נייר אפייה פרגמנט

שליחת תגובה

מילים טובות מסלקות עננים שחורים
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: נייר אפייה פרגמנט

נייר אפייה פרגמנט

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 דצמבר 2021, 10:31

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה עם כלי אוכל במיוחד כוס ממלמין צבועות ומקושטות לפעוטות? מה יש נוסף למלנין ? דבק וצבע?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 נובמבר 2014, 09:00

למה אסור להשתמש בנרות שבת משעוות דבורים הרי מימלא לא אוכלים אותם !

נייר אפייה פרגמנט

על ידי חיפה* » 27 ספטמבר 2013, 21:36

ראיתי בקומה העליונה בגרנד קניון בחיפה תבנית ש"עשויה עם ניר סיליקוני": http://ecopack.com/en/index.php?page=products#!Plumpy.
לא ברור לי עם made with זה ביטוי מקובל והבעיה באנגלית שלי, או שהמשמעות היא שחוץ מניר סיליקוני יש שם עד כמה דברים שעדיף להצניע.
יש להם ארבעה מיפעלים: באיטליה, קנדה, הודו, רוסיה.
לפי: http://ecopack.com/en/index.php?page=what יש להם אישורים של "FSC Mix credit" שזה תו ירוק שמתיחס לשמירה על הסביבה (אישור חלקי?) , UNI EN ISO 9001:2008 שמתיחס ליעילות פס היצור, ו UNI EN 15593:2008 שמתיחס לשמירת ההיגינה בפס היצור של אריזות מזון.
לא מצאתי עד כמה מעלות מותר לחמם את התבנית בתנור.
איך זה נראה לכן/ם? אפשר להניח שזה אקוויולנטי לניר האפיה מחו"ל? האים בא לציון גואל (-: ?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי חיפה* » 26 ספטמבר 2013, 10:35

ראיתי שיש נייר אפיה טבעי בניצת הדובדבן. עד לא בדקתי אותו - ראיתי באתר שלהם ואין פרטים. מישהי בדקה? ממה עשוי? עד כמה מעלות בתנור?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי לילך* » 02 ספטמבר 2011, 10:16

אגב- למי שזה משנה לו, שעוות דבורים היא טרף, שלא כמו דבש הדבורה שמותר באכילה שעוות הדבורים היא, על פי ההלכה, טרפה (ולכן אי אפשר להדליק נרות שבת עם נרות שנעשו משעוות דבורים) כך שלא נראה לי שזה כשר.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי סיגל_ב* » 06 דצמבר 2010, 13:59

באורגניק מרקט מוכרים את הניירות של IF YOU CARE. אין צורך להזמין מארה"ב (זה טיפה יקר יותר למי שכן יש לו מישהו שגר בארה"ב ויכול לשלוח/להביא).

נייר אפייה פרגמנט

על ידי עינת_ש* » 02 ספטמבר 2010, 00:04

[...] קניתי בחנות האורגנית השכונתית נייר אפיה לא מולבן טבעי וכו' וכו', של חברת IF YOU CARE תמורת 25 ש"ח ל24 יחידות, שמתאימות בול למגש האפיה של התנור. [...]

נייר אפייה פרגמנט

על ידי סיגל_ב* » 08 יוני 2010, 00:18

ראיתי נייר אפיה אקולוגי שעשוי מחומרים טבעיים של חברה ישראלית ידועה. אולי סנו? ראיתי את זה בצרכניה לפני כמה ימים.
יש נייר אפייה לא מולבן בקישור במעלה הדף לחילופין מספיק לכתוב unbleached baking paper Amazon וזה יוביל אותך לדף של אמזון שמוכר את הנייר. יש משלוחים גם לארץ... (יקר, עדיף מישהו שנמצא בארה"ב אם יש)

נייר אפייה פרגמנט

על ידי אורי_יורמן* » 07 יוני 2010, 21:20

ומה עם נייר אפיה רב פעמי מסיליקון, כלומר, silicone baking mat

נייר אפייה פרגמנט

על ידי רחל* » 07 יוני 2010, 21:03

תמי יש לך אולי מידע איפה בעצם אפשר לראות ממה נייר אפייה רגיל עשוי?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 07 יוני 2010, 20:36

אני חיה בארה"ב וכאן ניתן להשיג נייר אפייה חום בכל חנות טבע. הנה תוצאה של 1C1SKPC]חיפוש בגוגל שופינג enUS382US382[/po]&q=unbleached%20parchment%20paper&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wf , אולי תשיגי ככה. אפשר גם לבקש ממישהו שחוזר לארץ מחו"ל להביא לך.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי רחל* » 06 יוני 2010, 18:16

איך יודעים שבתוך הדגים מכניסים חומר שסופח אליו מיים כדי שימכרו לנו מים במחיר של דג?
וגם איך יודעים שיש בהם כספית? הרעלת כספית

אוףףףף באמת איך יודעים את כל זה ועוד.......

אני משתדלת להימנע וזהו (מנייר אפיה וכו') אבל מישהי ביקשה ממני קישורים למידע על זה אז חשבתי שאולי יש כאן למישהו...

לא להמשיך - נכון?
לא אין צורך תודה :-)

נייר אפייה פרגמנט

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 06 יוני 2010, 17:27

רחל - שאלת מליון הדולר איך יודעים.
אם את רוצה ככה תוספת לתסכול:
איך יודעים שאת הזיתים טובלים בסודה קרבונט (נדמה לי שכך קוראים לזה), כדי שיתרככו מהר?
איך יודעים שאת השומשום טובלים באמבטיות כימיכלים כדי לקלף את קליפתם?
איך יודעים שבתוך הדגים מכניסים חומר שסופח אליו מיים כדי שימכרו לנו מים במחיר של דג?
מי יודע איך מקולפים להם פירות למינהם? (איך הגרעינים נהיים מקולפים? הפקאנים? איך מורידים את התירס מהקלח בצורה כזו מושלמת?? (חשוד לא?)
מי שומר עלינו??
מי??
כשכתוב על חולצה שהיא 90% כותנה, מי שומר שזה אכן כך?
כשכתוב אורגאני, מי שומר שזה אכן כך?
כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד, מי שומר שזה אכן כך?

יש פעמים שאומרים באיזורים מסויימים לא להיכנס למים בים, או לא לשתות מים ללא הרתחה, תמיד תמיד מודיעים?
כשקם לו מפעל מזהם ליד הבית, מי שומר עלינו?

לא להמשיך - נכון?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי אביטל_צ* » 06 יוני 2010, 11:08

היום יש גם נייר אפייה חום מצופה בחומרים טבעיים פחות בעייתיים
היכן ניתן למצוא נייר אפייה כזה ?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי רחל* » 06 יוני 2010, 05:32

איך אני יודעת ממה עשוי נייר אפייה?
ראיתי שכתוב למעלה שהוא מולבן בכלור וכו' אבל איפה אני יכולה למצוא מידע על זה זה הרי לא כתוב על האריזות אז איך יודעים?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 23 אפריל 2010, 18:37

[...] מישהו יודע מה יש בנייר אפייה ועד כמה זה מזיק/בלתי מזיק?

נייר אפייה קונבנציונלי - לא הרבה יותר טוב מרדיד אלומיניום. מצופה בשעווה שהיא תוצר לוואי של נפט, ומולבן בכלור. אם אפשר עדיף לכסות בנייר אפייה לא מולבן בכלור, מצופה בשעוות דבורים, פיתרון לא מושלם אבל הרע במיעוטו (רבים אלרגיים לשעוות דבורים).
היום יש גם נייר אפייה חום מצופה בחומרים טבעיים פחות בעייתיים.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי הטירה_הנעה* » 22 אפריל 2010, 15:10

מישהו יודע מה יש בנייר אפייה ועד כמה זה מזיק/בלתי מזיק?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 09 מרץ 2010, 10:30

[...] לגבי נייר אפיה לא משתמשת, הבנתי שבארה"ב יש ניר אפיה לא מולבן, לא הבנתי מה יש פה. [...]
יכול להיות שיש נייר אפיה טוב. צריך לחכות לתשובה. תכתוב בככר השוק בבקשה שיענו לך בדף הזה.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 מרץ 2010, 00:52

[...] נייר אפייה(לעוגיות)-לא הצלחתי להבין אם בכלל קיים נייר אפייה בריא בארץ..

תודה.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי פלונית* » 29 אוקטובר 2009, 08:06

האם מישהו יודע פרטים לגבי נייר אפיה. האם עשוי מחומרים לא בריאים? האם מזיק להשתמש בו?
יש כאן באמזון נייר לא מולבן ובריא.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי סלט_פירות* » 01 אוגוסט 2009, 01:19

הניירות הרגילים בשוק מולבנים בכלור ומצופים בשעווה שהיא תוצר לוואי של נפט.

אני משתמשת בנייר שעשוי מסויה. אבל אין לי מושג אם יש להשיגו בארץ.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי סיגל_ב* » 25 מרץ 2009, 22:59

על אריזת נייר האפייה כתוב שהסיליקון שהנייר מצופה בו, מופק מסיליקון שהוא (מתרגמת) יסוד הנמצא בטבע בחול, קווארץ וסלע.
After oxygen, it is the most abundant elemnt on earth.
Silicone is non-toxic when incinerated and landlfill safe.

עוד כתוב על על האריזה, לגבי החומר שניירות אפייה רגילים מצופים בו, חלקם לפחות:
Quilon, which contains Chromium, a heavy metal, which can leave toxic trace elements when incinerated.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי אמא_ל_2* » 25 מרץ 2009, 21:47

תודה, זה גם מה שאני ידעתי. בינתיים אני אופה בתבנית זכוכית, אבל לפעמים משתמשת בנייר אפיה, קשה לעמוד בפיתוי.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 25 מרץ 2009, 17:47

[...] רחל צודקת לגבי הסיליקון.
שלולית, נייר אפייה שכולו סיליקון? אז זה לא נייר אלא משטח סיליקון, ומה שרחל אמרה חל גם לגביו. שמים בהם גם PLASTICIZERS וחומרי צבע שאת לא יודעת מה הם.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי שלולית_י* » 25 מרץ 2009, 17:36

ונייר אפיה שכולו סיליקון זה בטובים או ברעים?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי רחל_ברמן* » 25 מרץ 2009, 16:23

סגרנו שהסיליקון עצמו בסדר (ולכן ציפוי סיליקון על נייר אפייה זה טוב), אבל שבתבניות מסיליקון יש עוד חומרים שלא ברור מה הם, אז זה סיכון לא ידוע. אולי תקום איזו חברה ירוקה שתייצר לנו כלי סיליקון בטוחים לשימוש? זה יהיה נחמד.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי ירח_לבן* » 25 מרץ 2009, 08:08

...ובכלל, מה סגרנו על הסיליקון, הולכים על זה או לא?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי שלולית_י* » 13 דצמבר 2008, 22:36

והוא מצופה בסיליקון
וסיליקון זה כן בסדר? ותבניות סליקון גם?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי אמא_ללי* » 12 דצמבר 2008, 05:06

אנחנו משתמשים בנייר הזה
(נדמה לי שזה אתר בריטי דווקא, סתם חיפשתי את המוצר עצמו).
לפי מה שכתוב שם, הוא לא עבר הלבנה ואין בו כלור, והוא מצופה בסיליקון. כך שהוא גם בטוח מבחינת זה שהוא לא מפריש חומרים לאוכל, וגם מתכלה.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי סלט_פירות* » 11 דצמבר 2008, 22:12

נייר אפייה טבעי
פה יש משהו שעשוי מסויה. זה מספיק טוב? (פה זה טורונטו).

נייר אפייה פרגמנט

על ידי שירין* » 24 נובמבר 2008, 11:18

תמי,
תודה רבה. הלינק אמנם לא פעיל, אבל אנסה לחפש בארץ - אולי בחנויות הטבע יידעו.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 23 נובמבר 2008, 23:33

שירין, מרבית הסיכויים שהנייר בעייתי. מצטטת מהודעה שלי ממעלה הדף:
_הניירות הרגילים בשוק מולבנים בכלור ומצופים בשעווה שהיא תוצר לוואי של נפט.
נייר אפייה טבעי - אני חיה בארה"ב, אני לא יודעת מה זמין בארץ. הנה מה שאני משתמשת בו:
http://www.greenfeet.com/natural-waxed-paper.html_
(זו הודעה לפני שנתיים, אולי היום כבר יש כאלה בארץ. אם לא, בקשי שיביאו לך מחו"ל).

נייר אפייה פרגמנט

על ידי שירין* » 23 נובמבר 2008, 21:42

אני תמיד מכסה את התבנית של הטוסטר בנייר אפייה. מישהו יודע אם הנייר בעייתי?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי נועה_ברוך* » 09 אוגוסט 2007, 22:41

תודה @}

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 09 אוגוסט 2007, 20:18

כן. רק באמריקה קוראים לזה PARCHMENT במקום פרגמנט (המקור בטח זהה).

נייר אפייה פרגמנט

על ידי נועה_ברוך* » 09 אוגוסט 2007, 19:04

תמי, תודה רבה! זהו בעצם נייר פרגמנט לא מולבן ?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 09 אוגוסט 2007, 16:47

יש כזה על המדף בכל חנות טבע שמכבדת את עצמה - Whole Foods, Wild Oats וחנויות מקומיות אחרות.
הנה מוצר אחד כזה
Product]והנה מוצר נוסף כזה Code[/po]=15526&utm source=froogle&utm term=15526&utm medium=Free&utm campaign=FreeLists

נייר אפייה פרגמנט

על ידי נועה_ברוך* » 09 אוגוסט 2007, 14:21

הי תמי, חברה שלי נוסעת לארה"ב וחשבתי לבקש ממנה לקנות נייר אפייה שאינו מצופה ברעלים.
האם תוכלי לכוון אותנו - איך נקרא הנייר, איפה מוצאים אותו ?
<רק אם את יודעת , כמובן>
תודה מראש @}

נייר אפייה פרגמנט

על ידי מיכל_נח_שחם* » 14 נובמבר 2006, 00:25

קניתי ניירות של חברת אפי-לי. אבל טוב ששאלת אותי, גרמת לי לספקות. שלחתי להם אימייל, שאלתי: "האם גם הנייר שלהם מולבן בכלור ומצופה בתוצר לוואי של נפט". נראה מה יענו לי.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תוהה_שנים* » 13 נובמבר 2006, 21:30

הניירות האיכותים כל כך כל כך יקרים.
את מכירה ניירות טבעיים כאלה (לא מולבנים, לא תוצרי נפט) בארץ?

נייר אפייה פרגמנט

על ידי מיכל_נח_שחם* » 13 נובמבר 2006, 10:50

שאלה למשתמשות בנייר אפייה:
מישהי יודעת איך להשיג בכמויות גדולות ובזול?
הניירות האיכותים כל כך כל כך יקרים.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תוהה_שנים* » 12 נובמבר 2006, 22:49

תודה רבה!

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 12 נובמבר 2006, 22:23

הערה: בצלופן לא ניתן כמובן להשתמש בתנור. עדיף גם לא למאכלים רטובים מאוד (הוא יתמוסס...)

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 12 נובמבר 2006, 22:20

הניירות הרגילים בשוק מולבנים בכלור ומצופים בשעווה שהיא תוצר לוואי של נפט.
נייר אפייה טבעי - אני חיה בארה"ב, אני לא יודעת מה זמין בארץ. הנה מה שאני משתמשת בו:
http://www.greenfeet.com/natural-waxed-paper.html
יש להם גם שקיות נייר חום מצופות באותו סוג שעווה.
אני חושבת שזו שעוות דבורים - שאינה אידיאלית לאנשים אלרגיים, אבל זה הרע במיעוטו.

ניתן להשתמש גם בצלופן אמיתי שאינו מכיל מרככים פלסטיים, אבל הוא יקר. לדעתי אפשר לקנות כזה ב-www.janices.com וגם ב-www.needs.com [...]

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תוהה_שנים* » 12 נובמבר 2006, 19:30

נייר אפייה טבעי
מה זה?

האם הניירות הרגילים בשוק מובלנים בכלור? ובמה הם מצופים?

[...] תודה מראש על המידע.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי תמי_גלילי* » 17 מרץ 2006, 17:18

[...] נייר אפייה קונבנציונלי - לא הרבה יותר טוב מרדיד אלומיניום. מצופה בשעווה שהיא תוצר לוואי של נפט, ומולבן בכלור. אם אפשר עדיף לכסות בנייר אפייה לא מולבן בכלור, מצופה בשעוות דבורים, פיתרון לא מושלם אבל הרע במיעוטו (רבים אלרגיים לשעוות דבורים). הכי טוב זה צלופן טבעי בלי תוספת חומרים פלסטיים (ניתן לקנות ב-NEEDS.COM), אבל זה יקר למדיי.
אני אישית קניתי צנצנות זכוכית המשמשות לשימור ריבות וכד' ומשתמשת בהם לאיחסון מזון, וגם לוקחת אותן ביציאות מהבית. מתחת למכסה אני שמה צלופן או נייר אפייה טבעי. יותר כבד ומסורבל, אבל לא רעיל, וגם ניתן לשימוש חוזר.
כלשנתעמלותזהרמאוטומובילים

נייר אפייה פרגמנט

על ידי והילד_הזה_הוא_אני* » 14 פברואר 2006, 01:04

[...] ולשאלתי, במה אני יכולה להמיר שימושים של נייר אלומיניום? [...] למשל, מאד נח להשתמש בו כדי לעטוף אוכל שמכניסים למקפיא. האם עדיף נייר אפיה (האם יש בו משהו רע? מה לגבי החומרים שלו?!?!?) האם יש אלטרנטיבה אחרת? כי נייר אפיה למשל מאד לא נח. וגם, נגיד בלית ברירה יש לי תבנית אלומיניום, האם הנייר אפיה מספיק כדי שהחומר לא יעבור לעוגה/לחם שלי?
תודה.

נייר אפייה פרגמנט

על ידי מונו_נוקי* » 21 ינואר 2006, 19:43

נראה לי שהוא נשרף בטמפ גבוהה מדי, לא ידוע לי על משהו אחר. [...]

נייר אפייה פרגמנט

על ידי סיגל_ב* » 21 ינואר 2006, 19:09

מישהו יודע מה יש בנייר אפייה ועד כמה זה מזיק/בלתי מזיק?
(על העטיפה כתוב לא לחמם ביותר מ- 180 מעלות, מה שישר מעורר תהיה למה ומה זה אומר).

נייר אפייה פרגמנט

על ידי אנונימי » 21 ינואר 2006, 19:09

דף זה נערך מתוך אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

ראו גם: אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל / טפלון רעיל ומסרטן / בקבוקים ומיכלי מים בטוחים לשתייה / קרש חיתוך פלסטיק או עץ
ועוד ראו ב- מדור רעלים וחומרים מסוכנים / מדור הבית במרכז / מדור תזונה טבעית

להלן סיכום שנעשה ע"י ש חף (נכון עד מרץ 2009) והוספות אחרונות ע"י אהבת עולם (עד דצמ' 2010):

הניירות הרגילים בשוק מולבנים בכלור ומצופים בשעווה שהיא תוצר לוואי של נפט.

אפשרויות נוספות:
  • ניתן להשתמש לאחסון במקפיא בחומרים אחרים: נייר אפייה טבעי (לא מולבן בכלור, ולא מצופה בתוצרי לוואי של נפט), בד, כלי זכוכית.
  • נייר אפייה טבעי - בארה"ב, יש להם שקיות נייר חום מצופות באותו סוג שעווה, וגם http://www.greenfeet.com/natural-waxed-paper.html. זו שעוות דבורים - שאינה אידיאלית לאנשים אלרגיים, אבל זה הרע במיעוטו.
  • ניתן להשתמש גם בצלופן אמיתי שאינו מכיל מרככים פלסטיים, אבל הוא יקר. אפשר לקנות כזה ב-www.janices.com וגם ב-www.needs.com.
בצלופן לא ניתן כמובן להשתמש בתנור. עדיף גם לא למאכלים רטובים מאוד (הוא יתמוסס...).
  • נייר אפייה שאינו מצופה ברעלים לקנייה בארה"ב.
יש כזה על המדף בכל חנות טבע שמכבדת את עצמה - Whole Foods, Wild Oats וחנויות מקומיות אחרות.
הנה מוצר אחד כזה
Product]והנה מוצר נוסף כזה Code[/po]=15526&utm source=froogle&utm term=15526&utm medium=Free&utm campaign=FreeLists
זהו בעצם נייר פרגמנט לא מולבן, רק באמריקה קוראים לזה PARCHMENT במקום פרגמנט (המקור בטח זהה).
  • יש נייר אפייה לא מולבן, מספיק לכתוב unbleached baking paper Amazon וזה יוביל אותך לדף של אמזון שמוכר את הנייר. יש משלוחים גם לארץ... (יקר, עדיף מישהו שנמצא בארה"ב אם יש)
  • בארה"ב ניתן להשיג נייר אפייה חום בכל חנות טבע. הנה תוצאה של 1C1SKPC]חיפוש בגוגל שופינג enUS382US382[/po]&q=unbleached%20parchment%20paper&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wf
  • בטורונטו יש משהו שעשוי מסויה.
  • הנייר הזה הוא בריטי. לפי מה שכתוב שם, הוא לא עבר הלבנה ואין בו כלור, והוא מצופה בסיליקון. כך שהוא גם בטוח מבחינת זה שהוא לא מפריש חומרים לאוכל, וגם מתכלה.
  • סיגל ב ראתה בצרכניה נייר אפיה אקולוגי שעשוי מחומרים טבעיים של חברה ישראלית ידועה. אולי סנו?
  • עינת ש קנתה בחנות האורגנית השכונתית נייר אפיה לא מולבן טבעי וכו' וכו', של חברת IF YOU CARE תמורת 25 ש"ח ל24 יחידות, שמתאימות בול למגש האפיה של התנור.
הערת עריכה: הדיון בדף זה עד דצמבר 2010 הועבר מהדף אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל. יש הודעות שרק החלק הרלוונטי שבהן הועבר לכאן, ולכן במקומות שנשמט חלק ההודעה הלא רלוונטי, יש סימן כזה [...]. (אהבת עולם)


חזרה למעלה