ספר החביתות הגדול
דף מתכונים לחביתות
ראו גם
ספר החביתות הגדול גרסה להדפסה
הוסיפו את המתכונים שלכם בפירוט
יש לרשום את שם המתכון בצורה מודגשת ולרשום אח"כ בסוגריים את שם המחבר (מכיוון שאני מוחק את השורה הירוקה למעלה כדי שיהיה נוח לקרוא את הדף ולהדפיס אותו)
כל הדיונים הועברו לסוף
דף ערך
עורך:
יוני א
{חילקתי את הדף לשנים: חביתות פשוטות וחביתות מסובכות יותר. נתחיל בפשוטות
{חביתות פשוטות
פשוט מערבבים ביצים עם קוטג' ומטגנים
חביתה פשוטה, מביצה אחת שהוספתי לה כפית של גבינה לבנה, לבלבל יחד ( להקציף ) ולטגן כמו חביתה רגילה.
יוצא רך ותפוח. יאמי.
(חיקוי זול לפנקייק, אצלנו קראו לזה פלצ'ינקה)
אפשר למרוח על זה כל דבר, מלוח או מתוק, לגלגל ולזלול.
{מבחר חביתות עם תוספות שונות חביתה עם....
- מטוגן לפני ואז מוסיפים לו את הביצים
{
חביתה עם נקניק מסוגים שונים (אפשר כל בשר שנשאר מאתמול)
די פשוט - פשוט ביצים ו הרבה אורגנו
כל מה שיש על מדף התבלינים בבית ואנשים אוהבים - משום מה אנשים מחבתים רק עם מלח
התאמה לבאופניים - קטניות מקודם מחממים וגם הן יכולות להצטרף לחביתה... (-:
חביתות יש לטגן את החומרים הנוספים מעט במחבת לפני השימוש:
{חביתה עם בצל וקישוא מגורר עם שמיר
חביתה עם פטריות עם מעט אגוז מוסקט
שווה לנצל את ממרח הפטרוזיליה/כוסברה של אורנה שפרון (נדמה לי ששלה) אבל כל עלים ירוקים מתאימים
ולאחרונה אני מוסיפה לשלושת אלו גם קמח מלא (כף שטוחה) אז יוצאת מין "לביבה" חשוב להכין על אש קטנה ולכסות במכסה וצריך גם להפוך באמצע.
{חביתות מסובכות
גרסה 1: שוברים את כל הביצים ושמים בקערה. המשך למטה.
גרסה 2: (מ4 ביצים ומעלה) מפרידים את החלמונים (ושומרים אותם שלמים) והחלבונים חוץ מהביצה האחרונה ששמים אותה ביחד עם כל החלבונים.
מערבבים את החלמון האחד הזה עם כל החלבונים ואז שופכים את החלמונים לתוך הקערה עם החלמונים.
המשך לשני הגרסאות:
מטגנים פרוסות עגבניות ואחרי מעט זמן שופכים עליהם את הביצים.
כשהעין כמעט מוכנה שמים למעלה גבינה צהובה והופכים לעשר - חמש עשרה שניות.
זהו. זה מוכן
- לוקחים שתי ביצים ומערבבים עם שתי כפות (לא חובה אבל מומלץ <לחביתה אך לא לבריאות >
- מטגנים חביתה שטוחה עד שהיא כמעט מוכנה
- שמים באמצע גבינה צהובה מקפלים משני הצדדים
- שמים על אש גבוהה לעשר עשרים שניות.
התהליך מתמשך מעט, מומלץ לשלב עם בישול תפ"א למטרה אחרת.
1 תפ"א מבושל חלקית - בישול של רבע לשעה לתפ"א בינוני, מקולף ופרוס לקוביות
187 גרם עלי תרד (אפשר גם סתם חופן גדול), חתוכים לרצועות
ביצים
פטה
פלפל שחור טרי, סומאק, פפריקה, מה שאוהבים
במחבת גדולה מחממים שמן או חמאה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה בחום בינוני עד שיזהיבו - כ-10 דקות.
בינתיים יוצקים על התרד מים רותחים ומיד מסננים וסוחטים.
מוסיפים למחבת את התרד והביצים (מקושקשות או לא, לבחירתכם).
מתבלים, בינתיים בלי מלח כי הפטה מלוחה.
כשהביצים כמעט מוכנות מפזרים בנדיבות פטה מפוררת, מכסים וממשיכים לבשל עוד דקה. מעדן.
שיכלולים __
מושחתים מימי כמלצרית:
לטגן בחמאה, להוסיף שמנת מתוקה לביצים לפני הטיגון - זה טעים! מעשיר מאוד את החביתה (וגם את מאגרי הכולסטרול השומן והרעלים בגוף...)
- מכיר שלי (שלא אחשוף מטעמים מובנים (-: ) מטגן את ה"סלט ירקות ממקודם" ומוסיף לזה את הביצים (כן זה מוזר כמו שזה נשמע) אכלתי וזה.... אכיל (-;
יוני - כל הכבוד על הדף - רעיון מצויין
חביתה הכי טעימה בעולם!
לערבב היטב בכוס:
ביצה
בצל ושום קצוץ ומטוגן (הרבה, בצל שלם קטן-בינוני ושן שום אחת)
פטרוזיליה ועירית (כמעט חצי חבילה מסופר, עדיף מהגינה - כמו אצלנו) קצוצה דק
תפוח אדמה קטן (קטן מאוד או חצי מבינוני) אפוי (אפשר כמה דקות במיקרוגל), חתוך לקוביות ממש קטנות
פלפל שחור ומלח
זהו, לטגן על מחבת (עדיף מחבת טפלון כבדה, כדי שלא ידבק) משני הצדדים כמובן.
להכניס לפיתה עם סלט ירקות, באמת באמת באמת באמת טטטטעעעייייםםםםםםםםםםם................
זה קצת מאמץ (אבל ממש קצת) , אני מודה, אבל טעים בטירוף!!!
ניתן לשידרוג כמובן!
היו אוהבים אצלי פעם: ביצה בקן, שופכים ביצה בתוך פרוסת לחם שעושים בה קודם חור. ומטגנים.
{חוץ מזה בעלי אוהב עם חביתה פטריות , בצל קצוץ ונקניק (מהארוכים היבשים!).
בקערה מערבבים חצי כוס חלב, 2 ביצים.
טובלים פרוסות לחם להספגה מלאה
מטגנים על חמאה
מפזרים מעל כול פרוסה מוכנה ריבה, או סילאן, או זחוג וגבינה לבנה, או סוכר וקינמון (הכי שווה)
וזוללים. יוצא הכי שווה עם החלה להבנה של שבת (רעל!)
לוטם מרווני,
בקשר ל
פרנץ' טוסט :
- אני מעדיפה אותו טבול בביצה בלבד, בלי חלב.
- בגרסה הצרפתית מערבבים בביצה מיץ תפוזים במקום חלב.
- יוצא מצויין גם עם חלה ישנה שהתייבשה כבר. ניסיתי. אף אחד לא ניחש.
לטגן בצל קצוץ ( לא חובה )
לחתוך 2 או 3 נקניקיות סויה לעיגולים - להוסיף למחבת ולטגן כדקה
לקשקש ביצה או שתיים בצלחת - להוסיף למחבת ולטגן
שמים במחבת כף שמן זית
מחממים ושופכים 2 ביצי עין
מלח,פלפל שחור והמון זעתר
כשכמעט מוכן מניחים פרוסת גבינה צהובה
כשמעט מבעבע מכבים אש ומתלקקים.
בקערית שמים 2-3 ביצים
מלח,פלפל שחור ומעט כמון
חופן פיטרוזיליה קצוצה
בצל קטן קצוץ
שיקשוק,טיגון,הפיכה,זלילה.
מחממים מעט שמן זית
שמים 2 פרוסות נקניק שאוהבים
ומיד לאחר מכן 2 ביצים טרופות עם מלח ופלפל
טיגון קל ולהפוך ולטגן צד שני,לא לשרוף יאמי.
לטגן בצל בשמן זית
להוסיף פטריות
מלח פלפל
לאדות ולהזהיב מעט
לשפוך 2ביצים טרופות עם מעט מלח
להוסיף למחבת
אפשר לקשקש את התערובת
ואפשר להשאיר כך ואחר כך להפוך ולטגן.
חביתה עם כרובית (
ריח מנטה)
להרתיח כמה פרחי כרובית חצי מבושל לא רך
לגרד בפומפיה או במזלג
לתבל במלח ופלפל שחור
להוסיף ביצים 2-3
לערבב הכל טוב
(אפשר להוסיף ירק שאוהבים קצוץ)
פיטרוזיליה או שמיר
לערבב הכל היטב ולטגן.
אם רוצים להכין מהתערובת לביבות קטנות
להוסיף מעט פירורי לחם לערבב ולטגן יחידות.
בצל
פלפל (ירוק או אדום)
שיני שום פרוסות
חתיכות נקניק
פטריות
תירס
תפוח אדמה
עגבניה
גבינה צהובה מרוסקת
פרוסות זיתים
(מקווה שלא שכחתי כלום)
חותכים כל אחד מהרכיבים, מטגנים בנפרד, אפשר לתבל (מלח, פלפל אורגנו - מה שנראה מתאים) מוסיפים ביצה טרופה, מכסים במכסה ומשאירים על אש נמוכה. הופכים -- בעזרת צלחת או מכסה שטוח גדול -- ומטגנים קצת מהצד השני.
וזהו - יש ארוחה שלמה.
במשפחה נורמלית אין שני אנשים שאוכלים בדיוק אותו הדבר, ולכן יש לברר אצל כל אחד מהאוכלים מה לא להכניס לחביתה שלו. וכמובן, אין שום הכרח להכניס את הנקניק והגבינה לחביתה אחת ...
2 ביצים בקערית
מלח ופלפל שחור
3 כפות חלב
לטרוף היטב במזלג
לחמם קצת שמן במחבת ולשפוך את הבלילה לכסות במיכסה להפוך לצד שני יוצא מאוד אורירי וטעים.
מבשלים תפו"א חתוך לקוביות של 1 ס"מ * בישול קל
מטגנים בצל אחד גדול עד הזהבה
מוסיפים את תפו"א לבצל.
חותכים 5 פרוסות לחם לקוביות (עדיף חלה שנשארה משבת) מרטיבים בחלב
מוסיפים למחבת. מטגנים כ-5 דקות
מוסיפים 5 ביצים ומערבבים הכל יחד
אפשר ורצוי להוסיף גבנ"צ לפני סוף הטיגון...! ב ת א ב ו ן
קצת עבודה לחביתה אבל שווה
לקלף 2 תפוחי אדמה ולחתוך קוביות קטנות
לטגן בשמן כמו צ'יפס ולהניח על נייר סופג
להזהיב בצל 1 חתוך לקוביות במעט שמן
לערבב לאט ביחד את הקוביות המטוגנות
בקערית נפרדת לערבב 2-3 ביצים,מלח ופלפל שחור
ולהוסיף לקוביות המטוגנות, לאחד הכל יחד ולטגן על אש נמוכה
להפוך לצד שני בזהירות ולהשתדל לא לשרוף כי הירקות כבר מטוגנים
מתקבלת חביתה בטעם של פשטידה.בתיאבון
הקטנטונת שלי לא אוהבת חלמון אז אני מערבבת 2 חלבונים בלבד עם מלח ומעט מאוד פלפל שחור ומטגנת בטיפת שמן זית.זהו.
הופכים ומזהיבים בצד שני. מין חביתה מצחיקה כזאת שכאילו העין נשארה במחבת אבל די טעים.
הילדונת מעדיפה חידושים- אז המצאנו את חביתיות הירח:
3 כפות קוטג'
3 כפות יוגורט
1 ביצה
2 כפות קמח מלא
מעט מלח
מערבבים היטב, מעט שמן שומשום (כפית)
במחבת חם יוצקים לביבות קטנות וסימטריות (כמו ירח מלא) ואח"כ הופכים.
טעים ומכיל גם חלבון (מוצרי החלב) גם פחמימות מלאות (קמח מלא) גם מולטיויטמין (הביצה) וגם משביע|Y|. מומלץ!
מטגנים עשבי תיבול כגון עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, דקה או שתיים.
אפשר להוסיף בהתחלה (3 דקות לפני טיגון עשבי התיבול) גם שום.
מוסיפים את הביצים (אפשר להוסיף גם זעתר)
לחמם שמן במחבת
לפרוס בצל קטן ולהזהיב מעט משני צדדיו
להניח בזהירות פרוסות דקות דקות של עגבניה קטנה
לפורר מלמעלה גבינה מלוחה בולגרית
ולהוסיף 2 ביצים טרופות עם מלח ופלפל שחור.
להפוך ולטגן בצד שני.
מה שממציא הבנאדם שלא רוצה לזרוק חצי כוס אורז מאתמול שמחכה מיותמת במקרר.
מטגנים אורז (מבושל, קר) בשמן חם על אש גבוהה תוך ערבוב נמרץ עד שמתחיל להזהיב.
כשהאורז חם, בוחשים פנימה רוטב טריאקי (בערך כף או שתיים לכל כוס אורז).
בוחשים פנימה ביצים טרופות, ככל שיהיו יותר ביצים זה ייראה יותר כמו חביתה ופחות כמו סתם אורז מטוגן.
אפשר להוסיף בצל ירוק או עירית או תירס או כל מה שיש במקרר.
2 פרוסות לחם עבות
חמאה
1 ביצה
מלח ופלפל
מחממים טוסטר.
מורחים את שתי הפרוסות בחמאה. מניחים אחת על צלחת. מהשנייה מרוקנים את הרך ומשאירים מסגרת קרום די נדיבה. מניחים על הפרוסה השלמה ומהדקים.
שוברים בזהירות את הביצה אל הפרוסה המרוקנת, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים בזהירות לטוסטר. סוגרים וקולים עד שהביצה עשויה.