_
שירי ג (15.04.2011 12:36):
מוסיפה שני מתכונים שהולכים יפה אצלי:
קציצות קינואה וירקות - קציצות צמחוניות נהדרות, טעימות גם חמות וגם קרות:
חומרים ל-15-20 קציצות:
1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב
½+1 כוסות מים
1 בצל קטן קצוץ דק
1-2 גזר בינוני מגורר גס
1-2 קישוא בינוני מגורר גס וסחוט היטב
3 ביצים טרופות
2 כפות קמח מלא או שיפון או כוסמין או אגוזים טחונים היטב
3 כפות שמן זית / קנולה בכבישה קרה (או כל שמן אחר בכבישה קרה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי, אפשר גם קצת פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום יבש (זה ללא טעם, נותן צבע יפה ובריא-בריא!)
(אני הוספתי גם בטטה קטנה ושן שום מגוררים ושמיר, ובסה"כ אפשר להוסיף כל מה שבא – כולל עשבי תיבול, אגוזים, שומשום וכו').
מביאים את הקינואה עם מים לרתיחה בסיר. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מקררים מעט.
את תערובת הירקות סוחטים מעודף נוזלים.
מערבבים את הקינואה עם שאר החומרים פרט לביצים, ממליחים ומפלפלים. בסוף מוסיפים את הביצים.
יוצרים מהתערובת 15 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו).
מחממים מחבת טפלון יבשה גדולה (לא צריך שמן) על להבה בינונית, ו"מטגנים" את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד להשחמה. (אפשר גם לאפות בתנור עד שמשחים קלות. במתכון המקורי מטגנים את הקציצות – לדעתי זה מיותר).
פלאפל בתנור
זה מתכון כיפי במיוחד, כי אם מחזיקים חומוס מונבט קפוא בפריזר כל מה שנשאר זה לזרוק הכל למעבד המזון ולהכניס לתנור. בקושי 10 דקות עבודה.
רכיבים: (ל-50 כדורים, 10 מנות)
500 גרם חומוס יבש
מים להשריה
6 שיני שום
חופן פטרוזיליה (1/4 שקית)
חופן כוסברה (1/4 שקית)
1 כף קמח מלא/שיפון/כוסמין ואפשר גם בלי
2 כפיות מלח
2 כפות שמן קזית (או שמן אחר בכבישה קרה כמובן)
להגשה:
1 כוס טחינה גולמית מלאה
1 כוס מים
אופן הכנה:
להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (מומלץ ביותר להנביט אותם)
לסנן את גרעיני החומוס.
לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס (חום גבוה), להעביר (אם ניתן) את התנור למצב גריל.
במטחנת בשר, (או מעבד מזון אבל אז לא להגזים) לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה.
להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.
לשמן ב-1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 50 כדורים עגולים (במכשיר פלאפל או ביד) ולסדר על גבי תבנית.
להבריש את פני הכדורים במברשת עם כף השמן שנותרה.
לאפות 25 דקות, או עד שהכדורים זהובים-שחומים.
לפני הגשה: לערבב את הטחינה הגולמית והמים היטב (ניתן להוסיף מיץ לימון לפני הטעם), ולהגיש_