על ידי אדוה_ענבים* » 01 מאי 2016, 02:41
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום שלום!
אולי יש לכםן מה לומר על הסיטואציה שקרתה אצלי? הכנתי חומץ מתמרים. זה קרה בטעות, רציתי להכין דבש תמרים אבל השריתי את התמרים יום או יומיים יותר מדי (יש צורך בהשריה די קצרה אך לא השגחתי בזמן החולף) והתמרים קצת תססו את טחנתי ונתתי לזה להיות חומץ, סיננתי פעמיים במשך חודש וחצי וכו'.
היום רציתי לבדוק את מצב החומץ וגיליתי מושבה (פטריית קמבוצ'ה יעני), מצאתי אחת עבה- אמא ואחת דקה, בת. האמא צפה ואז שנגעתי עם כף עץ, נפלה למטה וגיליתי גם את הבת.
אם כבר הן ישנן, מה לעשות? האם להעביר לכלי אחר? אני לא רוצה להזינן בסוכר מעובד.
החומץ טוב וחזק. אך טרם הפרדתי בינו לבין המושבות (זה שם שנראה לי מתאים יותר מפטריה) כי לא ידעתי מה לעשות איתן. מה כדאי?
תודה!!
[sup]+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+[/sup]
שלום שלום!
אולי יש לכםן מה לומר על הסיטואציה שקרתה אצלי? הכנתי חומץ מתמרים. זה קרה בטעות, רציתי להכין דבש תמרים אבל השריתי את התמרים יום או יומיים יותר מדי (יש צורך בהשריה די קצרה אך לא השגחתי בזמן החולף) והתמרים קצת תססו את טחנתי ונתתי לזה להיות חומץ, סיננתי פעמיים במשך חודש וחצי וכו'.
היום רציתי לבדוק את מצב החומץ וגיליתי מושבה (פטריית קמבוצ'ה יעני), מצאתי אחת עבה- אמא ואחת דקה, בת. האמא צפה ואז שנגעתי עם כף עץ, נפלה למטה וגיליתי גם את הבת.
אם כבר הן ישנן, מה לעשות? האם להעביר לכלי אחר? [b]אני לא רוצה להזינן בסוכר מעובד[/b].
החומץ טוב וחזק. אך טרם הפרדתי בינו לבין המושבות (זה שם שנראה לי מתאים יותר מפטריה) כי לא ידעתי מה לעשות איתן. מה כדאי?
תודה!!