חלב עיזים

שליחת תגובה

כולנו 'אני'.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: חלב עיזים

חלב עיזים

על ידי איש_צדיק* » 28 יולי 2020, 07:24

יש לי עיזה גדולה וגדי בן כמה חדשים השאלה שלי מתי הגדי כבר יוכל ליקפוץ עליה ולהרביע ולעזריעה אותה
,
,

חלב עיזים

על ידי הרועה_העברי* » 28 יולי 2020, 07:16

יש לי עיזה ואני מוכר חלב מישהו יודע להגיד לי כמה זמן החלב נישמר עד שהוא מיתקלקל

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 אפריל 2020, 18:21

בזמנו קנינו מכפר סרקין, לפני כמה שנים, שווה לבדוק בגוגל אם הם פעילים עדיין

חלב עיזים

על ידי דודו_חלבי* » 27 אפריל 2020, 13:52

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם הדף הזה עדיין פעיל?
איפה ניתן לקנות חלב עזים טרי באזור השרון והשפלה?

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 ינואר 2019, 23:39

הבת שלי בת 6 חודשים גיליתי שיש לה אפטות .. מותר לה כמה טיפות מחלב מפוסטר .. ?

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 אפריל 2014, 16:44

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אשמח לדעת אם מישהו בעל ניסיון יכול לתת תשובה.
יש לי חלב עיזים טרי שהיה במקרר ללא פיסטור מספר ימים,
כמה זמן החלב יכול להשמר מרגע החליבה ללא פיסטור וכמה ימים עם פיסטור?
האם לאחר זמן זה ניתן לעשות משהו עם החלב או פשוט לשפוך? ...)-:
תודה מראש על התשובות!

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 פברואר 2014, 11:08

אבי מטפל באפטות ובפצעים בפה בעזרת חלב עזים כבר קרוב לארבעים שנהמנסיונו הרב לצערנו עוד לא נמצאה תרופה לחולי הזה וחלב עזים זה הדבר היחידי שעוזר ויעידו על כך עשרות ההורים שבאו עם ילדיהם. העזים מחוסנות ונתונות למעקב וטרינרי. אבי נמצא במושב חמד במרכז הארץ (ליד אור יהודה/בית דגן). טיפול ראשון בכל שעה. רפאל 0526006127/ 039606492 לא בשבת

חלב עיזים

על ידי דני_מפולין* » 17 פברואר 2014, 16:02

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

חלב עיזים, כמו מכל חיה אחרת, טוב לשתיה עד 36 שעות אחרי חליבה. אחרי זה חייבים למסור אותו לייצור. בישראל משרד הבריאות לא מאמין ביושר של אזרחייה, לכן הוציא חוק אוסר מכירת חלב טרי, דבר שלא קיים בכל השוק האירופי.

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 אוגוסט 2013, 08:46

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי. ביקרתי עם ילדיי בקיבוץ גבעת חיים ששם הילדים נהנו לחלוב עז והאחראי שם נתן לנו לטעום את החלב. האם זה בסדר לשתות ישירות מהעטין את החלב ? זה לא גורם למחלות?

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 אפריל 2013, 17:16

מעוניינת
להרביע את העז שלי יש למישהו מושג למי אפשר לפנות באזור השומרון כפר סבא?

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 מרץ 2013, 20:32

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מעוניין לקנות עזים לחלב טל0572503188

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2012, 17:23

בערך 4 אחוז

חלב עיזים

על ידי יורם* » 20 נובמבר 2012, 15:17

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום אני רוצה לגעת כמה אחוז שומן יש בחלב בעז בדואית לא ראתי שום ציון על כך ?

חלב עיזים

על ידי שי_האופה* » 05 יולי 2012, 12:18

יש לא מעט מכתוני יוגורט בייתי ופשוט בנט

חלב עיזים

על ידי הרועה_הקטנה* » 04 יולי 2012, 10:41

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש לי עז שהגדי שלה מת אתמול (בן 3 ימים) והחלב שלה הוא כבר לא כולסטרום אבל עדיין מרוכז.
למישהו יש מתכון לגבינה, שמנת, חמאה, קוטג' או יוגורט שמתאים לו חלב מרוכז ושומני?

תודה.

חלב עיזים

על ידי בוריס* » 08 אפריל 2012, 21:19

לפלוני אלמונית ניתן להכין גבינת ריקוטה ממי גבינה

חלב עיזים

על ידי דורון* » 20 אוקטובר 2011, 14:41

מה לגבי יוגורט מחלב עיזים?

חלב עיזים

על ידי איש_בפינת_החי* » 16 דצמבר 2010, 09:24

אם החלב לשימוש ביתי או למכירה מקומית ולא דרך רשתות השווק,או כל צד שווקי נוסף,. אין צורך ברישיון.
אך צריך להיות מאוד זהיר בנושא הפיסטור היצור והשימור מישום שזה פתח לצרות עם התלונה הריאשונה.

חלב עיזים

על ידי יצרן_חובב* » 14 אוגוסט 2010, 08:19

האם יש כאן מי שיודע איך מתחילים את תהליך קבלת האישורים למחלבה ביתית?

חלב עיזים

על ידי דור* » 25 ינואר 2010, 23:06

חלב עיזים הינו חלב רפואי ,חלב עיזים הוא חלב דל שומן ,כמוכן הינו תרופה למחלת הנשיקה, יש למרוח את הפה בחלב ולמחרת אתה חדש

חלב עיזים

על ידי מרים* » 14 מאי 2009, 22:41

האם יש יתרון בריאותי לחלב כבשים על פני חלב פרות?

חלב עיזים

על ידי עולה_חדש* » 27 פברואר 2009, 17:29

גזים גזים .שלום .
יתרונות חלב עיזים . מתעכל בקלות בלי תופעות לוואי - גזים - ומתאים לאנשים שאלרגים לחלב בקר .
[בגלל סוכר החלב או חלבון החלב ] חלב עיזים קל יותר מחלב בקר

חלב עיזים

על ידי ג'ינ_ג'ית* » 30 אוקטובר 2008, 21:08

המחיר לחצי ליטר חלב עיזים מתחיל מ10 ש"ח בכל החצי חינמים למיניהם ומעלה בכל השופרסלים למיניהם. מישהי מכירה חנות, רשת, משווק עצמאי שמוכר את הלבן לבן הזה במחיר שפוי, גם בגלונים גדולים (מיועד לשתיינית כרונית של הנ"ל).

חלב עיזים

על ידי לבן_בשלג* » 08 אוקטובר 2008, 20:40

כשהנקתי את הבת שלי, ניסיתי לשתות חלב עיזים במקום חלב פרה, והפסקתי תוך זמן קצר, ואל תצחקו, בגלל גזים. אחרי ההפסקה ניסיתי שוב, ושוב הפסקתי מאותה סיבה.
מישהו יודע משהו על זה? (כי לפי מה שאמרו לי, חלב עיזים אמור להיות קל יותר לעיכול, ולא ההפך)

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 אוגוסט 2008, 21:17

לשכנתי יש עז מחוסנת לא זוכרת האם יש לה עגיל באוזן, הם נסעו ואני חולבת ולוקחת את החלב. אני חולבת ביד לתוך בקבוק טמפו ששטפתי טוב מתלבטת אם לפסטר. בעלת העז אמרה לי שהם באותו יום שותים כך ואם נשא למחרת או אחרי כמה ימים מפסטרים האם זה הגיוני? מה הסכנות בחלב הלא מפוסטר?
אשמח אם יש למישהו עצה

חלב עיזים

על ידי שואלת* » 18 פברואר 2008, 12:14

אולי זה כמו מין קולסטרום כזה,
כמו שיש בימים הראשונים לאמהות בנות אדם.
סתם השערה כן......

חלב עיזים

על ידי בשמת* » 18 פברואר 2008, 11:03

הסבר להודעה הקצרה מקודם...
אני חדשה בכל מה שקשור לחלב עיזים, יש לי הסכם עם בעל דיר קטן בקיבוץ לידנו, הוא מלמד אותי ונותן לי לחלוב ולקחת את החלב ואני מטפלת בעיזים. העיזים שלו המליטו לפני מספר ימים והחלב שלחלבנו יחד הגיב כמו שתארתי למעלה (התגבן לקוטג' בפיסטור). מכיוון שזו פעם ראשונה שהוא חולב אותן כל-כך סמוך למועד ההמלטה, שנינו אובדי עיצות. טעמתי את "הקוטג'" הוא טעים (מזכיר קצת מוצרלהמפוררת ...). חלב שחלבתי היום(יומיים אחר-כך) מאותן עיזות התנהג כרגיל ולא התגבן.
יש למישהו מושג מה זה בדיוק?
תודה

חלב עיזים

על ידי בשמת* » 17 פברואר 2008, 15:38

מישהו יודע על חלב עיזים שנחלב 3 ימים אחרי הממלטה והפך בזמן החימום (פיסטור) לקוטג'? אחד הרועים אמר שאוכלים את זה עם קצת סוכר וזה מאוד בריא...

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 ינואר 2008, 21:27

לאור ששאלה ביולי לגבי חלב מעז של בדואים:
אם מחליטים לפסטר מטעמי בריאות, אזי אחרי החימום, יש לבצע קירור מהיר. אני עושה את זה ע"י הכנסת הסיר לכיור שיש בו מים קרים בתוספת קרח שהקפאתי מבעוד מועד.
חימום ללא קירור מהיר אינו מספיק מבחינת השמדת חיידקים לא רצויים.
לפי תחושת הבטן שלי, רצוי לפסטר את כל החלב מיד אחרי הקניה ולשמור במקרר.

חלב עיזים

על ידי מבראשית* » 25 נובמבר 2007, 21:04

קניתי לפני כמה זמן חלב עיזימ ולמעלה היה קרום קוטג"י טעמתי אותו והיה לו טעם נורמלי אבל הקרום הזה הוא תקין?

חלב עיזים

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 29 יולי 2007, 21:31

אני מחפשת שימושים נוספים למי גבינה. מישהו מכיר?
תודה רבה על הרעיון ללחם!!! אני תמיד נותנת את מי הגבינה לכלבים- יש בזה הרבה פרוטאין וזה מאד בריא וטעים להם.
אור - הבנתי שהפיסטור הביתי הזה עוזר לחלב להחזיק זמן רב יותר במקרר. (אחרת זה מחמיץ תוך יומיים שלושה. אצלי לפחות.)
סבתא לשמונה נראה לי שיש בדף הזה מידע יותר מעניין משגיעוט קטיב ותיקונן.... (כי תהיה לך המון עבודה באתר... (-; )

חלב עיזים

על ידי רן* » 29 יולי 2007, 15:38

למכירה תבניות גבינה לכל סוגי הגבינות (סנט מור, פירמידה, גבינות קשות ועוד).
050-5243278

חלב עיזים

על ידי אור* » 04 יולי 2007, 23:51

קניתי חלב עיזים מבדואים שכנים
מכיוון שאין לי מד חום, ואינני יודעת איפה משיגים מד חום לבישול, פשוט חיממתי את החלב לפי תחושה, עד שראיתי שהוא כמעט רותח
האם זה בסדר?
האם לחמם את כל הכמות ואז לקרר ולשמור
או כל פעם לחמם רק את מה ששותים
הבדואי אמר לי שהם שותים ככה, לא מרתיחים
לא שמתי לב אם יש לעיזים סימון, אבל יש לי הרגשה שהם לא מקפידים בעניין, לא הייתי סומכת על זה.

חלב עיזים

על ידי גיל* » 02 מאי 2007, 13:04

לבן שלי יש אסתמה של העור. אמרו לי שמריחת חלב עז (או שתיה) טרי היא תרופה מאד יעילה. זה באמת עובד? מריחה או שתיה? איפה אני יכול למצוא חלב טרי טרי? תודה על כל עזרה

חלב עיזים

על ידי עוד_פלונית* » 30 אפריל 2007, 00:27

מה לגבי יוגורט מחלב כבשים.
גם טוב כמו חלב עיזים, או מזיק כמו חלב פרה?

חלב עיזים

על ידי אמיר_ד* » 29 אפריל 2007, 23:53

למיטב זכרוני, מכינים גבינת ריקוטה ממי גבינה. יש כאן באתר דף של מתכוני גבינות ושם מפורט יותר בנושא

חלב עיזים

על ידי ורדה_בן_ארי* » 28 אפריל 2007, 08:25

מי יודע מאיזה גיל מותר לתת לילדים חלב עיזים?
ומה היתרונות שלו על פני חלב פרה (או חלב סויה.. חלב אורז..?)

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 אפריל 2007, 14:40

אני מכינה גבינה חצי קשה מחלב עיזים ואוספת את מי הגבינה כדי להשתמש בהם בהכנת הבצק ללחם (במקום מים רגילים).
הבעיה היא שיש לי יותר מי גבינה מאשר נררש להכנת לחם. אני מחפשת שימושים נוספים למי גבינה. מישהו מכיר?

חלב עיזים

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 דצמבר 2006, 16:59

האם מישהו מכיר מחקרים מדעים שתומכים בשתיית חלב עיזים לפעוטות על פני חלב פרה. ישנן מחקרים שאומרים את ההיפך

חלב עיזים

על ידי אחיק* » 17 יולי 2006, 09:57

לאחרים- בפולין, גרמניה, ומדינות אחרות שייכות לאיחוד האירופי, עיזים עם עגילים בעוזן עוברות בדיקות כל חצי שנה לברוצלוזה שחפת ופה והטלפיים,
גם בארץ כל עז עם עגיל צהוב באוזן חוסנה נגד ברוצלוזיס. כל שנה, בזמן החיסון השנתי לוקחים דגימות דם מהזכרים כדי לודא שהעדר לא נגוע במחלה.


בשביל כס חלב לא כדי לקנות עיזה שלמה.
עז נותנת יותר מכוס חלב - היא חיית מחמד, מספקת זבל אורגני, מכסחת עשביה, אפשר לקחת לה את החלב ואכול את הגדיים שלה. חוץ מזה חלב של עז הגדלה בתנאים בייתים טובים נקי יותר ומסוכן פחות.

חלב עיזים

על ידי סבתא_לשמונה* » 17 יולי 2006, 01:45

דני מפולין
להגיד עיזה זו שגיאה שאולי מתאימה לשירי ילדים. הנקבה היא עז והזכר הוא תיש. אני מקווה שלא תכעס שאני מתקנת שגיאה. (-:
לילה טוב ZZZ

חלב עיזים

על ידי ה_עוגיה* » 17 יולי 2006, 00:22

יש לנו עז ננסית שהמליטה (לראשונה) לפני שבועיים בערך.
עד היום החלב היה מלוח. למישהו יש הסבר?
(שמעתי פעם משהו על חלב מלוח שהוא תוצאה של דלקת אבל מהנסיון שלי (כמניקה) לא נראה לי שהיתה לה דלקת).

חלב עיזים

על ידי דני_מפולין* » 16 יולי 2006, 23:52

לפלוני אלמונית- אני מסכים עם הטכנולוג. גידול עיזים, כמו כל גידול אחר, זה מקצוע. לומדים אותו הרבה שנים. בשביל כס חלב לא כדי לקנות עיזה שלמה.
לאחרים- בפולין, גרמניה, ומדינות אחרות שייכות לאיחוד האירופי, עיזים עם עגילים בעוזן עוברות בדיקות כל חצי שנה לברוצלוזה שחפת ופה והטלפיים, כל העדר אחרי שתי בדיקות טובות מקבל תעודת " עדר חופשי מברוצלוזה" מאז הוא עדר סגור. אסור להוסיף אליו עיזה ממקור ללא אישור דומה. לבעלי עדר כזה מותר לייצר גבינות מחלב לא מפוסטר, קשור עם חוקים אחרים.

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 15 יולי 2006, 09:25

למדנו ש-"בשביל כוס חלב לא קונים פרה" מי שמגיע להכרה ביתרונות חלב העזים ילך ויקנה מוצרים מ-מחלבות מקצועיות ומפוקחות בעלות של 100-200 ש"ח נוספים לחודש מול מוצרי חלב הפרה.ולא ישווה גידול תרנגולת לביצים בחצר הבית לגידול עז.שלא לדבר על "שימור-עיבוד" החלב המתקבל

חלב עיזים

על ידי יעל* » 14 יולי 2006, 05:14

באזור משגב, מעונינת למכור עז חולבת ובתה גדיה בת 4 חודשים. העזים שחורות בדואיות, מחוסנות וחביבות .
0508385439

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 07 יוני 2006, 16:54

יתרונות חלב עזים: 1.מתעכל בקלות וללא תופעות לוואי (גזים) 2.מתאים לאנשים שאלרגים לחלב בקר אם בגלל הלקטוז (סוכר החלב) או בגלל הקזאין (חלבון החלב) יתרונות אלו ונוספים-אותם אמשיך לפרט-מתיחסים לחלב שתיה ולתוצרים אחרים ממנו (גבינות למריחה יוגורט וכולי)

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 07 יוני 2006, 16:44

לאחיק שאלה כיצד למנוע/לצמצם את הריח האופיני לחלב עזים מבחינת הטיפול בדיר

חלב עיזים

על ידי מורינגה_רותמית* » 07 יוני 2006, 08:33

בקרוב אתחיל לפרט את החשיבות והיתרונות שבחלב ובמוצרי חלב עזים
יופי. זה מאד מענין ולא קל לקבל על זה מידע.

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 06 יוני 2006, 21:01

הסיכון שבחלב לא מפוסטר אינו רק ב ברוצלוזיס. מניסיוני חלב מפוסטר עוזר באותה מידה לתופעות של פצעים בפה הנגרמים מסיבות שונות ולפעמים נקראים בטעות "הפה והטלפיים" שהינה מחלת בהמות קשה ואינה קיימת בבני אדם (גם השם אינו מתאים)
בקרוב אתחיל לפרט את החשיבות והיתרונות שבחלב ובמוצרי חלב עזים שנושא פצעי הפה זניח לעומתם

חלב עיזים

על ידי אחיק* » 06 יוני 2006, 13:55

שמש מדברית
רוב העיזים בארץ מחוסנות נגד ברוצלוזיס. הסימן לחיסון הוא עגיל צהוב של השרות הוטרינרי באוזן. אם העדר נמצא בפיקוח של השרות הוטרינרי, הוא נבדק כל שנה למציאת מחוללי הפלות, בינהם ברוצלוזיס. בדרך כלל לוקחים בדיקת דם מהזכר כי הוא לא מחוסן. אם יש חשש בודקים את כל הנקבות.

חלב עיזים

על ידי שמש_מדברית* » 06 יוני 2006, 00:06

לחברים שלנו יש חות עיזים ותמיד שולחים אליהם ילדים עם וירוס הפה והטלפיים (מתפרץ באביב אחרי אבעבועות רוח) והמלצת הרופאים היא להשפריץ מהעטין לפה. האם יש בכך סכנה לברוצליוס?

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 05 יוני 2006, 22:23

לאמיר ברוצלוזיס וחידקים מחוללי מחלות אחרים מושמדים בחימום ל-74 מעלות למשך 16 שניות או חימום ל-65 מעלות למשך 30 דקות!! ברמות חימום אלו רב הויטמינים ושאר מרכיבי החלב "הבריאים" לא נפגעים כלומר תהליך ייצור גבינה ללא פיסטור לא מונעת הימצאות מחוללי מחלות ובכללם ברוצלוזיס בגבינה הנ"ל

חלב עיזים

על ידי אמיר* » 04 יוני 2006, 22:29

כלומר אתה בעצם אומר לפסטר את החלב לפני הכנת הגבינה. האם זה בגלל שהברוצלוזיס נשאר פעיל גם בגבינה או בגלל סיבה אחרת ?
אני חושב שקראתי באחד הדפים שיש יתרונות בריאותיים לגבינה מחלב לא מפוסטר ולכן אני שואל.

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 04 יוני 2006, 20:54

לאמיר בהכנת גבינה "תעשיתית" מפסטרים קודם לכן את החלב בהכנה "ביתית" עדיף לוודא חימום החלב בסיר עם מדחום ל-74 מעלות וצינונו לטמפ הרשומה במתכון בד"כ 30 מעלות

חלב עיזים

על ידי אמיר* » 04 יוני 2006, 00:10

טכנולוג, אכן זה מעניין. האם החיידק שציינת נשאר פעיל גם כשמכינים גבינה ?

חלב עיזים

על ידי טכנולוג_חלב_עזים* » 03 יוני 2006, 10:01

למירב אין "מחלה" אחת בחלב לא מפוסטר אלא מכלול רב של סוגי חיידקים "פטוגנים" (מחוללי מחלות) ובראשם "ברוצלוזיס" משום שהדבקות בחיידק זה הינה "מתנה" לכל החיים. אם ברצונך לשחק ב"רולטה רוסית" להורדת הסיכון (סטטיסטית) עדיף לשתות חלב ישירות מעז אחת ולא מ-ריכוז החלב שנחלב מכל העזים.
אשמח לענות מקצועית לשאלות נוספות בתחום חלב העזים. תחום מרתק ובריא באופן שרק קצה קצהו מוכר וידע (וחבל)

חלב עיזים

על ידי מירב* » 18 מרץ 2006, 23:01

חלב עיזים לא מפוסטר. האם באמת מסוכן?
קניתי חלב מעדר מחוסן שבני הבית שותים במשך שנים את החלב שלהן ללא פיסטור. מישהו יודע עד כמה שכיחה המחלה שבגללה "חייבים" לפסטר?
האם בתנאים מסויימים ניתן להימנע מפיסטור או שזו הסתכנות מיותרת מצידי?
מירב

חלב עיזים

על ידי דני_בפולין* » 07 נובמבר 2005, 09:53

לרוני שלום! אנחנו זוג ממוצא פולני, חי כ-שנתיים וחצי בפולין. בהתחלת השנה קנינו משק בסביבת וורוצלב, ומפתחים פה, מה שנקרא באירופה " אגרוטוריסטיקה". מדובר על גידולים אקולוגיים, ללא טוספות, כימיקלים וחומרים משמרים.אחד מגידולים שלנו, הוא גידול עיזים, מכירת חלב עיזים וייצור גבינות. בגלל קירבת המקום לעיר גדולה, למקום באות משפחות לבילוי בחיק הטבע, ו לפעמים נשארות לכל הסוף שבוע. אני מוכן לענות לך לכל שעלה אישית יותר, לכתובת א-מייל : kd invest@wp.pl

חלב עיזים

על ידי רוני_בלוני* » 02 נובמבר 2005, 09:55

שלום דני מפולין!
אני לא מתעניינת בעיזים במיוחד, אבל מה אתם עושים בפולין? איך הגעתם לשם? באיזה איזור אתם?
משפחתו של בעלי מתגוררת בפולין. איך החיים שלכם שם? אשמח לשמוע בהרחבה.

חלב עיזים

על ידי דני_בפולין* » 01 נובמבר 2005, 15:13

אנחנו מגדלי עיזים בפולין. מגדלים אותם לחלב וגבינות, שמשווקים אותם לסביבה. תחונות בריאותיות המיוחדות היו בעבר נושא מחקרים רבים. היום ידוע שחלב עיזים הוא תחליף לאנשים אלרגיים לחלב פרות. כמות שומן בחלב עיזים היא % 3,5- 4,5 . הוא מגדיל חיסון של הגוף, לכן מומלץ ע"י הרופאים בכל ריפוי מחלות קשות , אפילו לחולי סרטן. גידול לא תעשיתי, אקולוגי, ללא טוספת חומרים משמרים, ותנאי גידול נכונים, גורמים לשמירת הטעם האוריגינלי המעולה של החלב, שנשמר ארי כך לקוטגים וגבינות. אני לא מכיר את התנאים הווטרינריים בארץ, איך צריכים ליבדוק שעיזים, שמהם אנו שותים את החלב, עוברות בדיקות תקופתיות לגילוי שחפת וברוצלוזה. בפולין דרישות בדיקות מאוד מחמירות בהתאם לדרישות איחוד האירופי. ממליץ בחום!!

חזרה למעלה