על ידי פלוני_אלמונית* » 19 ספטמבר 2012, 19:32
בשמחה רבה.
בעיקרון הסוד ברוטב הזה הוא להרבות בתיבול ובטעמים עשירים, כי בניגוד לבשר שיש לו טעם בפני עצמו, שבבי הסויה בפני עצמם הם תפלים במקרה הטוב ובמקרה הרע פשוט לא כ"כ טעימים. מה שהשבבים כן עושים זה לחקות בצורה סבירה מרקם של בשר, ובזה אני מעוניינת.
את השבבים אני משרה במים חמים. הם מתרככים מיד. אם שמתי יותר מים ממה שהם ספגו- אני מסננת. אני משתדלת שזה לא יקרה כי אני מתעצלת לסנן.
אני מטגנת כמה דקות בשמן זית בצלים וגזרים שגירדתי במעבד מזון, ומוסיפה כמה גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים. כשכל זה קצת התרכך מוסיפה את השבבים המושרים, ודלורית שלמה מגורדת (או חתיכה נאה של דלעת). מערבבת טוב ומטגנת עוד כמה דקות ומערבבת מדי פעם.
מוסיפה כוס עד כוס וחצי של יין אדום (מוסיף המון טעם והאלכוהול לא מורגש בסוף). מערבבת ונותנת לאלכוהול להתאדות, בערך 10 דקות.
ואז מוסיפה: כוס מים (אם יש ציר ירקות עדיף, אבל בינינו, למי יש? רק אם נשאר מרק משלשום בטעות
) , עגבניות שטחנתי במעבד מזון לרסק נוזלי, קופסת רסק עגבניות או כמה כפות ממרח עגבניות ביתי שאני מכינה, פטרוזילה קצוצה, מלח, פלפל, כף חומץ בלסמי, כף סילאן ושקית בד ובתוכה תבלינים (עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי, טימין, פטרוזילה יבשה). את השקית אני שולה מהסיר בסוף הבישול.
זהו, מביאה לרתיחה, מורידה אש ומבשלת הרבה זמן- נניח שעה ואז עוד משאירה את הסיר סגור. תיבול אני מתקנת לפני שאני מכבה את האש.
זהו. טעים מאוד על פסטה או על פירה.
בשמחה רבה.
בעיקרון הסוד ברוטב הזה הוא להרבות בתיבול ובטעמים עשירים, כי בניגוד לבשר שיש לו טעם בפני עצמו, שבבי הסויה בפני עצמם הם תפלים במקרה הטוב ובמקרה הרע פשוט לא כ"כ טעימים. מה שהשבבים כן עושים זה לחקות בצורה סבירה מרקם של בשר, ובזה אני מעוניינת.
את השבבים אני משרה במים חמים. הם מתרככים מיד. אם שמתי יותר מים ממה שהם ספגו- אני מסננת. אני משתדלת שזה לא יקרה כי אני מתעצלת לסנן.
אני מטגנת כמה דקות בשמן זית בצלים וגזרים שגירדתי במעבד מזון, ומוסיפה כמה גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים. כשכל זה קצת התרכך מוסיפה את השבבים המושרים, ודלורית שלמה מגורדת (או חתיכה נאה של דלעת). מערבבת טוב ומטגנת עוד כמה דקות ומערבבת מדי פעם.
מוסיפה כוס עד כוס וחצי של יין אדום (מוסיף המון טעם והאלכוהול לא מורגש בסוף). מערבבת ונותנת לאלכוהול להתאדות, בערך 10 דקות.
ואז מוסיפה: כוס מים (אם יש ציר ירקות עדיף, אבל בינינו, למי יש? רק אם נשאר מרק משלשום בטעות :)) , עגבניות שטחנתי במעבד מזון לרסק נוזלי, קופסת רסק עגבניות או כמה כפות ממרח עגבניות ביתי שאני מכינה, פטרוזילה קצוצה, מלח, פלפל, כף חומץ בלסמי, כף סילאן ושקית בד ובתוכה תבלינים (עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי, טימין, פטרוזילה יבשה). את השקית אני שולה מהסיר בסוף הבישול.
זהו, מביאה לרתיחה, מורידה אש ומבשלת הרבה זמן- נניח שעה ואז עוד משאירה את הסיר סגור. תיבול אני מתקנת לפני שאני מכבה את האש.
זהו. טעים מאוד על פסטה או על פירה.