מדריך בוטני לזולל הנבוך

שליחת תגובה

כאשר הכלי לא מכוון, כאשר צליליו צורמים, האוזן איננה פנויה אל הניגון.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מדריך בוטני לזולל הנבוך

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 אוגוסט 2015, 18:50

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז מיהו דגן העל הכוסמין או הכוסמת?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי אושה* » 11 פברואר 2015, 17:01

באורז עצמו אין גלוטן. אפשר גם להשיג איטריות מאורז שמצויין במפורש על גבי האריזה שלהן שהן ללא גלוטן. אולי יכול להיות שישתרבב גרעין חיטה לאריזה של גרגרי אורז? אז כדאי לבדוק או לשטוף היטב או לקנות אריזות אורז שכתוב עליהן ללא גלוטן.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ציל_צול* » 10 פברואר 2015, 20:44

באורז אין גלוטן, למיטב ידיעתי.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי דליה* » 10 פברואר 2015, 20:34

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אין תשובה חד משמעית .....אז אולי לכם יש בשבילי תשובה?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי דליה* » 10 פברואר 2015, 20:33

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם באורז לבן יש גלוטן?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי עלי_השלכת* » 20 מאי 2014, 21:00

אז אולי בכל זאת למישהי יש פתרון לתעלומת הקוסקוס המלא? או רעיון איפה לחפש פתרון?
האם, כמו בטחינה מלאה, מוסיפים לזה קצת קליפות? או צובעים את זה?
או שיש פתרון יותר נחמד?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי שלוקי* » 12 פברואר 2014, 06:46

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

חומרים בקמח- זה בכלל לא מצחיק, ושאלתך רלוונטית לגמרי. אני לא יודעת מה הולך בארץ, אבל פה בטורונטו מסתבר שמוסיפים דברים לקמח!
לפני כשלוש שנים נדהמתי לגלות שיש רשימה שלמה של מרכיבים על שקית הקמח המלא שרציתי לקנות (קמח לבן עושה לי כאב בטן), אחד מהם היה אזודיקרבונאמיד שהוא חומר ממכר וגורם/מגביר הפרעות קשב שנאסר לשימוש במספר ארצות באירופה. מוסיפים אותו פה כמשפר אפייה(!!)
לא מזמן קניתי קמח לבן בשביל להכין בצק משחק Play-dough (לא למאכל חס וחלילה) לגן של הבן שלי - רשימת המרכיבים על הקמח כוללת את ידידנו הנ"ל וגם עמילאז, L-cycteine hydrochloride, כלמיני ויטמינים ומינרלים וגם Benzoyl Peroxide שאין לי מושג מה הם אבל נראים לי חשודים.
בקיצור- תקראו מה כתוב במרכיבים אפילו במוצרים "תמימים" כמו קמח.

לגבי אורז לבן- נכון שהסינים אוכלים את זה בכמויות והם באמת סובלים ממחסור גדול בויטמין A (שחסר באורז הלבן) וזה גורם להרבה בעיות ראיה. שמעתי על זה פעם הרצאה במכללת תל חי.
כשרק הגענו לפה גרנו בשכונה של סינים וכל אדם שלישי היה עם משקפיים בעלות עדשות עבות מאוד.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 אפריל 2010, 10:08

אולי מצחיק לשאול אבל - יש בקמח לבן תוספות ?ז"א חוץ מחיטה שנכנסו באמ..אמא'שלה:-)תודה

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ניצן_אמ* » 31 אוקטובר 2007, 07:07

טליה, קטעים איתך :-)
ג'ימס פרטי! :-P

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ניצן_אמ* » 31 אוקטובר 2007, 07:06

Kasha (אפשר להגדיל בלחיצה)
+תמונה

Spelt (אפשר להגדיל בלחיצה)
+תמונה

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טליה_טקאוקה* » 31 אוקטובר 2007, 07:04

טוב, כמובן שניצן כתבה בזמן שאני כתבתי אז לא ראיתי...

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טליה_טקאוקה* » 31 אוקטובר 2007, 07:03

שני דגנים שונים.
הכוסמין דומה לחיטה. נקרא גם אם החיטה, נדמה לי שזו חיטה קדומה.
כוסמת זה משהו אחר לגמרי- ביפן עושים מקמח הכוסמת נודלס-איטריות סובה. את הכוסמת אוכלים הרבה במזרח אירופה-אני שמעתי על זה לראשונה מחברה מרוסיה. היא אמרה לי שהם אוכלים את זה כתבשיל מתוק. אבל זה טעים גם מלוח. קל ומהיר לבישול. בטח יש מלא מתכונים באתר.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ניצן_אמ* » 31 אוקטובר 2007, 07:00

Buckwheat and Spelt

על רגל אחת, כוסמין היא אם החיטה
כוסמת, או קאשה היא דגן אחר
הסיבה לדמיון בשם היא שבעבר הם היו שמות שונים לאותו הדבר, היום כבר לא...

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי מודי_תאני* » 31 אוקטובר 2007, 06:48

מה ההבדל בין כוסמין וכוסמת?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טליה_טקאוקה* » 31 אוקטובר 2007, 06:30

הצבע של הקוסקוס המלא והרגיל לא אותו דבר...המלא יותר כהה...
אם אין קוסקוס מלא למה יש הבדל בצבע??

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טלי_מא* » 31 אוקטובר 2007, 01:00

לכן, מי מבין מה זה סולת מלאה וקוסקוס מלא? הרי זה מאמצע גרעין החיטה והרחק מהנבט והקליפה שלו, אז מה יכול להיות מלא בזה?
זו באמת תעלומה.

_יש גם הבדל בין: דגנים מלאים זה "יותר בריא"
לבין "מה שאתה אוכל זה לא בריא, והאלטרנטיבה היא אוכל כן בריא"_

דגנים לבנים זה לא בריא.
זה רק סוכר.

|יד1|

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי מורינגה_רותמית* » 30 אוקטובר 2007, 13:59

סולת זה חלק עמילני לחלוטין של החיטה. היא אמנם לא עוברת שום דבר חוץ מתהליך טחינת הגרעינים, אבל מה שיש בה זה מה שיש בקמח לבן. כל החלקים ה"מלאים" של החיטה הוסרו ממנה.

לכן, מי מבין מה זה סולת מלאה וקוסקוס מלא? הרי זה מאמצע גרעין החיטה והרחק מהנבט והקליפה שלו, אז מה יכול להיות מלא בזה?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טליה_טקאוקה* » 30 אוקטובר 2007, 12:28

לדעתי (הייתי מדגישה את המילה הזו אבל לא יודעת איך...) היפנים היום נהנים מהתזונה של דור הסבא וסבתא...
אולי בכפרים המצב יותר טוב אבל כאן בטוקיו המודעות מאד נמוכה והאמונה שכל מה שבא מאמריקה זה הכי טוב...p-:
אותי באופן אישי זה מאד מאכזב..
כנראה שהם צריכים ללכת לצד השני כדי להתאזן...
האוכל כאן בסופרים מפוצץ כימיקלים. קשה לי מאד למצוא מה לאכול מחוץ לבית וקונה כמעט רק בחנות טבע.
אנשים מוציאים הון על בגדים ואופנה אך לא משקיעים במה שנכנס לגוף...

סולת - סולת היא דגן טחון בטחינה גסה לפי זה נראה לי שסולת זה כן אוכל מעובד.
אבל אני באופן אישי מפרידה בין מאכלים מעובדים כמו טבעול וכאלה (לא אכניס הביתה) לבין פסטה מלאה , קוסקוס מלא, בורגול שמקלים עלי את החיים כשיש לי פחות זמן או כוח לבשל.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי הולכת_את_מעימי* » 30 אוקטובר 2007, 06:52

נשמע שסולת זה לא אוכל מעובד, אם כך.
אז מה זה קוסקוס מלא?
האם בורגול נעשה מחיטה מלאה?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי סלט_פירות* » 29 אוקטובר 2007, 23:53

אולי בריאים, אבל נראה לי שבכל זאת יש להם גנטיקה שונה, אחרת קשה להסביר את העובדה שהמון אסיאתים חיים בעולם המערבי (פה, בטורונטו, יש המוני המונים. רובים רזים. לא יודעת אם בריאים...), והמבנה שלהם נשמר איכשהוא.
מצד שני יש את עניין ההורמונים, וכמה שהם חלקים (הגברים). זה יכול להיות מהסויה, אבל אני לא יודעת אם זה מוכח.
מבחינתי עניין האורז הלבן הוא די מסתורי. אני יודעת בברור שאורז לבן לא עושה לי טוב, וגם לקטנה שלי (שנה ו-8) עדיין לא מתקבל בברכה. אורז מלא מצוין לשתינו. גנטיקה??

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי יעל* » 29 אוקטובר 2007, 15:47

היפנים היום אוכלים בעיקר אורז לבן...והם לא בריאים כמו שפעם היו...
שחקת אותה, אבל אולי בכל זאת- יש לך איזה מאמר טוב להביא על זה- באנגלית?

אבל תאמת.. הם בכל זאת נראים יותר טוב מ"האדם הלבן"
טוב זה נשמע קצת גזעני.. אבל בכל זאת
האיש אוסטרלי, תמיד הוא טוען ש"מה יש? הסינים אוכלים אורז לבן וכולי"...
את אומרת שאפשר לטעון בחזרה שהם, באמת לא בריאים כפי שהיו, אבל-
אחרי ביקור באוסטרליה...כשבכל רגע נתון ברחוב בסידני עוברות מלאנתלפים בחורות אסיאתיות קטנות חטובות ויפהפיות, ואותו מספר בחורות לבנות בלונדיניות ו-שמנמנות במקרה הטוב :-/
...קשה להשתמש בטיעון הזה
אין לי איך להסביר את זה, אלא אם נלך לתיאוריות של תזונה מסורתית, שזה הגיוני דווקא
אבל לא כולם שומרים על תזונה מסורתית בחברה המערבית, ובכל זאת הם יותר רזים, העור נראה יותר טוב
(זה באמת, או שסתם נדמה לי?)

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טליה_טקאוקה* » 29 אוקטובר 2007, 12:47

אטריות כוסמין נחשבות למעדן מיוחד במטבח היפני
מתקנת- היפנים אוכלים אטריות כוסמת (לא כוסמין..). סובה.

היפנים היום אוכלים בעיקר אורז לבן...והם לא בריאים כמו שפעם היו...
בעבר באמת אכלו אורז מלא וגם המון סוגים של דוחן . הדוחן היה יותר זול מאורז.



יש לי בעיה עם אורז - ממליצים לא לתת לתינוקות דגנים מלאים, אבל לדעתי אם הדגן לא מלא אז אין בכלל מה לתת אותו, זה כמו לתת סוכר)
גם אני.
חוץ מזה שכשפעוטים מתרגלים לאורז לבן קשה להם אחר כך לעבור למלא.
עדיף לתת אורז מלא מבושל יותר זמן ועם יותר מים. או לבשל רגיל ולטחון קצת עם מכתש ועלי.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי יעל* » 29 אוקטובר 2007, 10:57

שאלה שאלתית!..
אחרי קריאה של שנים בנושא בכל מיני כתבות בכל מיני אתרים, לחלקן תוכלי למצוא בוודאי קישורים מהאתר, גם לי נראה ש"יש קונסנזוס", אבל אני לא יכולה להכריח את בני ביתי להתענין בשכאלה, ולכן גם הם לא מאמינים לי :-(
חוצמיזה גם אני בעצמי לא קוראת כתבות "רפואיות" כי את אלו קשה למצוא, הן בלעז, וצריך לדעת איך לקרוא אותן.
בו זמנית גם אני "מזלזלת" בכתבות בעיתוני "אורח חיים" למיניהם...

יש גם הבדל בין: דגנים מלאים זה "יותר בריא"
לבין "מה שאתה אוכל זה לא_ בריא, והאלטרנטיבה היא אוכל _כן בריא"
זו שאלה שאני בעצמי עוד לא סגורה עליה..

ואיזה קטע בקשר לאורז ולסינים- זה בול מה שהבנזוג אומר לי, D-: זה מהטיעונים החזקים ביותר שלו!
(סתם נו אני גם לא אוהבת אורז מלא, אז זה ניחא... אבל לפחות אני יודעת שזה פחות בריא)

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי סלט_פירות* » 28 אוקטובר 2007, 16:19

מחזירה ל מה חדש... יש למישהו תשובה?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי סלט_פירות* » 20 אוקטובר 2007, 21:19

לא יודעת אם שייך לדף הזה.
מחפשת סימוכין שדגנים מלאים יותר בריאים מריקים (לבנים),
מבחינתי יש קונצנזוס שמלאים יותר טובים, והריקים אפילו מזיקים. אבל חלק מבני משפחתי לא מסכימים איתי ואני מחפשת לינקים רשמיים שמראים שפחמימות מעובדות מזיקות.
עוד נושא הוא האורז. קשה מאוד להסביר את הסוגיה, כי הסינים והיפנים חיים על זה, ולא נראה שזה משפיע עליהם רע.
ניסיתי להסביר שאנחנו לא סינים ולא חיים בסין, אבל קישור רשמי של משהו רפואי ישכנע אותם (ויחזק אותי) יותר, אם יש למישהו.
תודה.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי אמא_של_שפן* » 19 ינואר 2007, 08:54

אטריות כוסמין נחשבות למעדן מיוחד במטבח היפני מאחר וכל כך קשה להכין אותן כך שלא יתפרקו והן טעימות מאד. כנראה שהמוכנות מכילות איזשהו חומר מקשה או קושר, ולכן העמידות והטעם.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי סאלוש* » 18 ינואר 2007, 20:23

לגבי הכוסמין, הערה, אמנם יש בו גלוטן, אבל זה גלוטן שונה מאשר גלוטן של חיטה. זה אסור לחולי צליאק, אבל לאנשים רגילים, זה יכול להיות הרבה יותר קל לעיכול. לי למשל שיפון וחיטה מלאה עושים כאב בטן, אבל כוסמין (גם מלא) "יורד" מצוין. אני מאוד ממליצה על הדגן הזה. בקמח כוסמין אפשר להשתמש במקום חיטה בכל מתכון (אפשר לשלב כוסמין לבן וכוסמין מלא), יש פתיתים מכוסמין מלא שאפשר להכין בצ'יק צ'ק אם צריכים תוספת מהירה, יש קרקרים. רק על אטריות כוסמין קשה להמליץ - הן לא טעימות. אגב העוגיות כוסמין שמוכרים בחנויות טבע לא טעימות בד"כ, לא מספיק טריות אני חושבת, אבל בבית עוגיות כוסמין זה להיט (כל מתכון לעוגיות שמחליפים את הקמח בקמח כוסמין). רק לשים לב אם זה כוסמין מלא או לבן, אם לוקחים למשל עוגיות ושמים רק כוסמין מלא, ברוב המתכונים (לא בכולם) זה יצא כבד מדי. אז עדיף לשלב לבן ומלא.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי במבי_ק* » 17 ינואר 2007, 20:36

תודה, אני לומדת הרבה...

יש לי שאלה כללית - האם ה"מעובד" שאנחנו מדברים עליו כאן הוא מושג ה"מעובד" במובן המקובל שלו? אם למשל דיאטנית אומרת לא לאכול אוכל מעובד, זה אומר שאסור לי להגיש בורגול למי שאמרו לו כך? אני מבינה שגם פסטה היא אם כך אוכל מעובד... ?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי בשמת_א* » 17 ינואר 2007, 16:40

הקורנפלור הוא עמילן התירס.
חסר כל ערך תזונתי, בגדול.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טלי_מא* » 16 ינואר 2007, 22:49

V ללא גלוטן - קינואה, דוחן, אמרנט, אורז (יש לי בעיה עם אורז - ממליצים לא לתת לתינוקות דגנים מלאים, אבל לדעתי אם הדגן לא מלא אז אין בכלל מה לתת אותו, זה כמו לתת סוכר), תירס
W מופחתי גלוטן - שיבולת שועל (יש בו גלוטן אבל ניסויים הראו שזה סוג שלא נוטה לעורר רגישות. למרות מה שכתוב כאן אבל בכל מקרה הייתי משתמשת בו במשורה או משתדלת להימנע), כוסמת (חשודה לגלוטן בשל העיבוד עם מוצרים מכילי גלוטן. שייך בעיקר לצליאקים)
X יחד עם החיטה, בעלי הגלוטן - שיפון, כוסמין, שעורה
  • קוסקוס - מכינים מסולת
  • סולת - סולת היא דגן טחון בטחינה גסה. בדרך כלל הדגן הוא חיטה, סולת החיטה הינה גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. ה"אקסטרקציה" של סולת היא בדרך כלל 5%-3%, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. במידה ואין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח. (מויקיפדיה
  • קמח תירס וקורנפלור - לדעתי הקורנפלור הוא רק העמילן של התירס, הקמח קמח מהתירס.
in]טבלה של ערכים תזונתיים food[/po].html

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי שיריק* » 16 ינואר 2007, 20:11

אני חושבת שסולת זה גם חלק ספציפי של חיטה.
מי יודע להסביר מה ההבדל בין קמח תירס (הצהוב, זה שמכינים איתו ממליגה) לבין קורנפלור?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 16 ינואר 2007, 06:46

איזה דף מוצלח ומועיל!

<מחכה שיהיה כבר אפשר להפוך אותו ל דף ערך :-) >

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי אילה_א* » 16 ינואר 2007, 01:25

וסולת מישהו מבין מה היא ואיך מכינים אותה?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי נעמה...* » 15 ינואר 2007, 23:08

אז רגע,אם גריסי פנינה הם שעורה קלופה,אז גריסים "רגילים" הם שעורה "מלאה"?
מה הערך התזונתי שלהם לעומת דגנים אחרים?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי במבי_ק* » 15 ינואר 2007, 20:55

אהה... חשבתי שזו רק חיטה גרוסה. אז מה הערכים התזונתיים של בורגול? זה לא נשמע כזה נורא... ומה לגבי קוסקוס?

אני תמיד חשבתי שאוכל מעובד זה כל הטבעולים והדברים שנראים כמו סוליות ומעורבבים במלא חומרים מייצבים ומשמרים. לא ידעתי שגם הדבר עצמו (נניח אורז תפוח) יכול להיות אוכל מעובד.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי אביב_חדש* » 15 ינואר 2007, 20:49

זו חיטה שבישלו אותה_ ייבשו _וגרסו אותה

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טלי_מא* » 15 ינואר 2007, 14:26

זו חיטה שבישלו אותה וגרסו אותה

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי במבי_ק* » 15 ינואר 2007, 13:50

_בורגול זה דגן טבעי או מוצר מעובד?
מעובד_

מה מעובד בו?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ת''ק_פרסה* » 15 ינואר 2007, 11:24

את יכולה לטחון את הדגנים לפני הבישול.
רעיון מדהים...
ואם כבר שואלים ממה דברים עשויים - מה זה דוחן?
(אגב, זה נכון שלא כל התינוקות אוהבים מרקם חלק. זאת שלי דווקא מתעקשת על זה, די לצערי)
וגם - אם צריך לתת דגנים עם גלוטן רק בגיל מבוגר, לא נשארים הרבה דגנים חוץ מאורז, לא? (התינוקת שלי בת 8 חד')

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 15 ינואר 2007, 05:51

לי זה נראה שהדיסות האלה התעשיתיות הן פיתרון לאמהות ממהרות . האיכות האמיתית היא מבישול של אוכל אמיתי.
מי אמר שתינוקות אוהבים מרקם חלק?
זה כמו שאומרים שכולם אוהבים כחול.
אני יכולה לספר שהתינוקת שלי יכולה לרוק לי בפרצוף דברים עם מרקם חלק .היא מעדיפה להחזיק ביד את האוכל שלה.או שזה יהיה בגרגירים. יש לה גנים פרסיים וזה מתבטא בחיבה לאורז מבושל היטב.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 15 ינואר 2007, 00:36

מסכימה עם מא.
אני טחנתי את האורז ועשיתי ממנו דייסה כשהיא היתה קטנה.
לא הבנתי למה התנצלת על מתן בכפית, מתן בכפית ולא בבקבוק זו הדרך הנכונה להאכיל תינוקות.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי טלי_מא* » 14 ינואר 2007, 21:21

בורגול זה דגן טבעי או מוצר מעובד?
מעובד

ממה זה עשוי?
חיטה

וגריסי פנינה?
שעורה מקולפת (אך לא הוציאו את ליבה, כמו שעושים לחיטה לבנה או אורז לבן)

שזה לא יצא במרקם החלק של דייסות התינוקות
את יכולה לטחון את הדגנים לפני הבישול.
כדאי להרחיק מתן גלוטן ככל שניתן (כלומר להתחיל בגיל מבוגר כמה שיותר) ולגוון בדגנים.
אפשר לטחון פנימה גם קינואה, דוחן, אמרנט...

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ת''ק_פרסה* » 14 ינואר 2007, 20:43

וגם - יש דייסות לתינוקות שהן אורגניות ועשויות מדגנים מלאים?
אני יודעת שאני יכולה לבשל את הדגנים האורגניים שאני אוכלת אבל דומני שזה לא יצא במרקם החלק של דייסות התינוקות, שאכן מאד חביבות על תינוקות (אני נותנת דייסות בכפית, לא בבקבוק רחמנא ליצלן...)

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי נעמה...* » 14 ינואר 2007, 19:59

תגידו,בורגול זה דגן טבעי או מוצר מעובד? ממה זה עשוי?
וגריסי פנינה?
אפשר להנביט אותם אם כן?
ואיך אוכלים את גרעיני השעורה,אם בכלל...

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי ליאת_טאוב* » 27 יולי 2006, 23:59

אמרנט הוא ממשפחת הירבוזיים ושמו בעברית - ירבוז (כמה מפתיע...)
משפחת הירבוזיים קרובה למדי למשפחת הסלקיים.
אפשר לומר בן דוד שני של של התרד והסלק וגם של הקינואה

הוא עשיר בחומצת שומן לינולאית (אומגה 3)
אבל אחרי בישול היא כולה מחומצנת, לא?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי תום* » 20 יולי 2006, 07:49

אני די בטוחה שהטפיוקה בכדורים אינה מכילה כל רעל.
היא פשוטה מאוד להכנה ומגיעה עם הוראות שימוש, שכוללות רק בישול במים.
זה מוצר מעובד מאוד (המעבר בין "קסאווה" ל"טפיוקה" הרי הוא עיבוד) ונראה לי לא סביר שיעשו את כל העיבוד המסחרי, אבל ישאירו בפנים רעל.
עניין הרעל אולי רלוונטי לאותן אפריקאיות שמרסקות ושוטפות את צמח הקסאווה על בסיס יום-יומי.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי מייק_בר_רב_אשי* » 20 יולי 2006, 05:56

זהירות עם הטפיוקה!
אינני יודע אם ובאיזה מצב אפשר להשיג טפיוקה בשוק בארץ ובארצות אחרות. אבל צריך לזכור שהטפיוקה מכילה רעל חריף ומסוכן, ורק אחרי תהליך של שטיפת הרעל היא כשרה לאכילה. תהליך זה של שטיפת הרעל הוא פרוצדורה מורכבת, שהיא בבחינת שגרה אצל מי שאוכל טפיוקה, אך מי שקופץ לתוך זה צריך להיות מודע לבעיה וללמוד איך להיפטר מהרעל.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי סלט_פירות* » 20 יולי 2006, 01:20

ועוד שאלה לגבי הקינואה.
קיבלתי הוראות לתזונה מהנטורופתית שלי, והיא מתייחסת לקינואה כדגן. ע"פ הדיאטה הדגנים שמותרים לי הם בכמות של חצי כוס (מבושל) ליום.
השאלה היא האם קינואה מתפקדת כדגן במקרה הזה, ואם לא אז מה כן?

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי הגמד_חיוכון* » 15 יולי 2006, 23:41

תודה רבה לך על הפירוט וההשקעה דולפין חביב. הארת את עיני!

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי איילת_א* » 15 יולי 2006, 16:52

כוסמת (Buckwheat), אינה דגן כפי שנוהגים לחשוב, אלא פרי (או אגוז), של צמח עשבוני חד שנתי שמקורו במזרח אסיה, ממשפחת הארכוביתיים (POLYGONACEAE).

ה כוסמין (Spelt) הוא סוג של דגן עתיק, למעשה חיטה קדומה לא מוכלאת, בעל ערך תזונתי גבוה.
ייחודו בהרכב החלבונים שלו - השונה משל החיטה, מה שעושה אותו קל לעיכול למי שרגיש לגלוטן (חלבון החיטה).

ולגבי אורז בר (או אורז פרא), Wild rice
הוא בכלל לא אורז אלא עשב הצומח במים, בעיקר בביצות ובאגמים הרדודים של צפון אמריקה.
הוא מכיל יותר חלבון מאורז רגיל ועשיר במיוחד בליזין, סוג של חומצת אמינו שאינה אופיינית לאורז.

ה אמרנט (Amaranth) אינו דגן אמיתי מבחינה בוטנית.
הוא קרוב משפחה של התרד והסלק וגם של הקינואה.
תכולת החלבון שלו גבוהה יחסית לדגנים ועומדת על 15 עד 18 אחוזים, והוא מכיל גם את חומצות האמינו ליזין ומתיונין, שאינן נמצאות, למשל, בקינואה.
האמרנט עשיר גם בסידן, ברזל, נחושת, מגנזיום ובוויטמינים A ו- C. לאמרנט גם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים (פי שלושה מחיטה) והוא מכיל פי שניים יותר סידן מאשר חלב (אם כי הסידן שבו פחות זמין לספיגה מהסידן שבמוצרי החלב).
בנוסף לכך האמרנט מכיל שישה עד 10 אחוזי שומן, רובו בלתי רווי והוא עשיר בחומצת שומן לינולאית (אומגה 3). האמרנט מכיל גם טוקוטריאנול - נגזרת של ויטמין E שיכולה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם. הוא אינו מכיל גלוטן ולכן הוא מתאים גם לחולי צליאק.

ה טפיוקה (Tapyoka) הוא סוג של עמילן, המופק משורש צמח הקאסווה, שמוצאו בדרום אמריקה ומרכזה.
מקור לסידן ולפחמימות וגם דלת שומן. משמשת גם כתחליף טבעי לג’לטין ופופולרית אצל חולי צליאק.


ולבקשתך, גמד חיוכון: הנה מתכון בתיאבון (-:

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי הגמד_חיוכון* » 12 יולי 2006, 22:29

ואיך משיגים את הטפיוקה הנחשקת הנ"ל?
(ואם כבר, איך עושים ממנה גלידה כמו בסרט בני וגון? טוב, אולי זה לא, אבל איך מבשלים אותה?)
ומה מקורה? והיכן היא נקראת קאסווה? (הרחב, פרט והדגם)
<סליחה, זה הכל, תודה, שלום>

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי יעלי_לה » 11 יולי 2006, 22:16

ומה עם אמרנט???

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי מריצה* » 11 יולי 2006, 21:11

ומה בין כוסמת לכוסמין?

>אם כבר אנחנו כאן<

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי מורינגה_רותמית* » 11 יולי 2006, 09:09

אז אפשר שאלה?
מה עם כוסמת? היא דגן?
ומה עם אורז שחור ("אורז בר")? שמעתי שזה בכלל צמח מים...

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי תזמורת_הים* » 10 יולי 2006, 21:55

מייק,
אין כמו הדפים שאתה פותח.
:-)

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי מייק_בר_רב_אשי* » 10 יולי 2006, 21:29

שאלת אותי מה הם בעצם גרעיני קינואה, ולאיזה משפחה הם שייכים.
מסתבר שזה לא דגניים, כמו רוב יתר המזונות הפחמימניים הגרעיניים. שהרי כמעט כל המזונות החשובים ביותר הם דגניים:
חיטה (ללחם, עוגות ופסטה), אורז, תירס (למאכל, לאנרגיה חלופית, ובעיקר להזנת חזירים), שעורה (ללחם ולבירה וכמזון לסוסים), שבולת-שועל ("קוואקר"), שיפון (לחם שחור כבד).
המזון הפחמימני החשוב היחיד שאיננו דגני הוא תפוח-אדמה, מהסולניים, כמובן, יחד עם העגבניה והחציל, הפלפל ו... הטבק.
לא, בעצם יש עוד מזונות פחמימניים חשובים, אבל לא בבית-ספרנו. למשל הקאסווה (ידועה גם בשם טפיוקה וגם מניהוט) היא ממשפחת החלבלוביים. לא לבלבלבלבל עם משפחת החבלבליים, שנתנה לנו את הבטטה. חבלבליים מלשון חבל, שענפיה נכרכים כחבלים סביב צמחים אחרים; ואילו חלבלוביים מלשון חלב, שענפיה ועליה מפרישים בהיפצעם נוזל דמוי חלב.
והנה מתברר כי הקינואה היא בת משפחת הסלקיים, כמו הסלק, וכמו הרבה צמחי בר של מדבר ומלֵחות. לא לקנא בקינואה.

מדריך בוטני לזולל הנבוך

על ידי אנונימי » 10 יולי 2006, 21:29

ראו גם: קינואה ערך ותועלת
ערך תזונתי

גריסים ובורגול

נועה בר (2004-11-08T15:40:32):
מי יודע למי ערך תזונתי גבוה יותר - גריסים או בורגול?
סירופ מייפל (2004-11-12T15:22:31):
מי יודע למי ערך תזונתי גבוה יותר - גריסים או בורגול?
לפי הספר, wellness foods AtoZ כמה נתונים יבשים. אני לא יודעת לגבי העיכול וכד'.

כוס מבושלת של בורגול:
קלוריות- 151
חלבון: 6ג'
פחממות: 34ג'
סיבים תזונתיים: 8.2ג'
שומן: 0.4ג'
שומן רווי: 0.1ג'
monounsaturated fat: 0.1g
Polyunsaturatedfat: 0.2g
כולסטרול: 0מ"ג
פוטסיום: 124מ"ג
סודיום: 9מ"ג
ניאצין: 1.8מ"ג (11% מהצריכה היומית)
ברזל: 1.8מ"ג (22% מהצריכה היומית)
מגנזיום 58מ"ג (14% מהצריכה היומית)

כוס מבושלת של גריסי פנינה - pearl barley
קלוריות- 193
חלבון: 4ג'
פחממות: 44ג'
סיבים תזונתיים: 6ג'
שומן: 0.7ג
שומן רווי: 0.2ג'
monounsaturated fat: 0.1g
Polyunsaturatedfat: 0.3g
כולסטרול: 0מ"ג
פוטסיום: 146מ"ג
סודיום: 5מ"ג
תיאמין: 0.1מ"ג (11% מהצריכה היומית)
ניאצין: 3.2מ"ג (20% מהצריכה היומית)
ברזל: 2.1מ"ג (26% מהצריכה היומית)
סלניום 14מ"ג (25% מהצריכה היומית)
אבץ 1.3מ"ג (12% מהצריכה היומית)
ורד לב (2004-11-13T14:41:28):
סירופ מייפל יהיה הבדל בערכים התזונתיים אם מדובר בבורגול מלא או לבן.
הנה אתר שאני נוהגת להשתמש בו, משערת שיש עוד כאלו. הוא מכיל אינדקסי מזון עם תכולתם מבחינת אבות המזון וגם דברים ספציפיים יותר, כמו התפלגות חומצות האמינו, חומצות השומן ועוד.
יש שם נתונים גם לגבי שמות מסחריים של מזונות, בעיקר בארה"ב, אני חשובת, אבל זה גם טוב.
דיון שהועבר מדף אחר בנושא גלוטן (חלבון חיטה) ועוד שאלות על חיטה (ללחוץ על הפלוס)
אורית של יקו (2005-06-27T10:51:38):
לא מצאתי בקלות איפה מתאים לשאול, אבל מכיוון שכבר חודש אנחנו מחפשות בארץ "גלוטן חיטה", או באנגלית Wheat Gluten החלטתי פשוט לשאול כאן. בברקלי (משם הגענו לפני שלושה שבועות) היינו קונות את זה במשקל ומכינות סייטן ("בשר חיטה" בשם חיבה). בדקתי כבר בזעירא, ניצת הד..., עדן, משק ברזילי, ולאף אחד אין מושג על מה אני מדברת ואני לא מאמינה שאין בארץ...
תודה!


מא צ'י (2005-06-27T10:59:49):
comm]כאן display topic threads[/po].asp?CommID=93&ForumID=1197&TopicID=90602&PagePosition=1
מישהי אומרת שניתן להשיג גלוטן חיטה ויטלי בחנויות המתמחות בחמרי גלם לאפיה.

אני לא מכירה את המוצר ולא ראיתיו אף פעם, אבל יודעת שמוסיפים אותו במאפיות גדולות ללחם, אז אולי זה הכיוון?

<מא>


אורית של יקו (2005-06-27T12:24:26):
אני אבדוק בכמה מאפיות.
תודה!


אורית של יקו (2005-06-28T14:20:21):
טוב, יתכן שהמטבע (שוב) נמצא תחת הפנס... אני אשיג את הגלוטן ממאפייה של חברות שלי בגבעתיים (לחם טאטי). הייתי כל כך בראש של למצא את זה בחנויות בריאות, שפסחתי על האופציה הכי פשוטה!
תודה, מא צ'י על ההכוונה.



במבי ק (2005-06-28T16:01:05):
מה עושים עם הגלוטן חיטה? מה התכונות שלו? (אחלה קפה, טאטי)


אליה דור כהן (2005-06-28T22:17:32):
לנו יש מתכון להכנת גלוטן.
מה זה בשר חיטה? (סייטן)?

ניב וליאת


אורית של יקו (2005-06-30T12:07:40):
כן, "בשר חיטה" זה סייטן. אנחנו משתמשות בגלוטן על מנת להכין את סייטן. ואז אנו משתמשות בסייטן במתכונים הקוראים לבשר, בעיקר עם ירקות מוקפצים, "בולונז" וכו. למי שלא רגיש, גלוטן חיטה עשיר מאוד בחלבונים. ניתן לקרא עליו קצת יותר כאן: http://www.stybel.co.il/[po]lect full[/po].php?id=45
אח"כ אולי אוסיף לינק למתכון קל לסייטן.
איזה מתכון לגלוטן יש לכם ניב וליאת?
כן, אחלה קפה טאטי...
ביי.


אורי יורמן (2007-06-20T19:16:28):
חברת טבע דלי החלה לשווק סייטן בחנויות טבע.

חזרה למעלה