הסגולות של שמן זית

שליחת תגובה

במאבק בינך ובין עצמך אי אפשר לנצח, רק להפסיד.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הסגולות של שמן זית

הסגולות של שמן זית

על ידי חגית מוסרי* » 16 יולי 2017, 19:47

אני גרה בזיכרון וקונה "שמן זית" www.be-outlet.co.il/מוצרים/שמן-זית רק מקהילת בית אל.
הם כותבים על התווית את כל הנתונים כולל רמת חומציות, טמפרטורת הכבישה וכו'.
ממליצה בחום.

הסגולות של שמן זית

על ידי תפילה_לאם* » 11 יוני 2013, 22:52

האם מישהו מכיר את השמן של משק אחיה?

במייל שקיבלתי מפורט:
שמן זית מובחר - משק אחיה כבישה קרה חומציות מרבית 0.5%, עבודה עברית, בהכשר חתם סופר פתח תקוה:
5 ליטר - 190 ש"ח

הסגולות של שמן זית

על ידי מצ'רה* » 30 אפריל 2013, 11:16

צריך לזכור שהשנה היה יבול מועט - זה שנה ככה ושנה להיפך), טליה, לפי מה שאני יודעת זבה בדיוק ההיפך: השנה היתה "השנה כן" מתוך "שנה כן שנה אין", וגם ביחס לשנה טובה היא היתה מאד מאד ברוכת שמן.
ואולי יש לו עדיין משנה שעברה, ואז זה יותר בזול. לא בטוח שזה רעיון כזה טוב, בגלל ההתחמצנות.
מפעל של סבונים טבעיים שהכרתי היה קונה מחקלאים שמן זית משנה קודמת בזול בשביל הסבונים, כי לאכילה השמן כבר לא מומלץ.

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 אפריל 2013, 16:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תקראי את הלינק לכתבת הזיופים מעלייך. זיתא מזייפים וגם יד מרדכי

מעניין מאוד.
לא ידעתי ותמיד בטיפשותי קניתי זיתא

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 אפריל 2013, 15:18

כמו קיבוצים או מושבים או זיתא
תקראי את הלינק לכתבת הזיופים מעלייך. זיתא מזייפים וגם יד מרדכי.

הסגולות של שמן זית

על ידי קר_שינדו* » 29 אפריל 2013, 08:55

שלום,

בנוגע לשמן זית מומלץ - את יכולה לשמוע Haolam]כאן Haboker[/po]/videomarklist,211824/ ולקרוא כאן
על התו של מועצת הצמחים ולמי הוא ניתן את יכולה לקרוא כאן

הסגולות של שמן זית

על ידי קר_שינדו* » 29 אפריל 2013, 08:55

שלום,

בנוגע לשמן זית מומלץ - את יכולה לשמוע Haolam]כאן Haboker[/po]/videomarklist,211824/ ולקרוא כאן
על התו של מועצת הצמחים ולמי הוא ניתן את יכולה לקרוא כאן

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 אפריל 2013, 05:50

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שמן זית מומלץ לבדוק זיופים.
לקנות רק מפירמות עם תו תקן
כמו קיבוצים או מושבים או זיתא.

הסגולות של שמן זית

על ידי טנא_מלא_כוכבים* » 27 אפריל 2013, 03:21

ממליצה במיוחד, מהיכרות מבפנים וצריכה של שנים על שמני הזית של ריש לקיש (אורגני) ושל קיבוץ מגל (אורגני ולא-אורגני).
שניהם לדעתי נושאים את התו של ענף הזית.
מצוינים!

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 אפריל 2013, 13:57

מועדון שמן הזית הישראלי
מיזם של אתר "על השולחן" שנועד לחבר בין יצרני שמן הזית הקטנים לבין הלקוח הסופי.
אגב, אתר "על השולחן" הכין כתבה ב-4 פרקים על זיופי שמן הזית כבר לפני חצי שנה. מוזמנים לקרוא
<רוזמרין>

הסגולות של שמן זית

על ידי אורית* » 26 אפריל 2013, 10:34

יש את שמן זית צורי מכפר מרדכי. קיבלתי מחבר שמאוד אוהב את השמן הזה ויש עליו תו כמו שתיארת.

הסגולות של שמן זית

על ידי יעל_ש* » 26 אפריל 2013, 08:50

איזה שמן זית הוא כן טוב?
לא ראיתי כלבוטק אבל השמן זית של משק יובל נהדר. ממליצה עליו בחום (אין לי אחוזים או שותפות...אבל מכירה את הייצרנים המקסימים מאחוריו.)
http://shemen-yovel.com/docs/about.html#

הסגולות של שמן זית

על ידי יעל_ש* » 26 אפריל 2013, 08:50

איזה שמן זית הוא כן טוב?
לא ראיתי כלבוטק אבל השמן זית של משק יובל נהדר. ממליצה עליו בחום (אין לי אחוזים או שותפות...אבל מכירה את הייצרנים המקסימים מאחוריו.)
http://shemen-yovel.com/docs/about.html#

הסגולות של שמן זית

על ידי מרינה_מאוהבת_בים* » 25 אפריל 2013, 22:52

אצלי של אדמה :(
גם אשמח להבין מה כן?

הסגולות של שמן זית

על ידי סאלי_תדמור* » 25 אפריל 2013, 19:07

או מי יודע איזה שמן זית הוא בעל התו הנ"ל
ריש לקיש כמובן. אני קונה כבר שנים את השמן זית שלהם. אני פשוט סומכת עליהם. אפשר ללכת לציפורי ולראות איך הם עובדים. מי שיוצר איתם קשר מבין איזה אנשים אלה. עובדים עם הלב. השמן זית גם אורגני, גם הם עושים משלוחים עד הבית. מכיון ששמן זית מחזיק שנה, הכי פשוט והגיוני לקנות מיד אחרי המסיק את כל הכמות שאת צריכה לשנה. ואז הם יביאו הביתה. חוץ מזה שהשמן ממש טעים (לא חושבת שהוא יכול להיות מהול - הוא מאוד מאוד "זיתי"), המחיר גם סביר ביותר, בטח יחסית לאורגני, אבל אני חושבת שבכלל הוא סביר. בשנתיים האחרונות המחיר היה 165 ש"ח לג'ריקן של 3.5 ליטר (יש מצב שזה היה המחיר אם קונים 4 ג'ריקנים. לי זה לא שינה כי קניתי לכל השנה וגם לכל המשפחה). זו גם בד"כ המתנת פסח שאני נותנת לקרובי משפחתי. אז אני קונה הרבה.

זה מה שצריך להיות. נקנה ממשקים קטנים ולא מתאגידים נצלניים, מזהמים וגם (לא ממש חדש) שקרניים.

הסגולות של שמן זית

על ידי סאלי_תדמור* » 25 אפריל 2013, 19:07

או מי יודע איזה שמן זית הוא בעל התו הנ"ל
ריש לקיש כמובן. אני קונה כבר שנים את השמן זית שלהם. אני פשוט סומכת עליהם. אפשר ללכת לציפורי ולראות איך הם עובדים. מי שיוצר איתם קשר מבין איזה אנשים אלה. עובדים עם הלב. השמן זית גם אורגני, גם הם עושים משלוחים עד הבית. מכיון ששמן זית מחזיק שנה, הכי פשוט והגיוני לקנות מיד אחרי המסיק את כל הכמות שאת צריכה לשנה. ואז הם יביאו הביתה. חוץ מזה שהשמן ממש טעים (לא חושבת שהוא יכול להיות מהול - הוא מאוד מאוד "זיתי"), המחיר גם סביר ביותר, בטח יחסית לאורגני, אבל אני חושבת שבכלל הוא סביר. בשנתיים האחרונות המחיר היה 165 ש"ח לג'ריקן של 3.5 ליטר (יש מצב שזה היה המחיר אם קונים 4 ג'ריקנים. לי זה לא שינה כי קניתי לכל השנה וגם לכל המשפחה). זו גם בד"כ המתנת פסח שאני נותנת לקרובי משפחתי. אז אני קונה הרבה.

זה מה שצריך להיות. נקנה ממשקים קטנים ולא מתאגידים נצלניים, מזהמים וגם (לא ממש חדש) שקרניים.

הסגולות של שמן זית

על ידי טליה_אלמתן* » 25 אפריל 2013, 17:26

? יש למצוא משהו נורמלי באיזור המרכז?)
אנחנו קונים מדודו מרטון במושב "צפריה" (בין מחלף שפירים ליהוד).
יש לו בית בד קטן.
הוא סיפר לנו כבר לפני כמה שנים, שבכל שנה בתקופת המסיק, עולות בטירוף המכירות של השמן הרגיל... :-\ (כי קונים בשביל למהול)
המחירים שלו די טובים (צריך לזכור שהשנה היה יבול מועט - זה שנה ככה ושנה להיפך), ואולי יש לו עדיין משנה שעברה, ואז זה יותר בזול.

הסגולות של שמן זית

על ידי טליה_אלמתן* » 25 אפריל 2013, 17:26

? יש למצוא משהו נורמלי באיזור המרכז?)
אנחנו קונים מדודו מרטון במושב "צפריה" (בין מחלף שפירים ליהוד).
יש לו בית בד קטן.
הוא סיפר לנו כבר לפני כמה שנים, שבכל שנה בתקופת המסיק, עולות בטירוף המכירות של השמן הרגיל... :-\ (כי קונים בשביל למהול)
המחירים שלו די טובים (צריך לזכור שהשנה היה יבול מועט - זה שנה ככה ושנה להיפך), ואולי יש לו עדיין משנה שעברה, ואז זה יותר בזול.

הסגולות של שמן זית

על ידי אהבת_עולם* » 25 אפריל 2013, 16:15

כתבתי גם ב-ככר השוק:
מי ראה אתמול כלבוטק על שמן זית מזעזע !

מתברר שהרוב המוחץ של 'שמני הזית' שנמכרים לנו אינם באמת שמן זית, גם אלה שנחשבים למותגים מוכרים וטובים.
הם מעורבבים עם משהו שנקרא 'שמן גפת' שאותו מפיקים בעזרת המון חומרים כימיים רעילים ומסוכנים.
(ובמסעדות, בכלל, עוד מערבבים עם זה שמן סויה וקנולה, ואין כמעט בכלל שמן זית ב'שמן זית').
המון מותגים נפסלו - 'אדמה', 'קדמת הגליל', 'שופרא', 'מסחה' ועוד ועוד. חלק גדול מהם מיוצר ע"י חברת 'איבו' ו'גאיה'.

מה שכן, שעה שלמה בזבזתי על לראות את הכתבה הזאת, ולא הצלחתי להבין מהכתבה אילו שמנים כן טובים...???
נדמה לי שאמרו שמה שכן היה בסדר היה 'ארץ הגליל', ו'שמן זית כתית מעולה ראש הנקרה'. אך בעיקר אמרו - לחפש את התו של ענף הזית במועצת הצמחים. (כאן למטה אפשר לראות איך התו הזה נראה. צורה של עלה עם טביעת אצבע. זה לא 'תו תקן ישראלי', זה משהו אחר... )
על 'זיתא' ו'יד מרדכי' למשל אמרו שלקחו אותם לבדיקה, אך לא אמרו את תוצאות בדיקות המעבדה, רק שתוצאות הטועמים היו מזעזעות. ואני לא יודעת אם הם טובים. (יש לי יד מרדכי ואין עליו התו הנ"ל).

בקיצור, מספרת גם כדי ליידע אתכם, וגם כדי לשאול מי הבין איזה שמן זית הוא כן טוב? או מי יודע איזה שמן זית הוא בעל התו הנ"ל? (אם בכלל יש כאלה. כי הם לא ציינו שמות משום מה. זה נדיר? יש למצוא משהו נורמלי באיזור המרכז?)

הסגולות של שמן זית

על ידי דני_וולפשטיין* » 23 נובמבר 2010, 11:21

אכן לא כדאי לטגן בכלל - אין ספק שזה הכי בריא.
אם בכל זאת מטגנים - אז עדיף טיגון עם טיפה שמן (כמו שמטגנים חביתה - למי שלא טבעוני), ולא טיגון בשמן עמוק.
לגבי איזה שמן - יש כל מיני דעות שמופיעות ברשת, חלקן מן הסתם גם קשורות באינטרסטים מסחריים.
אישית אני מעדיף לטגן בשמן זית (מלבד קינוחים, כמו פנקייק) מבחינת הטעם וכנראה הבריאות. מה שחשוב זה לוודא שלא יעבור את ה smoke point, הנקודה בה מתחיל לצאת עשן והוא נשרף. לרוב השמנים, כולל שמן זית זה בסביבות ה 200+ מעלות.
מקורות אפשריים (יש עוד המון): "http://www.oliveoilsource.com/page/heating-olive-oil
ובעברית

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 נובמבר 2010, 21:43

אז על מה נפלה ההחלטה? עם איזה שמן כדאי לטגן?

לא כדאי לטגן כלל

הסגולות של שמן זית

על ידי כוכבית_בוקר* » 22 נובמבר 2010, 17:09

שמן קוקוס!!

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 יוני 2009, 20:10

אז על מה נפלה ההחלטה? עם איזה שמן כדאי לטגן? ולהשתמש בתנור, למשל לעשיית ירקות קלויים למיניהם?

הסגולות של שמן זית

על ידי השוטה_על_הגבעה* » 09 פברואר 2009, 13:42

משרדי סחר הוגן: 03-5270477

הסגולות של שמן זית

על ידי ה_עוגיה* » 07 פברואר 2009, 23:18

לפלוני המחפש שמן זית שלא במיכל פלסטיק -
אפשר לקנות כדי זכוכית של 5 (25+מעמ) או 10 ליטר ולהעביר אליהם.
אפשר גם לקנות מיכל נירוסטה של 25 ל' (300 ומשהו +מעמ) או 50 ל' יעודי עם ברז.
אנחנו קנינו ב instance]י.ש.ר id[/po]=302&actions=show&id=197

לגבי השמן עצמו - לא יודעת.

הסגולות של שמן זית

על ידי נ_ע_מ_ה* » 20 ינואר 2009, 09:46

למי יש את הטלפון של אבי מסחר הוגן,כדי לקנות שמן זית?

הסגולות של שמן זית

על ידי בשמת_א* » 21 דצמבר 2007, 19:51

ליהודים יש תחליפים כשרים
שומן אווזים לא היה "תחליף" לשומן חזיר.
כמו שלחם שיפון לא היה "תחליף" ללחם חיטה.
כמו שמרק עדשים לא היה "תחליף" למרק אפונים.

הסגולות של שמן זית

על ידי עודד_המחפש* » 21 דצמבר 2007, 19:05

הצרפתים אוכלים סטייק עם סלט חסה וכוס יין ליד (ולא סובלים מבעיות כולסטרול גבוה).
אבל כנראה כן מבעיות בכבד.

הסגולות של שמן זית

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 21 דצמבר 2007, 18:28

בהחלט יש מתכונים של גויים
התכוונתי כמובן שהגויים משתמשים בשומן חזיר (וגם נהגו למרוח אותו על הלחם כמו חמאה). ליהודים יש תחליפים כשרים.

הסגולות של שמן זית

על ידי בשמת_א* » 21 דצמבר 2007, 18:12

_ובסופו של דבר כנראה ששומן מהחי הוא דווקא כן בריא
כולל חמאה? והשומן בחלמוני ביצים?_
ועוד איך. ראי תזונה ללידת תינוק בריא.

_מאיפה אפשר לקחת שומן מהחי? (אלא אם אתה מפרק שומן מסטייקים ואז מטגן איתו בצל...)
בהחלט יש מתכונים של גויים_
למה מתכונים של גויים?
במתכונים של יהודים משתמשים בשומן אווזים או בשומן עוף. שומן עוף זה המגעיל הזה שאני מורידה מהעוף לפני הבישול P-: ולחשוב שיש אנשים שאוהבים לאכול במיוחד את זה.

הסגולות של שמן זית

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 21 דצמבר 2007, 12:52

מאיפה אפשר לקחת שומן מהחי? (אלא אם אתה מפרק שומן מסטייקים ואז מטגן איתו בצל...)
בהחלט יש מתכונים של גויים :-P שכוללים טיגון בשומן חזיר (אחד הלא בריאים שיש).

לגבי מידת הבריאות בשומן מהחי - גם צירופי המזון חשובים. לא סתם הצרפתים אוכלים סטייק עם סלט חסה וכוס יין ליד (ולא סובלים מבעיות כולסטרול גבוה).

הסגולות של שמן זית

על ידי מודי_תאני* » 20 דצמבר 2007, 23:13

כולל חמאה? והשומן בחלמוני ביצים?
למטיב ידיעתי - כן.

שומן מהחי? לא יודע. אני צמחוני.
גי הוא חמאה מזוקקת, כלומר כמעט רק שומן, ובגלל זה נשרף פחות

הסגולות של שמן זית

על ידי עודד_המחפש* » 20 דצמבר 2007, 22:15

אם אתה לא צמחוני, קח שומן. אם כן, קח גי
מה זה קח שומן? מאיפה? חוץ מחמאה, מאיפה אפשר לקחת שומן מהחי? (אלא אם אתה מפרק שומן מסטייקים ואז מטגן איתו בצל...)
ולגבי גי- חשבתי שזה עשוי מחמאה, לא?

הסגולות של שמן זית

על ידי מורינגה_רותמית* » 20 דצמבר 2007, 09:09

ובסופו של דבר כנראה ששומן מהחי הוא דווקא כן בריא
כולל חמאה? והשומן בחלמוני ביצים?

הסגולות של שמן זית

על ידי מודי_תאני* » 20 דצמבר 2007, 02:16

שמנים מהחי לא נהרסים בחימום, ושמנים מהצומח כן. אם אתה לא צמחוני, קח שומן. אם כן, קח גי. לטבעונים, אני מכיר אנשים שנשבעים בשמן-קוקוס מכבישה קרה, אבל המידע שיש לי עליו נגוע באינטרסנטים, אז אני לא בטוח.

"רווי" בהקשר לשומן משמו שהשרשרת הפחממנית של חומצת השומן רוויה באטומי מימן, כלומר אין בה קשרים כפולים. מרגרינה (שומן טראנס) היא שומן לא-רווי שהוסיפו לו מימן בהליך כימי כדי למצק אותו. גורם לטרשת עורקים. שומן מהחי גם הוא רווי, ולכן חשבו פעם (כשחילקו הכל ל"רווי" ו "לא רווי") שהוא מזיק, בייחוד כי הוא מכיל כולסטרול, אבל אז גילו שזה דווקא כולסטרול טוב, ובסופו של דבר כנראה ששומן מהחי הוא דווקא כן בריא. כנ"ל שמן קוקוס שגם הוא ברובו רווי.

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 19 דצמבר 2007, 18:53

עודד, בכיף @}
רווי, זה קיצור ל"רווי במימן, במקומות אליהם יכול להקשר מימן" לפעמים יכול באותו מקום להקשר לפחמן אחד, מימן אחד ואז זה רווי, ולפעמים שניי מימנים לפחמן אחד ואז זה רב-רווי.
מה המשמעות הרגילה של "רווי" :-) ?

חימום זה גם בהקשר להפקה, וגם בהקשר לשימוש.

אני מטגנת בבית בשמן זית. האמת יותר טעים לי חמאה, ואני לא בטוחה מה פחות מזיק. אני חושבת שלא היתה לי מי יודע מה התנגדות לטגן גם בשמן קנולה, או אחרים, אבל נוח לי לקנות סוג אחד ולהשתמש לתיבול ולטיגון בבקבוק אחד. עם עץ הזית יש לי הכרות אישית קרובה ואני אוהבת אותו, אולי אם הייתי מכירה יותר טוב את הקנולה, הייתי מעדיפה אותה.
בכל מקרה אם מישהו שואל- אני מטגן הרבה מהאוכל שלי, באיזה שמן כדי לי להשתמש? עדיף שאני אשתוק, כי בעיני עדיף לטגן חלק קטן ונבחר מהאוכל (לחם מטוגן ומלווח לדוגמה) ואז, לפחות בארץ, בעיני די לא משנה אם מטגנים בשמן זית, קנולה, אוגני, ארוז בתעשייה או מה, חשוב שיהיה טעים 9-:

הסגולות של שמן זית

על ידי עודד_המחפש* » 19 דצמבר 2007, 18:04

דליתוש, תודה רבה!
מתוך סקרנות: המילה "רווי" קשורה למשמעות הרגילה שלה או שזה מונח כימי אחר?

יש הבדל תזונתי משמעותי בין תזונת שמן מחומם לבין שמן שלא עבר חימום
אני מניח שאת מדברת על חימום כחלק מתהליך ההפקה/אריזה וכו' ?
היה כאן דיון מסויים על טיגון בשמן זית. מה את יכולה להגיד על זה?

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 18 דצמבר 2007, 18:00

עודד, אני מנסה לענות... זה הכי בקצרה שאני מרשה לעצמי... :-)

מה זה

שמן – בהקשר לשמנים צמחיים, מדובר על נוזלים שאינם מסיסים במים. בהקשר לזית, שמן זית, הוא נוזל בלתי מסיס במים שמופק מפרי עץ זית.
בהקשר לגוף האדם ולשמן זית, מדובר על תהליך בו הגוף אוכל שמנים צמחיים שהופקו, אוחסנו ונאכלו במגוון דרכים, בהם הוא משתמש לצרכים תפקודיים ומבניים ברקמות אנושיות.

חומצות שומן- שמן זה סוג של מרק שמסתובבים בו כל מיני סוגים של דברים, אחד מהדברים מכונה בכימית "חומצת שומן". קוראים לזה חומצה בגלל הגדרות כימיות והרבה פעמים ההגיון בהגדרות ה"עממיות" של חומצה אינן עולות בקנה אחד עם ההגיון בהגדרות הכימיות מדעיות. מבחינת ההסבר רלוונטי רק שזה מרכיב בשמן. אם כי חשוב (בעיני) לזכור שבסה"כ מדובר במולקולה...

התפקידים בגוף
הדיון קודם נסב על חומצות שומן אז אני אפרט עליהן, כזכור הן מרכיב אחד, אם כי דומיננטי, בשמן.
יש כמה תפקידים-
  • חומצות שומן (מגוון שלהן, בדומיננטיות משתנה, מגוף לגוף, מזמן לזמן מרקמה לרקמה) מהוות מרכיב עיקרי בממברנת התא. כל ממברנה, של כל תא. אצל כל (סטטיסטית)האורניזמים.
  • יש הורמונים רבים שהמבנה הבסיסי הכימי שלהן הוא של חומצת שומן, עם כל מיני תוספות או שינויים קלים.
  • פירוק חומצות שומן הוא תהליך שמספק אנרגיה לתהליכים בגוף, אגב ביעילות אנרגטית גבוהה מזו שמתקבלת מתהליך פירוק סוכרים.
  • יש ויטמינים שמסיסים רק בשמן וזמינים לספיגה לגוף רק בנוכחות שמן.
וחשוב גם להוסיף. גוף האדם יודע גם לייצר (לסנטז בכימית) מגוון חומצות שומן מסוימות בעצמו וגם לפרק (לסנטז בכימית) חומצות שומן מגוונות.

ההבדלים בין חומצות שומן, הן הבדלים כימיים, שמובילים להבדלים חשמליים, שמובילים לשינוי תפקוד.
מבחינים בכמה קבוצות עיקריות של חומצות שומן שיש בכל מיני מזונות, שרלוונטיות מבחינת ההבדל שמערכות הגוף יכולות לעשות בשימוש בהן: חומצות שומן בלתי רוויות, רב בלתי רוויות, רוויות ורב רוויות.
בכללי, יש חומצות שומן רב בלתי רוויות שהגוף של הרבה מאוד אנשים מתקשה עד מאוד לייצר בעצמו, אבל הן חיוניות לרקמות רבות. המוכרת שבהן היא החברה "אומגה 3". (באופן אישי שמעתי שהן מעדיפות "תקווה" אבל), לפי ויקיפידיה, "תפקידן העיקרי של חומצות אומגה-3 הוא לשמור על גמישות נכונה של קרומי התאים (מוזאיקה נוזלית) כך שכל הקולטנים של התא יוכלו לפעול בקליטה והעברה של מסרים בצורה תקינה."
מכאן ניתן להסיק שמחסור בחומצה כזו, הוא בעל השפעה רעה...
צריכת כמות גדולה של חומצת שומן רוויות מוכרת כתורמת לסתימת עורקים.

בשמן זית, האיכות בהקשר של חומצות שומן, נמסרת על-פי העדר נוכחות דומיננטית של קבוצת החומצות הרוויות ולא ע"פ נוכחות של חומצות רב-בלתי רוויות ובלתי רוויות.
זה על הכיוון "כמה שפחות רע, יותר טוב" ולא "כמה שיותר טוב, פחות רע". (במקרה הזה, את הרע קל לזהות ולבודד).

שמן זית כמרכיב בתזונת האדם נכון להיום, זה נושא מגוון ומורכב, באופן די דומה לעולם היין. יש בלי סוף מה לדבר עליו ולהתעמק בזה גם מבלי להכנס לשמנים אחרים ולהשוואות בין שמנים... ולמקום של שמן באופן כללי בתזונה..

מבחינה צרכנית, אני בינתיים קונה שמן זית תוצרת הארץ, שכתוב על הבקבוק שהוא כתישה קרה, כתית מעולה, או מבתי בד שיש לי הכרות אישית כלשהי איתם.
אני מכירה גם אופציה של קניית שמן זית אורגני בכמויות גדולות ודי בזול
עכשיו זו עונת מעבר, יכול להיות שיש עדיין שמן משנה שעברה שינסו למכור, אמור להיות קל להוריד במחיר, אבל כדאי לדעת אם רוצים שמן מהשנה או שנה שעברה.
בעיני זה לא נורא בכלל, גם כי בעצם אני לא יודעת ממתי ואיפה ומה עבר על השמן בבקבוק שבחנות...

ומעוד בחינה צרכנית, יש הבדל תזונתי משמעותי בין תזונת שמן מחומם לבין שמן שלא עבר חימום. אותו שמן, עם חימום ובלי חימום, זה כבר משהו אחר מבחינה תזונתית (כלומר, מבחינת השימוש של הגוף בו). ויש גם הבדלים מסוג חימום אחד לאחר.

הסגולות של שמן זית

על ידי עודד_המחפש* » 18 דצמבר 2007, 14:27

מה חשוב לך להבין בזה?
מה התפקידים של השמנים השונים או חומצות השמנים (מה זה?) בגוף, מה ההבדלים ביניהם מבחינת השימוש שהגוף עושה בהם וההשפעה על הגוף (לטובה ורעה) ודברים כאלה. לא הכימיה של זה.

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 18 דצמבר 2007, 02:18

כמה רעיונות מכאן ומכאן שמעתי על איזה שמנים טובים לחימום ואיזה לא
הרעיון להשוות מה קורה לכל שמן שהוא מתחמם לטמפ' מסוימת ולשער מה ההשפעות של זה על האוכל והגוף. זה בהחלט ברור שלחמם שמן מזיק לאיכות שלו באופן כללי, אבל גם בתוך מזיק לאיכות, יכולה להיות חשיבות לכל מיני פרמטרים כאלו ואחרים.
ואם כבר בכל זאת מחממים שמן, זה מעניין אם יש שמן יותר ופחות טוב לחימום .

הסגולות של שמן זית

על ידי ריש_גלית* » 18 דצמבר 2007, 01:45

תופסת טרמפ: יש לי במקרר שמן שומשום שפג תוקפו לפני שנה. הוא עדיין מריח כמו שמן שומשום, ריח טוב ומגרה. מה דעתכם? לאכול או לשמן את הגלגלים החורקים של הרדיאטור?
מבנה מבוץ בחצר אין לי. גם לא חצר. גם לא דק. (דק?!)

הסגולות של שמן זית

על ידי אורי_יורמן* » 18 דצמבר 2007, 00:07

למיטב ידיעתי, השמנים היחידים שראוי לטגן בהם הם שמנים מהחי ושמן קוקוס מכבישה קרה. שמן זית דווקא נשרף מהר - יותר מסויה או חמניות.
פשוט לא להאמין כמה רעיונות מכאן ומכאן שמעתי על איזה שמנים טובים לחימום ואיזה לא. חלק שטוענים שדוקא שומן רווי עדיף, וחלק שטוענים להפך. חלק שאומרים קוקוס, וחלק שאומרים רק שמן זית.

הגישה שלי בנושא מאוד ברורה, אם כי לא ממש טעימה לכל מני אנשים: שמן ושומן לא מחממים
לפעמים אני אוכל נא, לפעמים אני אוכל מבושל, אבל שמן ושומן אני לא מחמם.

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 17 דצמבר 2007, 23:50

מה חשוב לך להבין בזה?

הסגולות של שמן זית

על ידי עודד_המחפש* » 17 דצמבר 2007, 21:38

מויקיפידיה
סינית...

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 17 דצמבר 2007, 08:26

מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק רב-בלתי-רוויים ורוויים?

מויקיפידיה חומצות שומן

הסגולות של שמן זית

על ידי במבי_ק* » 17 דצמבר 2007, 08:03

ואסור לחשוף אותו לאור

וגם - כדאי לאפות לחם טרי, ולטבול אותו בשמן זית ראשון המסיק (כלומר, השמן שנמסק השנה ממש לא מזמן, כשיש לו עוד טעם עוקץ וחצוף)... :-)

הסגולות של שמן זית

על ידי מודי_תאני* » 17 דצמבר 2007, 05:53

למיטב ידיעתי, השמנים היחידים שראוי לטגן בהם הם שמנים מהחי ושמן קוקוס מכבישה קרה. שמן זית דווקא נשרף מהר - יותר מסויה או חמניות.

הסגולות של שמן זית

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 17 דצמבר 2007, 00:54

ואסור לחשוף אותו לאור.

הסגולות של שמן זית

על ידי עודד_המחפש* » 16 דצמבר 2007, 23:20

עדיף לטגן עם שמן זית או עם שמן אחר?
ציטוט מתוך הספר "מדריך מפה לטיולי אוכל", פרק על שמן זית מאת ד"ר שאול אגר:

ובקשר למבחן המחבת, שמן זית הוא השמן היחיד שראוי לטגן בו. הוא היחיד שלא מתפרק בטיגון ולא יוצר רדיקלים חופשיים, שהם חומרים מחמצנים ובתור שכאלה - מחוללי סרטן יעילים. יותר מזה - הוא דוחק מהמזון את השמנים הרב-בלתי-רוויים והרוויים ומצמצם את כמותם

מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק רב-בלתי-רוויים ורוויים?

הסגולות של שמן זית

על ידי ציפ_ציף* » 16 דצמבר 2007, 20:53

שמן שלא ראוי לאכילה יכול להיות נהדר להדלקה,אמנם חנוכה חלף ,אבל הוא יחזור עוד 12 חודשים...
אפשר גם לנרות שבת\נשמה.
שמים בכוס שקופה עם פתיל צף ומדליקים.

הסגולות של שמן זית

על ידי במבי_ק* » 16 דצמבר 2007, 17:16

יש מחמירים אצלם כתית מעולה זה עד 0.8% חומצות שומן רוויות

כן. כשאח שלי היה בעסקי השמן, יצא להם בבדיקות בין 0.2 ל 0.5 אם אני זוכרת נכון, וזה היה שמן מעולה! (כבישה קרה, אבן ריחיים)

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 16 דצמבר 2007, 15:42

יש מחמירים אצלם כתית מעולה זה עד 0.8% חומצות שומן רוויות, בד"כ מקובל שכתית מעולה זה כל מה שעד אחוז_ , כאלו אחוזים אפשר להשיג רק ב _כבישה - קרה או ברמאות :-)

הסגולות של שמן זית

על ידי במבי_ק* » 16 דצמבר 2007, 10:57

ששמן זית טוב צריך להיות בדרגת חומציות קטנה מ8 % והיו עוד כמה טיפים לשמן זית איכותי

פחות מאחוז אחד של חומציות - זה מה שנקרא כתית מעולה. כלומר כל מה שעד אחוז חומציות.

כבישה - קרה.

הסגולות של שמן זית

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 16 דצמבר 2007, 08:53

ואני קראתי ששמן זית טוב צריך להיות בדרגת חומציות קטנה מ %0.8והיו עוד כמה טיפים לשמן זית איכותי (סוג הכבישה, ההגדרות השונות וכו')
אבל הכי מבאס.. קראתי ששמן זית טוב לא יכול לעלות בסביבות 30/40 שח.. כי אחרת תהליך ההפקה שלו לא היה איכותי. מישהו מכיר שמן זית מעלף שלא צריך להחליף זלמן אחד תמורתו...

הסגולות של שמן זית

על ידי בשמת_א* » 15 דצמבר 2007, 15:23

דליתוש ב צודקת לגבי שמן הזית.
יש על זה מחקרים שנעשו גם במכון ויצמן ועוד.

הסגולות של שמן זית

על ידי דליתוש_ב* » 15 דצמבר 2007, 12:04

בקשר לשמן זית- אני שמעתי שהחומצות הבלתי רוויות בשמן זית מתפרקות בחום גבוה יותר מאלו בשאר השמנים, וגם יש בו יותר חומצות כאלו... כך שטיגון בשמן זית עדיף על שמנים אחרים.
אז אולי מישהי יודעת מה נכון? עדיף לטגן עם שמן זית או עם שמן אחר?

מה עם דף שמן זית ? יש הצדקה?

אני מפשירה פיתות בטוסטר אובן קטן, לפעמים אם יש משהו אחר לחמם אז אני שמה את הפיתה עליו, בכלל הוא תענוג גדול הקטן הזה.

הסגולות של שמן זית

על ידי במבי_ק* » 19 אוגוסט 2006, 18:45

לשמן מבנה מבוץ שיש לי בחצר.

זה גם מה שאח שלי עשה.

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 אוגוסט 2006, 16:26

אני שמנתי עם שמן זית ישן את הדק שלי ומתכוונת לשמן מבנה מבוץ שיש לי בחצר.

הסגולות של שמן זית

על ידי בשמת_א* » 18 אוגוסט 2006, 23:00

סתם לזרוק בקומפוסטר?
איפה, איפה עוד אפשר למצוא שאלה כזאת.
כל כך מובן מאליו, "סתם לזרוק בקומפוסטר".
עשית לי את היום (טוב, הלילה) (-:

חבל, אבל בכל זאת - זה יהפוך לאדמה טובה, זה לא מתבזבז (-:

הסגולות של שמן זית

על ידי תמי_גלילי* » 18 אוגוסט 2006, 22:34

לשמן צירים חורקים?;-)

בכל מקרה, זה לא לאכילה בשום אופן. אם עברו שנתיים והטעם לא טוב, הוא מחומצן ומזיק לבריאות. גם לא הייתי משתמשת בו לטיפוח העור, מאותה סיבה.

לעתיד - העצה שגיא בן צבי נותן בקניית כמויות שמן גדולות, למשל בפחי אלומיניום, היא לשפוך פנימה בקבוק שלם של ויטמין E של חיים שלוס, ואז השמן מחזיק מעמד יותר זמן בלי להתחמצן.

הסגולות של שמן זית

על ידי פאולה_גיב* » 18 אוגוסט 2006, 22:06

נותרה בידיי כמות לא מבוטלת של שמן זית שאינו מה שהיה, לדעתי כבר כשנתיים בביתי וטעמו אינו מוצלח.
האם יש משהו מועיל לעשות איתו במקום סתם לזרוק בקומפוסטר?

הסגולות של שמן זית

על ידי פלוני_פונפוני* » 17 אוגוסט 2005, 15:07

אם תוכלו לענות לי: יש לנו שמן זית של סופר קלאס. יש לו תו תקן של מועצת הזיתים, רמת החומציות שלו 0.8% (פחות מ1% כאמור.) אך מחירו 30 ש"ח. יש מה לחשוש?
די חשוב לי לדעת אז אם תגיבו אני נורא אודה לכם!

הסגולות של שמן זית

על ידי טל_טיבי* » 05 ינואר 2005, 12:19

אשי"ר -
מה בנוגע לשמן שנרכש ישירות מערביי הסביבה?
כזה שאין עליו שום תוויות?
האם ידוע לך על תהליכי ההפקה שלהם?
השמן "שחור" יותר, ו"כבד" יותר מזה שקונים במקומות ה"מסודרים".....

הסגולות של שמן זית

על ידי יוחנן_בצק* » 22 אוקטובר 2004, 16:19

ועוד משו,

מסתובבים בשוק בקבוקים עם לוגו שמאד דומה ללוגו של מועצת הזייתים.
מקומם, מטעה, ומי שמביא כזה הבייתה זוכה לנזיפה מ-יוכבד בצק .

הסגולות של שמן זית

על ידי אש''י_ר* » 21 אוקטובר 2004, 22:22

ההמלצות של מועצת הזית ונעמי לבנון- קשת
מאת: נסים זמיר
הכי טוב לבריאות :- כל הסגולות שבשמן הזית
(ע"פ מחקר שנערך בטכניון בחיפה)
כל בוקר ולפני שתעיזו להכניס משהו אחר לפה, יש לבלוע כפית שמן זית.
כל הסגולות שאפרט בהמשך יתקיימו רק אם תשכילו לדעת כיצד לרכוש שמן זית (השוק הישראלי מוצף בכאלף טון שמן מזויף בשנה
ושמן ללא פיקוח של מועצת הזית)
כיצד לרכוש ונכון: יש לבדוק!
א. את התווית - לוודא שיש על הבקבוק תווית של מועצת הזית "כתית מעולה" בלבד! התווית מצביעה על אחוז החמיצות (התקן המחייב עד 1% אחוז, זהו השמן המעולה (אקסטרה ורג'ין) כלומר האיכות הגבוהה ביותר של השמן.
ב. תוקף שמן הזית- מועצת הזית ממליצה על תוקף של שנתיים ממועד היצור – לשים לב! למועד פקיעת התוקף רצוי לרכוש שמן קרוב למועד היצור ולא לקראת סיום תוקפו.
ג. שיטות הכבישה ואזורי הגידול- בכבישה חמה השמן מאבד את הסגולות שבו, יש הבדל רב בין עצי זית הגדלים בטבע לבין עצים המוזנים בחומרי דישון חומרי הדברה ומים בהשקיה. האקלים בגליל העליון שונה מהאקלים במקומות אחרים בגליל העליון אין תוספות של מים דישון וריסוס. העצים אורגניים, זה משפיע על איכות השמן. מומלץ להשתמש בשמן שפרותיו אורגניים.
סגולותיו של שמן הזית :
מאזן את רמת לחץ הדם, הקולסטרול ומונע התקפי לב! מונע מחלות רבות כגון סרטן המעי- הגס, השחלות ועוד ועוד..
מועשר בויטמין E ובשל כך מצעיר את הגוף ובריא לעור הפנים והגוף
הכל מתקיים אם נשכיל לרכוש נכון כפי שפרטתי קודם לכן – ידוע ששמן זית עם אחוז חמיצות גבוהה, ישן ושיוצר בכבישה חמה מאבד את סגולותיו.
המחירים: מחיר של ליטר שמן זית בתנאים הנ"ל בישראל הם בין 35 ₪ ל-60 ₪ והכל בהתאם לאיכות, לאזור,שיטת יצור וכ'... מצאת בפחות תחשוש בדוק!!!
  • 2-
הכי טוב לעור: זה לבלוע מדי יום כפית שמן זית. אבל בואו נהייה הגיוניים. מספיק שתעשו משהו מהטיפולים הבאים, שמבוססים על שמן זית מכבישה קרה – וכבר העור שלכם, השיער שלכם והציפורניים יודו לכם מאוד.
טיפול הזנה וריכוך לעור הפנים :
מורחים את הפנים בשמן זית (חשוב מאוד להשתמש בשמן זית בכבישה קרה בלבד. חשוב שהשמן יהיה בתנאים שפרטתי קודם ושבו יש את תכונת הפלא) מהול במעט כוהל או שמן שקדים, מעסים לתוך העור, ממתינים שעה ושוטפים במים וסבון, לעור יבש, יש לחזור על הפעולה שלוש פעמים בשבוע. עור רגיל, מעורב ושמן – פעם בשבוע.
מסכת הזנה לשפתיים יבשות :
מרוקנים תכולה של כמוסה ויטמין "E” לתוך כף שמן זית גדושה ומעסים לתוך העור. ממתינים חצי שעה עד שעה ( אפשר גם לישון עם זה בלילה) ושוטפים.
מסכת פלא לכל סוגי העור:
מערבבים היטב כף שמרי בירה, חצי כף יוגורט, כפית מיץ לימון, כפית מיץ תפוזים, כפית מיץ גזר וכפית שמן זית. מערבבים הכל לעיסה אחידה, ממתינים עשר דקות ומורחים על הפנים. ממתינים עוד עשר דקות ושוטפים במים.העור מקבל חיות וזוהר.
מסכת הזנה לשיער :
טורפים בקערה 2 חלמוני ביצה, חצי כפית חומץ בן יין וכפית אחת מיץ לימון, ומוסיפים בהדרגה כוס שמן זית. מערבבים היטב עד לקבלה מעין מיונית סמיכה, מורחים בנדיבות על השיער ומעסים היטב את הקרקפת. ממתינים עשר דקות, שוטפים היטב וחופפים בשמפו. השיער הופך למשיי, חלק ומבריק.
מסכה לחיזוק שורשי השיער :
ממלאים צנצנת בעלי רוזמרין ומכסים אותם בשמן זית. מחכים בסבלנות שבועיים – שלושה, כשמדיי יום מנערים פעמיים את הצנצנת. בתום ההמתנה, מסננים את השמן וסוחטים את העלים. את החומר שנשאר מורחים על השיער ומעסים לתוך הקרקפת. ממתינים שעה וחופפים כרגיל. חוזרים על הטיפול פעם- פעמיים מדי שבוע.
טיפול למניעת נשירה : מחממים מעט שמן, מורחים על הקרקפת בעזרת כריות האצבעות ולא שוטפים. מומלץ לחזור על הטיפול כל לילה.
מסכה לעיצוב השיער (מומלצת במיוחד לשיער דק, דליל וחסר חיים):
מערבבים ביצה אחת עם כפית דבש ו-2 כפות שמן זית. מורחים את העיסה שנוצרה על הקרקפת, עוטפים את הראש בניילון, ממתינים עשר דקות, שוטפים וחופפים כרגיל.

  • 3-
טיפול למניעת קשקשים : מערבבים יחד שמן זית וכוהל עשרים אחוז ביחס שווה, מורחים את הקרקפת ומעסים לתוך העור. הולכים לישון ככה בלילה והתוצאה: שורשי השיער מתחזקים, וסוף לקשקשים.
אמבטיה מרגיעה ומשחררת אנרגיות :
מוסיפים למי האמבטיה כף אצות ים, 2 כפות שמן זית ו-2 טיפות שמן לבנדר, ויושבים במי התערובת במשך 20 דקות. אחר-כך מרוקנים את האמבטיה, ממלאים אותה במים נקיים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, יושבים במים עוד 10 דקות ונשטפים.
טיפול להברקת השיניים וסילוק כתמי ניקוטין :
מערבבים היטב 3 כפות אבקת סודה לשתייה, 2 כפות מלח שולחני רגיל ו-2 כפות שמן זית , טובלים את מברשת השיניים בתערובת ומצחצחים ( את התערובת שנותרה ניתן לשמור במקרר לשימוש חוזר).
טיפול להארכת וחיזוק הריסים :
מדי לילה לפני השינה מורחים את הריסים בעזרת קיסם עטוף בצמר גפן, בטיפ טיפה וזלין מעורב בשמן זית. כל מי שניסתה טוענת שרואים תוצאות ומהר!
טיפול להסרת העור היבש מסביב לציפורניים :
משרים את אצבעות הידיים בקערית עם שמן זית פושר, למשך 4-5 דקות. אחר-כך עוטפים את האצבעות במגבת לחה וחמימה. עור הציפורניים מקבל גמישות ורכות נעימה, והציפורן עצמה מקבלת ברק רך. ניתן לחזור על הפעולה פעם –פעמיים בשבוע, בהתאם למצב העור.
מסכת הגנה למרפקים ולכפות הרגליים :
מערבבים חלמון ביצה עם שתי כפות שמן זית וכף שמן שקדים, מורחים על האזורים היבשים ממתינים 10 דקות ושוטפים.
טיפול להזנה ולחיזוק הציפורניים :
מערבבים היטב שתי כפות משחת אזולין (או לחלופין כדוריות ליצטין באותה כמות) ושתי כפות שמן זית. מורחים בשולי הציפורניים, ממתינים 15 דקות ומסירים. טיפול נוסף: מחממים מעט שמן זית, טובלים את אצבעות הידיים בשמן החמים למשך 20-15 דקות.
טיפול להרגעת נפיחות וקמטוטים מתחת לעיניים :
מערבבים שתי כפות שמן זית, שתי כפות דבש וכמה טיפות מים פושרים, מורחים מסביב לעיניים וממתינים עשר דקות. או: מניחים על העיניים פרוסות מלפפון טבולות בתערובת של שמן זית ודבש, כל הצלליות השחורות והשקיות נעלמות!

המידע לכתבה התקבל מד"ר פאני בורודוסקי, מומחית לרפואת עור, הנטורופת יוסי שבח, סטיבן פולדר, מומחה לצמחי מרפא ב"מכבי טבעי" , הקוסמטיקאית הטבעית יפית פרחי ומעצב השיער דוד לחיאני.
תודה לנעמי לבנון-קשת שהביאה לידיעת הציבור בכתבה גזורה שמצאתי ללא ציון שם העיתון.

חזרה למעלה