בוודאי!
אני אם לתינוקת בת 10 חודשים ומשתדלת שנאכל את אותו אוכל כדי שלא אצטרך לבשל כפול אז כרגע מה שמכוון אותי זה בריא ומותאם לטעמיה, אך את כמובן מוזמנת להחליף תבלינים. ובכלל כל פעם שמבשלים להכין כמות כפולה ואז נשאר ליום אחר.
השבוע למשל:
סיר ירקות
גזר, קישוא,בטטה, בצל ושעועית מאש.
מטגנים בצל חתוך גדול יחסית ומוסיפים את הגזר ו-2 כפות רסק עגבניות(אפשר גם עגבניות קצוצות) בוחשים קצת ומוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים קישוא (חתוך לחתיכות גדולות-לא לקלף רק לגרד את הקליפה במזלג.) ואת הבטטה חתוכה ל-4
מוסיפים מים רותחים כדי שיכסו את הירקות.
חצי כוס שעועית מאש/אפונה/עדשים
כפית כמון וכפית פפריקה ומבשלים על אש נמוכה שעה.
אפשר להוסיף עוף(ואז שמים אותו ראשון ומטגנים קצת עם הבצל)
סיר בורגול/אורז/קינואה
מחממים קצת שמן בסיר ואליו שופכים 2 כוסות בורגול או אורז/קינואה בוחשים עד שהדגן מצוופה קצת בשמן מוסיפים מלח ופלפל 3-4 כוס מים רותחים
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
קציצות עוף
טוחנים במג'יק מיקס
700 גר' חזה עוף
פטרוזיליה/כוסברה
גזר/בטטה
כף טחינה גולמית
ביצה
פירורי לחם
2 שיני שום/חצי בצל
מלח ופלפל
רוטב עגבניות:( אני משתמשת בקנוי בצנצנת זכוכית(לא של אוסם/ברילה-)
מטגנים בצל
מוסיפים רוטב/חבילה קטנה של רסק עגבניות
פפריקה
מלח ופלפל
3 כוסות מים
מרתיחים
וזורקים את הקציצות אחת אחת .
מבשלים על אש נמוכה כשעה.
מקררים ומקפיאים חצי.
- אפשר לטגן ואפשר להחלף את העוף בבקר טחון.