הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחת תגובה

הכאב אינו בשינוי עצמו, אלא בהתנגדות לשינוי
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הלחם המלא אינו באמת מלא

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי מיכל_בר* » 28 דצמבר 2007, 01:29

לחם עינן, הבעיה איתו שהוא תעשייתי, ומוסיפים לו הרבה חומרים מעאפנים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי שושיק* » 27 דצמבר 2007, 20:47

מה עם לחם עינן?
אני בשוק עם המחיר הגבוה כ"כ אתם אומרים שעדיף סתם לחם כהה, אין אצלנו עוד סוגים מלאים חוץ מעינן של אנג'ל?!

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי ענן_בעננים* » 02 יולי 2007, 23:35

תודה אום-שפן,
החכמתי (לפחות בעניין זה... :-) )

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אמא_של_שפן* » 02 יולי 2007, 09:57

בקמח לחם (קמח "קשה") יש הרבה יותר גלוטן, החומר שיוצר את הקשרים המולקולרים האלסטים בעיסה התופחת ומאפשר את המרקם הנהדר של בצק לחם. זו גם הסיבה שלחם זקוק ללישה ממושכת כדי לצאת טוב - הלישה מפתחת את קשרי הגלוטן הקצרים לארוכים יותר ויותר, וכך תורמת לאחידות תפיחה. זה לא עניין של זיקוק או משהו כזה - יש פשוט רמות שונות של גלוטן בסוגי חיטה שונים. למאפים צרפתים עדינים וקטנטנים, למשל, משתמשים בקמח "רך" כלומר עם מעט מאד גלוטן, על מנת להמנע מהאלסטיות ולהשיג רכות ועדינות טקסטורה מקסימלית.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי ענן_בעננים* » 02 יולי 2007, 08:58

(נסו מאוד להשיג קמח לחם)
מהו ההבדל בין קמח לחם לקמח לבן רגיל?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אמא_של_שפן* » 01 יולי 2007, 18:23

והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס
ברוב כמעט מוחלט של הלחמים יש סוכר, הוא נחוץ לתהליך התפיחה כמזון לשמרים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 01 יולי 2007, 16:39

לפי הידוע לי הוא כן, אבל אני אבדוק שוב (אצלנו המנהל של תנובה תמיד היה בוכה שהוא צריך להתחרות במילקי של שטראוס כשההוא מסובסד).
בכל מקרה גם אם הוא מוצר שרק בפיקוח, הוא בפיקוח כדי שיהיה זול וזמין לכל אזרח ולא בגלל התחרות.

כלומר יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית וזאת הטענה שלמכתחילה העלתי, שהמוצרים שבפיקוח הם לא המוצרים שהמדינה אמורה לדאוג לאזרחיה.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אנונימי » 01 יולי 2007, 15:56

המדינה לא מסבסדת מילקי. מילקי הוא מוצר בפיקוח המדינה
אסור לחנווני להעלות את המחיר באגורה. בגלל הסיבות שפרטתי. אבל המילקי לא מסובסד. בניגוד לחלב בשקית של תנובה (או טרה, או יוטבתה....) שכן מסובסד.

אכן, כל מה שמסובסד גם בפיקוח. המדינה לא תשתתף בחצי שקל בשביל שבסוף זה ימשיך לעלות 5 ש"ח לצרכן.
ומכך, חלב בשקית, מסובסד ועל כן גם בפיקוח.
מילקי בפיקוח מ1001 סיבות, אבל בכל מקרה לא מסובסד.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 01 יולי 2007, 15:18

ראיתי שלא הייתי ברורה בהודעה הקודמת הכוונה היתה להיפך, שמוצרים מסובסדים תמיד בפיקוח המדינה, ולא מוצרים בפיקוח הם תמיד מסובסדים.

בכל מקרה סל מוצרי המזון האבסורדי הנ"ל הום מסובסד, וגם בפיקוח, כך לפחות לפי תנובה.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 01 יולי 2007, 15:15

נכון הילה, אבל המוצרים הללו מסובסדים על ידי המדינה בכדי שיהיו זמינים לכל אזרח. המדינה משתתפת עם תנובה ביצור חלק מהמוצרים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אנונימי » 01 יולי 2007, 14:54

אלונה, במיוחד בשבילך :-)
סבסוד ופקוח על המחירים אלו שני דברים שונים לגמרי.
סבסוד הוא מצב בו המדינה משלמת חלק מהתשלום כדי שהצרכן ישלם פחות. אני לא בקיאה במחירים ובאחוזים, אבל נניח, שהמחיר לצרכן של לחם אחיד הוא 5 ש"ח, ולעניים אין כסף לשלם כזה סכום, ומצד שני המאפיות טוענות שאי אפשר להוזיל את העלות. מה עושים, המדינה משלמת חצי ש"ח, והמחיר בפועל לצרכן הופך להיות 4.5. יש גם סבסוד עבודה. לדוגמא, כדי לעודד תעסוקה של עולים חדשים, המדינה משלמת % מסויים מהמשכורת של העולה. זה גם סוג של סובסידיה.
פיקוח על מחירים זה מצב שהמדינה מחליטה על מחיר למוצר מסויים ואסור לחנווני למכור ביותר. יש הרבה סיבות לפיקוח על מחירים. אחת מהן היא יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית. אבל זו לא הסיבה היחידה. יש עוד הרבה סיבות אחרות כגון: תחרות במשק, מניעת אינפלציה ועוד.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 01 יולי 2007, 12:49

אם פי 3 , במיוחד בשבילך לינק http://www.moit.gov.il/NR/exeres/839F80 ... 350060.htm

כדי שפעם הבאה תדעי את הפרטים.

גלגלי למטה ותגלי שבקטגוריה מעדנים, דני ומילקי שוקולד הרגיל הם מוצרים בפיקוח. ומוצרים בפיקוח של המדינה זה אומר מוצרים מסובסדים שלבעלי עסקים אסור בתכלית האיסור לעבור את המחיר באגורה.

העונש הוא קנס ופירסום בתקשורת.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אם_פי_3* » 01 יולי 2007, 12:31

כן מילקי שוקולד! מותר לו לעלות עד 2.08 ש"ח (אם אני זוכרת נכון..)
מבלי לדעת את הפרטים - רק על סמך מה שכתבת - זוהי הגבלת מחיר, אבל זה לא אומר סבסוד.
ולפעמים, זו לא הגבלת מחיר, אלא "מחיר מומלץ" של היצרן, שלא רוצה למכור ביותר, בכפוף לשגעונות ספק-הקצה, מכל מיני שיקולים כלכליים - ולא קשור למדינה.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נוסעת_סמויה* » 01 יולי 2007, 09:55

_המתכון ללחם אגב, הוא הראשון בדף
מתכונים ללחמים ולמאפים ._

תודה! @}

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 30 יוני 2007, 18:22

כן מילקי שוקולד! מותר לו לעלות עד 2.08 ש"ח (אם אני זוכרת נכון..)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אנונימי » 30 יוני 2007, 18:21

מילקי שוקולד??
נראה לי שבמילקי מסבסדים רק את הקצפת :-D

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי מונו_נוקי* » 30 יוני 2007, 17:31

מילקי שוקולד??

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי סאלוש* » 30 יוני 2007, 17:07

תודה...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי עוד_מעט_אמא* » 27 יוני 2007, 12:20

איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?

בערך כף על כל קילו קמח (כפית לכיכר של חצי קילו).

נראה לי שקמח סויה לא מזיק יחסית לדברים אחרים שאנחנו צורכים (גם אם הוא לא מזין במיוחד). קודם כל כמותו קטנה, שנית, גם אם יש הורמונים בסויה לא יודעת כמה מזה נשאר בכלל בתהליך העיבוד... ההורמונים בחלב פרה (לא אורגני) הרבה הרבה יותר גרועים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 27 יוני 2007, 10:27

זה לא שונה מהארץ. כאן מסבסדים את הלחם הלבן, הסוכר הלבן, הקמח הלבן, הביצים הרגילות ועוד דברי חלב "בסיסיים" כמו מילקי שוקולד.

למרות שבעקיפין הטיפול בתחלואים שנגזרים מהתזונה הזאת הם יקרים פי מיליון מאשר סיבסוד המשלימים הבריאים של המוצרים הנ"ל.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נורית_מ* » 27 יוני 2007, 10:17

אם פי 3
תראי את המאמר הזה
מסבירים פה בין היתר למה יש כל כך הרבה מוצרים שמכילים תוצרים של תירס.

זה מאמר מעניין. חוקר שאל את עצמו למה היום בארה"ב הגורם שהכי מנבא אם אדם יהיה שמן הוא העושר שלו. בעוד שבעבר למי שהיה כסף היתה גישה ליותר קלוריות ולכן היו אלה העשירים שיכלו להיות שמנים היום זה הפוך. כלומר ככול שיש לך פחות כסף כך יש יותר סיכוי שתהיה שמן.
הוא נכנס לסופר ואיתו דולר היפותטי אחד ובדק מה אפשר לקנות בו. יצא לו שבדולר אחד אפשר לקנות הרבה יותר קלוריות מהסוג הג'אנקי הלא בריא. וזה למרות שהמוצרים האלה בעצם עולים יותר לייצור ושיווק מאשר נניח גזר. ההסבר שהוא נותן הוא שהמדינה שם מסבסדת 5 גידולים (בעיקר תירס וסויה) ובכך מעודדת ייצור עודף שלהם. מה לעשות עם עודף התוצרת? ממציאים מוצרי מאכל עתירי קלוריות וחסרי ערך בריאותי וממש דוחפים לכל מקום את עודפי התוצרת הזו (כאן זה מתחבר לשאלה שלך על סוכר התירס שיש בכל מוצר בארה"ב. הוא קורא למשקאות הקלים "תירס נוזלי"). וזה לא נגמר שם. את העודף הזה הם גם מייצאים ומציפים שווקים במדינות אחרות.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 27 יוני 2007, 09:03

כרגע מקפיאה אותם באריזתם (בקרטון)
ואיך את משתמשת בחלב?
אגב למה את כותבת פה במקום לכתוב ב מזון אורגני ?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 27 יוני 2007, 01:42

סאלוש. כרגע מקפיאה אותם באריזתם (בקרטון). אבל מה הבעיה לקנות כלי זכוכית או אפילו בקבוק זכוכית ובו לשים? יש בקבוקים של חלב עם פיה רחבה ופקק (בעיצוב של בקבוקי החלב של פעם. נראה לי שהם טובים למטרה זו-קניתי פעם בקוסמוס), כמובן לא למלא עד הסוף כדי שהכלי לא יתפוצץ.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 26 יוני 2007, 23:57

המתכון ללחם אגב, הוא הראשון בדף

מתכונים ללחמים ולמאפים . מקווה שלא טעיתי... :-P

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי סאלוש* » 26 יוני 2007, 23:51

נקודות, מה את עושה עם החלב במקפיא? (נשמע טוב (-:)
מקפיאה בכלים קטנים?
גם אני לא מצליחה בד"כ לחסל את החלב וחצי הולך לפח כל שבוע, אלא אם כן אני זוכרת להכין דייסת קוואקר על חלב.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 26 יוני 2007, 21:46

כן קטקטית יקרה . עוד לא הגעתי לדרגת הקדושה הרצויה....
הפרדתי בתגובותי בין:
בעלי חיים לצרכי שרידה
כלבים וחתולים
ובעלי חיים ששבויים סתם להנאתנו.
אני אוכלת אגב, פעם מקסימום פעמיים בשר בשבוע. מעדיפה להימנע מאוכל תעשייתי באופן גורף אבל מי יכול????
ומה עם השיח מלפפון, לו לא כואב כשקוטפים ממנו??

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי קט_קטית* » 26 יוני 2007, 17:17

אני קונה ביצים אורגניות

אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח

את תמיד יכולה לגדל בעצמך תרנגולות מטילות ביצים ;-)

< בעלי חיים בשבי >

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 26 יוני 2007, 16:55

אני מתכננת לקנות אופה לחם ובינתיים עושה בעצמי עוגות,עוגיות,סלט חצילים,בורקס (לא מבצק עלים), מאפים, עוגיות מלוחות. מיץ אנחנו סוחטים 2 לימונים עם בערך 12 כפיות סוכר וזה נותן כד מלא וקר במקרר.
אני קונה ביצים אורגניות,חלב אורגאני (מקפיאה בפריזר כי הוא מתקלקל מהר), וטבע עוף. קצת ירקות של הרדוף.
מתכננת להתחיל להכין: מיונז,גלידה,חומוס וכמובן לחם ו....היד עוד נטויה.
אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 26 יוני 2007, 08:05

חוזרת לעניין קמח הסויה כמשפר אפיה:
האם גם קמח סויה הוא הרע ברובו?
ז"א העניין עם ההורמונים שיש בסויה יותר מידי?
תחשבו על הילדים שמקבלים עודף הורמונים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי ענן_בעננים* » 26 יוני 2007, 02:43

חוזרת לעניין קמח הסויה כמשפר אפיה:
איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי סאלוש* » 26 יוני 2007, 00:25

נקודות, אכן הוספת מידע מזוויע...
גם קינוחים אני משתדלת להכין בבית, זה משפר ללא הכר את תכולתם...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי עוד_מעט_אמא* » 26 יוני 2007, 00:20

יוטי לונדון,

אכן קמח לחם בבריטניה נקרא strong, והקמח המלא - strong wholemeal beard flour
(אם אני לא טועה - לטסקו (tesco) יש מבחר גדול של קמחים והקמח המלא הוא באריזה חומה)

בהצלחה...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 25 יוני 2007, 23:29

למיכל ולכולם
קודם כל אם אנחנו לא בענייני בריאות בארומה יש את הקרווסוונים הכי קרובים למקור הצרפתי. ז"א בצק אוורירי, מלא שכבות עם המון חמאה.. לא ממש בריאות אבל טעים טעים (בתור אחת שחיה בצרפת ורגישה לקרווסונים ומתעצבנת על כל העוגות שמרים בארץ שקוראים להם קרווסון).

ולגבי הלחם ובכלל
כשמתחילים להתעניין ולהתרגל לקרוא את האותיות הקטנות מגלים שכמעט כל האוכל התעשייתי הוא זוועה.
כחושבים על זה באמת, איך אפשר לייצר כל כך הרבה אוכל,שצריך לעבור כל כך הרבה תלאות עד שהוא מגיע לקיבתנו האומללה, אין פלא שזה המצב: מזון מהונדס, מפוצץ בחומרים משפרים, משמרים, שלא לדבר מה מקורו כגון:הקרמבו עשוי מביצים טובות או מביצים סוג ד'?? רסק עגבניות עשוי מעגבניות טובות או עגבניות סוג ח'? בשר טחון עשוי בחתיכות בשר טובות או מבשר שאנחנו לא רוצים לחשוב על צורתו ותוכנו?
והמקום שבו מייצרים את האוכל, עד כמה הוא נקי. והידיים שעובדות בו?
לגבי שמן/שומן צמחי, אל תשכחי שגם שמן זית או שמן קנולה שנחשבים לבריאים לא יהיו בכלל בריאים אם הם נסחטו בחום (ולא בכבישה קרה). נראה לך שאיזה מוצר ייעשה מחומרים איכותיים ויקרים כשניתן לעשות אותו זול? את יודעת איזה הבדל יש בין שמן קנולה בכבישה קרה לבין שמן קנולה רגיל במחיר?? (זה שאת קונה בסופר?).

ועוד: חשבת פעם איך מקלפים את השומשום או אגוזים או מלא דברים אחרים?
לגבי השומשום נאמר לי שהוא פשוט יושב בתוך אמבטיית כימיקל וכך נפתרים מהקליפה שלו. ואנחנו קונים טחינה, 100 אחוז טחינה טבולה בכימיקל שאף אחד לא דיווח עליה!
זיתים בקופסת שימורים: כתוב עליהם זיתים מסוג זה או אחר. הם לא מחוייבים לדווח שטובלים אותם בחומר שנקרא משהו קרבונט כדי לרכך ולהאיץ את הבשלת הזיתים.
וככה לגבי הכל.
לא רוצה לבאס אותך אבל כמה שיותר תהיי במטבח. כמה שתאכלי אוכל ביתי ולא מוכן כך מוטב. לאט לאט מגלים שיש המון דברים שניתן לעשות בבית וזה לא כל כך קשה.
זה המצב.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 יוני 2007, 21:00

הידעתם?
בארץ מותר חוקית לכתוב על הלחם שהוא מקמח מלא, אם יש בו יותר מ-51% קמח מלא, ז"א ש-49% יכולים להיות קמח לבן.
ויותר מזה- מותר לכתוב על קמח "מלא" אם יש בו יותר קמח מלא מלבן..(לא זוכרת את האחוזים..)
כשאני אצליח להבין איך שמים קישור גם זה יבוא...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אם_פי_3* » 25 יוני 2007, 20:47

אה, ועוד משהו.
המצב בארץ הרבה הרבה יותר טוב מאשר בארה"ב.
שם גם הלחם המלא/בריא שנמכר בחנויות מכיל מעט מאד קמח מלא, והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס (משהו כזה, מזיק מאד שנמצא כמעט בכל מוצר מזון אמריקאי).
כשהפניתי את תשומת ליבה של אחותי, היא אמרה, שהיא יודעת שזה ממש מזיק, אבל כל דבר מכיל את זה, והתפלאה לשמוע שבארץ לא.
(אולי אפשר למצוא גם אחרים, לא חיפשתי, הסתמכתי על המצאי אצל אחותי)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי בשמת_א* » 25 יוני 2007, 16:29

כבר עדיף הלבן, לפחות אין בו צבעי מאכל
לא עדיף בשום צורה. מה את חושבת יש בקמח הלבן P-:

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי חופש_גדול* » 25 יוני 2007, 16:02

בגלל זה, אם יוצא לי לאכול בבית קפה אני אוכלת סלט בלי לחם ואם חייבת לחם - כבר עדיף הלבן, לפחות אין בו צבעי מאכל...

אחרי שטועמים לחם שהוא באמת מחיטה מלאה, זה ברור שהלחם של ארומה הוא לבן.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי טליה_טקאוקה* » 25 יוני 2007, 15:59

בדף שלי יש מתכון מצויין של לי לו לחלה. אני אופה אותו רק עם קמח מלא וזה יוצא כמו לחם-לא ממש חלה...אבל פשוט וטעים!! (המתכון המקורי לקמח לבן)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אם_פי_3* » 25 יוני 2007, 13:32

הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
לפחות בסניף הקרוב אלינו, יש לחם מכל סוג עטוף, עם כיתוב באנגלית: whole wheat (על הכפרי) ו-whole grain (על הדגנים-קל).

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי תמר_מ* » 25 יוני 2007, 12:53

בבקשה... מתכון....

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי נוסעת_סמויה* » 25 יוני 2007, 08:19

_אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.

גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי._

תספרו לנו איפה המתכון?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אנונימי » 25 יוני 2007, 07:57

מסכימה עם במבי. לחם מקמח מלא הוא לחם מקמח מלא. לחם כפרי הוא משהו אחר. אם את לא בטוחה, תקראי. בדיוק כמו שנקטר הוא נקטר ומיץ הוא משהו אחר. יש תקנות המסבירות מהו כל דבר אם את לא זוכרת בע"פ תקראי.
בשופרסל אופים 9 סוגים שונים של לחם "חום" אבל יש שלט מה כל אחד מכיל.
יש אנשים שיותר חשוב להם הגיוון בקמח מאשר צורת העיבוד שלו. לכן יש שמות וכל שם הוא כותרת לסוג אחר.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי במבי_ק* » 24 יוני 2007, 21:11

אם חשוב לך לאכול לחם רק מקמח מלא או שמכיל לחם מלא - את צריכה לעשות בדיוק את מה שעשית (לראות רשימת רכיבים). התפקיד שלהם לקרוא בשמות שממתגים את הלחם שלהם, והתפקיד שלך הוא לבדוק מה עומד מאחורי המיתוג (בכל דבר, לא רק בלחם. כמובן - רק אם זה חשוב לך)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יוטי_לונדון* » 24 יוני 2007, 17:00

תוכלו בבקשה לעזור לי קצת באנגלית?
מה זה קמח ללחם? זה מה שפה קוראים לו strong ?
כמה גרם שמרים מכילה שקית שמרית ?

(יוטי גרה בלונדון כרגע ורוצה לנסות מתכונים מישראל)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 יוני 2007, 16:28

זה עבודה ללילה אני דווקא אוהבת לאפות במשך היום - זה נותן לי הזדמנות להפסקות מטודיות, הוצאת עצבים, הפוגות חשיבה וכו'.



ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף - דווקא החום הדול מסייע להתפחה ומקצר תהליכים.

שקיעות של פטל מאי שם

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 23 יוני 2007, 14:27

חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון..
ועל זה אמרה היום חברה שלי: יאללה, אפשר לחשוב שכולם כאן באו משוודיה :-P זה המזרח התיכון פה!
חמסין הוא יופי של זמן לנוח, לשתות משהו קר ולשבת בצל :-) (אם כי לנשום תמיד כדאי).

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלונ_צ'יק* » 23 יוני 2007, 12:36

זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.

גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי.



כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..

:-) כל כך נכון...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי פלונית* » 23 יוני 2007, 11:39

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מה הקשר לארומה. גם בסופר זה אותו סיפור.
כשמדובר בלחם מחיטה מלאה הם דואגים לכתוב את זה במפורש במקום בולט.
כל הניסוחים הרומנטיים מופיעים רק כשאי אפשר לכתוב "חיטה מלאה".

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי \* » 23 יוני 2007, 10:15

אה... לא ריפרשתי

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי \* » 23 יוני 2007, 10:15

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מי אמר שלחם כפרי חייב להכיל קמח מלא?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי טלי_מא* » 23 יוני 2007, 09:55

_מחפשת נואשות מתכון ללחם שאור ממאה אחוז שיפון (!)
מישהו?_
יש בקישור שנתנה שקיעות של פטל הודעה וחצי מעליך.



מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
"לחם כפרי" אמור להיות מלא?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי שוכנת* » 23 יוני 2007, 09:21

פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים.
נכון, לפני שהפכו לרשת. כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..


קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם

גם הרבה ירושלמים מדירים ממנו רגליהם, או לפחות משתדלים, או לפחות מתנצלים..

אילה, הבנתי שאת לשעבר - מדוע עזבת את העיר לטובת השפלה? חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון.. :-) ) ואילו כאן סביר, אפילו בחוץ או בבית ללא מזגן.. :-P

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי תבשיל_קדרה* » 23 יוני 2007, 08:45

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
כלום.
או כן או לא לאכול שם. וזהו.

> פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים. <

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 23 יוני 2007, 08:18

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
כלום
פשוט לא להיכנס אליהם
למה את כלכך מתרגשת מהם?
הם יותר טובים/גרועים מאחרים?
אני אף פעם לא החזקתי מבתי קפה
כולם אותו זבל
בהצלחה.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי מאמא_מאוהבת* » 23 יוני 2007, 05:01

אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.
זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי מיכל_בר* » 22 יוני 2007, 22:46

רבותי, זה הכל טוב ויפה, אבל בינתיים העניין המרכזי נזנח:
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי סאלוש* » 22 יוני 2007, 17:49

למה את צריכה שיפון?
את יכולה לנסות כוסמין, זה עובד כמו חיטה (כמעט - תופח טיפה פחות).
או הרוב שיפון וקצת כוסמין (מחליף את החיטה).
בכוסמין יש מעט גלוטן והוא שונה, אם את מוטרדת מהגלוטן.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי רוננית* » 22 יוני 2007, 17:26

מחפשת נואשות מתכון ללחם שאור ממאה אחוז שיפון (!)
מישהו?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אורגנית_מתחילה* » 22 יוני 2007, 16:32

אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה

ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף

(אורגנית שהכינה מרק מלפפונים מרווה לאנשי החום בבית ושמרווה את צמאון היונקת בעוד ועוד חלב אם)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי שקיעות_של_פטל* » 22 יוני 2007, 16:12

אבל סויה גדלה עם הרבה מאוד חומרי הדברה ובד"כ מהונדסת גנטית

ובברזיל כורתים באופן לא מבוקר יערות כדי להכשיר שטחים לגידול סויה.

ובהזדמנות - לחם שאור ללא שמרים ממליצה בחום

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יעלי_לה » 22 יוני 2007, 15:36

או לאפות בלי מכונה (מה רע?)
אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה :-) הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יעלי_לה » 22 יוני 2007, 15:35

_בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית._
או לאפות בלי מכונה (מה רע?)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 22 יוני 2007, 15:21

_בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית._
זה מה אנחנו עשינו והתוצאה מוצלחת.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אורגנית_מתחילה* » 22 יוני 2007, 15:15

בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית.

כמו הרבה דברים זאת הולכת ונהיית האופציה היחידה להיות בטוחה במה שיש שם.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי סאלוש* » 22 יוני 2007, 14:44

חשוב גם לבדוק שאין שומן צמחי. כמובן ששומן מוקשה הוא גרוע יותר, אבל בד"כ גם "שומן צמחי" הוא גרוע. הרי אם זה היה שמן זית או קנולה, כלומר משהו איכותי, היו כותבים "שמן זית/קנולה" ולא "שמן צמחי". סביר להניח שזהו "שומן צמחי" נחות ביותר כגון שמן דקלים, שהוא גם רווי ברובו.

מה שאומר שברוב המזונות המוכנים, לא רק בלחם, יש "שומן צמחי" נחות. אפילו במוצרים שמתהדרים בשמן זית על הכותרת, יש בד"כ בפנים קודם כל "שומן צמחי" עלום ורק אח"כ שמן זית.

בתיאבון (-:

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יעלי_לה » 22 יוני 2007, 14:29

יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.
לגבי השומן הצמחי, בעיקר חשוב שלא יהיה מוקשה (הרי גם שמן זית הוא שומן צמחי)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי עוד_מעט_אמא* » 22 יוני 2007, 13:24

התפקיד העיקרי של משפרי אפיה זה לגרום ללחם להיות יותר אוורירי.
לחם מקמח מלא או שיפון מכיל פחות גלוטן ולכן הוא פחות אלסטי, פחות תופח ולפעמים "נקרע". משפר האפייה גם גורם ללחם להיות אוורירי (ואז הוא "קל" - פשוט כי מכיל פחות לחם בכל פרוסה - ויותר אוויר), וגם להיראות יותר "יפה". (כמעט) כל לחם ממאפיה מכיל משפר אפיה, אבל בד"כ זה פשוט קמח סויה שכאמור לא ממש מזיק.
יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי ענן_בעננים* » 22 יוני 2007, 08:11

מה בעצם עושים משפרי אפיה?
מדוע משתמשים בהם? (אני מצליחה לאפות לחם מלא טעים גם ללא )

האם גם בלחמים שקונים ממאפיה יש משפרי אפיה?
כאשר אינני אופה לבד אני קונה מ"מאפיית הראשונים" בבאר- שבע, אני מניחה שהם שמים משפרי אפיה אבל באמת כדאי לבקש רשימת מרכיבים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי עוד_מעט_אמא* » 22 יוני 2007, 00:19

כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה

משפרי אפיה הם לאו דוקא בעייתיים... קמח סויה למשל משמש כמשפר אפיה והוא לא ממש מזיק* (לעומת שאר החומרים המשמרים, מייצבים, משמרי לחות, חומרי טעם וריח וכו').
בכל מקרה, לי יש קשיים רציניים לשכנע את אמא שלי ללכת לקניות עם משקפיים כדי שתוכל לקרוא את האותיות הקטנות... היא רוצה לאכול בריא יותר וקונה "לחם כפרי" או "חי", עם הרבה יותר מרכיבים בעייתיים מאשר לחם אחיד פשוט...

חשוב לדעת, לחם מלא אמיתי אמור להיות צפוף וכבד, עם הוא ממש רך ואוורירי - נורת אזהרה אמורה להידלק.
  • והסתייגות קלה בעניין קמח הסויה - אמנם לא מזיק לעומת מרכיבים אחרים, אבל סויה גדלה עם הרבה מאוד חומרי הדברה ובד"כ מהונדסת גנטית...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יעלי_לה » 22 יוני 2007, 00:06

עד כמה שזכור לי גם "לחם בראשית" מכיל קמח לבן (וכנ"ל מרבית הלחמים שמצויין עליהם "מקמח מלא")
יש מצב. לא דיברתי על רמת המלאות של הקמח אלא על אספקטים אחרים ברשימת המרכיבים.
אגב, גם בלחם שאני עושה בבית אני שמה קצת קמח לבן. זה יוצא יותר ידידותי למשתמש (בעיניי כמובן).

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי ת''ק_פרסה* » 22 יוני 2007, 00:04

עד כמה שזכור לי גם "לחם בראשית" מכיל קמח לבן (וכנ"ל מרבית הלחמים שמצויין עליהם "מקמח מלא")

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יעלי_לה » 21 יוני 2007, 23:59

נו, שיהיה אליהו...
(יכול להיות שזה בגלל שחשבתי על שוקי האופה, שהסביר לי פעם הרבה על לחמים).

אגב, לידיעתכם: מתוך הלחמים שמוכרים בסוּפֶּרים ובמאפיות (לא כולל חנויות טבע), לא כולל הלחמים האורגניים, יש בדיוק 2 מותגים שלא כוללים חומר משמר: "לחם חי" באריזה לבנה-שקופה עם כיתוב באדום כחול (כתוב על זה שזה פטנט עולמי על פי שיטת ... מישהו) ו"לחם בראשית" (שלא נמכר בחלק מהרשתות. זה אחלה לחם. מעין גרסה לא אורגנית של לחם אדמה). בכל היתר יש קלציום פרופיונט, שזה חומר משמר רעיל מאוד. חוץ מזה לרוב הלחמים יש רשימת רכיבים מאוד מאוד ארוכה, וגם ה"כפריים", הרוסיים, לחמי השאור והשיפון, כל מיני לחמים "מלאים", "לחם חי" שלא באריזה עם הכיתוב הנ"ל ואפילו הלחם טופו - מכילים בדרך כלל סוכרים, צבעי מאכל (לפעמים מכניסים מולסה כדי לתת גוון של לחם "שחור", ולפעמים סתם צבע), שומנים מוקשים ומייצבים.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 21 יוני 2007, 22:36

ואני אומרת בצער: בוקר טוב יהושע.
יהשוע? זה לא אליהו ?:-D

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 21 יוני 2007, 22:35

קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם
אופס :-D
בשבילי זה אותו הדבר
אני לא מתלהב מ"בתי קפה" מסחריים שברור שהלחם שלהם לא אמיתי
או שהקפה שלהם....

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי יעלי_לה » 21 יוני 2007, 22:33

ואני אומרת בצער: בוקר טוב יהושע.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אילה_א* » 21 יוני 2007, 22:32

קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם :-)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אילה_א* » 21 יוני 2007, 22:32

כן צובעים לחם עם קרמל זה ידוע מאוד שלא כל לחם כהה הוא גם מלא
וצריך לבדוק

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 21 יוני 2007, 22:29

אוקיי אז הנה מתכון ללחם כפרי :
_
500 גרם קמח לבן (נסו מאוד להשיג קמח לחם)
750 גרם קמח מלא
100 מ"ל שמן חמניות
1+3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים טריים או 11/4 שקית שמרית
1 כפית מלח
50 גרם סוכר חום
עוד קמח מלא לפי הצורך_

מסקנה: לא לאכול בארומה ... אפילו שאת תלאביבית ;-)

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי מיכל_בר* » 21 יוני 2007, 22:22

אהה, דברי כנראה לא ברורים.

לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה. - זה מה שציפיתי שיהיה כתוב.
בפועל יש רק קמח חיטה, ואז מגוון חומרים שכאלה.
קמח מלא אין כלל.

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 21 יוני 2007, 22:22

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי סאלוש* » 21 יוני 2007, 22:09

אם הרכיב הראשון הוא קמח חיטה מלא, אז יש קמח מלא, לא?

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 21 יוני 2007, 22:00

הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
נו הם ענו לך יפה
לחם כפרי...

הלחם המלא אינו באמת מלא

על ידי מיכל_בר* » 21 יוני 2007, 21:55

ובכן, השבוע ביקרתי בארומה (כן כן, לאחר החוג המופלא של בייבי-יוגה, עם איילי, נסעתי לקניון מלחה...).
הזמנתי כהרגלי סנדביץ' חלומי מלחם כפרי.
בעודי ממתינה עלה לי רעיון לקנות כיכר לחם לבית. או אז עלתה לי ההברקה לבקש להציץ ברשימת הרכיבים.

הופה...

לאחר מאמץ ניכר הצליחו העובדים הנחמדים לאתר רשימה זו.
אני מצידי התעניינתי בהמשך של הרשימה, במה שכתוב לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה.
אבל, הפתעה: אין כלל קמח מלא בלחם הכפרי של ארומה!!
כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה.

כתבתי להם אימייל, הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...

חזרה למעלה