על ידי נטע* » 04 אוגוסט 2007, 10:46
מא צ'י ואחרים,
שלא יבינו אותי לא נכון. אני עצמי צרכנית של אורגנית , כבר 20 שנה! כשעוד בקושי היה.
וכמובן שאורגני נשמע ונראה יותר הגיוני. מריסוס. ובינתיים אני ממשיכה
המרירות שלי בנושא התחילה, מזה שניסיתי לבדוק את נושא העובשים/פטריות והמיקוטוקסינים.
להזכיר- מיקוטוקסינים זה תוצרים , רעילים, של פטריות ועובשים. התוצרים הללו זה לא יצורים חיים, אלא רעל, והוא לא מתפרק ולא יוצא בבישול וכו'.
יש טענות שאי אפשר להפריכה, שהיא: שבתוצרת אורגנית יש יותר מיקוטוקסינים
- בגלל אי שימוש בקוטלי פטריות 2. בגלל שימוש בקומפוסט, שאם לא מוכן נכון, מגביר פטריות 3. בגלל תנאים מכניים שמגבירים לחות. ולחות כידוע זה אחד הדברים הכי חשובים לפטריות. התנאים המכניים הם: חימום תרמי, חממות.
צלצלתי לכמה חקלאים אורגניים שמשווקים לשוק המקומי, והם אפילו לא ידעו מה זה מיקוטוקסינים! או אמרו לי "אני לא מאמין בזה".
אמרתי להם בקצרה לגבי בעיית הפטריות, ותשובתם היתה שוב דיקלום והתפארות בקומפוסט, חימום תרמי, בתי רשת.
מצטערת, זו לא תשובה לבעית הפטריות, זו תשובה לבעיית עודף ריסוס.
נדהמתי מהבורות שלהם, והתחלתי לדאוג, שעוסקים בחקלאות הזו אנשים ש, או.קי למדו שיטת מסוימת, נניח פרמהקאלצ'ר, על כל יתרונותיה, אך בשאר הם מאמינים כמו בכת, ולא בדקו את העקרונות הביולוגיים- מיקרוביולוגיה, בוטניקה, מדעי החקלאות.
כמו כן, כיון שכאמור לחות היא גורם רע בענין של פטריות, גם עצם הגידול באזור מישור החוף, שבו יש מינימום 70% לחות היא בעייתית.
ולצערי רב המגדלים שמשווקים ישירות למי שגר במרכז, נמצאים באזורי לחות גבוהה., ולא מאזורים יבשים כמו
גליל, עמקים פנימיים, ערבה , נגב.
שלחתי מייל לדוקטור בפקולטה לחקלאות, והוא, בניגוד לחלקאים האורגניים, מייד ידע על מה אני מדברת, ואמר שאכן לא ידוע כיום אם יש יותר מיקוטוקסינים בתוצרת אורגנית או לא.
לגבי שאמרתי שזו תעשייה. את זה לא הרגשתי מהמגדלים שהם באמת אנשים שלפחות מאמינים בעקרונות של מה שהם עושים,
אלא מהמשך שרשרת השיווק- החל מחברת 'אדמה', שנסו לצלצל אליהם, ותראו איזה יחס גרוע יש שם. והמשך ברשתות כמו ניצת הדובדבן, או אורגניק מרקט, עדן מרקט- ששם החלק השיווקי-מסחרי מאד בולט.
[po]מא צ'י[/po] ואחרים,
שלא יבינו אותי לא נכון. אני עצמי צרכנית של אורגנית , כבר 20 שנה! כשעוד בקושי היה.
וכמובן שאורגני נשמע ונראה יותר הגיוני. מריסוס. ובינתיים אני ממשיכה
המרירות שלי בנושא התחילה, מזה שניסיתי לבדוק את נושא העובשים/פטריות והמיקוטוקסינים.
להזכיר- מיקוטוקסינים זה תוצרים , רעילים, של פטריות ועובשים. התוצרים הללו זה לא יצורים חיים, אלא רעל, והוא לא מתפרק ולא יוצא בבישול וכו'.
יש טענות שאי אפשר להפריכה, שהיא: שבתוצרת אורגנית יש יותר מיקוטוקסינים
[list=1]
[*] בגלל אי שימוש בקוטלי פטריות 2. בגלל שימוש בקומפוסט, שאם לא מוכן נכון, מגביר פטריות 3. בגלל תנאים מכניים שמגבירים לחות. ולחות כידוע זה אחד הדברים הכי חשובים לפטריות. התנאים המכניים הם: חימום תרמי, חממות.
[/list]
צלצלתי לכמה חקלאים אורגניים שמשווקים לשוק המקומי, והם אפילו לא ידעו מה זה מיקוטוקסינים! או אמרו לי "אני לא מאמין בזה".
אמרתי להם בקצרה לגבי בעיית הפטריות, ותשובתם היתה שוב דיקלום והתפארות בקומפוסט, חימום תרמי, בתי רשת.
מצטערת, זו לא תשובה לבעית הפטריות, זו תשובה לבעיית עודף ריסוס.
נדהמתי מהבורות שלהם, והתחלתי לדאוג, שעוסקים בחקלאות הזו אנשים ש, או.קי למדו שיטת מסוימת, נניח פרמהקאלצ'ר, על כל יתרונותיה, אך בשאר הם מאמינים כמו בכת, ולא בדקו את העקרונות הביולוגיים- מיקרוביולוגיה, בוטניקה, מדעי החקלאות.
כמו כן, כיון שכאמור לחות היא גורם רע בענין של פטריות, גם עצם הגידול באזור מישור החוף, שבו יש מינימום 70% לחות היא בעייתית.
ולצערי רב המגדלים שמשווקים ישירות למי שגר במרכז, נמצאים באזורי לחות גבוהה., ולא מאזורים יבשים כמו
גליל, עמקים פנימיים, ערבה , נגב.
שלחתי מייל לדוקטור בפקולטה לחקלאות, והוא, בניגוד לחלקאים האורגניים, מייד ידע על מה אני מדברת, ואמר שאכן לא ידוע כיום אם יש יותר מיקוטוקסינים בתוצרת אורגנית או לא.
לגבי שאמרתי שזו תעשייה. את זה לא הרגשתי מהמגדלים שהם באמת אנשים שלפחות מאמינים בעקרונות של מה שהם עושים,
אלא מהמשך שרשרת השיווק- החל מחברת 'אדמה', שנסו לצלצל אליהם, ותראו איזה יחס גרוע יש שם. והמשך ברשתות כמו ניצת הדובדבן, או אורגניק מרקט, עדן מרקט- ששם החלק השיווקי-מסחרי מאד בולט.