על ידי מיכל_בר* » 14 מרץ 2013, 22:49
שתי גירסאות למרק עגבניות חם.
מרק עגבניות עם אורז
חולטים הרבה עגבניות בשלות לכעשר דקות, ואז מקלפים אותן. חותכים לרבעים ומחזירים לאותם מים חמים ממקודם (כמות המים כדי כיסוי).
זורקים לסיר שיני שום, בצל חתוך גס, עשבי תבלין מגוונים קצוצים גס (פטרוזיליה, שמיר, זעתר, אורגנו, סלרי עלים וגבעולים).
מבשלים כשלושת רבעי השעה.
מוסיפים מלח וטוחנים.
להגשה: מניחים אורז מבושל ומומלח בקערית, ומערבבים עם שמן זית. יוצקים מעל האורז מרק.
מרק עגבניות סמיך, ללא אורז
אותו אופן הכנה, רק שמבשלים ללא מים (העגבניות תורמות את מיציהן). מגישים עם זילוף שמן זית.
שתי גירסאות למרק עגבניות חם.
[b]מרק עגבניות עם אורז[/b]
חולטים הרבה עגבניות בשלות לכעשר דקות, ואז מקלפים אותן. חותכים לרבעים ומחזירים לאותם מים חמים ממקודם (כמות המים כדי כיסוי).
זורקים לסיר שיני שום, בצל חתוך גס, עשבי תבלין מגוונים קצוצים גס (פטרוזיליה, שמיר, זעתר, אורגנו, סלרי עלים וגבעולים).
מבשלים כשלושת רבעי השעה.
מוסיפים מלח וטוחנים.
להגשה: מניחים אורז מבושל ומומלח בקערית, ומערבבים עם שמן זית. יוצקים מעל האורז מרק.
[b]מרק עגבניות סמיך, ללא אורז[/b]
אותו אופן הכנה, רק שמבשלים ללא מים (העגבניות תורמות את מיציהן). מגישים עם זילוף שמן זית.