על ידי פפריקה_הונגרית* » 24 מרץ 2009, 01:52
רציתי להוסיף כמה טיפים, שגיליתי עם הזמן (אנחנו אוכלים בעיקר לחם שאני מכינה, אז כדאי שיצא טעים, שלא נגווע...)
אני מכינה לחם מקמח חיטה מלא עם שיפון (לפעמים כוס או שתיים יותר של החיטה מאשר השיפון, אבל בטח כלל פיפטי-פיפטי...), אין לי כמויות
- את הלישה הראשונית (10-15 דק') לשה כשכל פעם אני "משמנת" את הידיים עם קצת שמן (זית או שומשום- כבישה קרה, לא מזוכך!)
- בלישה השניה, לאחר שהנחתי לו לתפוח, אני לשה כשכל פעם אני מרטיבה את הידיים, עד שהן נוטפות מים ממש, ואני יכולה להעיד שהבצק ממש "שותה" את המים, כי הוא נשאר גמיש ולא הופך דביק. ושוב אני נותנת לו לתפוח.
- כשאני מחלקת ללחמים/לחמניות, אני עושה את זה עם ידיים רטובות.
- טמפ' גבוהה ואפיה מהירה יחסית, בשביל לחם עם קרום קשה יחסית, ואצלי (טוסטר אובן לא משהו בכלל) אני מפעילה על חום נמוך יחסית (150-180) כדי שתוך הלחם ייאפה גם כן.
- ביצים- מדביקות את הבצק באפייתו, ולכן ממליצה לשים משהו כמו 2 ביצים על 3 או 4 כוסות (מסקנה מאפיית עוגות מדהימות עם 2 ביצים על 1.5 כוסות קמח, אך ללא מים...).
כאן המקום להכריז על הצלחתי המזהרת להכין
סופגניות מקמח מלא!!!
תשמעו- העניין הוא, שהסובין סופג את כל השמן, ואז הסופגניות יצאו פשוט ספוג משומן....
ניפיתי, והשתמשתי בקמח שהוא בעצם ללא הסובין (שזה עדיין קמח מלא, ולא לבן), ויצא ממש טוב, אני לא הספקתי כמעט לאכול, כי כולם אכלו לפני שהגעתי לשבת איתם... (אולי בגלל זה הטבחים והאופים אוכלים במטבח, כי הם יודעים שלא ישאר להם...?)
(המתכון הוא, מתכון סטנדרטי של סופגניות, בטח אפשר למצוא בכל מקום, אני עשיתי את זה שעל גבי שקית שמרית....)
במקום ריבה, כי בכל זאת ניסיתי למזער את הנזקים- עשיתי "קרמל" מסוכר חום אורגני+מים- מרתיחים עד שמסמיך, יוצקים על הסופגניות וזה מתקשה לזיגוג מה-זה טעים..... ובריא, יחסית.
וגם, לחלוק מתכון מדהים שהוא בעצם
עוגה מקמחי מלא בסיסית, מאוד בריאה, שאם אני מצליחה, כל אחד יכול.
2 ביצים (רצוי אורגניות, כן?)
3/4 כוס סוכר (חום אורגני) או לחילופין 1/2 סוכר +1/4 סילאן
לערבב היטב.
להוסיף-
- 5 כוסות קמח מלא
1/3 כוס שמן שומשום (כבישה קרה, לא מזוכך)
3 כפיות שמרים
לערבב היטב.
פעם אחת עשיתי עם פירות יבשים (משהו כמו 5 משמשים חתוכים, 20 צימוקים חתוכים, 1/2 כוס קוקוס בערך.)
בפעם השניה עשיתי עוגיות (אותו בצק) רק הסוכר, ללא סילאן, 4 כפיות שוקו חרובים, פקאנים שבורים, שומשום מלא, 1/2 כוס קוקוס (בערך).
שתיהן יצאו
מדהימות...
חטיפי קוקוס
8 חלבונים של ביצה
4 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר חום
להקציף, לשים במנג'טים בתנור, עד שמזהיב מלמעלה.
לדעתי אפשר להוסיף שוקו חרובים, או תמרים וצימוקים, או אננס מיובש (ללא סוכר), וכו'.
רציתי להוסיף כמה טיפים, שגיליתי עם הזמן (אנחנו אוכלים בעיקר לחם שאני מכינה, אז כדאי שיצא טעים, שלא נגווע...)
אני מכינה לחם מקמח חיטה מלא עם שיפון (לפעמים כוס או שתיים יותר של החיטה מאשר השיפון, אבל בטח כלל פיפטי-פיפטי...), אין לי כמויות
[list]
[*] את הלישה הראשונית (10-15 דק') לשה כשכל פעם אני "משמנת" את הידיים עם קצת שמן (זית או שומשום- כבישה קרה, לא מזוכך!)
[*] בלישה השניה, לאחר שהנחתי לו לתפוח, אני לשה כשכל פעם אני מרטיבה את הידיים, עד שהן נוטפות מים ממש, ואני יכולה להעיד שהבצק ממש "שותה" את המים, כי הוא נשאר גמיש ולא הופך דביק. ושוב אני נותנת לו לתפוח.
[*] כשאני מחלקת ללחמים/לחמניות, אני עושה את זה עם ידיים רטובות.
[*] טמפ' גבוהה ואפיה מהירה יחסית, בשביל לחם עם קרום קשה יחסית, ואצלי (טוסטר אובן לא משהו בכלל) אני מפעילה על חום נמוך יחסית (150-180) כדי שתוך הלחם ייאפה גם כן.
[*] ביצים- מדביקות את הבצק באפייתו, ולכן ממליצה לשים משהו כמו 2 ביצים על 3 או 4 כוסות (מסקנה מאפיית עוגות מדהימות עם 2 ביצים על 1.5 כוסות קמח, אך ללא מים...).
[/list]
כאן המקום להכריז על הצלחתי המזהרת להכין [b]סופגניות מקמח מלא[/b]!!!
תשמעו- העניין הוא, שהסובין סופג את כל השמן, ואז הסופגניות יצאו פשוט ספוג משומן....
ניפיתי, והשתמשתי בקמח שהוא בעצם ללא הסובין (שזה עדיין קמח מלא, ולא לבן), ויצא ממש טוב, אני לא הספקתי כמעט לאכול, כי כולם אכלו לפני שהגעתי לשבת איתם... (אולי בגלל זה הטבחים והאופים אוכלים במטבח, כי הם יודעים שלא ישאר להם...?)
(המתכון הוא, מתכון סטנדרטי של סופגניות, בטח אפשר למצוא בכל מקום, אני עשיתי את זה שעל גבי שקית שמרית....)
במקום ריבה, כי בכל זאת ניסיתי למזער את הנזקים- עשיתי "קרמל" מסוכר חום אורגני+מים- מרתיחים עד שמסמיך, יוצקים על הסופגניות וזה מתקשה לזיגוג מה-זה טעים..... ובריא, יחסית.
וגם, לחלוק מתכון מדהים שהוא בעצם [b]עוגה מקמחי מלא[/b] בסיסית, מאוד בריאה, שאם אני מצליחה, כל אחד יכול.
2 ביצים (רצוי אורגניות, כן?)
3/4 כוס סוכר (חום אורגני) או לחילופין 1/2 סוכר +1/4 סילאן
לערבב היטב.
להוסיף-
[list=1]
[*] 5 כוסות קמח מלא
[/list]
1/3 כוס שמן שומשום (כבישה קרה, לא מזוכך)
3 כפיות שמרים
לערבב היטב.
פעם אחת עשיתי עם פירות יבשים (משהו כמו 5 משמשים חתוכים, 20 צימוקים חתוכים, 1/2 כוס קוקוס בערך.)
בפעם השניה עשיתי עוגיות (אותו בצק) רק הסוכר, ללא סילאן, 4 כפיות שוקו חרובים, פקאנים שבורים, שומשום מלא, 1/2 כוס קוקוס (בערך).
שתיהן יצאו [b]מדהימות[/b]...
[b]חטיפי קוקוס[/b]
8 חלבונים של ביצה
4 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר חום
להקציף, לשים במנג'טים בתנור, עד שמזהיב מלמעלה.
לדעתי אפשר להוסיף שוקו חרובים, או תמרים וצימוקים, או אננס מיובש (ללא סוכר), וכו'.