על הנבטה ונבטים

שליחת תגובה

אמירת הודיה על הקיים, על מה שיש, על המובן מאליו, מעולם לא גרעה מאף אדם שום דבר.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: על הנבטה ונבטים

על הנבטה ונבטים

על ידי יוסי* » 19 אוקטובר 2021, 13:43

שלום, (הערה קטנה) הייתי מציע שתהיה גם קבוצת וואטסאפ לשאלות ספונטניות קצרות שמתעוררות במשך היום, אני חושב שזה יכול להיות ממש מוצלח.

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 יוני 2021, 21:09

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שאלה לי, הנבטתי עדשים ירוקות. ונשארו בחוץ איזה שבוע. החלק המונבט הפך לחום . לא מסריח. האם זה אכיל או שכבר מקולקל?

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 נובמבר 2019, 12:34

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם מותר לאכול את הקליפה הירוקה של המאש שהוא נבט סיני ? אמרו לי שכן מותר ואם כן מותר מדוע כשמנביטים רוב האנשים מפרידים אותו וזורקים אותו ?
כמו כן האם מותר לאכול שורש ארוך של הנבט סיני ?

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_עלמונית128661* » 27 יוני 2019, 12:06

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם באיזור המרכז היכן ניתן לקנות זרעים להנבטה,אלופה, אספקת, ללא ריסוס ?

על הנבטה ונבטים

על ידי טטטטט* » 27 יולי 2017, 15:01

האם כדאי לזרוק את הקליפה הירוקה של נבטי המש? זה לא קשה לעיכול? (יש לי מערכת עיכול רגישה ביותר לסיבים)
והאם לבעלי בטן רגישה עדיף להנביט לפני בישול, למשל כוסמת? ומש? ארי לא אצליח לאכול בכל מקרה.

על הנבטה ונבטים

על ידי אישה_במסע* » 24 אפריל 2017, 17:08

אני אוכלת

על הנבטה ונבטים

על ידי מתחילה_לגמרי* » 17 אפריל 2017, 14:24

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם אוכלים את השורשון של הנבט?
אודה מאוד לתשובה רצינית לשאלה של מתחילה

על הנבטה ונבטים

על ידי אישה_במסע* » 08 יולי 2016, 13:18

האם יש סיכוי להציל את השעועית.
בוודאי. הקצף קיים תמיד. בקיץ הוא עולה בזמן ההשרייה, בחורף בזמן הבישול. מנקים את השעועית, שמים מים חדשים, וממשיכים.
לי לא יצא להנביט שעועית, סתם להשרות לפני הבישול, וזה תמיד היה בסדר.

על הנבטה ונבטים

על ידי עלי_השלכת* » 08 יולי 2016, 12:20

אפשר לסנן את המים,
לברור את השעועית ולהוציא את כל מה ששבור ופגום,
לשטוף טוב טוב במים ולהריח שוב...
אם זה מריח טוב עכשיו, אז אפשר להנביט או לבשל.

על הנבטה ונבטים

על ידי ענת* » 07 יולי 2016, 19:19

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, בהשרייה של יום אחד של שעועית לבנה העלה קצף והעלה ריח לא טוב
האם יש סיכוי להציל את השעועית או דינה לפח

על הנבטה ונבטים

על ידי מצ'רה* » 12 אוקטובר 2015, 09:59

למיטב הבנתי, דברים שמבשלים אחרי ההנבטה - רוב הקטניות, נראה לי - אין בעיה להקפיא מונבטים. לא נראה לי שההקפאה הורסת משהו שלא נהרס ממילא בבישול.
נבטים שאוכלים טריים לא הייתי מקפיאה. אם הרעיון הוא להוסיף חיוניות לאוכל, נבט מוקפא נראה לי פחות חי מזרע יבש.

על הנבטה ונבטים

על ידי נבט_קפוא* » 11 אוקטובר 2015, 02:36

הי!
שאלה למומחים :-)
אולי כבר כתוב בדף אבל לא מצאתי

אני מנביטה פעם בכמה שבועות כמות של קטניות שונים, מקפיאה את הנבטים ו משתמשת לפי הצורך,

האם עובדת לחינם וכל הבריאות או חלקה הלך או שהקפאה סבבה להם?
פשוט אם אצטרך להנביט כל פעם לפי מה שנאכל בעוד כך וכך ימים ובכמות קטנה כל החיים אעמוד במטבח.... בקיצור, לא יקרה...

מחכה לתשובה ממי שיודע....
(יש כבר על השייש בשורה שעועית לבנה, מנגבין, אזוקי, שעועית אדומה, מקפיאה הרבה גם נבטי כוסמת, חומוס, וכו

תודה רבה!

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני* » 08 אוקטובר 2015, 16:35

לגבי חיטה
השערות הלבנות שיוצאות מסביב לשורש החיטה המונבטת אינן בהכרח עובש אלה שייכות לצמח ותפקידן לעגן את הצמח.
תמונה.
http://www.gettyimages.com/detail/photo ... /126721812

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 אפריל 2015, 14:33

תודה. וכבר למעלה מעשר שנים שההודעה הזו רצה. כוחם של דברים טובים.

על הנבטה ונבטים

על ידי סיגל* » 15 אוגוסט 2013, 07:03

למי ששאלה על למכירה זרעי אלפלפא - יש זרעי אלפלפא בשפע בחנות האינטרנט של "פשוט מנבטות". הם מוכרים גם בשוק האיכרים בנמל תל אביב כל יום שישי.
יש להם מנבטות מחימר, זרעי ברוקולי, צנונית, ראשד ועוד זרעים להנבטה.
פשוט מנבטות - http://pashutli.weebly.com "פשוט מנבטת"

על הנבטה ונבטים

על ידי שירי_שיר* » 28 יוני 2013, 21:01

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נבטים וערכים תזונתיים:

התחלתי להנביט לפני זמן מה כי גיליתי את הגידול העצום בערכים התזונתיים שיש בהנבטות (בעיקר של קטניות).
הבעיה שלי היא שלרוב הקטניות/זרעים/ אין מקור מהימן של ערכים תזונתיים לאחר ההנבטה.
למשל, לעדשים ומאש כן מצאתי ערכים תזונתיים שלהם בצורתם המונבטת באתר משרד החקלאות האמריקאי USDA
אני מאוד רוצה להתחיל להנביט חומוס, שעועית אזוקי וכו'- אבל אני רוצה לוודא (שוב, ממקור מהימן) מה הערכים התזונתיים לאחר ההנבטה.
חיפשתי בנרות ולא מצאתי שום מקור לזה (וודאי שלא מהימן)- בייחוד לגבי חומוס שאני יכולה לומר שחיפשתי ממש בנרות מידע על ערכיו התזונתיים בורתו המונבטת.

האם מישהו יודע? יכול לעזור?

על הנבטה ונבטים

על ידי מנביטה_מתחילה* » 02 יוני 2013, 07:31

רוצה לנסות עם כמה שאלות:

איזה מכשיר פשוט ולא יקר הייתם קונים להתחלה? (סוף הריון, אין כח לאלתר)
באיזה זרעים להתחיל ואיפה לקנות?
הריון ונבטים, הולך יחד?

תודה

על הנבטה ונבטים

על ידי נועם* » 25 פברואר 2013, 15:50

שלום, לפני יומיים התחלתי בתהליך של הנבטת אמרנט- 5 שעות השרייה ואחר כך הוצאתי את המים והשארתי את הגרגירים לחים ושטפתי כל כמה שעות,והיום אני מסתכל על זה ואני רואה שהרבה גרגירים צבועים בצבע אדום,האם זה דבר נורמלי באמרנט או שזה מראה שזה אולי מקולקל? תודה רבה

על הנבטה ונבטים

על ידי קינואית* » 27 ינואר 2013, 23:52

הנבטתי מש, קינואה וחומוס.
המש (אורגני) נבט יפה ובהצלחה.

הקינואה נבטה יפה והחלטתי להשאיר אותה עוד יום (מהבוקר עד הערב) במסננת כדי שתתייבש לפני שאכניס אותה למקרר - בערב היא ממש ממש הסריחה אז זרקתי הכל. הייתי אמורה להכניס אותה למקרר לחה?

החומוס לא נבט אחרי שהיה יממה וחצי במים, ואז עוד יממה במסננת כששטפתי אותו. בסוף היממה הזאת הוא גם התחיל להדיף ריחות וקראתי שזה לא טוב אז זרקתי גם אותו.

אני ממש רוצה להצליח להנביט חומוס, אז איך עושים את זה בחורף?

על הנבטה ונבטים

על ידי כרמלית* » 11 אוקטובר 2012, 11:34

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכם

אני מנביטה את המש כך- שמה בכוס עם מים ללילה-אחכ מעבירה למסננת - ופעם ביום מעבירה תחה ברז פתוח- ושמה את המסננת על כוס-עד שהם גדלים
תהנו-

על הנבטה ונבטים

על ידי ישראל_זך* » 16 יוני 2012, 02:06

שלום לפורום, היכן באיזור הקריות וחיפה אפשר להשיג זרעי ברוקולי להנבטה ? ת ו ד ה !

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 מאי 2012, 20:16

נהדר, תודה!
ואח"כ לשמור במקרר? ז"א אפשר להנביט כמות שתספיק לאיזה שבוע?

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 מאי 2012, 13:50

לפלונית אלמונית, הנבטה של עדשים , אפשר בקערה רגילה, ועטוף במגבת כדי שבכל זאת אויר כלשהו ייכנס, שלא ייהיה סגור הרמטית.

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 מאי 2012, 13:14

הנבטה של עדשים - האם חייבים אותם ליומיים-שלושה במסננת ועל זה מגבת, או שאפשר פשוט בצלחת רגילה, ולכסות עם מגבת? או אפשר לכסות לא עם מגבת, אלא עם צלחת אחרת?

תודה! :)

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_ולא_אלמוני* » 17 פברואר 2012, 15:53

התחלתי בהנבטת קינואה
מה אפשר לעשות אם הנבטים אחרי !? שגם ישמרו את הערכים הטובים
לא ניסתי לאכול חי כי זה לא נראה לי כל כך
האם לבשל מספר דקות ?
אשמח לעצה או שתיים
תודה

על הנבטה ונבטים

על ידי טלי* » 06 ינואר 2012, 16:50

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=755164
כתבה מעולה על הנבטה

על הנבטה ונבטים

על ידי בריג'י_נומושי* » 01 ינואר 2012, 10:33

אני מנביטה על בסיס קבוע פעמיים -שלוש בשבוע מש וחילבה : השרייה במים ללילה - סינון בבוקר- הרטבה ומיד סינון בערב
למחרת הרטבה וסינון בבוקר ובערב
למחרת שוב הרטבה וסינון בבוקר ובערב
וזהו מוכן בתאבון ולבריאות !

אני רוצה להתחיל להנביט ברוקולי .איפה קונים זרעים ? הם קטנטנים?מנביטים כמו אלפלפה ?
אני בירושלים

תודה

על הנבטה ונבטים

על ידי רון_ויצמן* » 01 ינואר 2012, 09:50

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אם נבטי המש היו מרים:
1) יתכן שיש להשרות אותם קצת יותר. כמה זמן השרית אותם?
2) לאחר ההשריה יש לשטוף אותם היטב. השטיפה הראשונה היא הכי חשובה.
בזמן השריית הזרעים מופרשות למים חומצות שונות שתפקידן לשמור על הגרעין כל עוד הוא יבש. חשוב לשטוף אותן היטב בשטיפה הראשונה כשמעבירים את הזרעים למסננת/שקית/צנצנת.

תהל:
כמה זמן השרית את גרעיני העדשים לפני שהעברת אותם לשקית ההנבטה?
רצוי לא יותר מ12 שעות אפילו בחורף.
האם כל העדשים לא נבטו כלל? או שיש כמה שנבטו בכל זאת?
בד"כ אם אף גרעין לא נבט כנראה שהייתה בעיה עם הזרעים.

בד"כ כשאומרים/כותבים טרום מונבט מתכוונים להשריה של הזרעים בלבד בלי שיוצא שורשון.
כשאומרים מונבט בד"כ מתכוונים לזרעים שיצאו מהם שורשונים קטנים. ז"א ממש הפכו לצמח קטן ונושם.

על הנבטה ונבטים

על ידי חדשה_בעסק* » 28 דצמבר 2011, 13:02

מה ההבדל בין טרום מונבט למונבט?
(נחמד לראות שהפורום הזה קיים כל כך הרבה שנים)

על הנבטה ונבטים

על ידי טל* » 27 דצמבר 2011, 14:20

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אתם לא עניתם לי על כמה שאלות אחרות אבל זה יצא נהדר!!!

אני לא מאמינה זה כל כך טעים!!!

על הנבטה ונבטים

על ידי דני_וולפשטיין* » 26 דצמבר 2011, 13:13

אין לי תשובה ברורה - עדשים שחורות וחומות הן לרוב הכי קלות להנבטה.
אפשרות אחת - האם השרית אותם לפני ההנבטה (ללילה) - אני מניח שכן, אבל מוודא.
אפשרות נוספת - יכול להיות שהם עברו איזשהו עיבוד. בכוסמת למשל מקובל לקלות (חום כהה לעומת חום ירקרק ללא קלויה). היום גם מקובל לעשות כל מיני הקרנות לזרעים, בכדי למנוע עובש. גם יכול להיות שהן פשוט היו ישנות מדי (מהחנות) ולכן כבר לא התאימו להנבטה.
אם הן לא מריחות רע אני מניח שאפשר לאכול אותן - אם כי העובדה שהן לא הנביטו מעוררת מחשבות נוגות עלך החיות שלה, ועל הערכים התזונתיים.

על הנבטה ונבטים

על ידי תהל* » 25 דצמבר 2011, 21:04

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, יש לי שאלה למומחים בפורום.... ניסיתי להנביט עדשים שחורות בשקית הנבטה (מעין שקית בד עם סגירה עליונה שקניתי בחנות טבע)
אני מרטיבה את השקית מדי פעם ומשום מה העדשים לא נובטות, כבר יותר משבוע!!!

מה יכולה להיות הסיבה?
כבר כמעט התייאשתי ובישלתי מהן מרק, אבל לא הייתי בטוחה שהן עדיין טובות למאכל אחרי כל הלחות הזו....

מה אתם אומרים?

על הנבטה ונבטים

על ידי עדי_ל* » 04 נובמבר 2011, 23:40

אם אני זוכרת נכון - כדאי להנביט את המש בחושך גמור - בתנור למשל, ועם כיסוי של מגבת. החשיפה לאור משבשת את הנביטה ומשנה את הטעם - למר.

על הנבטה ונבטים

על ידי בריג'י_נומושי* » 04 נובמבר 2011, 18:12

בן הללויה על המצאת הקיטניה החדשה חזוף :)

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 נובמבר 2011, 16:03

הנבטתי שעועית מש, והם יצאו ממש מרים..האם אחרי בישול הטעם יהיה עדין? אני מפחדת בכל מקרה לשים בסלט..בגל המרירות..

למישהו יש עצה או תובנה בנושא?

תודה רבה
ניצן

על הנבטה ונבטים

על ידי בן* » 22 יוני 2011, 15:32

האם ניתן להנביט חזה עוף ?

על הנבטה ונבטים

על ידי יעלי_לה » 14 ינואר 2011, 13:01

א. למשך לילה - לא יממה - בלי להחליף מים
ב. לא עשיתי את זה - אולי בגלל זה הם התקלקלו לי ב-2 מתוך 3 הפעמים שהם נבטו
ג. + ד. עד שזה נובט, כל פעם שמתייבש.
ה. אין לי מושג.

חוץ מזה -
אולי עם קליפה זאת הדרך הנכונה? (לא ניסיתי)

על הנבטה ונבטים

על ידי גברת_פלפלת* » 14 ינואר 2011, 11:25

נו, אני צריכה לחלוב אותך? (-:
א. משרה את הזרעים המקולפים במים למשך X זמן. מחליפה את המים?
ב. מעבירה למסננת?
ג. כמה זמן?
ד. מרטיבה? כמה פעמים?
ה. אחר כך? מה הקטע שהבנתי ששמים באדמה?

חוצמזה כשאני אוכלת נבטי חמניה קנויים למטה אפשר לראות את הקליפה. אז למה הם עושים עם קליפה?

על הנבטה ונבטים

על ידי יעלי_לה » 13 ינואר 2011, 17:04

לא, מקולפים. נדמה לי של אדמה (או הרדוף?).

על הנבטה ונבטים

על ידי ענבל_נתן_בר* » 13 ינואר 2011, 15:40

רק עדשים נובטות במרק (עד כמה שידוע לי). יש להן זמן נביטה קצר במיוחד. היום אכלתי מרק עדשים שהכין אבא שלי (בסיר לחץ, זה אומר בטמפרטורה מטורפת) והעדשים היו נבוטות (-:

יעלי- מה זה הזרעים הכי רגילים? גרעיני חמניות שלמים עם הקליפה?

על הנבטה ונבטים

על ידי יעלי_לה » 13 ינואר 2011, 12:51

:-D

על הנבטה ונבטים

על ידי א_ל_א_ן* » 13 ינואר 2011, 12:27

אולי פשוט להכין מרק חמניות, ולשים במקרר של יעלילה...

על הנבטה ונבטים

על ידי יעלי_לה » 13 ינואר 2011, 11:48

יעלי- זה בהחלט יכול להיות. קורה הרבה עם עדשים.
מדהים. אבל איך זה ייתכן?


איך מנביטים זרעי חמניות.
הצלחתי פעם אחת, עם הזרעים הכי רגילים, בשיטה הכי רגילה. לא זוכרת אם היה משהו שונה בפעם שהצלחתי מכל הפעמים שלא הצלחתי. (עוד כמה פעמים נבט לי אבל קצת התקלקל בדרך)

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 13 ינואר 2011, 11:20

קשור קצת לנושא הדף - בעקבות הגשמים החזקים שהי לאחרונה, אפשר בהחלט לשיר - "כל הארץ נבטים נבטים", או במילים אחרות, צאו אל הגינה, אל השטחים הפתוחים בעיר, ואספו מהריצפה שפע של נבטי בר לסלט! גדילן, חוביזה, חרדל ועוד!

על הנבטה ונבטים

על ידי ענבל_נתן_בר* » 13 ינואר 2011, 11:12

יעלי- זה בהחלט יכול להיות. קורה הרבה עם עדשים.

בכל הדף אין תשובה חד משמעית לשאלה: איך מנביטים זרעי חמניות.
אנא, מי שהנביט, תשובה מפורטת להדיוטות, החל משלב: איזה זרעים בדיוק אני קונה, ועד הסוף.
תודה!

על הנבטה ונבטים

על ידי יעלי_לה » 09 ינואר 2011, 13:53

קרה לי דבר מוזר!!!!

לפני 3 ימים הכנתי מרק עדשים חומות.
אכלנו, שמתי במקרר, אכלנו עוד, נשאר קצת, שוב שמתי במקרר. עברו יום וחצי שבהם לא נגעתי בזה (בשבת אכלנו דברים אחרים).
עכשיו אני באה לחמם את מה שנשאר - ורואה שחלק מהעדשים נבטו!!!!!
איך יכולה להיות הנבטה לאחר בישול???
אני בטוחה שהם לא נבטו לפני. השריתי רק שעה.

על הנבטה ונבטים

על ידי ערן* » 11 אוגוסט 2010, 23:16

אלירן תודה!
אנסה מאש בקרוב, בינתיים חוגג עם חילבה, ממש תענוג!

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 06 אוגוסט 2010, 20:01

אלירן,
מרגש אותי לקרוא אותך שוב באתר.

על הנבטה ונבטים

על ידי אלירן_דה_מאיו* » 06 אוגוסט 2010, 19:21

_שלום הנבטתי לראשונה זרעי אזוקי היום זה היום הרביעי והם כבר התחילו להנביט אתמול. יש קצת ריח לא הכי טוב, אבל לא נראה לי שהוא מעיד על קלקול, הוא לא ממש מסריח אלא רק כשמתקרבים להריח את הזרעים מקרוב יש קצת ריח. רציתי לשאול:
א. האם גם הקצת ריח הזה מעיד על קלקול ולכן עלי לזרוק את הזרעים ולהתחיל מחדש.
ב. טעמתי את אחד מנבטי האזוקי והם אכן טעימים מאוד. האם אני אמור לאכול רק אותם או אפשר לאכול את הזרעים עצמם גם ללא בישול?
ג. אם ברצוני לבשל את זרעוני האזוקי שהנביטו, האם הבישול פוגע בערכם התזונתי? האם לבשל עם הנבטים או להפריד?
תודה רבה לכולם!
ערן_

היי ערן,
א. במידה שהריח אינו טוב, סימן שמשהו בתהליך התפספס והזרעים מתחילים להתעפש. זרעי אזוקי 'קשים' יותר להנבטה מאשר שעועית המאש. כך גם המרקם שלהם שנשאר קשה יותר ללעיסה וטעמם שאינו ערב לחיך כסוגי נבטוטים אחרים. 4 ימי הנבטה הם זמן ארוך מאוד בימות הקיץ החמים. זמן ההנבטה המירבי לשעועית אזוקי צריך להיות כ-12 שעות השריה במים + לכל היותר, 48 שעות נוספות.
ב. שים לב שבמידה שרק מעט מהזרעים החלו לנבוט, ייתכן שרוב השאר התעפשו, אם כתוצאה מהחום הגבוה ואם כתוצאה משילוב של עודף לחות וחום גבוה. כך שתמיד אפשר ללקט מספר זרעים שנבטו כפי שצריך, אך יש להיזהר ולא להשתמש בכל החופן הטומן בחובו גם נבטוטים מעופשים במעט.
באופן עקרוני, ניתן לאכול את שעועית האזוקי המונבטת ללא בישול, אך לחלק מהאנשים היא קשה יותר לעיכול, לעומת שעועית המאש הקלה והטעימה (לרוב האנשים) יותר.
ג. בישול של נבטוטים מכל סוג הורס את תכולת האנזימים שבהם ומכלה חלק מהויטמינים המקוריים ואלו החדשים שנוצרו בתהליך ההנבטה. לא ניתן להפריד בין הנבט שבצבץ החוצה מן הזרע לבין הזרע עצמו, כך שלא ניתן להפריד ביניהם בזמן הבישול. שיטת 'הבישול' הטובה ביותר לנבטוטים היא אידוי, כך הפגיעה בערכם התזונתי היא הנמוכה ביותר, ועדיין אפשר ליהנות מארוחה 'חמימה' ובמרקם 'רך' יותר מאשר במצבם ה'חי'.

בהצלחה
אלירן

על הנבטה ונבטים

על ידי אלירן_דה_מאיו* » 06 אוגוסט 2010, 19:14

היי שיר,
עדשים ניתן לאכול ללא בישול וללא חשש.
ניתן להנביט אורז מלא מסוגים שונים ורבים. הוא אינו 'אכיל' מבחינת הטעם והמרקם מבלי שמאדים\מרסקים או מבשלים אותו. בחרי את סוג האורז שאהוב עלייך ונסי להנביט אותו כפי שאת עושה עם זרעים אחרים. התהליך ארוך מעט יותר, אך ברוב הסוגים, מעשי וקל.

בהצלחה
אלירן

על הנבטה ונבטים

על ידי שיר* » 06 אוגוסט 2010, 14:46

הנבטת עדשים ואורז:
1) האם ניתן לאכול עדשים מונבטות ללא בישול, או שיש בהן משהן מזיק שמנוטרל בבישול?
2) יש למישהו דרך להנביט אורז? אם כן - איזה אורז?

על הנבטה ונבטים

על ידי ערן* » 25 יולי 2010, 16:03

שלום הנבטתי לראשונה זרעי אזוקי היום זה היום הרביעי והם כבר התחילו להנביט אתמול. יש קצת ריח לא הכי טוב, אבל לא נראה לי שהוא מעיד על קלקול, הוא לא ממש מסריח אלא רק כשמתקרבים להריח את הזרעים מקרוב יש קצת ריח. רציתי לשאול:
א. האם גם הקצת ריח הזה מעיד על קלקול ולכן עלי לזרוק את הזרעים ולהתחיל מחדש.
ב. טעמתי את אחד מנבטי האזוקי והם אכן טעימים מאוד. האם אני אמור לאכול רק אותם או אפשר לאכול את הזרעים עצמם גם ללא בישול?
ג. אם ברצוני לבשל את זרעוני האזוקי שהנביטו, האם הבישול פוגע בערכם התזונתי? האם לבשל עם הנבטים או להפריד?
תודה רבה לכולם!
ערן

על הנבטה ונבטים

על ידי ולריה_י* » 20 יולי 2010, 21:19

איזה דף מעולה ומועיל!!! צוללת לעסק...

על הנבטה ונבטים

על ידי סיוון* » 20 יולי 2010, 00:13

לגבי אמרנט, האם יש הכרח לשטוף אותו לפני הבישול? הוא בורח מכל מסננת...

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 01 יולי 2010, 03:49

תודה על רעיון הנפה בכמה קומות

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 יוני 2010, 15:29

אפשר להנביט בנפה.זה מאוד נח ואפשר גם כמה קומות..

וזרעי פשתן נובטים טעים מאוד(ראיתי ששאלו ולא ראיתי אם מישהו הגיב)

על הנבטה ונבטים

על ידי עונה* » 18 אפריל 2010, 07:22

נראה לי שלחם האיסיים של פיליס גלזר עונה על ההגדרה-

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3856808,00.html

בתאבון!

על הנבטה ונבטים

על ידי נטלי_כהן* » 17 אפריל 2010, 21:14

אני מחפשת מתכון של לחם 100% מחיטה נבוטה האם מישהו מכיר מתכון כזה
תודה בברכה

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 ינואר 2010, 17:50

הי תודה על העצות
רציתי לברר סופית איך מגדלים מש ארוכים?
תודה

על הנבטה ונבטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 דצמבר 2009, 11:58

האם הנבטה מורידה ערך קלורי?
מישהו יודע?
...........................................................................................................................
עצות........-את הנבטים ה"קלים" (מאש עדשים וכו') משרים עד להתנפחות (עד כיממה) ואז שמים במסננת גדולה מכוסה מגבת-רק לשמור על לחות סביבתית ...עובד נפלא!! סירחונות מונעים ע"י שטיפה מידי פעם.
חומוס לא פשוט אך אפשרי..........הכל יותר זמן השריה עד יומיים והנבטה כ יומיים אבל חייבים המון להחליף מים ולשטוף.

על הנבטה ונבטים

על ידי נבט_חיטה* » 22 אוקטובר 2009, 21:51

היש מישהו שניסה מכונות הנבטה,
אם יש אנשים שניסו ושרדו לספר- חברה שלי תשמח לדעת אם כדאי ורצוי.

על הנבטה ונבטים

על ידי מירב_ב* » 11 מאי 2009, 23:06

האם זה אכיל?
מה זה יותר מדיי זמן? מעל יממה?
אפשר לטעום ולתת לחיך להחליט.

על הנבטה ונבטים

על ידי כוכב_נגה* » 10 מאי 2009, 02:30

מה לגבי מאש שהושרה במים לקצת יותר מידי זמן? עכשיו הריח קצת מוזר... האם זה אכיל?

על הנבטה ונבטים

על ידי מירב_ב* » 09 מאי 2009, 23:30

מה בעצם אפשר לעשות עם זה עכשיו? פשוט לבשל ולהמשיך כרגיל? או לעבד את זה ככה?
אם הגרגרים טעימים, אז אפשר פשוט לנשנש או לפזר בסלט.
אפשר להכין כדורי פלאפל מטוגנים או אפויים או מיובשים (יש כמה מתכונים חיים ב{{}}קציצות ולביבות נאות).
אפשר להכין חומוס חי.
ואפשר פשוט לבשל ולאכול או להכין ממרח חומוס מבושל.
@}

על הנבטה ונבטים

על ידי ממ* » 08 מאי 2009, 19:54

_הנבטתי מעט חומוס, לנסיון. אני לא יודע עד כמה כדאי להמשיך להנביט אותם.
עכשיו הם נראים ככה
זה מספיק או שאפשר להשאיר עוד?_
מניסיוני, זה מספיק עם חומוסים. לאחר מכן הם הופכים למרירים עם ריח לא כל כך נעים.

על הנבטה ונבטים

על ידי עודד_המחפש* » 08 מאי 2009, 17:09

שליש ס"מ בערך.
מה את אומרת....
עכשיו אני מנביט שוב, וזה כבר הגיע לסנטימטר ואפילו שניים... וזה לא הסריח. לא יודע למה אבל באמת שטפתי הרבה, אולי זה אכן בגלל זה.
בכל אופן, המשכתי להנביט כי קיוויתי שזה ייעשה יותר רך, אבל זה עדיין מתפצלח קלות בשיניים.
מה בעצם אפשר לעשות עם זה עכשיו? פשוט לבשל ולהמשיך כרגיל? או לעבד את זה ככה?

על הנבטה ונבטים

על ידי מירב_ב* » 05 מאי 2009, 22:36

בסוף גם לי זה הסריח וזרקתי...
חששתי שזה מה שתכתוב...
אורך הנבטים מאוד לא אחיד בתמונה, חלק נראים באורך ס"מ, חלק פחות מס"מ ויש כאלו שבקושי רואים את הנבט. אצלי מצב כזה הוביל גם כן לסירחון של החומוס ולזריקתו.
החומוס שאני השתמשתי בו היה מאוד ישן. כל ניסיונות ההנבטה מאותו השק לא צלחו.

בחומוס אחר שהשתמשתי, ההנבטה הייתה מעולה, ויחסית אחידה.

בעיקרון כשהנבטוט מגיע לאורך שליש ס"מ בערך (ואפילו מעט פחות), זה מספיק לגרגירי החומוס.
אני לא בטוחה ששטיפות מרובות מונעות את קלקול הזרעים המונבטים.
חשוב יותר לדעתי שהזרעים יהיו במסננת שטוחה, לא מוצפים במים ומקסימום בשתי שכבות.

על הנבטה ונבטים

על ידי עודד_המחפש* » 03 מאי 2009, 23:57

איך היה טעמם?
בסוף גם לי זה הסריח וזרקתי...
אני צריך לנסות שוב ולשטוף יותר פעמים.
אבל עדיין לא הבנתי אם כמו שזה נראה בתמונה זה מספיק נבוט, או שכדאי להמשיך?

על הנבטה ונבטים

על ידי מירב_ב* » 03 מאי 2009, 20:07

הנבטתי מעט חומוס, לנסיון...
זה מספיק או שאפשר להשאיר עוד?

בטח כבר לא רלוונטית בשבילך התשובה...
גרגרי החומוס המונבטים נראים טוב, על אף שהנביטה לא אחידה.
איך היה טעמם?

אגב, עכשיו ניתן למצוא בשווקים גרגרי חומוס ירוקים טריים או אפילו ללקט.

על הנבטה ונבטים

על ידי סאלוש* » 26 אפריל 2009, 22:17

מישהו הצליח להנביט שעועית מנומרת?

היא מתחילה להסריח מהר מאוד.... כבר פעמיים.

תודה @}

על הנבטה ונבטים

על ידי עודד_המחפש* » 26 אפריל 2009, 12:52

הנבטתי מעט חומוס, לנסיון. אני לא יודע עד כמה כדאי להמשיך להנביט אותם.
עכשיו הם נראים ככה
זה מספיק או שאפשר להשאיר עוד?

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 30 דצמבר 2008, 01:50

זרעי חרדל יש בתור תבלינים - ייתכן שהם פחות מרוססים, מה גם שלעתים הם מגיעים בכלל ממקומות אחרים בעולם, שפחות היסטריים בריסוסיות מארצנו הקטנטונת
זרעי חרדל יש גם בשפע בטבע (בעצם אפילו בעיר)... בקיץ אפשר לאסוף כמות לכל השנה ממש בקלות.
הנבט מאוד פיקנטי, אשכנזים הוזהרתם!

על הנבטה ונבטים

על ידי לילה_לי* » 29 דצמבר 2008, 18:11

איזה דף מעולה!!!!!
תודה לכולכן.

על הנבטה ונבטים

על ידי חני_תה* » 15 אוגוסט 2008, 17:49

תודה מירב.
אני גם שוטפת את הכוסמת מספר פעמים במהלך ההנבטה.
כך אין סיכוי לריחות לוואי.

על הנבטה ונבטים

על ידי מירב_ב* » 13 אוגוסט 2008, 11:18

אני משרה את הכוסמת במים טהורים למשך כ- 5 דקות, מסננת היטב את המים ומניחה במסננת להנבטה במקום מוצל.
את המסננת אני מכסה במגבת יבשה.
אם שכחתי להוציא את הכוסמת מהמים והיא הושרתה למשך שעתיים (לדוגמה), אני שוטפת את הכוסמת במסננת מהריר שנוצר, ומניחה להנבטה.

לאחר כ- 12 שעות או פחות בקיץ, הכוסמת נובטת.
אני משתדלת להקפיד ולסנן היטב את המים מהכוסמת, אחרת היא מקבלת ריחות לא נעימים.

במהלך ההנבטה, אני לא שוטפת את הכוסמת.

על הנבטה ונבטים

על ידי חני_תה* » 09 אוגוסט 2008, 23:14

אופק,
האם תוכל לחזור על המתכון להנבטת כוסמת?
בקישור "שלוש" אומרים 4-6 שעות השרייה.
נדמה לי שאמרת רק 10 דקות נכון?

על הנבטה ונבטים

על ידי יעל* » 25 יולי 2008, 21:19

יש לנו גרעיני חמניה טריים. פירקנו אותם מהפרח שהתייבש.
איך מנביטים? והאם כדאי לייבש את הגרעינים קצת לפני ההשרייה, הנבטה וכו'?, כי בפנים הם עוד טיפה חלביים (דווקא טעים ככה)

על הנבטה ונבטים

על ידי אמא_של_תות* » 06 מאי 2008, 13:18

אפשר להקפיא נבטי מאש? זה כבר יותר כמו נבטים, משהו כמו 2+ ס"מ הנבט.

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 01 מאי 2008, 15:43

כרגע הם צומחים לי בערוגה ומהווים יופי של חיפוי קרקע. כלומר, כן, הם נובטים.
לא יודע אם הנבט טעים/אכיל, לא ניסיתי.

על הנבטה ונבטים

על ידי תות_שדה* » 01 מאי 2008, 15:29

זרעי פשתן (אלו שטוחנים ליוגורט) אפשר להנביט? זה טעים? מישהו ניסה?

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 27 אפריל 2008, 20:22

שיטת הלחץ עבדה לי יפה בעבר
(פשוט משהו כבד על המסננת... נראה לי שמתי קערה מלאה מים (חתיכת משקולת, לא?) על המסננת עם הנבטים

על הנבטה ונבטים

על ידי שאלה* » 27 אפריל 2008, 19:23

הנבטתי מאש, אני מעוניינת בנבטים ארוכים -
  1. האם חייבים להנביט אותם בלחץ (צלחת מעליהם + חפץ כבד מעליה)?
  2. לאחר יומיים השורשונים נכסו לחורים של המסננת - האם זה מה שצריך להיות? זה לא יקשה על ההוצאה שלהם מהמסננת? (ישבור אותם?)

על הנבטה ונבטים

על ידי אורי_יורמן* » 07 אפריל 2008, 17:30

אני גם קונה אותם בשוק, אז זה אומר שהם כבר בני כמה שבועות (?).
לדעתי זרעים נאספים פעם בשנה, בעונה, ואז נשמרים באיחסון איכשהו (קירור או לא, לא יודע).

על הנבטה ונבטים

על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם » 07 אפריל 2008, 15:43

שלום!
אם אני אקנה נגיד 300 גרם זרעי חילבה ואנביט כל פעם קצת, האם לשמור את הזרעים במקרר בינתיים?
כמה זמן הזרעים יכולים להישאר מספיק טריים להנבטה? אני גם קונה אותם בשוק, אז זה אומר שהם כבר בני כמה שבועות (?).

על הנבטה ונבטים

על ידי אלמונית_אלמותית* » 17 מרץ 2008, 20:56

תודה רבה על המידע המאוד שימושי, שגם עושה סדר בבלגן של כל העצות ממתכונים שונים והצעות מהעיתונות.

על הנבטה ונבטים

על ידי with_passion* » 04 מרץ 2008, 20:52

סיון ראי "לחם איסיי" ב{{}} גיוונים בלחם הביתי

על הנבטה ונבטים

על ידי סיון* » 02 מרץ 2008, 16:24

שלום, אני מחפשת זמן רב דרך/מתכון להכין לחם נבטים. זה משהו שטעמתי פעם בגליל בבית פרטי, הלחם מאד לח, מתקתק, נראה לי שהוא חי ולא מבושל, אולי רק במעט. האם מישהו יודע משהו על כך? אשמח מאד מאד לתשובה!

על הנבטה ונבטים

על ידי with_passion* » 09 דצמבר 2007, 14:28

מבחינה תזונתית-סטנדרטית (ולא הולסיטית) - יש בעיקר ירידות קטנות ברב המרכיבים התזונתים חוץ מסידן שיורד מ-25 מ"ג ל-14 מ"ג ל-100 גרם.
tosfey]פיטוכימיקלים 06[/po].html (שיותר ויותר מודעים לקשר בין העדרם למחלות) ברובם הולכים לאיבוד בבישול.
את האקרילמיד גילו בטעות רק ב-2002 - זהו חומר מסרטן ועדיין לא גילו את כל הדרכים בהן הוא נוצר ואיפה הוא מופיע.. מה שכן, זה התחיל מטיגון ואפייה, ועכשיו גם הוסיפו לרשימה עישון של מזון, מיקרוגל, וגם בישול יתר. אם אפשר לאכול את המזון חי, מבחינתי כל בישול הוא בישול יתר...
מאמינים בתאוריית האנזימים שבמזון יאמרו לך שהבישול גורם לאיבוד האנזימים, ושלכל מזון יש אנזימים משלו שאמורים להתעכל יחד איתו - ורק כך המזון מעוכל באופן אופטימלי.
כמו כן ישנם שינויים כימיים אחרים במזון שבד"כ תזונאים מתעלמים מהם ואין מספיק ידע בנושא:
החלבונים עוברים שינוי (כשחום הגוף עולה מעל 42 מעלות החלבונים במוח עוברים שינוי שגורם לנו למות).
כמו כן הברזל עובר שינוי שגורם לגוף לצבור אותו. כתבתי על כך בעמוד\ים הנוגעים לברזל ואחרים.

זה מה שידוע לי. בתאבון.

על הנבטה ונבטים

על ידי שניקה* » 09 דצמבר 2007, 13:48

הי,
תודה רבה, המידע פה עזר לי מאוד!
אני בדיוק מנביטה עדשים ירוקים וכתומים על מנת להכין נזיד עדשים.
רציתי לדעת מה קורה לערך התזונתי של הנבט לאחר בישול האם הוא הולך לאיבוד או שנשאר ממנו?
ומה לגבי ערך העדשים?
שני

על הנבטה ונבטים

על ידי כוכב_נגה* » 05 דצמבר 2007, 21:31

עוגיה, אני הולכת לברר את זה עם רבשלי, באמת לא הגיוני...
ותודה על הקישורים, באמת בפעם הראשונה שנכנסתי הוקסמתי מהתמונות ולא התעמקתי בתוכן ושכחתי לבדוק שוב. עכשיו נכנסתי והכל ברור יותר@}

חזרה למעלה