שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

שליחת תגובה

בכל ויכוח - כולם צודקים
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 07 מאי 2017, 15:00

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אלו פירות דלים האשלגן? אלו ירקות דלים באשלגן?

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי תפילה_לאם » 12 דצמבר 2014, 01:21

תודה שפרטת. מעניין... בהצלחה!
ואולי תעדכני בתום הניסוי הפרטי.

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 דצמבר 2014, 17:21

_אין לי מושג באיזה מדור לשים את השאלה הנ"ל
לא הבנתי בדיוק מה המוצר המבוקש (פולים? אבקה?), אבל אולי מה שמציעים ב קקאו טבעי יכול להתאים. אפשר גם לנסות לשאול בככר השוק.
ו... מסתקרנת לדעת: בשביל מה כמות של 600 גרם בשבוע ?_

קודם כל תודה רבה, יש לי תחושה שהמוצרים באתר שהבאת הם בדיוק מה שנדרש (אבקת קקאו לא מעובדת), אמנם המחיר עדיין קצת יקר (קיוויתי להתקרב יותר למחיר בסופר של אבקת קקאו מעובדת, שגם זה די מותח לי את התקציב החודשי) אבל אין מה להשוות להזיה שאני מצאתי.
בנוגע לשימוש... יש לי תחושה שזה ישמע קצת טיפשי, אבל נתקלתי לאחרונה במספר ידעות הקשורות לניסוי שנעשה וייתכן שהוא נותן אינדיקציה לכך שקקאו משפר זיכרון (הניסוי לא בדיוק מדעי בגלל שלמרות המטודולוגיה האיכותית מספר המשתתפים בו הוא מזערי (37 נסיינים)), לינק לידיעה בעברית : http://www.clalit.co.il/he/[po]your health[/po]/elders/Quality of life/Pages/cocoa and memory.aspx , לינק למאמר המקורי http://www.nature.com/neuro/journal/v17 ... .3850.html ... עד כמה שידוע לי (ואחרי גיגול) אין עדויות מדעיות לכך שקקאו, גם בכמויות של 100גר' ליום- מזיק, אז חשבתי... אולי אנסה בעצמי למשך מספר חודשים. מקסימום, סתם בזבוז כסף.

כן, זה קצת טיפשי ולא ככה עושים ניסויים... אבל עדיין.


פלונית, דברי עם אלי טראב מבית השוקולד הנושא את שמו באבן גבירול בתל אביב.
תודה רבה, אעשה כן.

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי ציל_צול* » 11 דצמבר 2014, 07:49

פלונית, דברי עם אלי טראב מבית השוקולד הנושא את שמו באבן גבירול בתל אביב.

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי תפילה_לאם » 11 דצמבר 2014, 01:08

אין לי מושג באיזה מדור לשים את השאלה הנ"ל
לא הבנתי בדיוק מה המוצר המבוקש (פולים? אבקה?), אבל אולי מה שמציעים ב קקאו טבעי יכול להתאים. אפשר גם לנסות לשאול ב{{}}ככר השוק.
ו... מסתקרנת לדעת: בשביל מה כמות של 600 גרם בשבוע ?

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 דצמבר 2014, 18:47

שלום,
אין לי מושג באיזה מדור לשים את השאלה הנ"ל (ועברתי כאן על כולם)- אבל יש אולי במקרה למישהו/י מושג היכן ניתן להשיג קקאו לא מעובד במחיר נורמלי?
גוגל נותן לי תוצאות של 64 (פלוס עוד 32 משלוח) ש"ח ל250 גרם שהם הרבה הרבה הרבה מעבר ליכולת שלי (צריכה כמות של 600 גרם בשבוע).

תודה רבה!

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי יפה* » 03 דצמבר 2014, 09:58

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אם אני מכינה חליטה של גינגר לימון וקינמון האם אפשר להכין כמות גדולה ולשתות במשך כל היום?האם מאבד מתכונותיו?
תודה
יפה

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי שושי* » 23 נובמבר 2014, 13:59

יש לי מספר שאלות:
האם קוואקר כשהוא קלוי מאבד מערכו התזונתי?
האם הוא משמין?
האם אפשר להשתמש בזרעי פשתן לא טחונים לאחר שהיו תקופה ארוכה במקרר?

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 נובמבר 2014, 15:43

האם אפשר להשתמש בזרעי פשתן לא טחונים לאחר שהיו תקופה ארוכה במקרר?

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 נובמבר 2014, 15:19

האם קוואקר משמין?

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 נובמבר 2014, 15:16

האם קוואקר כשהו קלוי מאבד מערכו התזונתי?

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי רינה_י* » 14 ינואר 2013, 12:36

קל להנביט זרעי פשתן: השרו אותם במים במשך 24-48 שעות (הם יפרישו מעין חומר ג'לטיני כזה), לא נורא. פזרו אותם בגינה או באדנית על גבי מצע שתילה, כסו ב1/3 ס"מ קומפוסט או תערובת אדמה או חול, והקפידו להשקות. הם צומחים מהר. לגובה חצי מטר, פרחים סגלגלים-תכולים, לחכות עד שהם עושים את הזרעים. עכשיו העונה לזרוע - ינואר! איסוף הזרעים באפריל מאי. והם הרבה יותר טעימים מאלו שאנו קונים. בהצלחה.

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 אפריל 2012, 16:55

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שאלה בקשר לשומשום מלא לא קלוי...
יש לי שברי מאמץ ואני יודע שבסומסום יש המון סידן טחנתי את הסומסום ואני אוכל ממנו בכל יום שתי כפיות
1 בבוקר ו1 בערב על כמה את ממליצה לי לאכול ביום?
ועדיף לאול את זה נקי או להוסיף לגבינה /כוס חלב?
תודה רבה

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 מרץ 2012, 18:26

האם יש לשמור צנצנת סילאן ללא סוכר במקרר?(לאחר פתיחת הצנצנת) תודה!

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי ורד_לב* » 04 אוקטובר 2003, 19:35

אני מנסה ללקט כאן כל מיני שאלות ששאלו אותי (ואולי גם אחרים, אם אמצא) בנושאי תזונה שונים, כי הרבה פעמים זה נכנס בדפים לא רלוונטיים וכך אחרים לא יכולים להנות מזה גם.
{@ מוזמנים לעזור בגזירות ובהדבקות {@

פשתן, שומשום ומה שקורה כשטוחנים וקולים אותם


שומשום מלא ופשתן – ערכים תזונתיים והשפעת הטחינה (וההבדל מ"טחינה")

שרון ג (2004-08-24T09:51:52):
ורד, מה טוב בשומשום מלא טחון? אני מוסיפה לסלט - האם שימוש נכון? אמרו לי לשמור במקרר - למה?
מה השימוש בפשתן טחון? מה ייתרונותיו הבריאותיים?
תודה, שרון.
ורד לב (2004-08-24T22:27:42):
שומשום מלא הוא הוא הצורה ה"נכונה" של השומשום. הוא מכיל את כל הויטמינים והמינרלים שיש בזרע הנפלא הזה. במיוחד עשיר בברזל וסידן (קיראי עטיפות, פי 10 מהסידן המצוי בשומשום לבן).
הפשתן עשיר ביותר בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ברמות טובות), סיבים תזונתיים, מינרלים ועוד.
אממה, כמו כל דבר טוב הם יכולים להתקלקל מהר. כדאי לשמור היטב.
זרעי השומשום והפשתן as is אינם מתעכלים וייצאו בצואה. לכן יש לטחון אותם, או לאכול כטחינה.
ניתן לטחון עם מטחנת תבלינים או קפה, או עם עלי ומכתש.
כדאי לטחון כמות גדולה יחסית ולשמור בפריזר ובכל פעם שרוצים להשתמש אפשר להוסיף כף לסלט, יוגורט, תבשיל וכו'. אפשר לשמור את השומשום והפשתן יחדיו בתערובת.
שרון ג (2004-08-25T08:35:42):
אני קניתי אותם טחונים ושומרת במקרר. את אומרת שעדיף בפריזר?
כף ביום מכל אחד זו כמות סבירה? (הם מאוד משמינים?)
תודה!
ורד לב (2004-08-25T10:12:17):
עדיף לטחון לבד, כי את לא ממש יודעת מתי הם נטחנו ובחנות הם לא נשמרים בקירור. הם נוטים להתחמצן כ"כ מהר...
עדיף לשמור בפריזר, נשמר טוב יותר.
כף ביום זו כמות טובה בהחלט.
משמינים...מה זה משמינים? מבחינת הקלוריות, את שואלת? אבל באוכל יש כ"כ הרבה דברים מלבד קלוריות. מצטערת, בעיניי קלוריות היא דרך מאד צרה של הסתכלות על המזון ובפרט מזון מלא.
שומשום מלא ופשתן טחון מכילים שומן איכותי כ"כ שמייד נכנס לעבודה פעילה בגוף, ברקמות, בבלוטות, בעור, במערכות הגוף השונות. הויטמינים מסיסי השמן מנוצלים וכך גם חומצות השומן החיוניות, כך שעניין הקלוריות פה ממש לא רלוונטי. לדעתי, כמובן!
שרון ג (2004-08-25T10:39:14):
בחנות הם נשמרים בקירור. המוכר בעצמו אמר לי להעביר מיד למקרר. מה גם שאין לי מטחנת קפה...

תודה!!
ורד לב (2004-08-25T23:56:57):
מעולה!!!
בשמת א (2004-08-26T07:36:48):
רגע, מה ההבדל בין "שומשום מלא טחון" ל"טחינה גולמית של שומשום מלא" (אורגנית) שיש לי?
האם צריך לשים טחינה גולמית (שהרי היא שומשום טחון, לא?) ושקדיה במקרר?
ורד לב (2004-08-26T23:59:34):
ההבדל הוא איך זה מגיע :-D
האחד הוא מעין אבקה- שומשום מלא טחון.
השני ממרח, מטבל- טחינה.
לא צריך לשים אותם במקרר בד"כ, כי יש להם את שכבת השמן המגינה עליהם. מה שאין בגרעין הטחון בכמות רצינית.
אפשר לשים במקרר, עם זאת. לא מחוייב.
אגב, יש גם טחינה משומשום מלא נבוט. היא עדיפה ביותר, למרות שאינה אורגנית.
פחות מרה ומכילה את הרכיבים התזונתיים בצורה זמינה יותר לגוף.
גלי (2004-09-02T22:02:23):
אגב, יש גם טחינה משומשום מלא נבוט. היא עדיפה ביותר, למרות שאינה אורגנית.
עדכון - הטחינה משומשום מלא נבוט היא כן אורגנית!!! נקראת שומשום-עוז.
ורד לב (2004-09-08T22:27:41):

צודקת גלי! אכן אורגני!

שרון (2004-09-07T13:12:01):
מהי הדרך הטובה ביותר להנביט זרעי פשתן?
באלו מאכלים ניתן לשלב אותם?
ורד לב (2004-09-08T22:27:41):
לא קל להנביט זרעי פשתן, בגלל הריריות שיש בהם. אפשר לנסות לא עם הרבה רטיבות.

אמא לשתיים ועוד אחד (2004-09-17T23:16:24):
הי ורד,
אני טוחנת ואוכלת (ולפעמים גם הקטנה) כף או כפית של זרעי פשתן. תוכלי לפרט איזה ערך תזונתי יש לזה, למה זה טוב?
אם זה מומלץ, אז הצעה - בתי בת השנתיים מתה על האבקה כשהיא מפוזרת על המעדן (ובכלל היא מאד אוהבת את האבקה, למה, אין לי מושג)...
תודות מראש..
ורד לב (2004-09-23T00:42:46):
אמא לשתיים ועוד אחד נפלא בנוגע לבתך וזו אגב, גם דרך טובה לאכול פשתן טחון.
הפשתן עשיר מאד בחומצות שומן חיוניות (מה שנקרא "אומגה 3"), חלבון איכותי וויטמינים מסיסי שומן.
חשוב ביותר ויש לאוכלו טחון טרי. אז יופי לכן!


פשתן טחון

שרון ג (2004-10-20T20:45:44):
ורד, קיבלתי היום מארץ-אורגנית פשתן טחון לא מצונן. ואני תוהה (עד כמה להיות נודניקית) - להתקשר אליהם ולבקש להחזיר?
ורד לב (2004-10-21T19:43:48):
:-S
אני מעדיפה לטחון לבד וממליצה על זה לכל אחד. כך את יודעת בדיוק מה קרה שם, כמה זמן וכו'.
הפשתן רגיש מאד לחימצון ולא כדאי לאכול אותו אם הוא לא מועיל ועוד להיפך...מזיק (אם אכן התחמצן).
בקיצור, נו, יאללה, תהיי נודניקית!
זה רק ילמד אותם להבא מה חשיבות הדבר לא רק עבורך, אלא עבור שאר לקוחותיהם- תסבירי להם.


קלייה וטחינה של זרעי פשתן ושומשום

מיכל מ (2004-12-31T13:43:29):
הי ורד, שמעתי שזרעי פשתן וגם שומשום עדיף לאכול קלויים ו/או טחונים, ואת השומשום לא מלא. הטענה הייתה שאחרת הם לא מתעכלים ו/או שהברזל בהם לא נספג. קצת בלגאן... אולי את יכולה לעשות לי סדר באינפורמציה?

תודה ושבת שלום @}
טבע לי (2005-01-01T23:25:31):
הזרעים הנל לא מתפרקים אלא עם כן לעסת אותם קודם, מה שדי קשה לבצע כי הם קטנים למדי. לכן, עדיף לטחון אותם.
ורד לב (2005-01-02T15:22:59):
מיכל מ אכן, כפי שכתבה טבע לי שומשום מלא ופשתן כזרעים מתקשים להתעכל בגוף ולכן יש לטחון אותם.
לאחר שטוחנים אותם הם נוטים להתחמצן מהר ולכן המלצתי היא:

|>| לטחון כמות גדולה ולשמור במקפיא.
|>| לטחון את הכמות הנדרשת בכל ארוחה ולהשתמש "על המקום".

בכל אופן ממליצה לצרוך על בסיס יומי קבוע בתוספת לסלטים, ממרחים, יוגורט, תבשילים וכו'. להוסיף רק אחרי הבישול, כדי שלא לפגוע ברכיבים התזונתיים.
לא ממליצה על שומשום שאינו מלא, כי אז יחסרו בו הסיבים התזונתיים, הויטמינים, המינרלים. חבל על כל הברזל...והסידן...
מיכל מ (2005-01-03T14:18:19):
תודה ורד וטבע לי (ומה בקשר לקלייתם?).
ורד לב (2005-01-05T23:52:19):
לא כדאי לקלות, כי אז השמנים עלולים להתחמצן.
נועה בר (2005-01-02T21:18:04):
האם רק לי נדמה שלשמן פשתן טעם של דגים?
ורד לב (2005-01-05T23:52:19):

נועה, הגיוני ביותר שלשמן פשתן יש טעם שכזה. שניהם הרי עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3. אולי זה הקשר. אם זה קשה, שקלי לקחת תוסף של שמן דגים, או של פשתן. את יכולה גם לנסות להסוות את הטעם במזון (רטבים, ממרחים, תבשילים וכו').

שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים

על ידי אנונימי » 04 אוקטובר 2003, 19:35

ראו גם: מדור תזונה טבעית | שאלות ותשובות בנושא תזונה | שאלות ותשובות בנושא תזונה בהריון | שאלות ותשובות בנושא תזונת פעוטות

הדף מסודר כך שאפשר לראות בביור את הנושאים - אם למישהי יש רעיון לאן כדאי להעביר את המידע כך שישרת טוב יותר את באות האתר - מוזמנת להציע או להעביר..
כמה דברים מכאן העברתי לדף הוצאו משאלות ותשובות בנושא תזונה, לקראת מחיקה.
מה
<עריכה: מא צ'י, 10.1.07>


חזרה למעלה