על ידי עיט_כחול* » 21 מאי 2012, 14:53
ג'חנון:
קילו קמח מלא. (אפשר אורגני) עם כמות מים בהדרגה שתוביל לבצק.
לכסות במגבת כאילו להתפיח. (כמובן שאין שמרים)
אחרי כמה שעות להכין מהבצק עיגולים, ולכסות בשמן זית,
לרפד סיר ג'חנון, או סיר רגיל, עם מכסה ללא פלאסטיק, בפיתה רטובה המכוסה נייר אלומיניום. (לזה עדיין לא מצאתי תחליף)
על משטח נקי לפתוח כל עיגול לעלה הכי דק וגדול שאפשר, ולקפל אותו חזרה, כמה שיותר קיפולים לצורה מוארכת של ג'חנון. מידי פעם בקיפולים לבזוק קצת מהשמן שבקערה
(אפשר לשמור את השמן שנשאר, לפעם הבאה)
לאפות כל הלילה על אש קטנה, אצלי 80 מעלות ולאכול בריא בשבת בבוקר, ליד עגבניות מגוררות וביצה קשה. בתאבון...
ג'חנון:
קילו קמח מלא. (אפשר אורגני) עם כמות מים בהדרגה שתוביל לבצק.
לכסות במגבת כאילו להתפיח. (כמובן שאין שמרים)
אחרי כמה שעות להכין מהבצק עיגולים, ולכסות בשמן זית,
לרפד סיר ג'חנון, או סיר רגיל, עם מכסה ללא פלאסטיק, בפיתה רטובה המכוסה נייר אלומיניום. (לזה עדיין לא מצאתי תחליף)
על משטח נקי לפתוח כל עיגול לעלה הכי דק וגדול שאפשר, ולקפל אותו חזרה, כמה שיותר קיפולים לצורה מוארכת של ג'חנון. מידי פעם בקיפולים לבזוק קצת מהשמן שבקערה
(אפשר לשמור את השמן שנשאר, לפעם הבאה)
לאפות כל הלילה על אש קטנה, אצלי 80 מעלות ולאכול בריא בשבת בבוקר, ליד עגבניות מגוררות וביצה קשה. בתאבון...