על ידי נמוש* » 22 אוקטובר 2012, 23:28
אני נוטה להאמין שכמעט לכל עדה יש את לחם המחבת שלה... יש הרי אתיופי, וסלוף, ו...
יצא לי גם חלק שהזכיר מאוד את המצה השמורה של פסח.. למרות שיש כאן התפחה מסוימת בהמתנה של חצי שעה, אם אני מבינה את זה נכון...
לדעתי הכי טוב, כמו תמיד, מחבת עבה (להבנתי - תמיד הפוכה, לא ניסיתי ישרה). לכן חשבתי לנסות את סיר הפויקה בהפוך, זהו סיר ברזל כבד ועבה. אבל - בינתיים אני משתמשת בווק פושטי ודק שכמעט זרקתי פעם. זה עדיין עובד, כי כל עוד יש אש גדולה מתחת, העבודה נעשית. הרעיון שכשהסיר\מחבת עבה - הטמפרטורה שלו לא תשתנה מכל שוונץ שזורקים עליו...
איך יודעים שאפוי - לפי ההדרכה על הצ'פאטי - עם הבועות אויר והתרוממות השוליים... וגם - קצת ניסוי וטעיה (וטעימה...) בשלב הנוכחי - הצלחתי להשיג פיתות נחמדות מחצי קמח חיטה לבן וחצי קמח חיטה מלא, לפי הוראות הצ'פאטי. הלינק של ארז קומורובסקי הוא בעיקר ללמוד על אופן הביצוע מהסרט. בטח שאני לא אלך להכניס שמרים (טפו טפו טפו) לתוך הלחם שלי... (:
לא ניסיתי, אבל לדעתי הגיוני שמקמח לבן רגיל יהיה הכי קל, אבל גם הכי פחות בריא מכל שילוב. באתר הצ'פאטי הם משתמשים בקמח חיטה מלא בלבד, שוה לנסות.
אני תוהה אם מישהו הצליח להתפיח את הפיתה על הגז כמו שהם ממליצים... ניסיתי, לא קרה כלום... אבל גם ככה בסדר. לשמירה לעוד זמן - אני עוטפת במגבת, ואז בשקית נייר ובסוף בשקית נילון גדולה, פתוחה.
התיחסות קטנה משלי לענין "לינק - או - העתקה" : בעצם, בכל מקרה העתקה סתם בלי הפניה ללינק, מהווה חוסר כבוד לזכויות היוצרים של המקום ממנו העתקת. הרי הם שמו מידע מועיל משלהם לטובת הכלל ברשת, בלי לבקש תמורה, אלא רק החשיפה של אתרם. הרי כך יכולים לקום המון אתרים-קופי של אתר מקורי שווה... ואם נתפייט: "אומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"...
אני נוטה להאמין שכמעט לכל עדה יש את לחם המחבת שלה... יש הרי אתיופי, וסלוף, ו...
יצא לי גם חלק שהזכיר מאוד את המצה השמורה של פסח.. למרות שיש כאן התפחה מסוימת בהמתנה של חצי שעה, אם אני מבינה את זה נכון...
לדעתי הכי טוב, כמו תמיד, מחבת עבה (להבנתי - תמיד הפוכה, לא ניסיתי ישרה). לכן חשבתי לנסות את סיר הפויקה בהפוך, זהו סיר ברזל כבד ועבה. אבל - בינתיים אני משתמשת בווק פושטי ודק שכמעט זרקתי פעם. זה עדיין עובד, כי כל עוד יש אש גדולה מתחת, העבודה נעשית. הרעיון שכשהסיר\מחבת עבה - הטמפרטורה שלו לא תשתנה מכל שוונץ שזורקים עליו...
איך יודעים שאפוי - לפי ההדרכה על הצ'פאטי - עם הבועות אויר והתרוממות השוליים... וגם - קצת ניסוי וטעיה (וטעימה...) בשלב הנוכחי - הצלחתי להשיג פיתות נחמדות מחצי קמח חיטה לבן וחצי קמח חיטה מלא, לפי הוראות הצ'פאטי. הלינק של ארז קומורובסקי הוא בעיקר ללמוד על אופן הביצוע מהסרט. בטח שאני לא אלך להכניס שמרים (טפו טפו טפו) לתוך הלחם שלי... (:
לא ניסיתי, אבל לדעתי הגיוני שמקמח לבן רגיל יהיה הכי קל, אבל גם הכי פחות בריא מכל שילוב. באתר הצ'פאטי הם משתמשים בקמח חיטה מלא בלבד, שוה לנסות.
אני תוהה אם מישהו הצליח להתפיח את הפיתה על הגז כמו שהם ממליצים... ניסיתי, לא קרה כלום... אבל גם ככה בסדר. לשמירה לעוד זמן - אני עוטפת במגבת, ואז בשקית נייר ובסוף בשקית נילון גדולה, פתוחה.
התיחסות קטנה משלי לענין "לינק - או - העתקה" : בעצם, בכל מקרה העתקה סתם בלי הפניה ללינק, מהווה חוסר כבוד לזכויות היוצרים של המקום ממנו העתקת. הרי הם שמו מידע מועיל משלהם לטובת הכלל ברשת, בלי לבקש תמורה, אלא רק החשיפה של אתרם. הרי כך יכולים לקום המון אתרים-קופי של אתר מקורי שווה... ואם נתפייט: "אומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"...