על ידי נילי_קו* » 09 ינואר 2008, 21:09
תירגמתי לי את הרשימה מתוך הקישור של
תמי גלילי:
דירוג פירות וירקות לא אורגניים בארה"ב, מהגרוע לטוב
הדירוג מבוסס על המצאות שאריות של חומרי הדברה על הפירות והירקות
מצרפת כאן להנאתכם (יש לקחת בחשבון שתנאי הגידול בארה"ב שונים מהתנאים בארץ, ולכן ישנם בודאי הבדלים):
אפרסק, תפוח, פלפל מתוק, סלרי, נקטרינה, תות, שרי, חסה, ענבים,
אגס, תרד, תפו"א, גזר, שעועית ירוקה, פלפל חריף, מלפפון, פטל,
שזיף, תפוז, כרובית, קלמנטינה, פטרייה, Cantalope (סוג של מלון?),
לימון, מלון, אשכולית, דלעת, עגבניה, בטטה, אבטיח, אוכמניה, פאפאיה,
חציל, ברוקולי, כרוב, בננה, קיווי, אספרגוס, אפונה קפואה, מנגו, אננס,
תירס קפוא, אבוקדו, בצל.
לפחות לפי הרשימה הזו הטענה
שאבוקדו יחסית נקי מחומרי הדברה נכונה.
לגבי קטניות ודגנים
אני יודעת רק לומר ששיבולת שועל כמעט או בכלל לא מרוססת בארץ. כך אמרה לי מכרה שעובדת בפיקוח על מזיקים בחקלאות.
תירגמתי לי את הרשימה מתוך הקישור של [po]תמי גלילי[/po]: [u]דירוג פירות וירקות לא אורגניים בארה"ב, מהגרוע לטוב[/u]
הדירוג מבוסס על המצאות שאריות של חומרי הדברה על הפירות והירקות
מצרפת כאן להנאתכם (יש לקחת בחשבון שתנאי הגידול בארה"ב שונים מהתנאים בארץ, ולכן ישנם בודאי הבדלים):
אפרסק, תפוח, פלפל מתוק, סלרי, נקטרינה, תות, שרי, חסה, ענבים,
אגס, תרד, תפו"א, גזר, שעועית ירוקה, פלפל חריף, מלפפון, פטל,
שזיף, תפוז, כרובית, קלמנטינה, פטרייה, Cantalope (סוג של מלון?),
לימון, מלון, אשכולית, דלעת, עגבניה, בטטה, אבטיח, אוכמניה, פאפאיה,
חציל, ברוקולי, כרוב, בננה, קיווי, אספרגוס, אפונה קפואה, מנגו, אננס,
תירס קפוא, אבוקדו, בצל.
לפחות לפי הרשימה הזו הטענה [u]שאבוקדו יחסית נקי מחומרי הדברה[/u] נכונה.
[u]לגבי קטניות ודגנים[/u]
אני יודעת רק לומר ששיבולת שועל כמעט או בכלל לא מרוססת בארץ. כך אמרה לי מכרה שעובדת בפיקוח על מזיקים בחקלאות.