ספר החביתות הגדול

שליחת תגובה

יחסי הגומלין כולם שכל ישר, מה טעם יש בפגיעה?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: ספר החביתות הגדול

ספר החביתות הגדול

על ידי פלוני* » 27 יוני 2017, 01:12

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

קוצצים בצל דק דק לפי הטעם
קוצצים פלפל ירוק חריף דק דק לפי הטעם
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב ומוסיפים את הפלפל החריף לטיגון קל עם הבצל.
מערבבים את הבצל והפלפל החריף בקערה עם הביצים (כולל מלח ופלפל לפי הטעם)
מעבירים את המחבת לאש קטנה ושופכים את התערובת ומכסים עם מכסה.
אחרי שניתן להפוך שמים פרוסות גאודה על חצי מהחביתה ומקפלים ושוב מכסים. אחרי שהופכים מניחים עוד 2 פרוסות גאודה על החצי ומכסים עד שהגבינה הצהובה נמסה. בתיאבון

ספר החביתות הגדול

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 ינואר 2017, 16:10

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בריא וטעים -
פשוט להוסיף לחביתה תבלינים, 'על הדרך'.
גם כורכום, שזה בריא ברמות ונותן צבע מושך לחביתה, גם עשבי תיבול יבשים, אבל גם דברים אחרים (פפריקה, כמון...)
וכמובן - כל ירק אחר, כל עוד ניתן לאוכלו טרי - אפשר להוסיף.
שדרוג לימים מיוחדים: להוסיף קמח שקדים, או קמח קוקוס. יוצא קרוב ללביבה.

ספר החביתות הגדול

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 נובמבר 2015, 17:41

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

חביתה עם טונה

ספר החביתות הגדול

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 אפריל 2014, 10:09

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לקחת שלוש ביצים להוסיף בצל ירוק גבינה צהובה מגוררת וקצת פסטו ולשקשק
לחמם מחבת עם שמן זית ( עם רוצים אפשר טגן בצל ) ולהוסיף את העיסה (החביתה)
שמים מחסה ומחכים שתי דקות פותחים תמכסה והופכים מחכים שלוש דקות
ו בתאבון <3

ספר החביתות הגדול

על ידי בריג'י_נומושי* » 27 ינואר 2013, 17:41

לבחוש בקטנה כדי שיתקבלו גושים גדולים

ספר החביתות הגדול

על ידי בריג'י_נומושי* » 27 ינואר 2013, 10:57

ביצה בקן + פיצפיצונת (מעיגול הלחם שהוצא) וגם חביתת בצל : לשבור ביצה על בצל מטוגן עד שקוף עם קמצוץ מוסקט מלח ופלפל ולבחוש בקטנה :)

ספר החביתות הגדול

על ידי נמוש* » 27 ינואר 2013, 08:11

באמת מצייה זה אושר צרוף? נשארו לי מצות סובין מפסח שעבר. זה לא מתקלקל, נכון? בזכות זה בני ישראל הצליחו להתפרנס מזה במדבר כאילו? תשעה חודשים... אולי אמצא שם מצייה קטנה בקופסה...
בפעם הבאה...

ספר החביתות הגדול

על ידי נמוש* » 27 ינואר 2013, 08:08

השתמשתי לפרנץ' טוסט בחלה הטרייה שקניתי לפיתיון לדגים, אחרת מי קונה לחם לבן? בלי ספק שצריך חלה ישנה דווקא, כי הטרייה פשוט לא סופגת אליה את הביצה כמו שצריך. ערבבתי ערבבתי ונישט.
ממליצה להוסיף לביצה תמצית וניל אורגנית אמיתית, לפני ההספגה.

ספר החביתות הגדול

על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* » 23 אפריל 2010, 04:03

מצה-ברוייט כלומר מצה שרויה.

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 14 אפריל 2008, 02:22

מצייה - (או מצ'ברוייה - אשמח אם מישהו שיודע אידיש יתקן את הטעות)
מרטיבים במים 3\4 מצות , ומנערים אחרי חצי דקה.
שוברים את המצות לחתיכות די קטנות. בערך (2 ס"מ על 2 ס"מ)
שוברים בערך ביצה לכל מצה.
שמים בסיר על חום ממש נמוך (זה אמור להיות כמו פשטידה).
אפשר לחלופין לשים על מחבת בחום נמוך ככל האפשר. (יותר מאשר בסיר)

את המתכון צריך להכין לפי הרגש וצריך מיומנות בשביל להכין אותו.
ניתן לשנות את המתכון, מומלץ להוסיף גבינה צהובה\בצל\וכו' וכל מה שעולה על דעתכם.

ספר החביתות הגדול

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 10 אפריל 2008, 12:53

אושר צרוף. נכון!!

ספר החביתות הגדול

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 10 אפריל 2008, 10:14

כותבת כאן כבת משפחה של הדף הזה ;-)
אני בעיקר ממתינה ל"מצייה" (ביצה מקושקשת עם שברי מצה) של פסח. אושר צרוף.

ספר החביתות הגדול

על ידי רוזה_לי* » 31 אוקטובר 2006, 23:35

פריטטה של זוקיני ופסטו
בצל גדול, קצוץ
שמן זית לטיגון
4 זוקיני או קישואים פרוסים, חלוטים ויבשים
2 שיני שום קצוצות
4 ביצים
50 גרם גבינה טל העמק, מגוררת
2 כפות פסטו
מתכון ל-2-4 מנות. במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית. מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים עד הזהבה קלה. טורפים את הביצים עם גבינה ופסטו. מסדרים את פרוסות הקישוא שבמחבת בשכבה אחת. יוצקים מעליהם את תערובת הביצים, מנערים את המחבת לערבוב ומטגנים מעל להבה נמוכה כ5- דקות, להתייצבות. עכשיו עומדות בפניכם שתי אפשרויות: להפוך את הפריטטה בזהירות על גבי צלחת גדולה ולהחליק אותה בחזרה למחבת, או להעביר את המחבת (בתנאי שיש לה ידית ברזל) לתנור במצב גריל או חום עליון ולהשלים עוד שלוש דקות של צליה.

ספר החביתות הגדול

על ידי אנונימי » 12 יוני 2006, 15:10

ווי ווי איך בא לי ואני אפילו לא מתחילה להתקרב הביתה הצילו ביי

ספר החביתות הגדול

על ידי אירית* » 11 יוני 2006, 18:26

במשך רוב שנת הלימודים הראשונה שלי, שותפתי לחדר ואני היינו מכינות כמעט כל יום חביתה עם מלאווח:
קונים מלאווח קפוא, מכינים אותו במחבת. מניחים על צלחת בצד. מכינים חביתה, צד אחד. הופכים. כשאחד הצדדים מוכן והשני עודו לח ודביק במקצת, מדביקים אל הצד הדביק את המלאווח. מחממים במחבת עוד קצת להדבקה טובה. אפשר להוסיף גם גבנ"צ.
זה תיאור ארוך של משהו פשוט מאד, אני מקווה שלפחות התקבל תיאור ברור.

ספר החביתות הגדול

על ידי נטלי* » 10 יוני 2006, 00:08

מה זה פלפלוני שאטה
אלו פלפלים אדומים חריפים שטוחנים אותם כשהם יבשים. זה מאוד חריף ומספיק מהם כמה גרגרים

ספר החביתות הגדול

על ידי נומושי* » 25 אוגוסט 2005, 15:01

הכי טעימה -עם בצל מטוגן קלות, וזו עם קצת פטרוזיליה ופלפלוני שאטה גרוסים (מעט)

ספר החביתות הגדול

על ידי צוויליך* » 23 אוגוסט 2005, 20:35

ראה למעלה - מה לא!

מפטריות וכוסברה ובצל מטוגן עד לסודות מדינה ומפרידי מים כבדים (באיראן).

בטח יש אמריקאים שמכניסים אננס (זה הם הכניסו את זה לפיצה, לא?), אלה לא יעצרו בשביל כלום!


<מקווה שאין פה מתכון לחביתה עם אננס - אם כן אני אתלונן אצל מש' כשר>

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 23 אוגוסט 2005, 00:10

איזה מילויים שמים?

ספר החביתות הגדול

על ידי צוויליך* » 22 אוגוסט 2005, 20:27

טוב, סליחה סליחה,

אבל ממה ש אני ראיתי, אומלט עושים טיפה אחרת.
(מפה מבטא צרפתי)
המילוי חתוך/מטוגן מראש ומחכה יפה בצד
שופכים הביצים למחבת. כשהחביתה כבר עם אופי קונסטרוקטיבי ובשלב שהייתם הופכים אותה (כשהלמעלה עוד 'רטוב') הופ! (א-לה!) ,
מרפדים חצי ממנה במילוי וסוגרים עליו את החצי השני.
מחכים קצת והופכים.
במחילה -
:-)

ספר החביתות הגדול

על ידי נ_ט_ל_י* » 22 אוגוסט 2005, 11:24

חביתה בטוסטר (שמיכת טלאים)

ספר החביתות הגדול

על ידי ריח_מנטה* » 25 יוני 2005, 00:18

הכל ביחד מעט להזהיב

כן בטח לטגן כי למעשה החביתה כבר מוכנה אז לגרד את הקישוא ולסחוט להוצאת נוזלים. להוסיף פיטרוזיליה או שמיר קצוץ, 1 חלבון, מלח ופלפל שחור את הכל לטרוף היטב במזלג ולטגן במחבת עם מעט שמן וכשמוכן להפוך בזהירות ולמלא את החביתה ולקפל יוצא טעם של פשטידה.
לא ניסיתי להוסיף רוטב כלשהו אבל אפשר להכין רוטב ולשפוך מעט מאוד על האומלט צריך ליהיות מעניין.

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 23 יוני 2005, 18:19

לא צריך לטגן אותם לפני?

ספר החביתות הגדול

על ידי ריח_מנטה* » 22 יוני 2005, 09:06

אגב אפשר לדעתי להוסיף לתוך החביתה לפני הקיפול כל ירק שאוהבים אפשר קישוא מגורר עם עשבי תיבול, תבלינים וחלבון 1 לקשקש הכל ביחד מעט להזהיב
ואז למלא את החביתה.

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 22 יוני 2005, 00:43

כן תודה

ספר החביתות הגדול

על ידי ריח_מנטה* » 21 יוני 2005, 23:15

אני חושבת שאומלט זה תביתה מקופלת לשניים כשבתוכה דברים טובים האמנם??
הכנתי פעם משהו כזה אז אם התכוונת לזה,בבקשה.
מטגנים חביתה רגילה עדיף במחבת רחבה. מזהיבים משני הצדדים ומניחים על צלחת להתקרר.
באותה מחבת מזהיבים בצל סגול או לבן, מוסיפים פטריות חתוכות גס עם עשבי תיבול.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. שופכים את התערובת בעדינות על החביתה שבצלחת רק על חצי ממנה ואת החצי השני מקפלים.
(לפני הקיפול לפזר מעט גבינה צהובה חתוכה לפיסות קטנות).
מתקבלת חביתה בצורת חצי עיגול, מרימים עם תרווד בזהירות חזרה למחבת ומחממים מס' שניות עד שהגבינה מעט תימס,טעים חם.

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 21 יוני 2005, 11:59

שוב פעם למישהו יש מתכון לאומלט ירקות ויכול לשים פה

ספר החביתות הגדול

על ידי תזמורת_הים* » 12 יוני 2005, 15:36

יוני, לא מעשי לעשות גרסת הדפסה לדף הזה משום שזה יוצר כפל ומעמיס על האתר דף מיותר.
מי שרוצה להדפיס את הדף יטרח ויכין לעצמו גרסה להדפסה בוורד.
אפשר לפתוח את הפלוסים לפני שמדפיסים, ואפשר גם לבטל אותם )למרות שלדעתי עדיף להשאיר, וסחתיין על העריכה(.

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 12 יוני 2005, 15:27

כל החביתות מופיעות גם פה וגם שם.
הסיבה היא כדי שמי שרוצה להדפיס יוכל להעתיק מהדף שם ולהדפיס.
מפה אי אפשר בגלל הפלוסים

ספר החביתות הגדול

על ידי תבשיל_קדרה* » 12 יוני 2005, 15:15

מדוע אנחנו זקוקים לשני דפים?
לדעתי ניתן למחוק מכאן את כל החביתות שכבר מופיעות שם.

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 12 יוני 2005, 14:06

יש חיים מחוץ לאינטנרט
זה ספר :-)
ואני רוצה שיהיה אפשר לראות ולהדפיס פה!

ספר החביתות הגדול

על ידי ריח_מנטה* » 10 יוני 2005, 21:37

אתה לא יכול לשים עם קישור? אני חושבת שיונת את זה מרשה@}

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 10 יוני 2005, 10:34

מיישהו מוכן לשים מתכון לאומלט ירקות.
ראיתי ספר בישול ו אני לא יכול לשים בעצמי כי יונת שרון תהרוג אותי בגלל זכויות יוצרים :-)
אז אם מישהו יודע את המתכון
שירשון

ספר החביתות הגדול

על ידי ריח_מנטה* » 07 יוני 2005, 08:36

מה אתם אומרים על העריכה החדשה?
אם התכוונת לדף הזה אז פשוט אין לי מילים כמה מתכונים אפשר לעשות מחביתה|Y|
אם התכוונת לעריכת האתר בכלל,האתר הזה כמו יין טוב רק הולך ומשתבח:-)

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 05 יוני 2005, 11:08

מה אתם אומרים על העריכה החדשה?

ספר החביתות הגדול

על ידי אנונימי » 05 יוני 2005, 11:08

ספר החביתות הגדול
דף מתכונים לחביתות
ראו גם ספר החביתות הגדול גרסה להדפסה

הוסיפו את המתכונים שלכם בפירוט
יש לרשום את שם המתכון בצורה מודגשת ולרשום אח"כ בסוגריים את שם המחבר (מכיוון שאני מוחק את השורה הירוקה למעלה כדי שיהיה נוח לקרוא את הדף ולהדפיס אותו)
כל הדיונים הועברו לסוף
דף ערך
עורך: יוני א


{חילקתי את הדף לשנים: חביתות פשוטות וחביתות מסובכות יותר. נתחיל בפשוטות

{חביתות פשוטות
חביתה עם קוטג' (יוני א)
פשוט מערבבים ביצים עם קוטג' ומטגנים
חביתה תפוחה עם גבינה (נועה בר)
חביתה פשוטה, מביצה אחת שהוספתי לה כפית של גבינה לבנה, לבלבל יחד ( להקציף ) ולטגן כמו חביתה רגילה.
יוצא רך ותפוח. יאמי.
(חיקוי זול לפנקייק, אצלנו קראו לזה פלצ'ינקה)
אפשר למרוח על זה כל דבר, מלוח או מתוק, לגלגל ולזלול.

{מבחר חביתות עם תוספות שונות חביתה עם....
חביתה עם תירס
  • מטוגן לפני ואז מוסיפים לו את הביצים
חביתה עם צ'יפס / תפו"א שבושל במים
  • אלו שנשארו מאתמול.
{חביתה עם נקניק מסוגים שונים (אפשר כל בשר שנשאר מאתמול)
חביתה עם אורגנו (יוני א)
די פשוט - פשוט ביצים ו הרבה אורגנו
חביתת תבלינים

כל מה שיש על מדף התבלינים בבית ואנשים אוהבים - משום מה אנשים מחבתים רק עם מלח
התאמה לבאופניים - קטניות מקודם מחממים וגם הן יכולות להצטרף לחביתה... (-:
חביתות יש לטגן את החומרים הנוספים מעט במחבת לפני השימוש:
{חביתה עם בצל וקישוא מגורר עם שמיר
חביתה עם פטריות עם מעט אגוז מוסקט
חביתת ירק
שווה לנצל את ממרח הפטרוזיליה/כוסברה של אורנה שפרון (נדמה לי ששלה) אבל כל עלים ירוקים מתאימים

ולאחרונה אני מוסיפה לשלושת אלו גם קמח מלא (כף שטוחה) אז יוצאת מין "לביבה" חשוב להכין על אש קטנה ולכסות במכסה וצריך גם להפוך באמצע.

{חביתות מסובכות
חביתת עין משוכללת עם עגבניות וגבינה צהובה. (יוני א)
גרסה 1: שוברים את כל הביצים ושמים בקערה. המשך למטה.
גרסה 2: (מ4 ביצים ומעלה) מפרידים את החלמונים (ושומרים אותם שלמים) והחלבונים חוץ מהביצה האחרונה ששמים אותה ביחד עם כל החלבונים.
מערבבים את החלמון האחד הזה עם כל החלבונים ואז שופכים את החלמונים לתוך הקערה עם החלמונים.
המשך לשני הגרסאות:
מטגנים פרוסות עגבניות ואחרי מעט זמן שופכים עליהם את הביצים.
כשהעין כמעט מוכנה שמים למעלה גבינה צהובה והופכים לעשר - חמש עשרה שניות.
זהו. זה מוכן :-)
חביתה ממולאת בגבינה צהובה (יוני א)
  1. לוקחים שתי ביצים ומערבבים עם שתי כפות (לא חובה אבל מומלץ <לחביתה אך לא לבריאות >
  2. מטגנים חביתה שטוחה עד שהיא כמעט מוכנה
  3. שמים באמצע גבינה צהובה מקפלים משני הצדדים
  4. שמים על אש גבוהה לעשר עשרים שניות.
חביתה למיטיבי לכת: עם תרד, תפוחי אדמה וגבינת פטה (אמא אינקובטור)

התהליך מתמשך מעט, מומלץ לשלב עם בישול תפ"א למטרה אחרת.

1 תפ"א מבושל חלקית - בישול של רבע לשעה לתפ"א בינוני, מקולף ופרוס לקוביות
187 גרם עלי תרד (אפשר גם סתם חופן גדול), חתוכים לרצועות
ביצים
פטה
פלפל שחור טרי, סומאק, פפריקה, מה שאוהבים

במחבת גדולה מחממים שמן או חמאה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה בחום בינוני עד שיזהיבו - כ-10 דקות.
בינתיים יוצקים על התרד מים רותחים ומיד מסננים וסוחטים.
מוסיפים למחבת את התרד והביצים (מקושקשות או לא, לבחירתכם).
מתבלים, בינתיים בלי מלח כי הפטה מלוחה.
כשהביצים כמעט מוכנות מפזרים בנדיבות פטה מפוררת, מכסים וממשיכים לבשל עוד דקה. מעדן.

חביתה עם שמנת מתוקה/חמאה (Pלונית אחרת)
שיכלולים __מושחתים מימי כמלצרית:
לטגן בחמאה, להוסיף שמנת מתוקה לביצים לפני הטיגון - זה טעים! מעשיר מאוד את החביתה (וגם את מאגרי הכולסטרול השומן והרעלים בגוף...)
החביתה הכי _מוזרה
  • מכיר שלי (שלא אחשוף מטעמים מובנים (-: ) מטגן את ה"סלט ירקות ממקודם" ומוסיף לזה את הביצים (כן זה מוזר כמו שזה נשמע) אכלתי וזה.... אכיל (-;
יוני - כל הכבוד על הדף - רעיון מצויין {@
חביתת ירק עם תפו"א אפוי ובצל (רוני בלוני)
חביתה הכי טעימה בעולם!
לערבב היטב בכוס:
ביצה
בצל ושום קצוץ ומטוגן (הרבה, בצל שלם קטן-בינוני ושן שום אחת)
פטרוזיליה ועירית (כמעט חצי חבילה מסופר, עדיף מהגינה - כמו אצלנו) קצוצה דק
תפוח אדמה קטן (קטן מאוד או חצי מבינוני) אפוי (אפשר כמה דקות במיקרוגל), חתוך לקוביות ממש קטנות
פלפל שחור ומלח
זהו, לטגן על מחבת (עדיף מחבת טפלון כבדה, כדי שלא ידבק) משני הצדדים כמובן.

להכניס לפיתה עם סלט ירקות, באמת באמת באמת באמת טטטטעעעייייםםםםםםםםםםם................
זה קצת מאמץ (אבל ממש קצת) , אני מודה, אבל טעים בטירוף!!!
ניתן לשידרוג כמובן!
ביצה בקן (רוני בלוני)
היו אוהבים אצלי פעם: ביצה בקן, שופכים ביצה בתוך פרוסת לחם שעושים בה קודם חור. ומטגנים.

{חוץ מזה בעלי אוהב עם חביתה פטריות , בצל קצוץ ונקניק (מהארוכים היבשים!).
פרנצ' טוסט (לוטם מרווני)

בקערה מערבבים חצי כוס חלב, 2 ביצים.
טובלים פרוסות לחם להספגה מלאה
מטגנים על חמאה
מפזרים מעל כול פרוסה מוכנה ריבה, או סילאן, או זחוג וגבינה לבנה, או סוכר וקינמון (הכי שווה)
וזוללים. יוצא הכי שווה עם החלה להבנה של שבת (רעל!)

לוטם מרווני,
בקשר ל פרנץ' טוסט :
  • אני מעדיפה אותו טבול בביצה בלבד, בלי חלב.
  • בגרסה הצרפתית מערבבים בביצה מיץ תפוזים במקום חלב.
  • יוצא מצויין גם עם חלה ישנה שהתייבשה כבר. ניסיתי. אף אחד לא ניחש.
מקושקשת עם נקניקיות סויה
לטגן בצל קצוץ ( לא חובה )
לחתוך 2 או 3 נקניקיות סויה לעיגולים - להוסיף למחבת ולטגן כדקה
לקשקש ביצה או שתיים בצלחת - להוסיף למחבת ולטגן
חביתה עם זעתר (ריח מנטה)
שמים במחבת כף שמן זית
מחממים ושופכים 2 ביצי עין
מלח,פלפל שחור והמון זעתר
כשכמעט מוכן מניחים פרוסת גבינה צהובה
כשמעט מבעבע מכבים אש ומתלקקים.

חביתת ירק (ריח מנטה)
בקערית שמים 2-3 ביצים
מלח,פלפל שחור ומעט כמון
חופן פיטרוזיליה קצוצה
בצל קטן קצוץ
שיקשוק,טיגון,הפיכה,זלילה.
חביתה עם נקניק (ריח מנטה)

מחממים מעט שמן זית
שמים 2 פרוסות נקניק שאוהבים
ומיד לאחר מכן 2 ביצים טרופות עם מלח ופלפל
טיגון קל ולהפוך ולטגן צד שני,לא לשרוף יאמי.
חביתה עם פטריות (ריח מנטה)

לטגן בצל בשמן זית
להוסיף פטריות
מלח פלפל
לאדות ולהזהיב מעט
לשפוך 2ביצים טרופות עם מעט מלח
להוסיף למחבת
אפשר לקשקש את התערובת
ואפשר להשאיר כך ואחר כך להפוך ולטגן.

חביתה עם כרובית (ריח מנטה)

להרתיח כמה פרחי כרובית חצי מבושל לא רך
לגרד בפומפיה או במזלג
לתבל במלח ופלפל שחור
להוסיף ביצים 2-3
לערבב הכל טוב
(אפשר להוסיף ירק שאוהבים קצוץ)
פיטרוזיליה או שמיר
לערבב הכל היטב ולטגן.
אם רוצים להכין מהתערובת לביבות קטנות
להוסיף מעט פירורי לחם לערבב ולטגן יחידות.
החביתה האולטימטיבית עם כל הדברים שבעולם של רועי: (אמא של יונת)

בצל
פלפל (ירוק או אדום)
שיני שום פרוסות
חתיכות נקניק
פטריות
תירס
תפוח אדמה
עגבניה
גבינה צהובה מרוסקת
פרוסות זיתים
(מקווה שלא שכחתי כלום)

חותכים כל אחד מהרכיבים, מטגנים בנפרד, אפשר לתבל (מלח, פלפל אורגנו - מה שנראה מתאים) מוסיפים ביצה טרופה, מכסים במכסה ומשאירים על אש נמוכה. הופכים -- בעזרת צלחת או מכסה שטוח גדול -- ומטגנים קצת מהצד השני.
וזהו - יש ארוחה שלמה.

במשפחה נורמלית אין שני אנשים שאוכלים בדיוק אותו הדבר, ולכן יש לברר אצל כל אחד מהאוכלים מה לא להכניס לחביתה שלו. וכמובן, אין שום הכרח להכניס את הנקניק והגבינה לחביתה אחת ...




חביתה פשוטה תפוחה (ריח מנטה)

2 ביצים בקערית
מלח ופלפל שחור
3 כפות חלב
לטרוף היטב במזלג
לחמם קצת שמן במחבת ולשפוך את הבלילה לכסות במיכסה להפוך לצד שני יוצא מאוד אורירי וטעים.
חביתת פועלים
מבשלים תפו"א חתוך לקוביות של 1 ס"מ * בישול קל
מטגנים בצל אחד גדול עד הזהבה
מוסיפים את תפו"א לבצל.
חותכים 5 פרוסות לחם לקוביות (עדיף חלה שנשארה משבת) מרטיבים בחלב
מוסיפים למחבת. מטגנים כ-5 דקות
מוסיפים 5 ביצים ומערבבים הכל יחד
אפשר ורצוי להוסיף גבנ"צ לפני סוף הטיגון...! ב ת א ב ו ן
חביתה עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות (ריח מנטה)
קצת עבודה לחביתה אבל שווה
לקלף 2 תפוחי אדמה ולחתוך קוביות קטנות
לטגן בשמן כמו צ'יפס ולהניח על נייר סופג
להזהיב בצל 1 חתוך לקוביות במעט שמן
לערבב לאט ביחד את הקוביות המטוגנות
בקערית נפרדת לערבב 2-3 ביצים,מלח ופלפל שחור
ולהוסיף לקוביות המטוגנות, לאחד הכל יחד ולטגן על אש נמוכה
להפוך לצד שני בזהירות ולהשתדל לא לשרוף כי הירקות כבר מטוגנים
מתקבלת חביתה בטעם של פשטידה.בתיאבון
חביתת עין בלי עין:-D (ריח מנטה)
הקטנטונת שלי לא אוהבת חלמון אז אני מערבבת 2 חלבונים בלבד עם מלח ומעט מאוד פלפל שחור ומטגנת בטיפת שמן זית.זהו.
הופכים ומזהיבים בצד שני. מין חביתה מצחיקה כזאת שכאילו העין נשארה במחבת אבל די טעים.
חביתיות ירח (לוטם מרווני)
הילדונת מעדיפה חידושים- אז המצאנו את חביתיות הירח:
3 כפות קוטג'
3 כפות יוגורט
1 ביצה
2 כפות קמח מלא
מעט מלח
מערבבים היטב, מעט שמן שומשום (כפית)

במחבת חם יוצקים לביבות קטנות וסימטריות (כמו ירח מלא) ואח"כ הופכים.
טעים ומכיל גם חלבון (מוצרי החלב) גם פחמימות מלאות (קמח מלא) גם מולטיויטמין (הביצה) וגם משביע|Y|. מומלץ!

חביתה עם עשבי תיבול (יוני א)
מטגנים עשבי תיבול כגון עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, דקה או שתיים.
אפשר להוסיף בהתחלה (3 דקות לפני טיגון עשבי התיבול) גם שום.
מוסיפים את הביצים (אפשר להוסיף גם זעתר)
חביתה בולגרית (ריח מנטה)
לחמם שמן במחבת
לפרוס בצל קטן ולהזהיב מעט משני צדדיו
להניח בזהירות פרוסות דקות דקות של עגבניה קטנה
לפורר מלמעלה גבינה מלוחה בולגרית
ולהוסיף 2 ביצים טרופות עם מלח ופלפל שחור.
להפוך ולטגן בצד שני.
חביתת אורז וטריאקי (אמא אינקובטור)
מה שממציא הבנאדם שלא רוצה לזרוק חצי כוס אורז מאתמול שמחכה מיותמת במקרר.

מטגנים אורז (מבושל, קר) בשמן חם על אש גבוהה תוך ערבוב נמרץ עד שמתחיל להזהיב.
כשהאורז חם, בוחשים פנימה רוטב טריאקי (בערך כף או שתיים לכל כוס אורז).
בוחשים פנימה ביצים טרופות, ככל שיהיו יותר ביצים זה ייראה יותר כמו חביתה ופחות כמו סתם אורז מטוגן.
אפשר להוסיף בצל ירוק או עירית או תירס או כל מה שיש במקרר.
חביתה בטוסטר (שמיכת טלאים)
2 פרוסות לחם עבות
חמאה
1 ביצה
מלח ופלפל

מחממים טוסטר.
מורחים את שתי הפרוסות בחמאה. מניחים אחת על צלחת. מהשנייה מרוקנים את הרך ומשאירים מסגרת קרום די נדיבה. מניחים על הפרוסה השלמה ומהדקים.
שוברים בזהירות את הביצה אל הפרוסה המרוקנת, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים בזהירות לטוסטר. סוגרים וקולים עד שהביצה עשויה.

ספר החביתות הגדול

על ידי אמא_בן_אור* » 01 יוני 2005, 14:27

חביתת עין בלי עין.
האמריקאים אוכלים ככה. הם קוראים לזה פשוט EGGWHITE

ספר החביתות הגדול

על ידי חלי_ש* » 22 מרץ 2005, 23:37

אמא של יונת , הקדמת אותי עם החביתה הטעימה של רועי...;-)

ספר החביתות הגדול

על ידי יוני_א* » 10 מרץ 2005, 00:39

טיפ לעשיית חביתות טובות
לעשות חביתת חימום לפני זה. עדיף עין
החביתות אחרי זה יוצאות במהירות מאוד ולא נדבקות ולא סופגות שמן

חזרה למעלה