על ידי אמא_ל_2* » 11 פברואר 2009, 09:19
במבי, שוב מצדיעה, כל הכבוד.
בטח שלא צריך לשלוח לאנשים תיקונים, סתם לתקן את הקובץ למען הבאים שיקבלו אותו. הסיבה שכתבתי לגבי הגלידה, כמובן שיכולים לבדוק את התויות, אבל לא בודקים (מרוב יאוש אני חושבת), אבל אם את עושה מין רשימה מצומצמת של המלצות, לא היתי אישית רוצה שאנשים יכללו שם את הגלידה כמשהו מומלץ, כי כמעט כל הגלידות שהם יתקלו בהן יהיו זבל.
אין תחליף ממש טוב לפתיבר בעוגות, פרט לפשוט להכין בסיס בצק פריך מחמאה, קמח, סוכר וכו', שזה כמובן יותר עבודה, אבל לא באמת הרבה עבודה. במעט (מאוד) הפעמים שאני כן רוצה תחתית עוגיות, אני משתמשת בעוגיות החמאה הדניות שהן הטובות ביותר (מבחינת מרכיבים) שמצאתי בסופר. אפשר גם להכין עוגת גבינה ללא תחתית, לי אישית זה לא מפריע (כשהייתי אוכלת עוגות גבינה....)
גלידות טובות זה יקר, נכון, אבל זה עולה כ - 30 ש"ח לחצי ליטר, שזה בעצם כשמשווים את זה למאכלים אחרים (לא לגלידות אחרות), לא הכי יקר בעולם.
וכמובן שכחנו את המלכה, החלבה משומשום מלא... טעים ומזין.
פריכיות, אין לי מושג אם באמת מזין, לא ברורה לי הבעיה, אבל כמובן שזה מוצר מעובד. עדיין אצלי זה עומד בראש הרשימה ויש להן יתרונות אדירים, שהן נשמרות להרבה זמן, קל לקחת החוצה, בבית אפשר למרוח על זה משהו מזין, בקיצור זה מבחינתי להיט, במיוחד לקטנים. עוד מאכל שקטנים בד"כ אוהבים זה הקרקרים מכוסמין מלא, התפלים האלה של אדמה, זה מרקם יבש שילדים אוהבים, אפילו ילדים שרגילים לג'אנק.
נקודת תוספת למען הקבצים הבאים, אני אוהבת להסתכל על גודל המנה המוגשת לילד. שוקולד מוגש בקוביות, איזה יופי, זה מאוד קטן. עוגיות מוגשות יחסית במנות גדולות (מבחינת משקל, אוכלים הרבה עוגיות). גלידה בכלל מוגשת בכמויות ענק. למשל שקית במבה קטנה שוקלת רק 20 גר', וגם מקופלת קטנה, אז נחמד לתת מעט. הילד לא מבחין בד"כ בגודל המנה.
במבי, שוב מצדיעה, כל הכבוד.
בטח שלא צריך לשלוח לאנשים תיקונים, סתם לתקן את הקובץ למען הבאים שיקבלו אותו. הסיבה שכתבתי לגבי הגלידה, כמובן שיכולים לבדוק את התויות, אבל לא בודקים (מרוב יאוש אני חושבת), אבל אם את עושה מין רשימה מצומצמת של המלצות, לא היתי אישית רוצה שאנשים יכללו שם את הגלידה כמשהו מומלץ, כי כמעט כל הגלידות שהם יתקלו בהן יהיו זבל.
אין תחליף ממש טוב לפתיבר בעוגות, פרט לפשוט להכין בסיס בצק פריך מחמאה, קמח, סוכר וכו', שזה כמובן יותר עבודה, אבל לא באמת הרבה עבודה. במעט (מאוד) הפעמים שאני כן רוצה תחתית עוגיות, אני משתמשת בעוגיות החמאה הדניות שהן הטובות ביותר (מבחינת מרכיבים) שמצאתי בסופר. אפשר גם להכין עוגת גבינה ללא תחתית, לי אישית זה לא מפריע (כשהייתי אוכלת עוגות גבינה....)
גלידות טובות זה יקר, נכון, אבל זה עולה כ - 30 ש"ח לחצי ליטר, שזה בעצם כשמשווים את זה למאכלים אחרים (לא לגלידות אחרות), לא הכי יקר בעולם.
וכמובן שכחנו את המלכה, החלבה משומשום מלא... טעים ומזין.
פריכיות, אין לי מושג אם באמת מזין, לא ברורה לי הבעיה, אבל כמובן שזה מוצר מעובד. עדיין אצלי זה עומד בראש הרשימה ויש להן יתרונות אדירים, שהן נשמרות להרבה זמן, קל לקחת החוצה, בבית אפשר למרוח על זה משהו מזין, בקיצור זה מבחינתי להיט, במיוחד לקטנים. עוד מאכל שקטנים בד"כ אוהבים זה הקרקרים מכוסמין מלא, התפלים האלה של אדמה, זה מרקם יבש שילדים אוהבים, אפילו ילדים שרגילים לג'אנק.
נקודת תוספת למען הקבצים הבאים, אני אוהבת להסתכל על גודל המנה המוגשת לילד. שוקולד מוגש בקוביות, איזה יופי, זה מאוד קטן. עוגיות מוגשות יחסית במנות גדולות (מבחינת משקל, אוכלים הרבה עוגיות). גלידה בכלל מוגשת בכמויות ענק. למשל שקית במבה קטנה שוקלת רק 20 גר', וגם מקופלת קטנה, אז נחמד לתת מעט. הילד לא מבחין בד"כ בגודל המנה.