מתכונים ללחמים ולמאפים

שליחת תגובה

כולנו 'אני'.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים ללחמים ולמאפים

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי בריג'י_נומושי* » 06 ינואר 2013, 13:14

לחם צ'יקי 2 דק' עבודה בלי שמרים (התפחות..) ובלי טאמגוצ'י נטול פאצ'קרייה ,לחובבי הז'אנר :)

ל-2 כיכרות "לחם בחוש" תצטרכו :


1קילו קמח מלא (אני אוהבת להחליף חלק בשיבולת עדינה "אינסטנט")
3 כפיות מלח
3 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1/2 ליטר ריוויון /או יוגורט טבעי
2 כפות שמן חמניות
1/2 כפית כוסברה יבשה* אני אוהבת ,זה לגמרי אופציונלי
(אפשר חופן צימוקים ו/או 1/2כפית קימל ,ואז משמיטים את הכוסברה היבשה ) הלחם הזה מקבל הכל באהבה אז פנקו אותו..
  • חשוב לעבוד זריז כי כשהאבס''ל פוגשת את הריוויון/יוגורט נוצרת כימיה מיידית :) פשוט סיפור אהבה
מערבבים- לשים בידיים לבצק
מחלקים אותו לשניים ,מעצבים 2 כיכרות / או 2 ריבועים בעובי של כ-5 ס''מ ומניחים בתבנית . במרווחים
חורצים בסכין חדה איקס בעומק ,למעלה

כ-30 דק' בחום בינוני 180מ''צ (אם אופים בטוסטר אובן אני ממליצה להניח רפוי נייר אלומיניום כדי שהלחם לא ייאפה מלמעלה מהר מדי)
עד שהלחם מזהיב יפה . בודקים עם קיסם עץ
להוציא לרשת עד שהלחם ייצטנן

מורחים חמאה ונאנחים מהנאה

באהבה !

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אביטל_צ* » 06 ינואר 2013, 12:07

מתכון ללחם נטול גלוטן שראיתי לאחרונה. לא ניסיתי.
http://etgarkadmoni.blogspot.co.il/2012 ... -post.html

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 ינואר 2013, 19:05

אפשר מתכון ללחם או לחמניות וגם מאפה כלשהו עם בשר או גבינ ות אבל עם קמח נטול גלוטן..? יש לי בן עם צליאק ואנ י מחפשת מה לאפות לו במקום בורקסים או כיסונים. תודה

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פלוני_אלמונית* » 08 ספטמבר 2012, 05:34

שלום לכל האופות החרוצות האם יש לכן מתכון ללחם ללא שמרים וללא סוכר מקמח ללא גלוטן? תודה רבה מראש

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ורד_תרד* » 14 אפריל 2012, 09:32

עשיתי אתמול את הלחם שנתנה פה ציל צול ויצא מעולה - פעם ראשונה שיוצא לי לחם כוסמין אוורירי כל כך, כנראה בגלל שתפח כל כך יפה. שמתי על הממיר של הטלויזיה כמו שהציעו פה (נדמה לי שפה, קראתי כל כך הרבה על לחמים בזמן האחרון). יצא לי לחם גבוה (פרוסות ממש בגודל של לחם קנוי) ואוורירי. נכון שבלי המון טעם, אבל בשביל הילדון לא רציתי להוסיף תבלינים או אגוזים כי הרבה פעמים הוא אוכל את זה עם טחינה וסילאן אז אורגנו זעתר וכו' לא יתאימו. בכל מקרה ממש תודה זה המתכון שאשתמש בו מעתה והלאה.
אה והשתמשתי בסוכר כי לא היה לי דבש.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אביטל_צ* » 26 נובמבר 2011, 21:05

_טיפ לשמירה על טריות של לחם ביתי
כדאי לשמור אותו בשקית נייר ואז בשקית ניילון_

מישהו ניסה לשמור לחמים בתוך שקיות בד ?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי הקוסם_של_עוז* » 19 נובמבר 2011, 17:54

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+


הכנו בצק, להלן המתכון: 2 כוסות קמח סויה, כוס מים, שני שלוקים של יוגורט עזים, בננה מעוכה אחת, שקית אבקת אפיה, קורט מלח וחצי כוס סוכר חום. יצא סבבה, מזכיר משהו בין פנקייק ללחם רך (תלוי את מי שואלים).

מחשבות?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 נובמבר 2011, 12:43

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איפה קונים קמח מחיטה נבוטה ומה המתכונים

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי שולה* » 02 ספטמבר 2011, 09:09

הכנתי את המתכון של צילצול ויצא נהדר וריחני. הבעיה היחידה שהאמצע של הלחם היה דביק.
האם זה בגלל שלא תפח מספיק? האם בגלל שלא נאפה מספיק?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי נועה* » 28 מאי 2011, 20:32

איזה קמח?
האם ניתן לערבב כמה סוגי קמחים יחד - כוסמין, שיפון....?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי בריג'י_נומושי* » 28 מאי 2011, 19:18

לחם תוצרת בית ,פשוט וקל *(ללא שומן !)שהכי כייף לאכול טרי
1 קילו קמח
2 כפות שטוחיות שמרים יבשים (ששומרים בדלת הפריזר אחרי הפתיחה)
21/4 עד 21/2 כוסות מים פושרים חמימים -נעימים
1 כף מלח

לשים.
מכסים ,ונותנים לו לתפוח בשקט עד שיכפיל את נפחו (אפשר בקערה שקופה,על טלוויזיה שפועלת- -חמימה :)

מחלקים ל-4 כיכרות.

חורצים בסכין חדה שלושה חריצים אלכסונים כל כיכר במרכזה
ומניחים בתבנית התנור מקומחת או מרופדת בנייר אפיה

נותנים ללחם לנוח (מסכן עבד קשה)עוד 20 דק'.

בתחתית התנור ,לתבנית פנויה יוצקים 1/2 כוס מי ברז


מכניסים את הלחם בשעה טובה ואופים בחום גבוה מאוד (250 מ. צ.) כ20 דק' עד שהלחמים יזהיבו

מוציאים ,ומעבירים לרשת צינון לכ-10 דק'

באהבה

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי הדר* » 04 נובמבר 2010, 21:23

ערבבתי אותם עם הקמח בהתחלה ואז הוספתי את השמן והמים..
זה באמת תפח אבל ממש ממש מעט

בכל מקרה אכלנו את זה ככה וכולנו עדיין בחיים ניראה מה יהיה מחר :-)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ה_עוגיה* » 04 נובמבר 2010, 20:26

אם השמרים נשארו בנקודות אז נראה שהיתה איזו בעיה עם הערבוב. יכול להיות שהכנסת אותם בסוף? נראה שהם ל נגעו מספיק במים.
לא נראה לי שיש בעיה לאכול שמרים ככה. הם מתים באפיה בכל מקרה...

(אמור לתפוח לך קצת בכל מקרה, למרות היעדר שמרים פעילים)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי הדר* » 04 נובמבר 2010, 19:37

אז כמו שכתבתי הבצק לא ממש תפח ונשארו בו נקודות של שמרים
התבאסתי לזרוק את זה לפח והחלטתי לאפות את זה בכל זאת
אבל עכשיו אני חושבת אולי לא טוב לאכול את זה ככה שהשמרים בבצק בצורה כזו?
מישהו יודע?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי הדר* » 04 נובמבר 2010, 19:32

פתחתי לפני שבוע ושמרתי בצנצנת זכוכית במקרר..

איך יודעים אם השמרים טובים?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ה_עוגיה* » 04 נובמבר 2010, 19:02

מלח וסוכר משפיעים על התפיחה (סוכר מעודד, מלח מרסן) אבל הם לא הכרחיים לתפיחה. הקמח הכרחי...
יכול להיות שהשמרים שלך לא טובים?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי הדר* » 04 נובמבר 2010, 18:55

כוסות קמח מלא אורגני
כף שמן זית
כף שמירים יבשים
מערבבים
מוסיפים עד שבצק רך כמו תנוך אוזן מים חמימים לא הרבה יותר מחצי כוס לטעמי
מתפיחים כ- חצי שעה עד שעה (לא צריך יותר..)
מחממים תנור לחום 220 מעלות
מורחים עם היד על כל התבנית ביד נדיבה שמן זית ואז משטחים את הבצק עד הדפנות אמור לצאת דק יחסים לפעמים הבצק לא ממש נמתח אז מותחים אותו
רוטב: רסק עגבניות אורגני עם שמן זית לפי הטעם מערבבים אם אוהבים דליל מוסיפים עוד שמן זית אם לא אז 2 כפות מספיקות
מורחים, בוזקים קלות א. שום
מעל גבינה צהובה + מוצרלה ביחס 1/1 כ-170 גר כל אחת מהגבינות
מוסיפים מלמעלה או מלמטה מה שרוצים
מכניסים לתנור לגג 7 דקות או עד הגוון שאוהבים
מחכים קצת וחותכים כי אז נחתך טוב יותר
הולך אצלנו בבית פעם בשבוע ואהוב מאוד על הבנזוג
<חיפושית תמיד נכווית בלשון כי אין לה סבלנות>_

הכנתי את הבצק הזה אבל הוא לא תופח :-(
יכול להיות שיש טעות במתכון?
בלי מלח וסוכר בכלל?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי יער_ה* » 28 אוגוסט 2010, 21:24

רצה להשג לי בקבוק תינוקות..
ממליצה לך לקנות סט של כוסות מדידה. בבזארים במרכז העיר זה עולה 10-15 ש"ח וממש כיף ומקל על החיים :-)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי יער_ה* » 28 אוגוסט 2010, 21:23

הכנתי אתמול קרקרים מעולים מקמח כוסמין לפי המתכון הזה
ונתקלתי במתכון recipe]הזה full[/po].php?id=199 של שטיבל ללחם כוסמין (לא ניסיתי).

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ציל_צול* » 28 אוגוסט 2010, 21:11

אכן שווה. בדיוק דחפתי פנימה מנה נאה של אגוזי פקאן וחמוציות וגם שיפרתי עם 50 מ"ל שמן זית משובח.
יצא משו משו.
גם אני שונאת מתכונים עם מידות מדוייקות ואני גם לא אופה ככה בכלל.
אבל כשמוסרים מתכון למישהו אחר אין ממש ברירה.
מניסיון - ממש לא הכרחי לדייק. זה תמיד יוצא טוב.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי בריג'י_נומושי* » 28 אוגוסט 2010, 20:21

היי,תודה ! פשוט כוס וחצי בערך.
(שונאת מתכונים עם גר' ומ''ל) רצה להשג לי בקבוק תינוקות.. כי המתכון נראה שווה

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אר* » 27 אוגוסט 2010, 23:00

זה אומר שבמתכונים שכתוב כוס/כוס וחצי וכו' מתכוונים לכוס של 240 מ"ל. וכוס מידה אמורה להיות במידה הזו.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי קרן* » 27 אוגוסט 2010, 13:17

אם יש לך בקבוק תינוקות זה הכי פשוט...

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ציל_צול* » 27 אוגוסט 2010, 10:53

מה זה כוס סטנדרטית? יש לי המון כוסות בבית. כל אחת משהו אחר.
הכי קל פשוט להניח יד על כוס מידה.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אר* » 27 אוגוסט 2010, 00:16

מנסה לענות לבריג'י, מקווה שהבנתי נכון את השאלה- בכוס סטנדרטית יש 240 מ"ל אז זה קצת פחות מכוס וחצי

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ציל_צול* » 26 אוגוסט 2010, 12:33

כמה זה 350 מ''ל מים ?
זה כמה שנכנס בכוס המידה עד הקו שאומר 200 ואז עד הקו שאומר 150 :-)
מצטערת, לא יודעת איך לענות על השאלה... רוצה לנסות שוב?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי בריג'י_נומושי* » 25 אוגוסט 2010, 23:17

ציל צול היי,כמה זה 350 מ''ל מים ?
תודה!

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ענבל_נתן_בר* » 25 אוגוסט 2010, 16:36

אני אוהבת לשים חמאה במקום שמן זית. טעם ומרקם אחרים לגמרי, משובחים ברמות אחרות (זו כמות קטנה, אז זה לא נורא) למשל הלחמניות האלה

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ציל_צול* » 25 אוגוסט 2010, 14:52

אולי אפשר להוסיף קצת שמן זית שנותן טעם, עגבניות מיובשות, שומשום למעלה, אחרי שמורחים ביצה.
יופי של רעיונות. באמת היה חסר לי משהו בסיסי ולא ידעתי מה. שמן זית, כמובן. איך לא חשבתי על זה?
מניסיון זה גם תורם לרכות של הלחם וגם לשמירת הטריות שלו זמן ארוך יותר.
בסיבוב הבא...

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי הגמד_חיוכון* » 25 אוגוסט 2010, 14:36

היי צילצולית
מיד רשמתי את המתכון שלך. תודה!
הלחם לא מלא טעם כמו לחמים אחרים. ממליצה לשקול להוסיף לו תבלין יבש כמו זעתר או אולי משהו כמו זיתים או אגוזים
אולי אפשר להוסיף קצת שמן זית שנותן טעם, עגבניות מיובשות, שומשום למעלה, אחרי שמורחים ביצה.
בטח עוד ימשיך להשתפר עם הניסיונות. תעדכני!
בתיאבון

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ציל_צול* » 25 אוגוסט 2010, 12:34

הנה מתכון קליל ביותר ללחם שמבוסס על קמח כוסמין מלא בלבד. הכנתי היום ויצא לי ממש מוצלח. בטח עוד ימשיך להשתפר עם הניסיונות. בתאבון
בקערה מערבבים:
חצי קילו קמח כוסמין מלא. אני השתמשתי באורגני.
כפית מלח שטוחה
כפית דבש (האמת שמתי קצת יותר כדי שיתפח מהר יותר)
כף שטוחה של שמרים יבשים
350 מ"ל מים פושרים

לשים היטב בידיים כמה דקות. זה קצת דביק. מניחים את הכדור בקערה ומכסים במגבת.
זה תופח מהר. כשזה מכפיל את הגודל מתפיחים את הבצק ולשים שוב. מניחים בתבנית ונותנים לזה לתפוח שוב לפני הכנסה לתנור או שמחלקים לשתי תבניות ללחם קצת יותר קטן.
שמים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית. אני שמתי 180 אבל לדעתי אפשר גם פחות וזה יצא פחות קשה. שמתי לארבעים דקות אבל לדעתי אפשר גם פחות.
הקרום יוצא מאוד קשה. בנוסף, הלחם לא מלא טעם כמו לחמים אחרים. ממליצה לשקול להוסיף לו תבלין יבש כמו זעתר או אולי משהו כמו זיתים או אגוזים.

חשוב - בגלל שהבצק דביק חייבים לשמן את התבנית, גם אם היא טפלון. או לשים נייר אפייה שאפשר אחר כך לקלף מהלחם.
אני לא עשיתי את זה ועבדתי מאוד קשה להוציא את הלחם ולשמור עליו שלם.
עוד טיפ - כשמניחים בתבנית לעבוד עם ידיים קצת רטובות ואז זה לא נדבק ויוצא חלק ובלי גבשושיות.

בהצלחה ובתאבון

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי לידיה* » 14 יוני 2010, 17:55

רציתי לדעת עם יש אפשרות לעשות את הלחם של מיה (לא חלבי - מה אפשר לשים במקום היוגרמה)תודה.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ש_חף* » 19 מרץ 2010, 20:10

הכנתי לחם באופה לחם חשמלי אך אבוי! שכחתי את השמרים
אני הכנסתי את כל הדברים ואז גיליתי שהשמרים התקלקלו.. עכשיו האופה עובד על לישה בלבד, מה אפשר לעשות כשהוא יסיים עוד שעה?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי דנה_ה* » 28 ספטמבר 2009, 01:30

עוד רעיון - אפשר לעשות ממנו פירורי לחם.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 27 ספטמבר 2009, 20:47

_הלחם מקמוט, והוא יצא נמוך (דא!), ולא מוכן - די גמיש כזה.
יש מה לעשות עם הדבר הזה בשלב הזה?_
קצת מאוחר :-) אבל לפעם הבאה שאת אופה לחם בלי שמרים - אפשר לפרוס אותו מייד כשהוא עדיין קצת חם (כי אח"כ יתקשה מן הסתם), ולשמור בפרוסות בהקפאה. כשרוצים, מוציאים פרוסה ושמים על טוסטר או בתנור בחום ממש גבוה. אני מנחשת שייצא משהו קרקרי.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי נועה* » 27 ספטמבר 2009, 15:35

הי יפעת, בסוף הדף אופה לחם חשמלי כתבתי מתכון ללחם מקמח כוסמין מלא שיוצא מעולה באופה של מורפי ריצ'ארדס

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי יפעת_ה* » 26 ספטמבר 2009, 20:59

יש לי אופה לחם של מורפי ריצ'ארדס ואני רוצה לאפות בו לחם מקמח מלא.
פעם הכנתי לחם שיצא מעולה. אני זוכרת שהיו בו קמח מלא, קמח לבן, גרעינים שונים, שמרים, שמן, סוכר, מלח, מים.
אולי היה בו עוד משהו?
לא כל כך זוכרת.
ואת המתכון עצמו אני בכלל לא זוכרת.
אשמח למתכון עם הרכיבים הנ"ל וכמה שיותר מפורט - אני גרועה במטבח...

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי סלט_פירות* » 24 יולי 2009, 03:26

הכנתי לחם ב{{}}אופה לחם חשמלי אך אבוי! שכחתי את השמרים.
הוצאתי אותם מהמקרר עם שאר המצרכים אבל לתוך האופה הם לא נכנסו. גם כשהכנסתי אותם חזרה למקרר לא זכרתי שלא השתמשתי בהם בכלל...
הלחם מקמוט, והוא יצא נמוך (דא!), ולא מוכן - די גמיש כזה.
יש מה לעשות עם הדבר הזה בשלב הזה?
אני בחו"ל, זה בטח ישב בקופסא או שקית כל הלילה. אין לי מושג מה יהיה מצבו בבוקר, אבל הייתי רוצה לנסות להצילו.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פפריקה_הונגרית* » 24 מרץ 2009, 01:52

רציתי להוסיף כמה טיפים, שגיליתי עם הזמן (אנחנו אוכלים בעיקר לחם שאני מכינה, אז כדאי שיצא טעים, שלא נגווע...)
אני מכינה לחם מקמח חיטה מלא עם שיפון (לפעמים כוס או שתיים יותר של החיטה מאשר השיפון, אבל בטח כלל פיפטי-פיפטי...), אין לי כמויות
  • את הלישה הראשונית (10-15 דק') לשה כשכל פעם אני "משמנת" את הידיים עם קצת שמן (זית או שומשום- כבישה קרה, לא מזוכך!)
  • בלישה השניה, לאחר שהנחתי לו לתפוח, אני לשה כשכל פעם אני מרטיבה את הידיים, עד שהן נוטפות מים ממש, ואני יכולה להעיד שהבצק ממש "שותה" את המים, כי הוא נשאר גמיש ולא הופך דביק. ושוב אני נותנת לו לתפוח.
  • כשאני מחלקת ללחמים/לחמניות, אני עושה את זה עם ידיים רטובות.
  • טמפ' גבוהה ואפיה מהירה יחסית, בשביל לחם עם קרום קשה יחסית, ואצלי (טוסטר אובן לא משהו בכלל) אני מפעילה על חום נמוך יחסית (150-180) כדי שתוך הלחם ייאפה גם כן.
  • ביצים- מדביקות את הבצק באפייתו, ולכן ממליצה לשים משהו כמו 2 ביצים על 3 או 4 כוסות (מסקנה מאפיית עוגות מדהימות עם 2 ביצים על 1.5 כוסות קמח, אך ללא מים...).
כאן המקום להכריז על הצלחתי המזהרת להכין סופגניות מקמח מלא!!!
תשמעו- העניין הוא, שהסובין סופג את כל השמן, ואז הסופגניות יצאו פשוט ספוג משומן....
ניפיתי, והשתמשתי בקמח שהוא בעצם ללא הסובין (שזה עדיין קמח מלא, ולא לבן), ויצא ממש טוב, אני לא הספקתי כמעט לאכול, כי כולם אכלו לפני שהגעתי לשבת איתם... (אולי בגלל זה הטבחים והאופים אוכלים במטבח, כי הם יודעים שלא ישאר להם...?)
(המתכון הוא, מתכון סטנדרטי של סופגניות, בטח אפשר למצוא בכל מקום, אני עשיתי את זה שעל גבי שקית שמרית....)
במקום ריבה, כי בכל זאת ניסיתי למזער את הנזקים- עשיתי "קרמל" מסוכר חום אורגני+מים- מרתיחים עד שמסמיך, יוצקים על הסופגניות וזה מתקשה לזיגוג מה-זה טעים..... ובריא, יחסית.

וגם, לחלוק מתכון מדהים שהוא בעצם עוגה מקמחי מלא בסיסית, מאוד בריאה, שאם אני מצליחה, כל אחד יכול.
2 ביצים (רצוי אורגניות, כן?)
3/4 כוס סוכר (חום אורגני) או לחילופין 1/2 סוכר +1/4 סילאן
לערבב היטב.
להוסיף-
  1. 5 כוסות קמח מלא
1/3 כוס שמן שומשום (כבישה קרה, לא מזוכך)
3 כפיות שמרים
לערבב היטב.

פעם אחת עשיתי עם פירות יבשים (משהו כמו 5 משמשים חתוכים, 20 צימוקים חתוכים, 1/2 כוס קוקוס בערך.)
בפעם השניה עשיתי עוגיות (אותו בצק) רק הסוכר, ללא סילאן, 4 כפיות שוקו חרובים, פקאנים שבורים, שומשום מלא, 1/2 כוס קוקוס (בערך).
שתיהן יצאו מדהימות...

חטיפי קוקוס
8 חלבונים של ביצה
4 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר חום
להקציף, לשים במנג'טים בתנור, עד שמזהיב מלמעלה.

לדעתי אפשר להוסיף שוקו חרובים, או תמרים וצימוקים, או אננס מיובש (ללא סוכר), וכו'.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיכל_בר* » 11 פברואר 2009, 21:16

מחפשת מתכון פשוט לעוגיות מלוחות או משהו בסגנון. שיהיה לילדים מה לנשנש.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיכל_אמא_של_ליאור* » 11 פברואר 2009, 19:59

לנביאת החן ,
מחכה לעידכון שלך , בסקרנות רבה .
מיכל

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי נביאת_החן* » 11 פברואר 2009, 11:43

מצאתי כאן מתכון ללחם מחיטה נבוטה בלבד

http://www.dadamo.com/forum/archive5/co ... read=13910

הולכת לנסות (מנביטה את החיטה ברגעים אלה ממש ומנסה לחשב כמה זה 325F), אעדכן בע"ה בהמשך...

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי דניאלה* » 05 אוקטובר 2008, 15:53

תודה על כל המתכונים,עכשיו צריך רק לנסות.....
מתכון לחלה
1 חב' קמח
כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח (לא ליד השמרים)
ומים בחלוקה כזאת: 1 כוס מים רותחים על 2 כוסות מים רגילים. ביחד לעיסה
מערבבים היטב את העיסה- אין כמו בידיים,
מנוחה 20 דק'
עוד עיבוד ושוב מנוחה של 20-30 דק'

משמנים את השיש (לכן לא תמיד צריך את המרגרינה)
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים,
פותחיםעל ידי רידוד כל עיגול לקוטר מירבי,( מי שרוצה לשים מעט מרגרינה מעל ) מגלגלים ומרכיבים צמה מ-3 גלילים,
שמים בתוך תבנית עם נייר אפיה, משאירים עוד 10 דק' התפחה, מורחים ביצה טרופה מעל,ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

על אותו עיקרון במקום לצמות עושים שבלולים ויש לכם כובנה לשבת כמובן משאירים את השבלולים שיגיעו לגובה הסיר של הכובנה.ולאפות בתנור,
לזלביה שזה כמו ספינג' או סופגניות, מוסיפים יותר מים, עד לקבלת בצק שהוא כמו מסטיק נמתח.
מטגנים בשמן חם,
(יש עניין לעשות כמות מעל לקילו 700 ולהפריש חלה במיוחד ביום שישי.)
בתאבון

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אישה* » 26 ספטמבר 2008, 22:54

שמרים יבשים מדובר בשמרי בזק?שימרית וכד'?

למישהו יש מתכון לפיתות שמכינים במחבת?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי השוטה_על_הגבעה* » 07 ספטמבר 2008, 22:43

רק רוצה לציין למען הנצח והצדק הפואטי, שאת מתכון הפיתות המהולל, שהיגיע במקור מ YNET, ציטטה במקור דיאנה ב. כל השבחים לה.
אני רק נתקלתי בו והפניתי.
>סדר צריך להיות<

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיכל_אמא_של_ליאור* » 07 ספטמבר 2008, 12:51

מתכון מומלץ ביותר של פיתות מקמח מלא , בהמלצתה של השוטה על הגבעה :

מתכון לפיתות של גדי
מחבר/ת : ענת מסיאטל - פורום משפחות בחו"ל YNET

לערבב לבלילה ולהשהות כמה דקות :

כוס מים פושרים ,
כוס קמח מלא
כף שמרים יבשים ,
כף סוכר

להוסיף :

2 כוסות קמח מלא
3 כפות שמן זית ,
כפית מלח

ללוש לבצק אחיד
להניח בכלי משומן ל-45 דקות מכוסה במגבת לחה.

בוקס
לחלק ל8 כדורים
לרדד עם קמח ( אני לא הייתי צריכה להוסיף קמח ) (זה השלב שבו את גם מפצה על עודף מים) לעובי של כ4 מ"מ
תפיחה נוספת של כ45 דקות על נייר אפיה בשתי תבניות תנור
תנור חם מאד כ220- מעלות במרכז התנור או יותר נמוך ( אפיתי עם טורבו )
לאחר כ-10 עד 12 דקות ( אפיתי 10 ד' ) תלוי בחום התנור ,הצבע יפה ומוציאים את הפיתות הקשות לתוך שקית ( בקערה גדולה ,עטופה במגבת ),ותוך דקה שתים לשולחן.
אם לא אוכלים מיד יש להוציא מהשקית כדי שלא יירטבו מהאדים של עצמן.

( חציתי לשתיים , ועם סכין פתחתי כל פיתה שתהיה מוכנה למילוי ,
ואחר כך את מה שנשאר :-) ישר הקפאתי כל פיתה בשקית נפרדת ).

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי שירין* » 30 יוני 2008, 21:05

סאלוש,
תודה רבה על התשובות.
לגבי ההבדל בין הכוסמין המלא והלבן - אם לא כתוב על האריזה שום דבר חוץ מקמח כוסמין - זה אומר שזה לבן או שזה מלא?
והשאלה היא, מהם היחסים להחלפת הקמח המלא (הרגיל) בקמח כוסמין (עכשיו אני לא יודעת אם הכוסמין שאני נוהגת להשתמש בו הוא מלא או לבן... (-:)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיצי_החתולה* » 28 יוני 2008, 11:51

קרקרים ביתיים

הכנתי שלשום לראשונה, יצא להיט וכולנו טרפנו. הבסיס הוא מתכון לבצק דק של פיצה.

1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית גדושה שמרים יבשים (7 ג') או 15 ג' שמרים טריים
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
3/4 כוס עד כוס מים חמימים

שמן זית וזעתר לזריה

מעבדים את כל החומרים לבצק, לשים כחמש דקות ומתפיחים חצי שעה.
מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים לשני עלים דקים בגודל די קרוב לתבנית של התנור.
מניחים כל עלה על נייר אפייה ואז על תבנית של התנור.
יצוקים על כל עלה מעט שמן זית, ומורחים אותו על העלה באצבעות.
מפזרים זעתר או תבלינים אחרים.
חותכים בעזרת גלגלת לפיצה או סכין למלבנים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות בערך), עד שהכל משחים ומתקשה (אם לא מתקשה - זה יוצא כמו פוקאצ'ה וטעים מאוד כשזה חם, אבל לא להיט כשמתקרר. אני הוצאתי תבנית אחת, ואחרי שעה גיליתי שהיא לא התקשחה באמצע, כנראה כי הייתי נדיבה עם שמן הזית, אז פשוט החזרתי לתנור לייבוש לכמה דקות).

שומרים בקופסא אטומה (אם לא מחסלים הכל מיד).

בפעם הבאה, נראה לי שאוסיף איזה 50-100 ג' גבינה פיקנטית מגוררת לבצק (נניח פרמזן או רוקפור).

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי סאלוש* » 27 יוני 2008, 23:49

כוסמין, אני ממירה כל מתכון חיטה בקמח כוסמין. אני משתמשת בשני סוגי קמח כוסמין, הלבן והמלא. את הלבן אפשר להשיג דרך ניצת הדובדבן. את המלא יש בכל מקום. אני משתמשת בחצי קמח כוסמין לבן וחצי מלא, או שני שליש מלא ושליש לבן, תלוי כמה רוצים "להתפנק" עם הלבן. יש מעט מתכונים שיוצאים טוב (בעיני) עם רק כוסמין מלא. אבל זה עניין של טעם מן הסתם. על חצי חצי מעולם לא קיבלתי תלונות (למעשה זה לא ממש מורגש).

שמן וחמאה - אותו דבר בעצם, בנפח, פחות או יותר. כלומר חמישים גר' חמאה שזה בערך חמישים מ"ל חמאה מומסת, זה חמישית כוס, אז חמישית כוס שמן. ללחם אפשר חופשי לשים שמן זית. לעוגות, אם יש קינמון, אפשר שמן זית (הקינמון מכסה על הטעם של הזית), אם אין קינמון, עדיף שמן קנולה מכבישה קרה ולא שמן זית (שטעמו יורגש).

דבש וסוכר - גם כן בעצם אותו דבר, בערך. לא ממש מדויק כי הדבש טיפה פחות מתוק. אז זה יצא טיפה פחות מתוק. אבל למה את רוצה להמיר אותו? דבש זה קצת מזין וגם משפיע טוב על מאפים. לא היתי ממירה.

סוכר אני מחליפה כל לבן בדמררה. טעים ולא פוגע, להיפך, נותן צבע יפה.

ואם כבר, הנה עוגת תפוחים די בריאותית שהכנתי אתמול כבר פעם עשירית בערך - מעולה:

3 תפוחים קלופים, חתוכים, מושרים ב-3 כפות יין מתוק (אני משתמשת ביין רגיל וכף סירופ מייפל) וכף קינמון
3 ביצים
כוס שמן (שמתי חצי קנולה כבישה קרה וחצי זית)
כוס ורבע סוכר (שמתי דמררה), אפשר בטח רק כוס, למי שלא רוצה מתוק מדי
2 כוסות קמח (שמתי כוסמין, חצי מלא וחצי לבן) + 2 כפיות אבקת אפיה
קליפת לימון (אני משתמשת בשמן לימון אמיתי שקניתי בטיב טעם, כפית)
הוספתי חצי כפית תמצית וניל אמיתית למרות שלא כתוב
50 גר' אגוזים קצוצים ואפשר גם 50 גר' צימוקים, אם הילדים לא יגידו "איכס מה יש כאן"

מערבבים הכל ואופים ב - 150 ל - 40 דקות או טיפה יותר, צריך לצאת קצת לח ולא יבש

בתיאבון (-:

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי שירין* » 26 יוני 2008, 10:25

מצאתי באינטרנט) מתכון מהיר ללחם (בלי שמרים), אבל אני רוצה לעשות בו כמה המרות. הנה המתכון (לא יכולה לתת קרדיט כי לא העתקתי את הלינק):

לחם דבש חצי-מלא מהיר
חומרים לכיכר אחת:
כוס קמח לבן רגיל
כוס קמח מלא
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כוס נבט חיטה
חצי כפית מלח
גביע יוגורט רגיל
חצי כוס דבש
50 גרם חמאה מומסת, לא חמה
3 ביצים

והשאלות:
אם אני רוצה להמיר את הקמח המלא בקמח כוסמין - כמה כוסמין צריך?
במקום 50 גרם חמאה מומסת, כמה מ"ל שמן?
ובמקום חצי כוס דבש, כמה סוכר (נניח סוכר דמררה או סוכר חום)?
אשמח אם מישהו יודע.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי חני_תה* » 16 פברואר 2008, 02:11

עכשיו קראתי את הדף וגם את המתכון,
אני ניגשת להנבטה...
מממ... אני כבר רואה את השמחה על הפנים של זוגי ובתי שכבר זמן מה פוזלים עלי בעיניים של "אמא השתגעה": היא כבר לא אופה לחם "מת", היא כבר לא מבשלת והרעיון שלה לארוחת בוקר הוא לפתוח את דלת הבית, להצביע על השדה בחוץ ולקרוא בקול: הארוחה מוכנה!!

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי חני_תה* » 16 פברואר 2008, 02:04

חניתה - ראית את כל מה שנכתב בנוגע ללחם איסיי בדף גיוונים בלחם הביתי?
לא, תודה על ההפנייה.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי with_passion* » 16 פברואר 2008, 00:45

חניתה - ראית את כל מה שנכתב בנוגע ללחם איסיי בדף גיוונים בלחם הביתי?

לפני שבועיים בערך הכנתי לחם עוגתי משהו שהיה מאד טעים מחיטה נבוטה תפוחים, תמרים, קינמון וקצת שמן זית. יצא מאד טעים.. גם למומו.

"כאן" יש עוד מתכון שחשבתי לנסות http://www.goneraw.com/recipes/2837-Ess ... e-o-Cheese
(בלי השמרי בירה)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי חני_תה* » 16 פברואר 2008, 00:38

תודה חווה, מצאתי כאן
מתכון ללחם מכוסמין נבוט, קמח כוסמין ושאור.

האם יש לך מושג איזה ירק ותבלינים כדאי להוסיף ללחם כזה?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי חווה* » 15 פברואר 2008, 21:57

בגדול צריך להנביט חיטה או דגן אחר לטחון במעבד מזון ולאפות בתנור
פעם שיחקתי עם זה קצת ויצאו דברים נחמדים
היום אני קונה את הפיתות לאפייה ביתית של עידן הנבט - www.nevet.co.il
רק לאפות משהו כמו 8 דקות בטוסטר אובן - ויש פיתה מדהימה מנבטים של כוסמין

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי חני_תה* » 01 פברואר 2008, 01:53

עדיין מחפשת מתכון ללחם או לחמניות או מאפה אחר מחיטה נבוטה ללא קמח. יש כזה דבר?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פלונית_כרגע* » 01 פברואר 2008, 00:06

טיפ שמצאתי בספר "לקראת חלה" למקרה שהחורף קשה והבצק לא תופח..
לחמם את התנור לטמפ' הנמוכה שלו, בדר"כ 50\70 לכבות.
לשים מתחת לרשת כלי עם מים רותחים (אני שמתי פינג'ן) ועל הרשת עצמה את הקערה עם הבצק.
כעבור 30-45 דק' הבצק תופח ומכפיל את עצמו.
אצלי הבצק יצא ממש רך ונוח לעבודה, עכשיו החלות בתנור אז מחרתיים יהיה עידכון איך יצא

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי עדינה_ניפו* » 01 יוני 2007, 23:05

אין בעיה לשמור שמרים במקפיא רק צריך להוציא בכדי להפשיר קודם לשימוש.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 01 יוני 2007, 10:18

האם אפשר לשמור שמרים (טריים) דרך קבע במקפיא?
או שצריך במקרר?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי רוזה_לי* » 21 אפריל 2007, 19:06

האם אפשר לשים אבקת אפייה במקום שמרים? האם אפשר לשים מולסה במקום סוכר?
אפשר לשים אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. אם תתני לי הפניה למתכון, אוכל גם לתת לך כמויות.
אפשר להחליף חלק ניכר מהסוכר במולסה, אבל אז כמויות נוזלים במתכון משתנים. אז שוב, אני צריכה הפנייה למתכון.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיץ_פטל* » 12 מרץ 2007, 16:56

אני עם קנדידה ולכן שמרים לא יעשו לי טוב.
האם אפשר לשים אבקת אפייה במקום שמרים? האם אפשר לשים מולסה במקום סוכר?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי סירופ_מייפל* » 12 מרץ 2007, 14:28

מתכון ללחם מקמח מלא, של ה עוגיה תודה תודה תודה. מדהים ופשוט.
גיליתי את המתכון לאחר שהיה לי מתכון אחר עם הרבה שמן. הלחם יצא תמיד ממש גרוע וכבר התחלתי להאשים את התנור.
מאז המתכון של ה עוגיה, אני אופה שני ככרות כשלוש פעמים בשבוע. זה פשוט תענוג. עם מיקסר בכלל אני לא מרגישה שאני עושה משהו. (באמת אני לא עושה הרבה (-:).
אני מוותרת על הדבש. התחלתי להוסיף, זעתר, אורגנו וזה ממש מוסיף לטעם.
אחרי 40 דקות אני מוציאה מהתנור ומכניסה לשקית- לא סגורה- לכ10 דקות. כך הקשה מלמעלה מתרכך.
באמת תודות. ובכלל על כל הטיפים בדף הזה.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי לה_לי* » 11 מרץ 2007, 22:04

כשאני מחליפה את הקמח במתכון (כל מתכון) לקמח כוסמין (לבן) האם צריך להוסיף/להפחית בכמות המים/השמרים?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי במבי_ק* » 11 מרץ 2007, 19:59

מה עם שאור?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיץ_פטל* » 11 מרץ 2007, 18:51

מחפשת בדחיפות מתכון ללחם שיפון ללא שמרים וללא סוכרים.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פלוני_אלמונית* » 08 פברואר 2007, 14:16

הגיע הזמן שאגיע לדף הזה.
לאחרונה שילמתי על המון חומרים כגון שמן זית וקמח מלא, תמיד (!) יוצא לי לחם דחוס ולא אכיל. אפילו אם אני אופה אותו המון המון זמן.
הולכת לנסות כאן ממגוון הטריקים. תודה @}

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי רוזה_לי* » 29 ינואר 2007, 07:48

שכחתי לציין, 35 גרם שמרים הולכים לבצק הראשון.
15 גרם שמרים - לשני.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי רוזה_לי* » 29 ינואר 2007, 07:44

הנה עוד ניסיון:
חלת שיש שיפון
מצרכים
900 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
300 גרם קמח שיפון
2/3 כוס שמן
50 גרםשמרים טריים מותססים
4 כפות סוכר
1-2 כפות מלח
אופן הכנה: בקערה אחת מערבים 600 גרם קמח לחם עם חצי מכמות הסוכר, 1/2 כוס שמן והשמרים ומוסיפים מים עד לקבלת בצק גמיש וחלק, בערך 8 דקות לישה , מוסיפים עד כף מלח ולשים כעוד 2 דקות .
בקערה שניה מערבבים 300 גרם קמח שיפון עם 300 גרם הקמח לחם הנותר, שאר השמן ושאר השמרים ,הסוכר והחמאה ולשים גם כן לבצק חלק וגמיש כאשר את המלח מוסיפים לקראת סוף הלישה.
נותנים לבצקים לנוח כ 10 דקות . מחלקים כל גוש בצק ל2 ויוצרים ככרות מעורבים . מוצגות פה 2 דרכים ליצירת לחם השיש ,אבל אפשר להיות יצירתיים ומגוונים יותר:
1)משטחים כל גוש בצק בנפרד לעלה דק (עד כסנטימטר עובי) ,מצמידים עלה על עלה ,מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית לחם משומנת.
2)יוצרים רצועה מכל גוש בצק ,מניחים אותם בהצלבה במרכז כל רצועה ויוצרים חלה ע"י קליעה של קצה כל רצועה לכיוון הקצה השני שלה ,פעם של הבצק הלבן ופעם של הכהה ,עד לקבלת חלה קלועה.(ממולץ שלא להבריש בביצה,לקבלת קונטרסט בין גווני הלחם)
לאחר מכן שמים לתפיחה של פי 2.5 מהגודל המקורי ואפים כ30-35 דקות בחום בינוני. מצננים על רשת קירור

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 28 ינואר 2007, 22:11

חלה בלי ביצים
כשליאת מבקשת חלה בלי ביצים, היא מתכוונת גם בלי חלב וחמאה. ואם היא לא, אז בטח יש כאלה שכן. טבעונית כאילו, בלי מוצרים מהחי.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי פלוני_אלמוני* » 27 ינואר 2007, 16:15

_מרק עגבניות ולחם ישמן. מעדן של ממ מילדתי.
לא הבנתי._
Pappa al pomodoro
נזיד עגבניות ולחם מטוסקאנה

8 שיני שום
1 כרישה פרוסה דק
1/4 כוס שמן זית
מעט פפל חקיף, קצוץ דק
800 גרם עגבניות שלמות משומרות
1/2 ק"ג לחם ישן פרוס (אפשר לייבש מעט בתנור)
1 צרור ריחן
מלח


מטגנים את שיני השום והכרישה בשמן הזית, יחד עם הפלפל החריף. כשהשום והכרישה מתחילים להזהיב, מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח. מוסיפים מחצית מעלי הריחן, קצוצים דק מאוד ומועכים את העגבניות בכף עץ. מבשלים עד שהעגבניות מתמסמסות.
קורעים את הלחם לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר - הלחם יספוג את רוטב העגבניות ויסמיך אותו. מוסיפים די מים לרכך את הלחם שייעשה נוזלי. מוסיפים את יתרת הריחן ומבשלים לנזיד סמיך - Pappa. להגשה מזלפים מעמעלה שמן זית.אפשר גם לקלות פרוסות לחם מרוחות בשמן זית ושום ולהגיש יחד עם המרק.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ליאת_טאוב* » 26 ינואר 2007, 07:43

האם מישהי מכירה מתכון לחלה בלי ביצים?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אמא_של_יונת* » 07 נובמבר 2006, 11:47

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אמא_של_יונת* » 06 נובמבר 2006, 23:33

להכניס לבלנדר ולעשות פירורי לחם,
את זה היא עושה ממילא.

מרק עגבניות ולחם ישמן. מעדן של ממ מילדתי.
לא הבנתי.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי יעלי_לה » 06 נובמבר 2006, 22:06

רעיונות לשאריות לחם
להכניס לבלנדר ולעשות פירורי לחם, לשימוש בקציצות ובפשטידות.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי רוזה_לי* » 06 נובמבר 2006, 20:23

אפשר גם להכין מרק עגבניות ולחם ישמן. מעדן של ממ מילדתי.
ויש גםכל מני מאפי קינוח עם לחם מעט ישן
(וזה בנוסף למה שאמרה אש"י. תגידי למה את רוצה מתכון , ויעלה פה אחד...)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אמא_של_יונת* » 06 נובמבר 2006, 15:17

  • לחם מטוגן (טוסט צרפתי)
  • טוסט
  • פיצה מזוייפת - שהיא בעצם טוסט קלוי בתנור עם תוספות (פרוסת נקניק, עגבניה וזיתים; או פרוסת גבינה צהובה)
  • קרוטונים למרק
  • פרוסות לחם ישן מורטבות, סחוטות ומעוכות - מוסיפים לקציצות במקום פירורי לחם.
  • פשטידת לחם

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי יעל_אחרי_שנתיים* » 06 נובמבר 2006, 13:24

יש רעיונות לשאריות לחם? כלומר לחם כבר לא ממש טרי שאף אחד לא רוצה לאכול? (אני עושה פודינג לחם או פירורי, אבל מחפשת רעיונות נוספים..)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אביב_חדש* » 04 אוקטובר 2006, 18:15

מר-לימון. לישה ארוכה זה יופי אבל חצי שעה עלולה לפגום במרקם ובתפיחה. 10 דקות זה מספיק.
האם מדובר בהתפחה אחת או שתיים? כמה זמן?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מר_לימון* » 04 אוקטובר 2006, 00:17

אני בתקופה האחרונה מנסה את ידי באפיית לחם. אני משתמש ברבע קמח לבן ושלושה רבעים מלא. חלבונים בלבן 10.5 גרם ובמלא 13.5 ג' (למאה גרם). אני לש הרבה (בידיים) - חצי שעה. הלחם יוצא ממש כבד. הוא תופח בערך לגודל של קצת פחות מפי 2, אבל הוא נשאר ממש כבד. יש הרגשה כאילו כל פרוסה של לחם כזה שווה שלוש פרוסות של לחם קנוי.
מה לעשות כדי שהלחם יהיה אוורירי יותר?
שאלה נוספת - איך ליצור יותר טעם בלחם? הלחם יוצא טעים אך מאוד עדין. ברגע ששמים עליו גבינה למשל, הטעם שלו נבלע בטעם של הגבינה.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי מיה_גל* » 05 ספטמבר 2006, 19:20

ועוד דבר - את התוספות (אגוזים, זרעים וכדומה) צריך להוסיף בלישה האחרונה כי אחרת הם מפריעים להיווצרותה של רשת הגלוטן ש"מחזיקה" את הלחם ואחראית על מרקמו האוורירי.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אביב_חדש* » 05 ספטמבר 2006, 09:20

אם הבצק דביק, תוסיפי מעט מאוד קמח. קצת בידיים, לשפשף את הדביקות מהידיים ולהמשיך ללוש. אחרי לישה בת 10 דקות הגלוטן מתפתח והבצק נעשה פחות דביק באופן טבעי.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אנונימי » 04 ספטמבר 2006, 23:58

לפי דעתי, זמן התפחה מועט מדי.
אוקיי, אנסה. למרות שניסיתי, עם בצק אחר, להתפיח לילה שלם במקרר וגם יצא מתפורר, אבל זה היה בצק לפיצה שניסיתי במשך תקופה לעשות איתו לחם.

יותר מדי שמרים. מספיקה כף אחת.
אני שמחה שקיבלתי אישור להשתמש בפחות שמרים. גם לדעתי זה היה המון, אבל היות ואני לא מבינה כלום באפייה, חששתי לקחת על עצמי החלטה כזו שיכולה לחרב לי את הלחם סופית.

בסוף הלישה הוא אמור להיות גמיש ולא דביק.
אז פחות מים?

מוזמנת בפארק הירדן לראות איך אני עשה בצק לפיתות.
לא תכננתי להגיע, אבל מי יודע, אולי התכניות יתשנו..

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ענת_הפלישתית* » 04 ספטמבר 2006, 22:52

אוףףףף חלמתי על לחמניות רכות ויצאו לי אבנים....יש למישהי תובנות?
אנסה את אחד המתכונים שבדף (ענת ישר מאשימה את המתכון...)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אביב_חדש* » 04 ספטמבר 2006, 22:47

לפי דעתי, זמן התפחה מועט מדי. בעיקר כשמדובר בלחם מקמח מלא. יותר מדי שמרים. מספיקה כף אחת. בסוף הלישה הוא אמור להיות גמיש ולא דביק.
נסי להתפיח לילה שלם במקרר. תפיחה איטית עושה טוב לבצק.

מוזמנת בפארק הירדן לראות איך אני עשה בצק לפיתות. מאוד דומה.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אנונימי » 04 ספטמבר 2006, 21:56

(אולי תפרטי פה איך את מכינה?)

קילו קמח ניצת הדובדבן מלא (לא המעורבים עם הלבן) מנופה, 60 גרם קמח כוסמין או פשתן טחון, 2-3 כפות שמרים יבשים, כף סוכר, מערבבת הכל יחד, מוסיפה בערך 800 מ"ל מים, לפעמים קצת יותר ומתחילה ללוש, מוסיפה כפית מלח, אגוזים או גרעינים אחרים ולשה ולשה.. מתפיחה חצי שעה-שעה ואז לשה שוב 5 דקות, צורה לחמניות או ככר, מתפיחה עוד כחצי שעה ואז מכניסה לתנור בחום של 230 לעשרים דקות ואז חום של 180 לחצי שעה.


איך הבצק נראה ומרגיש בתום הלישה?חלק? מחוספס? גמיש? מתפורר?
דביק.

כשאוכלים את הלחם חם ישר מהתנור, הוא בדרך כלל מתפורר.
גם כשהוא מתקרר. החלק הפנימי שלו מתפורר, החלק הקשה יוצא לי מצוין.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אביב_חדש* » 04 ספטמבר 2006, 21:50

לגבי לחם מתפורר - אולי החלפת את הקמח הלבן לקמח מלא ולא הגדלת את כמות המים? קמח מלא דורש יותר מים. זה משהו שלומדים להרגיש עם הזמן, בעבודה עם בצק.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי במבי_ק* » 04 ספטמבר 2006, 09:36

עוד משהו - כשאוכלים את הלחם חם ישר מהתנור, הוא בדרך כלל מתפורר. זה נורא טעים וכיף, אבל זה בדרך כלל פשוט ככה. כשהוא מתקרר (יכול להיות עדיין קצת חמים) הוא כבר לא מתקרר. לישה ארוכה - עוזרת גם.

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי ה_עוגיה* » 04 ספטמבר 2006, 01:09

היא עושה את זה לפרנסתה, לא נראה לי אפילו אפשרי לבקש ממנה.
אם את חברה שלה, אם ברור לה שאת לא איום, אם היא נחמדה במיוחד - יש סיכוי שהיא תסכים. אל תוותרי לפני שניסית.
חוצמזה - אני בטוחה שיש עוד אופים ביתיים בסביבתך.

לישה ארוכה זה דבר חשוב וטוב אבל גם לישה של חמש דק' אמורה לתת לך לחם לא מתפורר. לא ברור לי מה הבעיה עם הבצק שלך.
(אולי תפרטי פה איך את מכינה?) איך הבצק נראה ומרגיש בתום הלישה?חלק? מחוספס? גמיש? מתפורר?

לא חייבים משפרי אפייה בשביל לחם (המשפרים טובים ללחמים יעודיים כמו באגט ולחיי מדף, בעיקר).
לא חייבים מחמצת (היא טובה לטעם).

(אם בכל מתכון שאת מנסה התוצאה זהה אז יש איזו בעיה בתהליך ולא במתכון...)

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי אנונימי » 03 ספטמבר 2006, 20:08

מה שהמיקסר שלך לא יודע לעשות
אני עושה עם הידיים, איזה מיקסר..

מצאי מישהו שאופה בעצמו לחם שהוא מצוין בעינייך
איזה.. היא עושה את זה לפרנסתה, לא נראה לי אפילו אפשרי לבקש ממנה.

אז לפי מה שהבנתי, הסוד הוא בלישה? אני לשה אותו חמש דקות. הזקנות התימניות שהסבירו לי איך להכין קובנה, אמרו לי שהכי חשוב הלישה. "תלושי לפחות רבע שעה לפני ההתפחה הראשונה ורבע שעה אחריה". אבל מי יכול ללוש רבע שעה רצוף?

החלק החיצוני יוצא לי קריספי וטעים, אבל הפנימי מתפורר. זה קשור למשפרי האפייה או שאפשר לאפות לחם טוב ולא מתפורר בלעדיהם (ובלי המחמצת)?

מתכונים ללחמים ולמאפים

על ידי שמש* » 03 ספטמבר 2006, 12:05

מהפלוצים של השמרים).

|Y| גדול!!!

חזרה למעלה