עינת נעים ומחמיא לי מאוד,
רציתי לספר על הספר האחרון שקראתי, כרגיל קצת אחריי כולם,
"אבא עשיר, אבא עני" , בספר הזה ישנה בשורה וקריאה להתעוררות דרג הביניים, דווקא לאלה שמרוויחים משכורת לא רעה אבל תקועים, כמו שקיוסאקי מגדיר את זה ב-
"מרוץ העכברים" אחר המשכנתא ושלל
התחייבויות קבועות אחרות, כאשר בסופו של יום הם משוללי
נכסים, המספקים להם תזרים מזומנים חיובי, שאינו תלוי בהכנסותיהם הקבועות.
הספר הזה הוא ספר חשוב כי הוא מעיז לקרוא תיגר על הרגלי הצריכה החמדניים שלנו וקורא להם בשמם. הנורמה לפיה אנו צורכים יותר ממה שאנו יכולים להרשות לעצמינו, גובה מחיר מאיתנו של אורך חיים עם מעט מאוד חופש פעולה. אנו מחוייבים ברובנו למשרות הדורשות שעות עבודה מרובות, זמן מועט עם ילדינו וכן הלאה.
מה זה אומר הלכה למעשה? זה אומר שאולי לא כדאי לקנות בכל כספינו (על אחת כמה וכמה בכספי משכנתא) דירה, שאולי כדאי להסתפק ברכב במודל ישן עד אשר נוכל להרשות לעצמינו באמת לרכוש מכונית חדשה, (המהווה כלכלית השקעה גרועה למדיי), ולערוך השקעות מעט יותר מתוחכמות(נדל"ן, ני"ע, אג"ח, חסכונות) שיוציאו אותנו ממרוץ העכברים דרך
הכנסות פאסיביות.
אולי המסקנה החשובה ביותר מהספר הזה היא לזכות את עצמינו ואהובנו בהשכלה מעשית בתחום הפיננסים.
השכלה פיננסית טובה יכולה לא רק לסייע באופן משמעותי ביציאה מהמרוץ המטורף אחרי לסגור את החודש בלי מינוסים, אלה לצור רזרבות כספיות הממשות את עצמאותו הכלכלית.
וכאן סוף סוף אני עוברת לרלבנטיות שלנו הנשים בכל הסיפור הזה,
שכמובן אינו מוזכר בספר הזה,
נשים לרוב אם מבחירה ואם בשל נסיבות חיצוניות חסרות עצמאות כלכלית וחמור מזה נעדרות השכלה כלכלית, כאן בנקודה הזו לפחות 75% מאיתנו, מאבדות את חופש הפעולה שלהן על חייהן,
יתכן ולעולם לא יזדקקו לחופש הזה אבל יתכן ואולי רק באופן תת מודע, השוליות הכלכלית שלהן תוביל אותן לבחירות שאינן חלק מהדרך והייעוד שלהן.
אני אישית מכירה עשרות נשים הממשיכות בנישואים כושלים וחיות חיי סבל בדיוק בגלל ההעדר הזה,
יתכן וחלק מאיתנו אם הן היו בוחרות גם או רק באפיקי הכנסה פאסיביים, ההקרעות הזו בין עבודה לגידול ילדים היתה פחות דומיננטית. אה.. כן ויש המספרים שיש קשר כלשהו בין כסף לכח והשפעה, אז אולי גם היה לנו ייצוג הולם יותר בדירקטוריונים, בכנסת וכו'.
ועכשיו וידוי קטן כשאני רואה גרף, שומעת חיבור של חמישה מונחים כלכליים ברצף, נוצרת בתוכי רתיעה, התנגדות, עירפול עיניים איך שתקראו לזה.
כך רובינו מתוכנות, זה בחינוך, זה בדוגמה החיה של הורינו, זה בשוק העבודה
זה לא חייב להיות ככה.
אז החלטתי לקחת קורס בפיננסים אחרי שנים שאני רק מדברת על זה,
אני מתלבטתבין שתי מכללות:
אחת שנשמעת לי מדהימה לפחות מבחינת המסר שלה, שמה בישראל פמיננסי,
http://www.feminanci.co.il
כשמה כן היא, היא נוגעת בדיוק בחיבור בין העצמת נשים להשכלה פיננסית, דרך המחסום הנשי.
השניה:
http://cashflowclub.org.il
שמנסה ליישם את מישנתו של קיוסאקי.
אשמח לשמוע המלצות ותגובות.