על ידי איילת_א* » 15 יולי 2006, 16:52
כוסמת (Buckwheat), אינה דגן כפי שנוהגים לחשוב, אלא פרי (או אגוז), של צמח עשבוני חד שנתי שמקורו במזרח אסיה, ממשפחת הארכוביתיים (POLYGONACEAE).
ה
כוסמין (Spelt) הוא סוג של דגן עתיק, למעשה חיטה קדומה לא מוכלאת, בעל ערך תזונתי גבוה.
ייחודו בהרכב החלבונים שלו - השונה משל החיטה, מה שעושה אותו קל לעיכול למי שרגיש לגלוטן (חלבון החיטה).
ולגבי
אורז בר (או אורז פרא), Wild rice
הוא בכלל לא אורז אלא עשב הצומח במים, בעיקר בביצות ובאגמים הרדודים של צפון אמריקה.
הוא מכיל יותר חלבון מאורז רגיל ועשיר במיוחד בליזין, סוג של חומצת אמינו שאינה אופיינית לאורז.
ה
אמרנט (Amaranth)
אינו דגן אמיתי מבחינה בוטנית.
הוא קרוב משפחה של התרד והסלק וגם של הקינואה.
תכולת החלבון שלו גבוהה יחסית לדגנים ועומדת על 15 עד 18 אחוזים, והוא מכיל גם את חומצות האמינו ליזין ומתיונין, שאינן נמצאות, למשל, בקינואה.
האמרנט עשיר גם בסידן, ברזל, נחושת, מגנזיום ובוויטמינים A ו- C. לאמרנט גם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים (פי שלושה מחיטה) והוא מכיל פי שניים יותר סידן מאשר חלב (אם כי הסידן שבו פחות זמין לספיגה מהסידן שבמוצרי החלב).
בנוסף לכך האמרנט מכיל שישה עד 10 אחוזי שומן, רובו בלתי רווי והוא עשיר בחומצת שומן לינולאית (אומגה 3). האמרנט מכיל גם טוקוטריאנול - נגזרת של ויטמין E שיכולה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם. הוא אינו מכיל גלוטן ולכן הוא מתאים גם לחולי צליאק.
ה
טפיוקה (Tapyoka) הוא סוג של עמילן, המופק משורש צמח הקאסווה, שמוצאו בדרום אמריקה ומרכזה.
מקור לסידן ולפחמימות וגם דלת שומן. משמשת גם כתחליף טבעי לג’לטין ופופולרית אצל חולי צליאק.
ולבקשתך, גמד חיוכון:
הנה מתכון בתיאבון (-:
[b]כוסמת[/b] (Buckwheat), אינה דגן כפי שנוהגים לחשוב, אלא פרי (או אגוז), של צמח עשבוני חד שנתי שמקורו במזרח אסיה, ממשפחת הארכוביתיים (POLYGONACEAE).
ה [b]כוסמין[/b] (Spelt) הוא סוג של דגן עתיק, למעשה חיטה קדומה לא מוכלאת, בעל ערך תזונתי גבוה.
ייחודו בהרכב החלבונים שלו - השונה משל החיטה, מה שעושה אותו קל לעיכול למי שרגיש לגלוטן (חלבון החיטה).
ולגבי [b]אורז בר[/b] (או אורז פרא), Wild rice
הוא בכלל לא אורז אלא עשב הצומח במים, בעיקר בביצות ובאגמים הרדודים של צפון אמריקה.
הוא מכיל יותר חלבון מאורז רגיל ועשיר במיוחד בליזין, סוג של חומצת אמינו שאינה אופיינית לאורז.
ה [b]אמרנט[/b] (Amaranth) [b]אינו דגן אמיתי[/b] מבחינה בוטנית.
הוא קרוב משפחה של התרד והסלק וגם של הקינואה.
תכולת החלבון שלו גבוהה יחסית לדגנים ועומדת על 15 עד 18 אחוזים, והוא מכיל גם את חומצות האמינו ליזין ומתיונין, שאינן נמצאות, למשל, בקינואה.
האמרנט עשיר גם בסידן, ברזל, נחושת, מגנזיום ובוויטמינים A ו- C. לאמרנט גם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים (פי שלושה מחיטה) והוא מכיל פי שניים יותר סידן מאשר חלב (אם כי הסידן שבו פחות זמין לספיגה מהסידן שבמוצרי החלב).
בנוסף לכך האמרנט מכיל שישה עד 10 אחוזי שומן, רובו בלתי רווי והוא עשיר בחומצת שומן לינולאית (אומגה 3). האמרנט מכיל גם טוקוטריאנול - נגזרת של ויטמין E שיכולה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם. הוא אינו מכיל גלוטן ולכן הוא מתאים גם לחולי צליאק.
ה [b]טפיוקה[/b] (Tapyoka) הוא סוג של עמילן, המופק משורש צמח הקאסווה, שמוצאו בדרום אמריקה ומרכזה.
מקור לסידן ולפחמימות וגם דלת שומן. משמשת גם כתחליף טבעי לג’לטין ופופולרית אצל חולי צליאק.
ולבקשתך, גמד חיוכון: [url=http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-92935,00.html]הנה מתכון[/url] בתיאבון (-: