מה לבשל היום

שליחת תגובה

אין מה לדאוג: דאגה לא תחסר
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מה לבשל היום

מה לבשל היום

על ידי אלמונית* » 22 מאי 2011, 16:50

היום הכנתי חומו גרגרים+ממרח ונשארתי רעבה.
זה לא מה שנפשי חשקה.

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 אוגוסט 2010, 13:31

אורז
שעועית מאש עם בצל, שום, גמבה קצוצה ומעט רסק עגבניות. טיגון מהיר, הוספת השעועית (שהושרתה שעתיים), הוספת מים רותחים ומעבר לאש קטנה.
ברוקומיני לבישול קצרצר
תפוחי אדמה ובטטות (במים של הברוקומיני) - ישמשו למילוי עלי פילו אחר כך

מה לבשל היום

על ידי יער_נורווגי* » 30 נובמבר 2008, 13:34

חדשה בדף...
הרגע סיימנו לאכול צהרים. את הדף פתחתי לקרוא עוד לפני האוכל, ואנצל אותו לפרסם את התפריט:התחשק לי לאכול גריסים. קצצתי בצל וטגנתי טיפה, הוספתי סלק חתוך לקוביות קטנות, כוס גריסים ו-2 עלי מנגולד, פשוט כי נשארו לי מלפני שבוע וחבל לזרוק. שפכתי מים רותחים (כוס וחצי לדעתי), מיץ מחצי לימון, סוכר ומלח. התנוקת טרפה. בעיקר התלהבה מהשוקולד (כך הא קוקראת לקוביות סלק. נקוה שלא תתפכח במהרה).
הכנתי גם שעועית לבנה עם רוטב עגבניות והרבה אורגנו. יצא מעולה.

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 30 נובמבר 2008, 12:46

חומוס בסיר לחץ - 40 דקות

ביום שישי בצהרים הכנתי חומוס בהשראתך טרה. תודה.
רק שעשיתי כמות גדולה מדי..... היתרון בכמויות גדולות הן שיש מה להביא למפגשים...

מחר חשבתי להכין מאיזה גדילן עצום בחוץ רסק ירוק. ויש לי גם איזה ירק בגינה שמאוד דומה לסלק או לתרד, משהו שנראה טעים, וחשבתי להקפיץ אותם כתוספת לאורז כמו שירח לבן כתבה על התרד...

מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.

תודה.

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 27 נובמבר 2008, 19:01

אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? אולי אני פשוט אוהבת את החומוס שלי רך במיוחד :-). מבשלת לרוב שלוש שעות, אחרי השריה של 12 שעות.

מה לבשל היום

על ידי טרה_רוסה* » 27 נובמבר 2008, 16:01

חומוס בסיר לחץ - 40 דקות.

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 27 נובמבר 2008, 14:16

אהה, מסתכלת על כל הגדילנים, החוביזות וכל הירוק הזה שמסביב, יודעת כבר שאפשר לאכול מכל זה, יודעת כבר כמה בריאות בתוך כל השפע הזה, ועדיין לא הוצאתי אל הפועל דבר...
הדף הזה קרא לי מן המעמקים, לשוב אליו ולקבל ממנו את כל השפע שבירוק ושבשיתוף הריחות, הצבעים, המרקמים, הטעמים, היצירתיות והידע שיש במטבחים שלנו...
מזמנת השראה ורעיונות @}

מה לבשל היום

על ידי לואיזה* » 08 ספטמבר 2008, 11:47

חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר
אולי הוא לא הושרה מספיק או שהיה ישן? בדרך כלל מספיק חצי מהזמן שצוין.
מלח לא כדאי להוסיף בזמן הבישול כי הוא יקשה את החומוס וימנע ממנו להתרכך.

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 08 ספטמבר 2008, 11:35

חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר

או בסיר לחץ כחצי מהזמן
נדמה לי גם מעט שמן ומלח במי הבישול מעלים את הטמפרטורה ומאיצים את הבישול (חיסכון באנרגיה)

מה לבשל היום

על ידי תמר_מסיני* » 08 ספטמבר 2008, 11:29

עגבניות שרי אדומות וצהוהות, בזיליקום, מלח גס הרבה שמן זית. - יופי של סלט!

אתמול הכנתי פסטה עם חצילים: קוביות חצילים טיגנתי בשמן זית, כשהן זהובות להוסיף 2 כפות סויה, כך ורוטב צילי (לא מתוק) או כל חריף אחר, וחצי כף דבש (או מייפל). שום והרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים. לערבב עם פסטה או לאכול כסלט.

מה לבשל היום

על ידי אהבה_טהורה* » 08 ספטמבר 2008, 10:33

סלט ירקות [עגבניה, מלפפון, גזר מגורר,בצל, פטרוזיליה קצוצה דק ועוד ירקות לפי הטעם] עם שעועית לבנה מבושלת, נותנים לשעועית להתקרר ומוסיפים לסלט עם רוטב שמן זית והרבה לימון, פלפל שחור גרוס גס ומלח
מ ע ד ן

בכלל בקיץ אפשר לבשל כל סוג של שעועית, בישול שמשאיר אותה שלמה, לתת לה להתקרר ולהוסיף שמן זית ולימון ולהגיש קר [חשוב שיהיה הרבה לימון ואפשר להוסיף פטרוזיליה או נענע או תרד קצוצים דק]
אוכל קל להכנה, מתאים לקיץ וטעים

מה לבשל היום

על ידי נוסעת_סמויה* » 08 ספטמבר 2008, 09:36

לזניה צמחונית
לשולה מודן בספר "בישולה" יש מתכון ללזניה צמחונית שאני רוצה לנסות, עם חצילים, קישואים, פטריות, פלפלים, בצל ועגבניות.

השבוע הכנתי שתי מנות קלילות, טעימות ובריאות מהבלוג של יערה שרי (גילוי חדש): סלט עלים ירוקים, מנגו ופקאן ו-קציצות עדשים

חוצמזה, יש מרק קר נורא נורא פשוט שאמא שלי המציאה פעם, ומלווה אותנו כל קיץ, כל הקיץ:

מרק עגבניות קר
ליטר מיץ עגבניות
מיכל יוגורט (200 מ"ל, אחוזי שומן לפי הטעם)
כפית סוכר
כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
שלושה מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

מערבבים וזהו. שומרים במקרר עד להגשה. מאוד מרענן.
תוספות אופציונליות: שמיר קצוץ, קרוטונים.

מה לבשל היום

על ידי ירח_לבן* » 06 ספטמבר 2008, 19:50

תרד - הבנתי שחשוב להוציא את ה'בונקלך' כי הם גורמים לטעם של מרירות. חשוב גם שיהיה טרי מאד.

מבשלים במים או מאדים עד שיתרכך (זה לוקח איזה 10-15 דקות), אח"כ שמים במחבת עם הרבה חמאה ומעט שום, מערבבים/כותשים תוך כדי עם כף עץ, כמה דקות ומוכן. אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.

פשוט פשוט, טעים טעים, הבת שלי זוללת את זה.
הבאסה שמחבילה שנראית ענקית של תרד יוצא בקושי מנה אחת קטנה בסוף.

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 06 ספטמבר 2008, 19:35

קיזי, איך הכנת את התרד?
שנים לא אהבתי תרד, ולאחרונה טעמתי וראיתי כי טוב...
ניסיתי להכין ויצא... איך לומר...
לא יצא.

אני פשוט חלטתי אותו במים... מה חשבתי לעצמי הא?

בקיצור, אשמח לישמוע איך מכינים תרד טעים.

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 06 ספטמבר 2008, 19:33

כל-כך חם לי...
לא יודעת מה לבשל... החום הזה...
כמעט לא אוכלים מבושל.
היום הכנתי לחמניות קטנטנות מקמח כוסמין מלא, סלט ירקות, גבינת עיזים אורגנית טעימה להפליא... היה יופי של צהריים.
ולאורך היום אכלנו מלון מהגינה שלנו שהיה תענוג, מנגו, רימונים...
לאיש הכנתי עוף, אבל הוא בחר בחלה עם משהו...

כל זה מבחינתי בשורות מעולות לפארק הירדן. לא צריך לבשל...???...???... חושבת על זה...

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 06 ספטמבר 2008, 16:02

היום יצרתי שילוב נחמד: עדשים ירוקות עם תרד. פשוט בישלתי עדשים לחוד ותרד לחוד ובסוף ערבבתי.

מה לבשל היום

על ידי מיכל_ע* » 22 אוגוסט 2008, 15:25

לגבי הסודה לשתיה בחומוס, שמעתי שזה הורס את הויטמיני-B.

מה לבשל היום

על ידי פשוט_יעל* » 22 אוגוסט 2008, 15:17

תרד קפוא - אין לי מושג, אף פעם לא פגשתי אותו....

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 22 אוגוסט 2008, 13:55

אפשר להשתמש בתרד קפוא?

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 22 אוגוסט 2008, 13:42

אפשר לשים את הסודה לשתיה בהשריה ואז אין פגיעה בטעם ויש קיצור של תהליך ההתרככות

ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל
ואם לא רוצים להתפרע אפשר לערבב קוטג' עם ביצה ולהניח מעל (ככה זה בלזניה שלי )

מה לבשל היום

על ידי פשוט_יעל* » 22 אוגוסט 2008, 12:41

היום בתפריט הביתי :

לזניה צמחונית כמובן:

שכבת "דפי לזניה"
הרבה תרד
חצילים חתוכים לקוביות
פטה/בולגרית
עגבניות פרוסות דק
בזיליקום
ושוב חוזרים על הסדר
בסוף שופכת קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של הרדוף כמובן....
ואם רוצים "להתפרע" שמים גבינה צהובה מעל הכל.....

מעולה....וכולם נהנים
זמן הכנה 10 דקות ואז בתנור בערך 35 דקות

מסקנה גורפת: הכי קל להכין וממש טעים

מה לבשל היום

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 22 אוגוסט 2008, 10:05

אלא אם את מוסיפה סודה לשתיה
או מקפיאה את הגרגרים אחרי ההשריה.
לי בד"כ לקח שעה וחצי-שעתיים.

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 22 אוגוסט 2008, 09:57

מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות? חומוס זקוק לבישול ארוך, לרוב לפחות 3 שעות ואף יותר (אלא אם את מוסיפה סודה לשתיה, מה שאמור להחיש את התהליך מאד אבל עלול לפגום בטעם הגרגרים).

מה לבשל היום

על ידי מיכל_בר* » 22 אוגוסט 2008, 00:06

תפור על הקיץ: ראיטה, או מרק יוגורט הודי קר.
יש כל מיני וואריאציות. החביבה עלי היא: לערבב יוגורט (רצוי יוגורמה) עם שום כתוש, מעט כוסברה קצוצה, הרבה אבקת קארי, מלח. להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות. מעט שמן זית (זה הטאצ' המזרח תיכוני).
פצצה.

מה לבשל היום

על ידי נוסעת_סמויה* » 21 אוגוסט 2008, 23:23

_השריתי חומוסים
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)_

כשיש לי זמן, אני משרה חומוס, מבשלת, ושומרת בקופסה במקפיא.
מוסיפה למרק ירקות (ככה, ישר מהמקפיא) וגם לאורז (אחרי שחולטת).

הנה תבשיל אורז אהוב מאוד אצלנו בבית, על בסיס מתכון של שולה מודן (אמנם אורז לבן, אבל ככה הבנות שלי אוכלות כמויות של ירקות שבדרך כלל הן לא נוגעות בהם):

אורז הפתעות
6 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
שני גזרים מגוררים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות (כאלה שכבר לא מתחשק לאכול) - קלופות ומגוררות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3 וחצי כוסות מים
קופסת תירס
מהמקפיא: קצת אפונה, קצת שעועית ירוקה, קצת חומוס - חלוטים במים רותחים
כפית מלח, מעט פלפל

מחממים את השמן, מאדים את הבצל (מכסה סגור), מוסיפים גזר, בטטה ופלפל ומאדים קצת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את כל השאר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.

מתקבלת מנה מאוד צבעונית, מתקתקה וטעימה. המתכון המקורי כולל הרבה פחות ירקות. בעצם כמעט כולם אופציונליים.

מה לבשל היום

על ידי טלי_מא* » 20 אוגוסט 2008, 16:50

לא ראיתי אדממה טרייה אבל אם יש בטח גם חליטה קצרה.
אנחנו מוכרים.
תרמילי סויה טריים.
עכשו העונה.
:-)

מה לבשל היום

על ידי ביאנקה_מתחברת* » 20 אוגוסט 2008, 16:33

יש שקיות של אדממה קפואה שפשוט אפשר לאדות או להרתיח. לא ראיתי אדממה טרייה אבל אם יש בטח גם חליטה קצרה.

מה לבשל היום

על ידי נועה* » 20 אוגוסט 2008, 15:52

אדממה איך מכינים?

מה לבשל היום

על ידי ירח_לבן* » 20 אוגוסט 2008, 15:00

תודה מיצי
מבשלים מראש - זה נאמר, 15 דקות?

מה לבשל היום

על ידי ש_י_ר_י* » 20 אוגוסט 2008, 13:25

להיט בקרב בן השנה וחצי - אדממה! אוכל את זה בקצב מטורף, וזה שינוי מרענן בסקשן התוספות במקום אורז/תפו"א/קוסקוס/קינואה.

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 20 אוגוסט 2008, 13:17

מתבלים בכמון, כוסברה טחונה, פפריקה מתוקה, מלח, מיץ לימון ושמן זית, לתוספת טעימה (זה גם חטיף טוב ליד בירה).

או מוסיפים לתבשיל של ירקות ורוטב עגבניות (נגיד: לטגן מעט בצל ושום, להוסיף שעועית ירוקה טריה או מוקפאת, קישואים, גזר ופלפלים, עגבניות מרוסקות מקופסא או טריות, מלח-פלפל, מוסיפים את החומוס שבושל מראש ומבשלים עד שהירקות מתרככים. אפשר להוסיף פטרוזילה קצוצה. כמון וכורכום ייקחו את זה לכיוון מזרחי, בזיליקום ואורגנו לכיוון איטלקי).

או סלט: המון פטרוזיליה קצוצה, שום, שמן זית, לימון ותבלינים לפי הטעם.

מה לבשל היום

על ידי ירח_לבן* » 20 אוגוסט 2008, 12:58

אוי, השריתי חומוסים

מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)

מה לבשל היום

על ידי לוטם_מרווני* » 17 אוגוסט 2008, 17:41

היום בצלחת:
קוסקוס עם טונה
מאש נבוט טרי
גזר פרוס דק טרי
לביבות דלעת וקישואים (בצל מטוגן מעט, שן שום, קישוא מגורר, דלעת מגוררת, קצת קמח מלא, תבלינים-מלח, מוסקט, אורגנו, פפריקה מתוקה, 2 ביצים. ללבב לביבות:-])
ומרק ירקות עם מאש נבוט שבושל בו מעט, סלרי, פטרוזיליה, בצל, גזר, דלעת וקישואים.

מה לבשל היום

על ידי פשוט_יעל* » 17 אוגוסט 2008, 17:13

היום, ומשמח את כל יושבי הבית:

עדשים ירוקים\חומים ברוטב עגבניות וקצת תבלינים
מוגש עם אורז בסמטי וכמובן ירקות חתוכים וטחינה

ארוחה טעימה ופשוטה מאד להכנה

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 17 אוגוסט 2008, 16:24

אני מכינה היום לזניה צמחונית
ברגע שיהיה לי כוח

מה לבשל היום

על ידי אביטל* » 17 אוגוסט 2008, 16:13

_ורד,
היום, הכי פשוט:
חזה עוף
איך הכנת את חזה העוף_

מה לבשל היום

על ידי לבנה_במילואה* » 17 אוגוסט 2008, 16:07

בנות, חם!!!
נראה לי אכין עוף עם גמבות ובצל (על הגז)
ולעצת ורד- פירה...
תכתבו עוד...@}

טרוש קה- רק עכשיו ראיתי...תודה:-)

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 06 אוגוסט 2008, 13:23

אהה... תודה אילה @}

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 06 אוגוסט 2008, 03:14

כי הצ'יק צ'ק חושב שזאת שירה בגלל השורות הקצרות
אז הוא מעביר את פרק ב לצד שמאל ואם היית ממשיכה את ג לצידו וכן הלאה

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 05 אוגוסט 2008, 22:58

למה השאלה שלי לורד מופיעה במקביל, ולא בהמשך למה שכתבתי?
אשמח ללמוד איך לתקן. תודה.

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 05 אוגוסט 2008, 22:56

איך אני אוהבת מתכונים וריחות של מטבחים...

היום הכנתי-
אורז מלא עגול, עם מעט מלח ושמן.
טיגנתי בצל, הוספתי טופו ורוטב סויה תמרי אורגני.
אצות נורי.
סלט ירקות טעים.
ככה ישבנו וגילגלנו...
סושי...

ורד,
_היום, הכי פשוט:
חזה עוף_
איך הכנת את חזה העוף?

מה לבשל היום

על ידי ענת_הפלישתית* » 05 אוגוסט 2008, 16:36

עוף בלימון-
בקערה עוף, לימון סחוט, שמן זית בנדיבות, מלח, שום כתוש, מלא פטרוזיליה.
לעסות, לחכות חצי שעה במקרר (או כמה שעות אם יש זמן, אפילו יום מראש)
להכניס לתנור חם לשעה(מדי פעם לשפוך את הרוטב על עוף)
יוצא טעים וריחני

מה לבשל היום

על ידי תמר_מסיני* » 05 אוגוסט 2008, 15:50

_היום, הכי פשוט:
חזה עוף
פירה תפו"א ובטטה (עם שמן זית ומלח)
שעועית ירוקה מאודה עם שמן זית ורוטב סויה_

הכי טעים

מה לבשל היום

על ידי ורד_לב* » 05 אוגוסט 2008, 15:28

היום, הכי פשוט:
חזה עוף
פירה תפו"א ובטטה (עם שמן זית ומלח)
שעועית ירוקה מאודה עם שמן זית ורוטב סויה

מה לבשל היום

על ידי תלתל_בתוך_תלתל* » 05 אוגוסט 2008, 13:57

אורז ירוק

שתי כוסות אורז בסמטי שמוסיפים לו עלה דפנה ומעט מלח בזמן הבישול
כשהמים רותחים מוסיפים חצי כוס כוסברה קצוצה וחצי כוס שמיר קצוץ
וזהו. מבשלים כרגיל.
(אפשר להזהיב בצל קצוץ ולערבב עם האורז השטוף לפני הרתחת המים אבל אני לא עושה את זה.)
|#|

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 04 אוגוסט 2008, 22:54

פולנטה
ואחר כך לתת לה לעמוד ואז לגזור ממנה ריבועים ולהקפיץ אותם בווק עם טופו, נבטים, פטריות, גזר, בצל ירוק, שמן שוםשום, סויה ורוטב דגים תאי.

מה לבשל היום

על ידי טרוש_קה* » 04 אוגוסט 2008, 19:32

לבנה במילואה- מוקדש לך לכבוד תשעת הימים...


חריימה (קצת אשכנזי, אבל בטח אפשר להחריף אותו...):

מטגנים כמה שומים פרוסים, מוסיפים קצת פלפל ירוק חריף לטיגון,
מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות, מים, פפריקה אדומה מתוקה/חריפה, מלח, הרבה פטרוזילה ואפשר גם כוסברה.
מבשלים את כל זה בערך רבע שעה, אח"כ מוסיפים את הדגים, מבשלים יחד איזה שעה וזה מוכן.
מריח ממש טוב עכשיו מהמטבח שלנו :-)

מה לבשל היום

על ידי תמר_מסיני* » 04 אוגוסט 2008, 15:36

קיש כרשה, תרד וגבינת עיזים
אורז קוקוס
שניצלים
תרד מאודה עם שום ובצל
סלט ירוק

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 אוגוסט 2008, 15:00

היום:מרק ירקות לקוסקוס: זוקיני,בטטה,גזר,סלרי,שעועית מאש ואפונה.
ביום שישי למרות החום,פלפל ממולא בבורגול ,בשר והרבה ירוקים ברוטב עגבניות(טריות). בכלל בזמן האחרון ולאור המחיר הזול וההיצע של עגבניות תמר אני מרסקת בבלנדר עם שום ובזילקום ומכינה רוטב לכל דבר- עד שלבאי הבית יימאס...

מה לבשל היום

על ידי לבנה_במילואה* » 03 אוגוסט 2008, 17:35

בנות- המשיכו לעדכן אותנו במה שאתן מבשלות...@}

מה לבשל היום

על ידי ירח_לבן* » 22 יולי 2008, 22:57

אוקיי. פדיחה, אבל לא יצא לי המתכון של החצילים...
זו פעם ראשונה שאני עושה משהו עם חצילים, אז אני לא מכירה את ההתנהגות שלהם. הם יצאו די קשים למרות שהתבשלו הרבה זמן.

אולי מישהו מאילו שניסו יכול לתת פרטים של זמנים וכמויות?

מה לבשל היום

על ידי מיכלי_לי* » 21 יולי 2008, 19:49

קיזי, במתכון סלט העדשים אפשר בירוקים לשים גם נבטים קטנים ואצלנו הולך גם מעט חומץ בלסמי...

מה לבשל היום

על ידי לבנה_במילואה* » 21 יולי 2008, 19:12

בימי הקיץ החמים הללו חייבים אוכל מרענן!!!
סלט טבולה: קוסקוס/ בורגול/ קינואה (אפשר לבשל לפני) בצל ירוק, עגבניות, פטרוזיליה,וכל הירקות שבא לך, הרבה לימון, שמן זית/שמן שומשום ומלח.
לערבב טוב.
את הקוסקוס והבורגול לא חייבים לבשל לפני, הם אמורים להתבשל מהמיץ של הירקות. לגבי הקינואה, אני לא יודעת, אני בישלתי...

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 04 יולי 2008, 14:25

לא ממש בישול אבל ממש מתאים לקיץ
הכנתי מרק מלון במקום רוזטה מהמתכון המקורי שמתי אבקת שקדים(שקדים טחונים) ודבש
יצא טעים צונן וכייפי

מה לבשל היום

על ידי אמא_של_שחר* » 04 יולי 2008, 10:59

עוגה לשבת (יש שתיים כאלו בתנור כרגע)
מתכון נורא פשוט, שאיבדתי ושיחזרתי.
לשמן תבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 בחמאה, לפזר על תחתית כות נדיבה של סוכר חום.
לסדר על התבנית חצאים או רבעים של פירות (שזיפים, אפרסקים, נקטרינה או מישמש, בכל שילוב), עם הקליפה כלפי מעלה, כך שישארו כמה שפחות רווחים.
לחמם תנור ל180 צלזיוס.
לטרוף 4 ביצים ושתי כוסות סוכר.
להמיס 150 גרם חמאה, ולהוסיף לתערובת הביצים סוכר.
לערבב בקערה נפרדת שתי כוסות קמח, חצי שקית אבקת אפיה וקורט מלח.
לשפוך לאט לאט תוך כדי בחישה (הכי נוח עם מטרף) את תערובת הקמח על תערובת הביצים.
לשפוך את הבלילה על הפירות.
בערך 40 דקות אפיה, עד שקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה.
אחרי שמתקרר, להפוך את העוגה, כך שהפירות למעלה והבצק למטה.
אין בעיה להשתמש בקמח מלא וסוכר חום. אפשר, אבל לא כ"כ רצוי להלחיף את החמאה בכוס שמן.
בתיאבון

מה לבשל היום

על ידי יול* » 01 יולי 2008, 17:14

_סלט חצילים כזה (כדאי להוסיף שום ולהמעיט באבקת מרק). טעים חם או קר, עם אורז או לחם.
נוסעת סמויה , המון תודה על המתכון לסלט הנהדר הזה!_
תודה גם ממני, הכנתי לצהרים ויצא מעולה (בכלל בלי אבקת מרק, רק תבלינים) @}

מה לבשל היום

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 30 יוני 2008, 22:18

סלט חצילים כזה (כדאי להוסיף שום ולהמעיט באבקת מרק). טעים חם או קר, עם אורז או לחם.
נוסעת סמויה , המון תודה על המתכון לסלט הנהדר הזה! אני מנשנשת אותו כל הערב :-)
בד"כ "מפחדת" מחצילים כי אין לי כוח להמליח ולחכות, וכאן אין שום צורך @}

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 29 יוני 2008, 20:13

אוי זה קצת אכזרי בעונת האין- אבוקדו הזו...
אוי סליחה, פה יש (אני לא בארץ) ולא חשבתי על זה...


אנחנו שמים פלחי תפוחים ירוקים בסלט ירוק
כן, אנחנו מכינים לפעמים סלט עולש (כן, המריר הזה) עם תפוח ירוק וקוביות גבינה צהובה. מאוד טעים, אבל צריך להתרגל למרירות.


לדעתי כמעט כל פרי הולך בסלט מבוסס-ירוקים: אגס, תפוח, מנגו ואפילו תות שדה.
נכון.

מה לבשל היום

על ידי אמא_של_שפן* » 29 יוני 2008, 19:56

אנחנו שמים פלחי תפוחים ירוקים בסלט ירוק. במיוחד אם יש קצת חרדל ברוטב, זה אושר אמיתי.

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 29 יוני 2008, 18:08

ודרך אגב, אפשר ממש לשדרג סלטים על ידי תוספת של קוביות נקטרינה או אפרסק לדעתי כמעט כל פרי הולך בסלט מבוסס-ירוקים: אגס, תפוח, מנגו ואפילו תות שדה.

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 יוני 2008, 14:02

סלט רוקט ואבוקדו:
אוי זה קצת אכזרי בעונת האין- אבוקדו הזו...

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 יוני 2008, 00:15

תודה (-:

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 29 יוני 2008, 00:09

כשאני מבשלת עדשים אני קודם כל מטגנת אותם דקה בשמן זית ואח"כ מוסיפה את המים. הם כמובן מתרככים וטיפה נמעכים, אבל לא הופכים לדייסה. ככה אני מכינה גם אורז שלא נדבק. וחוץ מזה צריך להשגיח על כמות המים, לתת למים להתאדות אם יש יותר מדי.
ספרי לי איך יצא, אני מאוד גאה במתכון שלי כפי שבטח כבר הבחנת: )

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית_נוספת* » 29 יוני 2008, 00:01

סלט העדשים נשמע מעולה.
הבעיה שלי היא שתמיד העדשים (גם כתומות וגם שחורות) נמעכות לי והופכות לדייסה, כבר בבישול ועוד יותר כשמתחילים לערבב אותן בסלט.
אני אנסה להכין בדיוק לפי המתכון הנ"ל ונראה איך ייצא..
תודה

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 28 יוני 2008, 23:47

ודרך אגב, אפשר ממש לשדרג סלטים על ידי תוספת של קוביות נקטרינה או אפרסק. זה תלוי כמובן בשאר המרכיבים. לפני כמה ימים הכנתי סלט חסה עם פטה, גבינת פנדנו (כמו פרמזן, אבל בחתיכות, לא באבקה), אבוקדו ונדמה לי שגם עגבניה והוספתי נקטרינה חתוכה. יצא טעים ומרענן.

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 28 יוני 2008, 23:42

וגם עוד סלט פשוט וטעים - סלט רוקט ואבוקדו: מערבבים רוקט עם עלי חסה, מוסיפים אבוקדו, בצל ועגבניה חתוכים לקוביות ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

מה לבשל היום

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 28 יוני 2008, 23:39

אצלנו אוכלים לעתים קרובות סלט מאוד פשוט וטעים שבטח כולם כבר מכירים - סלט עגבניות עם פטה. חותכים את העגבניות והפטה לקוביות, מוסיפים בזיליקום קצוץ, שמן זית וטיפה חומץ בלסמי וזה נורא נורא טעים. אפשר להוסיף גם בצל (רצוי סגול).

ולמי שהצטרף רק עכשיו אני מאוד ממליצה לגלול למעלה ולראות את המתכון הפשוט שלי לסלט עדשים שאני נורא גאה בו: )

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית_נוספת* » 28 יוני 2008, 23:27

תודה על כל המתכונים לסלטים.
אם יש עוד, יתקבלו בשמחה.. @}

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 28 יוני 2008, 23:19

סלט תפוחי אדמה חמץ-מלוח

זה מסוג הדברים שאני מכינה לפיקניק או אוכלת בבית לבד, כי אף אחד מהגברים בבית לא פרטנר (אולי כשהקטנה תתחיל מוצקים :-)).

2-3 תפו"א מבושלים, מצוננים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף צלפים (ללא נוזלי השימור)
10 זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
100 ג' (או יותר - לפי הטעם) גבינת פטה חתוכה לקוביות או מפוררת
שמן זית ומיץ לימון טרי - בנדיבות
מלח ופלפל

מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים, מערבבים שוב ומתקנים תיבול אם צריך.

סלט עגבניות ושום

1-2 עגבניות עסיסיות ומתוקות, בטמפ' החדר, חתוכות דק, על מיציהן
1-2 שיני שום קצוצות דק
מעט פטרוזילה או כוסברה קצוצות
מלח ופלפל, שמן זית

מערבבים הכל בקערית, שמים ממש מעט שמן זית ונותנים לסלט לעמוד איזה רבע שעה לפני שאוכלים אותו.

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 יוני 2008, 22:41

אגב, אתן יודעות שכדאי להרתיח עוף / בשר לפני שמשתמשים... כל השומן והמגעיל יוצא
אפשר פשוט 'לשטוף' את העוף במים רותחים

מה לבשל היום

על ידי נוסעת_סמויה* » 28 יוני 2008, 22:08

סלטים קרים שהולכים אצלנו עכשיו:
  • סלט תפוחי אדמה של ילדוּת: תפו"א וגזר מבושלים וחתוכים לקוביות, מלפפונים חמוצים, ביצה קשה, אפונה, בצל ירוק, מעט מיונז טוב ומלח.
  • סלט חצילים כזה (כדאי להוסיף שום ולהמעיט באבקת מרק). טעים חם או קר, עם אורז או לחם.
  • סלט עדשים שחורות (ללא השריה, לשים בסיר עם הרבה מים ובלי מלח, להביא לרתיחה ולבשל עוד רבע שעה על אש בינונית. הן יוצאות פריכות ומלאות טעם). להוסיף: הרבה ירוקים (עלי בייבי או פטרוזיליה-נענע), בצל ירוק או סגול, שמן זית, לימון ומלח.
  • סלט פטרוזיליה מפטרוזיליה קצוצה, רוטב מלימון, שמן זית ושום, וצנוברים קלויים מעל. (יצא נפלא כשהכנתי מהפטרוזיליה שגדלה לנו בגינה, אבל אתמול הכנתי מפטרוזיליה שהגיעה במשלוח האורגני, ויצא לא טעים).
אגב, אנחנו אוכלים מרקים גם בקיץ (קרירות ירושלמית). כדי להוסיף טעם למרק ירקות אני מוסיפה לו בשלב מאוחר חצי כוס עדשים כתומות. העדשים נמסות לגמרי, מסמיכות את המרק ומוסיפות לו טעם. חוצמזה אני מוסיפה למרק כל מה שיש בבית, כולל עגבניה חתוכה, גרגרי חומוס ואפונה מהקפאה. The more the merrier.

מה לבשל היום

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 28 יוני 2008, 21:52

"לכפות" מלשון - כף
דווקא לא

מה לבשל היום

על ידי נוסעת_סמויה* » 28 יוני 2008, 21:43

לקפות! הזכרתן לי נשכחות. כשהייתי בת תשע או עשר, באותה תקופה מתוקה שבה הייתי קוראת 2-3 ספרי ספרייה ביום, קראתי ספר שבו הופיעה המילה הזו, עם כוכבית והסבר למטה: "לקפות-להסיר את הקצף מעל התבשיל". כמה ימים אחר כך הפגנתי את הידע החדש שלי במשחק שבץ-נא עם אבא, והוא התמוגג ממני עד לב השמיים.

מה לבשל היום

על ידי אנדלוסיה* » 27 יוני 2008, 16:21

אני ממליצה על ארוחות של סלטים קרים בימים כאלה: מרק מלפפונים ויוגורט (עם הרבה שמיר ושום), סלט גזר וביצה קשה (גזר מגורר גס, ביצה קשה מגוררת, קצת עירית, שמן זית ולימון וקצת מיונז), סלט שומר, אם עוד מוצאים אחד יפה בחום הזה, טבולה עם הרבה נענע ופטרוזילה או סלט עגבניות עם מוצרלה ובזיליקום. אם יש גם לחם טעים, אז עם סלט חצילים בטחינה, גבינה אחת חריפה וסלמון מעושן זו כבר ממש ארוחת פאר (אמנם לא לילדים קטנים, אני מודה).
ופטנט: לוקחים חבילת סלמון מעושן וקוצצים לחתיכות קטנות, ואז מערבבים עם חבילת סקי 5%, והרי לכן לקס אנד קרים צ'יז בגרסה דיאטטית וטעימה. עם קצת פפריקה מתוקה זה מקבל גם צבע ורדרד.
בתיאבון.
אה וכן, זה לקפות את המרק, ולא מלשון כף. סחה קרוטונית, לא ידעתי שעוד מישהו מכיר את המילה הזאת.

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 27 יוני 2008, 15:57

_הכל נהיה עכור וזרקים פנימה קליפת ביצה שסופחת את העכירות
משהו שיוצא מעולה לשים מעל לזניה במקום גבינה צהובה זה תערובת של ביצה וקופסת קוטג'
אצלי גם היום חם מכדי לאכול :-)

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 יוני 2008, 10:18

"לכפות" מלשון - כף

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 27 יוני 2008, 08:36

איך הוא מתקבל אצל ילדים?איך הילדים שלך מתייחסים ל"דברים מעורבבים" ול"דברים ירוקים"? אצלנו אחד אוכל ואחד לא.

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 26 יוני 2008, 23:15

כדי לשפר את הלזניה מבחינת בריאות, אפשר לנסות לשים טופו במקום גבינה צהובה.
אפשר גם לנסות עלי לזניה מאורז- יש בחנויות טבע.
אפשר גם גבינות אחרות מצהובה...
אבל הגירסה שנתתי היא המועדפת אצלנו.

השבוע אנסה את הסושי\בלינצ'ס שלך גברת פלפלת,
וגם הסלט טאבולה שלך מיצי החתולה נשמע מהמם. איך הוא מתקבל אצל ילדים?
איזה כיף. כבר העשרתי את המטבח שלי.
תודה.

מה לבשל היום

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 26 יוני 2008, 23:10

צריך להשגיח על התבשיל/מרק וכשהוא מתחיל לרתוח וכל הליכלוכים עולים- להנמיך את האש ולדוג בסבלנות את הליכלוך
קוראים לזה "לקפות" :-)

מה לבשל היום

על ידי תות_ית* » 26 יוני 2008, 23:06

הכנתי מה שתותית הכינה לשבת בערב, זה עכשיו על הגז.. לקח לי 10 דק', אפילו פחות...
לבנה במילואה, איך שימחת אותי...
הבנות שלי ביקשו לזניה.
הכנתי רוטב אדום מעגבניות חתוכות ורסק. תיבלתי במלח וסוכר. הוספתי מעט חמאה.
שמתי שכבת עלי לזניה קנויים מעליהם רוטב אדום ומעל גבינה צהובה.
ככה שלוש שכבות, כאשר בשכבה העליונה אני שמה יותר גבינצ', וגם פרוסות של עגבניות.
טרפו... |y|

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 26 יוני 2008, 21:41

סלט טאבולה קריר

אפשר להכין מאיזשהו דגן שבישלתן אתמול ונשאר במקרר: אורז מכל צבע ומין, קוסקוס, קינואה - הכל הולך. גם אם יש לכן עדשים מאתמול, זה ייצא מעולה (למרות שכבר לא נקרא לזה טאבולה, נראה לי :P).
1-2 כוסות דגן מבושל קר
שפע עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע
שמן זית והרבה לימון
כמה עגבניות קצוצות

מערבבים הכל, מתבלים במלח ובפלפל.

מה לבשל היום

על ידי מיצי_החתולה* » 26 יוני 2008, 21:29

לא ממש בישול, אבל מתאים לימי החום:

שייק אבטיח צונן
קוביות משמינית אבטיח
כוס קוביות קרח
אם האבטיח לא מספיק מתוק, אפש רלהוסיף 2-3 תמרי מג'הול מגולענים

טוחנים בבלנדר לשייק סמיך. אם לא מספיק סמיך - מוסיפים עוד כמה קוביות קרח ומבלנדרים שוב. קר ומרענן.

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 יוני 2008, 20:13

בשביל להוציא את ה"מגעיל" מהעוף/בשר בבישול צריך להשגיח על התבשיל/מרק וכשהוא מתחיל לרתוח וכל הליכלוכים עולים- להנמיך את האש ולדוג בסבלנות את הליכלוך ואז לבשל על אש קטנה מאד- המרק/תבשיל יוצא גם צלול וגם וטעים.
(-:
אם לא שמים לב ומפספסים את רגע תחילת הרתיחה- הכל נהיה עכור. )-:

מה לבשל היום

על ידי גברת_פלפלת* » 26 יוני 2008, 19:32

אגב, אתן יודעות שכדאי להרתיח עוף / בשר לפני שמשתמשים... כל השומן והמגעיל יוצא
אבל זה הורס את כל הטעם!
הרי כך מכינים ציר- מבשלים את העוף ומשתמשים במים...

מה לבשל היום

על ידי אילה_א* » 26 יוני 2008, 18:47

סורי אפילו לי לא בא להכין כלום אצלי אוכלים היום פופ קורן וביצים רכות

מה לבשל היום

על ידי לבנה_במילואה* » 26 יוני 2008, 17:41

הכנתי מה שתותית הכינה לשבת בערב, זה עכשיו על הגז.. לקח לי 10 דק', אפילו פחות...
אגב, אתן יודעות שכדאי להרתיח עוף / בשר לפני שמשתמשים... כל השומן והמגעיל יוצא:-)

מה לבשל היום

על ידי גברת_פלפלת* » 26 יוני 2008, 14:54

אתמול הכנתי משהו מגניב ביותר.
הכנתי ירקות מוקפצים קלות (כרוב, בצל, גזר, מאש מונבט) עם בצל ירוק ושומשום וסויה ומעט דבש (ותיבול- צ'ילי גרוס, פלפל שחור גרוס, מלח גס)
הכנתי חביתה

לקחתי דפי אורז. הכנתי שתי קערות עם מי ברז. בכל פעם שמתי דף אורז בכל קערה. אחרי דקה שתיים הוצאתי את הדף, שמתי בו מעט מהירקות וחתיכת חביתה. גילגלתי כמו בלינצ'ס (הי! עוד רעיון- לעשות את זה עם בלינצ'ס).

אחרי שסיימתי לקחתי את הרוטב שנשאר בסיר, הוספתי לו מעט דבש וצ'ילי, מלפפונים קצוצים דק וכוסברה קצוצה, (בדיעבד הייתי יכולה להוסיף גם שום וג'ינג'ר אבל זה יצא נהדר גם בלי) ו'הזלפתי קלות' על הסושי אורז הזה.

יצא מה זה טעים ונראה מושקע!
וממש קליל!
ואפשר לגוון עם מלא דברים!

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית_נוספת* » 26 יוני 2008, 14:45

גם אני תהיתי בסוגיה הנ"ל היום.
צריכה עזרה, רוצה להכין לאיש ארוחה שווה..
ורוצה שזה לא ייקח יותר מדי זמן וכוח, שאין לי בחום הזה..
וגם שלא יהיה כבד מדי, בחום הזה..
תודה!

מה לבשל היום

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 יוני 2008, 13:47

בנות, כ"כ חם!!! מה אפשר להכין בחום שכזה?
צריכה עזרה, רוצה להכין לאיש ארוחה שווה..

מה לבשל היום

על ידי ענת_הפלישתית* » 20 יוני 2008, 14:55

אורז עם תרד ביד אחת (הקטנה על היד השניה)-
לחמם שמן זית, להוסיף 2 כוסות אורז בסמטי ולקלות תוך ערבוב עד שהאורז מזהיב ויש ריח טוב.
להוסיף עלי תרד (אני הוספתי בערך 6 בונקלך משקית של סנפרוסט) ומים רותחים עד כיסוי ועוד קצת ובערך כפית מלח (צריך לטעום את המים)
לערבב ולבשל על אש קטנה עם מכסה עד שמוכן.

טעימממ ומהיר והעיקר- ביד אחת.

חזרה למעלה