על ידי ניצן_אמ* » 31 מרץ 2008, 12:51
לא להתרגש יותר מידי לא רוצה לא צריך לא לפנות לדרמה
באופן כללי עצה טובה.
בעוד שאם הייתי מכינה לי אוכל, היה מבקש גם.
לגזור ולשמור.
כשאבא אוכל משהו מזין, הילד רוצה גם. זה מבחינתי "אב מזון".
לאחרונה היו כמה מקרים שילדים שאמהותיהם תהו איך אפשר "לגרום" לילד לאכול יותר ירקות באו אלינו בזמן האוכל והשתאו לראות את הילדים אוכלים ירקות ופירות טריים בשמחה מהצלחת "של" נהר. לכל הילדים (כולל שלי) יש דחף ביולוגי חזק מאד לאכול משהו שהם רואים מישהו אחר אוכל. אפילו נהר (שיכולה לאכול לארוחת צהריים שילובים מהבאים במצב טרי: אספרגוס, ברוקולי, פול, קישוא, תות, אפונה, תרד, תירס, בננה, אבוקדו, תפוח, מלפפון חמוץ, חסה, סלרי, חיקמה, לפת, ועוד ועוד...) בלי שום בעיות, תפנה את הראש אם אני אציע משהו בלי לקחת ממנו ביס קודם. זה כאילו שאני מוכיחה לה שזה לא רעיל או משהו. אין לי הסבר טוב יותר. רק שזו בפירוש אסטרטגיה שורדת מבחינתם.
לכן התיאור של נועה (ביס אני ביס היא) נשמע לי מאד חיובי ובונה אמון באוכל ובאמא המזינה. שהלא יש בזה יותר מחוויה שיתופית נעימה. יש בזה מסר ששניכם אוכלים אותו האוכל. שלשניכם זה טוב ובריא. בואי נדמיין לרגע שהילדים שלנו לא רואים את העולם בדיוק כמונו ושהם לא יודעים את כל מה שאת חושבת שנכון בקשר למזון ולתזונה. (מופרך, הא?
) האם את מוציאה לחלוטין מכלל אפשרות התפתחות של התנגדות מסויימת, לא רציונאלית, מאוכל שאמא מכינה לי במיוחד אבל לא אוכלת בעצמה?
אם יש בעיה של ויסות חושי, דווקא לא הייתי הולכת לכיוון של סטריליות אלא בדיוק להיפך. כלומר, פותחת כמה שיותר את האופקים ומוסיפה ומציעה כמה שיותר דברים לתפריט שלי ולתפריט המשפחתי. אם הילד בעל נטיה להצטמצם מזונית, אז להגביר ולהגדיל את ההיצע בטירוף, שיהיה לו לפחות ממה לבחור...
אצלנו, כל כמה שבועות גדל מספר הקערות. כרגע עומד על שש קערות ענקיות על השיש, על שולחן האוכל, על חצי-אי קטן כזה.. מלאים כל טוב פירות אורגניים. בננות, תפוזים, אבוקדו, לימונים, תפוחים, אגסים, קיוי, מנגו, עגבניות. צנצנת גדולה מלאה מלאה בפירות יבשים ובאגוזים שונים מעורבבים, הושט היד וגע בם... כמה צנצנות קטנות של חמוצים ביתיים. במקרר שני מדפים של עלים ירוקים, מגירות מלאות ירקות (מלפפונים, צנונית, סלק, גזר, כרוב, כרובית) דלתות מלאות קטניות טריות וחמוצים (פול, אפונה, שעועית) ועוד מדף עם "מוכנים" - קרקרים מתירס טרי במייבש, גרנולה, יוגורט, חלב, בראוניז (האיש עושה בראוניז נאים מעלפים ממש...) רטבים לסלט, מיונז, ועוד ועוד.
חוצמיזה מדי פעם יש איזו חיה מתה (דגים, עוף, סטייק) אורגנית. אני גיליתי שאני ממש זקוקה לחלבון הזה. האיש ממש לא. הקטנה, בקטנה.
עכשיו, שלא תביני אותי לא נכון, אני ממש לא רוצה להמיר את דתך פה. זה לא מעניין אותי בכלל. מה שמעניין אותי זה לתת לך אפשרויות ולעזור לך לפתוח את אופקיו הקולינאריים. יש מצב שהוא ייתפס למשהו חדש וטוב, וממש חבל להצטמצם עוד ועוד במקום להפתח.
הרבה הצלחה ו
[u]לא להתרגש יותר מידי לא רוצה לא צריך לא לפנות לדרמה[/u]
באופן כללי עצה טובה.
[u]בעוד שאם הייתי מכינה לי אוכל, היה מבקש גם.[/u]
לגזור ולשמור.
כשאבא אוכל משהו מזין, הילד רוצה גם. זה מבחינתי "אב מזון". :-D
לאחרונה היו כמה מקרים שילדים שאמהותיהם תהו איך אפשר "לגרום" לילד לאכול יותר ירקות באו אלינו בזמן האוכל והשתאו לראות את הילדים אוכלים ירקות ופירות טריים בשמחה מהצלחת "של" נהר. לכל הילדים (כולל שלי) יש דחף ביולוגי חזק מאד לאכול משהו שהם רואים מישהו אחר אוכל. אפילו נהר (שיכולה לאכול לארוחת צהריים שילובים מהבאים במצב טרי: אספרגוס, ברוקולי, פול, קישוא, תות, אפונה, תרד, תירס, בננה, אבוקדו, תפוח, מלפפון חמוץ, חסה, סלרי, חיקמה, לפת, ועוד ועוד...) בלי שום בעיות, תפנה את הראש אם אני אציע משהו בלי לקחת ממנו ביס קודם. זה כאילו שאני מוכיחה לה שזה לא רעיל או משהו. אין לי הסבר טוב יותר. רק שזו בפירוש אסטרטגיה שורדת מבחינתם.
לכן התיאור של נועה (ביס אני ביס היא) נשמע לי מאד חיובי ובונה אמון באוכל ובאמא המזינה. שהלא יש בזה יותר מחוויה שיתופית נעימה. יש בזה מסר ששניכם אוכלים אותו האוכל. שלשניכם זה טוב ובריא. בואי נדמיין לרגע שהילדים שלנו לא רואים את העולם בדיוק כמונו ושהם לא יודעים את כל מה שאת חושבת שנכון בקשר למזון ולתזונה. (מופרך, הא? ;-)) האם את מוציאה לחלוטין מכלל אפשרות התפתחות של התנגדות מסויימת, לא רציונאלית, מאוכל שאמא מכינה לי במיוחד אבל לא אוכלת בעצמה?
אם יש בעיה של ויסות חושי, דווקא לא הייתי הולכת לכיוון של סטריליות אלא בדיוק להיפך. כלומר, פותחת כמה שיותר את האופקים ומוסיפה ומציעה כמה שיותר דברים לתפריט שלי ולתפריט המשפחתי. אם הילד בעל נטיה להצטמצם מזונית, אז להגביר ולהגדיל את ההיצע בטירוף, שיהיה לו לפחות ממה לבחור...
אצלנו, כל כמה שבועות גדל מספר הקערות. כרגע עומד על שש קערות ענקיות על השיש, על שולחן האוכל, על חצי-אי קטן כזה.. מלאים כל טוב פירות אורגניים. בננות, תפוזים, אבוקדו, לימונים, תפוחים, אגסים, קיוי, מנגו, עגבניות. צנצנת גדולה מלאה מלאה בפירות יבשים ובאגוזים שונים מעורבבים, הושט היד וגע בם... כמה צנצנות קטנות של חמוצים ביתיים. במקרר שני מדפים של עלים ירוקים, מגירות מלאות ירקות (מלפפונים, צנונית, סלק, גזר, כרוב, כרובית) דלתות מלאות קטניות טריות וחמוצים (פול, אפונה, שעועית) ועוד מדף עם "מוכנים" - קרקרים מתירס טרי במייבש, גרנולה, יוגורט, חלב, בראוניז (האיש עושה בראוניז נאים מעלפים ממש...) רטבים לסלט, מיונז, ועוד ועוד.
חוצמיזה מדי פעם יש איזו חיה מתה (דגים, עוף, סטייק) אורגנית. אני גיליתי שאני ממש זקוקה לחלבון הזה. האיש ממש לא. הקטנה, בקטנה.
עכשיו, שלא תביני אותי לא נכון, אני ממש לא רוצה להמיר את דתך פה. זה לא מעניין אותי בכלל. מה שמעניין אותי זה לתת לך אפשרויות ולעזור לך לפתוח את אופקיו הקולינאריים. יש מצב שהוא ייתפס למשהו חדש וטוב, וממש חבל להצטמצם עוד ועוד במקום להפתח.
הרבה הצלחה ו (())