על ידי נוסעת_סמויה* » 21 אוגוסט 2008, 23:23
_השריתי חומוסים
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)_
כשיש לי זמן, אני משרה חומוס, מבשלת, ושומרת בקופסה במקפיא.
מוסיפה למרק ירקות (ככה, ישר מהמקפיא) וגם לאורז (אחרי שחולטת).
הנה תבשיל אורז אהוב מאוד אצלנו בבית, על בסיס מתכון של שולה מודן (אמנם אורז לבן, אבל ככה הבנות שלי אוכלות כמויות של ירקות שבדרך כלל הן לא נוגעות בהם):
אורז הפתעות
6 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
שני גזרים מגוררים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות (כאלה שכבר לא מתחשק לאכול) - קלופות ומגוררות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3 וחצי כוסות מים
קופסת תירס
מהמקפיא: קצת אפונה, קצת שעועית ירוקה, קצת חומוס - חלוטים במים רותחים
כפית מלח, מעט פלפל
מחממים את השמן, מאדים את הבצל (מכסה סגור), מוסיפים גזר, בטטה ופלפל ומאדים קצת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את כל השאר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
מתקבלת מנה מאוד צבעונית, מתקתקה וטעימה. המתכון המקורי כולל הרבה פחות ירקות. בעצם כמעט כולם אופציונליים.
_השריתי חומוסים
מה עושים עם זה? (חוץ מחומוס לניגוב)_
כשיש לי זמן, אני משרה חומוס, מבשלת, ושומרת בקופסה במקפיא.
מוסיפה למרק ירקות (ככה, ישר מהמקפיא) וגם לאורז (אחרי שחולטת).
הנה תבשיל אורז אהוב מאוד אצלנו בבית, על בסיס מתכון של שולה מודן (אמנם אורז לבן, אבל ככה הבנות שלי אוכלות כמויות של ירקות שבדרך כלל הן לא נוגעות בהם):
[b]אורז הפתעות[/b]
6 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
שני גזרים מגוררים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות (כאלה שכבר לא מתחשק לאכול) - קלופות ומגוררות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3 וחצי כוסות מים
קופסת תירס
מהמקפיא: קצת אפונה, קצת שעועית ירוקה, קצת חומוס - חלוטים במים רותחים
כפית מלח, מעט פלפל
מחממים את השמן, מאדים את הבצל (מכסה סגור), מוסיפים גזר, בטטה ופלפל ומאדים קצת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות, מוסיפים את כל השאר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
מתקבלת מנה מאוד צבעונית, מתקתקה וטעימה. המתכון המקורי כולל הרבה פחות ירקות. בעצם כמעט כולם אופציונליים.