לגדל אוכל

שליחת תגובה

לפעמים הדרך לנצח היא להכנע
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: לגדל אוכל

לגדל אוכל

על ידי ציל_צול* » 23 אוגוסט 2015, 10:18

תודה, מצ'רה.
כן בניתי על הבטטה, כי היא נורא יפה, אבל במקום שיש לי ממש לא יתאים שיהיה משהו שמתפרס יותר מדי ואין לי שם מקום לאדנית.
נראה לי שאוותר עליה.

לגבי החסה והפטרוזיליה - נחייה ונראה. שתלנו אותן באביב שהיה עכשיו אז הן עוד לא עברו חורף.
אני מעריכה שזה יהיה תלוי בעוצמת החורפות של החורף. בשנה שעברה, למשל, היה חורף קליל. הטמפרטורות לא צנחו ממש ולא ירד שלג ואפילו היתה די הרבה שמש באופן יחסי. אם יהיה עוד אחד כזה אולי יהיה להן סיכוי?
בכל אופן, אין ספק שהחורף הקרוב יהיה חוויה מלמדת מאוד...

לגדל אוכל

על ידי מצ'רה* » 23 אוגוסט 2015, 09:28

מי שתלטן כזה במיוחד? עם מי יש לך ניסיון?
עברתי שוב על הרשימה.
ממה שאני מכירה: בטטה מאד בעייתית. מתפשטת חופשי לכל הצדדים וכל פקעונת פיצפונת היא התחלה פוטנציאלית מחודשת.
תפו"א - אולי גדלים יותר לאט מבטטה, אבל נראה לי שצריכים הרבה שטח.
את שניהם נראה לי עדיף לגדל באדנית ענקית או בערוגה בנויה ותחומה, ולשמור שלא יגלשו הלאה.
עשב לימון - שיח רב שנתי חזק מאד שיכול להיות ממש ענק ולא קל לעקור אותו. אם אין בעית מקום אז אין בעיה, אבל הוא נוטה לדחוק את רגלי (שורשי) הצמחים ששתולים בסביבתו.
השאר מצוינים ממה שמוכר לי (יש שם כמה שאני לא מכירה בגינה ומתכוונת לנסות - ג'ינג'ר...)
תגידי, חסה ופטרוזליה גדלות בחורף באנגליה?

לגדל אוכל

על ידי ציל_צול* » 21 אוגוסט 2015, 23:23

אפציע שוב בסתיו כדי לתמוך ולהתמך
קבענו! :-)

לגדל אוכל

על ידי דגן_בגן* » 21 אוגוסט 2015, 19:14

מה שנקרא, , את לא מכירה אותי אבל אני מכירה אותך, באופן וירטואלי. קוראת אותך פה כבר שנים :-)
אפציע שוב בסתיו כדי לתמוך ולהתמך |גזר|

לגדל אוכל

על ידי ציל_צול* » 21 אוגוסט 2015, 09:19

מה, גם באנגליה יש אקרשטיין?
סוג של, את יודעת... ואומרים את זה לא סתם במבטא אנגלי אלא אף בניב פוש אוקספורדי (יענו, מדלגים קלות על ה ר') :-)

נחמד להזכר בקשר שבין כוונה וכיוון
מזמינה אותך להתארגן פה איתי על קבוצת תמיכה כי גם אני צריכה. אנחנו מניחה שאצלנו זה יקרה בסתיו.

הירוקים בתוך עציץ ואנחנו מבצעים קטיף בכל ארוחה..
גם אני ממש אהבתי את זה כשעברנו. הבעיה היא שזה נורא יקר וכשאוכלים בכמות של חמש נפשות זה בלתי נסבל על התקציב. מזה בא הרעיון של ערוגה.

ההפניה החוצה לאתר שלך היא תמיד תענוג
תודה. מתוק מצדך.
<אנחנו מכירות?>

לגדל אוכל

על ידי דגן_בגן* » 21 אוגוסט 2015, 00:41

מכל הפוסט הזה, קפצה לי שאלה אחת דחופה: מה, גם באנגליה יש אקרשטיין? אומרים את זה במבטא אנגלי? :-)
אני מתכוונת לגדל (כל שנה אני מתכוונת, אבל השנה אני ממש מתכוונת) לגדל ירוקים בעיקר.. ופרחים.. (אגב, מובן מאליו אבל נחמד להזכר בקשר שבין כוונה וכיוון)..
אני באנגליה עכשיו בביקור, וכמו תמיד נהנית מכך שחמתי קונה בסופר את הירוקים בתוך עציץ ואנחנו מבצעים קטיף בכל ארוחה..
וההפניה החוצה לאתר שלך היא תמיד תענוג @}

לגדל אוכל

על ידי ציל_צול* » 21 אוגוסט 2015, 00:22

אני מפנטזת בעיקר על: סלרי (אוכלים המון בשייק והאורגני יקר), בטטה לנוי כי אני צריכה שם מטפס, באק צ'וי (אוכלים בשייק וזה נורא יקר אצלנו).
כל השאר יש לי (בצל, עירית, חסות, בזיליקום) או שלא נאכל אז חבל על המקום.
החלק הנחמד הוא שאם עכשיו לקראת החורף משהו יתחרבש לי, נגיד כי יהיה קר מאוד, אני לא ארגיש צורך לקנות שתיל.

האיש ואני מגלגלים רעיון בעקבות כתבה שקראנו על שטחי ענק שמבוזבזים על חניות פרטיות ויכולים להכיל חלקות גידול מעולות.
הכניסה לבית שלנו היא בדיוק חלקה כזו ואנחנו אפילו לא חונים עליה. אז יש מחשבה, למרות שזה ייראה מוזר, להוציא ממנה את אבני האקרשטיין הישנות לעשות מרובה חלקת אוכל.
מצדי, שתהיה מופגזת בחסות אורגניות... את כל שאר הירוקים אנחנו כבר מגדלים בהצלחה ומספקים ככה ממש את כל התצרוכת המשפחתית מערוגה ממש לא גדולה. אבל החסות... בכמויות שאנחנו אוכלים, זה פשוט לא קרוב אפילו להספיק. ואם יהיה שטח ואפשר יהיה פשוט לתקוע את הקצה של זו שחיסלנו, אז זה יהיה ממש נפלא.

אגב, וסליחה על ההפנייה החוצה לאתר שלי, בדף הזה את יכולה לראות את הערוגה בחלקה. היא נמשכת עוד קצת פנימה שלא רואים בתמונה ומכילה פשוט המון, למרות שזה לא נראה ככה. אני באמת יושבת שם בתוך שדה קטן של קייל ומנגולד, שלא משנה כמה אנחנו אוכלים מהם גדלים בלי סוף.
אני זוכרת שכאשר ראיתי את הפטרוזיליה חשבתי לעצמי ששלושה שיחים כאלה אני מחסלת בשבוע. לא לקחתי בחשבון שזה גדל וגדל וגדל ושעל כל צרור שאני גוזמת גדלים עוד ועוד :-)
כזה כיף.

ומה את מתכנת לגדל? או כבר מגדלת?

לגדל אוכל

על ידי ציל_צול* » 20 אוגוסט 2015, 17:35

מצ'רה, תודה רבה.
אפשר פירוט? נראה לי ממש חשוב. מי שתלטן כזה במיוחד? עם מי יש לך ניסיון?

לגדל אוכל

על ידי מצ'רה* » 20 אוגוסט 2015, 09:05

ציל ודגן בגן, מומלץ להוסיף אזהרה - כמה מהצמחים האלה הם צמחים שתלטנים ביותר שקשה מאד להפטר מהם אחרי שהם מתבססים בגינה. בגידול בעציץ אין בעיה, אבל בשטח אדמה הם נוטים לחנוק את שכניהם ולעצבן מאד את הגנן.

לגדל אוכל

על ידי דגן_בגן* » 20 אוגוסט 2015, 01:44

באתי לחלוק את הקישור הזה
עשרה מזונות שאפשר לגדל משאריות מטבח

לגדל אוכל

על ידי ענבים_כמו_של_פעם* » 15 אוגוסט 2015, 15:23

יש לי זיכרון חזק של ענבים בטעם ארומטי חזק מלפני ארבעים שנה אצל סבא וסבתא שגרו בבית ערבי. אחכ טעמתי כאלו באיטליה ופעם אחת בצפון קטפתי מגפן באחד הבתים.
חיפשתי קצת באינטרנט וכנראה ששם הזן זה דבוקי.
מי יכול לעזור לי למצוא שתיל אמיתי של דבוקי. אני חוששת לקנות ולגדל ואחכ לגלות שעבדו עלי. זה כבר קרה לי :-(

לגדל אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 יוני 2015, 23:03

מנסיון אפשר לגדל אבטיח בעציץ גדול
וזה ממש כייף .
תמצא מדריך טוב לגידול
רק תחליף את האדמה בעציץ .

לגדל אוכל

על ידי אילנה* » 07 מאי 2015, 17:53

אני מגדלת פלפלים ירוקים באדנית. היתה פריחה ועכשיו יש פירות. מתי אפשר לקטוף אותם?

לגדל אוכל

על ידי יוסי_לחמיש* » 27 אוגוסט 2014, 18:04

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מתי זורעים מלון מר

לגדל אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 יולי 2014, 17:12

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה זמן לוקח למלון לגדול מהפריחה

לגדל אוכל

על ידי רות* » 03 מרץ 2014, 15:39

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום!
אני מאד רוצה לגדל אבטיח אך אין לנו חצר,אפשר לגדל אבטיח באדנית גדולה?
אשמח לפתרונות..
אם כן אז איך??
תודה

לגדל אוכל

על ידי מצ'רה* » 19 יוני 2012, 09:25

מכיוון שהעגבניה מאד חומצית אז הזרעים שלה עמידים במיוחד
נכון
בערמות קומפוסט תמיד נובטות המון עגבניות והרבה פחות זרעים אחרים

לגדל אוכל

על ידי איילת_חן* » 19 יוני 2012, 06:28

מכיוון שהעגבניה מאד חומצית אז הזרעים שלה עמידים במיוחד

לגדל אוכל

על ידי בשמת_א* » 18 יוני 2012, 23:39

התשובה לשאלה הראשונה חיובית.
התשובה לשאלה השניה היא להתחיל לצרוך את אלה שאדומות, כמובן! האדומות בשלות.
פירוט יותר גדול לגבי השאלה שלך, עם הרבה חומר מעניין ומסקנות מאלפות, אפשר למצוא בספר זבלאנושי מאת ג'וזף ג'נקינס בתרגום טליה שניידר.

גם שם יש סיפור על ביוב ועגבניות (-:

בדיוק היום קיבלתי במתנה כמה עגבניות אורגניות שגדלו בערימת הקומפוסט הביתית של חברים (קומפוסט רגיל).
וגם אצלי זרעתי באדנית די הרבה זרעים ישנים בתקווה שמשהו ייצא, והצמח היחיד שצמח היה עגבנייה.
מעניין אם יש איזה סוד מיוחד בעגבניות (-:

לגדל אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 יוני 2012, 10:17

שלום רב,
בחורף היתה לנו הצפה של הביוב בחצר קדמית שאיננה בשימוש.
הביוב תוקן, האדמה התייבשה לחלוטין ואין זכר לריח או לזיהום.
למרבה ההפתעה - האיזור ה"נגוע" מאוד פורה, חיכיתי וחיכיתי לראות מה זה מה שצמח שם פרא?
והנה - אני רואה עגבניות גדולות בזוגות או שלישיות, וגם אשכולות של 8-10 גבעניות שרי
(אני מניח שהשיחים מעורבבים - אבל זה כנראה מה שאכלו דיירי הבניין בחורף... :-)
  • השאלה שלי היא - אם לאחר שהביוב התייבש, אין נזילה והצמחים לא ניזונים עכשיו ממי ביוב אלא לחות שנמצאת כנראה באדמה - האם זה כן בטוח לקטוף אותן ולאכול?!
  • שאלה שניה (אם התשובה לשאלה הראשונה חיובית)- חלק מהעגבניות אדומות וחלקן עדיין ירוקות או מצהיבות. האם לחכות שכולן יבשילו? או להתחיל ולצרוך את אלה שאדומות?!
תודה רבה!

לגדל אוכל

על ידי פלונית_כלשהי* » 19 דצמבר 2011, 09:53

עוד 3 חודשים בערך, כשהעלים של תפוחי האדמה יתייבשו.
כדי להגביר את היבול, כדאי לשים תלוליות קטנות של אדמה מסביב לעלים אחרי שהעלים יוצאים.

לגדל אוכל

על ידי יהודה* » 19 דצמבר 2011, 09:45

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

זרעתי היום תפוחי אדמה מתי אפשר לקטוף אותם ? אשמח לקבל תשובה

לגדל אוכל

על ידי איריס* » 29 מאי 2010, 16:23

עינת ש עגבניה, מלפפון, קישוא ,מלון,אבטיח ,תירס,פלפל, משקים בטפטפות. חסה לא כדאי לגדל בקיץ העלים מרים כל השאר בהמטרה במיוחד הפטרוזיליה ורצוי פעמיים ביום

לגדל אוכל

על ידי עינת_ש* » 29 אפריל 2010, 07:08

וגם ברוקולי ווחציל...

לגדל אוכל

על ידי עינת_ש* » 29 אפריל 2010, 07:07

שלום!
שתלנו גינת ירק,
ורציתי עצות לגבי השקיה בטפטפות של מגוון ירקות:
עגבניה, מלפפון, קישוא, מלון, אבטיח, תירס, חסה, פטרוזיליה, עירית, שמיר, פלפל, זעתר, טימין
תודה לעונים!

לגדל אוכל

על ידי אלמוגים* » 19 מאי 2007, 11:50

לאמא של א א א
ריח הביוב הוא תוצאה של תהליכי פירוק החומרים האורגניים שיש במי הביוב ושחרור מספר גזים המעניקים את הניחוח העולה מן הביוב. לא נפרט כאן את התהליכים הכימיים, אך יש בכך בהחלט סיכון, מאחר ומי הביוב מכילים חיידקים ממינים שונים, שאינם ידידותיים לאדם. כדאי לאתר את מקור הבעיה ולטפל בו. לאחר מכן, השקיית הדשא במים שפירים, קרי מי ברז והמתנה של יומיים שלושה, בהחלט יעשו את העבודה. חלק מהזיהום מתנדף וחלקו נשטף לתוך הקרקע ומתפרק. ממש אין צורך לעקור את הדשא!! לגבי ירקות הגדלים בסמוך למקור הביוב - חל איסור חד משמעי על שימוש בירקות שהושקו במי ביוב. אם מדובר בצמחי נוי, אין שום בעיה. לא ייגרם להם שום נזק.

לגדל אוכל

על ידי אמא_של_א_א_א* » 10 מאי 2007, 23:37

מינסיוני עדיף לקנות שתיל - ואצל מישהו טוב.

וגם לי יש שאלה
יש ריח של ביוב, בקדמת הבית ליד כל צמחי המאכל.
את הנזילה עדין לא מצאנו.
אבל התחושה ......... באסה. מה עושים?
איך מנקים את האדמה? אם בכלל.? ברור לי שאי אפשר להשתמש בכלום. אבל מה עם הקצת דשא - מותר לשבת עליו? קראתי פעם שדשא שמושקה בביוב הוא מסוכן מבחינה בריאותית לילדים.
מה אתם מציעים לעשות - לעקור את כל הצמחים? לתת להם לצמוח עד יעבור זעם - כמה זמן?
אשמח לתשובות.

לגדל אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 מאי 2007, 13:57

עץ תותים (שחורים) איך מגדלים? קונים שתיל? משאילים ענפים מהשכנים? :-)

לגדל אוכל

על ידי באבא_אורגנו* » 16 פברואר 2006, 06:23

לתאנה מספר בעיות קטות
1 לפרות לוקח הרבה זמן להבשיל (אם בכלל) ישנה טכניקה מסוימת על יד חתך בפרי הגורם להאצת ההבשלה
2 העטלפים מאוד אוהבים את הפרות(יתרון או חסרון תלוי בהשקפה)
3 גם הבולבולים
4 התאנה מאוד פגיעה לטפיל מסוים שגורם לה למות
5 ישנם הרבה מאו מיני וסוגים של עצי פרי לא נשירים בעיקר הדרים וסובטרופים (ליצי,מנגו,קרמבולה,אבוקדו,גויבה,פטנגו)

לגדל אוכל

על ידי א_א* » 03 פברואר 2006, 00:00

לקראת טו בשבט אני רוצה לשתול עץ פרי בגינה.
אני מחפשת עץ שאינו נשיר. אשמח לקבל המלצות. במקביל מתלבטת לשתול תאנה למרות שהיא נשירה. האם יש מידע מסוים על התאנה שעלי לדעת מראש.
המון תודות אתי

לגדל אוכל

על ידי רוני_67* » 10 אוגוסט 2005, 23:57

לגילעד
העינין הוא כזה,בכדי שהצמח יקלט הוא צריך תשתית שתעזור לו.במקרה שלך האדמה כנראה חולית
מאוד וסופגת נוזלים במהירות דבר שיקשה מאוד על קליטת הצמחים.ישנן שתי אפשרויות לגדל את
הירקות באדמה כזו:
1- לטייב את הקרקע עם כמות גדולה של קומפוסט על מנת ליצור תשתית שתחזיק מים כדי שחומרי
המזון לא ישטפו.
2- אפשר פשוט לבנות ערוגות מוגבהות עשויות מסגרת עץ כך הערוגה תהיה מבודדת מהסביבה
החולית.כמובן שצריך למלא אותן בתערובת קומפוסט ואדמת עציצים בכדי לקבל תשתית טובה.
בנוסף לכך,ישנו אתר מצוין ברשת האתר של משתלות יגור תוכל לקבל תשובות בפורום המומחים
שלהם מומלץ בחום.פשוט תרשום בחיפוש משתלות יגור .בהצלחה

לגדל אוכל

על ידי גילעד* » 09 אוגוסט 2005, 10:47

אני עברתי לבית חדש והחלטתי להכין גינת ירק ולגדל ירקות .
הבעיה , אם ישנה בכלל, היא שהכל סביב רק חול וחול....
מה אני יכול לעשות? האם הירקות יגדלו כך(בהשקיה כמובן) או שאני חייב להביא אדמה?
תודה.

לגדל אוכל

על ידי ראובן* » 20 מרץ 2005, 10:39

על קמה המזלג:
למצוא מקום עם שמש ישירה
לעדר את האדמה(עם קילשון!זה הכי קל, לא עם טוריה או קלים אחרים), להוסיף קומפוסט(זבל אורגני) בעידור

לתת לזה לעמוד כמה זמן (לא חייבים הרבה) להשקות ולהמשיך לעדר (בעזרת הקילשון ברזל) איזה שבוע,
כך האדמה תהיה ממש קלה ואוורירית.

אפשר לזרי ישירות באדמה או לקנות שתילים במשתלה.

לתת להם לטפס על משהו

בתאבון.

ליתר פרטים על הגנה אורגנית וכולי
תגשי לספר של שלמה אילן,
"הגן הפורה - שם אפשר להתעמק עד אין סוף בגידולים

לגדל אוכל

על ידי רינתיה_* » 19 מרץ 2005, 11:53

אני רוצה לגדל עגבניות וחצילים. אני די חדשה בעניין הזה של "גדל לך גינה בעצמך"
יש למישהו להביא לי טיפים בנושא??

לגדל אוכל

על ידי ליאת_טאוב* » 19 ינואר 2005, 16:47

גן סיגל?

צנוניות יכולות לנבוט בתוך הגן, בחוץ נראה לי קצת קר מידי. באופן כללי זה צמח טוב להנבטה, כי הוא חזק ונובט כמעט תמיד.
לא מכירה את הספר, אבל יש לי ספר מסדרת "הספר הראשון שלי" - "ספר הגינון הראשון שלי" ובו כל מיני רעיונות. אם את רוצה להציץ, את מוזמנת מאוד.
אני מאוד אוהבת את חנן הגנן ("חגנן" אצלנו) ואת רינת הופר בכלל, רק שהאמת המדעית היא לא ממש הצד החזק שלו....
יש עוד ספר, לא ממש על הנבטה, אבל חביב מאוד על גמד שמגדל גינת ירק אקולוגית (לא נראה לי שהכותבת התכוונה, אבל יצא לה ספר פרמקלצ'ר) - "מר זוטא ועץ התפוחים". יש אצלנו בבית.

לגדל אוכל

על ידי נוסעת_סמויה* » 19 ינואר 2005, 13:00

ליאת, המון תודה על הרעיונות (בצל ירוק נשמע מצוין) ועוד יותר - על ההזמנה.
בדיוק לפני שבוע מישהו הראה לי את הבוסתניה, שנשקפת ממרפסת ביתו ברחוב קורצ'אק. איזה יופי של פרוייקט.
מכל מקום, הזכרת לי שביום שישי הבא כל ילדי הגן ובני משפחותיהם יוצאים לנטיעות(הפעילות המשותפת הקודמת הייתה מסיק זיתים בעמק המצלבה, ושימוש בבית הבד שם. כמו שכתבתי קודם, מדובר ב גן מקסים ו'באופני' ככל שגן יכול להיות). אני לא אתפלא אם יתברר בסופו של דבר שעושים את הנטיעות בבוסתניה.
לכן חשבתי שהתוספת שלי תהיה להנביט/לשתול משהו שהם יוכלו לעקוב אחרי גדילתו ולאכול ממנו בסופו של דבר.
בדף על הנבטה (שכאמור, נורא עשה לי חשק להנביט) מייק הזכיר ספר בשם "זרע של צנונית". חשבתי לנסות לחפש את הספר ואם הוא מתאים להקראה בגן, אולי, באמת, לשתול עם הילדים צנוניות. יש לך מושג אם זה מתאים לעונה?

לגדל אוכל

על ידי ליאת_טאוב* » 19 ינואר 2005, 09:08

אפשר גם לשתול בצלים של בצל ירוק. זה יחסית זול (16 ש"ח לקילו במשתלת שתילי הר) וצומח מהר וטעים לאכול.
אם לא רוצים להוצאי כסף בכלל, אפשר לטמון בצלים רגילים שהילדים יביאו מהבית ולאכול את העלים שלהם כמו בצל ירוק.

עם זריעה כדאי אולי לחכות קצת. אוטוטו (אמצע פברואר בערך) הלילות קצת פחות קרים וכדאי להתחיל להנביט (עדיין בתוך הגן) ואחר כך אפשר להעביר החוצה לגינה.

מה דעתך להציע להם לקיים פעילות בבוסתניה (גינה קהילתית אקולוגית בואדי האסבסטונים)? שם אפשר יהיה לעשות את כל התהליכים האלו ולצאת קצת למרחבים (בקנה מידה עירוני).
אפשר להתחיל בכך שאזמין אתכם לנטיעות ט"ו-בשבט, אותך או את כל הגן. יש עניין?

לגדל אוכל

על ידי נוסעת_סמויה* » 19 ינואר 2005, 08:20

ליאת, תודה. קראתי את הדף שהפנית אליו, החלטתי להתחיל לעשות ניסיונות הנבטה בבית, אבל אני לא בטוחה שעליתי על הנוסחה המנצחת מבחינת הפעילות בגן. אני רוצה להכין עם הילדים משהו (או כמה דברים) שהם יוכלו לעקוב אחר גדילתו ובסופו של דבר לאכול ממנו.
אני תיכף אבדוק אם עדשים כתומים אכן נובטים תוך שעה. אם כן, בטח אשתמש בהם קודם כל כדי להמחיש לילדים את התהליך.
מכל מקום, אשמח לקבל רעיונות נוספים, ברמת פירוט שמתאימה להדיוטות.

לגדל אוכל

על ידי ליאת_טאוב* » 19 ינואר 2005, 07:45

תסתכלי בדף על הנבטה ונבטים

לגדל אוכל

על ידי נוסעת_סמויה* » 18 ינואר 2005, 15:51

הזמינו אותי להעביר פעילות של שעה בגן של בתי (גן מקסים ו'באופני' ככל שגן יכול להיות). זה יוצא בסביבות טו בשבט.
חשבתי להקריא את חנן הגנן (ספר נהדר של רינת הופר) ואח"כ להנביט / לשתול עם הילדים משהו שגדל מהר ויוכלו להשתמש בו לארוחות בגן תוך כמה ימים. מה כדאי?

לגדל אוכל

על ידי עקיבא_עמיאל* » 26 ספטמבר 2004, 16:39

עוד בערך שבוע וחצי מתחילה עונת המסיק לשמן, מאד מומלץ למצוא כמה עצים טובים(שלא שיכים לאף אחד). ולארגן שמן לכל השנה, זה ממש משתלם. (מנסיון של שנתיים):-)

לגדל אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 17 ספטמבר 2004, 23:47

כתבתי מתכון לזיתים ב הכנת מחמצים

לגדל אוכל

על ידי שכנה_של_זורבה* » 17 ספטמבר 2004, 20:41

מי מבין בזיתים
העצים ברחוב שלנו עמוסי פרי,
אפשר לקטוף איזה דלי, זה ציבורי
איך עושים זיתים חריפים, טעימים.
אשמח מאוד לכמה טיפים.

לגדל אוכל

על ידי ליאת_טאוב* » 03 אוגוסט 2004, 00:56

עידית - לגבי הקישואים, זה תלוי היכן את גרה. בירושלים זה כבר קצת מאוחר בשבילם.
לגבי האבטיחים, אין לדעת. בגלל שהרבה מהפירות שאנו אוכלות הם תוצר של כלאיים, הזרעים אינם טובים ליצירת פירות חדשים. לפחות לא באותה איכות של הפרי שאכלנו. צריך לנסות ולראות.

עינת, במושב בצת יש משק שמוכר נבטים ונבטוטים מכל הסוגים והמינים, כדאי לשאול אותם. אם את לא מוצאת, אני יכולה לבדוק לך איפה יש משתלות רציניות שיש סיכוי למצוא בהן.

אגב, זה הזמן, לפחות באזורי ההר, להתחיל להכין את גידולי החורף. אפשר להנביט את הכרוביים, חסה וסלרי ולזרוע ישירות גזר, שעועית וסלק. אפשר גם להתחיל לזרוע פרחי חורף, כמו, צפרני חתול, לוע הארי וכו'.

לגדל אוכל

על ידי עינת* » 31 יולי 2004, 14:35

היכן קונים זרעי אלפלפה ? באזור הצפון אני לא מוצאת גם לא בבתי הטבע.

לגדל אוכל

על ידי עידית_ק* » 30 יולי 2004, 16:35

אולי נרקבה מעודף מים?

לגדל אוכל

על ידי חיפושית* » 29 יולי 2004, 17:41

מי יודע מדוע ולמה מתה לנו הבטטה???????
הנבטנו והיא גדלה וגדלה ויפתה וקיבלה עציץ גדול ולפתע פתאום ללא כל התראה התחילה לקמול ולא עזרה אדמה אחרת, ניסיתי לשתול בחוץ זהוא מתה ולה ברור למה??
רעיונות?

לגדל אוכל

על ידי עידית_ק* » 29 יולי 2004, 16:37

זרעתי היום זרעים של קישואים- מהזן העגול והרגיל, האם זה זמן טוב?
יש לנו אבטיחים קטנים, בגודל של כדור פינג פונג , אני מסתירה אותם עם העלים מפני החרק הקטלני - בת השנתיים שבקושי נותנת לתותים להוריד, להאדים. אלא זרעים ששמרתי מאבטיח קטן שקניתי בתחילת העונה. יש סיכוי לפרי?

לגדל אוכל

על ידי ליאת_טאוב* » 17 יולי 2004, 13:12

פלוני אלמוני, האם אתה עדיין מחכה?
לפי החשבון שלי שתלת את הכרובית בינואר וזה קצת מאוחר. צריך לשתול בספטמבר-נובמבר.

לגדל אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 מאי 2004, 18:10

שלום לכולם,
האם מישהו יכול לומר מתי אמורה לצמוח הכרובית עצמה ששתלתי לפני 4 חודשים? העלים צמחו יפה , נראים בריאים וירוקים ורעננים, רק הכרובית משתהה.
אני מצפה יום יום "ללידה".... עדיין לא פיתחו אולטראסאונד לכרובית... מה אתם יודעים על תהליך צמיחת הכרובית. אשמח מאוד לקבל מכם מידע !!!!!!!!
תודה, יפה

לגדל אוכל

על ידי אמא_אדמה* » 04 אפריל 2004, 11:47

האם לזרעים של עגבניה ופלפל לוקח הרבה זמן לנבוט? 8 ימים ולא רואים תוצאות.

לגדל אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 25 פברואר 2004, 18:51

נראה לי שאפשר לעשות חממה גם בגודל קטן (נניח מטר על מטר). זה אפילו יותר פשוט וזול, כי אפשר לבנות את ה"חממית" מעץ וזכוכית ממוחזרים (חלונות שנזרקו).

לגדל אוכל

על ידי אמא_אינקובטור* » 25 פברואר 2004, 18:43

תודה טרה רוסה! אתר כלבבי והצילומים מעוררי קנאה.
אין לי מרחב מספיק לחממות כי הגינה קטנטונת, אבל עדיין קיבלתי שם כמה רעיונות.

לגדל אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 24 פברואר 2004, 19:48

ל-אמא אינקובטור הנה קישורים לכתבה שהתפרסמה ב- mother earth news, על גידול עלים לסלט באזורי כפור (ראיתי את זה ונזכרתי בך):
http://www.motherearthnews.com/201/winterhar.asp
http://www.motherearthnews.com/201/rocky.asp

יש באתר של המגזין עוד הרבה כתבות מעניינות: www.motherearthnews.com

לגדל אוכל

על ידי אמא_אינקובטור* » 16 פברואר 2004, 20:09

הנה אתר להדיוטות גמורים שלא מבדילים בין מגרפה לקומביין.
http://www.geocities.com/mastergardener2k

לגדל אוכל

על ידי אמא_אינקובטור* » 16 פברואר 2004, 18:48

זו חנות סטייל "הום סנטר", לא בדיוק המקום שבו יעמדו ויסבירו לי במשך חצי שעה איך עודרים.
ספר נשמע טוב (-: אבל תמיד טוב לקבל גם עצות פורומיות.

לגדל אוכל

על ידי תבשיל_קדרה* » 16 פברואר 2004, 18:32

למה לא תשאלי בחנות עם שלל הזרעים?
או תקני ספר?
> פרקטית <

לגדל אוכל

על ידי אמא_אינקובטור* » 16 פברואר 2004, 18:06

זו אני, גננית הכפור. אכן אנחנו בקנדה אבל לא בבריטיש קולומביה אלא באלברטה.
המצב כיום: חצר סגורה, בגודל של מרפסת גדולה. רוב החצר מכוסה שלמת בטון ומלט, ויש באחת הפינות מקום לא מבוטן בגודל מטר על שני מטר - מתאים בדיוק לערוגה קטנה. כמובן שבאזור הבטון אפשר להציב עציצים, והחצר עצמה פונה לדרום ומוארת בשמש נפלאה רוב שעות היממה.
השלג בנסיגה אבל האדמה עדיין קפואה. הטמפרטורות נעות סביב האפס, במגמת התחממות אבל אמרו לי שגם באפריל יכול לרדת שלג.

בחנויות כבר הציבו במקום טוב באמצע את שלל האריזות החמודות של הזרעים, ואני צריכה לבחור ארבעה או חמישה מתוך המבחר העצום. חמישה זני מלפפונים, שמונה סוגי עגבניות, ולא נתחיל בכלל לפרט את כל הדלעות והקישואים למיניהם.

אז:
איזה כלים לקנות? מה חיוני להתחלה, מה אפשר לקנות אחר כך? אפשר בבקשה לקבל רשימת כלים בסיסית? (צריך את? מעדר? מגרפה? מה?)
איזו עבודת הכנה צריך לעשות בערוגה לפני שאפשר להתחיל לשתול בה? איך "מסדרים" את הערוגה?
באיזה טמפרטורות אפשר לזרוע? אחרי כמה זמן הזרעים נובטים? וצומחים ומניבים מלפפונים קטנים?
איזה ירקות כדאי לשתול באביב ובקיץ?

מתנצלת על מבול השאלות, אני בורה לחלוטין בגינון, ועד לאחרונה אפילו לא גידלתי עציצים. אנא הסבירו לי כפי שאתם מסבירים לילד בן 5.

לגדל אוכל

על ידי חגית_פ* » 23 אוקטובר 2003, 20:14

למשפחה שעוברת לקנדה, אפשר לשאול לאיזה איזור?
כי נכון שיש חורף וקר, אבל לא חשוך מאוד.
והקיץ שם מאוד חם ולח אם כי קצר...
כלומר- קנדה היא מאוד רבגונית.
אם אתם עוברים לבריטיש קולומביה, למשל, אין לכם שום בעיה. המזג אויר שם תמיד נפלא.

לגדל אוכל

על ידי אמא_אדמה* » 22 אוקטובר 2003, 13:49

יש המון מידע ברשת ובספרים על גידול ירקות בארצות קרות.
אפילו זכור לי שראיתי ספר על משפחה שבאמצע אזור מושלג בנתה חממות וגידלה שם המון אוכל.
אפשרי אבל לא נראה לי באדנית בחוץ.
אולי תנסו באזור המואר ביותר של הבית ליד החלון.

לגדל אוכל

על ידי הגננית_האלמונית* » 21 אוקטובר 2003, 21:08

קנדה... מספיק קר? (-:

יש עצות?

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 20 אוקטובר 2003, 00:09

לא זוכרת איך קוראים לזה, לא בטוחה שיש לזה ממש שם.
זה לא ממש בצומת, צריך להיכנס פנימה.
רוצה "להתקשר אליי" [email protected] ואני אנסה להסביר לך?

לגדל אוכל

על ידי חגית_פ* » 19 אוקטובר 2003, 21:18

ורד, יש לך אולי שם ספציפי של המשתלה?
עברתי באיזור היום ולא כל כך מצאתי.

לגדל אוכל

על ידי בשמת_א* » 18 אוקטובר 2003, 13:47

מה זה "ארצות הכפור"? גרנלנד? אלסקה?

לגדל אוכל

על ידי אביב_חדש* » 18 אוקטובר 2003, 11:07

גילה - בודקים. חופרים מסביב לתלולית שעשית כשטמנת את התפוחים ורואים האם יש כבר תפוחים גדולים ויפים. אם הם קטנים, צריך לחכות עוד שבועיים-שלושה ולבדוק שוב. אפשר כמובן להוציא כשהם קטנים ולעשות תפודים בתנור עם שמן זית ורוזמרין...

לגדל אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 אוקטובר 2003, 00:58

האם אפשרית גננות בארצות הכפור?
בעוד שבועיים בדיוק אנחנו עוברים על צאננו וטפנו למדינה מעוטת שמש ומרובת שלג. אני חולמת בשקט על אדנית עשבי התבלין שלי, שתוריק מתחת למנורה ותזכיר לי שיש חיים אחרי השלג ופטרוזיליה בסלט.

יש מצב? מישהו יכול לתת לי עצות פרקטיות?

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 17 אוקטובר 2003, 21:57

כשיתחיל להתקרר, הבזיליקום לא בטוח ישרוד. הוא צריך חום ושמש.
ברוקולי- זו העונה להתחיל. אפשר לקנות זרעים ולזרוע, או שתילים. תלוי מה בא לך. בד"כ הולך יופי.
עשי סיור במשתלה באזורך, יש גם איזה מקום בפאתי הוד השרון שהיינו נוסעים אליו לקנות שתילים פעם. זה שדה גדול ואת פשוט הולכת ובוחרת את הדברים שאת מעוניינת בהם והם מוציאים לך מהאדמה במקום.
זה באזור צומת כפ"ס

לגדל אוכל

על ידי תבשיל_קדרה* » 17 אוקטובר 2003, 20:15

איך יודעים מתי לאסוף את התפו"א?

לגדל אוכל

על ידי חגית_פ* » 17 אוקטובר 2003, 08:12

איך מזריעים אלפלפה?
וגם: אחד הדברים שהכי הייתי רוצה לגדל בחצר- ברוקולי!!
אנחנו פשוט אוכלים אותו בכמויות.
האם זורעים? שותלים? (לא ראיתי אף פעם...) ומתי??

ולסיום חדשות משטח הבזיליקום: שנייה לפני שהתייאשתי ניסיתי עוד פעם אחת אחרונה... והוא לא מת! להיפך, הוא צומח פרא ממש ואני גוזמת ומחלקת לשכנים...

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 16 אוקטובר 2003, 23:40

אלפלפה אפשר לאכול כבר אחרי יומיים שלושה, משהו כמו 3-5 ס"מ. תנסי לטעום בכל יום ותראי איזה טעם יש לזה ומתי זה כבר לא טעים (לא כל החבילה, תשאירי לך קצת, לנסיונות!)

לגדל אוכל

על ידי אביב_חדש* » 16 אוקטובר 2003, 22:17

טיפים? לא הרבה. זה לא גידול שצורך הרבה טיפול. מחכים עד שהתפ"א מתרככים קצת ומתחילים להוציא עיניים. זה הזמן להטמין בעומק של 15 ס"מ. כדאי לעשות תלוליות כשמכסים כדי שתזכרו איפה שתלתם עד שהגבעולים יוצאים (חודש-חודשיים). להשקות עד שהגבעולים יוצאים. כשהם יוצאים להפסיק להשקות (רוב הסיכויים שהגשם ידאג לזה בעצמו).
לחפור בעדינות כדי לא לפצוע את התפוחים.

לגדל אוכל

על ידי אמא_נמרה* » 16 אוקטובר 2003, 21:35

הנבטתי זרעי אלפלפה והם אכן צומחים בקצב מסחרר.
שאלה: לאיזה אורך הם יגיעו, או בקיצור עד מתי לחכות כך שלא ירקבו לי פתאום, וגם מתי אפםשר כבר לאכול אותם (נראה לי שעכשיו כבר אפשר)?

לגדל אוכל

על ידי ענת_גיגר* » 16 אוקטובר 2003, 21:32

אביב, יש לך טיפים בנושא גידול תפוחי אדמה?

לגדל אוכל

על ידי אביב_חדש* » 16 אוקטובר 2003, 21:05

זה הזמן לשתול תפוחי אדמה. מצליח תמיד. התמורה באביב (חדש).

לגדל אוכל

על ידי עוברת_אורח* » 16 אוקטובר 2003, 18:56

על פי עצתכם הזמנתי את "הגן הפורה" אצל איתמר, אבל עד שיגיע....
יש למישהו רעיון מה שותלים בעונה הזאת?

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 21 ספטמבר 2003, 21:30

יפה, זה קצת מאוחר לדלעת. בד"כ זורעים אותם באביב והן נותנות פירות בקיץ. כשיתחיל להתקרר, הם לא יחזיקו מעמד (בד"כ). יכול להיות שהצמח יגדל, אבל אני לא בטוחה שיהיו לו פירות. אבל תמיד שווה לנסות. גם תלוי, כמובן, היכן את גרה.
אה, והספר "הגן הפורה" שדובר עליו רבות פה, כמובן.

לגדל אוכל

על ידי יפה* » 20 ספטמבר 2003, 16:10

זרעתי גרעיני דלעת ללא מידע מוקדם, ולתדהמתי גדלו ענפים ארוכים מאוד ואיני יודעת למה לצפות. הגרעינים נזרעו במרחקים של 30 ס"מ ווהצליחו 7 יחידות.
אשמח לקבל הפניה לאתר או לספר המתאר בפרוטרוט כיצד מגדלים דלעת ולמה לצפות. התרשמתי שהצמח די שתלטן בגינה פרטית...

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 17 יוני 2003, 21:51

איך גידלת? משתיל? או מזרעים? זרעים פשוט יכולים להיות בעייתיים, אולי מעוקרים או מוכלאים ואז הם לא "עובדים". אנחנו קנינו כמה שתילים קטנטנים ושתלנו באדמה טובה ומדושנת בשמש, הרבה מים ו...זהו הם מקסימים. ואכן גוזמים את הפרחים כל פעם.
אגב, ממש לא מאוחר מדיי, אנחנו אומנם בשיא העונה, אבל עוד יש להם מספיק זמן עד החורף והקור.
בהצלחה!

לגדל אוכל

על ידי ענת_גביש* » 16 יוני 2003, 23:10

האם עשית את כל הנסיונות האלה בחורף? כי בחורף לא טוב להם.
ראיתי בדרורה חבקין פעם רשימה של צמחים שלא טוב להם ליד אחרים. נדמה לי שגם בגן הפורה היתה כזו רשימה. אולי השכנים שלו היו הבעיה?

לגדל אוכל

על ידי חגית_פ* » 16 יוני 2003, 21:27

מסעדה, הוא מת המון לפני שמגיעים איתו לשלב מתקדם כמו גיזום...

לגדל אוכל

על ידי עדי_יותם* » 16 יוני 2003, 09:27

לבזיליקום צריך לגזום את הפריחה בעקביות, לפחות עד שהוא מתחזק, אחרת הוא מבזבז את הכוחות שלו על הפרחים, שממילא לא אוכלים.
> המסעדה הניידת תואשם יום אחד ברצח המוני של צמחים, ומחפשת המלצות לצמחים שלא צריכים שישקו אותם. לא, לא קקטוסים. <

לגדל אוכל

על ידי ענת_שן_לוי* » 16 יוני 2003, 01:29

גם לנו לא הצליח הבזיליקום השנה. דוקא שנה שעברה כן. אבל אני לא יודעת למה (למה כן ולמה לא).

לגדל אוכל

על ידי חגית_פ* » 15 יוני 2003, 23:17

הבזיליקום לא מצליח לי.
זה ממש ממש מתסכל, בתור השיח שאמור להיות הכי שמיש מכל השאר. והנה כולם מלבלבים ומצליחים להם. ורק הבזיליקום מתעקש למות לפני שהיכרתי לו את כל הגינה...
ניסיתי בעציץ. וגם באדמה.
ניסיתי בשמש. וגם בצל.
הרבה מים. וגם ממש קצת.
קניתי מכמה מקומות רק ליתר ביטחון. גם זה לא עזר.
חיפשתי בספריה אם יש ספר "הלוחשת לבזיליקום" אבל אין...

ממש ממש מחכה לטיפים!!

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 15 יוני 2003, 10:35

אצלינו תבלינים גדלים לסירוגין בחצי צל ואפילו בצל.
פשוט תנסי, אה?

לגדל אוכל

על ידי ענת_שן_לוי* » 13 יוני 2003, 04:34

רוב ירקות הקיץ צריכים שמש די רצינית. התבלינים קצת פחות, תלוי איזה.

לגדל אוכל

על ידי אמא_של_יונת* » 12 יוני 2003, 23:39

ענת,
הציצי בספר של דרורה חבקין. שם יש מידע מפורט לגבי גידול תבלינים.

לגדל אוכל

על ידי תבשיל_קדרה* » 12 יוני 2003, 18:36

להערכתי - הצל שלך, בישראל, מאוד מאוד מואר.
שתלנו לפני כחודש תבלינים בשמש, ובחצי-צל, החצי-צל, בינתיים, מנצח.

לגדל אוכל

על ידי ענת_גביש* » 12 יוני 2003, 15:20

האם ירקות ותבלינים גדלים טוב בצל? מואר, אבל אין שמש ישירה.

לגדל אוכל

על ידי ורד_לב* » 04 מאי 2003, 00:13

תדע מראש שזה שיעבוד לא קטן. לא משנה אם מדובר ב-2 עזים, או ב-50. תשאל את אחיק ושלומית
לחברים- שכנים שלנו היו 2 עזים והם לא יכלו לזוז מטר מהבית כמעט, כי היו מחוייבים לחלוב פעמיים ביום. בפעמים שהיו חייבים או ממש ממש רצו ליסוע הם היו צריכים לדאוג לחולבים (אנחנו או חברים אחרים).
זה לא פשוט לחיות כך. יש גם שעות קבועות.
חוצמזה, זה יכול להיות נחמד ביותר. וגם טעיייייים!

לגדל אוכל

על ידי מגדל_אוכל* » 04 מאי 2003, 00:05

נראה לי שעיזים זה יותר מעשי

חזרה למעלה