על ידי ניצן_אמ* » 24 פברואר 2014, 07:47
לגבי הבדיקות - אני עשיתי פאנל מורחב וגם ביופסיה ולא מצאו לי שום דבר חד משמעי למרות שמאד ברור שיש לי רגישות קיצונית לחיטה, לאורז ולקזאין. כי אני לא נחשפת אליהם, והמחיר של להחשף לטובת הבדיקות גבוה מדי. כשלא נחשפים - מקבלים רק תוצאות שליליות. הביופסיה נערכה בהרדמה, וחוץ מזה שקצת כחכחתי אח"כ היתה חוויה סבבה לגמרי. אני לא מתנגדת לבדיקות דם, גם לא לילדים.
לגבי פלאפל, אם התוצאות שתקבלו חיובית, תתחילי לתרגל ולהתרגל להגיד את זה בכל מקום שעשוי להכנס לו משהו לגוף. בהרבה פלאפליות מכניסים קמח לקציצות הפלאפל. כל מה שצריך להגיד זה "יש לנו צליאק, אסור לנו אפילו לגעת בקמח." יש מודעות מאד גבוהה במקומות ממכר המזון. ואם אין להם אפשרות להפריד, הם יגידו לך. את גם תלמדי מהר מאד לזהות מתי יודעים על אמת, ומתי מחרטטים לך. וכן, זה אומר שאוכלים את ההמבורגר (שביררנו מראש שאין בו קמח, כי גם בהמבורגר יש קמח...) בתוך לחמניות נטולות גלוטן (אצלנו אוכלים בתוך חסה משי. חבל"ז מזמ"ז.) ומתחילים לשים לב לדברים כמו תבלינים, שמן הטיגון (אם טיגנו בו שניצלים, לא לאכול את הצ'יפס ממנו...) רטבים בסלטים במסעדות (כן, אפילו בויניגרט...)
זו רק תקופת מעבר, מתרגלים מהר. ויש המון אפשרויות בסופרים היום. המון. ממש.
ברמה היותר פרקטית, אנחנו כבר יותר מעשר שנים סוחבים איתנו את האוכל שלנו ממילא, בלי קשר לצליאק, והרבה אנשים עושים את זה מכל מיני סיבות. גדלתי עם תאומות שהיו חולות בצליאק מלידה, ואמא שלהן היתה פשוט מכינה להן לחם תירס בעצמה... אז תמיד תקחי איתך בתיק סנדביץ' בשבילו, נטול גלוטן, איזה שני תפוחים, מיץ טבעי, חופן שקדים, צימוקים, דברים מהירים כאלה וחפיפיים שבמקרה שנתקעים בלי אופציה בשבילו, יש מה לתת.
לגבי הבדיקות - אני עשיתי פאנל מורחב וגם ביופסיה ולא מצאו לי שום דבר חד משמעי למרות שמאד ברור שיש לי רגישות קיצונית לחיטה, לאורז ולקזאין. כי אני לא נחשפת אליהם, והמחיר של להחשף לטובת הבדיקות גבוה מדי. כשלא נחשפים - מקבלים רק תוצאות שליליות. הביופסיה נערכה בהרדמה, וחוץ מזה שקצת כחכחתי אח"כ היתה חוויה סבבה לגמרי. אני לא מתנגדת לבדיקות דם, גם לא לילדים.
לגבי פלאפל, אם התוצאות שתקבלו חיובית, תתחילי לתרגל ולהתרגל להגיד את זה בכל מקום שעשוי להכנס לו משהו לגוף. בהרבה פלאפליות מכניסים קמח לקציצות הפלאפל. כל מה שצריך להגיד זה "יש לנו צליאק, אסור לנו אפילו לגעת בקמח." יש מודעות מאד גבוהה במקומות ממכר המזון. ואם אין להם אפשרות להפריד, הם יגידו לך. את גם תלמדי מהר מאד לזהות מתי יודעים על אמת, ומתי מחרטטים לך. וכן, זה אומר שאוכלים את ההמבורגר (שביררנו מראש שאין בו קמח, כי גם בהמבורגר יש קמח...) בתוך לחמניות נטולות גלוטן (אצלנו אוכלים בתוך חסה משי. חבל"ז מזמ"ז.) ומתחילים לשים לב לדברים כמו תבלינים, שמן הטיגון (אם טיגנו בו שניצלים, לא לאכול את הצ'יפס ממנו...) רטבים בסלטים במסעדות (כן, אפילו בויניגרט...)
זו רק תקופת מעבר, מתרגלים מהר. ויש [b]המון[/b] אפשרויות בסופרים היום. המון. ממש.
ברמה היותר פרקטית, אנחנו כבר יותר מעשר שנים סוחבים איתנו את האוכל שלנו ממילא, בלי קשר לצליאק, והרבה אנשים עושים את זה מכל מיני סיבות. גדלתי עם תאומות שהיו חולות בצליאק מלידה, ואמא שלהן היתה פשוט מכינה להן לחם תירס בעצמה... אז תמיד תקחי איתך בתיק סנדביץ' בשבילו, נטול גלוטן, איזה שני תפוחים, מיץ טבעי, חופן שקדים, צימוקים, דברים מהירים כאלה וחפיפיים שבמקרה שנתקעים בלי אופציה בשבילו, יש מה לתת.