עגבניות מיובשות

שליחת תגובה

אין לך לאן לברוח. בכל בריחה שהיא, את/ה לוקח/ת איתך את עצמך.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: עגבניות מיובשות

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 פברואר 2024, 11:05

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נראה לי שכן.

עגבניות מיובשות

על ידי דליוש* » 25 פברואר 2024, 12:52

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הכנתי, נגמרו במהירות הבזק. אפשר באותתו שמן לשים חדשות?

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 פברואר 2024, 12:49

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם אפשר להשתמש בשמן של העגבניות לבישולים מסוימים?

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 דצמבר 2015, 21:24

אנחנו מייבשים עלים לתבלינים באוטו, זה אחלה

עגבניות מיובשות

על ידי נמוש* » 30 מאי 2015, 15:01

וואו הרעיון עם האוטו נפלאבמיוחד. היה חמסין רציני לפני כמה ימים וחשבתי לי שאם אני לפחות מיבשת בו עגבניות אז יהיה לי משהו נחמד להתמקד בו כשאני מרגישה את החום... אך... הימים האחרים היו כבר לחים והזבובים חגגו, והן קיבלו ריח של עגבניה מקולקלת.... להבא אבדוק באתר לפני הנסיונות ...

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 יוני 2014, 21:06

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מדהים!!!!

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 יוני 2014, 21:06

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מדהים!!!!

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 פברואר 2013, 23:03

מחזיק המון זמן בצנצנת מכוסה לגמרי בשמן זית, מחוץ למקרר.

עגבניות מיובשות

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 05 פברואר 2013, 22:28

נשמע טעים, ותודה לכל המוסיפים פה מתכונים ו"דרכי גישה"...
כמה זמן זה מחזיק אחר כך בצנצנת? הרי זה לא בוואקום או משהו כזה.

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 פברואר 2013, 17:48

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הנ''ל זו בריג'י נומושי

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 פברואר 2013, 17:31

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אז ככה-או בשמש של קיץ אני מייבשת על חלונות עם רשת (כאלה שיצאו למיחזור לגילגול חיים שני:)
או בימים הקרים בתנור חום נמוך 120 מ.צ. כשעה + - תלוי אם אוהבים אותן יותר לחות...

ובכלאופן חוצים את הקטנות ומסדרים על משטח הייבוש כשהצד החתוך כלפי מעלה .זורים קצת מלח גס ו--לייבוש
את הגדולות פורסים לפרוסות עבות ,+מלח ו לייבוש בהשגחה


בסוף מערבבים בעדינות עם שום טרי כתוש ושמן זית ואוכלים עם אהובים

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 פברואר 2013, 17:48

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה זמן אפשר לשמור אותן במקרר?

עגבניות מיובשות

על ידי יעל* » 12 אוקטובר 2009, 10:53

אני מכינה עגבניות מיובשות באותה הדרך. רק במקום בתנור.....אני פורסת אותם על תבנית אפיה ומניחה בתוך האוטו. כן, כן. על המדף שיושב מתחת לחלון האחורי של הרכב, זה שמעל הבגז".
צריך רק להחנות את האוטו בשמש ולסגור חלונות.
לא זבובים, לא חרקים,לא לחות ולא בזבוז חשמל. ובנוסף, נותן ארומה נפלאה באוטו. לא לשכוח לבדוק אחרי יום
ודרך אגב, זו דרך נחמדה ליבש גם פלחי תפוחים ופירות אחרים. רק בקיץ כמובן.

עגבניות מיובשות

על ידי דנוש_ל* » 11 אוקטובר 2009, 21:13

אנחנו עושים כל קיץ מבצע משפחתי...
קונים כמה קילו עגבניות תמר - בעלי תמיד מגזים בכמות אבל בסוף זה מתחסל בצ'יק - מומלץ:
  • חוצים את העגבניות לאורך
  • מוציאים את החלק הלבן מהחיבור לגבעול (יש לזה שם?)
  • מוציאים את כל הגרעינים והמיץ לקערה (ומכינים מזה אח"כ גספאצ'ו)
  • מסדרים על רשת של תנור צפוף, צפוף, עם החלק החתוך כלפי מעלה
  • מפזרים מלח גס על כולם
  • אופים בתנור בחום ממש איטי - 50-60 מעלות כל הלילה או מהבוקר עד אחה"צ-ערב מתישהו.
הם לא מוכנים כולם באותו הזמן, אז צריך מדי פעם לבדוק, להוציא את המוכנים ולהכניס מיד לצנצנת מעוקרת (ע"ע עיקור..). ואגב - אנחנו אוהבים אותן לא מיובשות עד הסוף, אלא עדיין קצת לחות. מעדן אמיתי! ככה גם לא צריך לשמור בתוך שמן אלא פשוט בצנצנת במקרר וחלק גם במקפיא.
  • זה מצטמצם המון, אז כדאי לפחות 3 מגשים, אם כבר עושים.
בתאבון!

עגבניות מיובשות

על ידי טרה_רוסה* » 10 אוקטובר 2009, 14:57

יש עכשיו עגביות ר. אם יש חמסין את יכולה לייבש בשמש ואם לא אז בתנור.

עגבניות מיובשות

על ידי אמא_נמש* » 09 אוקטובר 2009, 08:56

אז בשביל עגבניות תמר צריך לחכות לאוגוסט?
ובשביל לייבש בשמש גם?

עגבניות מיובשות

על ידי טרה_רוסה* » 10 ספטמבר 2005, 21:06

אפשר לאחד עם הדף ייבוש ירקות ופירות

עגבניות מיובשות

על ידי ענת_גיגר* » 10 ספטמבר 2005, 21:02

רצוי לכסות את המגש בכילה/רשת נגד הזבובים.

עגבניות מיובשות

על ידי והילד_הזה_הוא_אני* » 10 ספטמבר 2005, 20:58

למי שעוד קורא בדף הזה, מה עם הזבובים? הם לא נוחתים על המגש? שווה להשקיע במשהו שימנע מהם להגיע למגש?

עגבניות מיובשות

על ידי השף_גד_אלון* » 17 אוקטובר 2004, 18:47

באיזורים מוכי לחות, עדיף ליבש בתנור, למרות שגם בשמש מובטחת הצלחה. יש לחתוך את העגבניה לשתיים ולהניח על מגש קולט חום בשמש,למשך 4 עד 5 ימים כשכל ערב מכניסים את המגש לבית .
כשהעגבניות יבשות אפשר לשים בצינצנת להציף בשמן זית . להוסיף: שום פרוס , עלי רוזמרין טריים ,בזיליקום וכל מה שרק מרגיש טוב והשמיים הם הגבול.

עגבניות מיובשות

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 אוגוסט 2004, 18:10

במרכז המבקרים בבני דרום מוכרים עגבניות מיובשות בשמן זית חבל"ז

עגבניות מיובשות

על ידי טרה_רוסה* » 23 אפריל 2004, 10:00

העיקור הורג את כל המיקרואורגניזמים - חיידקים ונבגים של עובש שמקלקלים את המזון. מומלץ לעשות את זה עם כל צנצנת שמתכוונים לאחסן בה מזון רטוב לטווח ארוך.

עגבניות מיובשות

על ידי יערת_דבש* » 22 אפריל 2004, 22:58

העיקור קשור גם להכשרת כלים?
וגם- למה בכלל לעקר? ועוד למטרת עגבניות מיובשות ?

עגבניות מיובשות

על ידי טרה_רוסה* » 21 אפריל 2004, 09:23

צנצנת מעוקרת
אפשר לעקר גם בתנור ובמיקרו. שיטת מיקרו מתוארת בדף קורס ריבות וצ'אטני

עגבניות מיובשות

על ידי אם_פי_3* » 21 אפריל 2004, 08:55

עיקור = סטריליזציה

עגבניות מיובשות

על ידי אביב_חדש* » 20 אפריל 2004, 23:09

צנצנת מעוקרת - צנצנת זכוכית משומשת או חדשה נקיה. כדי לעקר אותה צריך להכניסה (וגם את המכסה) לסיר עם מים רותחים לכמה דקות ולהוציא. מומלץ למלא מיד אחרי העיקור.

עגבניות מיובשות

על ידי יערת_דבש* » 20 אפריל 2004, 22:34

במעלה הדף ראיתי את הביטוי "צנצנת מעוקרת"- מה זה?

עגבניות מיובשות

על ידי יהודית_שפמן* » 16 אוגוסט 2003, 02:29

ורד את יכולה להכין עגבניות מיובשות בתנור אני מצרפת לך קישור הנושא שהיה בפורום אוכל עכשיו העונה.
יhttp://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which forum=38&mess=1443654
יהודית שפמן שמה שיש לה בראש בשעה כזא ה אוכל

עגבניות מיובשות

על ידי אמבט_ים* » 16 אפריל 2003, 14:16

טוב, יש לי בעיות בהבנת הניקרא.:-)

עגבניות מיובשות

על ידי אביב_חדש* » 15 אפריל 2003, 09:21

ואם מחליטים לעשות לבד מההתחלה, כדאי לחכות לקיץ לעגבניות "תמר" (מאורכות עם קליפה עבה, בד"כ לתעשיה).

עגבניות מיובשות

על ידי ורד_לב* » 14 אפריל 2003, 22:52

או תיתי הבינה.
יש לי כבר עגבניות מיובשות וניסיתי לשים בשמן זית, אבל זה לא יצא, כפי שכתבתי.
חשבתי שאולי יש כאן קטע של איזו השרייה, אבל לא הייתי בטוחה ולא רציתי לנסות שוב ולהיכשל :-P

עגבניות מיובשות

על ידי תיתי* » 14 אפריל 2003, 16:04

אפשר פשוט לקנות עגבניות יבשות ארוזות (מצאתי בהיפר נטו) אני משרה אותם במים רותחים ואז מכניסה לתנור לחום נמוך על מנת שיתייבשו לגמרי מהמים.
ואז מכניסה לצנצנות מעוקרות יחד עם שמן זית עד כדי כיסוי, עלי דפנה, פלפל אנגלי רוזמרין ועוד משהו אם בא.
יוצא מעדן אמיתי, וגם אחלה צנצנת להביא למארחים בפסח.

עגבניות מיובשות

על ידי אמבט_ים* » 14 אפריל 2003, 08:18

מספרה של שרי אנסקי "ירקות":השיטה הפשוטה ביותר היא לשטח את הירק על גבי אבנים או כלי-חרס שטוחים. כלי החרס המחומם קולט את קרני השמהשומאיץ את תהליך הייבוש.אפשר תמיד להתחיל בייבוש בשמש ולהשלים אותו ע"י אפייה, צלייה עישון או המלחה.העונה הטובה ביותר לייבש עגבניות היא אוגוסט
  • חוצים את העגבניות, ומרוקנים בעזרת האצבע את המיץ והגריעינים.
  • מרפדים ארגז או מגש עשבי תיבול בצפיפות שהצד החתוך כלפי מעלה. זורים מלח גס ומעמידים בשמש.
  • אחרי 10-14 יום העגבניות מוכנות ואם לא תנור בחום נמוך מאוד.
  • אפשר לשמר אותן בשמן זית טוב או בצנצנת אטומה.
אפשר גם עגבניות שרי שלמות שוזרים אותם כמו מחרוזרת
עוד?

עגבניות מיובשות

על ידי אביב_חדש* » 14 אפריל 2003, 07:39

ליבש בשמש, עם מלח מעל.
באזורי החוף מומלץ לא בשמש, מכיוון שיש לחות.
עדיף, בתנור על חום לא גבוה לשעתיים בערך.

עגבניות מיובשות

על ידי ורד_לב* » 13 אפריל 2003, 23:31

מי יודע איך מכינים עגבניות מיובשות בשמן זית עם תבלינים (כמו שמוכרים מוכן של 'אוליביה' נגיד)?
דווקא ניסיתי ושמתי עגבניות מיובשות בשמן זית עם שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל. סגרתי לכשבועיים.
יצא טעים אפילו, אבל.... העגבניות נותרו קשות וצמיגיות ולא רכות וטעימות כאלה.

איפה טעיתי?

האם צריך לעשות משהו עם העגבניות לפני שמכניסים אותן לעסק הזה? או שהבעיה מראש בעגבניות שיש לי? (הן קנויות, לא הכנתי לבד, אז אין לי שליטה עליהן :-) )

עגבניות מיובשות

על ידי אנונימי » 13 אפריל 2003, 23:31

הציצו גם ב מדור מתכונים

חזרה למעלה