שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחת תגובה

השיוויון האפשרי הוא שיוויון הנפש
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: שאלות ותשובות בנושא תזונה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלונית* » 22 נובמבר 2022, 19:01

אם את רוצה להחליף אותם אולי יש פרטי קשר של שירות לקוחות על האריזה.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלונית* » 22 נובמבר 2022, 15:00

אם הם מתפוררים לא הייתי משתמשת.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 נובמבר 2022, 14:49

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אם יש לי כדורי אבץ עד שנת 2024 והם מתפוררים הקופסא היתה סגורה בתוך ארון תרופות . האם אפשר להחליף אותם? ואם לא. זה בסדר להשתמש ??

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי בשמת_א* » 13 נובמבר 2019, 19:24

פלורדיקס.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 נובמבר 2019, 18:17

המלצות להעלאת רמת ברזל (כרגע 9)?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי יולי_קו » 11 דצמבר 2017, 09:15

קצת. אבל עדיף להקפיא מאשר לזרוק לפח לאשפה או מלא לקנות סלרי קוסברה ופטרוזיליה.
מצד שני אפשר לארוז את הזרים הירוקים הללו במגבות נייר או בד-אני משתמשת במגבות נייר- (להוריד קודם את הגומיה, אם יש, ו׳לאוורר׳ את הזר), ולשים במקרר, בשקית ניילון או נייר.
המגבת סופגת את הלחות, והזר נשמר במצב מעולה שבוע ויותר.
י

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 דצמבר 2017, 07:35

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מקפיאה סלרי קוסברה ופטרוזיליה האם הערך התזונתי יורד?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי עירית* » 14 פברואר 2017, 13:21

- האם האפייה מפחיתה במידה משמעותית מערכה התזונתי?
כן

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיכל_בר* » 14 פברואר 2017, 01:43

לאחרונה יש להיט חדש בבית: מאפינס טבעוניים עם זרעי צ'יה.
רציתי להתייעץ לגבי הצ'יה - האם האפייה מפחיתה במידה משמעותית מערכה התזונתי?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי זהבית* » 03 נובמבר 2015, 16:07

אני מנסה להקפיד על תזונה בריאה טבעית ואורגנית אבל לפעמים בשביל אירוח יש בבית גם עוגות ועוגיות, אני משתדלת שגם העוגות תהיינה בריאות וטבעיות עד כמה שאפשר אבל לפעמים מגיעים אורחים בהתראה קצרה ובגלל שלא מספיקה לאפות אני קונה עוגיות בחנות טבע, שמתי לב שעל חלק מהן כתוב שבמקום סוכר יש ממתיקים כמו מלטיטול ואגבה. האם ממתיקים אלו הם בריאים או מזיקים, האם יש יתרון לעוגיות כאלה על פני עוגיות רגילות או שאני משלה את עצמי?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי סוגי_חלב* » 04 אוגוסט 2014, 12:53

אז איזה חלב כדאי למי שאסור סויה (ולא רוצה פרה) ולא יכולה לוותר על הקפה בבוקר וסובלת מליחה?
או איזה חלב הכי פחות מזיק?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלונית* » 30 יולי 2014, 13:23

כל דגן יוצר ליחה בגוף...

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי סוגי_חלב* » 30 יולי 2014, 12:51

האם חלב שיבולת שועל בריא יחסית לחלב סויה או חלב פרה?
האם יכול להיות שהוא יוצר ליחה בגוף?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי לקלף_קטניות* » 30 אפריל 2014, 11:42

שבועיים --המומחים
היומן--חומוס

לכו תבינו מוח של סמארטפון...

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי לקלף_קטניות* » 30 אפריל 2014, 11:35

מקווה שבועיים עדיין מעבר לקו...
האם צריך/ חשוב/ כדאי להמנע מחלף קטניות? ביחוד ביומן הקליפה ממש דוחה אותי, ולא הבנתי אם בריא יותר כן לקלף כי זה מקל על העיכול, או שחס וחלילה כי כל הויטמינים הקליפה?

ומה לגבי נבטים?

תודה!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מימי* » 04 יוני 2013, 11:05

כשאוכלים סלק והפיפי נהיה/לא נהיה אדום - מה זה אומר מבחינת העיכול והספיגה של מה שיש בסלק?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי לולה* » 15 דצמבר 2012, 20:45

זיתים מעלים את רמת החומציות בדם?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 אוגוסט 2012, 09:24

מה הערך התזונתי של תפוזים בעונה זו כנראה מקירור?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי דניאלה_י* » 24 אוגוסט 2012, 07:11

שאלה על אבקת ספירולינה- כמה זמן היא נשמרת במקרר והאם מומלץ לצרוך אותה לפני/עם/אחרי אוכל?
תודה!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי יוקה_השחרחורת* » 08 יולי 2012, 21:53

זה נשמע לכם הגיוני לקנות מוצר, שיש בו אחוז אנטיאוקסידנט גבוה, אבל יש בו גם חומר משמר? (בכמות קטנה לטענת היצרן)

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי שי_האופה* » 22 נובמבר 2011, 19:51

כמות הגלוטן בקמח הוא מספר קבוע
ריבוי לישות ותפיחות לא מקטין אותו.
אם את מחפשת קמח דל גלוטן את יכולה להשתמש בקמח מלא.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי טליה_אלמתן* » 21 נובמבר 2011, 11:41

האם ריבוי לישות ותפיחות מקטין את כמות הגלוטן בלחם???

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אמא_נחמה* » 16 נובמבר 2011, 23:34

שאלה לגבי חלבונים משלימים: אנחנו אוכלים חלבון מהחי בעיקר בשבת (הודו, דג, עוף) ובמשך השבוע הרבה פחות, אם בכלל. יש מי שיכול לתת לי צמדים של חלבון מהצומח? אני מכירה חיטה-חומוס, תירס-שעועית, אורז-עדשים. מה משלים לאפונה? והאם קינואה היא חלבון מושלם או שצריך השלמה? האם ההשלמה צריכה להיות באותה ארוחה או שאפשר "לפצל"(אורז בצהריים עדשים בערב)?
וגם- נראה לכם שחביתה בערב זה מספיק חלבון לילדות בנות 3 ושנה וחצי? אנחנו לא אוכלים מוצרי חלב והרבה פעמים ארוחת צהרים היא פחמימה,ירק מבושל וסלט. ההרגשה שלי היא שעדיף ככה, אבל אולי אני טועה. הבנות בריאות ב"ה ולא נראה שיש להן בעיה כלשהיא.
תודה
תודה רבה.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי בשמת_א* » 07 יולי 2011, 09:22

לא רק לדעת גיא.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אום_שלום* » 06 יולי 2011, 23:40

גיא, אני מבינה שלדעתך כולנו צריכים לצרוך אומגה 3 על בסיס יומיומי?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי גיא_בן_צבי* » 06 יולי 2011, 23:18

לחיפאית- לשאלותיך
אני חושב שניתן להשיג DHA נקי בארץ אבל זו טעות חמורה לצרוך DHA נקי. הסיבה לכך מורכבת אבל נכונה ושרירה. DHA נקי מגיע בדרך כלל מאצות, אם זה נחשב לצומח בעינייך...אבל זה לא ממש משנה מהיכן הוא מגיע, DHA זה DHA.
HDL וLDL הם שני פרמטרים שלא צריכים לענין אותך. אני ממליץ לך ולכולם לראות את הסרטון הזהhttp://www.omega3galil.com/web/8888/nsf/ARCLoo ... ang=HE&SM=&[/u]UserReference=8377C18A2B9DF23C4E1400D8
וגם להקשיב לראיון של גבי גזית עם דר' אבני כאן http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Z ... 1t4nzVQ=EE

אני אוכל בארץ דגים מדי פעם (פעם בשבוע) ולא שואל את עצמי מהיכן הם מגיעים. אני לוקח 4 קפסולות שמן דגים כבר 10 שנים.... אבל אילו הייתי אוכל הרבה דגים ואילו הייתי אשה בהריון הייתי בהחלט שואל את עצמי. הבעיה שהתשובה מהיכן מגיעים הדגים לא תיתן לי מידע לגבי רמת הזיהום שלהם ולצערי משרד הבריאות לא בודק ולא אוכף את ענין נקיון הדגים בארץ...
גיא

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי חיפאית* » 05 יולי 2011, 13:48

זה לא ממש תזונה אבל...האם ניתן להשיג בארץ DHA מהצומח? והאם תיאורטית אכילה של מספיק עלים ואגוזים שעשירים בחומצות שומן של אומגה 3 אמורים להספיק לייצור שלה? (לא שאני ממש מצליחה להקפיד על אלו בתזונה כרגע) אני חושדת שהרמות אצלי לא משהו כי ה-HDL בתחתית בפעם האחרונה שבדקתי, וה-LDL תמיד יותר גבוה אבל בטווח הנורמה (ואם הוא יורד הם יורדים ביחד...).

וגיא, אם אפשר לשאול, איזה דגים אתה אוכל כאן בארץ? כי מייבאים רק ממקומות לא טובים, ולא ברור מה מצב הדיג בארץ, בכנרת או בים תיכון. תודה :)

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי גיא_בן_צבי* » 05 יולי 2011, 11:06

הי מיקי
ראיתי מה תמי ענתה לך על השאלות שהפנית אותי אליהן מה30.6. לדעתי כל מה שתמי אמרה נכון, לא הייתי מנסח זאת טוב יותר.
לגבי אגוזים- יחס ה3 ל 6 באגוזים הוא יחס טוב ולכן אין כאן בעיה של הגברת הדלקתיות כתוצאה מיחס לא נכון של 3 ל6. לא הייתי חושש ואני לא מכיר מגבלה על צריכת אגוזים (לסוגיהם כולל שקדים)
פיברומיאגליה- אין מחקרים רלוונטיים על טיפול בפ"מ בעזרת אומגה 3. זה אמנם "הגיוני" שתהיה השפעה חיובית בגלל שפ"מ נחשבת למחלה אוטואימונית, אבל להגיד לך שיש לכך הוכחות או שאני מכיר מישהו שנרפא - אני לא יכול לומר. חפשי בPUBMED ובאינטרנט כל מה שאת יכולה על פ"מ וחפשי פורומי תמיכה באנגלית.
בדיקת D- התוצאה של בדיקת D היא ארוכת טווח ולא מושפעת מצריכה יומית. אין למיטב ידיעתי שום קשר בין מרכיבי תזונה אחרים. פשוט לכי לבדוק אחת לשלושה חודשים. 30 נ"ג/מ"ל זה על הגבול התחתון, לא פניקה. תיסוף של 5000 נראה לי סביר ולבדוק כל 3 חודשים.
ברזל פריטין וחומצה פולית- אני בעד לאכול בשר אדום ואיברים פנימיים, ביחוד כבד, ולא לתסף חומצה פולית או ברזל. שניהם לא טבעיים לנו וגורמים לבעיות בריאות. הסכנה בחומצה פולית עולה על הסכנה שבמחסור בפולאת (בגוף אין בכלל חומצה פולית, מה שיש זה פולאת. חומצה פולית היא המצאה מלאכותית של האדם... קיראי באתר שלי בדף הריון ופוריות על הנושא).
לסיכומו של דבר- אני לא רופא ולא מטפל, מקסימום אומר את דעתי וקחי בחשבון שדעתי לגבייך אישית מוגבלת ביותר כי כמות המידע שאת מוסרת היא קטנה ואין לי דרך להתיחס אלייך בצורה מודיקת.
בהצלחה
גיא

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיקי* » 04 יולי 2011, 23:38

ועוד שתי שאלות:
גיא - היום הייתי אצל הראומטולוג, הוא חושב שאני סובלת מפיברומיאלגיה. בהנחה שכן, האם 5 כמוסות אומגה גליל מספיקות? אני שוקלת 67. תוך כמה זמן אפשר לצפות לשיפור?

ועוד שאלה, מנסה את מזלי למקרה שמישהו כאן יודע: אני עומדת לבצע בדיקת דם לויטמין D, חומצה פולית, ברזל, B12 . האם צריך להפסיק לקחת תוספים אלה לפני ביצוע הבדיקה כדי שהתוצאות יהיו אמינות?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיקי* » 04 יולי 2011, 23:23

שלום גיא, אשמח לשמוע דעתך על המפורט כאן: שאלות ותשובות בנושא תזונה(2011-06-30T01:28:17)
ולא, אין דרך לקבל במייל תגובות...

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי גיא_בן_צבי* » 04 יולי 2011, 15:47

שלום מיקי (ותמי....)
הנה עשיתי צ'ק אין לפורום, במידה ויש לך שאלות אני כאן (אגב יש דרך לקבל במייל תגובות מהפורום כמו למשל בתפוז?)
גיא

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי עכשיו_טוב* » 02 יולי 2011, 10:34

שלום! אולי מישהו יודע לומר
קיבלתי את התשובה הזו בבדיקת דם
‎קטן מ ng/ml 8 ‎ קטן מ8
בניגוד לבדיקות אחרות לא כתוב בצורה ברורה אם זה חורג מהנורמה
אשמח להבהרות וגם להמלצות אם באמת יש לי חוסר.
אגב, ההמוגלובין שלי הוא 12 כבר די הרבה זמן (אצלי זה ממש טוב, כי הוא פעם הגיע גם ל 9 ורב חיי היה ב11)
תודה רבה!!
תודה!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תמי_גלילי* » 01 יולי 2011, 15:44

של חנות-רשת בשם Trader Joe's. אני קונה את ה-100 מג שלהם.

ויטמין A - בואי נעבור לדבר באימייל.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיקי* » 01 יולי 2011, 15:06

אני מצאתי לשמחתי סוג יחסית זול שגם עובד, ולקחתי 500 מג ביום.
איזה? יש לי הזדמנות להזמין מארה"ב.
לגבי ויטמין A, איזה מינון כדאי לקחת?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תמי_גלילי* » 01 יולי 2011, 06:04

בדיאטה הזו יהיה לי קשה להמנע מהרבה אגוזים, זאת בעיה מבחינת האומגה 6, נכון?
כן.

את מתכוונת ל B קומפלקס?
כן.

האם התכוונת רק לתקופת ה die off או באופן כללי לדלקת?
באופן כללי.

לגבי ויטמין A, איזה מינון כדאי לקחת? 10K? 25K? שמעתי שמסוכן לקחת בזמן הריון (לעובר) ולכן לא כדאי לקחת כשמנסים להרות. נכון?
תלוי את מי שואלים :-) .

COQ10 - איזה מינון?
מה שעובד ושאת יכולה להרשות לעצמך, זה יקר. אני מצאתי לשמחתי סוג יחסית זול שגם עובד, ולקחתי 500 מג ביום.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיקי* » 30 יוני 2011, 23:58

תודה תמי.
רק אמא עם נטיות מחקר, ביקורתיות, ניסיון והיגיון בריא.
את ה"רק" הזה חיפשתי :-)

אם את רוצה כתבי לי אימייל עם עוד פרטים ואנסה לעזור מניסיוני.
תודה רבה, אעשה זאת בקרוב

מה שיכול לעזור להפחתת דלקתיות הוא הרבה אומגה 3 וצמצום האומגה 6 שבתפריט.
בדיאטה הזו יהיה לי קשה להמנע מהרבה אגוזים, זאת בעיה מבחינת האומגה 6, נכון?

כדאי להשלים במקביל ויטמיני B אחרים.
את מתכוונת ל B קומפלקס?

איזה סוג אבץ את לוקחת?
או פיקולינט או אופטיזינק

יש תופעה שנקראת DIE OFF
לא חשבתי על זה, הלוואי שזה העניין. התחלנו את הדיאטה לפני שבועיים, אבל באופן מאד הדרגתי. אתן לזה עוד שבוע.

פרוביוטיקה איכותית בכמויות גדולות, כמו VSL3
קניתי, תודה

COQ10,_ _ויטמין A,_ _אמבט מלח אפסום.
האם התכוונת רק לתקופת ה die off או באופן כללי לדלקת?
לגבי ויטמין A, איזה מינון כדאי לקחת? 10K? 25K? שמעתי שמסוכן לקחת בזמן הריון (לעובר) ולכן לא כדאי לקחת כשמנסים להרות. נכון?
COQ10 - איזה מינון?

מילה אחרונה - מאוד מאוד חשוב לעשות רק שינוי אחד בכל פעם.
למדתי...

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תמי_גלילי* » 30 יוני 2011, 16:26

_האם מותר
COQ10

בהריון_
אני לקחתי. תמיד יש הזהרת כסת"ח על תוספים להתייעץ ברופא - ובהריון זה רעיון טוב בכלל, שרופאים יידעו מה את לוקחת. הרופאים שראיתי ידעו על זה (לכל ביקור באתי עם רשימת תוספים ומינונים) ולא התנגדו.

תמי למה לדחות אגוזים? עד מתי? כל הסוגים?
זו המלצה של אנשי עזרה ומזור למי שמתחיל בדיאטת SCD = הפחמימות הספציפיות. לא לכל אחד.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי חוט_השני* » 30 יוני 2011, 12:10

תמי למה לדחות אגוזים? עד מתי? כל הסוגים?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי עוד_שאלה* » 30 יוני 2011, 10:08

האם מותר
COQ10
בהריון?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תמי_גלילי* » 30 יוני 2011, 04:00

אני ממש לא מומחית, שתדעי! רק אמא עם נטיות מחקר, ביקורתיות, ניסיון והיגיון בריא :-) .

האם זה נכון שבשר מעודד דלקת ושעדיף לי להמנע?
לא.

לגבי אומגה 3, כל מה שאני יודעת זה מגיא, אז אתן לו לענות.

אנחנו בדרך לדיאטת הפחמימות הספציפיות.
אני ממליצה מאוד ליצור קשר עם אגודת עזרה ומזור הישראלית - נתתי קישור אליהם במאמר שלי על SCD. יש להם הרבה ניסיון והמון המלצות טובות. למשל, מהם למדתי שעדיף לדחות את הכנסת האגוזים לתפריט.

דלקתיות יכולה להיות קשורה להרבה מאוד גורמים. אני לא יכולה לענות לך לגבי הגורם כי אני לא מכירה אותך, וגם גיא לא (אם את רוצה כתבי לי אימייל עם עוד פרטים ואנסה לעזור מניסיוני). מה שיכול לעזור להפחתת דלקתיות הוא הרבה אומגה 3 וצמצום האומגה 6 שבתפריט.

התוספים כולם נראים לי טובים. אני יודעת שגיא נגד נטילתה של חומצה פולית אם לא הוכח צורך, אבל אצלך הוכח. מה שכן, אם את לוקחת, כדאי להשלים במקביל ויטמיני B אחרים.

חסר לי ברזל (פריטין 13, ברזל 60, המוגלובין 11.9), האם זה חסר גדול? תכננתי להתחיל לקחת פלורויטל.
נסי גם בשר אדום ואברים פנימייים, למשל כבד.

איזה סוג אבץ את לוקחת?

יש לי נטייה לדלקתיות בגוף ובימים האחרונים הדלקת התגברה (דלקת גידים), וגם הייתי חלשה, עייפה ומדוכדכת. האם זה נכון שבשר מעודד דלקת ושעדיף לי להמנע? אתמול התפרצה אצלי דלקת חניכיים קשה שלא היתה לי כמוה. זה קשור לבשר? אולי לאנזימים?
יש תופעה שנקראת DIE OFF - הטפילים, כמו קנדידה, מתים ובמותם משחררים רעלנים. אם זו הבעיה אצלך, זה אמור להיגמר בתוך שבועיים לכל היותר על הדיאטה ובבת אחת תרגישי הרבה יותר טוב. זה בהחלט יכול להיות קשור גם לנטילת אנזימים שבעצם עושים עבודה דומה לדיאטה ומרעיבים את הטפילים. חכי קצת בסבלנות ותראי מה קורה. בינתיים, את יכולה לקחת פחם פעיל לספיגת הרעלנים (אך במרחק זמן מספיק מיתר התוספים, כדי שלא יספוג אותם); פרוביוטיקה איכותית בכמויות גדולות, כמו VSL3 (שניתן להשיג במרשם בבית מרקחת) או פרוביוטיקה של קירקמן שמוכר יעקב סקיר; COQ10 בכמויות גדולות (חשוב ליצירת גלוטתיון שמסלק רעלים מהגוף) ו-ויטמין A. אני מציעה גם לעשות אמבט מלח אפסום כדי לסייע במטבוליזם וסילוק רעלים.

מילה אחרונה - מאוד מאוד חשוב לעשות רק שינוי אחד בכל פעם, בהפרש של כמה ימים משינוי אחר (כולל שינויי מינונים בתיסוף) ומאוד מאוד כדאי לתעד את התגובות בכתב.
תרגישי טוב!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיקי* » 30 יוני 2011, 01:28

אשמח לענות ולהבהיר כל שאלה בנושא של אומגה 3 ותזונה בכלל ובנושא תזונת האם בהריון בפרט.
גיא, תודה על הצעתך הנדיבה. אשמח לשמוע דעתך:

בשבועיים האחרונים התחלנו במשפחה שינוי תזונתי לטיפול בבעיית מעיים של שאר המשפחה, אנחנו בדרך לדיאטת הפחמימות הספציפיות. הפחתנו באופן דרסטי דגנים, קטניות, סוכר, חלב. אוכלים בשר (בעיקר עוף) כל יום (זה הרבה יותר מקודם), ביצים, פירות וירקות, אגוזים (הרבה יותר מקודם), פירות יבשים. ובנוסף, התחלתי לקחת לפעמים אינזימים לפני הארוחה. אני לוקחת גם תוספים שונים (יש פירוט בהמשך), אבל בהם לא עשיתי שינוי לאחרונה (בעצם התחלתי לקחת ויטמין C - אני מניחה שזאת לא בעיה). יש לי נטייה לדלקתיות בגוף ובימים האחרונים הדלקת התגברה (דלקת גידים), וגם הייתי חלשה, עייפה ומדוכדכת. האם זה נכון שבשר מעודד דלקת ושעדיף לי להמנע? אתמול התפרצה אצלי דלקת חניכיים קשה שלא היתה לי כמוה. זה קשור לבשר? אולי לאנזימים?

ועוד שאלה, לגבי תוספים. קח נא בחשבון שאני מתכננת לנסות להכנס להריון בקרוב:
חסר לי ברזל (פריטין 13, ברזל 60, המוגלובין 11.9), האם זה חסר גדול? תכננתי להתחיל לקחת פלורויטל.
החומצה פולית שלי היתה לפני כשנה 8. לפני כחודש התחלתי לקחת 800 מק"ג חומצה פולית. מה דעתך?
חוצמזה אני לוקחת:
אומגה שלוש (בחודשיים שלושה האחרונים) 4-5 כמוסות ביום (גליל :-)).
לקחתי 200 ויטמין E והגברתי לאחרונה ל 400.
5000 ויטמין D (יש לי 30 NG/ML)
אבץ 30 מקג (חסר לי).
התחלתי ויטמין C 1000 מג.

אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה רבה!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אנונאימא* » 01 אפריל 2011, 16:28

קצת מים שסלק בושל בהם עושים אחלה צבע מאכל ורוד טבעי.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ירח_לבן* » 01 אפריל 2011, 16:18

שלום,
אנחנו רוצים להכין עוגיות מתוך ספר לא ככ באופני... בכל אופן, צריך בצק ורוד. מה יכול להחליף צבע מאכל או האם יש לקנות צבע מאכל טבעי?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ענבל_נתן_בר* » 29 מרץ 2011, 09:36

בן כמה הוא?
אם הוא תינוק/ פעוט קטן, ואת עוד מיניקה- הכי טוב להיניק לפני השינה, ושעתיים לפני לתת לו משהו קל כמו דייסת קוואקר (או קינואה, אמרנט) על בסיס מים עם קצת שקדיה/ על בסיס חלב אורז.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 מרץ 2011, 16:11

אני מחפשת מה נכון לתת לילד לארוחה בערב (18:30) שיהיה : לא כבד מדי לשהייה בגוף במשך הלילה (בשרים, ירקות?), לא 'מעורר' מדי שמתפרק עם אנרגיה זמינה לשריר (פסטה) מעורר תיאבון וטעים. אשמח לתובנות, מידע ורעיונות. נורית

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ציפ_ור* » 14 מרץ 2011, 10:58

שאלות בנושא תזונה וגם אפיה:
אם יש מישהו שעוד מסתובב/ת פה..??

האם שבבי קוקוס עוברים תהליך כימי כלשהו? נחשב בריא?
אני רוצה להכין פשטידה עם כמה שפחות ביצים ובלי גבינה, לשם כך כדאי שהיא תתפח קצת
אז אני רוצה להוסיף סודה לשתיה בנסיונות האחרונים היא השתטחה לי בסוף, וגם היה טיפה טעם לוואי של הסודה לשתיה
חשבתי שאולי אני לא שמה ביחסים נכונים בין הקמח לסודה לשתיה או שיש טריק אחר? לימון אולי? ומתי מוסיפים?
בהנחה שהמתכון מבוסס על: קמח כוסמין מלא, סודה לשתיה, ביצה אחת, ירקות (ותבלינים) - מה צריכים להיות היחסים ביניהם??
ושאלה אחרונה, האם יש משמעות לזמן שהפשטידה מחכה מחוץ לתנור?
תודה גדולה מראש!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אמא_נמרה* » 12 דצמבר 2010, 23:13

_מה לגבי בירה שחורה?
עד כמה הגזים בריאים/לא בריאים ועד כמה בריאים/ לא בריאים מרכיבי הבירה השחורה?_

לנקודות,
אני מאד אהבתי לשתות בירה שחורה, ומשום מה זה נראה לי הרע במיעוטו. מאז שאני נמנעת מגלוטן הפסקתי לשתות גם בירה שחורה (בעבר גם ככה לא שתיתי הרבה, אבל זה היה המשקה הממותק היחיד שכן שתיתי, חוץ ממיתץ ענבים של קידוש). כשהתפתיתי בכל זאת לשתות קצת גיליתי שזה לא טעים. פשוט לא טעים.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 12 דצמבר 2010, 22:52

שמן קנולה בכבישה קרה זה מזעזע! טעם של שמן דגים, משהו ממש מגעיל.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ב_עילום* » 12 דצמבר 2010, 21:50

האם יש דבר כזה בכלל שמן קנולה לא מזוכך??

כן יש "שמן קנולה בכבישה קרה"
אני מצאתי בחנות טבע "אורגניק מרקט"

רק מה.. הטעם שלו מאד חזק ולא ערב לחיכו של כל אחד...

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי הילה* » 12 דצמבר 2010, 20:48

רציתי לשאול לגבי שמן קנולה, הבנתי שאם כתוב עליו "מזוכך" זה לא טוב.
לצערי לא מצאתי שמן קנולה שלא כתוב עליו " מזוכך", האם יש דבר כזה בכלל שמן קנולה לא מזוכך??

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי דני_וולפשטיין* » 05 דצמבר 2010, 20:30

יש כל מיני תאוריות שמתאימות את האוכל לבן אדם לפי חלוקה מסויימת.
כמו שנאמר כאן יש חלוקה לפי סוג דם. יש גם את החלוקה האיורוודית ל 3 סוגי אופי בסיסיים (Vata, pitta, kapha) ולמספר צירופים ביניהם.
יש חלוקה לפי מחמצנים מהירים ואיטיים.
וקיימות עוד חלוקות (למשל לפי המערכת האוטונומית - סימפטתית, פרה סימפטתית, לפי מערכת אנדוקרינית ועוד)
לכל אחת מהחלוקות האלו יש יתרונות, ואנשים שזה מתלבש עליהם בצורה מדהימה, מבחינת אופי, התנהגות, וכמובן מזון מומלץ.
המסקנה האישית שלי (ולא רק שלי) הינו שכל אחד מאיתנו שונה, וכדאי לחקור ולהקשיב לגוף שלנו בכדי למצוא את המזון שהיכ מתאים לנו אישית (ברגע הספציפי הזה בחיינו).
ברור שיעוץ ממישהו שמבין מערכות אלו לעומק יכול לעזור.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי הילה* » 04 דצמבר 2010, 21:36

אני לא מבינה גדןלה בתזונה אבל אני יודעת שיש תאוריה שמתאימה תזונה לפי סוג הדם. מי שיש לו סוג דם 0 , לא טוב לו לאכול לחם מלא
קלעת בול! בדיוק השבוע דיברתי עם מדריכה מליגת ללהצה שמבינה בתזונה לפי סוג דם והיא אמרה לי שלפי סוג הדם שלי 0 אסור לי חיטה בכלל. מדהים גם איך שמאז שהתחלתי לייחס חשיבות לתזונה שלי, התחלתי להרגיש מה עושה לי לא טוב.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 04 דצמבר 2010, 14:55

תודה רבה אפרת.
ראיתי מישהו קונה בירה שחורה ופתאום נזכרתי במוצר הזה. אני זוכרת אמירות חיוביות מן העבר על הבירה השחורה, אבל כל תפיסת התזונה השתנתה בשנים האחרונות.
אז תהיתי, מעבר לסוכר, עד כמה המשקה הזה בריא/אינו בריא והאם ממש לא כדאי לגעת בו או שמא זה עדיף כמשקה ממותק.
אנחנו לרוב שותים בבית מיצים סחוטים כשרוצים לשתות מתוק או תרכיז תפוחים טבעי (שבטח גם לא נותר בו הרבה..)
בכל אופן תודה על התשובה @}

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אפרת* » 04 דצמבר 2010, 14:33

שלום נקודות,
בירה שחורה כמו כל שתייה ממותקת תזיק לשיניים, בעלת ערך גליקמי גבוה ולכן לא מומלצת לסכרתיים, מעלה את רמת החומציות בדם.
ובכללי היא אינה נחשבת למשהו בריא אלא לשתייה מעובדת.
אבל.......יחסית לשתייה מוגזת מסוג קולה/קינלי וכד', היא באמת עדיפה.
יש טענות שהיא עוזרת להגביר חלב אם, ואני נעזרתי בה בהריונות להרגעת בחילות.
הגזים יכולים ליצור הפרעות בעיכול ותחושה של חוסר תיאבון.
את מנסה לברר לגבי בעייה רפואית ספציפית או סתם באופן כללי?
אפרת - נטורופתית

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 01 דצמבר 2010, 21:19

אני רוצה לשאול מביני דבר:
מה לגבי בירה שחורה?
עד כמה הגזים בריאים/לא בריאים ועד כמה בריאים/ לא בריאים מרכיבי הבירה השחורה?

על העטיפה כתוב: מים, סוכר, לתת שעורה (מכיל גלוטן), לתת שעורה קלוי, co, תמצית לתת, כשות.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 01 דצמבר 2010, 21:15

הילה,
אני לא מבינה גדןלה בתזונה אבל אני יודעת שיש תאוריה שמתאימה תזונה לפי סוג הדם. מי שיש לו סוג דם 0 , לא טוב לו לאכול לחם מלא. חבל, עברה אצלי מצגת שלמה לגבי סוגי הלחם והסגולות השונות. אם אמצא אותה אנסה לקשר לפה.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 12 נובמבר 2010, 17:43

מה שנראה לי זה שהלחם הלבן שמכיל 'פחממות ריקות ' עובר אצלך בלי שזה יעשה לך כאב בטן, אבל גם בלי שום דבר חיובי לתגוף- סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינראלים.אם זה לחם שמכיל חוץ מקמח עוד כל מני תוספים- יש מצב שאת רגישה לתוספים.לקרוא אותיות קטנות.

אולי תגלי שאת יכולה לארגן לעצמך דברים לאכול ולבסס את התזונה שלך פחות על לחמים- מכל סוג ,ויותר על פירות וירקות .

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי הילה* » 11 נובמבר 2010, 00:16

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי
תמיד כשאני מנסה לאכול לחם מקמח מלא או לחם עינן למשל.. (אני לא מבינה גדולה בסוגי לחמים) אז אני חוטפת כאבי בטן.
אני לא יודעת למה חשבתי אולי אני צריכה להתרגל (אני אוכלת לחם לבן) או שאולי לא מתאים לי הלחם הזה. איך אפשר לדעת איזה סוג לחם מתאים לי? אני רוצה להפסיק עם הקמח הלבן.
היום למשל אכלתי עוגיות מחיטה מלאה וזה עשה לי בחילות..

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי יער_ה* » 10 אוגוסט 2010, 16:27

לאחרונה יש לי דחף לאכול בצל טרי בכמויות
לי יש ימים שהבצל ממש טעים לי ואין לי בעיה לאכול, ויש ימים שהוא ממש חריף וישר עולות לי דמעות בעיניים. נראה לי לגמרי עניין של צורך בגוף לחומרים הספציפיים

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אורי_יורמן* » 10 אוגוסט 2010, 10:03

גם לי!! למישהו יש משהו לספר על זה??
נראה לי שזה גורם לנו להזיע, לדמוע, ובקיצור להוציא לעצמנו את המיץ - ושזה מאוד נעים לנו אם היו שם דברים תקועים כל החורף והאביב

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי רוניתה_פיתה* » 10 אוגוסט 2010, 02:16

כתבה ב-Ynet על יתרונות הבצל (סתם גיגלתי, לא משהו מעמיק..)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3578130,00.html

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פנינה* » 09 אוגוסט 2010, 13:07

לאחרונה יש לי דחף לאכול בצל טרי בכמויות
גם לי!! למישהו יש משהו לספר על זה??

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 09 אוגוסט 2010, 02:03

שחרזדה, גם אני חוויתי לאחרונה בולמוסים מטורפים לבצל ואכן היה פה כל יום סלט עם בצל, ותוספות של פרוסות דקות בכל ארוחה.
ללא שום מומחיות, יש לי התחושה שאכן כשבא לנו מאוד משהו, יש צורך בגוף לחומרים הספציפיים.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי רוניתה_פיתה* » 08 אוגוסט 2010, 00:38

לא מכירה את התופעה, אבל יודעת שבבצל יש בין השאר הרבה גופרית (טוב לעור, שיער, עצמות...)
אולי את פשוט נבנית מחדש?! (-:

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי שחרזדה* » 05 אוגוסט 2010, 21:40

לאחרונה יש לי דחף לאכול בצל טרי בכמויות (??) , ולא , אני לא בהריון. נודף ממני ריח נורא, אבל ממש בא לי (?) בלי הסבר. מישהו אולי מכיר את התופעה המשונה??? אני תוהה אולי יש בבצל מינרל או משהו שחסר לי?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי סלט_פירות* » 09 יולי 2010, 05:20

תודה זארו @}

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי זארו_סובה* » 08 יולי 2010, 01:13

סלט פירות.
תלוי באיזו גישה תזונתית את בוחרת.
  • כל הגישות שהתנסיתי בהן ממליצות להפחית למינימום את צריכת השומנים בתזונה - כולל שומנים מהצומח (שומנים מהחי עדיף לא לצרוך בכלל, תלוי בחומרת המצב..
  • כולן גם ממליצות על צריכה של הרבה עלים ירוקים (עדיף טריים) למיניהם (כולל נבטים, (מיץ) עשב חיטה).
  • האינסטינקט שלי גם אמר לי להפחית עד להוציא לחלוטין מהתפריט כל מזון מעובד... ולצרוך רק מזונות בצורתם הגולמית. אבל לא זוכרת אם מצאתי לזה סימוכין מקצועיים...
  • קראתי מספר מחקרים די עדכניים שמצאו שויטמין D חשוב ביותר לתפקודי הכבד - אז תהני לך מחצי שעה-שעה של שיזוף ביום, עם מינימום בגדים ובלי קרם מגן....
  • יש גם צמחים שאמורים לתת תמיכה בכבד וניקוי - אולי הנטורופתית שלך מכירה את הנושא.
שיהיה לבריאות

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי סלט_פירות* » 07 יולי 2010, 17:27

איך אפשר לעזור לכבד שלי?
כנראה שיש לי שם משהו. גם הנטורופתית שלי (שמאבחנת בשיטה אוריקולרית) וגם המדקר החדש (סיני חכם ומקסים) אמרו שיש חום בכבד. זה משפיע על המון דברים.
חוץ מהדיקור שעשיתי (בחיי אני מרגישה כמו אחרי טיפול עשרת אלפים), אני רוצה לדעת איך לטפל, למנוע, לוודא שאני לא מתעללת בו. בכבד.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ירח_לבן* » 16 יוני 2010, 20:52

מוזמנת להרחיב את הדעת ב הכול על פשתן.
וקחי בחשבון שזה יוציא לך את החשק לטחון פשתן...

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אמירה* » 16 יוני 2010, 01:47

אם אני לא אוכלת מוצרי חלב, ממה אני יכולה לקבל סידן?
הנה התשובה של ורד לב - http://www.ima-adama.co.il/[po]healling methods[/po]/naturopathy/nutrition/naturopathy vered lev28 calcium.htm

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי חלוקית_נחל* » 13 יוני 2010, 20:48

כוכב,
למיטב זכרוני פשתן כדאי לטחון בכמות קטנה ובסמוך לשימוש. מוזמנת להרחיב את הדעת ב הכול על פשתן

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלמונית* » 13 יוני 2010, 18:38

אם אני לא אוכלת מוצרי חלב, ממה אני יכולה לקבל סידן?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי כוכב_מעז* » 13 יוני 2010, 18:28

היי! :)

יש לי שאלה לגבי שימור של דברים שטוחנים עד למצב של אבקה.

טחנתי לפני כחודשיים פשתן וגם גריסי פנינה. אני שומרת אותם (בנפרד!) בכלי זכוכית על המדף במטבח, ולא במקרר. כל פעם משתמשת בכמות קטנה.

האם זה בסדר לא לשמור אותם במקרר? האם עדיין ניתן להשתמש?

נראה לי שקראתי פעם שמצב זה יכול להוביל להתפתחות פטריות וזה לא בריא ולא לעניין...אבל אני לא בטוחה.

אשמח לעצתכם :)

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מיכל_בר* » 10 יוני 2010, 22:07

תגידו, פצפוצי אורז מלא, זה שווה משהו?
לאחרונה אני מכינה לילדים ממתקים כך: ממיסה שוקולד מריר, מוסיפה סילאן, ופצפוצי אורז (מלא - תפוחים ורכים, או לבן - שטוחים וקראנצ'יים). לפעמים מוסיפה פצפוצי קשיו, צימוקים שהושרו במים וכדומה.
תלוליות בתבנית, ולמקרר, להתקשות. אחר כך לצנצנת.
יש לפצפוצי האורז ערך תזונתי?
(האמת שגם אם לא, אני אמשיך להכין... זה ממתק ביתי משביע, עדיף מהממתקים התעשייתיים שמפתים אותם מידי יום).

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אורי_יורמן* » 02 אפריל 2010, 00:01

אני שמעתי את הטענה הזאת לגבי 4 אגוזי ברזיל ביום, מתוך ההבנה שסלניום נדיר באזורנו ולכן אנחנו לא אמורים לצרוך ממנו הרבה (או משהו כזה).
לדעתי, כמו לגבי הקליפות של השקדים, כנראה שזאת טענה שהיא בעיקר תאורטית. מן הסתם לא הייתי מתחיל לאכול 30 אגוזי ברזיל כל יום במשך חודש,
אבל חלב אגוזים מ 10-15 אגוזי ברזיל לא נראה לי כזה מזיק (ומרגיש לי טוב)

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ענבל_נתן_בר* » 01 אפריל 2010, 21:53

2 אגוזי ברזיל מספקים את כמות הסלניום היומית המומלצת. אולי מכאן ההגדרה של שניים ליום. מעולם לא שמעתי טענה כי הם רעילים.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי חני* » 31 מרץ 2010, 23:14

אמרו לי שאסור לאכול יותר משני אגוזי ברזיל ביום, שיותר משניים זה כבר רעיל...
מישהו יודע?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 31 מרץ 2010, 22:27

כמה עינינים בנושא:
  1. קראתי היום איזו כתבה על כך שאכילת חלבונים גורמת לעירנות ואף עצבנות.לעומת זאת פחממות מרגיעות.
  2. לוקח זמן להרגע אחרי החוג והאדרנלין.
  3. לפי מה שהבנתי ,הגוף זקוק לנת חלבון לאחר פעילות גופנית . אם רוצים לעזור לו להבנות.
לפי דעתי אימון בשעות הערב טוב בעיקר למי שמתכנן לעבוד בלילה.או לפחות לשבת איזה שעתיים אחר כך באיזו פעילות ,נגיד שיחה עם הבת זוג ,הילדים כבר בטוח ישנים..

עוד משהו כיפי: טחינה +דבש +פשתן טחון ולחם ממש טעים.
גרנולה ביתית קוואקר דבש וקינמון שיש בה גרעינים לא קלויים של דלעת,שומשום פשתן-שניהם טחונים במקום,חמניה ,אגוזי בראזיל ופקאן.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תזמורת_הים* » 31 מרץ 2010, 21:05

תודה! נסינו הערב (אגוזי מלך וברזיל עם סילאן- הבלנדר שלנו לא מסוגל להתמודד עם תמרים, מים וקרח). יצא נחמד מאד.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי אורי_יורמן* » 30 מרץ 2010, 23:36

הכי טוב שאני מכיר (מנסיון סובייקטיבי על עצמי) לאחרי אימון, זה ארוחה בבלנדר.
אם מדובר על אימון ממש כבד, אפשר לשים 100 גרם שקדים ואגוזים עם X תמרים (לפי הטעם) ובערך חצי ליטר של מים וקרח, רצוי בתוספת עלים ירוקים אבל לא חובה,
ברררררררררררר בבלנדר, ובתאבון.
אין צורך לסנן, עדיף עם הסיבים.

הייתרון של ארוחות בלנדר זה הספיגה המהירה של הרכיבים, שרצויה מאוד אחרי ספורט לפי דעתי

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תזמורת_הים* » 30 מרץ 2010, 20:18

שואלת עבור האיש
הוא נוהג להתאמן 4-5 פעמים בשבוע בשעות הערב (ריצה, טאקוואנדו או אימון בחדר כושר). המאמן שלו המליץ לו על ארוחה עשירה בחלבונים לאחר האימון. הבעיה שלרוב מדובר בשעות הערב המאוחרות (22 וצפונה).
בצהריים הוא אוכל בד"כ ארוחה חמה בשרית, אני מניחה שלא סביר לאכול ארוחה בשרית נוספת ועוד ב 22 בערב?
חשבתי על אגוזים, ביצים, יוגורט. שקדים הוא לא אוהב.
נשמח לרעיונות נוספים של ארוחות ערב קלות אך עשירות בחלבונים.

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 מרץ 2010, 20:59

נטע,
כמובן ששינוי תזונתי הוא הכרחי במצב כזה, אבל למי שקשה להיכנס לתהליך(מה גם שלוקח זמן עד שיש שינוי בבדיקות הדם )מומלץ לקחת אומגה 3, עדיף ממקור צמחי ולא מדגים, אשמח לתת לך פרטים נוספים במייל [email protected] , אני נטורופטית ועובדת עם תוספי מזון איכותיים וייחודיים,חגית

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נטע* » 13 מרץ 2010, 19:44

בתנועה מתמדת- תודה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי בתנועה_מתמדת* » 13 מרץ 2010, 19:34

נטע- לגבי הטריגליצרידים-
ממליצה לך לגגל בנושא ותמצאי בקלות את כל המומלץ והבלתי מומלץ לסובלים מטריגליצרידים גבוהים
בגדול הרעיון העיקרי הוא מינימום פחממות מכל הסוגים ובטח בלי מתוקים וכו'+פעילות גופנית ועוד

את כותבת שהוא לא יתאמץ לשנות הרגלים.....חייבת לומר לך שלמיטב ידיעתי רמות כאלו זה מצב חמור מאד - מעבר להגברה משמעותית של הסיכון למחלות לב זה מגביר סיכון לדלקת בלבלב שזה ממש לא צחוק
אני משערת שרופא משפחה יאמר לו דברים דומים

אם חייו חשובים לו (אני לא מגזימה) והוא באיזור המרכז ממליצה לו לקבוע כבר מחר תור ל מרפאת הליפידים במרפאות החוץ של בי"ח תל-השומר. זה במחיר ממש סביר (הרבה פחות מביקור אצל רופא פרטי) ויש שם רופאים מומחים לתחום וגם דיאטניות שיתנו לו את כל המידע הדרוש לו.
רק בריאות@}

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי נטע* » 13 מרץ 2010, 15:16

אחי בעל רמת טריגליצרידים גבוהה מאד (קרוב ל 1000) אוהב מאד מתוקים, לא אוכל בריא במיוחד ולהערכתי, לא יתאמץ או יצליח להתמיד בשינוי גדול מדי
אשמח למידע על מה מומלץ, ממה להתרחק במיוחד ואילו מזונות עשויים להיטיב את המצב.
תודה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי תמי_גלילי* » 01 מרץ 2010, 18:53

יעל, אני לא הייתי אוכלת ובטח לא בהריון. הרעלת כספית

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי יעל_כרם* » 01 מרץ 2010, 08:26

אחת לשבוע אני אוכלת כבד דג שיבוט משומר, 115 גרם. האם זה בריא? ממש לא? יותר מדי? פחות מדי?
האם בהריון מומלץ להימנע?
אודה על כל תשובה.
חג שמח!

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי מרים_ס* » 25 אוגוסט 2009, 19:34

מולסה זה בריא?
מה עדיף- מולסה או סילאן?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי ירח_לבן* » 16 אוגוסט 2009, 12:37

בישלתי כמות גדולה מדי של אורז מלא, שלא יהיה לי זמן למצוא לו תבשיל נוסף. (חצי בישול בינתיים). האם אפשר להקפיא?

שאלות ותשובות בנושא תזונה

על ידי גי_יורא* » 10 אוגוסט 2009, 19:22

אכן טריק מוצלח. תודה על התשובה.

חזרה למעלה