מה שלום האוכל שלך?
טוב, תודה!
לפני שבועיים נכנס עכבר/חולדה קטנה הביתה דרך החלון שמאוורר את כדי החרס. החלון נסגר וכדי החרס יצאו לחופש. רק לאחר כמה ימים תפסתי את העכבר (שוחרר ביער ירושלים) והחלון נפתח מחדש, אבל אחרי שהסתדרתי מצויין כמה שבועות עם כדי החרס, רציתי שוב לבדוק איך זה בלי שום קירור ועד כמה אני באמת זקוקה להם בכלל (וגם היה לחץ בעבודה ומבחן ועניינים טובים שהעסיקו אותי).
ובכן, בשבוע וחצי האחרונים לא השתמשנו בשום סוג של קירור. מן הראוי לציין שהבית שלנו בנוי קצת כמו מערה ושומר על קרירות יותר מבית ממוצע בקיץ.
התוצאות: אני חוזרת להפעיל את הכדים היום. הירקות לא זקוקים לשום קירור פה. רק צריך ללמוד אילו ירקות לא מחזיקים מעמד ולהשמש בהם ראשונים (אנחנו מקבלות משלוח אורגני פעם בשבוע מ"חובייזה") - בעיקר ירקות עלים.
הבעסה - בלי הכדים כל מזון מבושל החזיק חצי יום במקרה הרע ויום אחד במקרה הממש ממש טוב. לכן יחזור לעבוד כד אחד (הבודד שמול החלון) לקירור האוכל המבושל ונראה שוב עד כמה הוא ייעל את שימור המזון.
עוד קושי.
בגלל שהייתי כל כך עסוקה בשבועיים האחרונים, לא הספקתי לבשל
כל יום משהו חדש והיו ימים שהסתפקנו בירקות טריים, לחם, אבוקדו וטחינה. זה לא טוב לנו, כי אנחנו זקוקות לחלבונים מלאים, דהיינו גם קטניות, שמתקלקלות מהר מאוד לאחר הבישול.
וגם - יחד עם זה שהייתי עסוקה, הופיעו בביתי הרבה חברות וחברים לארוחות לא מתוכננות (בין היתר כי באו להיות קצת עם הבת, שאוכל ללמוד למבחן). אם לא היה לי אבוקדו רך או שהם לא אהבו טחינה (יש לי חברים מוזרים שלא אוהבים טחינה...) היה קשה לשלוף ארוחה מהשרוול. למרבה הצער, גם הבת שלי לא אוהבת כל כך ממרח טחינה שאני מכינה וגם בשבילה אני צריכה תמיד למצוא פתרונות מזון בריאים ומזינים בימים עמוסים שכאלו.
לגבי חומרים סופחים -
אני לא רוצה להכניס לתוך הכדים חומרים רעילים, גם אם ארוזים היטב מכמה סיבות:
- אני לא רוצה לקרב רעל לאוכל.
- הליך הייצור של חומרים כאלו הוא לרב מזהם.
- הליך הייצור לרב מזהם גם את עובדי הייצור.
אם לא תהיה סיבה להכניס את הירקות לקירור, הבעיה תהיה פחותה בהרבה.
הוא טוען שבחום יכולות להתפתח בפנים תולעים או זחלים או אני לא יודע מה
אם התפתח משהו מאלו, סימן שהיו שם ביצים קודם...
בינתיים אני לא רואה סימנים ליצורים חיים בקטניות ובדגנים שלי. אמא שלי מעולם לא שמרה אותם בקירור ורק לעתים רחוקות מצאנו חיפושיות (חידקוניות, אם זכרוני אינו מטעני) בפסטה ובדגנים.