לחיות בלי מקרר

שליחת תגובה

כולנו 'אני'.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: לחיות בלי מקרר

לחיות בלי מקרר

על ידי יאן* » 17 ספטמבר 2015, 23:10

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה רבה לכל המייעצים לאורך העשור האחרון, חיפוש בגוגל הביאני בדרך נס אליכם בימים אלו בהם אני נפרד מהמקרר ועצותיכם הועילו והיטיבו.
אשוב עם עצות, כרגע ממליץ בעיקר לצמצם את התפריט לטחינה, קמח, מים, פירות, ירקות ודגנים וללא שימור אוכל מבושל.
אגב, אם אני מקפיד "לקלקל" את הקיבה עם פטריות למיניהן קיבתי מסתגלת מהר משנדמה. בלי אחריות אבל לי זה עבד טוב שפשוט נדהמתי כמה מנוון הייתי.

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 12 יוני 2012, 09:53

טוב, זה הקצב שבו אני מגיעה לראות דברים באינטרנט...
אם את עוד קוראת כאן -
זכור לי שניסיתי (זה היה מזמן, בשנים האחרונות לא השתמשתי בשיטת הכדים. עכשיו, רחמנא ליצלן, יש לי מקרר...). לא עבד מספיק טוב. אולי צריך כמות גדולה יותר.
נשמע טוב לנסות קערת נירוסטה בתור הכלי הפנימי.
עדיין הלחות הלא מתנדפת של הפירות/ירקות תהיה גבוהה.

לחיות בלי מקרר

על ידי גל_הגלגל* » 01 אפריל 2012, 13:18

מקווה שעוד נכנסים לפה, בעיקר המנוסים בחיים ללא מקרר.
כתבו פה רבות על הלחות הגבוהה בתוך הכדים- כדי חרס, במודל האפריקאי של קערה בתוך קערה עם חוצץ רטוב.
העניין הוא שחרס מזיע מטבעו, והגיוני שהרבה מהלחות תחדור לכלי הפנימי- אבל במודל האפריקאי הם לא השתמשו בכלל בחרס, אלא בקערות מתכת. נראה לי שאם לפחות הכלי בפנימי יהיה ממתכת זה יצמצם את הלחות בתוכו, לא? הוא בעצם יבודד את הלחות של המגבת החוצצת ויאפשר רק התעבות של לחות שיש בתוכו כבר, ואולי זה ניתן לפתירה עם המלח או חומר סופג אחר...
מישהו ניסה או יודע לגבי הסתייגויות מהשימוש בכלי מתכת? וליאת - האם ניסית את עניין המלח הסופח?

לחיות בלי מקרר

על ידי בערך_מוחלט* » 29 ינואר 2012, 14:25

http://www.notechmagazine.com/2012/01/s ... .html#more
מסתבר שיש פירות וירקות שמוטב לשמור מחוץ למקרר ויש דרך טובה לעשות זאת.
בכלל ממליץ על המגזין הנ"ל.

לחיות בלי מקרר

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 פברואר 2010, 20:26

שלום, תהיתי לעצמי ... אם אפשר להכין בקיץ מקרר לחצר, כזה עם פח ומים וכאלה ששומר על שתייה קרה .....
אני רוצה להכין אחד כזה לקיץ, כשכל המשפחה יושבת בחוץ, אבל אני לא יודעת איך...
הייתי שמחה אם מישהו היה מסביר לי איך!!!!!

לחיות בלי מקרר

על ידי עפרה_שחר* » 30 נובמבר 2009, 04:14

מעניין לקרוא פה. לי באופן אישי יש יחסים מורכבים עם המקרר, שהפך למעשה למזווה המודרני. כשהמקרר מלא אחרי הקניות - אני מאושרת (דור 3 ליציאה מהגטו ועדיין הלחץ ישנו שם איפשהו. אולי שווה להקדיש לזה דף שלם?). רוצה להזכיר שיש עוד המון מדדים לא ספירים- בהשוואה בין העולם הישן לחדש. הכייף שהיה לי בהודו במקלחת דלי במטע בננות כשהרגשתי כמו חוה בגן עדן, ההשפעה על ההליכה, מבנה השלד הנשי והביגוד שמתאים- במקום בו שואבים מים מבאר, והתחושה העוטפת של ביחד, בזמן הכביסה בנהר, עם השירים, הרכילות והצחוקים על מה שמציק, שזה החלק הרומנטי, לעומת מחלות, מעמד האשה, ניצול זמן שלא מתאים בדרך כלל לקצב החיים בישראל (ואני עוד גרה בחנה פרדש!) והיכולת לבחור בכל יום את אותו היום: היום אבשל/ אאפה/ אעשה יוגה ואקנה אוכל מוכן, יקר, תעשייתי, ואוכל אותו בפרץ רעב בלי ממש להנות ממנו אפילו... אין סוף מדדים - כל אחד ומה שמתאים לו באותה שעה, וזה יכול להשתנות. חייתי בלי מקרר זמן מה ועכשיו אני עם. תלוי בעונות השנה.

לחיות בלי מקרר

על ידי בערך_מוחלט* » 23 אוגוסט 2009, 10:40

רעיון מעניין לאחסן חמאה ואולי גם סוגי אחרים של מזון.

לחיות בלי מקרר

על ידי בערך_מוחלט* » 18 אוגוסט 2009, 14:38

אם כבר מקרר אז לבנות מקרר יעיל וזול
http://mtbest.net/[po]chest fridge[/po].html

{עורכת: הקישור מעליי שבור.}

לחיות בלי מקרר

על ידי with_passion* » 16 ספטמבר 2007, 07:02

לאלו שאין שטח למקרר תת-קרקעי - אני ממליץ לבדוק אם יש גישה למרתף בבית הדירות - ועוד פתרון פשוט - גרים בעיר רווית החנויות - וכל חנות רוויה במקררים שעובדים כל הזמן.. פשוט לקנות כמויות קטנות יותר וללכת באופן תכוף יותר (כל יומיים) לחנות שבדרך. אם עושים את זה יעיל זה כמעט ולא לוקח יותר זמן.

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 16 ספטמבר 2007, 06:42

גם חשמל סולארי דורש שטח - גג/אדמה...
מלבד זאת, ההשקעה הכספית הראשונה היא גדולה מאוד ואין אפשרות, עד כמה שידוע לי, לקבל תשלום על החזרת חשמל לרשת.
מבחינה כספית ההשקעה מחזירה את עצמה לאחר הרבה מאוד זמן. אין לי חישוב מדויק, סליחה.

לחיות בלי מקרר

על ידי eliru* » 15 ספטמבר 2007, 16:41

שלום
אפשר להפעיל מקרר עם חשמל סולארי זה בדוק.
חפשו אותי בגוגל.
אלי

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 20 מרץ 2007, 08:34

חוצמזה עברתי דירה, אני גרה עם עוד משפחה והם לא מוכנים לוותר על המקרר, כך שאין לי הרבה מוטיבציה כרגע לבדוק עוד שיטות.
כאמור, אנחנו עם מקרר כרגע. יתכן שישתנה בקרוב, אם כן אשמח להמשיך ולדווח.

רעיון קבורת המקרר (כמו גם רעיון של בור-מקרר בלי המכשיר עצמו) מתאימים רק למי שיש לו שטח אדמה. לרב הא/נשים אין.

לחיות בלי מקרר

על ידי מיכל_צמות* » 18 מרץ 2007, 16:22

ליאת - אשמח לשמוע עדכונים - איך מתקדמים עם כדי החרס.
ויצא מרגיעון "שיהיה לך יום מאושר!" אז באמת - שיהיה לך!

לחיות בלי מקרר

על ידי with_passion* » 18 מרץ 2007, 14:56

עוד טריק קל יחסית: לקחת את המקרר או למצוא מקרר ישן אחר - לחפור בור בצורה של המקרר - ולקבור את המקרר באדמה כאשר הדלת\ות נפתחות כלפי מעלה. למעשה יש לנו מיכל אטום עם דלת מבודדת והאדמה שומרת על קרירות. עכשיו - לשים בתוך המקרר צנצנת עם נר - ולפני שסוגרים את הדלת, להדליק את הנר ואז לסגור - הנר יאכל את החמצן והמזון יחזיק יותר זמן.

לחיות בלי מקרר

על ידי שוכנת_הצוק* » 18 מרץ 2007, 14:30

משהו שיכולת הספיחה שלו היא גדולה יותר ולא אצטרך להחליף כל יום-יומיים.

הדף המדהים הזה לא עודכן מנובמבר, אבל אם מישהו בכ"ז מנסה לחיות בלי מקרר ויש לו בעית לחות בתוך כדי חרס, אולי אפשר לנסות סודה לשתייה. היא לא רעילה, ונכרית במכרות באורגון (אם אינני טועה).
אני לא מבינה בכימיה, אבל אולי יש בעיה עם הבסיסיות שלה (מנטרלת חומציות שעשויה להגן מחיידקים?)

לחיות בלי מקרר

על ידי האזרח_דרור* » 23 נובמבר 2006, 09:42

:-) . טוב , ליאת זה היה בכך זאת מעורר השראה. מעניין אם אפשר לקחת את זה לכיוון יותר המוני. התכוונתי שאת תשקיעי את האנרגיה בזה היות וא. יותר קל שאחרים עושים את זה. ב. היות וכבר ניסית וכבר היה לך צורך היה הגיוני שתשקיעי בזה את. ג. הרעיון הראשון לפחות יכול אולי להיות משהו שהרבה אנשים יכולים לאמץ - השאלה אם הוא עובד. אולי דרור צחורי יסיכם לקחת על עצמו.

אמא מימה - סליחה (על עיוות השם). בוודאי ששמי הוא דרור.

לחיות בלי מקרר

על ידי אמא_מימה* » 23 נובמבר 2006, 00:53

יש בעיה עם הכוכביות. יש הקצבה של כוכביות לכל משתמש,
נדמה לי שסיימתי את כל המלאי שלי לשנה הקרובה והפסיקו לי באמצע הבדיחה,
שהיתה צריכה שלש כוכביות במקום אחת. ממש קמצנות.
;-)

לחיות בלי מקרר

על ידי אמא_מימה* » 23 נובמבר 2006, 00:50

_מי יודע, אולי אם היו אצלי פחות קוצים ב גם אני הייתי
הביקורת של עצמי_


לאן נעלמו להן שתי כוכביות? התיקון להלן:
מי יודע, אולי אם היו אצלי פחות קוצים ב גם אני הייתי
הביקורת של עצמי.

לחיות בלי מקרר

על ידי אמא_מימה* » 23 נובמבר 2006, 00:38

ומאמא מיה.
האזרח דרור היקר, יש לך שם מקסים, מקווה שדרור אכן שמך האמיתי.
ונדמה לי שהתכוונת אמא מימה ולא מאמא מיה (למרות שזה שם לא פחות אטרקטיבי. אפשר לקנות? (-; )

ושנית -

(ומקווה שזה לא נאמר בציניות).
את שלי כתבתי ללא שמץ ציניות (נדיר שתתפוס אותי חוטאת בזה)

חוצמזה אני מבקרת (מלשון ביקורת) את היושבים הקבועים מול המחשב
שרוקמים להם חיים חברתיים דרכו. אני חושבת שזה עלול לגרום להם
תיסכול רב ותחושת פספוס.
וקצת ביקורת עצמית: קל לי לדבר כי לי יש קוצים ב*** מול מחשב , בגלל זה איני נכנסת הרבה
וזהו אחד המקומות היחידים אליהם אני נכנסת במעט מעט זמן
שאני גולשת. מי יודע, אולי אם היו אצלי פחות קוצים ב גם אני הייתי
הביקורת של עצמי D-:

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 23 נובמבר 2006, 00:18

מעניין לי מאוד אם תוכלי ליישם איזה מהרעיונות האלה ולראות אם וכמה טוב הם עובדים.
אני מעדיפה פתרונות פשוטים יותר. האמת שגם הסתדרתי די טוב עם פתרונות פשוטים יותר.
מעניין לי מאוד אם תוכל אתה ליישם איזה מהרעיונות האלה ולראות אם וכמה טוב הם עובדים.

חוצמזה עברתי דירה, אני גרה עם עוד משפחה והם לא מוכנים לוותר על המקרר, כך שאין לי הרבה מוטיבציה כרגע לבדוק עוד שיטות.


במקסיקו
גם אני גרה במקסיקו. רחוב מקסיקו.
כאן לרב הא/נשים אין די שטח (אם בכלל יש להם שטח שהוא לא דירה) לגדל לעצמם את כל המזון הטרי.
יש לי כל מיני רעיונות כיצד לפתור את הבעיה הזו, את חלקם אני מנסה ליישם בעצמי ובקבוצה, אבל מסתבר שזה לא מאוד פשוט ולא מיידי.
עבודה בגינה = זמן. בהתחלה זה הרבה זמן. גם יכולת פיסית.
זה לא אפשרי לכל אחד.
אני מתייחסת לא רק לעצמי, כיוון שמעניינים אותי מודלים לפתרונות של בעיות אקולוגיות-חברתיות-כלכליות-פוליטיות.
אם זה משהו שרק אני, או רק קבוצה קטנה מאוד יכולים ליישם, ערכו של הפתרון פחות בהרבה.
אבל, כעקרון אני מסכימה איתך.

לחיות בלי מקרר

על ידי אמא_של_יונת* » 23 נובמבר 2006, 00:09

צריך לעסוק בו במידה ולהזהר.
זה נכון לגבי כל דבר. .

לחיות בלי מקרר

על ידי with_passion* » 23 נובמבר 2006, 00:08

כן ומתברר ש האתר על סף סגירה ... אז בכלל תהיה אוטופיה.. אנשי הקהילה יצאו מהבתים, ישפשפו את העיניים, יארזו את המטלטלים, וילכו לסוריה להתעלס עם קהילת באופן טבעי המקבילה שמה.. ואז נמשיך לאירן ונתעלס גם שם. אירן גם יצרנית מספר אחד של תמרים בעולם אז בכלל! (בגלל זה "ישראל" כל כך מאוימת)

לחיות בלי מקרר

על ידי האזרח_דרור* » 22 נובמבר 2006, 21:53

אני מסכים עם פשוט אופק ומאמא מיה הכותבים האחרונים (ומקווה שזה לא נאמר בציניות). אבל לטכנולוגיה יש את המחיר שלה, ובדרך כלל יש גורם אינטרסנטי שתפקידו להסתיר את הצדדים השלייליים (כי אף אחד לא מרוויח מגילוי והתרעה על צדדים אלה, ואפילו יש גורמים שנהנים מה), ולהבליט והלאדיר את הצדדים החיוביים. פלפונים לדוגמה ב 99% לא באמת גורמים לתקשורת טובה יותר עם אנשים.

את הטיעון לגבי אהבת חיים - אפשר להגיד לגבי כל דבר. איזה מזל שנשברה לי הרגל כי כך פגשתי את האבת חיי. אפשר לבצע מסעות גם באופן אחר - לדוגמה בסירות מפרש.

לגבי אינטרנט הוא מרחיק אותנו פיזית ונפשית ממשפחתנו הביולוגית, אך מפגיש אותנו עם אנשים אחרים, וכך גם נוצרות קהילות. צריך לעסוק בו במידה ולהזהר.

לגבי חלבון. מה עם אורד דאל. ממה שאני מבין הוא עשיר מאוד בחלבון עד כדי כך שיש המלצה של הודים לא לאכול ממנו יותר מ4 פעמים בשבוע.

מעניין מאוד הקשר בין מקררים לבין מזון מתועש ובשרי. יש כתבה מענינית באתר הארץ על אוכל מתועש.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/789715.html

לחיות בלי מקרר

על ידי אמא_מימה* » 22 נובמבר 2006, 21:31

המקרר למעשה מונע מרבים מאיתנו את המוטיבציה הדרושה להתחיל ללקט וללגדל מזון חי וטרי... כמו שהחיתולים מונעים מאיתנו לתקשר עם התינוקות מתי הם צריכים קקי ופיפי.. כמו שהפלאפונים מונעים איתנו מלהיות נוכחים עם החיים הסובבים אותנו באמת.. כמו שמטוסים מונעים מאיתנו להנות מחופשה מקומית... וכו.
כמו שאינטרנט (כולל אתר זה, מה לעשות) המונע מאיתנו להיות פיסית ונפשית עם אנשים .

לחיות בלי מקרר

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 נובמבר 2006, 16:58

שמטוסים מונעים מאיתנו להנות מחופשה מקומית...
ומאפשרים לנו למצוא את אהבת חיינו אם היא במקרה נולדה במקום אחר.

לחיות בלי מקרר

על ידי with_passion* » 22 נובמבר 2006, 16:20

חיים עם גינה - זה בעצם חיים בריאים ללא מקרר.
מזון שעוד לא נקטף לא צריך חיי מדף... עם זורעים ושותלים עם קצת תכנון לא צריך מקרר בכלל. אפשר לתבלן את השיטה בהחמצה התססה וכבישה ואז בכלל יש דיאטה מגוונת כל השנה ללא מקרר.
במקסיקו עד שהגיעה הטכנולוגיה של הקירור בשנות ה-50 התפריט הסטנדרטי היה צמחוני. אז הגיעו המקררים ועכשיו כמה עשרות שנים אחרי זה, קשה מאד למצוא אופציות צמחוניות אפילו בכפרים נידחים יחסית. כמו דגנים וסוכר מולבנים, גם מוצרים מן החי בתדירות גבוהה היו לא מזמן רק נחלתם של המעמד הגבוה, וכשהגיעה הטכנולוגיה, המתוסכלים קיבלו את המוצרים המלכותיים והרעילים בברכה.. והיום לא מוכנים להרפות למרות שזה הורג אותם.

המקרר למעשה מונע מרבים מאיתנו את המוטיבציה הדרושה להתחיל ללקט וללגדל מזון חי וטרי... כמו שהחיתולים מונעים מאיתנו לתקשר עם התינוקות מתי הם צריכים קקי ופיפי.. כמו שהפלאפונים מונעים איתנו מלהיות נוכחים עם החיים הסובבים אותנו באמת.. כמו שמטוסים מונעים מאיתנו להנות מחופשה מקומית... וכו.

לחיות בלי מקרר

על ידי האזרח_דרור* » 22 נובמבר 2006, 13:45

באמת זה דף מרתק. תודה ליאת ותודה לכל השאר.

כמה רעיונות לגבי אכסון ללא מקרר חשמלי

א - צריך להבין מה תורם להרס של מזון - 1. אוויר - בגלל החמצן שיש בו שגורם לחמצון המזון והרקבותו. 2. חיידקים ופטריות שאוכלים את המזון.
מול שני גורמים אלה יש גורמים מונעים.
  • מניעת כניסה של אוויר - על ידי איטום המזון בכלי סגור או בקליפה סגורה (כפי שזה נעשה בטבע באגוזים או בביצים)
  • ציפוי המזון בחומר אנטי מחמצן - כמו קליפות הדרים, או קליפה של תפוח, או קליפה מיץ לימון.
  • מניעת כניסה של חיידקים וכו' על ידי איטום בתנאים סטריליים.
  • קרור - ליצירת תנאים לא נוחים לגידול חיידקים (אוהבי חום), ולהאטת הגידול עצמו.
  • יובש\מניעת מגע עם מים - כי רוב החיידקים והפטריות צריכים סביבה מימית. לשם כך אפשר גם להשתמש בעשן, מלח, שמן או חומץ.
ב- מכאן עלו לי כמה רעיונות לגבי שמירת המזון.
  • שומר מזונות בוואקום - אם יש כלי שניתן להוריד בו את הלחץ האטמוספירי (לא חייבים להגיע לוואקום) , יהיה בו פחות אוויר, ולכן פחות חמצן. כמו כן רוב החיידיקים והפטריות צריכים לחץ אטמוספירי נורמלי, ויתפקדו פחות טוב בלחץ אטמופסירי נמוך. בעיה - איפה משיגים כלי כזה. בעיה נוספת - כל פעם שמוציאים או מכניסים צריך לשאוב האוויר.
  • עקרון דומה - כלי ללא חמצן (איני יודע כמה מחיידיקי המזון הם אירובים, כלומר אוהבי חמצן). לדוגמה לוקחים כלי דמוי פעמון, כשהפתח כלפי מטה. החמצן כבר מהאוויר ולכן אם נבעיר נר מתחת לכלי, הוא ישרוף את החמצן באויר שבתוך כלי (או רובו), וישאר בו בעיקר אוויר נטול חמצן (ורווי ב דו תחמוצת הפחמן) - כעת ניתן לשים מזונות בתוך הכלי (מובן שהם מביאים חמצן שכלוא הסיר לדוגמה). בעיות - האוויר עלול לברוח מהכלי אם הוא לא אטום דיו (אולי פעמון ממתכת עו זכוכית), כמו כן בהכנסה של המזון פנימה הוא עלול לייבא חמצן פנימה או ולדחוף החוצה את האוויר נטול החמצן. אפשר אולי לשים נר בוער בתחתית הכלי. זו גם בדיקה לכך שאין חמצן - כאשר אין מספיק חמצן הנר כבה. שאלה היא גם עד כמה פטריות לדוגמה עלולות לאהוב תנאים אלה.
מעניין לי מאוד אם תוכלי ליישם איזה מהרעיונות האלה ולראות אם וכמה טוב הם עובדים.

לחיות בלי מקרר

על ידי שמש_מדברית* » 04 יוני 2006, 12:09

כל העניין בלחם או שאור זה להמשיך ולעבד אותו, אם לא לשים לחם בין ההתפחות החוזרות הוא מחמיץ, כנ"ל שאור, החזקתי שאור שבועיים מחוץ למקרר ללא קירור אבל היה צריך לערבב אותו כל שעתיים שלוש, ואין ספק שיש בזה קצת מטרד, זאת הסיבה שבמתכונים ממליצים על קירור עד האפייה,
אני מחזקת את פועלך ליישום האמת האקולוגית שלנו,
עוד לא הגעתי בעצמי לדרגה של לוותר על קרח ודברים קפואים בקיץ,
אני זוכרת שהמים בג'ארה (גדלתי כילדה על חוף הים באילת ואלו היו כלי המים שלנו) היו גם מתוקים יותר, אני זוכרת עדיין את הטעם הנפלא
לפעמים נדמה לי שאנחנו חיים בעולם סינטטי, בלי אויר נורמלי, בלי מים טובים לשתייה, ועם המון אוכל כבד ומעובד לסתום את הבטן מלהרגיש.

לחיות בלי מקרר

על ידי יערת_דבש* » 04 יוני 2006, 02:10

אז ליאת, (מה העניינים?), את עכשיו חיה בלי מקרר ?
אם כן, איך הולך?

<קיץ קריר ונעים>
ZZZ

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 04 יוני 2006, 01:55

נוסה. עובד.

לחיות בלי מקרר

על ידי בשמת_א* » 03 יוני 2006, 00:21

כן, זה מופיע פה באחד הלינקים במעלה הדף, עם תמונה והסברים.

לחיות בלי מקרר

על ידי פשוט_אלון* » 01 יוני 2006, 19:08

נעה זה גאוני !

לחיות בלי מקרר

על ידי נעה* » 01 יוני 2006, 18:27

נתקלתי במקרר קטן ויעיל בהודו- כד חרס קטן שמונח בתוך כד חרס גדול יותר. הרווח שבין שני הכדים מלא בחול, ואת החול יש להרטיב, ולוודא שהוא נשמר לח כל הזמן.
בהצלחה..

לחיות בלי מקרר

על ידי סבתא_לשמונה* » 28 נובמבר 2005, 13:32

נראה כאילו קל להשתמש במכונת כביסה ידנית אבל זה לא נכון, דרוש מאמץ לסיבוב הידית, צריך לסחוט בנפרד כל פריט ובזבוז המים לשטיפה הוא גדול.
יש מכונות קטנות כאלה והן טובות לטיול בקארוואן אבל בחיי יום-יום הן גוזלות שעות עבודה מיותרות. כאשר משתמשים במכונת כביסה רגילה יכולים באותו זמן לעשות משהו אחר מועיל, כולל בילוי עם הילדים.
לפי מה שהבנתי המקרר הסולרי לא מתאים לישראל.
דווקא בארץ שמש כמו שלנו כבר אפשר היה למצוא דרך לחיסכון בחשמל ולא רק מערכות סולריות למים חמים שקיימות בארץ כבר שנים רבות.
אגב, בעבר חברת החשמל ניסתה להילחם בדודי השמש אז אולי זו הסיבה שאין עדיין שימוש נרחב באנרגיה סולרית לשימוש בייתי.

לחיות בלי מקרר

על ידי טרה_רוסה* » 27 נובמבר 2005, 12:54

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 21 נובמבר 2005, 22:37

אני פשוט מעדיפה אותם על הקשיים של עם-מקרר :-)

לחיות בלי מקרר

על ידי סבתא_לשמונה* » 21 נובמבר 2005, 20:49

אכן, את גרה בירושלים שבה "אוויר הרים צלול כיין" ברוב הקיץ אבל לפעמים יש ימים נוראים חמים יותר מאשר על החוף.
באופן אישי, אני אומנם ילידת ירושלים מכמה דורות אבל אני בעל חיים טרופי - אני שונאת את החורף הירושלמי.
לאמיתו של דבר, אפילו במישור החוף בו אני גרה ובו גדלתי קר לי בחורף.
יש שטוענים שזה מפני אני רזה, אבל אני מכירה גם כמה שמנים שסובלים מקור.
אם את מוכנה לקשיים של "בלי מקרר" - כל הכבוד!

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 21 נובמבר 2005, 01:36

אמא לשמונה, תודה על העצות.
אני משתמשת בכד חרס ולא משתמשת במזגן, אף לא במאוורר (אלא באוויר הרים צלול כיין)

בדף הזה ביקשתי עצות איך להסתדר בלי מקרר, כיוון שכבר בחרתי לחיות בלי מקרר. אין צורך להסביר לי שזה בסדר לחיות עם מקרר, כיוון שאני בחרתי לחיות בלי מקרר.
ואין לי שום געגועים לפעם. להיפך, בלי מקרר זה הדור הבא!


ובהזדמנות חגיגית זו:
למכירה - מקרר
אמקור סופר XL
גדול, עם מקפיא, כמובן.
ריק מזה כמה חודשים. מתוקן ובמצב מצויין.
בירושלים.
(למשהי/ו יש מושג כמה זה צריך לעלות?)

לחיות בלי מקרר

על ידי סבתא_לשמונה* » 20 נובמבר 2005, 20:12

התכוונתי למה ש - אמא של יונת כתבה ב - 17.4.2005. סליחה על הטעות.

לחיות בלי מקרר

על ידי סבתא_לשמונה* » 20 נובמבר 2005, 20:00

כד חרס מכוסה בבד נקי הוא כלי מצויין למים צוננים, כפי שכתבה לך אמא של יונת ב-22.4.2005. כדאי להשתמש בכד כזה גם אם יש מקרר. המים מהמקרר יותר מדי קרים והחרס נותן למים טעם נהדר.

לחיות בלי מקרר

על ידי סבתא_לשמונה* » 20 נובמבר 2005, 13:17

את רוצה לחסוך בחשמל? אל תשתמשי במזגן. קני מאוורר לכל חדר, זה לא יקר, צריכת חשמל אפסית והם עושים עבודה טובה. אנחנו נוהגים כך. את המזגן מפעילים רק בימים של חום נוראי כאשר יש אורחים.

לחיות בלי מקרר

על ידי סבתא_לשמונה* » 19 נובמבר 2005, 20:54

קראתי את הדף ואת הגעגועים "לפעם". רואים שהם נכתבו ע"י אנשים שאינם מכירים אישית את "הפעם". אימי חייתה הרבה שנים בלי מקרר. היו קונים קרח רק לשבת ממוכר הקרח ושמים באמבטית התינוק וסביב את המצרכים ומכסים בסדין. אח"כ כבר היה ארגז קרח, אבל בכל זאת היה צריך לבשל בכל יום ולרוץ לקניות בכל יום ולשפשף ביד את הכביסה וגם לשים לב לצלצול של עגלת הקרח והנפט ולסחוב אותם הביתה. חייהן של הנשים היו קשים מאוד ואני אינני מתגעגעת אליהם.
לא צריך להפריז במוצרים חשמליים אבל מקרר ומכונת כביסה חיוניים. גם אני חייתי הרבה שנים עם ארגז קרח וקניתי מכונת כביסה לפני מקרר. נו, מי באמת יוותר על מחשב?
אגב, יש מקררים שפועלים על גז.
הזכרתם מטחנת בשר ידנית. אנחנו משתמשים עד היום במטחנת יד מעולה תוצרת אנגליה שמורכבת משני חלקים בלבד. המכונות הרגילות בישראל בנויות אחרת והן פחות טובות. גם תפוחי אדמה אנחנו גוררים על פומפייה ידנית. אנחנו מעדיפים את המטחנה והפומפייה על הבלנדר, למרות שיש לנו מכשיר כזה. כתבתי "אנחנו", זה לא מדוייק, לאמיתו של דבר אישי משתמש בהן, צריך להפעיל קצת כוח ולו יש ידיים יותר חזקות משלי.
בסיכום, כל אחד והעדפותיו, אני מעדיפה להקל קצת על החיים גם אם המשמעות הכנסת רווחים לחברת החשמל הגזלנית.

לחיות בלי מקרר

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 17 אוקטובר 2005, 08:45

עברתן את הקיץ עכשיו סתיו וחורף בפתח, נראה שיהיה הרבה יותר קל לשמר כל מיני דברים בלי שיתקלקלו (())
ממשיכה לעקוב ומתגעגעת.

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 14 אוקטובר 2005, 19:21

לחיות וזהו. אני בעד.
בלי לטנף, בלי לזהם, בלי להרוס ובלי להרוג.
מסכימה. רק שאנחנו רואים את "לחיות וזהו" קצת אחרת, כנראה.

ובפעם הבאה, אם יש לך מה להגיד לי, תוותר על הטון המתנשא.

לחיות בלי מקרר

על ידי אורי_בצלאל* » 12 אוקטובר 2005, 11:03

ליאת יקירתי, לדעתי צריך לחיות וזהו.....לא צריך להתנזר ממוצרי חשמל בגלל אידיאולוגיה כזו או אחרת, למה להתייסר אם אפשר שהכל יהיה פשוט?? אני גם חולה טבע והכל אבל זה נראה לי לא הגיוני לווותר על כ"כ הרבה.....

לחיות בלי מקרר

על ידי תבשיל_קדרה* » 09 אוקטובר 2005, 23:10

ליאת, לגבי הקטניות המונבטות -
למיטב ידיעתי, שמסתמכת על קורס באגרוביולוגיה (טכניון, הנדסה חקלאית), בזרעים יש די הרבה עמילן - זו הדרך הכי יעילה לשמור מאגרי מזון. בהתחלת הנביטה, התהליך הראשון הוא תנועה של העמילן לכיוון המקום ממנו יצמח הנבט, ושימוש בו (כחומר גלם וכמקור אנרגיה) ע"מ לייצר חלבונים (למבנה וכאנזימים לתהליכים בצמח). כך, בשלב הראשון, יורדת כמות העמילן, ועולה כמות החלבונים (גם בקטניות, וגם בזרעים יותר עמילניים - של דגנים).

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 09 אוקטובר 2005, 21:13

מחקתי את הודעתו של גיל מאינטרדן בהסכמתו. מי שרוצה מידע על החברה שלו, ודאי ימצא אותו ברשת.

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 12 ספטמבר 2005, 14:43

הדס

אני לא ראיתי קינואה טחונה.

אפשר בהחלט להחליף את סוגי הקמח. מה שמשתנה הוא כמות המים הדרושה.
למשל בקמח רגיל הכמות הדרושה היא בערך 3/4 כוס מים.
הייתי מנסה בזהירות מתחילה מחצי כוס ומוסיפה לאט לאט עד שהבצק מגיע לרמת הגמישות הרצויה.

אם הטורטיה קצת יבשושית ונוקשה אפשר לרכך אותה קצת מעל אדים חמים או לחמם כמה שניות במיקרו.

ראיתי בחנויות גם קמח סויה וקמח אורז וכוסמין וכל מיני קמחים רגילים או משונים. את מוזמנת לנסות ולספר פה איך הלך.

ליאת
ספרי לי אם ניסית להכין ואם אהבתן את זה בבקשה

לחיות בלי מקרר

על ידי תמי* » 12 ספטמבר 2005, 13:28

לגבי שמרים יבשים - הם לא צריכים להיות במקרר! אולם החבילה הגדולה היא באמת גדולה והם מתחילים לעבוד קצת פחות טוב לאחר כמה זמן.
יש סופרים שמוכרים שמרים יבשים בחבילות קטנות ואז באמת אין שום בעיה.

לחיות בלי מקרר

על ידי תמי* » 12 ספטמבר 2005, 13:26

אני חוזרת לעניין המצנן ויש לי כמה דברים להוסיף. לנו יש מצנן גדול אנחנו גרים באיזור חם והמצנן מצליח ללא קושי לצנן את 3 חדרי הקראוון. לצורך כך צריך לסגור את החלונות בחדר בו המצנן נמצא ולפתוח חריץ בחלון של חדר אחר אליו רוצים שהקור יגיע. כך האוויר רוצה לצאת החוצה וזורם לחדר השני. אותו כנ"ל לגבי מצנן נייד, כל הקטע בשונה מהמזגן (לשמחתי הרבה) הוא שצריך להשאיר חלון פתוח כי אחרת הוא באמת מפסיק לקרר. מצד שני לא נוצר המחנק האופייני לחדרים מקוררים במזגן. כמו כן המצנן מוריד את הטמפרטורה בכ-4-5 מעלות ולכן לא יוצר דמי מציאות כפי שהמזגן עושה אלא פשוט עושה אווירה יותר נעימה. וכמובן שהוא חסכוני באופן מדהים בחשמל יחסית למזגן.

לחיות בלי מקרר

על ידי הדס* » 11 ספטמבר 2005, 21:15

בקי,
2 שאלות:
א. האם אפשר לקנות את הקינואה טחונה ?
ב. האם את הטורטיות אפשר (וטעים) להכין מעוד סוגי קמחים?

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 11 ספטמבר 2005, 16:18

אני טוחנת במטחנת קפה חשמלית קטנה שקניתי פעם ממש בזול (פחות מ 100 ש"ח). זה לא יוצא חלק כמו קמח קנוי אבל לטעמי ומנסיוני זה מספיק לצורך הטורטיות.

אגב, פעם השתמשתי במטחנת קפה אחרת של חברה שלי. מטחנה יותר איכותית שעלתה לה פי ארבע ואכן התוצאות היו מרשימות יותר. אבל לא מספיק בכדי לשכנע אותי להשקיע ולקנות מכונה חדשה.

לחיות בלי מקרר

על ידי נתוש* » 11 ספטמבר 2005, 14:21

העניין הוא שגנרטור מבזבז המון אנרגיה..

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 11 ספטמבר 2005, 13:54

בקי,
איך את טוחנת? אפשר במטחנת קפה, או שצריך ריחיים? ניסיתי בעבר לטחון איזה דגן וזה לא הגיע לרמה של קמח במטחנת קפה.

במבי,
לוידעת. אני קיבלתי את המידע של מנטורופתית אחרת, שעם הזמן אני מגלה לא מעט סתירות בינה לבין הדברים של ורד לב. כשאני מחפשת מידע ברשת, אני מוצאת דברים לכאן או לכאן. לא מכירה עדיין אתר רציני מספיק על תזונה שיוכל ליישב את הסתירות (כי את שתיהן אני מאוד מעריכה ולא מצליחה להחליט בעצמי מה נכון).

לחיות בלי מקרר

על ידי במבי_ק* » 11 ספטמבר 2005, 12:35

ליאת, מצאתי בדף על הנבטה ונבטים קטע שמסביר שנבטים מכילים יותר חלבון מאשר הקטניה היבשה. אצל ורד לב באתר קראתי שכאשר הנבט הוא נבטוט (בתחילת הנביטה) יש בו יותר חלבון מאשר בהמשך.

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 08 ספטמבר 2005, 13:05

ליאת במקום אחר באתר נתתי מתכון לטורטיות קינואה שאני מכינה לעצמי. אצלי הן מחזיקות כמה ימים בחוץ בתנאי שהן עטופות היטב בנילון אטום.

2 כוסות קמח קינואה (אני טוחנת לבד בבית)
1 כפית מחוקה מלח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כף שמן
1 כוס מים חמימים (או יותר בהתאם לצורך)

מערבבים הכל ביחד. לבצק גמיש ולא דביק.

על נייר פרגמנט מניחים כף מהתערובת. עליה עוד נייר פרגמנט ומרדדים לפיתה דקה (2-3 מ"מ)
מחממים מחבת שיכולה להכיל את הטורטיה בשלמותה על להבה בינונית ומשמנים טיפ טיפונת. מקלפים את נייר הפרגמנט העליון ובעזרת הנייר התחתון הופכים את הטורטיה על גבי המחבת. מהדקים את הטורטיה למחבת ומקלפים בעדינות את נייר הפרגמנט. ומשתמשים בו שוב לטורטיה הבאה.
"מטגנים" את הטורטיה מס' שניות מכל צד היא אמורה להישאר גמישה ולא להתקשות.
לשמור בערימה עטוף היטב בנילון.

זה מאד טעים וכיף לאכול וגם מאד פשוט להכנה.

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 08 ספטמבר 2005, 12:54

אולי במקום לחפש מכשירים מיוחדים כדאי לכם לקנות גנרטור ולהפעיל מכשירים על חשמל?

לחיות בלי מקרר

על ידי נתוש* » 08 ספטמבר 2005, 12:21

אני מחפשת מקרר שעובד על גז,
אנחנו עוברים לגור בקרוב במקום ללא חשמל וחייבים למצוא פתרונות ... הבנתי שישנם מקררים כאלו רק לא הצלחתי עד כה להבין איפה אני משיגה כזה (אפשר גם יש שניה).. אם משהו יכול לתת לי קישור אשמח. גם מכונת כביסה על גז..
בקיצור כל מה שידוע לכם..
אני עדיין לא הצלחתי לדמיין את עצמי חייה ללא מכשירי החשמל. יותר מידי שנים של חיים בנוחות. אולי עם הזמן אצליח ..

לחיות בלי מקרר

על ידי אנרגיה_נקייה* » 07 ספטמבר 2005, 00:54

אנחנו קונים עגבניות בשלל גוונים מירוק לאדום ואוכלים אותן לפי סדר הבשלתן. עגבנייה ירוקה יכולה להחזיק קרוב לשבועיים מחוץ למקרר עד שהיא הופכת לאדומה ורכה. מדובר כמובן על העגבניות מהסוג המסורתי ולא באלה המגיעות באשכולות שהפכו לנפוצות בסופרים ובחנויות.

לחיות בלי מקרר

על ידי שקיעות_של_פטל* » 05 ספטמבר 2005, 15:37

חשבנו אולי לחזור ולנסות בחורף, בלי הכד, פשוט להשאיר את הפירות והיקרות בחוץ.

בחורף אני מחזיקה את הפירות והירקות מחוץ למקרר, פשוט יותר נעים בשיניים כשהם לא קרים.

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 05 ספטמבר 2005, 14:45

במבי,
קטניות מונבטות אינן עשירות בחלבון כמו קטניות יבשות. בתהליך ההנבטה הן מאבדות חלבון ומועשרות בויטמינים ומינרלים, כך שיש לנו צורך לאכול גם קטניות יבשות (לאחר בישול, כמובן). אני מכירה את השילובים של חלבון מלא. תודה!

אילת,
אם תעקבי אחרי כל השלבים שתיארתי בדף הזה, תשימי לב שגם אני סבלתי מעודף לחות בכלי החרס והפסקתי להשתמש בהם בשל כך. ירקות מחזיקים אצלי שבוע פחות או יותר, למרות שבשבועות האחרונים עלתה הלחות בירושלים ויותר קשה להם. פירות אני קונה כל שלושה-ארבע ימים. יש ירקן זול לא רחוק וזה מאוד עוזר.
נוסף לכל כתבתי כבר שיש לי בית שמאוד נוח לצורך כך, כיוון שהוא בנוי קצת כמו מערה והבית בכלל והמטבח בפרט קרירים למדי, גם בשעות צהריים רותחות.
תראי, כדי להצליח צריך להמשיך ולנסות עד שימצא הפתרון. אם יש לכם חצר, שווה להתחיל ולגדל ירקות ולאכול אותם טריים מאוד. אם לא, או לא מתאים לכם לעסוק בגינון, נסו מקרר אוויר. והמשיכו לחפש. התמזל מזלי והתנאים הפיסיים לטובתי. זה לא אומר שלא תצליחו גם אתם.

ניסיתם להניח מגבת נוספת מהצד הפנימי של הכד כדי שתספוג את הלחות מבפנים?

לחיות בלי מקרר

על ידי אילת* » 02 ספטמבר 2005, 23:22

קראתי את הדף הזה והתלהבתי נורא. באופן פלאי, שבוע לאחר מכן התקלקל לנו המקרר ושמחנו על ההזדמנות שנפלה בחלקנו, לנסות גם. עשינו בדיוק כמו שהכושי הנחמד מראה בתמונה, וכמו שליאת הסבירה, אבל התוצאת היו קשות מנשוא. נוצרה כל כל הרבה לחות בתוך הכד, שכל יום העפנו עוד שני ירקות חללים לקומפוסטר. אני שונאת לזרוק אוכל וזה שיגע אותי. החלקים הצוננים הם דפנות הכד, אבל הם גם הכי לחים ואלו היו בדיוק נקודות ההשקה בין הפרי לכד שהעלו עובש ושאר פטריות. נראה לי שאם היינו משאירים את כל הירקות בחוץ על השיש, ולא בכד, זה כבר היה עדיף. אולי זה קשור לזה שאנחנו גרים בשפלה (בניגוד לליאת שגרנ בירושליים אם הבנתי נכון) ולכן האויר לח ממילא והמגבת לא יכולה להתאדות בקצב שיהיה מספיק מהיר בכדי לצנן. על כל פנים, כשלון מוחלט, בקיץ על כל פנים. גם בגלל הטמפ' וגם בגלל שהפירות הקיציים לא יכולים חהחזיק בלי קירור רציני. חשבנו אולי לחזור ולנסות בחורף, בלי הכד, פשוט להשאיר את הפירות והיקרות בחוץ. ליאת, יש לך רעיון איפה טעינו?

לחיות בלי מקרר

על ידי במבי_ק* » 02 ספטמבר 2005, 08:26

ליאת, כדי לאכול קטניות את יכלה פשוט להנביט אותן ולאכול כנבטים. זה יכול להחזיק כמה ימים כי ניתן לאכול בכל מיני שלבים (אם אני לא טועה זה הכי בריא בשלב שזה ממש נבט קטן, אבל אני לא בטוחה). בכל מקרה זה סופר בריא, טעים ויכול לשמש גם כחטיפים. אם יהיו לך נניח שתיים או שלוש מנבטות, תוכלי להנביט דברים שנובטים מהר וכאלה שיותר לאט, ואז כל הזמן תהיי מסודרת עם קטניות זמינות. תמיד אפשר גם לבשל את הנבטים, ככה שבכל מקרה זה לא בזבוז. בזמן האחרון גיליתי שחלבון מלא מתקבל משילוב של דגן וקטניה (לא יודעת אם את יודעת את זה).

לחיות בלי מקרר

על ידי טרה_רוסה* » 02 ספטמבר 2005, 07:38

מיכל, נשמע שימוש מצויין לממ"ד :-D

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 02 ספטמבר 2005, 00:45

עודד, סליחה, לא ראיתי את התגובה שלך עד עכשיו. אני כבר מכירה את הבת שלי ועוד יותר טוב אני מכירה את עצמי. כשמתעוררת אצלי כמיהה לבשר, אני יודעת שחסר חלבון בתזונה. זה היה אחד ועוד אחד.

מיכל,
הבית לא שלי. כשיהיה לי אחד כזה אשמח מאוד לשמוע עוד רעיונות.

יונת, מהקישור הזה (שעודד שם בהתחלה) עלה הרעיון של כדי החרס.

לחיות בלי מקרר

על ידי יונת_שרון* » 31 אוגוסט 2005, 23:40

לחיות בלי מקרר

על ידי מיכל_ויטל* » 14 אוגוסט 2005, 01:41

ליאת, בחשיבה של תכנון אקולוגי ובניה ירוקה יש כל מיני פתרונות. זה אולי דורש קצת יותר השקעה מכדי החרס שלך, אבל אם הבית שאתם חיים בוהוא שלכם אולי שווה להשקיע. אפשרות אחת היא ליצור חדר, אפילו בגודל של ארון, שעשוי מסה תרמית (בטון, אדמה דחוסה, שקי אדמה) ונמצא במקום מוצל, רצוי במרכז הבית ללא שום קיר חיצוני. אפשרות אחרת היא נושא הקירור הפסיבי - צינור אויר שעובר בעומק האדמה וחוזר לבית, במקרה שלך הוא צריך לחזור ישר לתוך ארון הקירור. ראיתי דברים כאלה כשלמדתי, אבל עוד לא יצא לי ליישם אותם, האמת שעוד לא הגיעו אלי הלקוחות שביקשו לתכנן בית בלי מקרר.

לחיות בלי מקרר

על ידי עודד_המחפש* » 04 אוגוסט 2005, 15:16

_בגלל הקושי בשימור קטניות לאחר הבישול, שמתי לב שלאחרונה אכלנו פחות קטניות והתחלתי להרגיש מחסור בחלבון.
הבת התחילה לישון פחות טוב בלילות ולבקש הרבה מים במהלך הלילה._

לא הבנתי את זה. מזה שהיא ביקשה הרבה מים הבנת שחסר חלבון?

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 03 אוגוסט 2005, 15:55

מה עם לחם או קרקר עם ממרח כלשהו?
הממרחים שלנו מתקלקלים מהר.
ריבה נשמרת רק עם טונה סוכר ואנחנו לא אוכלות סוכר בכמויות כאלו (רק אצלכם... :-))
בטנים הם אלרגן חזק
ווג'ימייט??? זה כמו מרמייט? איכס.
יש טחינה, תודה לאל.

לחיות בלי מקרר

על ידי טרה_רוסה* » 03 אוגוסט 2005, 15:22

|Y|
נשמע טוב!

לגבי חטיפים - מה עם לחם או קרקר עם ממרח כלשהו? אצלנו יש ממרחים שאף פעם לא נמצאים במקרר, כמו ריבה, חמאת בוטנים ווג'ימייט.

(אפשר למחוק את הדיון על המזמן/מצנן ?)

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 03 אוגוסט 2005, 14:45

כפי שכבר הסברתי בעבר, אני לא מעוניינת להגדיל צריכה של גז, כיוון שגם הוא סוג של אנרגיה מזהמת ומושחתת בדרכה.
חוצמזה, פתרונות יקרים הם לא מעשיים לי וגם לא להרבה מהא/נשים שמעוניינים לחיות אקולוגי, מה שעושה אותם לא רלוונטיים.

בינתיים לא חזרתי להפעיל את מערכת הקירור שלי.
הירקות מחזיקים מעמד מצויין. מרגע שהתחלנו לאכול ירקות קיץ (אני אוכלת ירקות עונתיים, חוץ מגזר, שעליו אני לא מסוגלת לוותר גם בקיץ) הירקות מחזיקים מעמד במשך שבוע.
כמעט הפסקתי לשמור אוכל.
גיליתי שתבשילים שמתובלים כפי שהמליצה יוחננ ית מחזיקים מהצהריים עד הבוקר שלמחרת בלי בעיה, למעט חמסין קיצוני או עליה בלחות. חוץ מקינואה.
החיסרון הוא שאין מה לחטוף. אם אנחנו חוזרות הביתה רעבות ואין סבלנות להכין, זה מעצבן.
אז אני דואגת שיהיו פירות ואגוזים כחטיפים עד שהאוכל מוכן.

בגלל הקושי בשימור קטניות לאחר הבישול, שמתי לב שלאחרונה אכלנו פחות קטניות והתחלתי להרגיש מחסור בחלבון.
הבת התחילה לישון פחות טוב בלילות ולבקש הרבה מים במהלך הלילה.
עשיתי אחד ועוד אחד ואחרי יומיים שאכלנו ביצים (ביצי חופש ארגניות... פשרה שכזו) הרגשתי יותר טוב והשינה שלה השתפרה.
ואני הייתי בטוחה שזה קשור לשינויים בחיים שלנו. סתם היתה רעבה בלילה...

לחיות בלי מקרר

על ידי יעליל'ה* » 03 אוגוסט 2005, 12:26

הי לכולם,

חייתי ארבע שנים בלי חשמל (פרט לסולארי 12 וולט) ובלי מקרר.
זה אפשרי. :-)
מה שכן, אני מודה שבמשך תקופה ארוכה מאוד היו הרבה מאכלים שפשוט לא אכלנו, אלא רק בחוץ או אצל חברים.
מה שנורא כיף וגם די בריא זה לבשל כל יום ולגמור את זה באותו יום, ולא לשמור סיר למחר. נכון, זה קל יותר במשפחה של שני אנשים. :-)
בינתיים עומד להיוולד לנו ילד, ובעקבות זה ובעקבות דברים אחרים עשינו שינוי מסוים באורח החיים שלנו. עכשיו יש לנו חשמל רגיל כמו לכולם, מקרר, מכונת כביסה, אפילו כבלים רחמנא ליצלן... בהרבה בחינות אני מרגישה שרמת החיים שלי ירדה.
דרך אגב, יש מקררים שפועלים על גז בישול. קשה להשיג אותם בארץ, אבל אפשר לקנות בחו"ל דרך הרשת. זה קצת יקר, אבל לדעתי שווה.

לחיות בלי מקרר

על ידי ענן_בעננים* » 20 יולי 2005, 08:40

רינ צ'י

מסכימה איתך, גם לי זה נשמע כמו מזגן. מאוורר עם חיתול רטוב מזכיר לי אפשרות חביבה של התקנת מאוורר על החלון בצידו החיצוני. על החלון שמים מטלית רטובה או מארגנים טפטפת הפועלת לאיטה.
זהו מעין שדרוג של הdesert cooler הקיבוצי - שם השתמשו ברשת עם קש על חלון רטוב וחיכו לרוח שתבוא ותצנן את החדר... - אם יש מאוורר פועל לא צריך לחכות לרוח...:-)
יתכן שאנסה את השיטה הזאת ממש בקרוב בקראוון ונראה האם זה עובד גם בתנאי קראוון בהר הנגב...

לחיות בלי מקרר

על ידי רינ_צ'י* » 20 יולי 2005, 08:19

החדר היה קריר ונעים ומעל לכל יבש
לא נשמע לי שמדובר במצנן, כיוון שהוא רק מוסיף ללחות הכללית ולא מייבש.
אני חושבת שמצנן כמו שאת מדברת עליו באמת לא בא עם צינור שמספק אויר מבחוץ, אבל כן אפשר לשים אותו ליד חלון פתוח (בדומה לdesert cooler שדיברת עליו). בכל מקרה, וכך גם כתוב במִפרט שבלינק שצירפת, מתאים רק לאזורים בהם אקלים יבש, ממש לא למישור החוף וסביבותיו.
ובכלל, נדמה לי שמאוורר עם חיתול רטוב עליו (שמרטיבים עוד מדי פעם) יעבוד אותו דבר, גם אם פחות נוח לתפעול.

לחיות בלי מקרר

על ידי ענן_בעננים* » 19 יולי 2005, 11:25

איילת

אבדוק את עניין הצינור החוצה לעומק כי זה בדיוק מה שחסר לי שיהיה שם, חיבור לאויר החוץ (וזה בלי להכנס לפרטים הטכניים :-P
עכשיו השאלה היא האם באמת מדובר במזגן נייד או במצנן כמו שהראתי בלינק שצרפתי
http://www.p1000.co.il/p1000/[po]hot sale product[/po].asp?g id=5227769

איכשהו נראה לי שמדובר במזגן נייד, אבל אני מקוה שטעיתי ואכן מדובר במצנן... כמה הוא עלה לך? (לפי המחיר אני יכולה לדעת אם זה מצנן או מזגן נייד....). מצנן יעלה בין 300-700 ש"ח. מזגן נייד יעלה יותר

לחיות בלי מקרר

על ידי איילת* » 18 יולי 2005, 12:59

מצנן נייד

לא מבינה ולא נכנסת לכל ההסברים הטכניים. אבל באם כוונתך לאותם מזגנים קטנים ניידים, אכן רכשתי כזה כשעברתי למרכז לדירה לא ממוזגת.הוא עבד מצויין ושירת אותי נאמנה. יש לו צינור (כמו אלו של מייבשי הכביסה) הזורק את כל האוויר החם מהמנוע, לכן יש צורך להוציא צינור זה מהחלון/מרפסת וכו'. אני פשוט עשיתי חור עגול ויפה בדלת המרפסת והברגתי לשם את הצינור. (זה מתוכנן ככה), המים בעיקרון נקלטים במיכל בתוך המזגן וחלקם הגדול משמש (פה אני לא זוכרת - אולי לקירור המנוע?) כך שהמיכל בניגוד למה שחושבים לא מתמלא לעיתים דחופות. ואני מדברת על תל אביב בלחות וחום אוגוסט! החדר היה קריר ונעים ומעל לכל יבש. אני שונאת את הלחות. בוודאי שהוא מוגבל ביכולתו לקרר שטחים גדולים, כמו סלון גדול מאוד ופתוח, אבל אצלי הוא הספיק. היה בהחלט נעים.

בקיצור, המזגן עכשיו אצל אחי ומקרר את חדר השינה שלו.

לחיות בלי מקרר

על ידי תבשיל_קדרה* » 16 יולי 2005, 18:28

כולם לא דורשים קירור.
אבל כולם דורשים קירור כשהם מבושלים.

לחיות בלי מקרר

על ידי aurora* » 16 יולי 2005, 16:43

קודם כל - דף מרתק!
בהצלחה לך ליאת ותעדכני.
לאחר שקראתי אותו התחלתי לחשוב קצת על מתכונים- אז למעשה פסטה מקמח מלא + שמן זית שמוסיפים לה+ כל ירק (אני למשל עושה את זה עם ברוקולי ושום, אפשר כרובית, אפונה, עגבניות וכו') היא ארוחה מאד מזינה שלא מצריכה הרבה זמן או שמירת הרכיבים בקירור.
ירקות ש"מקפיצים" ואוכלים (עם בשר שקונים באותו יום- אם אתם אוכלים בשר) ואורז - יכולים להיות גם ארוחה ממש חגיגית.
גם תפוחי אדמה.
והכי טעים - מג'דרה שמכינים מבצל, קטניות מונבטות (נבטוטים) ואורז מלא.
ארוחה מצוינת - שילוב של פחמימות מורכבות, קטניות= חלבונים מלאים (תחליף טוב לבשר), וסיבים תזונתיים.
כולם לא דורשים קירור - אורז , בצל - יבשים
קטניות - להנביט ולבשל

לחיות בלי מקרר

על ידי ענן_בעננים* » 16 יולי 2005, 15:35

האם מישהו ניסה לקרר את הבית בעזרת מצנן נייד (המוצב בתוך הבית)?
כדוגמת המצנן הזה: http://www.p1000.co.il/p1000/[po]hot sale product[/po].asp?g id=5227769
האם הם באמת מצליחים לקרר?

יש לי נסיון רק עם desert cooler שמוצב על קיר או חלון מכניס כול הזמן אוויר יבש פנימה. האויר היבש והחם סופח את המים מהמצנן והחדר הופך להיות קריר ולח (בגלל זה המכשיר טוב לאזורים מדבריים) . אני יודעת מנסיון שזה עובד.
לעומת זאת יש לי חשש שמצנן שמוצב בתוך הבית לא יהיה אפקטיבי מאחר ובשלב מסויים המצנן כבר מצנן את האויר בחדר והוא ממשיך לעשות סירקולציה של אויר לח וקריר (בגלל שלא נכנס אויר חדש פנימה). בשלב הזה האויר הלח לא יספח את המים מהמצנן באותה יעילות כמו קודם ואני חוששת שבשלב הזה המצנן יפסיק להיות אפקטיבי ולמעשה יפסיק לקרר. מה דעתכם?

לחיות בלי מקרר

על ידי רועי_שרון* » 12 יולי 2005, 16:54

אני מחכה לכמה חבר'ה שעובדים על בניית מתקן ייצור ביו-דיזל כבר הרבה זמן. כהם יסיימו, אהיה הראשונה לרכוש אותו -- ליאת, גם אנחנו עשויים להיות מעוניינים. את יכולה בבקשה "לשלוח אלי" [email protected] פרטי קשר שלהם?

לחיות בלי מקרר

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 12 יולי 2005, 14:13

רק רציתי להגיד שאני מאד נהנית לקרוא את הדף הזה.
אמנם באופן אישי אני בריגרסיה לעומת איפה שהייתי מבחינת שמירה על סביבה וחיים באופן טבעי, אבל הדף הזה בהחלט מעורר השראה.

לחיות בלי מקרר

על ידי אריאל* » 12 יולי 2005, 11:50

איזה יופי ליאת, קראתי ונהניתי. אני חדשה פה, בעיקר קוראת...
אני חייתי בחו"ל במשך שישה חודשים בלי מקרר והסתדרתי יופי. ירקות קניתי טריים כל יומיים בשוק הקטנטן בפינת הרחוב שלי (זה היה בהודו). אני לא משווה אמנם את המצב, כי את גם עובדת ומגדלת ילדה ואני הייתי שם בלי שום מחוייבות כמעט, אז זה שונה. אבל רוצה לחזק אותך, ולומר לך שאת נותנת השראה. אנחנו היינו עושים לבנה לבד (כי ההודים לא יודעים מה זה) - קונים יוגורט טרי ותולים אותו בחיתול בד, אח"כ שומרים בתוך שמן זית וזה מצויין.
לגבי אפיה, אפשר לאפות גם על גז. היינו אופים על גזיה לחם ואפילו עוגה (לחם קצת יותר מתוק). זה יוצא מעולה, והרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. את יכולה לנסות עם "סיר פלא". אבל גם עם סיר רגיל זה יעבוד. שאור שמרנו בחוץ, כמו שכתבו לך, וזה באמת לא מתקלקל.
ולגבי מכונת כביסה, יש לי הצעה לפתרון נחמד וכיפי מאוד, שמתאים מאוד לקיץ וגם לילדים:
יוצאים לחצר/ מרפסת.
לוקחים דלי גדול (רצוי ממתכת) או גיגית מלאה מים, שמים את הכביסה, מוסיפים קצת סבון, נכנסים פנימה עם שתי הרגליים ומתחילים לדרוך ולקפוץ. זה ממש עושה את העבודה. אם יש לך אמבטיה את יכולה להשתמש במים של המקלחת ולכבס באותה צורה אבל בחוץ יותר כיף... הכביסה יוצאת מאוד מכובסת וזה גם משחק.
נהניתי לקרוא אותך :-)

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 11 יולי 2005, 16:17

איפה אפשר למצוא קרח יבש?
פה : http://www.index.co.il/mazon/[po]show class[/po].asp?category id=913&index1=0

ממה שקראתי לא נראה לי שמדובר ברעל.
שווה לקרוא מעט יותר ולברר.

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 11 יולי 2005, 16:12

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 11 יולי 2005, 15:53

תודה על הרעיונות והמחשבות!!

אני אנסה את המלח.

האוכל המקומי היה מיועד להישמר בתנאי מזג האוויר המקומיים
אני לא חושבת שהם שמרו אוכל מבושל בכלל. היו שיטות לשימור מזון, כמו ייבוש (פירות, עגבניות...), עישון וכו'.
לא נראה לי גם ששמרו לחם/פיתות מיום ליום.
אני כבר מכינה פיתות די מהר, כשיש לי כוח, עם סג' קטן על הגז. כשרק אני אוכלת, אין לי בעיה, כי יש טחינה ושמן זית ושום ודי לי באלו. הבת צריכה דברים אחרים וכאמור, אנחנו זקוקות לקטניות.
היה בעבר גם מקרר בבור באדמה או במרתף. גם אלו לא מעשיים בשבילי.

ממה עשוי קרח יבש?
אם זה ממש לא אקולוגי (יעני, חומרים כימיים כלשהם) אני מעדיפה להימנע.

לחיות בלי מקרר

על ידי עוף_החול* » 11 יולי 2005, 09:26

גם אני ישר חשבתי על מלח.
אולי תנסי להניח קופסא עם מלח (גס) בתוך הכד ולראות אם היא משפרת את בעית הלחות?

ולגבי מזון מבושל,
הייתי מנסה לחפש חומר על אוכל ערבי מקומי. האוכל המקומי היה מיועד להישמר בתנאי מזג האוויר המקומיים.

רעיון נוסף (אולי לא נורא אקולוגי אבל שווה בדיקה) לנסות לקנות פעם בכמה ימים גוש קרח יבש. יש חברות שמיצרות אותו ולדעתי ניתן לקנות אותו בכמויות קטנות. גוש קטן כזה יכול להחזיק כמה ימים ולקרר את הכדים היטב.

לחיות בלי מקרר

על ידי תזמורת_הים* » 11 יולי 2005, 08:51

לגבי חומרים סופחים, חשבתי על עוד פתרון- מלח.

פתרונות מזון בריאים- אולי פסטה עם רוטב מהיר על בסיס ירקות- עגבניות, פסטו (בלי פרמזן)? לא מאד מזין, אבל קל להכין כשצריך לשלוף ארוחה מהשרוול.

לחיות בלי מקרר

על ידי ליאת_טאוב* » 11 יולי 2005, 07:57

מה שלום האוכל שלך?
טוב, תודה!

לפני שבועיים נכנס עכבר/חולדה קטנה הביתה דרך החלון שמאוורר את כדי החרס. החלון נסגר וכדי החרס יצאו לחופש. רק לאחר כמה ימים תפסתי את העכבר (שוחרר ביער ירושלים) והחלון נפתח מחדש, אבל אחרי שהסתדרתי מצויין כמה שבועות עם כדי החרס, רציתי שוב לבדוק איך זה בלי שום קירור ועד כמה אני באמת זקוקה להם בכלל (וגם היה לחץ בעבודה ומבחן ועניינים טובים שהעסיקו אותי).
ובכן, בשבוע וחצי האחרונים לא השתמשנו בשום סוג של קירור. מן הראוי לציין שהבית שלנו בנוי קצת כמו מערה ושומר על קרירות יותר מבית ממוצע בקיץ.
התוצאות: אני חוזרת להפעיל את הכדים היום. הירקות לא זקוקים לשום קירור פה. רק צריך ללמוד אילו ירקות לא מחזיקים מעמד ולהשמש בהם ראשונים (אנחנו מקבלות משלוח אורגני פעם בשבוע מ"חובייזה") - בעיקר ירקות עלים.
הבעסה - בלי הכדים כל מזון מבושל החזיק חצי יום במקרה הרע ויום אחד במקרה הממש ממש טוב. לכן יחזור לעבוד כד אחד (הבודד שמול החלון) לקירור האוכל המבושל ונראה שוב עד כמה הוא ייעל את שימור המזון.

עוד קושי.
בגלל שהייתי כל כך עסוקה בשבועיים האחרונים, לא הספקתי לבשל כל יום משהו חדש והיו ימים שהסתפקנו בירקות טריים, לחם, אבוקדו וטחינה. זה לא טוב לנו, כי אנחנו זקוקות לחלבונים מלאים, דהיינו גם קטניות, שמתקלקלות מהר מאוד לאחר הבישול.
וגם - יחד עם זה שהייתי עסוקה, הופיעו בביתי הרבה חברות וחברים לארוחות לא מתוכננות (בין היתר כי באו להיות קצת עם הבת, שאוכל ללמוד למבחן). אם לא היה לי אבוקדו רך או שהם לא אהבו טחינה (יש לי חברים מוזרים שלא אוהבים טחינה...) היה קשה לשלוף ארוחה מהשרוול. למרבה הצער, גם הבת שלי לא אוהבת כל כך ממרח טחינה שאני מכינה וגם בשבילה אני צריכה תמיד למצוא פתרונות מזון בריאים ומזינים בימים עמוסים שכאלו.

לגבי חומרים סופחים -
אני לא רוצה להכניס לתוך הכדים חומרים רעילים, גם אם ארוזים היטב מכמה סיבות:
  1. אני לא רוצה לקרב רעל לאוכל.
  2. הליך הייצור של חומרים כאלו הוא לרב מזהם.
  3. הליך הייצור לרב מזהם גם את עובדי הייצור.
אם לא תהיה סיבה להכניס את הירקות לקירור, הבעיה תהיה פחותה בהרבה.

הוא טוען שבחום יכולות להתפתח בפנים תולעים או זחלים או אני לא יודע מה
אם התפתח משהו מאלו, סימן שהיו שם ביצים קודם...
בינתיים אני לא רואה סימנים ליצורים חיים בקטניות ובדגנים שלי. אמא שלי מעולם לא שמרה אותם בקירור ורק לעתים רחוקות מצאנו חיפושיות (חידקוניות, אם זכרוני אינו מטעני) בפסטה ובדגנים.

לחיות בלי מקרר

על ידי עודד_המחפש* » 10 יולי 2005, 09:07

בנוגע לספיחת לחות: לנו יש ארון שבו יש עודף לחות כל הזמן. מצאנו באיזשהו סופר (לא יודע איפה, זו זוגתי שמצאה את זה) חומר מיוחד לכך. הוא בא באריזת פלסטיק עם חורים קטנים (כמו מסננת) כדי שהאויר הלח ייכנס. שמים את הכלי עם החומר בתוך הארון והוא פשוט מושך אליו את הנוזלים, ומתמלא נוזלים לאט לאט. כשהוא רווי צריך להחליף את החומר. אין לי מושג לגבי רעילות או ידידותיות לסביבה, אבל אני מניח שהוא לא מי יודע מה ידידותי. אני חי בהכחשה...

ליאת, עבר קצת זמן - אולי תעדכני אותנו מה שלום האוכל שלך?

למה לשים אורז בקירור?
יש לנו חנות תבלינים ביישוב, ובתקופת הקיץ הוא ממליץ לאחסן את כל הדברים היבשים בקירור (קטניות, אגוזים וכו') הוא טוען שבחום יכולות להתפתח בפנים תולעים או זחלים או אני לא יודע מה. במידה רבה זה כיסוי תחת מצידו - הוא אפילו אומר זאת במפורש "אני לא רוצה שאחר כך תבואו ותגידו שמכרתי לכם משהו עם תולעים". אבל מן הסתם יש בזה גם אמת. לגבי אורז, הוא דוקא לא אומר להחזיק בקירור, עד כמה שאני זוכר.

לחיות בלי מקרר

על ידי ציקודית* » 09 יולי 2005, 21:03

למה לשים אורז בקירור?

חזרה למעלה