_תפריט א - מנה יומיומית שהצילה ילד קטן מנכות חמורה לבריאות שלמה:
סילוק מוחלט של כל המוצרים שהכילו כל כמות של קמח לבן מהתזונה
כל יום מנה של גרעיני חיטה ושיבולת שועל שנטחנו או נשברו (כלומר, כל יום לקחו מנה של גרעינים טריים מלאים משני הדגנים, ושברו אותם לפירורים גסים או טחנו אותם) סמוך להכנתם (לא כתוב איזו הכנה: האם הושרו או בושלו?),
עם חלב מלא (במקומות אחרים הוא מדגיש את החשיבות של ההימנעות מפיסטור) שהוסיפו לו כמות קטנה (במקומות אחרים הוא כותב
חצי כפית) של חמאה מיוחדת עשירה בויטמין א, שנחבצה מחלב של פרות שרעו במרעה טבעי של נבטי חיטה ירוקים (בעונה שהשיבולים נמצאות השלבים הראשונים של צמיחתן, והן ירוקות ורעננות, כלומר בד"כ באביב).
ובתוספת של כמות קטנה (גם פה הוא כותב במקומות אחרים חצי כפית) של שמן מכבד של דגי בקלה (cod liver oil) מאיכות מעולה.
תפריט ב - ארוחה יומיומית שניתנה לילדים עם עששת חמורה ביותר במשך כמה חודשים, ששה ימים בשבוע, והפסיקה אצלם לחלוטין את העששת עם שיפורים מדהימים גם בתחומים נוספים; כמו כן ניתנה לכמה נשים לקראת הריון נוסף ובמהלכו, כך שהפעם נולד להן עובר בריא:
(סדר המנות חשוב)
בערך 115 מ"ל מיץ עגבניות או מיץ תפוזים (מובן שהכוונה למיץ טרי שנסחט על המקום מעגבניות או תפוזים אורגניים טריים, ואני מניחה שהוא מציע מיץ כי אחרת מדובר על - כמה תפוזים או עגבניות שלמים? בכוס רגילה יש בערך 220 מ"ל, אז זה בסך הכל כחצי כוס!).
ורד לב! אנא הצילי! (הערה שלי: יש פה בעיה עם שני המוצרים, בימינו. אלרגניים או סתם בעייתיים להרבה אנשים)
תערובת של חצי כפית חמאה וחצי כפית שמן דגים (לפי הפירוט שבתפריט א למעלה) בתחילת הארוחה (מודגש שבחילת הארוחה, כנראה משמעותי). חשוב לשים לב שיש להפחית בכמות שמן הדגים בקיץ הישראלי, לפי מידת החשיפה לשמש! אחרת יש בכך סכנה! חשוב לציין שהשילוב בין החמאה לשמן הדגים הוא שפועל. הסתפקות רק באחד המרכיבים לא תשפיע מספיק. אינני יודעת מה עושים במצב שלא קיימת החמאה מהסוג הזה בארץ, ואין שמן דגים כזה בארץ (רק כמוסות ולא של שמן כנ"ל).
כחצי ליטר קערת מרק, בוריאציות הבאות (כל יום מרק אחר, והיה עידוד לאכול מנה כפולה מהמרק):
נזיד בשר וירקות מאוד עשיר, שהוכן בעיקר ממרק מח עצם, עם חתיכות מעולות של בשר רך שקודם בושל בנפרד broiled כדי לשמור על המיצים שלו ואחר כך נחתך דק מאוד והוסף למרק העצמות, וכן ירקות שנחתכו דק (לא כתוב איזה) כולל שפע של גזר כתום עז.
או צ'אודר דגים (מרק דגים בוסטוני עשיר, ומדובר בתקופה שקדמה להרעלת הדגים המאסיבית בעולם. בארץ מגדלים רק אמנון הגליל אורגני).
או איברים פנימיים: מוח, לב, כליות, כבד וכדומה (מה עוד יש?). אלה איברים מורעלים בטירוף אצל חיות לא אורגניות, ובארץ קיים רק כבד עוף אורגני - וגם זה במשורה, רק בתקופות השחיטה פעמים אחדות בשנה, וקפוא ולא טרי.
פרי מבושל שהומתק מעט מאוד (לא ברור למה לא פרי טרי שלם, ולמה להמתיק בכלל. סתם הרגלים אמריקאיים של האדם הלבן?)
לחמניות שנאפו מחיטה מלאה (אורגנית כמובן, אחרת זה רעיל במיוחד) שגרגריה נטחנו ממש לפני האפייה במטחנת קפה קטנה, מרוחות בחמאה כנ"ל. אין פירוט למרכיבים האחרים של הלחמניות.
שתי כוסות של חלב מלא טרי (לא מפוסטר, אני מניחה, לא חשוב אם מפרה, כבשה או עז). כמובן, אין התייחסות לאוכלוסיות רגישות לחלב. אני מניחה שאפשר להחליף בשקט ביוגורט.
בין היתר, תזונה זו מכילה בערך 1.48 גרם סידן ו-1.28 גרם זרחן. רמות אלה בנו את העצם מחדש ועשו רה-מינרליזציה של השיניים עם החורים.
בשמת א (01.05.2004 20:55):
תפריט ג לאשה בהריון:
חלב מלא אורגני (חי וטרי)
ירקות ירוקים (עליים?)
מזונות ים (דגים ופירות ים, כאמור - כיום בעייתי מאוד)
איברים פנימיים (לנו מומלץ רק כבד עוף אורגני בגלל הרעל, אולי איברים פנימיים של חיות צייד, כולל ציפורים)
תערובת החמאה ושמן הדגים (פירוט בתפריט א לעיל)
תפריט זה הביא ללידת ילדה בריאה (לאחר הריון קודם ללא הקפדה על עקרונות התזונה הויטמינית עם ילדה שסבלה מכך) וללידה קצרה וטובה (לידה ראשונה ארוכה וקשה, ממצא שתואם את הקשר שנבדק במחקרי בעלי חיים על הקשר בין ויטמינים מספיקים ללידה טובה וקצרה)._