על ידי אם_פי_3* » 09 ינואר 2003, 08:32
בטח יש גם תמונות, אבל אני אנסה להסביר יותר טוב.
פטריה מורכבת מראש רחב, ומרגל. כשאתה קוטף את הפטריה (בזהירות, אם אתה עוד לא מכיר, כי כאמור ברעילות לא כדאי לגעת אפילו. בהמשך אפשר להסתכל בלי לקטוף, וזה עדיף.) תהפוך אותה, כך שהרגל כלפי מעלה, ותסתכל על תחתית הראש.
אם מה שיש שם זה ספוג צהוב (ממש נראה ככה. בצעירות הוא לפעמים יותר דומה ל"סול") - זו כנראה אורניה.
אם מה שיש שם נראה כמו דפים מסודרים במכתבה עגולה - תניח שהפטריה רעילה (כאמור, לא מדויק, אבל מספיק בטיחותי ככלל אצבע).
אני לא חושבת שאפשר לטעות.
כשמכינים את הפטריות יש הרבה עבודת ניקוי, וחלק ממנה זה הסרת הספוג (הוא שכבה נפרדת) - לא אוכלים אותו. עוד דבר - כשמבשלים את הפטריות, הנוזלים מתאדים, מה שאומר שצריך ה-מ-ו-ן פטריות בשביל קצת תבשיל...
בתאבון!
בטח יש גם תמונות, אבל אני אנסה להסביר יותר טוב.
פטריה מורכבת מראש רחב, ומרגל. כשאתה קוטף את הפטריה (בזהירות, אם אתה עוד לא מכיר, כי כאמור ברעילות לא כדאי לגעת אפילו. בהמשך אפשר להסתכל בלי לקטוף, וזה עדיף.) תהפוך אותה, כך שהרגל כלפי מעלה, ותסתכל על תחתית הראש.
אם מה שיש שם זה ספוג צהוב (ממש נראה ככה. בצעירות הוא לפעמים יותר דומה ל"סול") - זו כנראה אורניה.
אם מה שיש שם נראה כמו דפים מסודרים במכתבה עגולה - תניח שהפטריה רעילה (כאמור, לא מדויק, אבל מספיק בטיחותי ככלל אצבע).
אני לא חושבת שאפשר לטעות.
כשמכינים את הפטריות יש הרבה עבודת ניקוי, וחלק ממנה זה הסרת הספוג (הוא שכבה נפרדת) - לא אוכלים אותו. עוד דבר - כשמבשלים את הפטריות, הנוזלים מתאדים, מה שאומר שצריך ה-מ-ו-ן פטריות בשביל קצת תבשיל...
בתאבון!