק.

"פיצה עגבניה"_ - אז אצלי זו ה"ביג מאמא" (לא יודעת אם זה עוד קיים :-) )- _בצק דק דק דק .

חזרה למעלה